Εύρεση Εργασίας/Η καριέρα σου

Από Βικιβιβλία

Σκέψου την καριέρα σου[επεξεργασία]

Οι καριέρες μας είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας. Δεν μας παρέχουν μόνο χρήματα σε ανταλλαγή για το χρόνο μας, τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες μας αλλά είναι επίσης ένα μέρος όπου περνάμε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μας. Εάν περνάς καλά στη καριέρα που είσαι μπορεί να είναι αυτό η μεγαλύτερη χαρά της ζωης σου, αντίθετα εάν δεν περνάς καλά στη δουλειά μπορεί αυτό να σου κάνει τη ζωή κόλαση.

Ενώ ψάχνεις για δουλειά, μπορεί να σκέφτεσαι τη καριέρα σου συνολικά. Είσαι στο σωστό δρόμο; Εάν θέλεις μια αλλαγή, τώρα είναι μια καλή στιγμή να γίνει. Όπως κάθε σοβαρή απόφαση, το να αποφασίσεις για μια καριέρα απαιτεί πολύ χρόνο για ψάξιμο πληροφοριών. Ευτυχως, μια από τις καλύτερες πηγές πληροφοριών είναι εύκολα προσβάσιμες. Καλό είναι να διαβάσετε τις πληροφορίες καριέρας με προσοχή. Πληροφορίες που φαίνονται παλιές ή παρουσιάζουν ένα επάγγελμα καλύτερο από ότι είναι, που υπερβάλλει για τις αμοιβές ή υπερβάλλει την προσφορά εργασίας θα χρειαστεί να εξεταστούν με προσοχή και σκεπτικισμό. Το να μαζεύεις όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες θα σε βοηθήσει στο να κάνεις μια πιο πληροφορημένη απόφαση. Μπορεί επίσης να θέλεις να ψάξεις παραπάνω από μία καριέρα ταυτόχρονα.

Μερικούς παράγοντες να σκεφτούμε[επεξεργασία]

  • Εισοδημα
  • Οφέλη Υγείας
  • Οφέλη Παραίτησης
  • Άλλα Οφέλη
  • Προσωπική Ευχαρίστηση
  • Είδος Εργασίας
  • Φόρτος ή Άγχος Εργασίας

Πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν ενώ ψάχνεις για Επιλογές Καριέρας[επεξεργασία]

Ρώτα Άτομα που Γνωρίζεις για Καριέρες[επεξεργασία]

Μια από τις καλύτερες πηγές πληροφοριών μπορεί να είναι τα άτομα που γνωρίζεις, όπως οι φίλοι και η οικογένεια. Μπορεί να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις για ένα συγκεκριμένο επάγγελμα ή να σε βοηθήσουν να έρθεις σε επαφή με κάποιο άτομο που έχει εμπερία στο αντικείμενο δουλειάς. Αυτή η προσωπική δικτύωση μπορεί να έχει μεγάλη αξία στο να αξιολογήσετε μια δουλειά ή ένα εργοδότη. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούν να σου πουν για τις συγκεκριμένες εργασίες και εξάσκηση, επίσης τι τους άρεσε ή τι δεν τους άρεσε σε μια δουλειά. Άτομα που έχουν δουλέψει σε μια δουλειά τοπικά μπορούν επίσης να σου προτείνουν και να σε βοηθήσουν να έρθεις σε επαφή με συγκεκριμένους εργοδότες. Αυτοί οι ίδιοι μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να βρεις μια δουλειά αργότερα μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Σχέδια καριέρας σε σχολεία ή γραφεία επαγγελματικού προσανατολισμού[επεξεργασία]

Πολλά κολέγια έχουν γραφεία για επαγγελματικό προσανατολισμό και έχουν πληροφορίες για επιλογές στην καριέρα. Πολλά έχουν και συμβούλους με τους οποίους μπορείς να μιλήσεις για πιθανές καριέρες.

Εργοδότες[επεξεργασία]

Μέσω της βιβλιοθήκης σου και την αναζήτηση που έχεις κάνει στο διαδίκτυο, δημιούργησε μια λίστα με πιθανοί εργοδότες στον επιθυμητό σου κλάδο καριέρας. Ιστοσελίδες Εργοδοτών περιέχουν πολλές φορές ανακοινώσεις δουλειάς. Ιστοσελίδες και εμπορικούς καταλόγους μπορεί να έχουν πληροφορίες για το πως να κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας ή με ποιο άτομο να επικοινωνήσετε. Ακόμα και εάν δεν υπάρχει ανακοίνωση για δουλειά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον εργοδότη και το σχετικό κλάδο της επιχείρισης. Ετοίμασε μια συνέντευξη με κάποιο άτομο που δουλεύει στην ίδια ειδικότητα στην οποία θέλεις να δουλέψεις. Ρώτα τους πως ξεκίνησαν, τι τους άρεσε και τι δεν τους άρεσε με τη δουλειά, τι προσόντα χρειάζονται για τη δουλειά, και τι είδους προσωπικότητα πετυχαίνει στη θέση αυτή. Αυτό δεν μπορεί μόνο να έχει μεγάλη αξία στο να σε βοηθήσει να αποφασίσεις εάν αυτός ο δρόμος καριέρας είναι ο σωστός για σένα, αλλά μπορεί επίσης να σου δώσει ευκαιρίες στο να βρεις μια δουλειά στην επιχείριση στο μέλλον, ή μπορεί να σε βοηθήσουν να έρθεις σε επαφή με άλλα άτομα που μπορεί να σε προσλάβουν. Βάλε μεγάλο βάρος στο να τους στείλεις ένα βιογραφικό και ένα εξώφυλλο βιογραφικού. Εάν καταφέρεις να σε πάρουν συνέντευξη, έχει μεγάλη σημασία να στείλεις ένα γράμμα ευχαριστίας. Το να έρθεις σε άμεση επαφή με εργοδότες είναι ένας από τους πιο μεγάλους σε επιτυχία τρόπους να ψάξεις ενεργά για δουλειά.

Πληροφορίες στο Διαδίκτυο[επεξεργασία]

Το διαδίκτυο περιέχει πολλές πληροφορίες για να σε βοηθήσει να βρεις μια συγκεκριμένη δουλειά, αλλά περιέχει επίσης πολλές ποιοτικές πληροφορίες που μπορούν να σε βοηθήσουν στο να επιλέξεις μια γενική πορεία της καριέρας σου.