Να περιγράψετε μια εξωφρενική πατέντα!!(2η Εργασία 2017-18)

Από Βικιβιβλία

Έπιπλο τάμπλετ (ΣΤΑΜΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΗΛΙΑΣ)[επεξεργασία]

Το έπιπλο τάμπλετ ή έξυπνο έπιπλο είναι ένα έπιπλο που χαρακτηρίζεται και ως Πράσινο Έξυπνο οικιακό έπιπλο. Παίρνει την μορφή οθόνης τάμπλετ και λειτουργεί μόνο από ορισμένους χρήστες της οικογένειας του σπιτιού που βρίσκεται το έπιπλο. Είναι οικολογικό και έχει πάνω του αισθητήρες . Το έπιπλο τάμπλετ ξεκίνησε την υλοποίηση του το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2015 .Για το αποτέλεσμα αυτό συνεργάστηκε μία ομάδα 23 ατόμων , με κύριο υπεύθυνο τον Ιωάννη Παπαδόπουλο καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλίας . Η ομάδα υλοποίησης προέρχεται από διαφορετικά ιδρύματα όπως το ΤΕΙ Θεσσαλίας , το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας , αλλά και από απόφοιτους όπως και από ελεύθερους επαγγελματίες .

Το έπιπλο καρδιά είναι οικολογικό αφού το υλικό υλοποίησης του είναι συνδυασμός από οικολογικά υλικά σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές . Επίσης στο έξυπνο έπιπλο χρησιμοποιήθηκε η γλώσσα προγραμματισμού JAVA βασισμένο σε περιβάλλον Eclipce και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα Android Development Tools. Επίσης εγινε η χρήση του ανοιχτού κώδικα OpenCV library για την αναγνώριση προσώπων . Το εν λόγω έπιπλο είναι δημιούργημα και έχει προγραμματιστεί από την εταιρεία αυτοματισμών Controlnet. Συνθέτει ένα Android tablet , αισθητήρες και ένα PLC. Το έπιπλο καρδιά έχει αναγνώριση προσώπου . Διαθέτει αισθητήρες, σου υπενθυμίζει διάφορα αντικείμενα που ξέχασες να πάρεις μαζί σου . Μάλιστα το έπιπλο καρδιά έχει προγραμματιστεί για να κάνει προτάσεις ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες . Η πατέντα αυτή προβλήθηκε σε 9 ερευνητικές εργασίες, σε διεθνή συνέδρια διαφόρων χωρών , σε δύο διεθνή περιοδικά . Η παραπάνω διαδικασία έγινε για να προβληθούν και να σχολιασθούν από τη διεθνή κοινότητα.

Color-changing cereals (Λιβισιανός Μιχάλης,Σκουφάς Γιώργος)[επεξεργασία]

Ο αρχικός δικαιοδόχος της συγκεκριμένης πατέντας είναι η εταιρεία δημητριακών The Quaker Oats Company με αριθμό δημοσίευσης US4853235 A. Ο εφευρέτης του συγκεκριμένου προϊόντος Hideo Tomomatsu επινόησε την ιδέα για την δημιουργία δημητριακών όπου έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν άμεσα το χρώμα τους κατα την έκθεση τους σε ενα υδάτινο μέσο όπως το γάλα.

Χαρακτηριστικά

Περιλαμβάνει μια βάση έγχρωμου δημητριακού και μια βρώσιμη αδιαφανή σκόνη όπως μια επίστρωση απο άμυλο καλαμποκιού,ζάχαρη σε σκόνη η κάποιου είδους προαιρετικού χρωματισμού τροφίμων,εφαρμοσμένη στην εν λογω βάση,σε κατάλληλη ποσότητα για την απόκρυψη του χρώματος του πριόντος.Με την πρόσμιξη του σε κάποιο υδάτινο μέσο όπως το γάλα η το νερό δυνατό για την διάλυση της βάσης,χρησιμοποιείται απο την εταιρεία ενα βρώσιμο συγκολλητικό υγρό οπως η γλυκερίνη συνδέοντας την βάση της σκόνης με την προαναφερθέσα αρχική βάση του δημητριακού.Παράλληλα η εταιρεία διαθέτει προς τους καταναλωτές δύο μεθόδους παρασκευής των έτοιμων για κατανάλωση δημητριακών της εφεύρεσης.

Ιδιαιτερότητες

Στόχος του προϊόντος είναι να μην χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες για την αλλαγή του χρώματος αλλά να γίνεται φυσικά και με βρώσιμα υλικά. Παράλληλα μια διαφορετική επιδίωξη για αυτήν την εφεύρεση είναι να μην επηρεάζει το χρώμα του υδάτινου μέσου που έρχεται σε επαφή με το προϊόν.Η συγκεκριμένη σκόνη για την επικάλυψη του δημητριακού μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος στερεού σακχάρου η αναγωγικού σακχάρου η άλλης αδιαφανής βρώσιμης σκόνης όπως το άμυλο. Η βάση της σκόνης οσο περισσότερο σε λεπτή υπόσταση βρίσκεται τόσο αποτελεσματικότερη είναι η λειτουργία της και η εφαρμογή της με το υδάτινο μέσο.

Marketing

Ο κυριότερος στόχος της εταιρείας για την δημιουργία του προιόντος ειναι η μεγαλύτερη προσέλκυσει στα παιδιά,γνωρίζοντας ότι είναι το βασικότερο πρωινό τρόφιμο τους.Λαμβάνοντας υπόψιν επίσης τον ανταγωνισμό των αλλων εταιρειών όπου έχουν κυκλοφορήσει διάφορα είδη προϊόντων οπως χρωματισμένα δημητριακά,χρωματιστά κομμάτια η διάφορου είδους γλυκίσματα. Είναι απαραίτητο να αναφερθεί πως σήμερα υπάρχουν πολλά είδη δημητριακών στην αγορά όπου βρίσκονται σε κατάσταση ψύξης.Η τέχνη της παρασκευής έτοιμων για κατανάλωση δημητριακών είναι καθιερωμένη πλέον και γνωστή σε όλο τον κόσμο.Εχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση της οπτικής έλξης των δημητριακών για παιδιά,με απότερο φυσικά στόχο όπως είναι σύνηθες από οποιαδήποτε κερδοσκοπική επιχείρηση το οικονομικό κέρδος της εταιρείας.

Παραπομπές

Συσκευή επικοινωνίας με θαλάσσια θηλαστικά (Κωνσταντίνος Σαμουργκανίδης , Γεωργία Μανώλη)[επεξεργασία]

Ο δικαιοδόχος της πατέντας είναι η εταιρία " The Walt Disney Company" με αριθμό δημοσίευσης US532735.Πρόκειται για μια συσκευή που δίνει την δυνατότητα να υπάρξει επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους και στα θαλάσσια θηλαστικά. Η συγκεκριμένη συσκευή κατασκευάστηκε στις 30 Φεβρουαρίου 1992 από τους εφευρέτες " Mark J. Xicto jr.,John D.Gory, Kerry M. Perkins , Marshall M. Monroe, William G. Redmann και δημοσιεύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1995.
Η συσκευή αυτή περιλαμβάνει μία μέθοδο για την εκπαίδευση των θαλάσσιων θηλαστικών να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας μία συσκευή επικοινωνίας που έχει ένα βυθισμένο πληκτρολόγιο με τουλάχιστον ένα πλαίσιο στο οποίο είναι τοποθετημένο ένα ή περισσότερα κλειδιά, όπου το κλειδί έχει ένα αντικείμενο τοποθετημένο εκεί που διακρίνεται από το θαλάσσιο θηλαστικό από άλλα στοιχειά και έναν διακόπτη ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθει από το θαλάσσιο θηλαστικό, οπού η συσκευή επικοινωνίας περιλαμβάνει έναν υπολογιστή για τη λήψη ενός σήματος που παράγεται από τον διακόπτη όταν ο διακόπτης ενεργοποιείται από το θαλάσσιο θηλαστικό και παρέχει ανάδραση υπό μορφή ακουστικού γλωσσικού στοιχείου με το επιλεγμένο κλειδί, η μέθοδος περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  1. Βυθίζοντας το πληκτρολόγιο σε υδάτινο περιβάλλον που περιεχέι ένα η περισσότερα θαλάσσια θηλαστικά
  2. Επιτρέπει στα θαλάσσια θηλαστικά να αναπαράγουν η να διακρίνουν οπτικά το αντικείμενο σε κάθε πλήκτρο για να εντοπίσει ένα επιθυμητό κλειδί
  3. Να επιλέξει αυτό το κλειδί ενεργοποιώντας τον διακόπτη για να παράγει την προφορική λέξη η φράση που σχετίζεται με το επιλεγμένο κλειδί
  4. Και την ενίσχυση της ορθής επιλογής με ανθρωπινή αναγνώριση και κατάλληλη απάντηση στα κλειδιά που επιλέγονται από το θαλάσσιο θηλαστικό.

Υπάρχει επίσης ακόμα μια συσκευή που περιλαμβάνει : ένα πάνελ, ένα κλειδί τοποθετημένο στο πλαίσιο και το οποίο έχει ένα ανοιχτό άκρο, ένα αντικείμενο τοποθετημένο εκεί που διακρίνεται από το θαλάσσιο θηλαστικό και ένα οπτικό διακόπτη ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί από το θαλάσσιο θηλαστικό , όπου ο συγκεκριμένος διακόπτης περιλαμβάνει ένα μέσο γεννήσεως οπτικών ακτίνων τοποθετημένο στο ανοικτό άκρο για την ακτινοβολία μιας οπτικής δέσμης διαμέσου το ανοικτού άκρου και ενός φωτοαισθητήρα ευθυγραμμισμένου και τοποθετημένου απέναντι από το μέσο γεννήσεως οπτικής δέσμης ανίχνευση της ακτινοβολούμενης οπτικής δέσμης, όπου ο διακόπτης παράγει ένα σήμα όταν ένα αντικείμενο περνά μεταξύ της γεννήτριας οπτικής δέσμης και του φωτοαισθητήρα, υποδεικνύοντας έτσι ότι το κλειδί έχει επιλεγεί και έναν ελεγκτή για τη λήψη και την επεξεργασία του σήματος. Πηγή:https://www.google.com/patents/US5392735

ISHU anti-flash clothes(ΜΑΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ, ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ)[επεξεργασία]

Η σειρά ρούχων ISHU Anti-Flash δημιουργήθηκε από τον 28χρόνο Saif Siddiqui σχεδιαστή μόδας Ινδικής καταγωγής.Η ιδέα αυτή προέκυψε πριν από περίπου 6 χρόνια κατά την επίσκεψη του νεαρού σχεδιαστή στο Άμστερνταμ.Καθώς οι φίλοι του επιχείρησαν να τραβήξουν μια φωτογραφία μπροστά από μερικά ποδήλατα με το κινητό τους τηλέφωνο,έγινε αντιληπτό ότι οι ανακλαστήρες των ποδήλατων χειραγωγούσαν το φλας της κάμερας με τέτοιο τρόπο οπού τα πρόσωπα τους δεν ήταν ορατά στην φωτογραφία.Για αυτό τον λόγο ο Saif Siddiqui θέλησε να αναπτύξει ένα νέο προϊόν με αυτό το χαρακτηριστικό το οποίο θα εξασφάλιζε ιδιωτικότητα από ανεπιθύμητες φωτογραφίες σε εκείνους που το χρησιμοποιούν.Για την δημιουργία του ο Saif Siddiqui συγκέντρωσε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία εργάστηκε για χρόνια.Αρχικά το πρώτο και πιο γνωστό προϊόν που καταφέραν να αναπτύξουν ήταν ένα μαντίλι το οποίο είχε την ικανότητα να μαυρίζει τις φωτογραφίες οι που είχαν τραβηχτεί με φλας.Ενώ αργότερα δημιουργήθηκαν και κάποια τζάκετ.Κατά την διάρκεια των χρόνων η μάρκα ISHU άλλαξε πολλές ονομασίες ώσπου ο τελικά ο νεαρός σχεδιαστής δέχτηκε μια ιδέα από έναν φίλο του,ο οποίος του πρότεινε την ονομασία ISHU.Η ονομασία αυτή του άρεσε περισσότερο και τελικά επικράτησε.


ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ;

Η ISHU αποτελεί καινοτομία εφόσον είναι η πρώτη μάρκα ρούχων που διαθέτει την πρωτοποριακή τεχνολογία Anti-Flash,η οποία ενισχύει τα υφάσματα με την προσθήκη νανοσφαιρικών κρυστάλλων που απορροφούν το φως που παράγει η φωτογραφία με φλας και το αντανακλούν πίσω στην κάμερα διαταράζοντας το τελικό αποτέλεσμα της εικόνας μαυριζοντας την.Τα ρούχα ISHU Anti-Flash περιορίζονται μονό στις λήψεις φωτογραφιών με φλας ενώ μερικές φορές ακόμα και στο φως της ημέρας,όταν το φλας είναι ενεργοποιημένο,η εικόνα μαυρίζει.


ΣΤΟΧΟΣ

Ο βασικός στόχος του Saif Siddiqui δεν ήταν μονό να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο άλλα επίσης ένα ελκυστικό αξεσουάρ μόδας.Δημιουργήθηκε μεγάλη γκάμα προϊόντων για να καλύψουν όλους τους τύπους ανθρώπων και για να μπορεί να φορεθεί από άντρες και γυναίκες.Το κομμάτι με την μεγαλύτερη απήχηση και στα δυο φύλα είναι το μαντίλι που είναι εύκολο να μεταφερθεί και βρίσκεται κοντά στο πρόσωπο.Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων φαίνεται στα υλικά που χρησιμοποιούνται και στο γεγονός ότι όλα τα κομμάτια είναι χειροποίητα.Μέσα σε 6 μήνες από την έναρξη διαθεσιμότητας των κομματιών ISHU Anti-Flash υπήρξε μεγάλη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο λόγο της εξασφάλισης που παρείχε στην εμπόδιση ανεπιθύμητων φωτογραφιών.Ένα πλήθος από διασημότητες όπως η Paris Hilton,η Cameron Diaz,ο τραγουδιστής Joe Jonas,ο Γερμανός ποδοσφαιριστής Jerome Boateng και ο μουσικός παραγωγός Major Lazer φοράνε τα ρούχα ISHU Anti-Flash.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Στήριγμα Κεφαλιού για αντρικά ουρητήρια(ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ)[επεξεργασία]

2-Throat tattoo Microphone(ΝΤΑΣΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ,ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ)[επεξεργασία]

Throat tattoo Microphone

Η θυγατρική της Motorola Mobility της Google τον Μάιο του 2012 καταχώρισε μια αίτηση ευρησιτεχνίας με τίτλο “Throat tattoo Μicrophone” όπου καταχωρήθηκε ενάμιση χρόνο μετά δηλαδή το Νοέμβριο του 2013. H πατέντα αυτήν σύζευξε ένα ηλεκτρονικό τατουάζ του δέρματος σε μια συσκευή κινητής επικοινωνίας οι λειτουργίες της οποίας κυμαίνεται σε απάντηση κλήσεων και την ανίχνευση ψέματος. Μια πατέντα που δίνει το δικαίωμα στον εφευρέτη της να την αξιοποιήσει και να την εκμεταλλευτεί όπως θέλει εκείνος για τα επόμενα 20 χρόνια και απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε κλοπή πάνω σε αυτή για παράδειγμα να χρησιμοποιηθούν ίδιες ή παραπλήσιες τεχνικές επίλυσης ή να υπάρξει κάποια παραλλαγή της ίδιας αυτής. Εφευρέτης ήταν ο William p. Alberth και σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συνδέεται με ένα smartphone μέσω “πομποδέκτη” όπως για παράδειγμα ένα smartwhatch, ακουστικό bluetooth ή συσκευή google class.

Έχει το μέγεθος ενός χάζαπλστ και περιέχει μικρόφωνο, πομποδέκτη και αυτόνομη πηγή ενέργειας. Τοποθετώντας το στο λαιμό λαμβάνει τις δονήσεις του σώματος ακόμα και σε χώρους με θόρυβο. Η συσκευή επίσης θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ένα περιλαίμιο ή κολιέ. Βάση της αίτηση ευρεσιτεχνίας, ένα τέτοιο εμφύτευμα θα επωφελήσει γιατί μπορεί να μειώσει το θόρυβο του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα την βελτίωση της επικοινωνίας. Στηριζόμενοι στη περιγραφή της πατέντας αυτού του τατουάζ μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε αφού δέχεται συγκεκριμένες εντολές φωνητικών μηνυμάτων από τον χρήστη να αποστέλλει εντολές μέσο bluetooth πέρα από κινητά τηλέφωνα , ταμπλτες και συσκευές τυχερών παιχνιδιών.

Η ιδέα της Google για εμφύτευση ενός μικροφώνου στους λαιμούς των χρηστών δεν είναι ότι πολύ πιο μακριά απο αυτό που είχε κάποτε προτείνει το κινούμενο σχέδιο τηλεοπτικής σειράς Futurama δηλαδή οι χρήστες smartphone θα εξελιχθούν σε “eye-phone” που θα συνδέεται με τα μάτια τους. Η εταιρία της Nokia ειχε καταχωρίσει νωρίτερα μια πατέντα με τίτλο “vibrating tattoo” η οποια σε ενημερώνει με δονήσεις όταν σε καλούν στο κινητό σου με την τοποθέτηση ενός chip RFID εμφυτευμένο στο χέρι. Οι σχεδιαστές του “Throat tattoo Microphone” αναφέρουν πως προσθέτοντας γαλαβάνικο αισθητήρα αντίδραση του δέρματος όπου η μελέτη της γαλβανικής απόκρισης του δέρματος μελετά το τρόπο οπού το δέρμα αντιδρά (χρησιμοποιείται στην ιατρική, σε πειράματα και στα ψυχολογικά τεστ), σε συνδυασμό ότι μπορεί να αναγνωρίσει μέσω των παλμών την νευρικότητα του χρήστη, επιτρέπει την συσκευή να λειτουργεί ως ένας ανιχνευτής ψεύδους. Το κομμάτι αυτής της ερευνάς επιτυχάνθηκε από την συνεργασία του Alberth,Myslewski,Schreier.

ΠΗΓΕΣ https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2426918,00.asp , https://www.youtube.com/watch?v=9LayFPTq30U

3-Συσκευή αυτόματου λακτίσματος στην οπίσθια μοίρα.(ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 4413009, ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ 4414177)[επεξεργασία]

Η Συσκευή αυτόματου λακτίσματος στην οπίσθια μοίρα, είναι μια εφεύρεση του Joe W.Armstrong η οποία καταχωρήθηκε στις 4 Ιουνίου το 2000 και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στις 25 Σεπτεμβρίου του 2001 με αριθμό δημοσίευσης US6293874 B1.

Περίληψη.[επεξεργασία]

Πρόκειται για μια συσκευή διασκέδασης την οποία ελέγχει ο χρήστης με σκοπό τα επαναλαμβανόμενα λακτίσματα στους γλουτούς του, με τον ρυθμό που επιθυμεί. Η συσκευή συναρμολογείται πάνω σε μια πλατφόρμα η οποία μπορεί να διπλωθεί στην μέση χάρη στην τομή της. Η λειτουργία της είναι πολύ απλή εφόσον ο χρήστης δεν έχει να κάνει κάτι παραπάνω από το να τοποθετήσει στην ενδεικτική θέση της συσκευής. Εφόσον τοποθετηθεί, μπροστά του βρίσκετε μια τροχαλία με 2 χερούλια, στα χερούλια τοποθετεί τα χέρια του και γυρνάει την τροχαλία με τον ρυθμό που επιθυμεί. Η λειτουργία του είναι παρόμοια με την τροχαλία του ποδηλάτου. Όσο ο χρήστης γυρίζει την τροχαλία, μέσο των αξόνων γυρίζει και η δεύτερη τροχαλία η οποία βρίσκεται πίσω από την θέση του χρήστη. Στην δεύτερη τροχαλία έχουν τοποθετηθεί 4 βάσεις, διαδοχικά κάθετα πάνω στον στρόφαλο της τροχαλίας. Στις άκρες των βάσεων τοποθετήθηκαν εύκαμπτα παπούτσια με σκοπό να λακτίζουν τους γλουτούς του χρήστη όσο χρόνο γυρνάει τα πηδάλια με τα χέρια του. Η συσκευή έχει την δυνατότητα της εύκολης μετακίνησης και της αποθήκευσης.

Xρήση της συσκευής.[επεξεργασία]

Καθώς ο χρήστης έχει τοποθετηθεί στην θέση του στην συσκευή .Γυρνώντας το πηδάλιο που βρίσκεται μπορστά του δίνει κίνηση στον άξονα με τους βραχίονες που είναι τοποθετημένοι πίσω του. Αυτό έχει ως επακόλουθο το λάκτισμα στα οπίσθια. Όσο ο χρήστης ανεβάζει την ταχύτητα που περιστρέφει το πηδάλιο τόσο ανεβαίνει και η ταχύτητα περιστροφής του άξονα με τους βραχίονες.Επίσης πολλές φορές η χρήση της συγκεκριμένης συσκευής μπορεί να γίνει και από δυο άτομα. Ο ένας θα είναι στο πηδάλιο της συσκευής και ο άλλος στο κάθισμα της. Ετσι ο ένας θα την ελέγχει και ο άλλος θα δέχεται τα λακτίσματα.

Αναφορές σε άδειες ευρεσιτεχνίας.[επεξεργασία]

Η συγκεκριμένη άδεια ευρεσιτεχνίας ήταν έμπνευση από άλλες 8 οι οποίες καταχωρήθηκαν από το 1900 έως το 1996. Ωστόσο στην καταχώριση της άδειας έγιναν και αναφορές για τις προαναφερόμενες άδειες. Την πρώτη από αυτές την καταχώρησε ο Edmund δε Moulin στις 31 Ιουλίου το 1900 με τίτλος Initiating Device και κωδικό US654611.Εκτος βέβαια από την βασισμένη έμπνευση του Joe W.armstrong από άλλες άδειες ευρεσιτεχνίας, υπήρχαν και εμπνεύσεις από άλλους εφευρέτες εμπνευσμένοι από την εφεύρεση του ίδιου. Συνολικά 7 άδειες επιδίωξαν να αναβαθμίσουν την συσκευή σε χρονική περίοδο από το 2007 ως το 2014.

4-Animal toy (ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 4413091, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ 4413070)[επεξεργασία]

Animal ear protectors (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ 4416011,ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΝΙΔΗΣ 4416083)[επεξεργασία]

Η συσκευή Animals Ear Protectors αποτελεί μία εφεύρεση, η οποία έχει ως στόχο την προστασία των αυτιών των ζώων, και ιδιαίτερα των σκυλιών με μακρύ τρίχωμα, προκειμένου να μη λερώνονται κατά τη διάρκεια του φαγητού. Η συσκευή αυτή αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο είναι ένα σωληνοειδές υλικό για την προστασία του κάθε αυτιού και το δεύτερο ένα στήριγμα στο κεφάλι του ζώου, λειτουργώντας ως προέκταση αυτού το σωληνοειδούς υλικού, για να κρατάει μακριά το αυτί από το στόμα και από το φαγητό. Παράλληλα, εκτός από την προστασία κατά τη διάρκεια του φαγητού, η συσκευή αυτή προσφέρει προστασία και κατά τη διάρκεια που ένα ζώο πίνει κάτι όπως νερό, γάλα ή οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον, καθώς τα υλικά κατασκευής της συσκευής είναι ιδιαίτερα ελαφριά, τα αυτιά του ζώου που τα φοράει δεν επιβαρύνονται από πρόσθετο βάρος. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του σχήματος της συσκευής είναι πως παρόλο που με τη βοήθεια ενός ανθρώπου είναι ιδιαίτερα εύκολη η τοποθέτηση και η αφαίρεση της από τα αυτιά του ζώου, το ίδιο είναι αρκετά δύσκολο να τα αφαιρέσει μόνο του. Τέλος, ο ιδιοκτήτης του ζώου μπορεί να διακοσμήσει τη συσκευή με οποιονδήποτε τρόπο αυτός επιθυμεί. Ιστορική Αναφορά

Δημιουργός αυτής της συσκευής είναι ο James D. Williams και στις 6 Φεβρουαρίου του 1979 κατέθεσε την πατέντα που εν τέλει δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1980 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με αριθμό δημοσίευσης US4233942 . Η ιδέα για τη δημιουργία της συσκευής αυτής, προήλθε από την ύπαρξη πολλών αντίστοιχων συσκευών για την προστασία διαφόρων οργάνων όπως των αυτιών, των ματιών και πολλών άλλων αλλά και για την προστασία του κεφαλιού των ζώων, ακόμη και των ανθρώπων. Για παράδειγμα, έχουν κατασκευαστεί πολλά και διαφορετικής χρήσης κράνη για την προστασία του ανθρώπινου κρανίου, όπως και παρωπίδες για χρήση από ζώα και συγκεκριμένα από τα άλογα, προκειμένου να μένουν προσηλωμένα στη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν. Υπάρχουν ωστόσο και πολλά ακόμη προστατευτικά για διάφορες περιπτώσεις όπως καταστάσεις υψηλού θορύβου και επιβλαβείς οσμές.

Βιβλιογραφία[επεξεργασία]

iQOS(Παπαγιαννοπουλος Κωνσταντινος Βασιλης)[επεξεργασία]

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα προϊόν που χρησιμοποιεί τη θέρμανση αντί την καύση του καπνού. Η εισαγωγή του iQOS (I-Quit-Ordinary-Smoking) ανακοινώθηκε στις 26 Ιουνίου 2014.Το προϊόν διατίθεται στο εμπόριο από τη Philip Morris International(PMI) με σήματα Marlboro και Parliament.Αρχικά ξεκίνησε το 2014 στη Ναγκόγια, την Ιαπωνία και το Μιλάνο, στην Ιταλία, το iQOS προοδευτικά μεταφέρεται σε άλλες χώρες.Μέχρι τα τέλη του 2016 ήταν διαθέσιμο σε περισσότερες από 20 χώρες, με σχέδια επέκτασης σε πολλες ακόμη μέσα στο 2017, καθώς αυξάνεται η παραγωγική ικανότητα.Η ΡΜΙ πιθανότατα θα εκτοξεύσει το προϊόν iQOS που δεν θερμαίνεται,στην αμερικανική αγορά το 2017.Η PMI προέβλεψε ότι όταν πωλούνται 30 δισεκατομμύρια μονάδες, το iQOS,θα αυξήσει τα κέρδη της κατά 700 εκατομμύρια δολάρια.Μέχρι στιγμής, οι συνολικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν για την ανάπτυξη και αξιολόγηση αυτών των προϊόντων υπερέβησαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.Ο Παπαστράτος, τμήμα της PMI στην Ελλάδα, σκοπεύει να αναδιοργανώσει ένα εργοστάσιο τσιγάρων σε έναν κατασκευαστή ραβδιών καπνού για χρήση με τα προϊόντα iQOS .

ΧΡΗΣΗ

Το προϊόν αποτελείται από έναν φορτιστή γύρω από το μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου και μια βάση που μοιάζει με ένα στυλό.Το ραβδί μίας χρήσης που έχει βυθιστεί σε προπυλενογλυκόλη,εισάγεται στη θήκη και στη συνέχεια θερμαίνεται σε θερμοκρασίες μέχρι 350 ° C.Το απελευθερωμένο αεροζόλ περιέχει νικοτίνη, αρώματα καπνού και άλλα χημικά.Η ποσότητα νικοτίνης που παρέχεται μπορεί να είναι λίγο ισχυρή για τους ελαφρούς καπνιστές τσιγάρων.Τα ραβδιά διατίθενται σε κανονική, ισορροπημένη γευση μέντας.Οι χρήστες έχουν αναφέρει λιγότερη οσμή στα ρούχα.Η PMI ισχυρίζεται ότι το iQOS δεν παράγει καπνό εξαιτίας του ότι το ραβδι θερμενεται αντί να καίγεται.Ακόμη και χωρίς φωτιά, μπορεί να παραχθεί καπνός.Ο καπνός που παράγεται από το iQOS περιέχει ουσίες από πυρόλυση και θερμογόνο αποικοδόμηση που είναι ταυτόσημες με τα συστατικά που απαντώνται στον παραδοσιακό καπνό τσιγάρων.

Τον Δεκέμβριο του 2016, η PMI υπέβαλε αίτηση στο αμερικανικό FDA για το iQOS για να εγκριθεί ως προιον τροποποιημενου καπνου.Η PMI σκοπεύει να μετατρέψει τους πελάτες της στην Ιαπωνία στο να χρησιμοποιούν προϊόντα που δεν χρειαζονται καύση.Το iQOS πωλείται ως εναλλακτική λύση στα τσιγάρα.Η PMI κατανοεί ότι το προϊόν iQOS θα είναι εξίσου εθιστικό με το κάπνισμα και γι αυτό τα πουλαει με προειδοποίηση ότι η καλύτερη επιλογή είναι να αποφευχθεί εντελώς η χρήση του καπνού. ,

Glasses with subliminal messages (ΗΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ)[επεξεργασία]

Η πατέντα 5,175,571 καταχωρήθηκε απο τους εφευρέτες Faye Tanefsky και Michael R. McCaughey στις 29 Δεκεμβρίου 1992 που αφορά τα γυαλιά υποσυνείδητων μηνυμάτων. Αυτά τα γυαλιά παρέχουν ειδικά σχεδιασμένες και τοποθετημένες "κρυφές" εικόνες (για τον εκάστοτε χρήστη) στους φακούς, ώστε να συγχωνεύονται και να προσδίδουν ένα υποσυνείδητο μήνυμα. Τα συγκεκριμένα γυαλιά ισχυρίζονται ότι μέσω των υποσυνείδητων εικόνων που προβάλλουν μπορούν να βοηθήσουν στην εγκατάλειψη κακών/επιβλαβών συνηθειών και ενίοτε στην καταπολέμηση ψυχικών διαταραχών.

Συγκρικριμένα τα γυαλιά προσαρμόζονται στα μάτια με το κάθε "κρυφό" μήνυμα και χρησιμοποιούνται για να περιλαμβάνουν όλα τα μέσα στήριξης των υποσυνείδητων εικόνων μπροστά από κάθε οφθαλμό πάνω από την πραγματική οπτική επαφή και σε απόσταση μεταξύ τους σε προκαθορισμένη απόσταση ώστε να επωφεληθούν από το στερεοσκοπικό αποτέλεσμα της ανθρώπινης όρασης.Με αυτον τον τρόπο οι εν λόγω δύο εικόνες μπορούν να συγχωνευθούν σε μία,ώστε να μην ενοχλούν την όραση του χρήστη.

Οι φακοί είναι χρωματισμένοι συνήθως (αφού το μήνυμα είναι κολλημένο κάτω απο τον φακό) , αλλά η εφεύρεση είναι εξίσου εφαρμόσιμη σε διαφανείς φακούς είτε από απλό γυαλί είτε απλό πλαστικό ή γυαλί συνταγής. Σύμφωνα με την εφεύρεση οι εικόνες μηνυμάτων που υποδεικνύονται ως 20-20 υποστηρίζονται στους αντίστοιχους φακούς οι οποίες λειτουργούν για την υποστήριξη των εικόνων μηνυμάτων.Καθένα από το μήνυμα 20-20 είναι ταυτόσημα μεταξύ τους και κατά προτίμηση περιλαμβάνει ένα απλό γραφικό μήνυμα. Για παράδειγμα, όσο αναφορά τους καπνιστές που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα, το μήνυμα θα μπορούσε να ήταν ένα τσιγάρο πάνω σε μια απαγορευτική πινακίδα ή για τους ανθρώπους που προσπαθούν να κόψουν το αλκοόλ, το μήνυμα θα μπορούσε να είναι μια πινακίδα "STOP" με ένα μπουκάλι δίπλα. Απο την άλλη, για άτομα με πρόβλημα προσωπικότητας όπως το σύνδρομο κατωτερότητας ή το σύνδρομο δίωξης, τα γραφικά του μηνύματος που "κρύβονται¨στα γυαλιά μπορεί να είναι ένα απλό χαμόγελο.

Συσκευή προσομοίωσης "Κόλλα πέντε" (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 4416128, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΣΚΟΥΡΑΣ 4416059)[επεξεργασία]

Περιγραφή Η συσκευή "Κόλλα πέντε" έχει την εμφάνιση ενός ανθρώπινου χεριού και αποτελείτε από το άνω και το κάτω τμήμα του βραχίονα, τα οποία στηρίζονται και συνδέονται μέσω του αγκώνα που έχει δυνατότητα περιστροφής του τμήματος του κάτω βραχίονα προς τον άνω


Παρασκήνιο της εφεύρεσης Η συσκευή προσομοίωσης "Κόλλα πέντε" εφευρέθηκε από τον Albert Cohen στην προσπάθεια του να εφεύρει την πιο καταθλιπτική πατέντα που υπήρξε στην ιστορία Σε δραστήρια παιχνίδια όπως το ποδόσφαιρο, οι οπαδοί κολλάν πέντε για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους όταν η ομάδα τους σκοράρει. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δυνατό για τους απομονωμένους οπαδούς να το καταφέρουν αυτό.


Κατασκευή Η σχεδίαση της συσκευής είναι βασισμένη στην ανατομία του ανθρώπινου χεριού, περιλαμβάνει το άνω και το κάτω τμήμα του βραχίονα ενός ανθρώπινου χεριού και είναι συνδεδεμένο στον αγκώνα του χεριού για την ασφαλή περιστροφή του κάτω βραχίονα. Επίσης, η εφεύρεση περιλαμβάνει στοιχείο πόλωσης, ένα ελατήριο για την εύκολη διακίνηση του άνω και κάτω βραχίονα σε μία προκαθορισμένη ευθυγράμμιση, για την δυνατότητα απομάκρυνσης του χεριού κατά την επαφή με τον χρήστη και την επιστροφή στην αρχική του θέση μετά την σύγκρουση. Για την αποτροπή της περιστροφής του κάτου βραχίονα από το στοιχείο πόλωσης, ο αγκώνας είναι εφοδιασμένος με ένα διακόπτη για να σταματάει την περιστροφή του βραχίονα.


ΠΗΓΕΣ Wiki: https://www.google.com/patents/US5356330
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=g25jtimuWGE
Εικόνες: https://patentimages.storage.googleapis.com/pages/US5356330-3.png
https://patentimages.storage.googleapis.com/pages/US5356330-1.png

Beerbrella (ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 4416239, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ 4416090)[επεξεργασία]

Εισαγωγή[επεξεργασία]

Beerbrella, μία ομπρέλα για ποτά και αναψυκτικά από τους εφευρέτες: Mason Schott McMullin, Robert Platt Bell και Mark Andrew See.

Περιγραφή[επεξεργασία]

Η Beerbrella είναι μια μικρή ομπρέλα περίπου 5-7 ίντσες,η οποία μπορεί να προσκολληθεί σε ένα δοχείο ποτών γυάλινο ή μεταλλικό, για να παρέχει σκιά και κάλυψη στο δοχείο από τις άμεσες ακτίνες του ήλιου. Η ομπρέλα μπορεί να προσκολληθεί στο δοχείο του ποτού με διάφορους τρόπους, όπως: κλιπ, ιμάντας, κύπελλο, ακόμη και μονωτικός αφρός. Η ομπρέλα μπορεί να περιέχει και έναν άξονα, ο οποίος θα επιτρέπει στον χρήστη να την περιστρέφει όπως χρειάζεται για καλύτερη κάλυψη από τον ήλιο, αλλά και ένα αντίβαρο, το οποίο θα χρησιμεύει όταν ο χρήστης θα θέλει να πιει από το δοχείο . Στην επιφάνεια τις ομπρέλας μπορούν να εφαρμοστούν λογότυπα ή και διαφημίσεις, καθώς το προϊόν δεν εμφανίζεται ακόμη στις αγορές και πιθανότατα προορίζεται για την προώθηση και διαφήμιση εταιριών από άλλες εταιρίες (δηλαδή κάποια εταιρία να δίνει ένα τέτοιο δώρο με κάποια συγκεκριμένη αγορά προϊόντων της).

Χρήση[επεξεργασία]

Η χρήση αυτής της εφεύρεσης γίνεται σε ηλιόλουστες περιοχές(π.χ. πισίνα, παραλία, εξωτερικό Bar κ.τ.λ.). Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για προστασία από τη βροχή, αλλά και ως διακοσμητικό στοιχείο καινοτομίας ή κάτι παρόμοιο.

Ιστορική Αναδρομή[επεξεργασία]

Ανά τα χρόνια υπήρξαν και άλλες παρόμοιες πατέντες, από τις οποίες κάποιες λειτουργούσαν μονωτικά και άλλες ερειστικά. Ωστόσο, καμία από αυτές δεν προστάτευε το δοχείο από τις ακτίνες του ηλίου, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Συγκεκριμένα, παρόλο που ένα ρόφημα προστατεύεται από την ατμοσφαιρική θερμοκρασία μέσω μονωτικών υλικών η/και με τη χρήση πάγου, η ηλιακή ακτινοβολία εξακολουθεί να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας του ροφήματος.

Δημοσίευση Πατέντας[επεξεργασία]

Η αίτηση με αριθμό πατέντας 6637447(US) υποβλήθηκε στις 19 Οκτωβρίου το 2001 και δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου το 2003.


Βιβλιογραφία[επεξεργασία]

Πηγές : Google Patents

Εικόνες : Εικόνα 1 Εικόνα 2

Μάσκα προσώπου ενάντια στη λαιμαργία. ("Anti-eating face mask.", Α.Π.:US-4344424) - (ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΓΓΟΝΙΔΗΣ (4416001), ΘΟΔΩΡΗΣ ΙΤΣΙΟΣ (4416081))[επεξεργασία]

Γενική αναφορά

Η μάσκα προσώπου κατά της λαιμαργίας (Anti-eating face mask) δημιουργήθηκε με σκοπό την αποτροπή των ανθρώπων από την υπερβολική κατανάλωση τροφής. Σχεδιάστηκε να εφαρμόζεται σε ολόκληρο το μπροστινό μέρος του κεφαλιού, αφήνοντας ανοιχτά τα σημεία των ματιών, της μύτης και του στόματος, για όραση, αναπνοή και ομιλία αντίστοιχα. Η περιοχή του στόματος, προστατεύεται από σιδερένιες μπάρες μικρής διαμέτρου, τύπου σύρματος, οι οποίες βρίσκονται οριζόντια και κάθετα ενωμένες, δημιουργώντας ένα πλέγμα, που αποτρέπει οποιαδήποτε εισχώρηση τροφής. Η μάσκα δένεται στην περιοχή του κεφαλιού με ιμάντες, οι οποίοι ασφαλίζουν με κλειδαριά στο δεξί μέρος του, στο ύψος του αυτιού.

Ιστορική αναφορά

Η μάσκα προσώπου κατά της λαιμαργίας, είναι μία μάσκα η οποία δηλώθηκε ως πατέντα από τον Barmby Lucy L. στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, με αριθμό πατέντας US-4344424 στις 27 Μαρτίου 1980. Η ιδέα της συγκεκριμένης εφεύρεσης ήρθε όταν ο δημιουργός της, παρατήρησε το πρόβλημα της παχυσαρκίας σε πολλούς ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόταν και δεν είχαν την δύναμη ή την θέληση να καταπολεμήσουν την ορμή τους για το φαγητό. Ουσιαστικά θέλησε να περιορίσει τις κατηγορίες ανθρώπων, όπου βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την υπερκατανάλωση τροφής λόγω των υποχρεώσεών τους. Ένα παράδειγμα είναι οι νοικοκυρές , οι οποίες συνηθίζουν να μαγειρεύουν για την οικογένεια αρκετές φορές την ημέρα, γεγονός που τις οδηγεί να δοκιμάζουν συχνά το φαγητό που ετοιμάζουν.


Άλλες δυνατότητες και ασφαλή χρήση

Η μάσκα προσώπου βοηθάει έμμεσα και άμεσα και σε άλλους τομείς στη ζωής του ατόμου. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αποτροπή του ανθρώπου από το κάπνισμα, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να τοποθετηθεί οποιοδήποτε καπνικό προϊόν όπως τσιγάρο, πούρο ή και ηλεκτρονικό τσιγάρο. Επιπροσθέτως, σε ιατρικές περιπτώσεις όπου ο ασθενής απαγορεύεται να καταναλώσει τροφή ή ροφήματα, η μάσκα προσώπου αποτελεί μία καλή λύση περιορισμού του. Βέβαια, το συγκεκριμένο προϊόν πατέντας, παρόλο που δεν εμφανίστηκε ποτέ ως εμπορικό προϊόν, ακολουθεί ορισμένους κανόνες ασφαλείας για την ομαλή χρήση του. Αναλυτικά, το άτομο δεν εμποδίζεται στην ομιλία του, στην αναπνοή του καθώς και δεν περιορίζεται η όραση του. Επιπλέον, ο ιμάντας ασφαλείας στον οποίο ασφαλίζει η κλειδαριά, σε περίπτωση ανάγκης κόβεται με ευκολία και η μάσκα αφαιρείται άμεσα.

Βιβλιογραφία

https://www.google.com/patents/US4344424

http://totallyabsurd.com/antieatingmouthcage.htm

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=4344424.PN.&OS=PN/4344424&RS=PN/4344424

Smoker's hat (ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ (4413083) - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ (4413082))[επεξεργασία]

Το Smoker's hat είναι μια πατέντα η οποία εφευρέθηκε από τον Walter C. Netschert και κατατέθηκε στις 25 Μαΐου 1988. Η δημοσίευση της έγινε στις 22 Αυγούστου 1989, με αριθμό δημοσίευσης US4858627 A .

Παρακολουθώντας τη ραγδαία αύξηση της σύγκρουσης ανάμεσα στους καπνιστές και στους μη καπνιστές καθώς και την επιθυμία του τυπικού καπνιστή για ελεύθερο κάπνισμα στο χώρο εργασίας και σε δημόσιους χώρους, θεωρήθηκε απαραίτητη η δημιουργία αυτής της πατέντας. Δηλαδή, ένα καπέλο που απορροφά τον ατμοσφαιρικό αέρα μετά από επεξεργασία αποβάλλει προϊόντα καύσης πχ. οσμές και ψεκάζει καθαρό αέρα.

Είναι ένα φορητό σύστημα καπέλων που περιλαμβάνει ένα καπέλο για την κάλυψη της κεφαλής του καπνιστή, ένα ενσωματωμένο ανεμιστήρα, ένα σύστημα φιλτραρίσματος και ένα σύστημα εξάτμισης. Επιπλέον, η συσκευή τροφοδοτείται από μια μπαταρία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ειδικό καπέλο, το οποίο φοράει ο καπνιστής με σκοπό να συνυπάρχει στον ίδιο χώρο με μη καπνιστές χωρίς να τους ενοχλεί ή απειλεί ο καπνός. Η συσκευή αυτή έχει την ικανότητα να απορροφά το μολυσμένο αέρα από το περιβάλλον και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το σύστημα φιλτραρίσματος που διαθέτει επεξεργάζεται και απελευθερώνει φιλτραρισμένο, απιονισμένο και καθαρό αέρα από το καπέλο. Το καπέλο καπνιστή μπορεί ακόμη να απελευθερώσει και αρωματικό αέρα από το καπέλο.

Πηγές : https://www.google.com/patents/US4858627

Vibrating Tattoo (ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ,ΔΑΒΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)[επεξεργασία]

Το Vibrating Tattoo είναι μια πατέντα που καταχώρησε η Nokia στο αμερικανικό Patent and Trademark Office και έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό τον Μάρτιο του 2012. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν τρόπο ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ ενός κινητού και του χρήστη του. Κάποιος μπορεί να το αποκτήσει απλώς προσκολλώντας στο δέρμα του μαγνητικά υλικά αλλά και με μόνιμο τατουάζ ,σε όποιο σχήμα και σχέδιο ο ίδιος θέλει, τo οποίο θα δημιουργείται από σιδηρομαγνητικό μελάνο το οποίο θα εχει εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες για να απομαγνητιστεί και αφού χρησιμοποιηθεί πάνω στο δέρμα του χρήστη ξαναμαγνητίζεται απλώς παιρνώντας εναν μαγνήτη κοντά απο αυτό το σημείο. Λόγω αυτού του μελανιού το τατουάζ θα είναι ικανό να ανιχνεύει μαγνητικά πεδία και να εκπέμπει δονήσεις. Σε συνδυασμό με ένα κινητό το οποίο θα έχει την δυνατότητα να εκπέμπει διαφορετικής συχνότητας μαγνητικά πεδία θα δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να προσαρμώσει τις ειδοποιήσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις του(διαφορετικη δόνηση για ενα SMS, διαφορετικη για ενα email και πολλά άλλα).Παρόλο την θετική προοπτική που παρουσιάζει αυτή η πατέντα βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο με αρκέτα αρνητικά αλλά και θετικά χαρακτηριστικά. Δυο απο τα βασικά αρνητικά του είναι ότι δύσκολα μπορέι να αφαιρεθεί(όπως ένα κανονικό τατουαζ) και 2ον όπως κάθε ηλεκτρονική συσκεύη μπορεί να γίνει εύκολος στόχος χακερ οι οποιοί μπορούν να το μετατρέψουν σε έναν διαρκή ενοχλήτικο μπέλα. Από την άλλη πλευρά βέβαια έχει και τα θετικά κυρίως στον τομέα της υγείας. Πολλόι είναι αυτοί που θα ήθελαν να παίρνουν ειδοποιησεις για την ιδία τους την υγεία καθως και ανθρώπων που έχουν υπό την υποπτεία του.


Πηγές https://www.forbes.com/sites/carolinehoward/2012/03/21/nokias-buzzy-new-patent-a-tattoo-that-vibrates-when-your-phone-rings/#54f0b0473fd4

https://www.allgreenrecycling.com/nokia-patents-vibrating-tattoo/

http://www.zdnet.com/article/whos-calling-your-tattoo-is-vibrating/

Portable Bar - Drinking hat (Φρονιμόπουλος Αλέξανδρος, Κατσούλης Κωνσταντίνος-Παναγιώτης)[επεξεργασία]

-Περιγραφή

Το portable bar ή αλλιώς drinking hat είναι μια πατέντα που δημιουργήθηκε από τον John D. Geddie στις 21 Ιουλίου 1987 με κωδικό ευρεσιτεχνίας: US 4681244 Α, είναι ένα καπέλο το οποίο έχει από 2 έως 6 δοχεία ποτών, η έκδοση με τα 6 δοχεία δέχεται 5 δοχεία ποτών και υπάρχει 1 δοχείο - το οποίο συνδέεται με τα υπόλοιπα 5 μέσο μικρών σωλήνων, τα οποία μικρά σωληνάκια έχουν βάνες επάνω τους - στο οποίο ο χρήστης μπορεί να αναμίξει τα ποτά αν θέλει και ύστερα από αυτό το δοχείο υπάρχει ένα σωληνάκι με βάνα το οποίο οδηγεί το ποτό στο στόμα του χρήστη.

-Χρησιμότητα

Στις μέρες μας χρησιμοποιείται περισσότερο η έκδοση με τα 2 δοχεία που συνήθως μπαίνει το ίδιο ποτό, λόγω ότι είναι πιο ελαφριά για το κεφάλι σε σχέση με την έκδοση με τα 6 δοχεία. Η έκδοση με τα 6 δοχεία θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί για κάποιο άτομο που θα ήθελε ποικιλία σε μια εξόρμηση του καθώς είναι με αυτό τον τρόπο κατασκευασμένο να δέχεται όλων τον ειδών τα ποτά ανθρακούχα και μη.Επίσης με την έκδοση των 6 δοχείων αποφεύγουμε τυχόν διαφωνίες για το τι πότο θα επιλέξει η παρέα μας καθώς με 6 διαφορετικά κανείς δεν θα μείνει δυσαρεστημένος.Τέλος ένα από τα σημαντικότερα που θα μπορούσε κανείς να επισημάνει είναι ότι με την χρήση αυτής την έξυπνης εφεύρεσης αποφεύγουμε τα χιλιάδες λεπτά στην διάρκεια της ζωής μας που το ταίρι μας(οι γυναίκες περισσότερο) ή ο φίλος/η ο οποίος είναι αναποφάσιστος στο τι ποτό θα καταναλώσει, έχοντας στην κατοχή μας και στο κεφάλι μας 6 διαφορετικά ποτά από αλκοολούχα και ανθρακούχα ακόμη και νερό εκ μηδενίζουμε την παραπάνω δυσάρεστη κατάσταση.

-Βιβλιογραφία:[επεξεργασία]

https://www.google.com/patents/US4681244

-Εικόνες:[επεξεργασία]

Η έκδοση με τα 6 δοχεία: https://patentimages.storage.googleapis.com/pages/US4681244-1.png https://patentimages.storage.googleapis.com/pages/US4681244-2.png

Και η έκδοση με τα 2 δοχεία: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41pslOto9TL._SL500_AC_SS350_.jpg

Wind-Harnessing Bike (Δημήτρης Γελαντζόπουλος, Αντώνης Συνοδινός)[επεξεργασία]

Όταν μιλάμε για πατέντα(ευρεσιτεχνία πιο επίσημα) αναφερόμαστε σε μια καινοτόμα λύση η οποία μας βοηθάει στην προσωρινή επίλυση ενός τεχνικού προβλήματος. Κάθε ευρεσιτεχνία καταχωρείτε σε ένα ειδικό σύστημα καταμέτρησης και στον εφευρέτη της χορηγείτε ένα αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης για είκοσι (20) χρόνια, που απαγορεύει στον οποιοδήποτε να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη πατέντα χωρίς τη συναίνεση του.Στην παρούσα φάση θα ασχοληθούμε με το Wind-Harnessing Bike , μία πατέντα που δημιουργήθηκε την 31η Μαρτίου 2004 από τον εφευρέτη Βλάντιμιρ Ζαμ και κατέχει κωδικό ευρεσιτεχνίας US6932368B1.Πρόσφατα όμως, στις 18/9/2017 η πατέντα αυτή έπαψε να ισχύει εξαιτίας μη πληρωμής κάποιων υπολειπόμενων οφειλών.Στην ουσία, η πατέντα αναφέρεται σε ένα απλό καθημερινό ποδήλατο το οποίο όμως κρύβει μία ιδιαιτερότητα.

Πιο αναλυτικά, το συγκεκριμένο ποδήλατο έχει όλα τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ένα σύγχρονο ποδήλατο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση. Το ιδιαίτερο αυτού του οχήματος, είναι ότι στο πίσω μέρος του και πιο συγκεκριμένα πάνω από τον οπίσθιο τροχό υπάρχει τοποθετημένο μέσα σε ένα σιδερένιο πλαίσιο, που στηρίζεται σε ένα μεταλλικό σωλήνα ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο πλαίσιο του ποδηλάτου, ένα τριγωνικό πανί, σαν αυτό που χρησιμοποιείται στα ιστιοπλοϊκά σκάφη. Βεβαίως, το μέγεθος του πανιού είναι ανάλογο με το μέγεθος του ποδηλάτου οπότε όπως καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς κρίνεται απολύτως εύχρηστο. Η περιστρεφόμενη βάση του πανιού είναι συνδεδεμένη με το εμπρόσθιο τμήμα του ποδηλάτου μέσω ενός συρματόσχηνου, τοποθετημένου μέσα σε ένα ειδικό αγωγό, που καταλήγει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εξάρτημα το οποίο ανάλογα με τη θέση που το τοποθετηθεί ο αναβάτης περιστρέφει το πανί 45 μοίρες δεξιά ή αριστερά ανάλογα με την προέλευση του ανέμου ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό όφελος από αυτόν και να ελαχιστοποιηθεί η χρήση του πεταλιού, που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την κίνηση ενός ποδηλάτου.

Αρκετοί είναι αυτοί που έσπευσαν να επικροτήσουν την εφεύρεση αυτή και ταχθούν υπέρ αυτής της πατέντας που θα τους απαλλάσσει από την ανάγκη για χρήση του πεταλιού και θα τους επέτρεπε να μετακινούνται με μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα. Βέβαια, υπάρχει και μια άλλη μερίδα του κοινού που πιστεύει πως η προσθήκη ενός πανιού σε ένα ποδήλατο θα δυσκολέψει κατά πολύ την οδήγηση του, αφού το κέντρο βάρος μεταβάλετε αισθητά με αποτέλεσμα ο αναβάτης να χάνει την ισορροπία του στην προσπάθεια του να οδηγήσει το ποδήλατο.

Βιβλιογραφία

(1)https://www.google.com/patents/US6932368

(2)https://portal.uspto.gov/pair/PublicPair

Banana Protective Device (ΣΤΑΤΗΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΤΑΦΥΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ)[επεξεργασία]

Αριθμός δημοσίευσης: US6612440 B1


Εισαγωγή
Η συσκευή για την προστασία μπανάνας εφευρέθηκε από τον David B. Agulniκ και κατοχυρώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2003. Η συγκεκριμένη συσκευή εξασφαλίζει την ασφαλή αποθήκευση και μεταφορά μιας μπανάνας.


Περιγραφή
Η συσκευή αποτελείται από ένα δοχείο με δύο καπάκια συνδεδεμένα μεταξύ τους έτσι ώστε το ένα να κρέμεται από το άλλο που προσαρμόζονται για να αποθηκεύουν την μπανάνα μέσα τους. Περιλαμβάνει προστατευτικά μαξιλαράκια από αφρώδες υλικό σε κάθε καπάκι για να προστατεύουν και να στηρίζουν την μπανάνα, ειδικές μικρές τρύπες για να διατηρείτε η μπανάνα φρέσκια καθώς και ένα κούμπωμα το οποίο ενώνει με ασφάλεια τα δύο καπάκια. Το δοχείο έχει σχήμα παρόμοιο με το γράμμα υ και καμπυλωτές άκρες ώστε να μοιάζει με μπανάνα για καλύτερη αποθήκευση.


Βιβλιογραφία
http://www.google.com/patents/US6612440

Robot Action Based on Human Demonstration (Καλέσης Βύρωνας-Καψόπουλος Βασίλειος)[επεξεργασία]

Εισαγωγή

Πρόκειται για ρομποτική ευρεσιτεχνία που βασικά δημιουργήθηκε με την δικαιοδοσία της Εταιρεία Walt Disney με την υποστηρικτική συνεργασία των εφευρετών Mistry Michael, Murai Akihiko, Yamane Katsu και Hodgins Jessica Kate με αριθμό U.S. Patent No. 9162720 όπου δημοσιεύτηκε την ημερομηνία 20/10/2015. Ουσιαστικά η πατέντα ενσαρκώνει μια μέθοδο μέσω ενός ενιαίου ρομπότ να αναπαραγάγει καθορισμένες ανθρώπινες δραστηριότητες προσεγγίζοντας τις όσο πραγματικά μπορεί στις πρωτότυπες ανθρώπινες κινήσεις. Ο πληρεξούσιος είναι οι Disney Enterprises, Inc.


Περιγραφή

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στην εισαγωγή, η προσέγγιση της είναι να λαμβάνει δεδομένα καταγραφής κίνησης ή εικόνας και επιπλέον δεδομένα δύναμης επαφής ενός ανθρώπου έχοντας τον άνθρωπο να εκτελεί μια καθορισμένη κίνηση ώστε μετέπειτα η ρομποτική πατέντα να αναπαραστήσει αυτή την στοιχειώδη δράση. Με τη βοήθεια των δεδομένων δύναμης επαφής και των δεδομένα καταγραφής κίνησης το ρομπότ πλησιάζει μια τροχιά κέντρου μάζας του ανθρώπου που εκτελεί την καθορισμένη ενέργεια και αργότερα διαμέσου ενός ή περισσότερων επεξεργαστών παραγάγει μια προγραμματισμένη ρομποτική κίνηση που εξομοιώνει προσεγγιστικά αυτή την ορισμένη ανθρώπινη κίνηση. Τίνι τρόπω η εφεύρεση με το αποτέλεσμα της παραγόμενης ρομποτικής δραστηριότητας επιτελεί να λύσει ένα πρόβλημα ανεστραμμένης κινηματικής αξιοποιώντας την τροχιά κέντρου μάζας ανθρώπου ως σκληρό περιορισμό και ως ελαφρύ περιορισμό τα δεδομένα καταγραφής κίνησης έτσι ώστε εν κατακλείδι να προσδιορίσει το πλήθος τροχιών γωνιών αρθρώσεων για ένα αντίστοιχο πλήθος αρθρώσεων του ρομπότ.


Βιβλιογραφία
http://www.freepatentsonline.com/9162720.html

Snake Walking System (Καραμπόγιας Γιάννης, Σάλτας Αλέξανδρος)[επεξεργασία]

Snake Walking System (Συσκευή κολάρου που επιτρέπει τον έλεγχο του φιδιού) Η συγκεκριμένη εφεύρεση αφορά τους ιδιοκτήτες που έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη στα κατοικίδια και συγκεκριμένα στα φίδια. Πολλοί από αυτούς δεν ξοδεύουν πολύ χρόνο για τον χειρισμό τον φιδιών τους, και αυτό οφείλεται στο ότι πρέπει να τα κρατούν συνεχώς σε απόσταση από τους τριγύρω τους με τον φόβο μήπως χάσουν το έλεγχο. Επομένως, τα περισσότερα φίδια φυλάσσονται σε κλειστού χώρους και έτσι δεν τους δίνεται η δυνατότητα να μπορέσουν να περάσουν χρόνο έξω στην ύπαιθρο. Όσο αναφορά την συσκευή, το μήκος ενός τμήματος του κολάρου προσαρμόζεται γύρω από το φίδι έτσι ώστε να εφαρμόζει κατάλληλα, ανάλογα με το σχήμα και με την θέση του φιδιού. Επιπλέον, το κολάρο περιέχει εκτός από το βασικό τμήμα, ένα τμήμα στήριξης, το οποίο συνδέει έναν ιμάντα και ένα σύστημα συνδετήρων στερεώνοντας έτσι, την θέση που βρίσκεται το σώμα του φιδιού.

Βιβλιογραφία:

http://www.ipwatchdog.com/2009/05/02/obscure-patent-system-for-walking-a-snake/id3038/

https://www.google.com/patents/US6490999

Hands free towel carrying system (ΚΟΥΡΕΛΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΓΟΥΚΟΣ ΙΑΣΩΝ)[επεξεργασία]

Η πατέντα Hands free towel carrying system με αριθμό δημοσίευσης US6718554 B1, όπως λέει και το όνομά της, περιγράφει ένα σύστημα για μεταφορά πετσέτας χωρίς τη χρήση χεριών. Η πατέντα δημοσιεύτηκε το 2004.

Με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, το σύστημα μεταφοράς αξιοποιεί ένα ελαστικό υλικό που προσαρμόζεται στο λαιμό του χρήστη, ώστε το ένα άκρο της πετσέτας να είναι τυλιγμένο σε αυτό το ελαστικό υλικό, και το άλλο της άκρο είναι ελεύθερο. Με αυτό τον τρόπο η πετσέτα στηρίζεται και παραμένει σταθερή, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται όποιος τη χρησιμοποιεί και να μην χρειάζεται να κάνει κάποια, πιθανώς, μεγάλη προσπάθεια για να τη φτάσει. Σύμφωνα με την πατέντα, το ύφασμα που χρησιμοποιείται ως πετσέτα είναι από απορροφητικό υλικό. Επιπρόσθετα, πάνω στην πετσέτα διατίθεται και τσέπη στην οποία ο χρήστης μπορεί εύκολα να τοποθετήσει πράγματα που του είναι χρήσιμο να έχει άμεσα διαθέσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ιστορικά δεδομένα, οι πετσέτες εφευρέθηκαν για πρώτη φορά το 17ο αιώνα με απορροφητικό υλικό το βαμβάκι, και το πρώτο αντικείμενο που είχε τη λειτουργικότητα τσέπης την 3η χιλιετία π.Χ., ενώ έγιναν διαδεδομένες στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα μ.Χ..

Πηγές:

https://www.google.com/patents/US6718554

https://en.wikipedia.org/wiki/Towel#History

https://en.wikipedia.org/wiki/Pocket#Origins

Life expectancy timepiece (Αντωνιάδης Στέφανος, Νταϊλάνι Ντρισάλντο)[επεξεργασία]

Η παρούσα εφεύρεση σχετίζεται με ρολόγια χειρός και ειδικότερα με ένα ρολόι που εμφανίζει τον αριθμό των λεπτών, ημερών και ετών που παραμένουν στη ζωή ενός ατόμου με βάση αναλογιστικά δεδομένα.Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε κανένας τρόπος αυτόματης παρακολούθησης του προσδόκιμου ζωής του ατόμου, με βάση παράγοντες όπως οι αναλογιστικοί πίνακες, τα σύγχρονα γεγονότα και η κληρονομικότητα. Ένα ρολόι παρακολούθησης και προβολής του κατά προσέγγιση χρόνου που απομένει στη ζωή ενός χρήστη. Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε κανένας τρόπος αυτόματης παρακολούθησης του προσδόκιμου ζωής του ατόμου, με βάση παράγοντες όπως οι αναλογιστικοί πίνακες, τα σύγχρονα γεγονότα και η κληρονομικότητα. Συσκευή παρακολούθησης χρόνου για την παρακολούθηση και απεικόνιση ενός κατά προσέγγιση χρόνου που παραμένει σε μια διάρκεια ζωής ενός ατόμου, όπου η εν λόγω συσκευή παρακολούθησης έχει προγραμματιστεί να μειώνει τις μονάδες χρόνου από μια αναλογιστικά καθορισμένη διάρκεια ζωής και να μεταβάλλει μια προβλεπόμενη διάρκεια ζωής, καθώς το άτομο μεγαλώνει. Συσκευή η οποία περιλαμβάνει μέσα επεξεργασίας για την παρακολούθηση της χρονικής διάρκειας και προγραμματισμένη με έναν αλγόριθμο αναλογιστικού πίνακα για την προβολή μιας διάρκειας ζωής ενός ατόμου, όπου το εν λόγω πρόγραμμα μετατοπίζει περαιτέρω την εν λόγω τιμή διάρκειας ζωής καθώς το άτομο μεγαλώνει και ο εν λόγω χρόνος παρακολουθείται. μια επαναρρυθμιζόμενη μνήμη λειτουργικά συνδεδεμένη με το εν λόγω μέσο επεξεργασίας για την αποθήκευση δεδομένων αντιπροσωπευτικών των ετών, ημερών, ωρών, λεπτών και δευτερολέπτων μέσα απεικόνισης λειτουργικά συνδεδεμένα με τα μέσα επεξεργασίας για την απεικόνιση δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στην αναφερθείσα επαναρυθμίσιμη μνήμη και σημαίνει λειτουργικά συνδεδεμένο με τα μέσα επεξεργασίας για την είσοδο και την αλλαγή των αποθηκευμένων δεδομένων με βάση χαρακτηριστικά ειδικά για το άτομο, οπότε ένας κατά προσέγγιση χρόνος που παραμένει στην διάρκεια ζωής του ατόμου μπορεί να επαναφερθεί από τοΝ εν λόγω άτομο.

Swinging on a Swing Patent (Γεωργιος Καραδημος,Γεωργιου Θωμας)[επεξεργασία]

Πρόκειται για την πατέντα του τρόπου να κάνεις κούνια σε μια κούνια. Η πατέντα είναι κατοχυρωμένη υπό τον αριθμό US6368227 B1. Την ιδέα αυτή εμπνεύστηκε ο Steven Olson. Μια κούνια μπορεί να αποτελείται από ένα απλό επίπεδο ξύλο (ή άλλο υλικό) προσαρτημένο σε ένα κλαδί δένδρου (ή ένα μεταλλικό στύλο) με δυο αλυσίδες (ή σχοινιά, καλώδια, κα). Γενικότερα, ως κούνια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όποια κατασκευή έχει την ιδιότητα της παλλίνδρομης κίνησης του σημείου οπου κάθεται ή στηρίζεται ο χρήστης και η άλλη άκρη ειναι δεμένη σε κάποια στηρικτική δομή. Ο τρόπος για να κάνει κάποιος κούνια είναι φανερός, ενώ ο χρήστης κάθεται σε μια κούνια για παράδειγμα στερεωμένη με δυο αλυσίδες προσαρτημένες σε ένα οριζόντιο κλαδί δέντρου, τραβώντας αρχικά την μια αλυσίδα και μετά την άλλη εναλλάξ , κάνει κούνια.Η πατεντα αυτη, κατοχυρωνει αυτην ακριβως την μεθοδο για να κανει καποιος κουνια. Για την ασφάλεια του χρηστή πρέπει να είναι βέβαιο πως η απόσταση της κούνιας είναι αρκετή από τον κορμό του δένδρου και η κούνια είναι προσαρτημένη σωστά (με τις αλυσίδες ή σχοινιά) στο κλαδί του δένδρου. Ο κλασικός τρόπος για την χρήση της κούνιας είναι η κάθετη φορά στο κλαδί δηλαδή η κίνηση του χρηστή εμπρός και πίσω, η ίδια κίνηση μπορεί να εισαχθεί και σε αυτή την τεχνική. Μέσο κατάλληλων ελιγμών του σώματος του ο χρήστης δίνει αυτή την ταλάντωση προς τα εμπρός και πίσω ώστε η κίνηση της κούνιας γίνεται σαν οβάλ-κυκλική. Ο ίδιος εφευρέτης επίσης αναφέρει και άλλους τρόπους να κάνει κούνια απο dead lift, δηλαδή ξεκινώντας απο αδράνεια και χωρίς ώθηση απο το έδαφος ο χρήστης ανεβαίνει με τα πόδια στην κούνια και ταλαντεύεται με το σώμα του τραβώντας προς τα πίσω τις αλυσίδες για να κάνει κούνια. Ειδικότερα αυτή η διαφοροποιημένη μέθοδος στηρίζεται στον ίδιο τον χρήστη καθώς ο κλασικός τρόπος της κούνιας μπορεί να θεωρηθεί βαρετός οπότε μια διαφορετική μέθοδος όπως αυτή είναι σωτήρια. Από μια άλλη οπτική γωνία το τράβηγμα των αλυσίδων εναλλάξ θυμίζει τον τρόπο που ο Ταρζάν έκανε κούνια με τις κληματσίδες, έτσι μια ονομασία της τεχνικής αυτής είναι κούνια του Ταρζάν. Επεκτείνοντας αυτή την ιδέα ο χρήστης μπορεί να κραυγάσει για να αναρτήσει στο μέγιστο την κούνια του ταρζαν μέσα στη ζούγκλα.

Σχετικές εικόνες:

http://patentimages.storage.googleapis.com/US6368227B1/US06368227-20020409-D00000.png
http://patentimages.storage.googleapis.com/US6368227B1/US06368227-20020409-D00001.png
http://patentimages.storage.googleapis.com/US6368227B1/US06368227-20020409-D00002.png
http://patentimages.storage.googleapis.com/US6368227B1/US06368227-20020409-D00003.png

Η Υποβολή της αίτησης έγινε στις 17 Νοέμβριου 2000 και η έγκριση και δημοσίευσή της 9 Απριλίου του 2002.

http://www.google.com/patents/US6368227

(https://loweringthebar.net/2013/05/us-pat-no-6368227-method-of-swinging-on-a-swing.html)

Πατέντα χρήσης Έξυπνων Μαγαζιών / App Stores (Ιωάννης Πέτρος Μουτσινάς, Σαλη Νταχηλ)[επεξεργασία]

Γενικές πληροφορίες[επεξεργασία]

Αριθμός δημοσίευσης: US6857067 B2

Τίτλος πατέντας: "System and method for preventing unauthorized access to electronic data"

Δικαιοδόχος: Martin S. Edelman / http://www.uniloc.com/

Περιγραφή[επεξεργασία]

Η εταιρία Uniloc ισχυρίζεται πως της ανήκει η πατέντα χρήσης για το Google Play Store, καθώς και άλλων.

Γι' αυτό έχουν κάνει αγωγή στους δημιουργούς του Minecraft, X-Plane και αρκετούς άλλους προγραμματιστές ή εταιρίες.

Επειδή, απλώς, κάνουν χρήση των Έξυπνων Μαγαζιών.

Αποδεικνύεται πως η Uniloc δεν είχε, ούτε έχει, καμία σχέση με τη δημιουργία ή ανάπτυξη των App Store. Απλώς κατοχύρωσαν μια πατέντα χρήσης αυτών.

Η πατέντα είναι τόσο ασαφής με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ενάντια σε πολλούς προγραμματιστές που διανέμουν τις εφαρμογές μέσω App Stores (όπως Google Play, Apple Store, Steam).

Κώδικας υπολογιστή που μπορεί να εκτελεστεί σε ηλεκτρονική συσκευή για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε ηλεκτρονικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στην ηλεκτρονική συσκευή, ο οποίος περιλαμβάνει:

κώδικα για την αποθήκευση δεδομένων άδειας χρήσης σε φορητό μέσο αδειοδότησης διαμορφωμένο για επικοινωνία με την ηλεκτρονική συσκευή.

για τον καθορισμό του εάν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δεδομένα με βάση τα δεδομένα της άδειας ·

για την επαλήθευση των δεδομένων άδειας που αποθηκεύονται στο μέσο αδειοδότησης επικοινωνώντας με μια αρχή καταχώρισης που διαθέτει δεδομένα επαλήθευσης ·

και κώδικα για την παροχή επικαιροποιημένων δεδομένων άδειας που έχουν ληφθεί από την αρχή καταχώρισης στο μέσο αδειοδότησης.

Πηγές: https://www.thepatentscam.com/, I am being sued, in East Texas, for using Google

PET DISPLAY CLOTHING(ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΟΜΩΝΗΣ)[επεξεργασία]

Η πατέντα κατατέθηκε από τον Μπράις Μπελάϊλ στις 25 Αυγούστου 1997, και δημοσιεύτηκε στις 11 Μαίου 1999. Αναφέρεται σε ένα κομμάτι ρουχισμού που επιτρέπει στον χρήστη να τοποθετεί μέσα το μικρό του κατοικίδιο και να το αφήνει να κυκλοφορεί μέσα στους σωλήνες, οι οποίοι προσομοιώνουν το περιβάλλον της φωλιάς του κατοικίδιου, χρησιμοποιώντας γραφικές αναπαραστάσεις φωλιάς. Το ρούχο μπορεί να έχει μια ή περισσότερες, τουλάχιστον μερικώς διαφανείς σωληνώσεις, που θα επιτρέπουν στο κατοικίδιο τη μετακίνηση του στη διαδρομή που έχει σχηματιστεί με τις σωληνώσεις, αλλά και την δυνατότητα το κατοικίδιο να φαίνεται για να μπορεί να παρακολουθείται από θεατές. Συγκεκριμένα, ο Μπελάϊλ κατέθεσε σχέδια για δύο είδη ρούχων, ενός γιλέκου και μίας ζώνης. Και οι δύο εκδόσεις ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία, με τις μόνες διάφορες να είναι ότι στο γιλέκο υπάρχει δυνατότητα για σχηματισμό παραπάνω από μιας διαδρομής, και τοποθέτησης παραπάνω από ενός δοχείου υποδοχής κατοικίδιου, και στη ζώνη υπάρχει τρόπος το δοχείο υποδοχής κατοικίδιου να χωρίζει χωρίς να μένει ανοιχτό, για να μπορεί η ζώνη να ανοίγει χωρίς να φεύγει το κατοικίδιο.

Βιβλιογραφία: https://www.google.com/patents/US5901666?dq=Pet+display+clothing

The Briefcase Fireplace(Συντζάκης Γιώργος ,Μπομπόλης Δημήτρης)[επεξεργασία]

Γενική αναφορά:

Ο χαρτοφύλακας τζάκι (the briefcase fireplace) είναι μια εφεύρεση του colinfurze, που δημιουργήθηκε για να μπορείτε να ζεσταθείτε, σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκεστε. Επιπλέον, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σε διάφορες περιπτώσεις: όπως στο γραφείο ή ακόμα και για ψάρεμα για λόγους θέρμανσης.


Πως λειτουργεί:

Το φορητό τζάκι λειτουργεί με την χρήση μιας μπουκάλας προπανίου με την όποια γίνετε η παραγωγή της φωτιάς.


Τα περιεχόμενα του χαρτοφύλακα:

Ο χαρτοφύλακας διαθέτει ένα θερμαινόμενο παγούρι με το οποίο, μπορείτε το νερό και να φτιάξετε το τσάι σας. Επίσης υπάρχει μια θήκη για την αποθήκευση των γλυκισμάτων και τέλος έχει ένα γάντζο ο οποίος χρησιμεύει στο ψήσιμο τοστ.


Πηγή:

https://www.youtube.com/watch?v=IKpMQlVu1As

Gas Collector(ΖΕΡΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΜΠΟΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)[επεξεργασία]

Σταθμός Στέγασης Ζώων(ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ , ΜΑΛΑΚΗ ΑΡΕΤΗ)[επεξεργασία]

Σταθμός στέγασης ζώων, είναι μια εφεύρεση για κατοικίδια ζώα, της οποίας ο εφευρέτης είναι ο John Stelmach. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2004 έγινε η κατάθεση αυτής της πατέντας και τέσσερα χρόνια αργότερα στις 8 Απριλίου του 2008 έγινε η έκδοσή της από την United States Patent. Αποτελείται από μια βάση που εισέρχεται στο έδαφος, μια πλάκα κυκλικού σχήματος, έναν άξονα κάθετο στην βάση, ειδικές θέσεις πρόσδεσης των ζώων, αφαιρούμενα μπολάκια τροφής, μια ομπρελά και διάφορα άλλα εξαρτήματα που βοηθούν στην στήριξη των παραπάνω. Αρχικά τοποθετείται η βάση στο έδαφος, αφού γίνει η εισαγωγή της τότε τοποθετείται επάνω της η κυκλική πλάκα και στο κέντρο της πλάκας εισέρχεται ο άξονας σε όρθια θέση ο οποίος βιδώνεται στην βάση. Χαμηλά στον άξονα υπάρχει ένας δακτύλιος με προεξοχές, στις οποίες δένεται το λουρί του κατοικίδιου, ο δακτύλιος έχει την δυνατότητα να περιστρέφεται γύρω από τον άξονα, με τον τρόπο αυτό οι πιθανότητες πνιγμού γίνονται μηδαμινές. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως το λουρί θα πρέπει να έχει δεθεί με τέτοιο τρόπο ώστε το μήκος του να είναι ίσο με την ακτίνα της πλάκας και ελάχιστα μεγαλύτερο ώστε να επιτρέπει στο κατοικίδιο να αφοδέυει και να ουρεί εκτός πλάκας. Το λουρί δεν θα πρέπει να είναι πολύ μακρύτερο για λόγους ασφαλείας, για αποφυγή πνιγμού, τραυματισμού, αλλά και έκθεση των ζώων στην βροχή και στον ήλιο. Περίπου στο μέσω του άξονα τοποθετούνται αντικριστά δυο αποσπώμενα δοχεία διπλής χρήσης. Δηλαδή στο κάθε δοχείο υπάρχει ένα χώρισμα στην μέση, όπου από μια πλευρά μπορεί ο χρήστης να βάλει τροφή και από την άλλη το νερό του ζώου ή οτιδήποτε άλλο επιθυμεί. Τελευταία τοποθετείται στην κορυφή του άξονα μια ομπρέλα με διάμετρο ίση με την διάμετρο της πλάκας, η οποία παρέχει στα ζώα σκίαση αλλά και προστασία από πιθανές βροχοπτώσεις. Επιπλέον χαρακτηριστικά αυτής της πατέντας είναι πως η βάση μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε τοποθεσία με μαλακή επιφάνεια, αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της, όπως και τ΄ότι υπάρχει η δυνατότητα εύκολης μεταφοράς και γρήγορης συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης.

Πηγή:https://patents.google.com/patent/US7353775B1/en?q=A01K1%2f04

Portable sun shade (Θοδωρής Μορέλλας, Μιχάλης Κακίας)[επεξεργασία]

Η φορητή σκιά ήλιου (portable sun shade), αποτελεί μια εφεύρεση η οποία έχει ως στόχο να σας παρέχει προστασία από τον ήλιο με εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, η παρούσα εφεύρεση έχει ένα επιμηκυμένο μέλος που υποστηρίζεται πλευρικά από το άκρο ενός στύλου από μια γενική άρθρωση που επιτρέπει την περιστροφική και γωνιακή κίνηση του μέλους σε σχέση με τον άξονα του στύλου. Ο στύλος περιλαμβάνει μια τηλεσκοπική διάταξη, κατά την οποία μπορεί να επιμηκυνθεί ή να μειωθεί κατά την κρίση του χρήστη. Το άκρο του στύλου που φέρει το στέλεχος περιλαμβάνει ένα γενικό στήριγμα συνδεδεμένο με ένα κατάλληλο σφιγκτήρα για τοποθέτηση σε έπιπλα κήπου, περβάζια παραθύρων ή απ’ ευθείας στο έδαφος. Η φορητή σκιά είναι κατάλληλη για άτομα που κάνουν ηλιοθεραπεία και θέλουν να σκιάσουν επιλεκτικά ένα τμήμα του σώματός τους ενώ επιτρέπει τις ακτίνες του ήλιου να έρχονται σε επαφή με ένα σημαντικό τμήμα του σώματος.

Ιστορική αναφορά

Δημιουργός αυτής της συσκευής είναι ο James J. Driscoll και στις 17 Ιουλίου 2000 κατέθεσε την πατέντα που εν τέλει δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουνίου 2002 με αριθμό δημοσίευσης US6405742. Η ιδέα για τη δημιουργία της συσκευής αυτής, προήλθε απ’ την ύπαρξη αρκετών αντίστοιχων συσκευών όπως οι ομπρέλες. Προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν με συμβατικές ομπρέλες που προέρχονται από το γεγονός ότι το ίδιο το κάλυμμα σκίασης δεν είναι ρυθμιζόμενο σε ποικίλες θέσεις έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην κίνηση του ήλιου πάνω από την επιφάνεια της γης που προκαλεί την ανάγκη για αλλαγή στην περιοχή σκίασης. Ακόμη και αν οι συμβατικές ομπρέλες περιλαμβάνουν μηχανισμοί περιστροφής στον υποστηρικτικό πόλο, οι μηχανισμοί αυτοί είναι μονής κατεύθυνσης και επιτρέπουν μόνο την ανύψωση ή την κάθοδο της σκιάς είτε σε κατακόρυφη κατεύθυνση είτε σε γωνία.

Πηγή : https://www.google.com/patents/US6405742

Emoticon keyboard. (US 6629793 B1) - (Κουτσούλας Γιώργος (4416158), Μπαστρογιάννης Νίκος (4415248))[επεξεργασία]

Τα εικονίδια συναισθημάτων, ή αλλιώς emoticon, χρησιμοποιούνται ευρέως πλέον στις εφαρμογές άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων, η παρακάτω πατέντα απευθύνεται στους λάτρες αυτών αλλά και όχι μόνο, καθώς έχει προγραμματιζόμενες συντομεύσεις για να εξοικονομηθεί χρόνος από τις επαναλαμβανόμενες διαδικασίες.

Tο συγκεκριμένο εξάρτημα πληκτρολογίου δίνει τη δυνατότητα πληκτρολόγησης εικονιδίων αλλά και χρήσης συντομεύσεων. Η περιφερειακή αυτή συσκευή προαπαιτεί εγκατάσταση οδηγού στο σύστημα για να λειτουργήσει ομαλά. Υπάρχουν εκδόσεις της συσκευής με μία ή περισσότερες θύρες (PS/2,USB,Serial), συνοδεύεται με λογισμικό ανταλλαγής μηνυμάτων, επεξεργασίας κειμένου και αλληλογραφίας όπου συνεργάζονται με τον οδηγό και τη συσκευή. Ως αποτέλεσμα ο χρήστης μέσω τον χρήσιμων και ρυθμιζόμενων πλήκτρων του έχει μια καλύτερη και ταχύτερη εμπειρία.

Η συσκευή έχει ενσωματωμένο επεξεργαστή-πληκτρολογίου και ξεχωριστούς κωδικούς-πλήκτρων (scan codes) από τα κοινά πληκτρολόγια 104-πλήκτρων για να μην υπάρχει σύγκρουση. Έπειτα τους κωδικούς τους επεξεργάζεται ο οδηγός και εμφανίζει το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Η πατέντα κατοχυρώθηκε από τον Steve Miller στις 26 Απριλίου 2002 και από την ημερομηνία δημοσίευσής της στις 25 Ιουνίου 2003 ανήκει στην WESTIE INTELLECTUAL PROPERTIES LIMITED PARTNERSHIP. Λόγο μη-πληρωμής του κόστους συντήρησης, η πατέντα έληξε τις 24 Νοεμβρίου 2015.

Εικόνα: http://patentimages.storage.googleapis.com/US6629793B1/US06629793-20031007-D00000.png

Πηγή: http://www.google.com/patents/US6629793

Kissing Shield (ΜΑΡΙΑ ΣΑΝΤΙΞΗ,ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΕΛΙΟΥ)[επεξεργασία]

Δωρεάν ρεύμα από νερό(Κλεινάκης Γιώργος, ΑΜ : 4415252)[επεξεργασία]

Χαρακτηρίστηκε ως το απόλυτο επιστημονικό θαύμα, αλλά και ως εφεύρεση που ανατρέπει τα δεδομένα. Πρόκειται για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου που σχετίζεται με την μετατροπή του νερού σε υδρογόνο και ρεύμα. Η πατέντα κατατέθηκε στον ΟΒΙ στις 30 Απριλίου 2012 και δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2013 με αριθμό 1007830 και με τίτλο: ″Μέθοδος και συσκευή ηλεκτρόλυσης και παραγωγής υδρογόνου ως καυσίμου με χρήση συνδυασμού συχνοτήτων″

Η εφεύρεση συνοπτικά[επεξεργασία]

Η εφεύρεση αναφέρεται σε ειδική μέθοδο ηλεκτρόλυσης και στη εφαρμογή της. Η μέθοδος και η συσκευή ηλεκτρόλυσης αποτελείται από διάφορες επιμέρους μονάδες που συνδέονται με προκαθορισμένη σειρά, ώστε να μπορεί να γίνει η διάσπαση του μορίου του νερού και να παραχθούν τα συστατικά του, το υδρογόνο και το οξυγόνο, τα οποία διαχωρίζονται και απομονώνονται μέσω φίλτρων και οδηγών. Το παραχθέν οξυγόνο ή αποδίδεται στη ατμόσφαιρα ή μπορεί και να αποθηκεύεται για οποιαδήποτε χρήση, ενώ το υδρογόνο χρησιμοποιείται σαν καύσιμο, δηλαδή σαν υλικό παραγωγής οποιασδήποτε μορφής ενέργειας(κινητικής, μηχανικής, ηλεκτρικής, φωτεινής, θερμικής) . Η ηλεκτρόλυση γίνεται με συχνότητες που παράγονται μέσω ημιτονικών ταλαντωτών και οι οποίες αναμιγνυόμενες, ενισχυόμενες και συνδυαζόμενες διασπούν με το φαινόμενο του συντονισμού το νερό. Για την ηλεκτρόλυση χρησιμοποιείται οποιοδήποτε είδος νερού χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί απόσταξη ή απιονισμός. Η ενέργεια που απαιτείται για την αρχική τροφοδοσία του συνολικού συστήματος ηλεκτρόλυσης είναι ελάχιστη και μπορεί να παραχθεί από διάφορες πηγές, όπως ηλιακές, αιολικές, υδραυλικές κλπ. Ο βαθμός απόδοσης ανέρχεται στο 92% και δεν απαιτείται η αποθήκευση του υδρογόνου, αφού οδηγείται μέσω ειδικού σωλήνα σε μηχανή εσωτερικής ή εξωτερικής καύσης και καταναλώνεται άμεσα σαν καύσιμο.

Σχόλια[επεξεργασία]

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και πολλοί ανεξάρτητοι επιστήμονες έχουν ήδη αναγνωρίσει την τεράστια αξία της εφεύρεσης. Το υπουργείο άμυνας έχει αποφασίσει την κατοχύρωση της συσκευής ως στρατιωτική πατέντα και εξασφάλισε όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη και την ασφάλειά της. Επιπλέον προτίθεται να διαθέσει ειδικό εργαστήριο για την υλοποίηση του προγράμματος που φιλοδοξεί να δώσει λύση στο ενεργειακό.

Σχετικές Εικόνες[επεξεργασία]

Σχηματική απεικόνιση της εφεύρεσης http://oi67.tinypic.com/2ufarya.jpg
Πειραματική επίδειξη της εφεύρεσης http://oi63.tinypic.com/5exq9x.jpg

Πηγές[επεξεργασία]

  1. http://www.hellagen.gr/2016/01/1007830.html
  2. https://patratora.gr/archives/145033
  3. http://www.zougla.gr/general/article/live-i-litourgia-tis-siskevis-pou-paragi-energia-apo-nero

Google smart lens (Χρήστος Παπαευαγγέλου , Παύλος Παπαευαγγέλου)[επεξεργασία]

Smart contact lens

Ο μεγαλύτερος τεχνολογικός κολοσσός παγκοσμίως επενδύει πάνω σε νέες τεχνολογίες που θα επιφέρουν στο μέλλον κέρδος όπως στο chrome,αλλά η τεχνολογία συνδέεται με όλες τις κατηγορίες όπως ιατρική και την επιστήμη ,και έτσι επένδυσε πάνω στους έξυπνους φακούς επαφής Οι φακοί επαφής έχουν μακρά ιστορία αλλά το 1960 βγήκαν στην αγορά για χρήση από τους καταναλωτές,οι φακοί επαφής χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της όρασης του παθόντα από τις διάφορες ασθένειες όρασης,όπως μυωπία.

Η επένδυση της google στη πατέντα US 20160324451 A1 έγινε το 2016 με εφευρέτη τον Michael Roy Young και δικαιούχο τον ίδια google αρχικά επένδυσε πάνω σε αυτή τη πατέντα για να βοηθήσει τους διαβητικούς ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να έχουν συνεχή έλεγχο της γλυκόζης τους στο αίμα,έτσι στην ουσία αυτός ο φακός μετράει τη γλυκόζη στο αίμα και δείχνει τα αποτελέσματα στο χρήστη Οι φακοί επαφής αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για έρευνα από επιστήμονες σε μη διαβητικούς ανθρώπους έτσι ώστε να κάνουν μια έρευνα σχετικά με το ποιες τροφές ανεβάζουν την γλυκόζη στο αίμα και ποιες όχι Ακόμα πριν από τους έξυπνους φακούς επαφής είχαν γίνει προσπάθειες μέτρησις της γλυκόζης στο αίμα από τα δάκρυα χωρίς να χρειάζεται το αίμα του παθόντα αλλά χωρίς ικανοποιητικά αποτέλεσμα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά των έξυπνων φακών επαφής(smart lens) Η δημιουργία ενός έξυπνου φακού επαφής χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα μέτρησης γλυκόζης και ένα τσιπ για επεξεργασία των δεδομένων,επίσης η κεραία αποστολής δεδομένων στο smartphone, βρίσκεται έξω από την ίριδα το ματιού για να μην προκαλεί εμπόδιο στην όραση και ένας ελεγκτής (PID) ελέγχει τη γλυκόζη Ακόμα ένα μικροσκοπικό φωτάκι LED θα προειδοποιεί τον παθόντα όταν η γλυκόζη ξεπεράσει επικίνδυνα κάποια επίπεδα ,τα οποία απειλούν τη ζωή του.

Η εταιρία verily

Οπως γνωριζουμε η google ειναι μια τεχνολογικη εταιρια και οχι ιατρικος κολοσος ετσι συνεργαστηκε με την εταιρια verily η ποια ειναι μια εταιρια η οποια ασχολειται με την βιοιατρικη για την επιτευξη του στοχου της.Σκοπος αυτης της εταιριας ειναι η διασταυρωση της τεχνολογιας με την ιατρικη,με αποθηκευση των δεδομενων απο ερευνες.Ακομα συνεργαζεται με πολλους μεγλαους κολλοσους υγειας και τεχνολογιας που μπορουν με βαση αυτο να παραξουν εργο χρησιμο για την ανθρωποτητα φακοί επαφής και οι χρήσεις τους σε άλλους τομείς Πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν ενδιαφερθεί για την επένδυση στους φακούς επαφής για άλλες χρήσεις όμως,ο φακοί επαφής θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κατασκευή φακών επαφής που θα μπορεί ο άνθρωπος να βλέπει στο σκοτάδι ή να έχει όραση πολύ πιο αναβαθμισμένη από το το κανονικό. Πηγές:

https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=https://verily.com/&prev=search

https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Contact_Lens&prev=search

https://www.google.com/patents/US20160324451

Bic (Καραθανάσης Αθανάσιος, Καρτσαμπάς Διονύσιος)[επεξεργασία]

Η ευρεσιτεχνία δηλαδή η πατέντα είναι ένα αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης που δίνεται για κάποιο διάστημα στον εφευρέτη μιας νέας μεθόδου, ουσίας ή μηχανισμού. Το αποκλειστικό αυτό δικαίωμα δίνεται για 20 χρόνια από την υποβολή της αίτησης και απαγορεύει σε άλλους να χρησιμοποιούν την κατοχυρωμένη μέθοδο χωρίς την άδεια του κατόχου του διπλώματος ευρεσιτεχνίας.Δύο είναι οι κύριοι λόγοι θέσπισης του δικαιώματος ευρεσιτεχνίας. Ο ένας είναι η παροχή κινήτρου στα άτομα και στις επιχειρήσεις να επιδίδονται σε έρευνα και να αναπτύσσουν καινούργια προϊόντα, η προώθηση με άλλα λόγια της καινοτομίας. Ο δεύτερος λόγος είναι η δημοσιοποίηση των καινοτομιών. Αν δεν υπήρχε το δικαίωμα της αποκλειστικότητας οι εφευρέτες θα προσπαθούσαν να κρατήσουν τις εφευρέσεις τους κρυφές για να μην τις αντιγράψουν οι ανταγωνιστές. Προϋπόθεση για την απονομή του διπλώματος είναι η αποκάλυψη και λεπτομερής περιγραφή της εφεύρεσης. Έτσι έχουμε μια ανταλλαγή μεταξύ εφευρέτη και κοινωνικού συνόλου: ο εφευρέτης αποκαλύπτει την καινοτομία του και η πολιτεία του παρέχει το δικαίωμα να την εκμεταλλεύεται αποκλειστικά για τα επόμενα 20 χρόνια. Από το 600 μέχρι τα τέλη του 1800 η μόνη λύση στην γραφή ήταν η χρίση φτερού πράγμα που δεν ήταν πολύ βολικό διότι το μελάνι στην άκρη ήταν αρκετό για μερικές λέξεις. Έτσι στις αρχές του 19ου αιώνα μετά την βιομηχανική επανάσταση στην Αγγλια η παράγωγη μετάλλου έγινε καλύτερη και δημιουργήθηκε η μεταλίκι πένα αλλά καταβάθος η χρίση της μεταλλικής πένας ήταν ίδια με αυτής του φτερού και το μελάνι που μπορούσε να χωρέσει στην πένα ήταν πολύ λίγο. Τα επομενα χρονια η χρήση του πλαστικού άρχισε να μεγαλώνει και το 1933 έρχεται η επιτυχημένη ευρεσιτεχνία γνωστή σε όλους στυλό bic. Ο ιδιοκτήτης του Μάρσελ Μπι δεν ήταν ο πρώτος που δημιούργησε το στυλό με μπίλια, αλλά αυτός που δημιούργησε το πρώτο αναλώσιμο στυλό με μπίλια σε χαμηλό κόστος. Στην εποχή που οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν πένες για να γράφουν, το στυλό bic γνώρισε τεράστια επιτυχία και πούλησε 21 εκατομμύρια τεμάχια σε όλο τον κόσμο μέσα στα δύο πρώτα χρόνια. Ενα από τα χαρακτηριστικά που έκανε την χρήση του στύλου Bic πιο πρακτική ήταν ότι αυτός που γράφει με τον στύλο μπορούσε να δει πόσο μελάνι του απομένει χάρη στην κατασκευή του από πλαστικό αλλά ο λόγος που ο στυλός είχε τόση επιτυχία ήταν διότι χάρη στην μπίλια στην άκρη ο στύλος κυλούσε εύκολα και ομαλά.

πήγες: https://www.bicworld.com/en/about-us/our-heritage-your-passion http://osarena.net/news/geliotis-apo-tin-apple-patenta-gia-to-esoteriko-ton-katastimaton.html https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1