Δεδομένα προσωπικά ενός χρήστη που χρησιμοποιούνται από κάποια ηλεκτρονική υπηρεσία και να περιγραφεί αυτή

Από Βικιβιβλία

Google Drive(Τοπαλίδης Αλέξανδρος)[επεξεργασία]

Είναι υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων που παρέχεται από την google , επιτρέπει την χρήση αποθηκευτικού νέφους ,τον διαμοιρασμό αρχείων και τη συνεργατική επεξεργασία του χρήστη. Τα αρχεία που μοιράζονται δημόσια στο Google Drive μπορούν να αναζητηθούν με μηχανές αναζήτησης. Το Google Drive αν και ξεκίνησε σαν online tool επεξεργασίας κειμένων εξελίχθηκε σε μια online υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων ενώ, έχει εφαρμογές και για τα Windows και για τα mobile λειτουργικά.Στην αρχή υπήρχαν προβλήματα διότι δεν είχαν όλοι πρόσβαση σε αυτό , όμως με τον καιρό το πρόβλημα αυτό διορθώθηκε. Το Google Drive προσφέρει 15 GB αποθηκευτικού χώρου , σε απευθείας σύνδεση στο σύννεφο. Εκτός της αποθήκευσης προσφέρει επίσης την δυνατότητα να συγχρονίζονται το αρχείο του λογαριασμού με όλες τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές(κινητά,tablet) Aυτό σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση έγγραφα, σε αρχεία σε οποιαδήποτε συσκευή μας και μπορούμε να τα επεξεργαστούμε ή να τα μοιραστούμε και με φίλους. Το Google Drive προσφέρει ένα desktop client για τα λειτουργικά συστήματα Windows, MAC, Android . Xωρίς το desktop client εγκατεστημένο στον υπολογιστή δεν είναι δυνατό ν να γίνει ο συγχρονισμός των αρχείων με τον χώρο αποθήκευσης του Google Drive. Γενικά Το Google Drive είναι μια απίστευτη υπηρεσία , παρά ένας χώρος αποθήκευσης αρχείων και εξέλιξης στο μέλλον. Σύντομα θα γίνει ένα μέρος που θα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με τα αρχεία μας χρησιμοποιώντας μόνο ένα πρόγραμμα περιήγησης. Τέλος το Google Drive είναι μια απίστευτα επαναστατική τεχνολογία , και μια από τις πιο ολοκληρωμένες και ευέλικτες online υπηρεσίες.


Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων - TaxisNET (Γαζής Δημήτρης, Στέφανος Αντωνιάδης)[επεξεργασία]

Περιγραφή του TaxisNET[επεξεργασία]

Το TaxisNET είναι ένας ιστότοπος που δημιουργήθηκε από την εφορία με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Χρησιμοποιώντας το TaxisNET δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη ακόμα και στις επιχειρήσεις να μπορούν να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαχειρίζονται τα τέλη κυκλοφορίας τους και άλλα. Έτσι γλυτώνουν τις ουρές και τον συνωστισμό στα ταμεία της εφορίας εξοικονομώντας χρόνο και για τον πολίτη αλλά και για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Διαδικασία Εγγραφής[επεξεργασία]

Η διαδικασία της εγγραφής στο σύστημα περιλαμβάνει 3 στάδια. Αρχικά, ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να υποβάλει τη σχετική αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά. Στην συνέχεια στο δεύτερο στάδιο το σύστημα ελέγχει την αίτηση και εφόσον εγκριθεί ο χρήστης παραλαμβάνει ηλεκτρονικά ένα αποδεικτικό σημείωμα με την προθεσμία παραλαβής του κλειδαρίθμου από την Δ.Ο.Υ. Ο ενδιαφερόμενος είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει στο μητρώο της Δ.Ο.Υ. τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου μαζί με κάποιο αποδεικτικό της ταυτοποίησης του (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ταυτότητα Ομογενούς κ.λπ.). Τέλος, στο τρίτο στάδιο γίνεται έλεγχος των στοιχείων που δηλώθηκαν στο σύστημα και εφόσον είναι έγκυρα γίνεται έγκριση και ενεργοποιείται ο λογαριασμός του χρήστη.

Προσωπικά Δεδομένα[επεξεργασία]

  1. Όνομα Χρήστη (Username): Είναι ένα μοναδικό αλφαριθμητικό για κάθε χρήστη το οποίο πρέπει να αποτελείται από 3 έως 20 λατινικούς χαρακτήρες ή νούμερα. Το σύστημα επίσης σου δίνει την επιλογή να εισάγει αυτόματα μια τυχαία συμβολοσειρά.
  2. Κωδικός Χρήστη (Password): Πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 5 χαρακτήρες και να περιέχει και νούμερα. Να σημειωθεί ότι είναι αναγκαίο να εισαχθεί μια δεύτερη φορά για επιβεβαίωση.
  3. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ): Είναι ο Αριθμός Μητρώου υπόχρεων φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων που εκδίδεται σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία. Είναι ένας αριθμός εννέα ψηφίων (σε περίπτωση που έχει οκτώ, συμπληρώνεται ένα μηδενικό στην αρχή).
  4. Επώνυμο: Ελληνικά κεφαλαία γράμματα όπως αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα.
  5. Όνομα: Ελληνικά κεφαλαία γράμματα όπως αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα.
  6. Όνομα Πατρός: Ελληνικά κεφαλαία γράμματα όπως αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα.
  7. E-Μail Address: Χρησιμοποιείται για επιβεβαίωση της εγγραφής, ανακοινώσεις και ενημερώσεις σχετικά με τις δηλώσεις του χρήστη.
  8. Αριθμός Τηλεφώνου: Δέχεται από 10 έως και 20 ψηφία τα οποία δεν πρέπει να περιλαμβάνουν κενά ή παύλες. Αν επιθυμεί ο χρήστης να συμπεριλάβει διεθνή αριθμό τότε γίνεται δεκτό το σύμβολο '+' στην αρχή του αριθμού που μετατρέπεται σε 00 αυτομάτως.
  9. Αριθμός Κινητού Τηλεφώνου: Συμπεριλαμβάνεται προαιρετικά για την λήψη ενημερωτικών μηνυμάτων. Δέχεται από 10 έως και 20 ψηφία τα οποία δεν πρέπει να περιλαμβάνουν κενά ή παύλες.
  10. FAX: Επίσης όπως και τα παραπάνω, δέχεται από 10 έως και 20 ψηφία χωρίς κενά ή παύλες.

LinkedIn (ΡΗΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ,ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)[επεξεργασία]

ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
Το LinkedIn αποτελεί το πιο επιτυχημένο επαγγελματικό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης.Η εταιρεία είναι δημόσια και τα έσοδα τις προέρχονται από το μάρκετινγκ και από προϊόντα premium συνδρομής.Ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2002 από τον Ρέιντ Χόφμαν,αλλά ξεκίνησε επίσημα το Μάιο του 2003.Σκοπός της ίδρυσης του ήταν να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του κόσμου,όπου ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει εργασία,αλλά και να βελτιωθεί και να γίνει πιο παραγωγικός στην εργασία του.Μετρά πάνω από τριακόσια εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και είναι διαθέσιμο σε εικοσιτρείς γλώσσες.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ:
Μπαίνοντας στη σελίδα https://www.linkedin.com/ ο κάθε χρήστης μπορεί να κάνει εγγραφή και να δημιουργήσει το δικό του προφίλ (υπάρχουν επίσης εφαρμογές για σύνδεση μέσω κινητών). Εκεί μπορεί να προσθέσει πληροφορίες για το βιογραφικό του,δηλαδή την τρέχων εργασία του,την προϋπηρεσία του,τις σπουδές του,τις γλώσσες τις οποίες γνωρίζει,τις δεξιότητες του,τα επιτεύγματα του στον επαγγελματικό τομέα κλπ.Η συμπλήρωση αυτών των στοιχείων είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνει με την ανάλογη σοβαρότητα.Καλό θα ήταν να υπάρχει το email του χρήστη στη σελίδα ώστε να υπάρξει η δυνατότητα κάποιος πιθανός εργοδότης να επικοινωνήσει μαζί του.Κάθε χρήστης στέλνει αίτημα σύνδεσης σε άλλα προφίλ, κάτι το οποίο σημαίνει πως πρέπει τα άλλα προφίλ να αποδεχτούν ή να απορρίψουν το αίτημα.Μέσω των συνδέσεων ξεκινά να στήνεται το επαγγελματικό δίκτυο επαφών του χρήστη.Όσο περισσότερες συνδέσεις κάνει,τόσο του δίνεται η δυνατότητα συναναστροφής με νέα άτομα και πρόσβασης σε μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών.Η επέκταση του δικτύου απαιτεί επαναξιολόγηση ανά τακτά διαστήματα,καθώς αυξάνονται έτσι οι πιθανότητες ο χρήστης να βρει δουλειά. Υπάρχει η επιλογή "follow" η οποία συνδέει ένα χρήστη με τις δημόσιες πληροφορίες και τις δημοσιεύσεις ενός άλλου χρήστη.Επίσης υπάρχουν οι ενέργειες για like, σχόλιο,κοινοποίηση και συστάσεων τις οποίες αφήνουν οι χρήστες στα προφίλ του δικτύου τους.Μέσω της λειτουργίας Endorsements οι χρήστες μπορούν να επιβεβαιώνουν δεξιότητες τις οποίες έχουν προσθέσει, ή ακόμη δεν έχουν προσθέσει, οι επαφές τους. Εκτός των προφίλ υπάρχουν και group (ομάδες) και σελίδες όπου ο χρήστης ενημερώνεται σχετικά με μία εταιρεία ή ένα συγκεκριμένο θέμα.Η δραστηριοποίηση σε αυτές τις ομάδες μέσω συμμετοχής σε συζητήσεις που γίνονται στα φόρουμ και οι απαντήσεις σε διάφορα θέματα δείχνουν την εμπειρία και τις γνώσεις του,κάτι που μπορεί να του προσφέρει μια επαγγελματική ευκαιρία. Το LinkedIn προσφέρει στους χρήστες δυνατότητα για εύρεση εργασίας από αγγελίες εργασίας τις οποίες δημοσιεύουν οι εταιρικές σελίδες. Τέλος το LinkedIn παρέχει premium πακέτα στους χρήστες τους, με τα οποία εκείνοι αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερα ή βελτιωμένα εργαλεία σε σύγκριση με τους απλούς χρήστες.

ΠΗΓΕΣ:
http://news.ioniki.net/index.php/epixeirisi/organosi-kai-leitourgia/marketing-web/item/98-ti-einai-to-linkedin-kai-pos-mporei-na-proothisei-tin-kariera-sas#.VIYKydKsX9U http://www.socialmedialife.gr/109338/linkedin-ti-einai-kai-pos-leitourgei/

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ (e-syntagografisi.gr) (Παναγιώτα Καραγκουνη, Αστρινός Μανιαδής)[επεξεργασία]

Η Ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι μια ηλεκτρονική δημόσια υπηρεσία η οποία παρέχει την σύνταξη, την καταχώρηση,την επεξεργασία καθώς και τη φύλαξη, ιατρικών συνταγών με χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Αρχείο:Αρχική σελίδα.PNG
αρχική σελίδα της e-συνταγογράφηση

Ιστορία: Πρωτοπόροι στην Ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι οι Γερμανοί και οι Σουηδοί οι οποίοι άρχισαν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή από το 1980-1985 και την ολοκλήρωσαν σε μια δεκαετία. Το 2011 άρχισε να λειτουργεί το σύστημα και στις ΗΠΑ. Έτσι το 2010 και η Ελλάδα προχώρησε στην εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με σκοπό τον έλεγχο και περιορισμό των φαρμακευτικών δαπανών. Για την Ηλεκτρονική συνταγογράφηση υπεύθυνη είναι η εταιρεία HΔIKA AE http://www.idika.gr/ όπου διαθέτει το Τμήμα Αρωγής για παροχή πρόσθετων πληροφοριών, με το οποίο εξυπηρετεί τους γιατρούς για κάθε είδους ερώτηση που αφορά τη συνταγογράφηση φαρμάκων, τις δοσολογίες κλπ. Στην αρχή ο σχεδιασμός ήταν για ένα συνενωμένο Ταμείο αλλά σταδιακά επεκτάθηκε η εφαρμογή σχεδόν σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Η διαχείριση των πληροφοριών γίνονταν αρχικά μέσω δύο ιστοτόπων (ιστοσελίδων) σε πιστοποιημένους χρήστες-ιατρούς. Αυτοί οι ιστότοποι ήταν: e-diagnosis.gr (Αφορούσε έκδοση παραπεμπτικών παρακλινικών εξετάσεων και φυσικοθεραπειών) και e-συνταγογράφηση. Όμως, στα μέσα του έτους 2012 οι δύο ιστότοποι συνενώθηκαν σε έναν. Έτσι όλες οι εργασίες πλέον γίνονται από μία διεύθυνση. Διαδικασία e_συνταγογραφησης: στο σύστημα μπορεί να εισέλθει ο ιατρός άλλα και ο κάτοχος φαρμακείου.

φωτογραφια5,2

Πριν γίνει εγγραφή στο σύστημα ο χρήστης πρέπει να επιλέξει αν ανήκει στο κλάδο των ιατρών η είναι κάτοχος φαρμακείου. Αν ο χρήστης είναι ιατρός θα πρέπει να εισέλθει με τους κωδικούς του taxisnet ώστε να πιστοποιηθεί το Α.Φ.Μ του. Εφόσον γίνει αυτό δίνεται σ’ αυτόν ενα όνομα και ένας κωδικός. Με αυτά θα εισέλθει στο σύστημα. Όταν μπει στην εφαρμογή φαίνονται τα στοιχεία του, καθώς επίσης έχοντας στα χέρια του το βιβλιάριο του ασθενούς πληκτρολογεί το ταμείο του πχ: ΙΚΑ, ΟΓΑ κτλ και το ΑΜΚΑ και αυτόματα εμφανίζονται τα στοιχεία του ασθενή εφόσον το σύστημα επικοινωνεί με την Βάση Δεδομένων του Α.Μ.Κ.Α. και ενημερώνεται με τα ισχύοντα στοιχεία του/της ασθενούς. Έτσι αρχίζει η διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογραφησης.

Αν ο χρήστης είναι κάτοχος φαρμακείου για να κάνει εγγραφή χρειάζεται να συμπληρώσει μια φόρμα με τα στοιχεία τα δικά του και της επιχείρησης του.

φωτογραφια6,2




ΠΗΓΕΣ:
e-syntagografisi.gr

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση

ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ,ΤΑΕ,ΤΣΑ)-Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΩΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)[επεξεργασία]

ΟΑΕΕ

Ο ΟΑΕΕ ξεκινησε την λειτουργιά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) το 2007, του νέου ενιαίου ασφαλιστικού οργανισμού που αυτο προήλθε από την ενοποίηση των καταργηθέντων Ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ. Στον ΟΑΕΕ ασφαλίζονται οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές,το 2008 εντάχθηκε ο Κλάδος Κύριας Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων (ΤΑΝΠΥ),το Ταμείο Πρόνοιας Ξενοδόχων και οι κατά Κύρια Ασφάλιση ασφαλισμένοι του Ταμείου Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιπποδρομιών (ΤΑΠΕΑΓΠ), αναβάτες και προπονητές.

To 2008 συστήθηκε και ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, με σκοπό την παροχή μηνιαίας επικουρικής σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου στους άμεσα ασφαλισμένους και στα μέλη των οικογενειών τους. Στην ασφάλιση του κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης ΟΑΕΕ υπάγονται προαιρετικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας σύνταξης του ΟΑΕΕ και οι επαγγελματίες του Ταμείου Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων,επισης στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης εντάσσονται και καποια αλλα ταμεία όπως οι ασφάλισης Αρτοποιών,κ ονομάζεται ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Κοινής Διανομής Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, ως τομέας επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων. Ο ΟΑΕΕ αποτελεί τον δεύτερο, πλέον, μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας που καλύπτει συνολικά περί τους 1.800.000 πολίτες, ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Λίλιαν Κράη, Βασίλης Τόπης)[επεξεργασία]

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (E.O.Π.Υ.Υ.) είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου το οποίο συστάθηκε με τον N.3918/11 με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας από έναν ενιαίο εθνικό φορέα, και λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Ασφαλιστικά Ταμεία που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
ΙΚΑ (Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων)
ΟΓΑ (Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων)
ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών)
ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου)
ΤΥΔΚΥ (Ταμείο Υπαλλήλων Δήμων και Κοινοτήτων)
Οίκος Ναύτου ή ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο)
ΤΑΥΤΕΚΩ (Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας)
ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων)
ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης)
ΛΙΜΕΝΙΚΟ
ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ (Ταμείο Ασθένειας Προσωπικού "Εθνική Ασφαλιστική")
ΤΑΠ-ΗΣΑΠ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού ΗΣΑΠ)
ΤΑΠ-ΗΛΠΑΠ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού ΗΛΠΑΛ)
ΤΑΠ-ΕΤΒΑ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού ΕΤΒΑ)
ΤΑΠ-ΕΤΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας)
ΤΑΠ-ΟΤΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού ΟΤΕ)
ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ (Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης ΕΛΤΑ)
ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ (Ταμείο Ασθενείας Προσωπικού Πίστεως Γενική & American Express)

Προμηθευτές Υγείας ανά Περιοχή

Αναζήτηση γιατρών με βάση την περιοχή και εμφάνιση των στοιχείων τους

Δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να αναζητήσει ανάλογα με τον Νομό, την Περιοχή ή την Πόλη, την Ειδικότητα και τον Τύπο (Ιατροί, Διαγνωστικά Εργαστήρια, Ιδιωτικές Κλινικές, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, Κρατικά Νοσοκομεία, Πολυιατρεία, Ιδρύματα) το Όνομα, την Διεύθυνση, το Τηλέφωνο κ.α στοιχεία για κάθε έναν από τους παραπάνω τύπους.

Φαρμακεία Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αναζήτηση φαρμακείων
Αναζήτηση φαρμάκων

Ο χρήστης μπορεί ανάλογα με τον Νομό για τον οποίο ενδιαφέρεται, να αναζητήσει τα Φαρμακεία που συνεργάζονται με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ και να βρει το αντίστοιχο Όνομα, Διεύθυνση, Δήμο, Τηλέφωνο, E-mail, Fax, Τ.Κ και τις Ώρες λειτουργείας του Φαρμακείου που επιθυμεί.

Κατάλογος Φαρμάκων

Ανάλογα με την Εμπορική Ονομασία ενός φαρμάκου και την Δραστική ουσία που επιλέγει ο χρήστης να αναζητήσει μπορεί να βρει τον τύπο φάρμακου που τον ενδιαφέρει (Νοσοκομειακό ή Κανονικό), σε ποια Θεραπευτική Κατηγορία ανήκει και σε ποια φαρμακεία είναι διαθέσιμο.

Εφαρμογές[επεξεργασία]

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση[επεξεργασία]

Αυτή η υπηρεσία αφορά γιατρούς και παρόχους (φαρμακοποιούς). Με αυτήν την υπηρεσία οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά για τους ασθενείς τους εισάγοντας το Α.Μ.Κ.Α. αυτών για την εύρεση όλων των απαραίτητων πληροφοριών που χρειάζονται.

Ασφαλιστική Ικανότητα[επεξεργασία]

Μέσω αυτής της εφαρμογής οι συμβεβλημένοι γιατροί και πάροχοι, θα ελέγχουν ηλεκτρονικά την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με βάση το Α.Μ.Κ.Α. τους, πριν από την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας.

Ιατρικές Υπηρεσίες[επεξεργασία]

Στις ιατρικές υπηρεσίες ο γιατρός μπορεί να κάνει εγγραφή ή επανεγγραφή σε περίπτωση που είχε κάποτε λογαριασμό και αυτός απενεργοποιήθηκε. Επίσης μπορεί να στείλει αίτημα ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) προς την επιτροπή κάνοντας login στην εφαρμογή. Όπως και να βγάλει γνωμάτευση αιμοκάθαρσης για οποιονδήποτε ασφαλισμένο στο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ηλεκτρονικές Δηλώσεις Αναλυτικών Παραστατικών Υγείας (eΔΑΠΥ)[επεξεργασία]

Η εφαρμογή αυτή παρέχει οδηγίες χρήσης για διάφορα θέματα. Επίσης παρέχει αναφορικά: Πιστοποίηση Ιατρών & Παρόχων, Πιστοποίηση Προμηθευτών Υλικών, Πιστοποίηση Φαρμακείων, eΔΑΠΥ Ανοικτής Περίθαλψης, eΔΑΠΥ Διασύνδεση Ανοικτής Περίθαλψης, eΔΑΠΥ Κλειστής Περίθαλψης, eΔΑΠΥ Διασύνδεση Κλειστής Περίθαλψης, eΔΑΠΥ Υλικών, eΔΑΠΥ Διαβητολογικού Υλικού.

Ληξιπρόθεσμες Οφειλές[επεξεργασία]

Μπορεί ο γιατρός να κάνει πιστοποίηση πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών ΟΠΑΔ χωρίς κλειδάριθμο βάζοντας τα προσωπικά του στοιχεία αλλά και τον κωδικό χρήστη από την e-syntagografisi. Αλλά και με κλειδάριθμο για πιστοποίηση των προμηθευτών για την αποδοχή ληξιπρόθεσμων οφειλών ΟΠΑΔ.

Αιμοκαθάρσεις[επεξεργασία]

Παρέχει διάφορες οδηγίες για την αναγγελία αιμοκαθάρσεων από τους γιατρούς και eΔΑΠΥ αιμοκαθάρσεων όπως και τις εφαρμογές αυτών. Μέσω αυτών των εφαρμογών είναι εφικτή η καταχώρηση, ενημέρωση και διαγραφή εισιτηρίων-εξιτηρίων καθώς και η εκτύπωση εξιτηρίων αναφορικά με μία συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Αναγγελία Ασφαλισμένου[επεξεργασία]

Στην αναγγελία ασφαλισμένου δίνονται οδηγίες για τον τρόπο που γίνεται. Στην αναγγελία ασφαλισμένου μπορεί να γίνει καταχώρηση, ενημέρωση και διαγραφή εισιτηρίων-εξιτηρίων και διακομιδών, ο ορισμός μονάδων νοσηλείας αναφορικά με μία συγκεκριμένη εγκατάσταση και η μεταβολή αυτών.

Ενημέρωση[επεξεργασία]

Στην επιλογή ενημέρωση ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να δει διάφορα άρθρα, ανακοινώσεις όπως και δελτία τύπου. Μπορεί επίσης να ψάξει για τις πιο πρόσφατες συμβάσεις-προμήθειες αλλά και προκηρύξεις-διαγωνισμούς. Υπάρχει και η εφημερίδα της υπηρεσίας Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Υπάρχουν επίσης διάφορα FAQs με τις πιο συχνές ερωτήσεις και τις απαντήσεις σε αυτές και μία κατηγορία με διάφορες έρευνες, μελέτες. Στα έντυπα ο χρήστης (πολίτης, γιατρός, φαρμακοποιός) μπορεί να βρει Υπεύθυνες Δηλώσεις, Δικαιολογητικά, Πληροφορίες για αρκετά θέματα, Ενημερωτικά Φυλλάδια, Πιστοποιητικά, Καταστάσεις, Manuals κ.α.


Πηγές: ΕΟΠΥΥ
Οδηγός Του Πολίτη

O.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Χρηστος Καραγκουνης,Θωμάς Κόκινος )[επεξεργασία]

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) είναι ο Ελληνικός Οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων που λειτουργεί από το 2001 υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Γενικότερα σαν ένοια υπάρχει από το 1998, ειναι Νομικό Πρόσωπο ιδωτικού δικαίου, Δημωσίου συμφέρον

Στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ ως Οργανισμού Πληρωμών είναι να καταβάλλει έγκαιρα, σωστά και με διαφάνεια τις αγροτικές ενισχύσεις που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον γεωργικό τομέα.

Συγκεκριμένα ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαχειρίζεται για λογαριασμό της Ελλάδας τις ενισχύσεις των δύο κοινοτικών ταμείων για την χρηματοδότηση των γεωργικών δαπανών του κοινοτικού προϋπολογισμού, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) Γενικότερα όμως ο ΟΠΕΚΕΠΕ προσφέρει πάρα πολλές online υπηρεσίες οι οποίες μπορούν να βρεθούν στον εξής ιστότοπο. http://www.opekepe.gr/applications.asp


Προσφερόμενες online υπηρεσίες
Πρόσβαση στο ιστορικό πληρωμων
Προσφέρει εκτύπωση διαφώρων βεβαιώσεων όπως είναι βεβαιώσεις εφορίας ή βεβαιώσεις κατα κύριο επάγγελμα αγρότη.
Εκτύπωση αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης
Ενημέρωση των δικαιούχων για διάφορες πληρωμές όπως Εξισωτικές Αποζημιώσεις
Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου
e-Ενισχύσεις
Πρόσβαση σε διάφορα αγροτηκά στατιστικά στοιχεία
Ενημέρωση του αγρότη για όλα τα γεγονότα που τον αφορούν (π.χ. πρόσφατοι νόμοι που ψηφίστηκαν)

Τα στοιχεία που ζητά από τον χρήστη για να έχει πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες είναι:

  1. Α.Φ.Μ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου)
  2. ΑΜΚΑ
  3. Αριθμό Ταυτότητας

Τι είναι ΑΦΜ;[επεξεργασία]

ΑΦΜ ειναι ένας αριθμός μοναδικός για κάθε πρόσωπο που εκδίδει η εφορία. Ουσιαστικά είναι κάτι αντίστοιχο της ταυτότητας όσο αφορά τα φορολογικά μας. Είναι αναγκαστικό όλοι οι πολίτες να έχουν έναν. Το ΑΦΜ μπορεί να αφορα είτε φυσικό πρόσωπο είτε νομικό (π.χ. εταιρία).

Τι είναι ΑΜΚΑ[επεξεργασία]

Αμκα είναι ένα νούμερο το οποίο είναι μοναδικό για τον καθένα και υποδηλώνει την "ταυτότητα" του κάθε ατόμου για την ασφάλεια - κοινωνική ασφάλιση που έχει. Είναι ένας τρόπος για ευκολότερη και με λιγότερο γραφειοκρατεία, ταυτοποίησης.

Αριθμός Ταυτότητας[επεξεργασία]

Είναι μια συμβολοσειρά που βρίσκεται στο εμπροσθε μέρος της ταυτότητας, η οποία συνδέει τον πολίτη με όλα τα στοιχεία του. Για το κάθε πρόσωπο η συμβολοσειρά αυτή είναι μοναδική.

Πηγές
[1]Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
[2]Άρθρο 1  , 2
[3] ti-einai.gr

Ο.Α.Σ.Α (Μιχαήλου Γιώργος , Κουλλιάς Μανόλης)[επεξεργασία]

Tfa tickets greek

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε) με μία φιλική στην χρήση της εφαρμογή , την TfA tickets, παρέχει την δυνατότητα στους επιβάτες που εξυπηρετούνται με τις Συγκοινωνίες Αθηνών να αγοράζουν τα εισιτήρια τους γρήγορα,εύκολα και αξιόπιστα χωρίς να περιμένουν σε ουρές η να αναζητούν κάποιο σημείο πώλησης για την αγορά αυτών.

Κάθε χρήστης smartphone με λειτουργικό IOS - Android την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσει την υπηρεσία μπορεί να κάνει εγγραφή στο σύστημα (προαιρετικά), να καταχωρήσει τα στοιχεία της της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας. Απο την δεύτερη επίσκεψη και έποιτα του χρήστη το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει για την διεκπεραίωση των συναλλαγών του είναι η εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης (CVV).

Το εισιτήριο ενεργοποιείται από τον ίδιο τον επιβάτη και έχουν ακριβώς τις ίδιες τιμές με τα εκδοτήρια και τους αυτόματους πωλητές.Τα εισιτήρια που διατίθενται από την εφαρμογή έχουν ακριβώς τις ίδιες τιμές με τα εκδοτήρια και τους αυτόματους πωλητές.

Παρατηρήσεις - Λειτουργικότητα

  • Σε περίπτωση ελέγχου, οι επιβάτες επιδεικνύουν το εισιτήριό τους στους ελεγκτές κομίστρου, ανοίγοντας την εφαρμογή “TfA tickets” και επιλέγοντας το ενεργοποιημένο εισιτήριο.
  • Δύο λεπτά μετά την ενεργοποίηση, τα εισιτήρια θεωρούνται πλέον επικυρωμένα.
  • Στην περίπτωση των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα πρέπει να ενεργοποιείται οποιαδήποτε στιγμή πριν την είσοδό στο όχημα. Αν το εισιτήριο βρίσκεται στη φάση των 2 λεπτών καθυστέρησης πριν την επικύρωση, οι επιβάτες θα πρέπει εισέλθουν στο όχημα μόνο από την μπροστινή πόρτα και να επιδείξουν την κινητό τους τηλέφωνο με το εισιτήριο στον οδηγό. Στην περίπτωση του μετρό, το εισιτήριο θα πρέπει να επικυρώνεται περίπου 2 λεπτά πριν την είσοδο στο σταθμό.
  • Στην περίπτωση αγοράς πολλαπλών εισιτηρίων, ο κάτοχος επιλέγει τον αριθμό των εισιτηρίων που επιθυμεί από τον κατάλογο των προϊόντων και στη συνέχεια, ενεργοποιεί τόσα εισιτήρια όσα και τα άτομα που θα επιβιβαστούν στο Μέσο. Όλα τα άτομα, για τα οποία έχουν εκδοθεί εισιτήρια ως μέρος μιας ενιαίας συναλλαγής της εφαρμογής, θα πρέπει να μετακινηθούν μαζί με τον κάτοχο του smartphone που έκανε την συναλλαγή.
  • Σε περίπτωση επιβολής προστίμου λόγω εξαντλημένης μπαταρίας ο επιβάτης παρακαλείται να φέρει (φορτισμένη) την συσκευή και το απόκομμα επιβολής προστίμου στη Διεύθυνση Κομίστρου των Συγκοινωνιών Αθηνών (Μετσόβου 15, Αθήνα).

Δευτέρα-Παρασκευή: 8 π.μ. – 15:00 μ.μ οι επιβάτες μπορούν αν καλούν στο 11 185 ή να αποστέλλουν email οποιαδήποτε στιγμή στο mobile@oasa.gr σε περίπτωση αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων, σφαλμάτων κατά τη χρήση της εφαρμογής ή και σε περίπτωση απώλειας κινητού τηλεφώνου - αγοράς καινούργιου οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν τα εισιτήριά τους στη νέα συσκευή. Απαραίτητη πληροφορία σε κάθε αναφορά πρός την εφαρμογή το (ID ή όνομα χρήστη) του κάθε επιβάτη στην εφαρμογή.

Οι αποδείξεις για την αγορά εισιτηρίων μέσω κινητού τηλεφώνου αποστέλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e- mail).

Σύστημα Dionysos (Τορομάνι Α., Κυδώνα Β.)[επεξεργασία]

Το σύστημα Dionysos είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία του Τ.Ε.Ι Λάρισας μέσω της οποίας ο κάθε φοιτητής μπορεί να έχει πρόσβαση μετά την εγγαφή του. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω του διαδικτύου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dionysos.teilar.gr . Κάθε φοιτητής μπορεί να ολοκληρώσει την εγγραφή του με τρία απλά βήματα μέσω του διαδικτύου: Συμπληρώστε την αίτησή σας Αποστείλετε τα σοιχεία σας Ελέγξτε την κατάσταση της αίτησης Για την εγγραφή χρειάζεται οπωσδήτοτε μια διεύθυνση e-mail για να σταλεί με αυτό τον τρόπο ο κωδικός εγγραφής , εαν δεν έχουν πρόσβαση στο e-mail η εγγραφή είναι αδύνατη. Τα προσωπικά σοιχεία που ζητάει απο κάθε φοιτήτη είναι: Όνομα χρήστη ,Επώνυμο ,Όνομα , AME ,Τμήμα , Εξάμηνο , Πρόγραμμα Σπουδών ,Μόνιμη διεύθυνση , Οδός , Τ.Κ ,Πόλη ,Χώρα ,Τηλέφωνο ,e-mail .

Οι φοιτητές του τμήματος μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα Dionysos για:

     Να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την δήλωση μαθημάτων τους.
     Να δούνε βαθμολογίες ή να εκτυπώσουν την αναλυτική τους βαθμολογία.
     Να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην γραμματεία.
     Να ενημερωθούν για το πρόγραμμα σπουδών τους.

Στην αρχική σελίδα του www.dionysos.gr υπάρχουν link που επιτρέπουν στον χρήστη να περιηγηθεί στις σχολές του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλιας (ΣΤΕΦ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΓ) καθώς και στα παραρτήματα Καρδίστας και Τρικάλων. Επιπλέον, με ένα απλό κλικ ο χρήστης μπορεί να μεταβεί και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει το Τ.Ε.Ι, όπως το e-class, ο Ευδοξος, το ηλεκτρονικό ταχυδρομειο (@teilar.gr) και Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας. Ακόμη, όλες οι ανακοινώσεις βρίσκονται στην δεξιά πλευρά της αρχικής σελίδας με link και στην επίσημη σελίδα του συστήματος στο facebook. Τέλος, στο κάτω μέρος της σελίδας περέχεται link με τηλέφωνα επικοινωνίας των καθηγητών και της υποστήριξης.

Βιβλιογραφία: https://www.dionysos.gr

ΠΣΔ(Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο)(Γκατζιούρας Αθανάσιος,Χριστόδουλος Ευάγγελος)[επεξεργασία]

To Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο είναι ένα δίκτυο των εκπαιδευτικών,των σχολείων και των μαθητών το οποίο δημιουργήθηκε από το Υπουργείο παιδείας.Έχει ως σκοπό την διασύνδεση των σχολείων και των δραστηριοτήτων τους όπως και των διοικητικών υπηρεσιών τους.Δημιουργήθηκε το 1999 και σήμερα έχει 17698 σχολεία και 910 διοικητικές υπηρεσίες συνδεδεμένες.Με λίγα λόγια συνδέει την Πρωτοβάθμια,Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση με την τεχνολογία.

Υπάρχουν 3 είδη εγγραφών:

  • Για εκπαιδευτικούς:Κατά την εγγραφή το site ζητάει από τον εκπαιδευτικό πληροφορίες όπως Όνομα και Επώνυμο,Πατρώνυμο,Έτος γέννησης,τον αριθμό μητρώου,την ημερομηνία διορισμού και τον κλάδο/ειδικότητα.(αν ο εκπαιδευτικός είναι ωρομίσθιος ή αναπληρωτής τότε θα επιλέξει το κουτάκι που λέει Αναπληρωτής ή Ωρομίσθιος και αντί για αριθμός μητρώου θα εμφανιστεί το ΑΦΜ που πρέπει να συμπληρώσει).Στη συνέχεια θα εμφανιστεί μια σελίδα στην οποία πρέπει να συμπληρώσει το νομό στον οποίο εργάζεται καθώς και την μονάδα του.Τέλος θα ζητηθεί στον χρήστη να διαλέξει ένα Όνομα χρήστη,έναν κωδικό πρόσβασης και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.Αν ο χρήστης επιθυμεί μπορεί να συμπληρώσει ένα κινητό τηλέφωνο ανάκτησης κωδικού ή email σε περίπτωση που ξεχάσει τον κωδικό αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.Για να ολοκληρωθεί η δημιουργία του λογαριασμού πρέπει ο διευθυντής της μονάδας στην οποία εργάζεται να παραλάβει το email επιβεβαίωσης και να τον ενεργοποιήσει σαν χρήστη πατώντας στο link που του δίνεται.
  • Για μαθητές:Στην αρχή ο μαθητής πρέπει να δώσει την Διεύθυνση εκπαίδευσης που ανήκει το σχολείο του.Στη συνέχεια διαλέγει το σχολείο στο οποίο ανήκει καθώς και το τμήμα(πχ.Τάξη Β,Τμήμα 3).Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση είναι αναγκαίο να δοθούν στοιχεία όπως το Όνομα και επώνυμο αλλά και Όνομα και επίθετο του κηδεμόνα και τέλος ο αριθμός του μαθητικού μητρώου.Μετά την αποστολή των στοιχείων πρέπει ένας υπεύθυνος του σχολείου να επιβεβαιώσει τα στοιχεία και να τον ενεργοποιήσει σαν χρήστη.
  • Για ιδιωτικά σχολεία:Για την σύνδεση τους με το ΠΣΔ πρέπει να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών του Πανελλήνιου Σχολικού ∆ικτύου είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο περιέχει πληροφορίες όπως νέα της εκπαίδευσης(εγκύκλιοι,διαγωνισμοί κλπ),εκδηλώσεις ανά περιοχή,ζωντανές μεταδόσεις όπως και έργα που είναι διαθέσιμα.Είναι διαθέσιμος ένας ενημερωμένος κατάλογος των σχολείων και γραφείων,των εκπαιδευτικών και των εξωτερικών δικτυακών τόπων οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με το ΠΣΔ. Επίσης υπάρχει μια λίστα προτεινόμενων συνδέσμων που μπορεί ο εκπαιδευτικός,ο μαθητής και το σχολείο να επισκεφτεί για πρόσθετες πληροφορίες.Διατίθεται μια μεγάλη γκάμα βίντεο τα οποία είναι χωρισμένα σε κατηγορίες και είναι αρκετά εύκολο να βρει ο χρήστης αυτό που ψάχνει.Οι εκπαιδευτικοί έχουν στη διάθεση τους λίστα με υλικό από συνέδρια και εκδηλώσεις όπως και ενημερωτικό υλικό για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο.Επίσης ο κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Εκπαιδευτικοί και μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονική τάξη μπορούν να συνεισφέρουν η να αναζητήσουν κάποια βοήθεια,δηλαδή λειτουργεί ως ένα είδος ενισχυτικής διδασκαλίας.

Γενικά οι υπηρεσίες που περιέχει είναι:Κοινότητες και ιστολόγια,περιοδικά και εφημερίδες,υπηρεσία βίντεο,ηλεκτρονικό ταχυδρομείο,αποθηκευτικός χώρος για τον κάθε χρήστη,χώρος για διάφορες συζητήσεις,τηλεκπαίδευση,ηλεκτρονική τάξη,τηλεδιάσκεψη και ζωντανές μεταδόσεις.

Τέλος το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο είναι συνδεδεμένο με μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και Twitter

Πηγές:12

ΑΤΛΑΣ (Ντούγκος Ιωάννης,Μιχαήλ Άγγελος)[επεξεργασία]

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΛΑ

Ο ΑΤΛΑΣ είναι δημιούργημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, με πόρους τoυ Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) καθώς και τη συγχρηματoδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό σύστημα κεντρικής υποστήριξης της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, το οποίο συνδέει τους ιδιωτικούς, δημόσιους αλλά και άλλους φορείς που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης, με τους υπεύθυνους των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της πρακτικής άσκησης και τους φοιτητές που τηρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών του ιδρύματος τους. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η συγκέντρωση πληροφοριών από όλη την Ελλάδα σχετικά με την πρακτική άσκηση, όπως είναι ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων,ποιοι φορείς προσφέρουν αυτές τις θέσεις κτλ, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές, να περιοριστεί η γραφειοκρατία που συνοδεύει την εκτέλεση πρακτικής άσκησης και να απλοποιηθεί η επικοινωνία μεταξύ φορέων και ιδρυμάτων.

Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑ

Στη διαδικτυακή σελίδα του ΑΤΛΑ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί μέσα από τις παρακάτω ενότητες :

Ανακοινώσεις (Νέα,Εκδηλώσεις)

Φοιτητές (Προβολή Θέσεων Πρακτικής Άσκησης,Διαδικασία Επιλογής,Πιστοποίηση Εκπόνησης)

Φορείς Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης (Εγγραφή,Εισαγωγή Θέσεων Πρακτικής Άσκησης)

Γραφεία Πρακτικής Άσκησης (Εγγραφή,Δέσμευση Θέσεων Πρακτικής Άσκησης)

Αγορά Εργασίας (Νέα,Γενικές Πληροφορίες)

Χρήσιμα (Επικοινωνιακό Υλικό)

Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να πραγματοποιήσει είσοδο ή εγγραφή στο σύστημα, να επικοινωνήσει με το Γραφείο Αρωγής και να δει χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορούν φοιτητές, φορείς υποδοχής πρακτικής άσκησης, γραφεία πρακτικής άσκησης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΥ

Εφόσον ο χρήστης επιλέξει την επιλογή "Εγγραφή/Είσοδος" θα μεταφερθεί στην παρακάτω σελίδα :

https://submit-atlas.grnet.gr/Default.aspx

Για να πραγματοποιηθεί εγγραφή στο σύστημα αν ο χρήστης είναι φορέας υποδοχής από Ελλάδα επιλέγει την αντίστοιχη κατηγορία και συμπληρώνει την παρακάτω φόρμα :

https://submit-atlas.grnet.gr/Common/ProviderRegistration.aspx

Αν είναι φορέας υποδοχής από Κύπρο συμπληρώνει την παρακάτω φόρμα :

https://submit-atlas.grnet.gr/Common/ProviderRegistration.aspx?c=1

Αν είναι από εξωτερικό συμπληρώνει την παρακάτω φόρμα :

https://submit-atlas.grnet.gr/Common/ProviderRegistration.aspx?c=2

Αν ανήκει σε γραφείο πρακτικής συμπληρώνει την παρακάτω φόρμα :

https://submit-atlas.grnet.gr/Common/OfficeRegistration.aspx

Τέλος εάν ο χρήστης είναι προπτυχιακός φοιτητής δεν χρειάζεται εγγραφή, συνδέεται στο σύστημα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσης από το ίδρυμα στο οποίο ανήκει.

Για να πραγματοποίηση ο χρήστης είσοδο εάν είναι φοιτητής επιλέγει "Προπτυχιακός Φοιτητής" και αμέσως μετά μεταφέρεται σε μια νέα ιστοσελίδα όπου του ζητείται να δηλώσει σε ποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα ανήκει. Κατόπιν μεταφέρεται στην ηλεκτρονική γραμματεία του ιδρύματος που έχει επιλέξει, εισάγει τα στοιχεία του που του έχουν δοθεί από τη συγκεκριμένη γραμματεία και τέλος αν ο χρήστης ανήκει στο συγκεκριμένο ίδρυμα θα εμφανιστούν αναλυτικά τα στοιχεία του. Για να πραγματοποιήσει ο χρήστης είσοδο εάν είναι φορέας υποδοχής ή αν ανήκει σε γραφείο πρακτικής το μόνο που χρειάζεται είναι το όνομα του χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης με τα οποία έχει εγγραφεί στο σύστημα.

Πηγές:

http://atlas.grnet.gr/Files/Atlas_Presentation.pdf

http://www.idika.gr/files/atlas_final_V2.pdf

Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Στρατολογικής Εξυπηρέτησης Πολιτών (www.stratologia.gr/) (Χρονιάδης, Κεκέ Αμέτ)[επεξεργασία]

Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Στρατολογικής Εξυπηρέτησης Πολιτών είναι μέρος του έργου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Δικυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ) -ΣΥΖΕΥΞΙΣ- για την σύνδεση και επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από την Ε.Ε. και έχει σχεδιαστεί για να βοηθά κυρίως του στρατεύσιμους, ωστε να μάθουνε πού και πότε είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν για την έναρξη της υποχρεωτικής τους θητείας. Παρέχει πληροφορίες για την στρατιωτική κατάταξη των στρατεύσιμων, και έρχεται να δουλεψει παράλληλα με τον παλιό τρόπο που ενημερωνόταν κάποιος για την στρατιωτική κατάταξή του μέσω έντυπης διανομής στρατολογικής κατάστασης και διαμοίραση μέσω του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Ο “παλιός” τρόπος δέν έχει καταργηθεί αλλα με ευκολία κάποιος μπορεί να δεί πότε και πού πρέπει να παρουσιαστεί, ακόμη και άν έχασε το χαρτί της κατάταξης. Άλλοι τρόποι παραλαβής του πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης είναι τηλεφωνικώς στον αριθμό 1502 του ΟΤΕ και με την ανάλογη αίτηση σε ΚΕΠ.
Στο site επησης μπορουμε να βρουμε

  • Νέα - Ανακοινώσεις που αφορούνε τις ΕΣΣΟ
  • Ιστορικά στοιχεία για το στρατολογικό σώμα
  • Βασικές νομοθεσίες για την στρατιωτική κατάταξη, αλλα και λοιπές που αφορούνε στρατεύσιμους και μόνιμους στρατιωτικούς
  • Ενημερωτικά έντυπα, που βοηθάνε στις περιπτώσεις δικαιώματος τυχόν αναβολής, μειωμένης θητείας κ.α. και είναι γραμμένα απλά και κατανοητά
  • Συχνές ερωτήσεις που παρουσιάζονται για την θητεία και απαντήσεις αυτών
  • Αίτηση Έκδοσης Πιστοποιητικού Στρατολογικής Κατάστασης κατόπιν συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας
  • Διάφορους τρόπους επικοινωνίας με την στρατολογική υπηρεσία της περιοχής, συμπεριλαμβάνοντας και διαδραστικό χάρτη με της τοποθεσίες
  • Χρήσιμους συνδέσμους για τον στρατό γενικά, όπως του Γενικού επιτελείου στρατού, της Σχολής ικάρων κ.α.
  • Αναζήτηση συκεκριμένης νομοθεσίας
  • Ενημέρωση στρατευσίμων για την κατανομή τους και την αναβολή τους κατόπιν συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας


Όροι Χρήσης – Προσωπικά Δεδομένα
η υπηρεσία υπόκειται στους όρους Ν. 2472/1997 για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, και η υπηρεσία διατηρεί δεδομένα που υποβάλλονται απο τον χρήστη για επεξεργασία. Τα δεδομένα αυτά είναι στην αίτηση έκδοσης πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης και μερικά απο αυτά είναι τα εξής:

  • Στρατιωτικός Αριθμός (ΣΑ)
  • Επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο, έτος γέννησης
  • Δήμος ,νομαρχία και τοπικό διαμέρισμα που ανήκει ο στρατεύσιμος
  • ΑΦΜ, αριθμός ταυτότητας και e-mail

https://www.stratologia.gr

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση(Παπουτσάκης Στέλιος, Νέδος Γιάννης)[επεξεργασία]

Η ‘Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση’, όπως υποδηλώνει και το όνομα της είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία που αφορά στην σύνταξη, στην καταχώρηση, στην επεξεργασία και στη φύλαξη ιατρικών συνταγών.

Υπολογίζεται ότι ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 80’ από τη Γερμανία και τη Σουηδία, ενώ στην Ελλάδα ήρθε το 2010 σαν όρος για την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, με σκοπό τον περιορισμό των φαρμακευτικών δαπανών.

Το έργο ανατέθηκε στην εταιρία ΙΔΙΚΑ Α.Ε. τον Οκτώβριο του 2010 και δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, ενώ από τον Αύγουστο του 2014 επισυνάφτηκε νέα σύμβαση με τις εταιρίες ΟΤΕ & ΒΥΤΕ, με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Αρχικά η υπηρεσία προοριζόταν για ένα ασφαλιστικό ταμείο, αλλά τελικά επεκτάθηκε σχεδόν σε όλα γιατί συγχωνεύτηκαν στον ΕΟΠΥ. Αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετεί ασφαλισμένους των ΟΑΕΕ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ.

Όταν ξεκίνησε η λειτουργία της υπηρεσίας, η χρήση της προοριζόταν να γίνεται μόνο από πιστοποιημένους γιατρούς, μέσω του ιστότοπου http://e-syntagografisi.gr/ που αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στη συνταγογράφηση φαρμάκων και από τον ιστότοπο http://e-diagnosis.gr/ που αφορούσε μόνο στην έκδοση παραπεμπτικών εξετάσεων. Από τα μέσα του 2012 οι δύο αυτοί ιστότοποι ενώθηκαν και πλέον χρησιμοποιείται μόνο το http://e-syntagografisi.gr/ και για τους δυο σκοπούς.

Για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ο χρήστης πρέπει να εγγραφεί σε αυτή εισάγοντας κάποια στοιχεία. Έτσι σε περίπτωση που ο χρήστης είναι γιατρός πρέπει να δώσει επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός, όνομα μητρός, αριθμό άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και ημερομηνία έναρξης επαγγέλματος, ιατρική ειδικότητα, τον ΑΜΚΑ, αριθμό μητρώου ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ) και ημερομηνία εγγραφής σε αυτό, τον ιατρικό σύλλογο στον οποίο ανήκει, αριθμό φορολογικού μητρώου, αριθμό αστυνομικής ταυτότητας ή αριθμό Διαβατηρίου για τους αλλοδαπούς ιατρούς, στοιχεία διεύθυνσης εργασίας, κωδικό υγειονομικής μονάδας, στοιχεία σύμβασης με φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

Σε περίπτωση που ο χρήστης είναι φαρμακοποιός, τότε πέραν των προσωπικών στοιχείων που αναφέρθηκαν παραπάνω πρέπει να δώσει, την επωνυμία της επιχείρησης του φαρμακείου της οποίας είναι οι νόμιμος εκπρόσωπος, τον φαρμακευτικό σύλλογο στον οποίο ανήκει και τον αντίστοιχο αριθμό μητρώου, ημερομηνία έναρξης επαγγέλματος/επιτηδευματία, τον κωδικό και στοιχεία διεύθυνσης του φαρμακείου, στοιχεία σύμβασης με Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κατά τη χρήση της υπηρεσίας, ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να ταυτοποιήσει το πρόσωπο που έρχεται για εξέταση με το πρόσωπο που φαίνεται στο βιβλιάριο υγείας. Στη συνέχεια εξετάζει τον ασθενή και εφόσον κρίνει ότι είναι απαραίτητη κάποια φαρμακευτική αγωγή, προχωράει στη διαδικασία της συνταγογράφησης.

Εισάγεται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αφού δώσει τα απαιτούμενα προσωπικά του στοιχεία, συγκεκριμένα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια πρέπει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ασθενή, το σύστημα ελέγχει την εγκυρότητα των στοιχείων και τα εμφανίζει. Αφού επιλέξει τα φάρμακα ο γιατρός καταχωρεί τη συνταγή πατώντας το πλήκτρο ‘καταχώριση συνταγής’, δημιουργείται ένας μοναδικός κωδικός που αναγράφεται στην συνταγή την οποία ο γιατρός εκτυπώνει, την υπογράφει και τη σφραγίζει για χρήση στο φαρμακείο από τον ασθενή. Ο Γιατρός μπορεί επίσης να επεξεργαστεί και να ενημερώσει τα στοιχεία του ασθενή, αν αυτά έχουν αλλάξει. Επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της υπηρεσίας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι ότι ο γιατρός μπορεί να δει το ιστορικό φαρμακευτικών αγωγών του ασθενή.

Πηγές:
1. http://www.idika.gr/etaireia/profil
2. http://www.isth.gr/images/uploads/file/FEK.pdf
3. http://www.e-prescription.gr/shs/portal/eprescription
4. http://www.isth.gr/images/uploads/file/ODHGIES.pdf
5. http://www.idika.gr/etaireia/erga/hlektronikhsyntagografhsh
6. http://el.wikipedia.org/wiki/Ηλεκτρονική_συνταγογράφηση
7. http://www.onmed.gr/farmako/item/ilektroniki-syntagografisi
8. https://register.e-syntagografisi.gr/Common/PharmacistRegistration.aspx

Ελληνική Στατιστική Αρχή ΕΛ.ΣΤΑΤ (Θανάσης Νικολάου,Παναγιώτης Μητροπάνος)[επεξεργασία]

elstat logo

ΗΕλληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ) (πρώην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος - Ε.Σ.Υ.Ε.) ασχολείται με την συλλογή στατιστικών στοιχείων από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους . Είναι μια ανεξάρτητη αρχή η οποία δεν ελέγχεται από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές .

Πιο συγκεκριμένα η ΕΛΣΤΑΤ έχει τις εξής αρμοδιότητες :[επεξεργασία]

Συμμετέχει στη διαμόρφωση και έγκριση του Ελληνικού στατιστικού προγράμματος.
Εγκρίνει τα ετήσια στατιστικά προγράμματα εργασίας καθώς παραγεί και δημοσιεύει ως ( Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ) τις επίσημες στατιστικές της Ελλάδος.
Εκπροσωπεί την Ελλάδα στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε αλλο αρμόδιο διεθνή Οργανισμο.
Συνεργάζεται με την Eurostat και αλλες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκης Επιτροπής.
Μεριμνά για την έγκαιρη ,έγκυρη και αποτελεσματική προώθηση της στατιστικής πληροφόρησης καθώς παράλληλα συνεργάζεται με τους υπόλοιπους φορείς του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος με στόχο την ανάπτυξη μεθόδων και συστημάτων για στατιστικούς σκοπούς.

Σημείωση :Η Eurostat είναι μια υπηρεσία τις Ευρωπαϊκής επιτροπής με έδρα το Λουξεμβούργο και ο στόχος της είναι η συλλογή και δημοσίευση στατιστικών στοιχείων που αφορούν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγγραφή στην Υπηρεσία[επεξεργασία]

elstat sign-in information

Για να εγγραφη ο χρήστης στην υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ χρείαζεται να υποβάλει τα ακόλουθα στοιχεία :

Κωδικός πρόσβασης
Κατηγορία χρήστη
Επωνυμία
Α.Φ.Μ
Δ.Ο.Υ
Διεύθηνση
Ταχ.Κώδικας
Νομός
Χώρα
Τηλέφωνο
Fax
E-mail
Τρόπος Επικοινωνίας

Χρήση της Υπηρεσίας[επεξεργασία]

Ο Χρήστης μπορεί μέσω μιας Βάσης (Στατιστικών) Δεδομένων να πλοηγηθεί σε παλαιότερες έρευνες της υπηρεσίας .Οι έρευνες αυτές προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς χώρους (εκπαίδευση ,οικοδόμηση ,τουρισμός κ.α.) όπου κατά περιόδους γίνονται διάφορες ερωτήσεις σε μορφή ερωτηματολόγιου με σκοπό την συλλογή δεδομένων για την εξαγωγή των στατιστικών αποτελεσμάτων .Τα ερωτηματολόγια αυτά είναι ανώνυμα όπως συμβαίνει σε κάθε έρευνα .Ο χρήστης εισάγοντας τα κατάλληλα στοιχεία κατά την αναζήτηση του στη βάση δεδομένων μπορεί να βρει λεπτομερώς τα στατιστικά στοιχεία πάνω στο θέμα που τον ενδιαφέρει .Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της μορφής του αρχείου σε τρείς τύπους Excel,αρχείο κειμένου(txt) και αρχείο csv (είναι το ίδιο με το Excel μόνο που η διαφορά τους είναι ότι τα csv αρχεία σώζονται ως κανονικό κείμενο σε μορφή ansi ενώ τα αρχεία του Excel σώζονται σε δυαδική μορφή binary).

ΠΗΓΕΣ[επεξεργασία]

http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE

http://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνική_Στατιστική_Αρχή

ΔΕΗ (Πλαφάς Χάρης, Ποζαρίτης Χρήστος)[επεξεργασία]

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) είναι ελληνική κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία παραγωγής ηλεκρτικού ρεύματος. Είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα. Απασχολεί περίπου 22,000 εργαζόμενους και αντιστοιχεί το 62% περίπου του συνολικού κύκλου εργασιών του κλάδου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού στη χώρα.Κατά την ίδρυση της ΔΕΗ υπήρχαν άλλες 385 εταιρίες από τις οποίες οι 263 ήταν ιδιωτικές με απλή άδεια,οι 54 ήτανε ιδιωτικές με προνομιακή άδεια και οι 58 ήταν δημοτικές ή κοινοτικές.Η δημιουργία της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 1950 αποτελεί πράξη εθνικοποίησης παραγωγής και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας για το λόγο ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θεωρήθηκε πλέον υπηρεσία κοινής ωφέλειας.Σημαντικό είναι να ανφερθεί πως είχε το προνόμιο κατασκευής,λειτουργίας και εκμετάλλευσης υδροηλεκτρικών και θερμικών εργοστασίων,καθως επίσης μπορούσε να διαθέσει και να πουλήσει το παραγομενο ηλεκτρικό ρεύμα.Επίσης έπρεπε να παρέχει στην φθηνότερη δυνατή τιμή το ρεύμα στους πολίτες δίχως διακρίσεις σε οποιονδήποτε τομέα. Όταν ιδρύθηκε η ΔΕΗ το 1950, η κατανάλωση ανά κάτοικο ήταν 88 Kwh το χρόνο, ενώ πέντε χρόνια αργότερα έφτασε τις 150 Kwh. Αντίστοιχα, το 1950 ο ηλεκτροδοτούμενος πληθυσμός της χώρας ήταν 55% του συνόλου, ενώ το 1955 έφτασε το 59,1 %.Το σύστημα της ΔΕΗ χρησιμοποιεί πολλά προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη για να μπορέσει να εκτελέσει τις λειτουργίες της.Το σύστημα έχει χωρίσει στα δύο τους πολίτες,σε Οικιακούς Πελάτες και Επαγγελματίες.Στην ουσία όμως και οι δύο έχουνε περίπου τα ίδια προνόμια τα οποία είναι τα εξής: -Μπορούν με την υπηρεσία e-bill να έχουν άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς τους οποιαδήποτε ώρα και στιγμή εύκολα,γρήγοα με ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο,καθώς επίσης τους παρέχονται και άλλες δυνατότητες. -Μπορούν μέσα απο το σύστημα να δουν με ποιούς τρόπους μπορούνε να εξοφλήσουνε τους λογαριασμούς τους αλλά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες γύρω από αυτό το θέμα. -Υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης ή αλλαγής στοιχείων του λογαριασμού για οποινδήποτε λόγο. -Αν θέλουν έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην καταμέτρηση της κατανάλωσής τους δίνοντας οι ίδιοι την ένδειξη του μετρητή ανα τετράμηνο προκειμένου να ακυρωθεί η προγραμματισμένη αυτόματη διαδικασία εκτίμησης της κατανάλωσής τους μέσω του μηχανογραφικού συστήματος της ΔΕΗ. -Μπορούν να δούνε αν υπάρχει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στην περιοχή τους, -Χορήγηση χρηματικού ποσού στους καταναλωτές που έχουν υποστεί βλάβη ηλεκτρικών συσκευών τους λόγο τυχαίας διακοπής του ρεύματος. -Υπάρχει δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρική κατάσταση του σπιτιού τους και να προλάβουν έγκαιρα κάποια ατυχήματα. -Μπορούνε να κάνουνε αίτηση για να καταχωρηθούν στους Ευάλωτους Πελατες. Στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών εντάσσονται Οικιακοί Πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και μόνο για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της κύριας κατοικίας τους, εφόσον είναι άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και υπερήλικες, με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε κατηγορία.

Πηγές:https://www.dei.gr/ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1_%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D

TaxisNet(Κύπρος) (ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΠΑΓΚΟΥ,ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΥΦΗΣ)[επεξεργασία]

Το σύστηµα TAXISnet είναι µια υπηρεσία που προσφέρει η Υπηρεσία Φ.Π.Α. προς τα υποκείµενα στο φόρο πρόσωπα τα οποία είναι εγγεγραµµένα στο Μητρώο Φ.Π.Α., για την υποβολή µέσω του διαδικτύου των Φορολογικών ∆ηλώσεων Φ.Π.Α. (έντυπο Φ.Π.Α.4) ή και του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα ή και της ∆ήλωσης INTRASTAT για Αφίξεις (έντυπο INTRASTAT 1.1) ή και της ∆ήλωσης INTRASTAT για Αποστολές (έντυπο INTRASTAT 1.2). ∆ηλαδή είναι µια µέθοδος ηλεκτρονικής επικοινωνίας του υποκειµένου στον φόρο προσώπου µε την Υπηρεσία Φ.Π.Α., µέσω του ειδικού συστήµατος TAXISnet.

Η αίτηση εγγραφής για νέους χρήστες καταχωρείται μέσω της επιλογής «Αιτήσεις εγγραφής/εξουσιοδότησης» της υπηρεσίας TAXISnet. Οι εγγραφές γίνονται καθ΄όλην τη διάρκεια του έτους και δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης εγγραφής στην Υπηρεσία TAXISnet και της έγκαιρης υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος.Οδηγίες ηλεκτρονικής εγγραφής Φυσικών Προσώπων στην υπηρεσία TAXISnet Δικαίωμα εγγραφής μέσω της επιλογής «Αιτήσεις εγγραφής /εξουσιοδότησης» έχουν φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στο αρχείο φορολογουμένων του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (Τ.Ε.Π.) και σους οποίους έχει σταλεί τουλάχιστον μια ειδοποίηση επιβολής φορολογίας φόρου εισοδήματος.Για ορθή συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης ο χρήστης πρέπει να εισάγει το Αριθμό φορολογικής ταυτότητας,Ημερομηνία γέννησης,Αριθμός αναφοράς φορολογίας,Ποσό φόρου.Με την έγκριση της αίτησή αποστεκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση μήνυμα με τους κωδικούς πρόσβασής του χρηστη.Αν η αίτηση δεν εγκριθεί θα σταλεί μήνυμα με το λόγο απόρριψης.

Η Υπηρεσία Φ.Π.Α. τηρεί Αρχείο στο οποίο περιλαµβάνονται προσωπικά δεδοµένα των υποκειµένων στο φόρο προσώπων της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας για σκοπούς εφαρµογής της περί Φ.Π.Α. Νοµοθεσίας. Για τη λειτουργία του Αρχείου αυτού υπήρξε σχετική ενηµέρωση µέσω του Τύπου, σύµφωνα µε τις πρόνοιες του περί Επεξεργασίας ∆εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Προστασία του Ατόµου) Νόµου του 2001 όπως αυτός τροποποιήθηκε.

https://taxisnet.mof.gov.cy/static/help/files/InstructionsOnlineRegistrationIndividuals_el.pdf https://taxisnet.mof.gov.cy/static/help/files/diadikasia_paraxorisis_prosvasis.pdf https://taxisnet.mof.gov.cy/static/help/files/VAT_leaflet.pdf

Step (Ανδρεάδης Εμμανουήλ,Νίκος Στούκας)[επεξεργασία]

Περιγραφή

Το step.gov.gr είναι μια ιστοσελίδα πληροφοριακού χαρακτήρα σχετικά με προγράμματα δια βίου μάθησης και επαγγελματικής κατάρτισης. Υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και την ελληνική κυβέρνηση. Η ιστοσελίδα απαντά σε ερωτήματα πολιτών και διαθέτει μηχανή αναζήτησης όπου ο καθένας μπορεί να βρει προγράμματα και εγκυκλίους που τον ενδιαφέρουν. Συνδέεται επίσης με άλλες διαδικτυακές πύλες που προωθούν την επιχειρηματικότητα, ειδικά αυτή των νέων. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια της διαφανούς και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και στόχος της είναι η διευκόλυνση των ατόμων που αναζητούν τρόπους βελτίωσης των δεξιοτήτων τους και διευκόλυνσης της εισόδου τους στην αγορά εργασίας.

Τρόποι Λειτουργίας

Η ιστοσελίδα δίνει στους χρήστες την δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού με σκοπό την προσωποποιημένη πληροφόρηση καθενός από αυτούς. Για τη δημιουργία του λογαριασμού απαιτούνται οι ακόλουθες πληροφορίες: Ονοματεπώνυμο, όνομα και κωδικός χρήστη, δήμος μονίμου κατοικίας, ηλικία, εργασιακή κατάσταση , φύλο και υπηκοότητα. Προαιρετικά, ο χρήστης επιπλέον να δώσει τις ακόλουθες πληροφορίες: εκπαίδευση, επαγγελματική δραστηριότητα, ειδικές κατηγορίες εργασιακής κατάστασης και κοινωνικά κριτήρια. Οι πληροφορίες αυτές συνθέτουν το προφίλ του χρήστη. Επίσης, όπως προαναφέρθηκε o χρήστης μπορεί να εκτελέσει παραμετροποιημένη αναζήτηση περιεχομένου στην ιστοσελίδα. Οι παράμετροι που χρησιμοποιούνται είναι οι ίδιοι με αυτές στη δημιουργία λογαριασμού χρήστη με εξαίρεση το ονοματεπώνυμο χρήστη και το e-mail. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών αλλά και με μεταξύ χρηστών και φορέων που συνεργάζονται με το step. Δίνεται επίσης η δυνατότητα σχολιασμού των διαφόρων αναρτήσεων του ιστότοπου μέσω ενός plug-in που ονομάζεται Discus.

Προσωπικά Δεδομένα

Στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας αναγράφεται ότι η ιστοσελίδα αποθηκεύει με ασφάλεια και εχεμύθεια τα στοιχεία των χρηστών και ότι μόνο οι αρμόδιες αρχές είναι ικανές να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία αυτά. Για λόγους ασφαλείας η ιστοσελίδα καταγράφει τη διεύθυνση IP του χρήστη. Επίσης, η ιστοσελίδα κάνει χρήση cookies. Ακόμα, τα σχόλια των χρηστών όπως και το περιεχόμενο των μεταξύ τους συνομιλιών αλλά και των συνομιλιών μεταξύ των χρηστών και των διαχειριστών της ιστοσελίδας καταγράφονται.

Όροι Χρήσης

Ο ιστότοπος έχει καθαρά ενημερωτικό και επιβοηθητικό χαρακτήρα. Όσον αφορά στα προγράμματα κατάρτισης, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, οι σχετικές ανακοινώσεις στο www.step.gov.gr σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τα επίσημα κείμενα που προσδιορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε οποιοδήποτε από αυτά, δημόσιο, συγχρηματοδοτούμενο, ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Παρότι η ιστοσελίδα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εγγυάται την εγκυρότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντοτε εφικτό και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται από τους επίσημους ιστότοπους των προγραμμάτων που τους ενδιαφέρει.

Πηγές: http://step.gov.gr/

ΕΤΑΑ-Τομείς Γεονομικών (Πρώην ΤΣΑΥ) (Άρης Παπαδιάς, Νικόλαος Παντίσκος)[επεξεργασία]

Το ΕΤΑΑ - Τομείς Υγειονομικών αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και είναι Ταμείο κύριας Ασφάλισης. Στο ΕΤΑΑ - Τομείς Υγειονομικών ασφαλίζονται υποχρεωτικά οι γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κτηνίατροι που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα στην Ελλάδα. Στο ταμείο λειτουργούν 2 Κλάδοι: Σύνταξης και Πρόνοιας. Οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ - Τομείς Υγειονομικών αυτή τη στιγμή είναι περίπου 120.000. Από το 2008 ο ασφαλιστικός φορέας των υγειονομικών (ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κτηνίατροι) είναι το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.) και πιο συγκεκριμένα ο "Τομέας Υγειονομικών". Το site είναι φιλικό προς τον χρήστη και ανανεώνεται διαρκώς με ανακοινώσεις που αφορούν τους ασφαλισμένους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αρχικά, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα ο χρήστης έχει την δυνατότητα, είτε είναι συνδεδεμένος είτε όχι, μπορεί να δει τις ανακοινώσεις. Η ιστοσελίδα διαθέτει 3 κατηγορίες, τους ασφαλισμένους, τους εργοδότες και μια που περιέχει τις ανακοινώσεις και των δυο άλλων κατηγοριών. Στην συνέχεια ο χρήστης μπορεί να δει, ανάλογα με την ιδιότητα του, διαφορετικές πληροφορίες. Στην αριστερή πλευρά υπάρχει μια καρτέλα με περιεχόμενα που μέσα τους εμπεριέχουν χρήσιμα δεδομένα για τους χρήστες. Για παράδειγμα, υπάρχει στην κατηγορία γενικά για τον τομέα που μπορεί κάποιος να διαβάσει τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας. Στο δεξί μέρος της ιστοσελίδας, εντοπίζεται το κουμπί της σύνδεσης. Μόλις ολοκληρωθεί η σύνδεση εμφανίζονται τα στοιχεία του χρήστη, δηλαδή το όνομα και ο αριθμός μητρώου, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται η επιλογή της αποσύνδεσης και της αλλαγής στοιχείων πρόσβασης. Ο χρήστης προχωρώντας πιο κάτω έχει την δυνατότητα να δει κάποιους συνδέσμους. Για παράδειγμα στην πρώτη καρτέλα υπάρχει ένα πλαίσιο με συνδέσμους που αφορούν την συνταξιοδότηση όπως η απογραφές θανάτων, ενώ το δεύτερο πλαίσιο ονομάζεται παροχές υγείας και διαθέτει συνδέσμους για διευθύνσεις και στοιχεία συμβεβλημένων με τον φορέα γιατρών. Εάν βρίσκεται στην κατηγορία γενικά ή στην κατηγορία ασφαλισμένοι, τότε μπορεί να δει τους ίδιους συνδέσμους, ειδάλλως αν βρίσκεται στην κατηγορία των εργοδοτών δεν βλέπει τους δύο πρώτους.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

Μια σημαντική δυνατότητα του site είναι «ο ηλεκτρονικός φάκελος ασφαλισμένου». Εδώ, ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να συνδεθεί μέσω ασφαλούς σύνδεσης (με μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης) και να δει την καρτέλα του. Στην καρτέλα, αναφέρονται λεπτομερώς τα προσωπικά του στοιχεία όπως για παράδειγμα (Επώνυμο, Πατρώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία γέννησης) και ο εργασιακός του βίος, για παράδειγμα (Ιδιότητα Ασφαλισμένου, Ειδικότητα, Ημ/νια πτυχίου, Ημερομηνία λήξης του βιβλιαρίου ασθενείας). Επιπλέον ο χρήστης έχει την δυνατότητα να αλλάξει κάποια στοιχεία του όποτε θελήσει για παράδειγμα διεύθυνση κατοικίας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί σε άλλα site, στα οποία μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες που τον αφορούν (π.χ. : ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ, Υπουργείου Εργασίας, άλλων ασφαλιστικών ταμείων και ιατρικών συλλόγων).Τα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας βρίσκονται στην οδό Αχαρνών 27, στην Αθήνα ενώ υπάρχουν και τοπικά υποκαταστήματα σε αρκετές πρωτεύουσες νομών όλης της χώρας.

Πηγές:

http://www.tsay.gr/Default.aspx

(ΗΦΑΙΣΤΟΣ) Σύστημα Διαχείρισης Πετρελαίου Θέρμανσης (Λουκάς Γιώργος ,Μόκα Αποστολία )[επεξεργασία]

Εισαγωγή:

Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ είναι μια δημόσια ηλεκτρονική υπηρεσία, ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που αφορά τη διαχείριση του πετρελαίου θέρμανσης της Ελλάδος. Το σύστημα αυτό διαθέτει 9793 εγγεγραμμένες υπηρεσίες.

Σκοπός:

Το Σύστημα Διαχείρισης Πετρελαίου σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης σε όλα του τα στάδια. Ποιο συγκεκριμένα από τον εκτελωνισμό του πετρελαίου θέρμανσης μέχρι την παράδοσή του στον τελικό καταναλωτή. Μια χρήση του είναι ότι εφόσον η τιμή πώλησης του πετρελαίου στον τελικό καταναλωτή είναι μειωμένη το σύστημα Ήφαιστος αναλαμβάνει να επιστρέψει ένα χρηματικό ποσό στους τελικούς πωλητές.

Το πληροφοριακό σύστημα Ήφαιστος απευθύνεται κυρίως σε όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες εμπορεύονται πετρέλαιο θέρμανσης είτε ως πωλητές είτε ως προμηθευτές.

Διαδικασία εγγραφής:

Το σύστημα Ήφαιστος χρησιμοποιεί πολλά προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες. Όλες οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να κάνουν εγγραφή σε αυτό το πληροφοριακό σύστημα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής η οποία ζητάει τα ακόλουθα στοιχεία.

Τα στοιχεία της επιχείρησης: (Α.Φ.Μ. / Αριθμός Εγκατάστασης, Αριθμός Μητρώου, Επωνυμία Επιχείρησης, Δ.Ο.Υ., Οδός, Αριθμός, Πόλη, Τ.Κ., Τηλέφωνο, FAX) Τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού: (IBAN, Τράπεζα, Επώνυμο Δικαιούχου, Πατρώνυμο Δικαιούχου) Τα στοιχεία του διαχειριστή της επιχείρησης: (Όνομα, Κωδικός, Ονοματεπώνυμο, Θέση στην επιχείρηση, Α.Δ.Τ., Σταθερό Τηλέφωνο, ΦΑΞ, Email) Τις άδειες λειτουργίας της επιχείρησης: (Εμπορίας, Πώλησης, Πρατηρίου/Εγκατάστασης) Τέλος κάποια πληροφοριακά στοιχεία όπως: (Πλήθος δεξαμενών, Χωρητικότητα, Μηχανογράφηση, Ανάλωση)

Υποχρεώσεις των επιχειρήσεων:

Όλες οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις έχουν κάποιες υποχρεώσεις ως προς το σύστημα. Αρχικά πρέπει να κάνουν εγγραφή στο μητρώο διακινητών πετρελαίου θέρμανσης (ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.) ακολουθώντας δύο βήματα. Πρώτο βήμα έιναι η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής. Δεύτερο βήμα είναι η υποβολή της αίτησης στη Δ.Ο.Υ όπου εκεί θα κάνουν ταυτοποίηση στοιχείων. Μετέπειτα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική υποβολή των κινήσεων τους.

Αφροδίτη:

Η Αφροδίτη είναι εργαλείο που δημιουργήθηκε για να καλύψει πολλαπλές λειτουργίες του συστήματος Ήφαιστος. Αυτήν η υπηρεσία χρησιμοποιείται για την εισαγωγή-καταχώρηση κινήσεων. Μετά την εισαγωγή η Αφροδίτη κάνει αποστολή του αρχείου με τις κινήσεις στον Ήφαιστο.

Demo έκδοση:

Το σύστημα αυτό παρέχει στους χρήστες του επιπλέον μια έκδοση demo (ιστοσελίδα) για να κάνουν τις δοκιμές τους. Δηλαδή από εκεί οι χρήστες έχουν το πλεονέκτημα να δοκιμάσουν τις δυνατότητες και τις λειτουργείες του συστήματος. Διαθέτει διαφορετική βάση δεδομένων με την κύρια ιστοσελίδα για αυτό χρειάζεται ο χρήστης να κάνει άλλη εγγραφή εκεί. Επιπλέον η demo έκδοση μπορεί να διαθέτει κάποιες έξτρα δυνατότητες που να μην είναι ακόμη διαθέσιμες στην κύρια ιστοσελίδα. Πρακτικά όσες επιχειρήσεις δεν είναι εγγεγραμμένες στον ΗΦΑΙΣΤΟ δεν μπορούν να εμπορευτούν πετρέλαιο θέρμανσης

Πηγές: http://www.ifestos.mnec.gr/

ΔΕΣΦΑ (Γραμμένος Ευθύμιος, Ευσταθιάδης Ιωάννης)[επεξεργασία]

diavgeia (Παπανικολάου Θεοδώρα, Ηλία Παρασκευή)[επεξεργασία]

'Πρόγραμμα Διαύγεια' ή Πρόγραμμα Δι@ύγεια: Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2010 και ανήκει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης . Σύμφωνα με το νόμο 3861/10 που ψηφίστηκε είναι υποχρεωτική η ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στη δημόσια ηλεκτρονική ιστοσελίδα diavgeia.gov.gr στην οποία μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση. Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε πράξη που αφορά δημόσιο έργο ή υπηρεσία θα πρέπει πρώτα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα. Με την ανάρτηση της πράξης δίνεται και ένας Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) όπου είναι μοναδικός για κάθε πράξη και την πιστοποιεί. Επίσης υπάρχει και Υπηρεσία Επαλήθευσης Γνησιότητας στην ιστοσελίδα δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να επαληθεύουν την γνησιότητα σε ένα έγγραφο pdf το οποίο έχει Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης(ΑΔΑ). Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εγγεγραμμένοι 54.623 χρήστες και έχουν αναρτηθεί 14,1 εκατομμύρια πράξεις.

Δικαίωμα εγγραφής στο σύστημα της Διαύγειας εκτός από έναν χρήστη κάποιου φορέα έχει και οποιοσδήποτε απλός πολίτης έχοντας φυσικά διαφορετικά δικαιώματα. Ο χρήστης κάποιου φορέα έχει ως σκοπό να αποκτήσει το δικαίωμα ανάρτησης και επεξεργασίας πράξεων ενώ ένας απλός πολίτης απλά επιθυμεί να αποκτήσει το δικαίωμα αναζήτησης αναρτημένων πράξεων έχοντας βέβαια τη δυνατότητα να επισημάνει κάποιο πρόβλημα ή λάθος σχετικά με τις ήδη υπάρχουσες αναρτημένες πράξεις επιλέγοντας την επιλογή Υποβολή Επισήμανσης . Η εγγραφή ενός απλού πολίτη γίνεται επιλέγοντας από την αρχική σελίδα την Σύνδεση και στη συνέχεια Εγγραφή. Κατά την εγγραφή ζητείται ένα όνομα χρήστη το λεγόμενο username, το email του, στο οποίο στέλνεται αυτόματα ένα email ενεργοποίησης λογαριασμού, το ονοματεπώνυμό του όπως επίσης και ένας κωδικός, ο οποίος να έχει μήκος τουλάχιστον 8 χαρακτήρες και να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ψηφίο, ένα πεζό λατινικό χαρακτήρα, ένα κεφαλαίο λατινικό χαρακτήρα και ένα τουλάχιστον από τα εξής σύμβολα:!@#$%^&*, για να μας παρέχει όσο το δυνατόν υψηλότερη προστασία γίνεται κάνοντας δυσκολότερη την παραβίαση του λογαριασμού μας από επιτήδειους . Οι εγγραφές των πολιτών γίνονται για καθαρά λόγους διαφάνειας και τα προσωπικά δεδομένα είναι προστατευμένα σύμφωνα με το νόμο 3861/10. Όσον αφορά την επιλογή Είσοδος με Ψηφιακό Πιστοποιητικό πρόσβαση έχουν οι χρήστες ενός φορέα που διαθέτουν ψηφιακό πιστοποιητικό από την υπηρεσία στην οποία ανήκουν με την προϋπόθεση πως ο διαχειριστής του φορέα έχει δημιουργήσει λογαριασμό για αυτούς, στη συγκεκριμένη περίπτωση εισάγει αρχικά τα βασικά στοιχεία του χρήστη όπως username, ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, τηλέφωνο υπηρεσίας και email και στη συνέχεια επιλέγει τα δικαιώματα που επιθυμεί να του δώσει καθώς μόνο στον διαχειριστή δίνεται η δυνατότητα επεξεργασίας των δικαιωμάτων. Ακόμη είσοδος μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τις web υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εισάγοντας τους κωδικούς από το TAXISnet εφόσον υπάρχει λογαριασμός εκεί. Καθώς επίσης και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter, Google+, όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται με την εξουσιοδότηση του χρήστη για την πρόσβαση στα δεδομένα του. ΠΗΓΕΣ: https://diavgeia.gov.gr/ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1_%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1

Ο.Τ.Ε.(ΠΑΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΓΚΑΓΚΛΟΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)[επεξεργασία]


Εισαγωγή:
Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος A.E. (ΟΤΕ) αποτελεί μια ανώνυμη εταιρία τηλεπικοινωνιών που ιδρύθηκε το 1949 με έδρα στο Μαρούσι. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι σταθερή και κινητή τηλεφωνία, υπηρεσίες Internet, ψηφιακή τηλεόραση και υπηρεσίες ΙΤ. Ακόμα , είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα, καθώς αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη , ενώ τα κέρδη το 2012 ανήλθαν σε €476,4 εκατ.
Η ιστορία του ΟΤΕ και των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα ξεκινάει το 1949 με την ίδρυση του ΟΤΕ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με καινοτόμες και αξιόλογες δράσεις στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, καθιστώντας τον ΟΤΕ κυρίαρχο στις τηλεπικοινωνίες
Ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, επικοινωνία δεδομένων υψηλών ταχυτήτων και υπηρεσίες μισθωμένων γραμμών. Παράλληλα με τις κύριες τηλεπικοινωνιακές του δραστηριότητες, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στους τομείς των δορυφορικών επικοινωνιών, των ακινήτων και της εκπαίδευσης. Ο Όμιλος ΟΤΕ απασχολεί περίπου 25.000 άτομα σε 3 χώρες.

Ηλεκτρονική Πληρωμή Λογαριασμού:
Μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία, η «Ηλεκτρονική Πληρωμή Λογαριασμού», είναι διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό κατάστημα του ΟΤΕ, oteshop.gr.

Διαδικασία εγγραφής:
Για την εγγραφή , αρκεί κάποιος να είναι πελάτης ΟΤΕ και να έχει ολοκληρώσει προηγουμένως την εγγραφή του στο ote.gr. Στην πορεία καταγράφει τα προσωπικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο ,αριθμός κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και επιλέγει τον προσωπικό του κωδικό(password.)



Διαδικασία ηλεκτρονικής πληρωμής λογαριασμού :
Αρχικά για την πληρωμή του λογαριασμού απαραίτητη είναι η συμπλήρωση του κωδικού λογαριασμού , στην πορεία η επιβεβαίωση των στοιχείων του χρήστη και η πληρωμή και τέλος ο χρήστης λαμβάνει την απόδειξη πληρωμής.



Οφέλη υπηρεσίας :
Αρχικά , η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται πιο άνετη και γρήγορη , καθώς υπάρχει η δυνατότητα να ενημερωθούν ηλεκτρονικά για το λογαριασμό τους και τα στοιχεία πληρωμής τους
Ακόμα , με τη νέα υπηρεσία οι πελάτες μπορούν να εξοφλούν τον τηλεφωνικό τους λογαριασμό μέσω του διαδικτύου στο www.oteshop.gr χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε διαδικασία εγγραφής χρήστη (registration) σε κάποια υπηρεσία ή στο online κατάστημα του ΟΤΕ. Ο πελάτης με απλά βήματα, εισάγοντας τον κωδικό που αναγράφεται στον έντυπο τηλεφωνικό λογαριασμό που λαμβάνει, μπορεί να τον πληρώσει εύκολα και με ασφάλεια, με χρέωση πιστωτικής κάρτας (VeriSign Secured).

Συγκεκριμένα :

  • Παρέχεται η δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς πληροφόρησης για επιμέρους στοιχεία των λογαριασμών των χρηστών.
  • Είναι εφικτή η διαχείριση των διαθέσιμων πληροφοριών των λογαριασμών , μέσω της εξαγωγής αρχείων (excel, text, XML) και χρήσης έτοιμων αναφορών.
  • Διατηρείτε τη δυνατότητα παρακολούθησης στατιστικών στοιχείων σχετικά με τον τρέχον λογαριασμό.
  • Είναι δυνατή η πρόσβαση στους τέσσερις τελευταίους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για άμεσο έλεγχο των πληρωμών μέσω της παρακολούθησης των εξοφλήσεων λογαριασμών των τελευταίων μηνών.
  • Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, χωρίς τέλος ενεργοποίησης.

Διαθέσιμες υπηρεσίες:
Ο ΟΤΕ στο πλαίσιο ανάπτυξης υπηρεσιών αυτόματης εξυπηρέτησης (Self Service) αναπτύσσει διαρκώς νέες, καινοτόμες υπηρεσίες, διαθέσιμες 24 ώρες το 24ωρο, με στόχο την πληρέστερη εξυπηρέτηση των πελατών του. Ήδη είναι διαθέσιμες:

  • Υπηρεσίες Self Service μέσω φωνητικών εντολών (IVR) στο 13888:
  1. Πληροφορίες για τον τηλεφωνικό λογαριασμό
  2. Διαθεσιμότητα Conn-X, Conn-X TV
  3. Οδηγίες Ενεργοποίησης ψηφιακών ευκολιών, SMS, Music Call κλπ.
  • Υπηρεσίες Self Service (Ενότητα Μy e-Services):
  1. My e-Bill: Παρουσίαση, δωρεάν πλήρης ανάλυση τηλεφωνικού λογαριασμού + εξόφληση με χρέωση πιστωτικής κάρτας
  2. My e-Care: Οι πελάτες βλέπουν τις ενεργοποιημένες υπηρεσίες + τα στοιχεία της τηλεφωνικής τους σύνδεσης

Βιβλιογραφία:
https://www.ote.gr/web/guest/register
https://www.ote.gr/web/guest/epayment
https://el.wikipedia.org/wiki/Οργανισμός_Τηλεπικοινωνιών_Ελλάδος

Academic ID (Minedu) (Κωνσταντίνος Κούζας , Ευαγγελία Καλαμπάκα)[επεξεργασία]

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την τεχνική υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) απο τις 24 Σεπτεμβρίου του 2012 παρέχει μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία απόκτησης της ακαδημαϊκής μας ταυτότητας.Η υπηρεσία αυτή δίνει την δυνατότητα στους προπτυχιακούς,μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές να υποβάλουν την αίτηση τους μέσω διαδικτύου έχοντας ως κύριο στόχο την άμμεση και εύκολη απόκτηση της ακαδημαϊκής ταυτότητας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών.


Με την είσοδο στο http://academicid.minedu.gov.gr/ ο φοιτητής επιλέγει το εικονίδιο <<Εγγραφή/Είσοδος>> και ανάλογα με τον κύκλο σπούδων που παρακολούθει επιλέγει αν είναι προπτυχιακός μεταπτυχιακός ή διδακτορικός φοιτητής.Οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές μπορούν να κάνουν εγγραφή ορίζοντας οι ίδιοι το όνομα χρήστη και κωδικό και συμπληρώνουν τα στοιχεία που θα τους ζητηθούν.Αντιθέτως οι προπτυχιακοί φοιτητές αρχικά επιλέγουν το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούν και οφείλουν να γνωρίζουν το όνομα χρήστη και τον κώδικο πρόσβασης που έχουν παραλάβει απο το τμήμα τους για την πρόσβαση στον Εύδοξο και τις λοιπές ηλεκτρονικές υπηρεσίες.Αφου γίνει η σύνδεση δηλώνει οτι δεν είναι κάτοχος άλλου πτυχίου και οτι αποδέχεται τους όρους και στη συνέχεια εμφανίζονται τα στοιχεία του φοιτητή προσυμπληρωμένα όπως Ακαδημαϊκή Ιδιότητα,Όνομα,Επώνυμο,Ίδρυμα,Σχολή,Τμήμα,Αριθμό Μητρώου,Αναγνωριστικό χρήστη και τρέχων εξάμηνο.Έπειτα οι περεταίρω πληροφορίες που κρατάει το Υπουργείο Παιδείας και τα οποία εισάγει ο ίδιος ο φοιτητής αφορούν τα στοιχεία επικοινωνίας τα οπόια είναι το προσώπικου του email στο όποιο στέλνεται η επιβεβαίωση εγγραφής καθώς επίσης και το κινητό του τηλέφωνο.Στη συνέχεια ο φοιτητής καλείται να εισάγει το ονοματεπώνυμο του σε ελληνίκους και λατινικούς χαρακτήρες.Ακόμη ζητόυνται τα στοιχέια διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας όπως οδός-αριθμός,ταχυδρομικός κώδικας,περιφερειακή ενότητα και καλλικρατικός δήμος.Μια ιδιαίτερη πληροφορία που ζητείται είναι αν ο σπουδαστής είναι δωρητής οργάνων η αν έχει κάποια αλλεργική νόσο. Ένα ακόμη στοιχείο της ακαδημαϊκής ταυτότητας είναι η φωτογραφία που απαιτείται να εισάγει ο χρήστης η οποία πρέπει να είναι πρόσφατη και ευκρινείς διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γίνεται αποδεκτή απο την γραμματεία και η επιλογή του σημείου παράδοσης της ταυτότητας του την οποία μπορεί να παραλάβει απο οποιοδήποτε σημείο της χώρας ανεξαρτήτως το που μένει ή σπουδάζει.Για να ολοκληρωθεί η αίτηση ο φοιτητής πρέπει να επιλέξει οριστική υποβολή αίτησης και να πιστοποιήσει οτι τα στοιχεία του είναι έγκυρα.Αφού εγκρυθεί η αίτηση ο φοιτητής θα ειδοποιηθεί με email και sms για την ακριβή ημερομηνία που το πάσο του είναι έτοιμο για την παραλαβή του.


Η ενέργεια αυτή απο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έγινε ετσι ώστε η ακαδημαϊκη μας ταυτότητα να είναι ανθεκτίκη στο χρόνο και δύσκολο να πλαστογραφηθεί απο επιτήδειους.Επίσης είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να ισχύει για όσα έτη διαρκεί η φοίτηση στο πανεπιστήμιο.Ένα προσόν που παρέχει το πάσο είναι οι διάφορες εκπτώσεις που δικαιούνται οι φοιτητές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Ψυχαγωγίας.Τέλος η ακαδημαϊκη ταυτότητα παρέχεται χώρις καμία οικονομική επιβάρυνση στους φοιτητές.

Πηγές: http://academicid.minedu.gov.gr/

Εικόνες: https://commons.wikimedia.org/wiki/

https://commons.wikimedia.org/wiki/

https://commons.wikimedia.org/wiki/

i-Bank Simple Pay (Γιώργος Βαρσάμης, Μιχάλης Ντάσκας)[επεξεργασία]

                                                  i-Bank Simple Pay
Αρχείο λήψης (1)
I-bank Simple Pay
Στοιχεια


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ i-BANK SIMPLE PAY

Η Εθνική Τράπεζα ιδρύθηκε το 1841 και αποτέλεσε την πρώτη τράπεζα του νεοελληνικού κράτους και σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερου​ς Ομίλους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην χώρα. Διαθέτει διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες προκειμένου να εξυπηρετήσει κάθε είδους οικονομικές συναλλαγές. Μία απο αυτές είναι το i-bank Simple Pay. Το i-Bank Simple pay είναι μία ηλεκτρονική υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας μέσω της οποίας μπορεί ο κάθε ιδιώτης, να πραγματοποιεί πληρωμές προς όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω του διαδικτύου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.simplepay.gr. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. H υπηρεσία i-bank Simple Pay απευθύνεται σε ιδιώτες ή ατομικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να πληρώσουν λογαριασμούς ή οφειλές μέσω Internet.


ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Η εγγραφή στην υπηρεσία i-bank Simple Pay είναι δωρεάν και είναι απαραίτητη προκειμένου να διενεργήσει ο κάθε ιδιώτης οικονομικές συναλλαγές αλλά και να αξιοποιήσει παράλληλα και τις παρακάτω δυνατότητες:

  • Δημιουργία και διαχείριση του προσωπικού του προφίλ
  • Αποθήκευση των στοιχείων των συναλλαγών του, προκειμένου να μην χρειάζεται εκ νέου η εισαγωγή τους κάθε φορά που διενεργείτε τις εν λόγω συναλλαγές
  • Τήρηση και απεικόνιση του ιστορικού των συναλλαγών του.

Διαδικασία εγγραφής στην υπηρεσία i-bank Simple Pay

Για να γίνει κάποιος μέλος της υπηρεσίας θα πρέπει να εισέλθει στην ιστοσελίδα www.simplepay.gr, και να επιλέξει την αίτηση εγγραφής όπου θα του ζητηθεί να συμπληρώσει:

1. Τα προσωπικά του στοιχεία:

  • ηλεκτρονική διεύθυνση (E-mail) το οποίο αποτελεί και το Όνομα του Χρήστη (UserID)
  • όνομα
  • επίθετο
  • όνομα πατρός
  • ημερομηνία γέννησης
  • τηλέφωνο επικοινωνίας

2. Τα στοιχεία ασφαλείας:

  • επιλογή ερώτησης ασφαλείας & απάντηση από τον χρήστη στην ερώτηση ασφαλείας
  • Κωδικός χρήστη & επαλήθευση Κωδικού χρήστη
  • χαρακτήρες εικόνας
  • αποδοχή όρων χρήσης

Αφού εισάγει τα παραπάνω στοιχεία αυτόματα θα του σταλεί ένα E-mail επιβεβαίωσης από το i-bank Simple Pay με οδηγίες που θα τον βοηθήσουν να ενεργοποιήσει το λογαριασμό του στην υπηρεσία.

AΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

H πολιτική ασφάλειας που εφαρμόζεται από την υπηρεσία για τη πραγματοποίηση συναλλαγών, εγγυάται το απόρρητο και απαραβίαστο των συναλλαγών και των προσωπικών στοιχείων των χρηστών με τις πιο προηγμένες και πρωτοποριακές μεθόδους όπως το πρωτόκολλο ασφαλούς επικοινωνίας SSL (Secure Sockets Layer το οποίο αποκρυπτογραφεί την ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ δύο υπολογιστών) και ελεγχόμενη πρόσβαση της τεχνολογίας Firewall. Η αυθεντικότητα της Τράπεζας για τη πραγματοποίηση πληρωμών μέσω της υπηρεσίας i-bank Simple Pay, εξασφαλίζεται με το πιστοποιητικό της Verisign, ενός από τους μεγαλύτερους,διεθνούς κύρους, οργανισμούς έκδοσης πιστοποιητικών παρουσίας στο Internet. Η διαχείριση παραμέτρων ασφαλείας, μέσω της υπηρεσίας i-bank Simple Pay, επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει το Κωδικό χρήστη (Password), όποτε εκείνος επιθυμεί και να επαναφέρει τον κωδικό χρήστη σε περίπτωση που τον έχει ξεχάσει ή έχει κλειδωθεί, μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες.


ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Έχοντας ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός, ο χρήστης μπορεί άμεσα να πραγματοποιήσει τις οικονομικές συναλλαγές, επιλέγοντας από το menu των Συναλλαγών, τη συνεργαζόμενη επιχείρηση ή φορέα, προς την οποία ή τον οποίο επιθυμεί. Η διαδικασία πληρωμής απαιτεί την συμπλήρωση ορισμένων στοιχείων του φορέα ή της επιχείρησης (όνομα, ποσό, αιτιολογία, τηλέφωνο) που επιθυμεί ο χρήστης να γίνει η συναλλαγή. Ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει την πληρωμή είτε με υπάρχοντα λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας, με πιστωτικές (MasterCard, Visa Εθνικής Τράπεζας,Visa τρίτων Τραπεζών) ή με χρεωστικές κάρτες(ΕΘΝΟCASH PLUS, MasterCard, Visa τρίτων Τραπεζών). Για να ολοκληρωθεί η πληρωμή, εμφανίζονται για έλεγχο όλα τα στοιχεία της πληρωμής και εφόσον συμφωνεί ο χρήστης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρονική συσκευή παραγωγής κωδικών μίας χρήσης (i-code), ώστε να παραχθεί ο 6-ψήφιος μοναδικός ηλεκτρονικός κλειδάριθμος τον οποίο καταχωρεί στο αντίστοιχο πεδίο.Η διενέργεια πληρωμών μέσω της υπηρεσίας i-bank Simple Pay δεν επιβαρύνεται, κατά κανόνα, με έξοδα συναλλαγής. Στις περιπτώσεις που, ωστόσο, προβλέπεται επιπλέον χρέωση για την πραγματοποίηση κάποιων συναλλαγών, θα υπάρχει σχετική ενημέρωση πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής που επιθυμεί. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει τα στοιχεία της πληρωμής ή και ακόμα να εκτυπώσει το αποδεικτικό της. Η υπηρεσία δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να παρακολουθεί όλες τις οικονομικές του συναλλαγές αποθηκεύοντας ένα ιστορικό συναλλαγών ταξινομημένες είτε με αλφαβητική σειρά ή με βάση το πόσο συχνά γίνονται οι συναλλαγές αυτές. Επίσης μπορεί ο χρήστης να αναζητήσει την οικονομική ενέργεια που επιθυμεί πληκτρολογώντας σε ένα πλαίσιο αναζήτησης κάποιο από τα στοιχεία της (ημερομηνία, φορέα ή επιχείρηση κτλ).

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Ο κάθε χρήστης της Υπηρεσίας Simple Pay έχει τις παρακάτω επιπρόσθετες δυνατότητες:

  • Να διαχειρίζεται τα στοιχεία του λογαριασμού του
  • Να παρακολουθεί το ιστορικό των συναλλαγών που έχει πραγματοποιήσει
  • Να βλέπει τα αποθηκευμένα στοιχεία των συναλλαγών του προκειμένου να τις χρησιμοποιεί ή να τις διαγράψει από την υπηρεσία.
  • Να εκτυπώσει άμεσα το αποδεικτικό πληρωμής για κάθε επιτυχημένη συναλλαγή που έχει πραγματοποιήσει.

Πηγές: https://www.simplepay.gr/help/USER_MANUAL_SIMPLEPAY_el.pdf Επίσημη ιστοσελίδα: www.simplepay.gr Επίσημη ιστοσελίδα Εθνικής Τράπεζας: www.nbg.gr

TRAINOSE(Κουνούκλα Ευαγγελία,Χριστοπούλου Μαρία)[επεξεργασία]

Ο Οργανισμος Σιδηροδρομων Ελλαδος (Ο.Σ.Ε) είναι ενας ομιλος εταιρειων παροχης υπηρεσιων διαχειρησεως και εκμεταλλευσεως της Εθνικης Σιδηροδρομικης Υποδομης, ο οποιος ιδρυθηκε το 1971 και υπηρετει τοσο το κοινωνικο συνολο στις αναγκες της μετακινησης του οσο και της διακινησης εμπορευματων εντος και εκτος Ελλαδος. Η αποστολη του ΟΣΕ είναι να καταστει ο σιδηροδρομος βασικο μεσο μετακινησης πολιτων και μεταφορας εμπορευματων. Όπως επισης, να υπαρξει αρμονικη συνεργασια με τους φορεις οικονομικης, επιχειτηματικης και κοινονικης ζωης της χωρας. Ο ομιλος ΟΣΕ εχει και θυγατρικες εταιριες, οι οποιες είναι η ΕΔΙΣΥ Α.Ε. (Εθνικος Διαχειριστης Σιδηροδρομικης Υποδομης Α.Ε.), η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και η ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε..Η ΕΔΙΣΥ ασχολειται με τη διαχειρηση και εκμεταλλευση της σιδηριδρομικης υποδομης της Ελλαδας, καθως είναι υπευθυνη και για τη συντηρηση της,ενώ εισπρατει τα τελη από τις σιδηροδρομικες εταιρειες που τη χρησιμοποιουν. Η ΕΡΓΟΣΕ ασχολειται με την εκπονηση μελετων για τα εργα του ΟΣΕ και με την προμηθεια των απαραιτητων υλικων για την δημιουργια των εργων αυτων. Η ΓΑΙΑ ΟΣΕ δραστηριοποιειται στον τομεα του κτηματολογιου της εταιρειας(real estate), διαχειριζομενη την ακινητη περιουσια του οργανισμου. Η πολιτικη ασφαλειας του οργανισμου είναι να λαμβανει όλα τα απαραιτητα μετρα με σκοπο τη διασφαλιση της προστασιας των επιβατων, των εργαζομενων και του κοινου κατά τη μετακινηση τους με τροχαιο υλικο ή όταν βρισκονται στους χωρους ευθυνης του. Ολοι οι εργαζομενοι εχουν την ασφαλεια ως πρωτη προτεραιοτητα για την εκπληρωση των καθηκοντων τους. Η διοικηση είναι υπεύθυνη για την εξελιξη και βελτιωση των διαδικασιων ασφαλειας. Τα στελεχη του οργανισμου είναι υπευθυνα στο πλαισιο των αρμοδιοτητων τους, να πληρουν τις απαιτησεις για ασφαλεια καθως και να εφαρμοζουν την πολιτικη αυτή.Διαθετει μια ηλεκτρονικη φορμα ,στην οποια ο επιβατης συμπληρωνει ονοματεπωνυμο και τα στοιχεια της πιστωτικης του καρτας και με αυτο τον τροπο γινεται η κρατηση εισητηριου. Με την ηλεκτρονικη αγορα εισητηριου προσφερεται και εκπτωση. Ο οργανισμος αναγνωριζοντας τις Περιβαλλοντικες Πλευρες που συνδεονται με τις δραστηριοτητες του, θεωρει την προστασια του περιβαλλοντος σαν μια από τις κυριοτερες προκλησεις που καλειται να αντιμετωπισει. Για το λογο αυτό διαθετει ολους τους απαιτουμενους πορους, ετσι ώστε να εφαρμοζεται ένα Συστημα Περιβαλλοντικης Διαχειρησης. Επιπλεον, αναγνωριζονται τα λειτουργικα προβληματα, τα οποια εχουν συσσωρευτει στον οργανισμο και ετσι στο πλαισιο που ο σιδηροδρομος αποτελει το πλεον ασφελες και οικονομικο μεσο μεταφορας τιθεται η αναγκη της λειτουργιας του ΟΣΕ και η ανασυγκροτηση του. Ο σημερινος Οργανισμος Σιδηροδρομων Ελλαδος συνιστα την ενωση ολων των παλαιοτερων δικτυων. Οι βασικες αξιες του ΟΣΕ είναι η συνεπεια, η εντιμοτητα, η αξειοκρατεια, η ακεραιοτητα, η διαφανεια, η αξιοπιστια και η ποιοτητα.


ΠΗΓΕΣ:http://www.ose.gr/el/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1.aspx

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CE%A3%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CF%89%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

Ο.Α.Ε.Δ (Μπούντης Ευάγγελος,Τσουμπελής Γρηγόρης)[επεξεργασία]

O Ο.Α.Ε.Δ ή αλλιώς Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού πρόκειται για έναν κυβερνητικό φορέα που έχει ώς κύριο στόχο την διευκόλυνση των άνεργων πολιτών που κατοικούν στην Ελλάδα.

Ιστορική Αναδρομή του Οργανισμού Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ιδρύθηκε τον Σεπτεμβριο του 1922 με την μορφή των τοτε Γραφίων Ευρέσεως Εργασίας (Γ.Ε.Ε) τα οποία είχαν ως στόχο αυτό ακριβώς που περιγράφει το όνομα τους,δηλαδή,την εύρεση εργασίας σε άνεργους πολίτες.Τα Γ.Ε.Ε όμως αντιμετώπιζαν ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν διέπονταν απο ένα νομικό πλαίσιο λειτουργίας(τα απαραίτητα προεδρικά διατάγματα,τους νόμους,τους κανονισμούς λειτουργία,τις προϋποθέσεις και τις υπουργικές αποφάσεις που είναι απαραίτητες για την λειτουργεία ενώς φορέα) και δεν διέθεταν εξασφαλισμένους πόρους και έτσι σύμφωνα το νομοθετικό διάταγμα 2961/54 το 1955 προτείνεται η δημιουργία του Οργανισμού Απασχολήσεως και Ασφαλίσεως Ανεργίας(Ο.Α.Α.Α) και υπάγεται επίσημα στο Υπουργείο Εργασίας.Το 1969 ο Ο.Α.Ε.Δ ξεκινάει να λαμβάνει την σημερινή του μορφή με το νομοθετικό διάταγμα 212/69 και ορίζεται ως Εθνικός Φορέας Απασχόλησης ενώ το 2001 παίρνει την σημερινή του μορφή και αντικαθιστά τα γραφεία ευρέσεως απασχόλησης με τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης(Κ.Π.Α).Το 2006 τα Κ.Π.Α αλλάζουν όνομα σε Κ.Π.Α2 με σκοπό την εξέλιξη τους σε one-stop shops(υπηρεσίες εξυπηρέτησης μιας στάσης) ενώ οι υπηρεσίες του οργανισμού ποιστοποιούνται με το συστημα ISO.Σημειώνεται οτι ως one-stop shops ορίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Εμπορικύ Μητρώου(Γ.Ε.ΜΗ) και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών(Κ.Ε.Π) που λαμβάνουν την ανάλογη πιστοποίηση.

Ρόλος του Ο.Α.Ε.Δ Ο Ο.Α.Ε.Δ βασίζεται πάνω σε τρία διαφορετικά σενάρια λειτουργίας τα οποία εχουν σχέση με την προώθηση των πολιτών στην απασχόληση,την ασφάλιση της ανεργίας και την κοινωνική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας και τέλος την επαγγελατική εκπαίδευση και την κατάρτηση των πολιτών που είναι μέλη του.Είναι η δημόσια αρχή που διαχειρίζεται τα μέτρα ασφάλησης της ανεργίας όπως για παράδειγμα το βασικό επίδομα ανεργίας,το επίδομα μητρότητας,το οικογενειακό επίδομα κ.λ.π.Επίσης διαχειρίζεται τις σχετικές με την επαγγελματική εκπαίδευση και την προώθηση της απασχόλησης πολιτικές καθώς επίσης και την επαγγελματική κατάρτιση άνεργων αλλα και εργαζόμενων πολιτών.Η πολιτική του Ο.Α.Ε.Δ στοχεύει κυρίως στην σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας με την υποστήριξη εργασιακών συμβούλων αλλά και ηλεκτρονικά μεσω του ιστότοπου που διαθέτει.Επίσης με την προώθηση της πύλης EURES που έχει ως σκοπό την εύρεση εργασίας σε άλλες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.Την θεσμοθέτηση των Επαγγελματικών Σχολών(ΕΠΑΣ) ώστε να ενισχυθεί το εκπαιδευτικό του έργο.Την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και τέλος την προώθηση της απασχόλησης με μια πληθώρα προγραμμάτων που στοχεύουν τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο.

Πως γίνεται ένας πολίτης μέλος του Ο.Α.Ε.Δ. Ένας πολίτης γίνεται μέλος στον Ο.Α.Ε.Δ απο την στιγμή που θα εκδόσει την κάρτα ανεργίας του.Η κάρτα αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς μόνο με αυτήν τους δίνεται η δυνατότητα να σεμμετάσχει σε διαγωνισμούς πρόσληψης ανέργων,σε διάφορα σεμινάρια κατάρτισης καθώς επίσης και η δυνατότητα πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Ο ενδιαφερόμενος πολίτης χρειάζεται να υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης που υπάγεται ανάλογα με την διέυθυνση του.Στις λίστες του Ο.Α.Ε.Δ μπορούν να γραφτούν οι άνεργοι αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν κάνει διακοπή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.Οι φοιτητές οι οποίοι αναζητούν εργασία παράλληλα με τις σπουδές τους δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής σύμφωνα με το αντιίστοιχο νομικό πλαίσιο.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά για άνεργους πολίτες:

1)Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος.

2)Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας.

3)Δελτίο Ταυτότητας,διαβατήριο κ.λ.π.

4)Επίσημο έγγραφο απο το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ.

5)Άδεια διαμονής ή εργασίας αν πρόκειται για πολίτη που είναι υπήκοος άλλης χώρας.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά για ελέυθερους επαγγελματίες: Όλα τα παραπάνω καθώς και την απόφαση διακοπής της δραστηριότητας απο την εφορία και την απόφαση διακοπής απο τον ΟΑΕΕ.

Με την υποβολή των παραπάνω εγγράφων ο ενδιαφερόμενος γίνεται μέλος του Ο.Α.Ε.Δ.Μαζί με την κάρτα ανεργίας δίνεται και ένα έγγραφο(Απόδοση στοιχείων ταυτοποίησης στην Διαδυκτιακή Πύλη) στο οποίο αναγράφεται ένας μοναδικός κλειδάριθμος των οποίο χρείαζεται ο ενδιαφερόμενος για να αποκτήσει πρόσβαση στις διαδυκτιακές υπηρεσίες του Οργανισμού.Ο ιστότοπος του Ο.Α.Ε.Δ παρέχει στους χρήστες του διάφορες πληροφορίες ενώ η πλοήγηση της ιστοσελίδας είναι σχετικά έυκολη.Ο χρήστης έχει την επιλογή να αλλάξει την γλώσσα απο ελληνικά σε αγγλικά ενώ στο κάτω μέρος της σελίδας μπορεί να δει λίγο ποιό αναλυτικά τις διάφορες παροχές όπως το EURES.Επιπλέον στην καρτέλα «Χρήσιμες συνδέσεις» ο χρήστης μπορεί να βρεί συνδέσμους για διάφορες κρατικές υπηρεσίες οχι μόνο ελληνικές αλλά και ευρωπαϊκές.

Πηγές: Ιστότοπος Οργανισμού: http://www.oaed.gr/index.php?lang=el

ERMIS ( Δημητρα Παρασκευη Λουκα, Χρηστος Κατσικας)[επεξεργασία]

Η πυλη Εrmis είναι μια διαδικτυακη κυβερνητικη πυλη της δημοσιας διηκησης που είναι αρμοδια τοσο για την πληροφορηση των πολιτων οσο και για την ασφαλη διεξαγωγη υπηρεσιων ηλεκτρονικων.

step1
step2

Θα αναλυθει στην συνεχεια η κάθε κατηγορια και λειτουργια που προσφερει ξεχωριστα. Ολα ξεκινανε με τον τομεα της πληροφορησης οπου ότι χρειαζεται να μαθει ο χρηστης είναι οργανωμενο και ευκολα αναζητησιμο αφου δινει την δυνατοτητα της επιλογης μεσα από ένα πληθος κατηγοριων και υποκατηγοριων όπως χαρακτηριστικα παραδειγματα τετοιων είναι αναλογα με το θεματικο αντικειμενο η με βαση το κριτηριο της ιδιοτητας του που βοηθανε τον χρηστη να επιλεξει αυτό που πραγματικα τον ενδιαφερει γρηγορα και ευκολα.Οσο για τις υπηρεσιες που προσφερει ποικιλουν αναλογα με τις αναγκες του χρηστη.Ενα παραδειγμα είναι η χορηγηση βεβαιωση ιθαγενιας η ακομα και απλες αιτησεις που θελει να κανει καποιος όπως για την χορηγηση μιας βεβαιωσης οικογενιακης καταστασης η ακομα και η χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης που είναι αρκετα συχνες αιτησεις και γινονται μ αυτό τον τροπο αρκετα γρηγορα αποφευγοντας την γραφειοκρατεια.

Τα Δεδομενα που παιρνει από τον χρηστη αναλυονται παρακατω. Να τονισουμε σ αυτό το σημειο ότι καποιος για να επωφεληθει ολες τις υπηρεσιες που αναφερθηκαν πρεπει να εχει κανει μια εγγραφη στο συστημα.Εαν βεβαια θελει να χρησιμοποιησει την σελιδα μονο για το θεμα της πληροφορησης δεν απαιτειται καμια εγγραφη. Ακομη εάν σε υπηρεσειες που παρεχεται δυνατοτητας αιτησης ηλεκτρονικης απλα το μονο που εχει να κανει να δημιουργησει ένα λογαριασμο όπως αναλυουμε παρακατω υλοποιωντας την διαδικασια μεχρι το πρωτο βημα. Τελος στην τελευταια κατηγορια ανηκουν οι υπηρεσειες αυτές που προσφερεται πληρη ηλεκτρονικη διεκπεραιωση και που χρειαζονται επιπλεον και ταυτοποιηση(μονο μια φορα ) σε ένα οποιαδηποτε κεπ ,σ αυτή την κατηγορια χρειαζεται να εκτελεστουν όλα τα βηματα .

Εδώ παρατιθονται τα στοιχεια που ζητουνται από τους χρηστες οι οποιοι θελουν να εχουν μια πληρη προσβαση παντου ανεξαρτητα ,τα οποια είναι αρχικα το ονομα χρηστη ένας κωδικος προσβαση και μια διευθυνση ηλεκτρονικου ταχυδρομειου αυτά είναι ουσιατικα για την δημιουργια του προφιλ 2 από τα στοιχεια (username , password )θα τα χρησιμοποιει κάθε φορα που θα συνδεεται στην υπηρεσια. Στην συνεχεια ζηταει ονομα , επωνυμο ,ονομα πατερα και ημερονηνια γεννησης όπως αναγραφεται στην αστυνομικη ταυτοτητα.Αυτα τα στοιχεια τα ζηταει η υπηρεσια σε πρωτη φαση ακολουθουν και αλλα στοιχεια τα οποια απαιτειται να συμπληρωσουν οι ενδιαφερομενοι. Τα στοιχεια τα παραθετω σε στιγμιοτυπα από την υπηρεσια. Η διαδικασια της εγγραφης τελιωνει μετα την υλοποιηση και αυτων των βηματων αφου σταλθει και e-mail επειτα στον χρηστη για την επιβεβαιωση του λογαριασμου του με μια απλη συνδεση στην σελιδα. Αφου εκτελεσει όλα τα παραπανω βηματα και η διαδικασια είναι επιτυχης μπορει να εχει προσβαση στις online υπηρεσιες που παρεχει καθως και στην πληροφορηση. Οι διαδικτυκες υπηρεσιες που εχει ποικιλουν και είναι διφορετικες για κάθε κατηγορια.Εαν καποιος ανηκει στην κατηγορια των ατομων που ασφαλιζονται θα του βγαλει και τις αναλογες υπηρεσιες οι οποιες είναι: Αποσπασμα ατομικου λογαρισμου ,χορηγηση βεβαιωση ασφαλιστκης ενημερωτητας, εκδοση ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης ασθενείας (Ε.Κ.Α.Α.) από τον ΟΠΑΔ, Βεβαιώσεις χρόνου ασφάλισης στο ΙΚΑ και Ασφάλιση ΙΚΑ σε ανέργους από 30 έως 55 ετών.Oι κατηγοριες ειναι πολλες με τις πιο σημαντικες τις εξης (παντρευομαι , ανοιγω επιχειρηση , αποκτω παιδι).Γενικα ειναι μια αξιοπιστη σελιδα που μπορει ο καθενας να χρησιμοποιησει κερδιζοντας χρονο διεξαγωντας τις αιτησεις του οπου κ αν βρισκεται ανεξατητα.

categories

Πηγες:

http://www.eu-go.gr/sdportal/index.jsp?lang=EL

http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/

ΚΕΠΑ Ενημέρωσε με (Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου)(Καραγιάννης Δημήτρης, Μπάλτσας Παναγιώτης)[επεξεργασία]

Η υπηρεσία «Ενημέρωσε με» εντάσσεται στις ιστοσελίδες του κέντρου παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ) το οποίο μπορούμε να το επισκεφτούμε κάνοντας κλικ στο site: http://www.kepa.gov.cy/em . Μέσω της υπηρεσίας αυτής ο κάθε επιχειρηματίας, εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος και οποιοσδήποτε πολίτης ενημερώνεται για όλα τα τελευταία νέα και τις εξελίξεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και άλλους αρμόδιους φορείς. Το site παρέχει την δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν ως μέλη για να καθορίζουν τα δικά τους ενδιαφέροντα, επιλέγοντας τις κατηγορίες ή υποκατηγορίες θεμάτων που τους ενδιαφέρουν (όπως σχέδια χορηγιών, ευκαιρίες κατάρτισης, ευκαιρίες εργοδότησης, κτλ.) με σκοπό τη λήψη ενημερώσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) κάθε φορά που ανανεώνεται ή εισάγεται νέα πληροφορία. Τα στοιχεία που απαιτούνται για τις πληροφορίες χρήστη είναι: Όνομα, Επίθετο, Τηλέφωνο, Οργανισμός, Τίτλος Θέσης, Χώρα (Ελλάδα ή Κύπρος) και αν επιθυμεί να λαμβάνει Ενημερωτικά Δελτία στο e-mail του. Μετά τα στοιχεία που πρέπει να καταχωρίσει για την εγγραφή του είναι Username, Password, Confirm Password και μία διεύθυνση e-mail. Κατά την περιήγησή μας στην ιστοσελίδα αντικρίζουμε στο αριστερό μέρος το μενού επιλογών στο οποίο επιλέγοντας «Ιστορικό Ανακοινώσεων ανά» και μετά στην πρώτη επιλογή «Ημερομηνία καταχώρισης» εμφανίζονται οι κατηγορίες για να βλέπουμε τις ανακοινώσεις ανά ημερομηνία ανάρτησης, στη δεύτερη επιλογή «Κατηγορία ενδιαφέροντος» εμφανίζεται ο κατάλογος με ταξινομημένες τις κατηγορίες ή υποκατηγορίες απ’ όλες τις ανακοινώσεις που έχουν ήδη καταχωρηθεί.Οι κατηγορίες είναι :

  • Χορηγίες, Χρηματοδοτήσεις και Επιδόματα
  • Άνθρωπος, Οικογένεια, Εκκλησία και Κύκλος Ζωής
  • Εργασία, Ασφάλιση και Σύνταξη
  • Εκπαίδευση και Κατάρτιση
  • Χρηματοοικονομικά, Παραγωγικότητα, Έρευνα και Καινοτομία
  • Επιχειρήσεις, Εμπόριο και Βιομηχανία
  • Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίες
  • Γεωργία, Κτηνοτροφία, Φυσικοί Πόροι και Περιβάλλον
  • Μεταφορές, Συγκοινωνίες και Οδική Ασφάλεια
  • Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Υγεία και Κοινωνική Μέριμνα
  • Δικαιοσύνη, Δημόσια Τάξη και Άμυνα
  • Τουρισμός, Πολιτισμός, Αθλητισμός και Ελεύθερος Χρόνος
  • Δημόσια Διοίκηση
  • Ενδοεπιχειρησιακή Κατάρτιση

Στην τρίτη επιλογή «Οργανισμό» βλέπουμε πάλι ένα κατάλογο με κατηγορίες και υποκατηγορίες των Οργανισμών η των Φορέων μαζί με όλες τις ανακοινώσεις που έχουν καταχωρηθεί. Οι κατηγορίες είναι :

  • Υπουργεία και Τμήματα / Υπηρεσίες τους
  • Άλλες Κρατικές Υπηρεσίες
  • Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση – Δήμοι
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση – Κοινότητες
  • Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Άλλοι Φορείς

Στη κατηγορία «Ημερολόγιο Εκδηλώσεων» θα βρείτε ταξινομημένες όλες τις εκδηλώσεις (όπως ημερίδες, δημοσιογραφικές διασκέψεις, παρουσιάσεις κτλ.) οι οποίες έχουν διοργανωθεί από Φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Το ΚΕΠΑ μέσω αυτής της υπηρεσίας «Ενημέρωσε με» δημιουργεί ένα κατάλογο Ενδοεπιχειρησιακής Κατάρτισης στον οποίο διευκολύνει τις επιχειρήσεις που διαθέτουν θέσεις εργασίας στο να προσλαμβάνουν μαθητευόμενους σε τεχνικά επαγγέλματα ή φοιτητές μεταπτυχιακών. Τέλος για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, επεξηγήσεις, εισηγήσεις ή παρατηρήσεις ο επισκέπτης του site μπορεί να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους λειτουργούς του ΚΕΠΑ κάνοντας κλικ στην καρτέλα επικοινωνία συμπληρώνοντας την πιο κάτω φόρμα και στην συνέχεια να πατήσει υποβολή.

Πηγές: http://www.kepa.gov.cy/ http://www.kepa.gov.cy/em/

IKA-ΕΤΑΜ (Σαμπαλιώτης Κωνσταντίνος, Τσιγκλιφύσης Χρήστος)[επεξεργασία]

Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) είναι κρατικός φορέας κύριας ασφάλισης στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε το 1934. Για πολλά χρόνια ήταν και εξακολουθεί να είναι ένας από τους κύριους ασφαλιστικούς φορείς της χώρας. Βάσει του επίσημου διαδικτυακού τόπου διαθέτει σήμερα 331 Μονάδες Ασφάλισης και 364 Μονάδες Υγείας. Παρέχει περίθαλψη σε 6.000.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους και συνταξιοδοτεί 1.000.000 συνταξιούχους.

Το ΙΚΑ παρέχει 5 είδη ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Αυτές είναι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς εργοδότες, ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς ασφαλισμένους/συνταξιούχους, ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς οφειλέτες , ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς πιστοποιημένους φορείς και ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς παρόχους προγράμματος κατ’οίκον φροντίδας συνταξιούχων.Από τα παραπάνω είδη ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ζητούνται στοιχεία για εγγραφή μέσω διαδικτύου για τους εργοδότες,τους ασφαλισμένους/συνταξιούχους και την πιστοποίηση φορέων για τη λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας, καθώς και για αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα κατ’οίκον φροντίδας συνταξιούχων. Η εγγραφή για τους εργοδότες απαιτεί αρχικά την υποβολή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη ώστε να του αποσταλεί μήνυμα με έναν προσωρινό κωδικό που θα χρησιμοποιήσει για την ολοκλήρωση της εγγραφής. Έπειτα, αφού κάνει την είσοδο στο σύστημα, ο εργοδότης επιλέγει τον τύπο εγγραφής και τον τύπο προσώπου και περνάει στη φάση της υποβολής των στοιχείων του ή της εταιρίας (αναλόγως τον τύπο προσώπου). Τα στοιχεία που ζητούνται για την εγγραφή φυσικού προσώπου είναι ΑΜΕ, ΔΟΥ, ΑΦΜ, ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ,ΤΥΠΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ,ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΟΔΟΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ, ΤΚ, ΠΟΛΗ-ΠΕΡΙΟΧΗ, ΝΟΜΟΣ και ΤΗΛΕΦΩΝΟ , ενώ για την εγγραφή μη φυσικού προσώπου είναι ΑΜΕ,ΔΟΥ,ΑΦΜ,ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ,ΟΔΟΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ,ΤΚ,ΠΟΛΗ,ΝΟΜΟΣ,ΤΗΛΕΦΩΝΟ, καθώς και ΕΠΩΝΥΜΟ,ΟΝΟΜΑ,ΤΥΠΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ του εκπροσώπου, ενώ και στις δύο περιπτώσεις ο εργοδότης καλείται να συμπληρώσει τα στοιχεία απογραφής. Μετά την συμπλήρωση όλων των στοιχείων γίνεται επιβεβαίωση για την εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.Τα ίδια προσωπικά στοιχεία ζητούν και οι υπόλοιπες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, όπου ζητούνται συμπληρωματικά το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, το ΑΜΚΑ,ΑΜΟΕ και το ΑΜΑ.

Αν ο χρήστης θέλει να επικοινωνήσει με το ΙΚΑ για καλύτερη εξυπηρέτηση του, μπορεί να συμπληρώσει τη φόρμα επικοινωνίας στο πεδίο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ , όπου συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία (Όνομα,Επώνυμο,Τηλέφωνο,Fax,E-mail) , τα στοιχεία ανάλογα με το ερώτημα που θέλει να υποβάλλει(ασφαλισμένου/συνταξιούχο,εργοδότη,οφειλέτη) και ένα προσωπικό μήνυμα με τα σχόλια ή τις ερωτήσεις του. Οι πληροφορίες που διακινούνται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προστατεύονται με κρυπτογράφηση σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. Για λόγους ασφαλούς λειτουργίας των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι κωδικοί ονόματος και τα συνθηματικά (PIN, PUK) που εκδίδονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για κάθε χρήστη είναι μοναδικοί και προσωπικοί για αυτόν. Κάθε επιχείρηση που εγγράφεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι υπεύθυνη για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται με χρήση του κωδικού της και του συνθηματικού.

πηγή: 1

ΕΥΔΑΠ (Παπακώστας Κωνσταντίνος, Φραγκογιάννης Νίκος)[επεξεργασία]

Η ΕΥΔΑΠ

Η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης ή αλλιώς ΕΥΔΑΠ με περίπου 4.300.000 πελάτες στον τομέα ύδρευσης και 3.200.000 στον τομέα αποχέτευσης αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία ύδρευσης νερού στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε πριν από περίπου 34 χρόνια μετά την ένωση της Ανωνύμου Ελληνικής Εταιρίας Υδάτων των πόλεων Αθηνών-Πειραιώς και περιχώρων και του Οργανισμού Αποχετεύσεως Πρωτευούσης.


Ο Σκοπός

Ο σκοπός της ΕΥΔΑΠ είναι να παρέχει υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, τη μελέτη των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης, τη μεταφορά και διανομή πάσης φύσεως των υδάτων, την κατασκευή έργων, τη διαχείρηση και διάθεση των προϊόντων για την επεξεργασία των λυμάτων.


Εγγραφή στην ΕΥΔΑΠ

Όσον αφορά την εγγραφή στο site της ΕΥΔΑΠ, χωρίζεται σε 2 κατηγορίες: Εγγραφή για παροχές Εγγραφή για τηλεμέτρηση

Στην εγγραφή για παροχές, όπου δίνεται η δυνατότητα, μέσω της σύνδεσης στο site, παρακολούθησης λογαριασμών και της κατανάλωσης καθώς επίσης η δυνατότητα ενεργοποίησης ηλεκτρονικής ειδοποίησης. Η εγγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί με υπεύθυνη δήλωση η οποία μπορεί να σταλεί μέσω fax είτε να πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική υποβολή. Στην υπεύθυνη δήλωση πρέπει να αναγράφονται το Όνομα, το Επώνυμο, η Ημερομηνία Γέννησης, ο Τόπος Κατοικίας, η Οδός, ο Τ.Κ., το Fax και το e-mail του αιτούντος.

Στην εγγραφή για τηλεμέτρηση παρέχεται η δυνατότητα, μέσω τη σύνδεση στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ, να παρακολουθείται καθημερινά η ένδειξη των μετρητών και η κατανάλωση καθώς επίσης και τα διαγράμματα παροχής πίεσης. Στην περίπτωση που είχε γίνει πιο πριν εγγραφή για τις παροχές δίνεται η δυνατότητα με τα ίδια στοιχεία σύνδεσης να υπάρχει ενημέρωση για τους λογαριασμούς και της κατανάλωσης και την ηλεκτρονική ενημέρωση αυτών. Τα στοιχεία τα οποία ζητούνται είναι τα εξής: η Επωνυμία, το ΑΦΜ, το Όνομα, το Επώνυμο, το Τηλέφωνο, το E-mail και τον Αριθμό Μητρώου Παροχών.


Κίνδυνοι

Η ΕΥΔΑΠ εγγυάται την ασφάλεια των προσωπικών στοιχείων και δεν μπορεί να τα αποκαλύψει σε κάποιο τρίτο πρόσωπο. Ωστόσο, σε κάποια διαρροή αυτών με οποιονδήποτε τρόπο, μη επιθυμητά άτομα θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία όπως το τηλέφωνο και να το χρησιμοποιήσουν με τρόπο έτσι ώστε να χρεώσουν τον κάτοχό του και στο e-mail στο οποίο θα μπορούσαν να στείλουν ένα κακόβουλο αρχείο.


Πηγές: https://www.eydap.gr/LogIn/forwatersupplies/AccountsRegister https://www.eydap.gr/login/telemonitoring/telemonitoringregistration/ https://www.eydap.gr/login/telemonitoring/ https://www.eydap.gr/TheCompany/CompanyProfile/

bet365 (λούλας Βασίλειος)[επεξεργασία]

Μια ιστορική αναδρομή:

Η Bet365 ιδρύθηκε το 2000 από την Denice Coates. Η επιχείρηση δανείστηκε 15.000.000£ στελίνες(επίσημο νόμισμα Ηνωμένου Βασιλείου) από την εταιρία RBS για να μπορέσει να ξεκινήσει την πορεία της. Στα μέσα του 2005 και ενώ πήγαινε πολύ καλά οικονομικά η Bet365 πουλησε μία αλυσίδα καταστημάτων της έναντι 40,000,000£ και αποπληρώθηκε το δάνειο προς την RBS. Έκτοτε η bet365 έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο, γεγονός το οποίο διευκρινίστηκε μετά από υποβολή των οικονομικών στοιχείων της για τον Μάρτιο του 2012, στην οποία ημερομηνία δείχνουν τα ποσά αθλητικού περιεχομένου πονταρίσματος που ανέρχονται σε 12,2£ δισεκατομμύρια , τα έσοδα των 646.000.000 £ και λειτουργικό κέρδος 116.500.000 £ ενώ πληρώνουν στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φόρο 130.000.000 £ στελίνες. Η κεντρική βουλευτής Tristram Hunt ενώ σχολίαζε του δημοσιευμένους λογαριασμούς είπε " Αυτή είναι μια μεγάλη βρετανική επιχειρηματική επιτυχία και θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι. Αυτή είναι μια εταιρεία που παρέχει υψηλής ποιότητας, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για την πόλη".

Αδειοδότηση και εποπτεία: Για τα αθλητικά στοιχήματα η bet365 έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Επιτροπή Στοιχηματισμού του Ηνωμένου Βασιλείου. Το καζίνο της τα παιχνίδια και δραστηριότητες ποκερ έχουν λαβει άδεια και ελέγχονται απο την κυβέρνηση του Γιβραλταρ.

Γλώσσες: Η bet365 είναι διαθέσιμη σε 17 διαφορετικές γλώσσες και υποστηρίζει μια ποικιλία μεθόδων πληρωμής συμπεριλαμβανομένων πιστωτικών/ χρεωστικών καρτών.

Εφαρμογή: vFabric private cloud είναι η εφαρμογή που χρεισιμοποιεί η εταιρία. Με την χρήση αυτής της τεχνολογίας η bet365 είναι σε θέση να χειριστεί χιλιάδες αλλαγές ανά δευτερόλεπτο, και η λανθάνουσα δεδομένων έχει μειωθεί σε λιγότερο απο 2 δευτερόλεπτα. Η εξέλιξη αυτή επέτρεψε την bet365 να παράγει συνεχή ροή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν και επεξεργάζονται μεγάλες ποσότητες των εισερχομένων των πελατών. Επιπλέον προσφέρει σήμερα μια ολοκληρωμένη υπηρεσία live-ροής για τους πελάτες εκπέμποντας πάνω απο 20.000 ζωντανά αθλητικά γεγονότα κάθε χρόνο.

Προσωπικά δεδομένα: Η bet365 προσφέρει στο κοινό της παρακολούθηση Live αποτελεσμάτων και εν την διάρκεια αγώνα ακόμη και χωρίς να είναι πελάτης εγγεγραμένος σε αυτήν. Για την επιλογή πονταρίσματος όμως χρειάζεται ο χρήστης να δημιουργήσει λογαριαμό με τα προσωπικά του αληθινά στοιχεία("ώστε αν φτάσει σε σημείο να θέλει να κάνει ανάληψη των κερδών να μπορέσει να επικυρώσει τα στοιχεία του για να μπορέσει να βγάλει τα κέρδη").Εφόσον δεν είσαι εγγεγραμένος χρήστης επίσης δεν έχεις την δυνατότητα να βλέπεις σε εικόνα live έναν αγώνα ενδιαφέροντός σου παραμόνο τις αποδόσεις του live πονταρίσματος οι οποίες βεβαίως κυμαίνονται αναλόγος τα ποσοστά εύστοχων τερμάτων και πολλών άλλων κατα την διάρκεια του αγώνα.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Υ.Σ Προσοχή πάντα με μέτρο ότι κάνουμε, δεν θέλει ενθουσιασμό ούτε και απογοήτευση. Απλώς μετριμένες επιλογές. Καλή τύχη σε αυτούς που θα προσπαθήσουν και καλή συνέχεια σε αυτούς που ήδη προσπαθούν στους υπόλιπους καλή σας μέρα!

Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας(http://www.mindev.gov.gr/el/index.php/2-uncategorised/2306-)(Αραμπατζης,Αρσενιου)[επεξεργασία]

CLICK DELIVERY A.E. (Μαυραντζάς Παύλος, Μπασδάνης Στέργιος)[επεξεργασία]

ΕΥΔΟΞΟΣ (Κατσιούλας Κώστας,Καραντάκης Νίκος)[επεξεργασία]

Ευδοξος


Τι είναι ο Ευδοξος;


Είναι μια δημοσία υπηρεσία ηλεκτρονικής διανομής συγγραμματων. Συνεργάζεται με σχεδόν όλες τις σχολών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και με των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυματών (ΤΕΙ) της Ελλάδος.



Σκοπός


Στόχος του συστήματος Ευδοξός είναι να παρέχει ενημέρωση των συγγράματων και βοηθήματων καθώς και την διανομή τους στους προπτυχιακούς φοίτητες, συμβάλοντας για την καλύτερη και πιο βέλτιστη παρεχόμενη εκπαιδεύση. Προμηθεύει επίσης εγχειρίδια ακόμη και σε αυτούς που συνεχίζουν τις σπουδές τους μέτα τις προπτυχιακές σπουδές, για μεταπτυχίακα προγράμματα σπουδών στα εκπαιδεύτικά ιδρύματα της Ελλάδος.



Προσωπικά Στοιχεία


Ο εκάστοτε φοιτητής με την εισαγώγη σε κάποιο εκπαιδευτικό ιδρύμα παίρνει ένας user name (Όνομα Χρήστη) και ένα password (Κωδικό). Με αυτόν τον κωδικό προσβάσης γίνεται αντιστοιχία με τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη. Με τον ίδιο τρόπο ο φοιτήτης προπυχιακός ή μεταπυχικός κάνει είσοδο στην ηλεκτρονική υπηρεσία ευδόξος με τον κωδικό προσβαση απο την σχολή του για να προμηθεύτει τα συγγράμματα που επιθυμεί. Αντίστοιχα απο την πλεύρα του πληροφορίακου σύστηματος εύδοξος τα συγγράματα που εφοδιάζει τους φοιτήτες τα αντίστοιχοι με τα προσώπικα στοιχεία του φοιτητή. Γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ποιός φοιτητής και απο ποιά σχολή, ποιά βιβλία έχει παραλάβει.



Λείτουργία Ευδόξου


Ο χρήστης (φοιτητής) άφου γίνει ενεργό μέλος σε καποιό εκπαιδευτικό ιδρύμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας, και έχει πάρει τον κώδικο πρόσβασης του, απο εκείνη την στίγμη και κατα το τρέχων ακαδημαϊκο έτος του δίνεται η δύνατότητα να δήλωσει και να παραλάβει τα βίβλια.



Αρχίκα χωρίζεται σε δυο κατηγορίες:


Η πρώτη κατηγορία απεύθυνεται σε φοιτητές προτυχίακου επίπεδου σπουδών. Σε αύτην την κατηγορία είναι φοιτητές που δεν έχουν στην κατοχής καποιό τίτλο 3οβάθμιας εκπαίδευσεις. Η χορήγηση των συγγράμματων προς τους φοιτητές γίνεται δωρέαν


Η δεύτερη κατηγορία απεύθυνεται σε φοιτητές μεταπτυχίακου επίπεδου σπουδών. Αφορά εκείνους όπου έχουν τελειώσει καποιό εκπαιδευτικό ιδρύμα και έχουν στην κατοχή τους περίσσοτερους από ένα τίτλους 3ο βαθμίας εκπαιδεύσεις. Η παράδωση των εγχειριδίων γίνεται με καποιά οικονομική επιβαρύνση απο τον σπουδαστή.



Ανταλλαγή Βιβλίων (Εύδοξος+)


Η ανταλλαγή βιβλίων είναι μια λειτουργία του εύδοξου που δίνει στους φοιτήτες να αντάλλαξου βίβλια μεταξύ τους. Βίβλια που είναι σε καλή καταστάση μπορεί ένας φοιτητής αντί να τα επιστρέψει να τα δώσει σε καποιόν συμφοιτητή του. Οι φοιτητές που θα συμμετέχουν σε αυτήν την ανταλλαγή, αυτός που δίνει το βίβλιο και αυτός που το παραλαμβάνει θα κερδίσουν καποιές μοναδές πίστωσης. Οι μοναδές πίστωσης είναι κατί σαν οικονικά χρήματα. Όταν ένα φοιτητής μαζέψει ένα σέβαστο πόσο μονάδων πιστωσης, του δίνεται η δυνατότητα να αγοράσει ένα αλλο καινουργίο βίβλιο χωρίς να πληρώσει αν το βίβλιο είναι με χρηματική επιβαρύνση.



Η διαδικασία


Αφού κάποιος φοιτητής δήλωσει τα βίβλια που θέλει να ανταλλάξει. Όταν έρθει η σειρά του παραλήπτης του βίβλιου, να δηλώση τα βίβλια θα δει την δυνατότητα ποιά βιβλία είναι διαθέσιμα προς ανταλλαγή. Μολίς πατήσει το κουμπι "Επιλογή παραλαβης από φοιτητή" θα τον εμφανίση τα στοιχεία του χρήστη απο το βίβλιο που επιθυμεί Εκεί θα εμφανίστη ο 8-ψήφιο κωδικός ανταλλαγής που απευθύνεται για το συγκεκριμένο βίβλιο, θα τον παρεί ο παραλήπτης του βιβλίου. Όταν γίνει η ανταλλαγή του βίβλιου ο φοιτητής που έδωσες το βίβλιο επιβεβαιώνεί το σύστημα ευδοξο+ για την ανταλλαγή με τον 8-ψηφιο κωδικο που πήρε οταν παρέδωσε το βίβλιο. Με αυτον τον τρόπο πιστώνονται οι μοναδες στους δυο φοιτητές.


Πηγή:

http://eudoxus.gr/ (Εύδοξος)

e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (Μπλετσας Γεωργιος, Μιχαλες Αστεριος)[επεξεργασία]

Το εθνικό κτηματολόγιο είναι ένα ενιαίο σύστημα το οποίο καταγράφει πληροφορίες και στοιχεία ακινήτων και τα δικαιώματά τους. Είναι ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα με βασικό στόχο την προστασία και την κατοχύρωσή των ακινήτων. Για να αποκτήσει πρόσβαση ένας χρήστης στις υπηρεσίες αρχικά πρέπει να συμπληρώσει κάποια προσωπικά του στοιχεία. Στη συνέχεια θα προσθέσει ένα προσωπικό username και password τα οποία θα χρησιμοποιεί, για την πρόσβαση στο σύστημα. Κάποια από τα βασικά στοιχεία που ζητάει το σύστημα για την εγγραφή του χρήστη είναι: όνομα, επίθετο, ηλεκτρονική διεύθυνση(email),fax,διεύθυνση και κάποια στοιχεία της εργασίας του.


Στη συνέχεια αφού ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός ο χρήστης έχει για παράδειγμα τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα στοιχεία κτηματογράφησης στα μέρη που λειτουργεί το κτηματολόγιο, μπορεί να δει φωτογραφίες ολόκληρης της χώρας, να ελέγξει διάφορα κτηματολογικά στοιχεία, να κάνει ηλεκτρονική δήλωση για το εθνικό κτηματολόγιο, να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις όπως και να ενημερωθεί για τα τελικά στοιχεία κτηματογράφησης σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που τον απασχολούν. Είναι ένα σύστημα το οποίο προσπαθεί το σύνολο των περιεχομένων που διαθέτει να χαρακτηρίζεται για τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια και ορθότητα. Τα περιεχόμενα που διαθέτει δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο να γίνουν αντικείμενα προς πώληση ή να τροποποιηθούν χωρίς την έγκριση της ΕΚΧΑ.ΑΕ. Το μόνο που επιτρέπει είναι η αποθήκευση ενός αντίγραφου κάποιων περιεχομένων για μόνο προσωπική χρήση και να φαίνεται η προέλευση τους από την ΕΚΧΑ.ΑΕ.


Όσον αφορά τα στοιχεία του χρήστη και την προστασία προσωπικών δεδομένων οι διαχειριστές του συστήματος μπορούν και χρησιμοποιούν τα στοιχεία του χρήστη για διάφορους ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση όμως τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη δε δημοσιεύονται σε τρίτους. Έχουν τη δυνατότητα ακόμη να επεξεργάζονται κάποια από τα στοιχεία του χρήστη για λόγους στατιστικούς και για λόγους αναβάθμισης των υπηρεσιών. Ακόμη ο χρήστης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί να επικοινωνήσει με κάποιο διαχειριστή του συστήματος για να ελέγξει ή να διορθώσει κάποια προσωπικά του αρχεία. Συνοψίζοντας το e-κτηματολόγιο είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία της ΕΚΧΑ Α.Ε με την οποία ο χρήστης μπορεί εύκολα και γρήγορα να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά και να ενημερωθεί για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί όσον αφορά τα ακίνητα.

https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/home_Page.aspx

http://www.ktimatologio.gr/Pages/TermsOfUse.aspx

iCloud(Δημήτρης Ζώκας,Γεώργιος-Σπύρος Ζαρογιάννης)[επεξεργασία]

ΣΥΖΕΥΞΙΣ (Ρούσσος Γεώργιος,Διομήδης Παναγιώτης)[επεξεργασία]

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" είναι ένα έργο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης(ΥΔΜΗΔ) που στόχο έχει να αναπτύξει και να εκσυγχρονίσει την τηλεπικοινωνιακή υποδομή του δημόσιου τομέα.Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα δίκτυο πρόσβασης για τους φορείς του δημοσίου με σκοπό να καλύψει όλες τις ανάγκες για τη μεταξύ τους επικοινωνία με διάφορα μέσα. Τέτοια μέσα είναι η τηλεφωνική επικοινωνία,η επικοινωνία των υπολογιστών μέσω του Internet και άλλων δικτύων και η επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης και της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης. Συμπερασματικά το έργο "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" σχεδιάστηκε για να αποτελέσει το εθνικό δίκτυο της δημόσιας διοίκησης και προσφέρει από 1/1/2006 ευρυζωνικές υπηρεσίες δικτύου και διακίνησης φωνής,εικόνας και δεδομένων σε φορείς του ελληνικού δημοσίου.

ΣΚΟΠΟΣ

Το έργο έχει σκοπό να βελτιώσει τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών αναβαθμίζοντας τη μεταξύ τους επικοινωνία παρέχοντας τους προηγμένες τηλεματικές υπηρεσίες χαμηλού κόστους καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με αυτοματοποιημένα και φιλικά προς τον χρήστη συστήματα πληροφόρησης και διεκπεραίωσης συναλλαγών με το δημόσιο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" αναφέρεται σε φορείς του ελληνικού δημόσιου τομέα που έχουν ανάγκες οι οποίες δεν περιορίζονται σε απλές τηλεφωνικές συνδέσεις αλλά επεκτείνονται περιλαμβάνοντας προηγμένες υπηρεσίες φωνής, δεδομένων και εικόνας. Για το λόγο αυτό προσφέρει στους φορείς που εντάσσονται σε αυτό υπηρεσίες όπως :

  • Διασύνδεση σε ένα ενιαίο δίκτυο δεδομένων και φωνής περί των 4.500 φορέων της δημόσιας διοίκησης
  • Ευρυζωνικές υπηρεσίες πρόσβασης στο Internet και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • Διαδικτυακή πύλη με υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (π.χ Υπηρεσίες καταλόγου, εφαρμογές τηλεσυνεργασίας κ.λ.π) σε όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης
  • Υποδομή ασφάλειας για την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών
    Ιστότοπος του "ΣΥΖΕΥΞΙΣ"
  • Ηλεκτρονικό σύστημα τηλεκπαίδευσης (Σύγχρονης και Ασύγχρονης)
  • Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης
  • Δωρεάν τηλεφωνία τόσο μεταξύ των υπηρεσιών του φορέα, όσο και για όλες τις συνδεδεμένες υπηρεσίες.


ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ "ΣΥΖΕΥΞΙΣ"

Η φόρμα εγγραφής ενός φορέα στο σύστημα χωρίζεται σε τρία τμήματα.Στα στοιχεία αιτούντος στον φορέα και στην υπηρεσία φορέα προς ένταξη. Στο τμήμα στοιχεία αιτούντος ο αιτών μπορεί να είναι υπάλληλος – στέλεχος είτε της υπηρεσίας για την οποία γίνεται η αίτηση είτε του φορέα στον οποίο ανήκει αυτή υπηρεσία.Στο τμήμα του φορέα συμπληρώνονται τα στοιχεία της ταυτότητας του φορέα όπως το όνομά του το ΑΦΜ του και το υπουργείο στο οποίο υπάγεται.Τέλος στο τμήμα της υπηρεσίας φορέα προς ένταξη συμπληρώνονται τα στοιχεία της κάθε ξεχωριστής μονάδας ενός φορέα που στεγάζεται σε ξεχωριστό κτίριο για παράδειγμα ένα κέντρο υγείας που υπάγεται σε ένα νοσοκομείο

Πηγή:http://www.syzefxis.gov.gr/

ΚΕΠΑ Ενημέρωσε με (Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου)(Καραγιάννης Δημήτρης, Μπάλτσας Παναγιώτης)[επεξεργασία]

Η υπηρεσία «Ενημέρωσε με» εντάσσεται στις ιστοσελίδες του κέντρου παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ) το οποίο μπορούμε να το επισκεφτούμε κάνοντας κλικ στο site: http://www.kepa.gov.cy/em . Μέσω της υπηρεσίας αυτής ο κάθε επιχειρηματίας, εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος και οποιοσδήποτε πολίτης ενημερώνεται για όλα τα τελευταία νέα και τις εξελίξεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και άλλους αρμόδιους φορείς. Το site παρέχει την δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν ως μέλη για να καθορίζουν τα δικά τους ενδιαφέροντα, επιλέγοντας τις κατηγορίες ή υποκατηγορίες θεμάτων που τους ενδιαφέρουν (όπως σχέδια χορηγιών, ευκαιρίες κατάρτισης, ευκαιρίες εργοδότησης, κτλ.) με σκοπό τη λήψη ενημερώσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) κάθε φορά που ανανεώνεται ή εισάγεται νέα πληροφορία. Τα στοιχεία που απαιτούνται για τις πληροφορίες χρήστη είναι: Όνομα, Επίθετο, Τηλέφωνο, Οργανισμός, Τίτλος Θέσης, Χώρα (Ελλάδα ή Κύπρος) και αν επιθυμεί να λαμβάνει Ενημερωτικά Δελτία στο e-mail του. Μετά τα στοιχεία που πρέπει να καταχωρίσει για την εγγραφή του είναι Username, Password, Confirm Password και μία διεύθυνση e-mail. Κατά την περιήγησή μας στην ιστοσελίδα αντικρίζουμε στο αριστερό μέρος το μενού επιλογών στο οποίο επιλέγοντας «Ιστορικό Ανακοινώσεων ανά» και μετά στην πρώτη επιλογή «Ημερομηνία καταχώρισης» εμφανίζονται οι κατηγορίες για να βλέπουμε τις ανακοινώσεις ανά ημερομηνία ανάρτησης, στη δεύτερη επιλογή «Κατηγορία ενδιαφέροντος» εμφανίζεται ο κατάλογος με ταξινομημένες τις κατηγορίες ή υποκατηγορίες απ’ όλες τις ανακοινώσεις που έχουν ήδη καταχωρηθεί.Οι κατηγορίες είναι :

  • Χορηγίες, Χρηματοδοτήσεις και Επιδόματα
  • Άνθρωπος, Οικογένεια, Εκκλησία και Κύκλος Ζωής
  • Εργασία, Ασφάλιση και Σύνταξη
  • Εκπαίδευση και Κατάρτιση
  • Χρηματοοικονομικά, Παραγωγικότητα, Έρευνα και Καινοτομία
  • Επιχειρήσεις, Εμπόριο και Βιομηχανία
  • Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίες
  • Γεωργία, Κτηνοτροφία, Φυσικοί Πόροι και Περιβάλλον
  • Μεταφορές, Συγκοινωνίες και Οδική Ασφάλεια
  • Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Υγεία και Κοινωνική Μέριμνα
  • Δικαιοσύνη, Δημόσια Τάξη και Άμυνα
  • Τουρισμός, Πολιτισμός, Αθλητισμός και Ελεύθερος Χρόνος
  • Δημόσια Διοίκηση
  • Ενδοεπιχειρησιακή Κατάρτιση

Στην τρίτη επιλογή «Οργανισμό» βλέπουμε πάλι ένα κατάλογο με κατηγορίες και υποκατηγορίες των Οργανισμών η των Φορέων μαζί με όλες τις ανακοινώσεις που έχουν καταχωρηθεί. Οι κατηγορίες είναι : Στη κατηγορία «Ημερολόγιο Εκδηλώσεων» θα βρείτε ταξινομιμένες όλες τις εκδηλώσεις (όπως ημερίδες, δημοσιογραφικές διασκέψεις, παρουσιάσεις

  • Υπουργεία και Τμήματα / Υπηρεσίες τους
  • Άλλες Κρατικές Υπηρεσίες
  • Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση – Δήμοι
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση – Κοινότητες
  • Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Άλλοι Φορείς

Στη κατηγορία «Ημερολόγιο Εκδηλώσεων» θα βρείτε ταξινομιμένες όλες τις εκδηλώσεις (όπως ημερίδες, δημοσιογραφικές διασκέψεις, παρουσιάσεις κτλ.) οι οποίες έχουν διοργανωθεί από Φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

i-bank Internet Banking - Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Τζεμπεντζής Δημήτρης, Φραγκόπουλος Γιώργος)[επεξεργασία]

Το i-bank Internet Banking είναι η online υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος η οποία δίνει στον χρήστη σχεδόν όλες τις δυνατότητες που παρέχονται στο κατάστημα της τράπεζας.

Εγγραφή στην υπηρεσία[επεξεργασία]

Για να αποκτήσει πρόσβαση στο i-bank Internet Banking ο χρήστης πρέπει να επισκεφθεί ένα από τα καταστήματά της τράπεζας και (αν δεν έχει) να ανοίξει ένα λογαριασμό σε ευρώ, να υπογράψει τη σχετική αίτηση και τη Σύμβαση Παροχής Τραπεζικών Υπηρεσιών μέσω των Εναλλακτικών Δικτύων. Έτσι παραλαμβάνει το όνομα χρήστη (user name) και την ηλεκτρονική συσκευή παραγωγής εξαψήφιων κωδικών μιας χρήσης i-code. Ο λογαριασμός του χρήστη ενεργοποιείται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Τα προσωπικά δεδομένα που δίνει ο χρήστης στη Σύμβαση Παροχής Τραπεζικών Υπηρεσιών μέσω των Εναλλακτικών Δικτύων είναι τα εξής: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση επικοινωνίας.

Είσοδος στο Internet Banking[επεξεργασία]

Για να εισέλθει ο χρήστης στο Internet Banking μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας και να πατήσει Είσοδος για Ιδιώτες όπου ζητείται το όνομα χρήστη (user name) και ο μυστικός κωδικός. Αν είναι νέος χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει αρχικά να επικοινωνήσει με το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Εθνικής Τράπεζας για να ενεργοποιηθεί η συσκευή i-code, ώστε ο χρήστης να μπορέσει επιλέγοντας "Νέος χρήστης" να δημιουργήσει τον προσωπικό του μυστικό κωδικό πρόσβασης (δίνοντας επιπλέον το όνομα χρήστη και τον αριθμό i-code) και να ολοκληρώσει την εγγραφή του στην υπηρεσία.

Συναλλαγές[επεξεργασία]

Μετά την είσοδό στην υπηρεσία, ο χρήστης μπορεί να πληροφορείται για τους λογαριασμούς, τις επενδύσεις, τις πιστωτικές κάρτες και τα δάνειά του. Το Internet Banking παρέχει στον χρήστη πλήρη έλεγχο λογαριασμών, καρτών και δανείων, εφόσον μπορεί να λαμβάνει στοιχεία, υπόλοιπα και κινήσεις για: καταθέσεις, δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά), πιστωτικές κάρτες Εθνικής Τράπεζας, χαρτοφυλάκιο μετοχών και Αμοιβαία Κεφάλαια. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα εκτέλεσης διαφόρων συναλλαγών (τις περισσότερες σε πραγματικό χρόνο) όπως: μεταφορά ποσών σε λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα ή σε άλλη τράπεζα εσωτερικού (μέσω DIASTRANSFER) καθώς και σε άλλη τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πληρωμή πιστωτικών καρτών Εθνικής Τράπεζας και άλλων τραπεζών (μέσω DIASTRANSFER), πληρωμές Δημοσίου (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΙΚΑ, ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος), εξόφληση οφειλών σε εταιρείες/οργανισμούς(τηλεφωνίας/Internet, ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλιστικά ταμεία, παροχής αερίου κ.λ.π.), αγοραπωλησία μετοχών,παραγγελία μπλοκ επιταγών, πάγιες εντολές​​.

Υπηρεσία Ειδοποιήσεων (ΕΤΕ Alerts)[επεξεργασία]

Το Internet Banking δίνει τη δυνατότητα εγγραφής στην Υπηρεσία Ειδοποιήσεων (ΕΤΕ Alerts). Η εγγραφή στην Υπηρεσία διενεργείται μέσω συναλλαγής του Internet Βanking, όπου ο χρήστης αφού καθορίσει τις σχετικές προτιμήσεις του και αποδεχτεί τους όρους χρήσης της Υπηρεσίας, μπορεί να λαμβάνει με αυτόματο τρόπο γραπτά μηνύματα (SMS) στο κινητό τηλέφωνο που έχει εισάγει. Αυτή η υπηρεσία ειδοποιεί τον χρήστη για κινήσεις που γίνονται με χρήση πιστωτικής κάρτας έκδοσης Εθνικής Τράπεζας. Οι παρεχόμενες ειδοποιήσεις για τις πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

  1. Ενημέρωση για συναλλαγές που διενεργούνται από τον κάτοχο μέσω του δικτύου των EFT/POS, των ATMs, των καταστημάτων της τράπεζας, αλλά και μέσω Internet/Phone/Mobile Banking. Συγκεκριμένα: αναλήψεις μετρητών (από Κατάστημα ή ΑΤΜ), αγορά και αγορά με δόσεις (περιλαμβάνονται και οι πάγιες εντολές), επιστροφή χρημάτων από αγορά και πληρωμή δόσης πιστωτικής κάρτας (μέσω ΑΤΜ, Internet/Phone/Mobile Banking, καταστήματος, ΕΛ.ΤΑ., πάγιας εντολής αυτόματης εξόφλησης με χρέωση καταθετικού λογαριασμού).
  2. Ενημέρωση του κατόχου για έκδοση μηνιαίου λογαριασμού (ελάχιστη καταβολή, ημερομηνία πληρωμής).
Ασφάλεια Συναλλαγών[επεξεργασία]

Εκτός της κρυπτογραφημένης, με 128 bit κλειδί, σύνδεσης το Internet Banking επιβάλλει σε κάθε συναλλαγή την εισαγωγή του εξαψήφιου κλειδάριθμου i-code ο οποίος δημιουργείται με το πάτημα του πλήκτρου της ηλεκτρονικής συσκευής και παραμένει έγκυρος για 32 δευτερόλεπτα. Αν ο χρήστης πατήσει πάλι το πλήκτρο εμφανίζεται ένας τριψήφιος κωδικός ο οποίος πρέπει να είναι ο ίδιος με τον κωδικό επιβεβαίωσης που επιστρέφει το σύστημα κατά την επιτυχία της συναλλαγής.

Πηγές: https://www.nbg.gr/el/i-bank/retail/internet-banking, https://ibankretail.nbg.gr/sts/Account/Guidelines, https://www.nbg.gr/microsites/e_code_gr/home.html

OneDrive™ (Σβήρκος Δημήτριος, Σκεντέρης Βάιος)[επεξεργασία]

Το OneDrive είναι η υπηρεσία της Microsoft για τη φιλοξενία αρχείων στο "σύννεφο" όπως ονομάζεται, τα οποία είναι διαθέσιμα δωρεάν σε όλους τους ιδιοκτήτες ενός λογαριασμού Microsoft. Το OneDrive προσφέρει στους χρήστες έναν απλό τρόπο για την αποθήκευση, συγχρονισμό και την ανταλλαγή κάθε είδους αρχείων με άλλους ανθρώπους και τις συσκευές στο διαδίκτυο. Είναι Συμβατό με Xbox One, τα Windows 8, τα Windows 8.1 και Windows Phone επίσης χρησιμοποιείται για τον συγχρονισμό των ρυθμίσεων του συστήματος, οπτικές προσαρμογές, θέματα, ακόμη και για τις Internet Explorer καρτέλες, την ιστορία και τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης.

Τα αρχεία που φιλοξενούνται στο OneDrive μπορούν να γίνουν προσβάσιμα από έναν web browser ή, αν χρησιμοποιείτε τα Windows 8 ή 8.1, απευθείας από το λειτουργικό σύστημα. Άλλα μέσα πρόσβασης OneDrive αρχεία σας περιλαμβάνουν εφαρμογές για Windows, Windows Phone, Xbox και ακόμα και στο Mac OS X, iOS ή Android. Εκτός από την προσωπική χρήση, η Microsoft προσφέρει το OneDrive και για Επιχειρήσεις.

Εξέλιξη και Καινούριες Δυνατότητες[επεξεργασία]

Ιστορική εξέλιξη[επεξεργασία]

Κατά την έναρξή της, η υπηρεσία, ήταν γνωστή ως 'Windows Live Folders' και ήταν δοκιμαστική έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • Την 1η Αυγούστου του 2007, η υπηρεσία είχε επεκταθεί στο ευρύτερο κοινό. Λίγο αργότερα, στις 9 Αυγούστου 2007, η υπηρεσία μετονομάστηκε σε 'Windows Live SkyDrive' και ήταν διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία.
  • Από τις 22 Μαΐου του 2008 το SkyDrive ήταν αρχικά διαθέσιμο σε 38 χώρες και περιοχές και αργότερα επεκτάθηκε σε 62.
  • Στις 2 Δεκεμβρίου 2008, η χωρητικότητα ενός SkyDrive λογαριασμού αναβαθμίστηκε από 5 GB έως 25 GB, και η Microsoft πρόσθεσε μία ξεχωριστή περιοχή με την ονομοσία 'Windows Live Photos' το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες και βίντεο αποθηκευμένα στο SkyDrive. Η Microsoft πρόσθεσε επίσης τη δυνατότητα να έχουν προβολή σε πλήρη οθόνη διαφανειών για τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το Silverlight.
  • Στις 20 Ιουνίου 2011, η Microsoft αναβάθμισε το SkyDrive με τη χρήση των τεχνολογιών HTML5. Η ενημερωμένη έκδοση χαρακτηριζόταν από την προσωρινή αποθήκευση, την επιτάχυνση υλικού, βίντεο HTML5, προεπισκόπιση και ηλεκτρονική επεξεργασία των φωτογραφιών. Η Microsoft επίσης άλλαξε το όριο μεγέθους αρχείου από 50 MB έως 100 MB ανά αρχείο. Με αυτήν την ενημερωμένη έκδοση, η Microsoft ενοποίησε τα διαφορετικά σημεία του SkyDrive, όπως το Windows Live Photos και το Windows Live Office, σε ένα ενιαίο περιβάλλον. Αρχεία και φάκελοι από κοινού με έναν χρήστη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Windows Live Groups, ήταν επίσης προσιτά στο νέο περιβάλλον.
  • Την 3η Δεκεμβρίου 2011, η Microsoft κυκλοφόρησε το SkyDrive εφαρμογές για iOS και Windows Phone, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο App Store και το Windows Phone Marketplace αντίστοιχα.
  • Στις 22 Απριλίου του 2012, η Microsoft κυκλοφόρησε μια SkyDrive εφαρμογή για τα Windows Vista, 7 και 8, καθώς και το OS X, επιτρέποντας στους χρήστες να συγχρονίσουν τα αρχεία στο SkyDrive, το SkyDrive παρείχε επίσης επιπλέον χώρο αποθήκευσης για αγορά και μείωσε το δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για τους νέους χρήστες σε 7 GB (από 25 GB). Στους χρήστες που είχαν ξεπεράσει το όριο προσφέρθηκε μια προσφορά αναβάθμισης για να διατηρήσουν τα 25 GB του χώρου αποθήκευσης. Το SkyDrive επέτρεψε επίσης αρχεία έως 2 GB σε μέγεθος. Η αναβάθμιση επίσης πρόσθεσε χαρακτηριστικά όπως συμβατότητα με Open Document Format (ODF), υπηρεσίες συντόμευσης URL και άμεση ανταλλαγή αρχείων στο Twitter.
  • Στις 14 Αυγούστου του 2012, η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα ενημερωμένη έκδοση για το SkyDrive που έφερε αλλαγές και βελτιώσεις, SkyDrive για την επιφάνεια εργασίας των Windows και OS X, και το SkyDrive API ως μέρος του 'Live Connect'. Προστέθηκε υπηρεσία web ώστε να είναι συμβατό με το Outlook. Υπήρξαν βελτιώσεις πολλαπλής επιλογής σε προβολή μικρογραφιών, αρχεία drag-and-drop σε φακέλους. Η ενημέρωση βελτίωσε επίσης το API με την άρση των περιορισμών στου τύπους αρχείου, την ικανότητα να διατηρούνται εικόνες στην πλήρη ανάλυση τους, καθώς και ένα νέο SkyDrive επιλογέα αρχείων για το άνοιγμα και την αποθήκευση αρχείων.
  • Στις 28 Αυγούστου του 2012, η Microsoft κυκλοφόρησε SkyDrive app για το Android στο κατάστημα του Google Play.
  • Στις 18 Σεπτέμβρη 2012, η Microsoft εισήγαγε επίσης ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, τον κάδο ανακύκλωσης στο SkyDrive.
  • Τον Ιούνιο του 2013 Η Microsoft ενεπλάκη σε μια δίκη με τον Βρετανό τηλεοπτικό σταθμό Sky για τη χρήση της λέξης "Sky", με αποτέλεσμα μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου,ότι το εμπορικό σήμα της υπηρεσίας παραβίασε το λογότυπο του Καναλιού. Στις 31Ιουλίου, 2013, σε ένα κοινό δελτίο Τύπου μεταξύ BSkyB και η Microsoft, ανακοινώθηκε ότι ένας οικισμός είχε φτάσει και ως εκ τούτου το όνομα SkyDrive θα πέσει. Το Sky επέτρεψε στη Microsoft να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα "για ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να καταστεί δυνατή η ομαλή μετάβαση σε ένα νέο εμπορικό σήμα". Στις 27 Ιανουαρίου του 2014, η Microsoft ανακοίνωσε ότι "SkyDrive" και "SkyDrive Pro" θα γίνει, αντίστοιχα, "OneDrive" και "OneDrive για τις επιχειρήσεις". Η εκ νέου ονομασία τέθηκε σε ισχύ στις περισσότερες πλατφόρμες στις 19 Φεβρουαρίου του 2014.
Δυνατότητες[επεξεργασία]
  • Χωρητικότητα

Αρχικά δινόταν 7 GB στους χρήστες και ακόμα 3 GB σε μαθητές και φοιτητές. Και αρχεία μεγέθους μέχρι 300 MB μπορούσαν να αποθηκευτούν μέσω περιηγητή ή μέχρι 10 GB μέσω των εφαρμογών.

Για την πιο επαγγελματική και εκτεταμένη χρήση της υπηρεσίας ο Χρήστης μπορεί μέσω πιστωτικής η λογαριασμού PayPal να γίνει συνδρομητής σε κάποιο πακέτο που προσφέρεται. Το πακέτο αυτόματα ανανεώνεται διαφορετικά θα πρέπει ο χρήστης να απενεργοποιήσει την αυτόματη ανανέωση γιατί στην περίπτωση που το χρεωθεί δεν θα μπορέσει να το αναιρέσει.

Επίσης δόθηκε η δυνατότητα στους χρήστες να προσθέσουν ακόμα 5 GB δωρεάν χώρου στον λογαριασμό τους με κάθε νέο χρήστη που θα προσκαλούν να δημιουργήσει λογαριασμό στο OneDrive (500 MB ο κάθε νέος χρήστης), και 3 GB αν πραγματοποιήσουν ανέβασμα από κάποια εφαρμογή της υπηρεσιας μέσω κινητού ή τάμπλετ.

Τέλος όσοι είναι συνδρομητές του Office 365 λαμβάνουν επιπροσθετο χώρο 20 GB ανά συνδρομητή.

Σήμερα η υπηρεσία προσφέρει 15 GB δωρεάν χώρου αποθήκευσης σε όλους τους νέους χρήστες και διαθέτει επιπρόσθετο χώρο με συνδρομή κινούμενη ανταγωνιστικά στην αντίστοιχη υπηρεσια της Google. Ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης των συνδρομητών Office 365 είχε αυξηθεί στο1 TB σε συνδιασμό με συνδρομητικά πακέτα χαμηλότερων τιμών, μέχρι που τελικά τον Οκτώβριο του 2014 η Microsoft ανακοίνωσε την κατάργηση περιορισμού χώρου για όλους τους συνδρομητές του Office 365.

  • Κάδος Ανακύκλωσης

Όταν οι χρηστες διαγράψουν κάποιο αρχείο αυτό μεταφέρεται αυτόματα στον κάδο ανακύκλωσης δίνοντας την δυνατότητα να τα επαναφέρουν στον αρχικό τους φάκελο. Το μέγεθος του κάδου δεν αποτελεί μέρος του συνόλου του διαθέσιμου χώρου στον λογαριασμό, παρόλα αυτά αν το μέγεθος των αρχείων στον κάδο ξεπεράσει το 10% του συνολικού χώρου (π.χ. 0.7 GB απο τα 7 GB συνολικά), το OneDrive θα διαγράψει τα παλαιότερα κατά σειρά (με προϋπόθεση ότι έχουν παραμείνει εκεί για τουλάχιστον 3 μέρες).

  • Σε φακέλους και αρχεία η λήψη μπορεί να γίνει και μεμονωμένα και μαζικά σε ZIP φακέλους ο καθένας με όριο 4GB.


Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έγγραφα κατ 'ευθείαν από το web browser σας. Εκεί, έχετε πρόσβαση στο Microsoft Office Online, η οποία είναι μια «ελαφριά» έκδοση του Microsoft Office 2013. Microsoft Office Online σας δίνει πρόσβαση σε βασικά εργαλεία επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται κατά τη δημιουργία των περισσότερων εγγράφων. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έγγραφα του Microsoft Office 2010 ή το 2013 και να τα αποθηκεύσετε απευθείας στο OneDrive.

Το OneDrive επιτρέπει στους χρήστες να ενσωματώσουν Word, Excel και PowerPoint έγγραφα τους σε άλλες ιστοσελίδες. Επιπλέον, η Microsoft έχει κυκλοφορήσει ένα σύνολο από APIs για OneDrive μέσω του Live Connect για να επιτρέπουν στους προγραμματιστές να αναπτύξουν διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές χρησιμοποιώντας την αποθήκευση στο OneDrive. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες αυτών των υπηρεσιών να περιηγηθούν, να φορτώσουν ή επεξεργαστούν αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο OneDrive μέσα από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Τέλος, ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDK) είναι διαθέσιμο για τους web developers και προγραμματιστές των εφαρμογών Windows 8, Windows Phone, iOS και Android.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων[επεξεργασία]

Τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο OneDrive υπόκειται σε έλεγχο από τη Microsoft, και οποιουδήποτε περιεχομένο είναι κατά παράβαση του Κώδικα της Microsoft δεοντολογίας αφαιρείται και μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή ή οριστική διακοπή της λειτουργίας του λογαριασμού.

Αυτό έχει οδηγήσει σε ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε σχέση με τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο OneDrive. Η Microsoft απάντησε αναφέροντας ότι “αυστηρές εσωτερικές πολιτικές τηρούνται ώστε να περιορίσει την πρόσβαση στα δεδομένα ενός χρήστη”, και ότι οι πιο προηγμένοι μηχανισμοι, όπως το αυτοματοποιημένο PhotoDNA εργαλείο σάρωσης, χρησιμοποιούνται για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας και ότι ο λογαριασμός τους δεν περιέχει παράνομα αρχεία, όπως μερικό ανθρώπινο γυμνό (συμπεριλαμβανομένης της τέχνης ή σχέδια),

Προσωπικά στοιχεία[επεξεργασία]

Συνεπώς τα προσωπικά στοιχεία ενός χρήστη που θα έχει λογαριασμό στο OneDrive θα είναι:

Ονοματεπώνυμο
Ηλεκτρονική διευθύνση 'E-mail'
Προσωπικός Κωδικός
User Name
Χώρα
Ταχ.Κώδικας
Ημερομηνία Γέννησης
Φύλο
Κινητό Τηλέφωνο
Όλων των ειδών προσωπικά αρχεία που θα αποθηκευτούν


Παραπομπές: Microsoft OneDrive OneDrive Tutorial OneDrive Wiki

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πανελλαδικές εξετάσεις (http://www.minedu.gov.gr/) ( Τηλέμαχος Δημόπουλος, Κιοϊλού Δανάη)[επεξεργασία]

Το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων ασχολείται με την εκπαίδευση στο ελληνικό κράτος και παρέχει μια ηλεκτρονική υπηρεσία (http://www.minedu.gov.gr/) που βοηθά στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Αυτή περιέχει όλες τις ανακοινώσεις που εκδίδει για την εκπαίδευση όπως προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, καθώς και ενέργειες που κάνει όπως συνόδους υπουργών με πρυτάνεις, συνεντεύξεις υπουργών με θέμα την εκπαίδευση κ.α. που συμβαίνουν στην καθημερινότητα.

Στην ιστοσελίδα υπάρχει μια μεγάλη θεματολογία που αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και στους υποψηφίους που συμμετέχουν σε αυτές. Αυτοί χωρίζονται σε:

  • Γενικών λυκείων
  • ΕΠΑ.Λ\ΤΕΕ

Επίσης υπάρχουν και ειδικές κατηγορίες μαθητών όπως:

  • Έλληνες εξωτερικού
  • Αλλοδαποί\ αλλογενείς
  • Αθλητές
  • Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις

Σε όλες τις κατηγορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα αναλυτικές οδηγίες, εγκύκλιοι και ανακοινώσεις για τους μαθητές για να ενταχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η κάθε κατηγορία ξεχωριστά έχει διαφορετική διαδικασία και διαφορετικά προαπαιτούμενα. Όλοι οι μαθητές, λίγους μήνες πριν τις πανελλήνιες, συμπληρώνουν μία αίτηση που δηλώνουν τα βασικά προσωπικα τους στοιχεία όπως είναι: το Ονοματεπώνυμο, το Πατρώνυμο και το Μητρώνυμο, τον Αριθμό υποψηφίου, την ονομασία του λυκείου, το φύλο και το έτος γέννησης. Επίσης επιλέγει σε ποια ειδικά μαθήματα θα εξεταστεί, την κατεύθυνση που θα πάρει και το αν θα είναι υποψήφιος σε κάποια ειδική σχολή, όπως π.χ. οι στρατιωτικές σχολές και ΤΕΦΑΑ. Τα στοιχεία αυτά αφού υπογραφούν, αποστέλλονται από τα σχολεία κατευθείαν στο υπουργείο , τα όποια στην συνέχεια ψηφιοποιούνται. Αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των μορίων οι μαθητές περνούν ένα username και password για να μπορέσουν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους, το όποιο θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (http://exams.it.minedu.gov.gr/) και δίνεται μια συγκεκριμένη χρονική προθεσμία από το υπουργείο προς τους υποψηφίους. Για να συμπληρωθεί η αίτηση, ο υποψήφιος πρέπει να επιλέξει ένα η το πολύ δύο επιστημονικά πεδία και να δηλώσει τις σχολές που επιθυμεί με σειρά προτεραιότητας. Επίσης,έχει την δυνατότητα να κάνει μετατροπές στην αίτηση του όσες φορές θέλει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας και πριν κάνει οριστική υποβολή της αίτησης.

Ειδικές κατηγορίες.

Οι Έλληνες του εξωτερικού

Οι Έλληνες του εξωτερικού για να μπορέσουν να εισαχθουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μία αίτηση συμμετοχής που δίνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου στην κατηγορία «Έλληνες εξωτερικού». Η αίτηση αυτή ζητούνται τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή, τον τόπο της εξέτασης , την κατεύθυνση, σε ποια κατηγορία ανήκει ο υποψήφιος, όπως Τέκνο Ελλήνων Του Εξωτερικού, Τέκνο Ελλήνων Υπαλλήλων Εξωτερικού, Έλληνας Απόφοιτος Ξένου Σχολείου Εξωτερικού, δήλωση ειδικών μαθημάτων και σχολών. Αμέσως μετά κάνει μπορεί να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του δελτίου και να δηλώσει τις σχολές τις αρεσκείας του. Για την πραγματοποίηση της εξέτασης του υποψηφίου θα πρέπει να πάρε βρίσκεται στην τοποθεσία που έχει δηλώσει στην αίτηση του, δηλαδή στην Ελλάδα, ειδάλλως δεν θα μπορεί να συμμετέχει με διαφορετικό τρόπο.

Οι Αθλητές.

Οι Αθλητές, ανάλογα με τις διακρίσεις που έχουν πετύχει, διαχωρίζονται σε 4 κατηγορίες και από τις 4 κατηγορίες , ο υποψήφιος έχει την δυνατότητα ευκολότερης εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ. Στις 2 πρώτες κατηγορίες ανήκουν οι υποψήφιοι με τις μεγαλύτερες διακρίσεις, και έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν στην σχολή της επιλογής τους, εκτός των στρατιωτικών, των αστυνομικών, της πυροσβεστικής και του εμπορικού ναυτικού. Στην επόμενη κατηγορία γίνεται προσαύξηση της βαθμολογίας , ανάλογα με την διάκριση και στην τελευταία κατηγορία ο υποψήφιος έχει την δυνατότητα να εισήχθη απευθείας στα ΤΕΦΑΑ η να γίνει προσαύξηση της βαθμολογίας του.

Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις.

Οι υποψήφιοι αυτοί συμπληρώνουν ένα ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στο οποίο συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία και ότι πρέπει να συμπληρωθεί η πάθηση τους. Όταν αποσταλούν τα χαρτιά αυτά ο υποψήφιος θα πρέπει να στείλει και την γνωμάτευση της πάθησής του από ένα αρμόδιο νοσοκομείο και συμπληρώνει τις σχολές που επιθυμεί.

Αλλοδαποί\ αλλογενείς

Οι μαθητές συμπληρώνουν στο μηχανογραφικό δελτίο τα προσωπικά τους στοιχεία και κάποια επιπρόσθετα στοιχεία είναι η καταγωγή τους, η υπηκοότητα, ο κωδικός της χώρας τους, η διεύθυνση διαμονής στην Ελλάδα και ο αριθμός άδειας παραμονής τους. Μετά συμπληρώνουν τις σχολές που επιθυμούν.

Όταν είναι καιρός για να βγουν τα αποτελέσματα των μηχανογραφικών δελτίων και οι υποψήφιοι οποιασδήποτε κατηγορίας θέλουν να μάθουν την σχολή την οποία έχουν εισαχθεί, υπάρχει ο σχετικός σύνδεσμος στην ιστοσελίδα του υπουργείου που οι υποψήφιοι με τον κωδικό που χρησιμοποίησαν για να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους να μπουν και να δουν τα αποτελέσματά τους.

Πηγές: http://www.minedu.gov.gr/eksetaseis-main.html

AMKA (Κοτσίδου Κυριακή,Λαμπρίδου Δέσποινα)[επεξεργασία]

ΑΜΚΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο ΑΜΚΑ αποτελεί την εργασιακή ταυτότητα και ασφάλιση κάθε εργαζόμενου , συνταξιούχου αλλά και προστατευόμενου μέλους της οικογένειας . Μάλιστα , ήδη από τον Οκτώβριο του 2009 κρίθηκε απαραίτητη η έκδοσή του από τους δικαιούχους εφόσον αντικατέστησε ουσιαστικά τον Αριθμό Μητρώου ( ΑΜ ) , ο οποίος χορηγούνταν από ασφαλιστικούς φορείς στους ασφαλιζόμενους και στους συνταξιούχους .

ΛΟΓΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Χρησιμοποιώντας πλέον τον ΑΜΚΑ η εξυπηρέτηση και οι συναλλαγές που αφορούν την ασφάλιση και την εργασία γίνονται ευκολότερα και ταχύτερα , γεγονός που διευκολύνει τόσο τους δικαιούχους όσο και τους υπαλλήλους των διαφόρων υπηρεσιών .

Αναλυτικά τα οφέλη :

1 . Απλουστευμένες παροχές - αποφυγή γραφειοκρατίας με τον εκσυγχρονισμό των αρμόδιων φορέων μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

2 . Καταπολέμηση της κατασπατάλησης πόρων των δημόσιων ταμείων μέσω της παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης ( Τομέας Φαρμακευτικής Περίθαλψης ).

3 . Καταπολέμηση εισφοροδιαφυγής - εξασφάλιση δικαιωμάτων εργαζομένου ( Εργατικός Τομέας ).

4 . Μείωση χρόνου απονομής μηνιαίου ποσού συντάξεως στους δικαιούχους.

5 . Διευκόλυνση παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , ασφάλισης και συνταξιοδότησης πολιτών που εργάζονται σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης .

ΕΚΔΟΣΗ ΑΜΚΑ

Όπως και σε πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες , για την απόδοση του ΑΜΚΑ κρίνεται απαραίτητη η προσκόμιση των ανάλογων δικαιολογητικών προσωπικών εγγράφων του δικαιούχου στην ανάλογη αρμόδια κρατική υπηρεσία . Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΑΜΚΑ μπορεί να εκδοθεί είτε στα γραφεία απόδοσης ΑΜΚΑ είτε στα ΚΕΠ ( Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ) . Μάλιστα , για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων η κατάθεση των δικαιολογητικών μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω εκπροσώπου αντί του ίδιου , εφόσον βέβαια γίνει η καταχώρηση στοιχείων και του εκπροσώπου ( εξουσιοδότηση δηλαδή του δικαούχου σε κάποιο άλλο πρόσωπο ) . Έπειτα από την κατάθεση η διαδικασία είναι πλέον ' αυτοματοποιημένη ' . Συγκεκριμένα :

1 . Έλεγχος δικαιολογητικών και καταχώρηση απαιτούμενων στοιχείων του υπόχρεου σε ηλεκτρονική μορφή απο τον υπάλληλο.

2 . Αυτόματη αναζήτηση στο Εθνικό Μητρώο για ταύτιση στοιχείων του ενδιαφερόμενου ( αποφυγή περιπτώσεων συνωνυμίας ) , ώστε να μην επιτραπεί έκδοση νέου ΑΜΚΑ σε περίπτωση που ήδη υπάρχει .

Α) Αν υπάρξει ταυτοποίηση στοιχείων , τότε γνωστοποιείται η ύπαρξη ΑΜΚΑ και γίνεται εκτύπωση της ' Βεβαίωσης ΑΜΚΑ '.

Β) Αν δεν υπάρξει ταυτοποίηση , τότε η απόδοση ΑΜΚΑ πραγματοποιείται αυτόματα με την καταχώρηση των στοιχείων στο Εθνικό Μητρώο.

Γ) Αν τα στοιχεία που προσκομισθούν κρίνονται ανεπαρκή , η διαδικασία απόδοσης διακόπτεται.

3 . Μετά την έκδοση της Βεβαίωσης γίνεται έλεγχος τόσο από τον ενδιαφερόμενο όσο και από τον υπάλληλο και γίνεται αποδεκτή μέσω της υπογραφής και των δύο .

4 . Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου κρίνεται υποχρεωτική η καταγραφή ασφαλιστικού φορέα και των δύο , καθώς και δήλωση της συγγένειάς τους .


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1 . Για Έλληνες υπηκόους

Α) Δελτίο ταυτότητας ( Αστυνομικής ή Στρατιωτικής )

Β) Για ανήλικους κάτω των 12 ετών , προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από τον γονέα ή νόμιμο εκπρόσωπο.

2 . Για ξένους υπηκόους

Α) Δελτίο ταυτότητας Ομογενούς ή Δελτίο ταυτότητας ( αντίστοιχης αστυνομικής ) ή μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης εάν δεν υπάρχει ταυτότητα ή διαβατήριο.

Β) Για ανήλικα γεννημένα στην Ελλάδα αρκεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης.


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α . Υποχρεωμένοι να είναι κάτοχοι ΑΜΚΑ κρίνονται όλοι όσοι ασφαλίζονται άμεσα ή έμμεσα , εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν και όσοι λαμβάνουν σύνταξη ή επίδομα ανεργίας . Ακόμη συμπεριλάμβανονται και τα προστατευόμενα μέλη μιας οικογένειας .

Β . Εάν κάποιος επιθυμεί να ελέγξει την ύπαρξη ή μη του ΑΜΚΑ του μπορεί ο ίδιος να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.amka.gr και με την συμπλήρωση κάποιων προσωπικών στοιχείων να ελέγξει.

Γ . Εάν γίνει αντιληπτή η ύπαρξη λανθασμένων στοιχείων του κατόχου υπάρχει δυνατότητα μεταβολής μέσω της επίσκεψης στα ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ . Παρόλα αυτά μετά από την 1η Ιουνίου 2009 ο αριθμός μητρώου δεν θα αλλάξει με την αλλαγή στοιχείων .

Δ . Το ΑΜΚΑ δεν αντικαθιστά το βιβλιάριο υγείας , όμως κρίνεται απαραίτητη η καταγραφή του επάνω στο βιβλιάριο ασθενείας .

Ε . Σε περίπτωση που ο δικαιούχος γνωρίζει ( θυμάται ) τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι απαραίτητη η επίδειξη της Κάρτας Κοινωνικής Ασφάλισης στην οποία αναγράφεται ' επίσημα ' ο ΑΜΚΑ , για την παροχή υπηρεσιών .

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Η έναρξη υλοποίησης του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ ξεκίνησε το 1993 και ολοκληρώθηκε το 2009 από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων . Βασικοί αποδέκτες είναι η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τα Ασφαλιστικά Ταμεία , ενώ ωφελούμενοι οι ασφαλισμένοι και τα Ασφαλιστικά Ταμεία .

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΜΚΑ

Τηλέφωνο - 11 13 1 Ιστοσελίδα - amka@idika.gr

ΠΗΓΕΣ

1 . http://www.idika.gr/etaireia/erga/amka

2 . http://www.amka.gr/aparaitita.html

3 . https://www.amka.gr/faq.html

4 . https://www.amka.gr/faq.html

5 . http://www.amka.gr/postha.html

Aριθμός εκλογικού καταλόγου (Σουφλιά Ειρήνη , Σαΐτη Μαρία-Ελένη)[επεξεργασία]

Μία από τις υπηρεσίες που αφορούν τον πολίτη είναι ο αριθμός εκλογικού καταλόγου.Ο κάθε εκλογέας εγγράφεται μόνο στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.Καθένας έχει δικαίωμα να εγγραφεί μόνο μια φορά σε έναν εκλογικό κατάλογο.Με το Ν.2623/98 ανασυντάχθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι με βάση τα δημοτολόγια.Συνεπώς,οι μεταβολές που συντελούνται στα δημοτολόγια καταχωρούνται αυτόματα και στους εκλογικούς καταλόγους.Όσον αφορά, τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται από κάποια ηλεκτρονική υπηρεσία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα εξής στοιχεία:Ειδικός Εκλογικός Αριθμός,Επώνυμο,Όνομα,Όνομα Πατέρα,Όνομα Μητέρας και Έτος Γέννησης.
Επίσης με το νόμο αυτό :Πρώτον ,καταργήθηκαν τα εκλογικά βιβλιάρια και οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή του διαβατηρίου τους ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας.Δεύτερον,οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται ενιαίοι χωρίς διάκριση σε καταλόγους ανδρών και γυναικών.Τρίτον,σε κάθε εκλογέα έχει αποδοθεί ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός που είναι μοναδικός και παραμένει ο ίδιος για πάντα.Τέταρτον,οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε άλλο Δήμο από αυτόν, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, θα πρέπει να μεταδημοτεύσουν σε αυτόν, εφόσον πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.Κάθε εκλογέας μπορεί να ζητήσει αιτιολογημένα τη διόρθωση κάθε στοιχείου εγγραφής του στον εκλογικό κατάλογο.Για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις της μεταδημότευσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τον οικείο δήμο.Όσον αφορά, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ή στο Λιμενικό Σώμα, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους δήμου και υπηρετούν την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών σ' άλλο δήμο, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές,είτε στο δήμο που είναι εγγεγραμμένοι, είτε στο δήμο που υπηρετούν.Για την ψηφοφορία των εκλογέων του στρατιωτικού προσωπικού γίνεται ειδική μνεία στο βιβλίο πρακτικών της εφορευτικής επιτροπής και τα στοιχεία τους αναγράφονται ιδιαίτερα στο πρωτόκολλο ψηφοφορίας.Σε περίπτωση που οι εκλογείς αυτοί ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους,οφείλουν να προσκομίσουν από τις υπηρεσίες τους βεβαίωση ότι δεν έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.Έλληνες ναυτικοί που υπηρετούν σε πλοία την ημέρα της ψηφοφορίας και ευρίσκονται σε λιμάνι άλλου δήμου,ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές, στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή στο δημοψήφισμα στο δήμο που βρίσκεται το πλοίο.Οι ονομαστικές καταστάσεις συντάσσονται και υπογράφονται από τον πλοίαρχο του πλοίου και θεωρούνται,για το γνήσιο της υπογραφής και το αληθές του περιεχομένου τους, από τον προϊστάμενο της Λιμενικής ή Αστυνομικής ή Τελωνειακής Αρχής του δήμου που ναυλοχεί το πλοίο.Σε περίπτωση που οι εκλογείς αυτοί ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους, οφείλουν να προσκομίσουν από τις υπηρεσίες τους βεβαίωση ότι δεν έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Τέλος,οι κρατούμενοι που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν,είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν τους έχει επιβληθεί αμετάκλητα παρεπόμενη ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, ψηφίζουνε στα εκλογικά τμήματα που οργανώνονται σε κάθε χώρο κράτησης με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

ΠΗΓΕΣ: http://www.ypes.gr/el/Elections/NationalElections/DeputyElections/ElectionCatalogue/#a1 http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm

E-class(Δανίκας Ιωάννης,Γεράσιμος Κουνάδης)[επεξεργασία]

Το open e-class είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού για την διαχείριση εκπαιδευτικού περιεχομένου. Δημιουργήθηκε από την ομάδα ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης GUnet.Το open e-class είναι εγκατεστημένο σε πολλά ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Λειτουργεί σε όλα τα περιβάλλοντα ( Windows, Linux,κτλ)και σε όλους τους φιλομετρητές ( Firefox, Chrome, Explorer, κτλ). Το open e-class έχει και 2 εφαρμογές για συσκευές ios και android.

Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας ξεκίνησε το 2001. Η πρώτη έκδοση της πλατφόρμας open e-class κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2003 με την ονομασία GUnet eClass 1.0, και χρησιμοποιήθηκε έως το 2007 με 9 ενδιάμεσες αναβαθμίσεις. Το 2007 αναπτύχτηκε η δεύτερη έκδοση του open e-class η GUnet eClass 2.0 και χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 2014 με 9 ενδιάμεσες αναβαθμίσεις. Tο 2012 ξεκίνησε η προετοιμασία για τον σχεδιασμό του 3 κύκλου της πλατφόρμας open e-class.

Το open eClass χρησιμοποιείτε από 350000 περίπου εγγεγραμμένους χρήστες και υπάρχουν περίπου 11000 ηλεκτρονικά μαθήματα στην πλατφόρμα. Κάθε χρήστης (εκπαιδευτής ή εκπαιδευόμενος) μπορεί να αποκτήσει λογαριασμό στο eClass δηλώνοντας ένα όνομα χρήστη, τον κωδικό που θα χρησιμοποιει για να συνδέετε, τον αριθμό μητρώου του, ένα προσωπικό τηλέφωνο και το e-mail του. Kάθε μάθημα αποτελεί μια αυτόνομη οντότητα στην πλατφόρμα και διαχειρίζεται από τον υπεύθυνο καθηγητή, ανάλογα με το υλικό που θα διαθέσει και το μοντέλο εκπαίδευσης που θα υιοθετήσει. κάθε οντότητα μπορεί να χωριστεί σε διάφορα υποσυστήματα. Τα υποστηριζόμενα υποσυστήματα είναι τα εξής:

1. Ατζέντα, χρησιμοποιείτε για την χρονική παρουσίαση του μαθήματος(διαλέξεις, αξιολογήσεις, εξετάσεις, κτλ).

2. Έγραφα, όπου γίνετε η αποθήκευση , παρουσίαση και διαχείριση του εκπαιδευτικού υλικού του μαθήματος.

3. Ανακοινώσεις, αφορούν το μάθημα και ενημερώνουν τους εγγεγραμμένους χρήστες.

4. Περιοχές συζητήσεων, ένα υποσύστημα για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα του μαθήματος. Είναι ένα υποσύστημα αλληλεπίδρασης μεταξύ εκπαιδευτή με το εκπαιδευόμενο.

5. Ομάδες εργασίας, περιοχή χωρισμού φοιτητών σε ομάδες.

6. Σύνδεσμοι, αφορά τις εξωτερικές πηγές που χρησιμοποιούνται από τον εκπαιδευτή στο μάθημα.

7. Εργασίες φοιτητών, ένα χρήσιμο εργαλείο για την ηλεκτρονική υποβολή εργασιών.

8. Ασκήσεις αξιολόγησης, δημιουργείται από τον καθηγητή για την αξιολόγηση των φοιτητών.

9. Περιγραφή μαθήματος, χώρος που γίνετε μια περιγραφή του μαθήματος.

10. Βίντεο μαθήματος, χώρος όπου γίνετε η αποθήκευση οπτικοακουστικού εκπαιδευτικού υλικού.

11. Χώρος συζητήσεων, χώρος στον όποιο γίνονται συζητήσεις για θέματα του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο.

12. Σύστημα wiki, ένα εργαλείο δημιουργίας wiki.

13. Ερωτηματολόγιο, όπου είναι δυνατή η δημιουργία ερωτηματολογίων από τον υπεύθυνο καθηγητή στους φοιτητές.

14. Χώρος ανταλλαγής αρχείων, περιοχή που επιτρέπει την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ φοιτητών και των υπευθύνων καθηγητών.

15. Γραμμή μάθησης ένα εργαλείο για την δημιουργία προγράμματος εκμάθησεις .

Πηγες: eclass.gunet.gr Wikipedia

Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών(http://www.kep.gov.gr/) (Αδέμης Θεόδωρος, Αλέξανδρος Μουστάκας)[επεξεργασία]

Ο δικτυακός τόπος των ΚΕΠ, έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για την ηλεκτρονική πληροφόρηση και εξυπηρέτησή των πολιτών από το σπίτι και το γραφείο. Ενημερώνεται καθημερινά με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που καλύπτουν όλο το εύρος του Δημόσιου Τομέα, καθιστώντας τον το σημείο αναφοράς των πολιτών στο Διαδίκτυο για τις συναλλαγές με τη Δημόσια Διοίκηση. Επιπρόσθετα, δίνει πλέον την δυνατότητα να υποβληθούν ηλεκτρονικές αιτήσεις προς τα ΚΕΠ για μία σειρά Διοικητικών διαδικασιών.

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες[επεξεργασία]

Η ιστοσελίδα παρέχει πληθώρα ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εγγράφων. Επίσης παρέχει φιλτράρισμα ανά θεματική κατηγορία που εντάσσεται η υπηρεσία. Τα διαθέσιμα φίλτρα είναι τα εξής:

Διαθέσιμα Φίλτρα

Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση, Δημόσια Τάξη και Άμυνα,
Διεθνείς Υποθέσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση, Δικαιοσύνη,
Πολιτεία και Δημόσια Διοίκηση, Εκπαίδευση και Έρευνα,
Επιχειρηματικότητα και Ανταγωνιστικότητα, Εργασία,
Ασφάλιση και Σύνταξη, Μέσα Μεταφοράς, Ταξίδια και Τουρισμός,
Οικονομία και Οικονομικά, Περιβάλλον και Φυσικοί Πόροι,
Πληροφορία και Επικοινωνία, Πολεοδομία και Κτηματολόγιο,
Πολιτισμός και Ελεύθερος Χρόνος, Υγεία και Κοινωνική Μέριμνα

Δημοφιλέστερες υπηρεσίες
  • Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης
  • Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης
  • Χορήγηση πιστοποιητικού εντοπιότητας
  • Βεβαίωση καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση από ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ
  • Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος καυσίμων

Τις υπηρεσίες αυτές μπορεί να τις υποβάλει ηλεκτρονικά ο ενδιαφερόμενος από την Εθνική Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης ermis αλλά θα πρέπει να μεταβεί στο ΚΕΠ της επιλογής του για να παραλάβει την αντίστοιχη βεβαίωση / πιστοποιητικό που παράγει η υπηρεσία.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων[επεξεργασία]

Για την εγγραφή του επισκέπτη σε ορισμένες από τις υπηρεσίες ζητούνται τα εξής στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο/ Επωνυμία Επιχείρησης - Διεύθυνση / Έδρα επιχείρησης - ΤΚ - Τηλέφωνο - E-mail - fax - Πόλη – Χώρα.
Τα παραπάνω στοιχεία, μη ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα διατηρούνται στο αρχείο του portal που ανήκει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ). Τα στοιχεία αυτά δεν γνωστοποιούνται σε τρίτους.

Newsletters[επεξεργασία]

Για την εγγραφή του επισκέπτη στις λίστες παραληπτών (mailing lists) των Ενημερωτικών Δελτίων (newsletters) του Δικτύου ζητούνται τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο / Επωνυμία Επιχείρησης - E-mail. Το portal που ανήκει στο ΥΔΜΗΔ μπορεί να διατηρεί αρχείο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των παραληπτών για την αποστολή και άλλων μηνυμάτων ενημερωτικού χαρακτήρα πέρα από τα Newsletters εκτός αν ο παραλήπτης δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Τα στοιχεία αυτά ουδέποτε γνωστοποιούνται σε τρίτους. Ο παραλήπτης των Newsletters μπορεί να διαγραφεί από το αρχείο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Το portal που ανήκει στο ΥΔΜΗΔ μπορεί να διαγράψει οποιονδήποτε παραλήπτη αναιτιολόγητα.

Cookies[επεξεργασία]

Το portal που ανήκει στο ΥΔΜΗΔ μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη / χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων του Δικτύου (π.χ. newsletters). Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη / χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης / χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων του Δικτύου δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

IP Addresses[επεξεργασία]

H διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Η/Υ έχει πρόσβαση στο Internet και στη συνέχεια στο Δίκτυο αξιοποιείται αποκλειστικά για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.

Ψηφοφορίες[επεξεργασία]

Για τη συμμετοχή του επισκέπτη / χρήστη σε ψηφοφορία που διενεργείται από το portal που ανήκει στο ΥΔΜΗΔ ζητούνται τα εξής στοιχεία : Ονοματεπώνυμο και κατά περίπτωση άλλα στοιχεία, μη ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως ιδιότητα, ηλικία κλπ. ( ανάλογα με τη φύση των ερωτημάτων που τίθενται προς ψηφοφορία). Η ψήφος του επισκέπτη / χρήστη καταγράφεται αποκλειστικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με τη θέση της κοινής γνώμης πάνω σε ορισμένο ζήτημα και δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε άλλο σκοπό ούτε να γνωστοποιηθεί σε τρίτους.

Πηγές: 1 2 3

Amazon(Σουνιδάκης Δημήτρης,Σαλταούρας Βασίλης)[επεξεργασία]

Το Amazon είναι μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να λάβουν μέρος σε online συναλλαγές είτε αγοράζοντας καινούρια αλλά και μεταχειρισμένα προιόντα είτε πωλώντας οι ίδιοι τα δικά τους αγαθά.Τα προιόντα που μπορούν να αγοραστούν και να πουληθούν στο Amazon ανήκουν σε διάφορα είδη όπως έπιπλα,ρούχα,ηλεκτρικές συσκευές,προγράμματα υπολογιστή,παιχνίδια,κοσμήματα,είδη υγιεινής ακόμα και τρόφιμα.Οι συναλλαγές γίνονται εύκολα και γρήγορα μέσω πιστωτικής κάρτας ή λογαριασμού PayPal.Στην τιμή του εκάστοτε προιόντος περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς τα οποία τροποποιούνται ανάλογα με το μέρος στο οποίο βρίσκεται ο αποστολέας και το μέρος στο οποίο βρίσκεται ο παραλήπτης και ενίοτε η μεταφορά γίνεται δωρεάν(συμβαίνει συνήθως στις προσφορές μεγάλων εταιριών).Η απλότητα και αποτελεσματικότητα αυτού του είδους συναλλαγών έχει καταστήσει το Amazon ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα των τελευταίων ετών.

Για να αποκτήσει ο χρήστης πρόσβαση στις υπηρεσίες του Amazon απαιτείται εγγραφή στην ιστοσελίδα.Την πρώτη φορά που ο χρήστης εισέρχεται στην ιστοσελίδα ζητείται από αυτόν να επιλέξει το όνομα χρήστη και τον κωδικό που θα χρησιμοποιεί ο λογαριασμός του και επιπλέον απαιτείται η παροχή της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης και προαιρετικά ο αριθμός τηλεφώνου του.Μετά την παροχή των στοιχείων και τη δημιουργία του λογαριασμού ο χρήστης μπορεί ελεύθερα να αναζητήσει και να δει λεπτομερείς πληροφορίες για οποιοδήποτε προιόν κάθε είδους που πιθανών να τον ενδιαφέρει ή να βάλει δικά του αντικείμενα προς πώληση. Ύστερα ο χρήστης βρίσκοντας ένα προιόν που τον ενδιαφέρει και επιθυμεί να το αγοράσει το προσθέτει στο ηλεκτρονικό του καλάθι όπου έχει τη δυνατότητα να εξετάσει τα στοιχεία της αγοράς του και να προχωρήσει στην πληρωμή.Πριν ολοκληρωθεί η παραγγελία ζητείται από το χρήστη το πλήρες του όνομα,η διεύθυνση του, η χώρα διαμονής,ο ταχυδρομικός κώδικας και το τηλέφωνο του και προαιρετικά κωδικοί ασφαλείας για ορισμένα κτίρια όπως και η προτίμηση για παράδοση τα σαββατοκύριακα.Τα ίδια στοιχεία ζητούνται σε περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να πουλήσει δικά του προιόντα και απαιτείται επίσης από αυτόν η επιλογή ανάμεσα στη λειτουργία επιχείρησης όπου φορολογείται με 40 δολάρια το μήνα για την πώληση απεριόριστων αγαθών ή τη λειτουργία ιδιωτικού πωλητή όπου φορολογείται με 1 δολάριο ανά προιόν που βάζει για πώληση.Επίσης ο χρήστης έχει την επιλογή να μπει στο πρόγραμμα Amazon Prime το οποίο του παρέχει αρκετές διευκολύνσεις,όπως είναι η δωρεάν μεταφορά αγαθών μέσα σε 2 ημέρες,και για το οποίο απαιτείται συνδρομή που ανέρχεται στα 100 δολάρια το χρόνο.

Όσον αφορά τη χρήση αυτών των στοιχείων το Amazon δεσμεύεται απο την προστασία προσωπικών δεδομένων και δεν μπορεί να τα αποκαλύψει σε τρίτους. Τα δεδομένα που είναι φανερά στην ιστοσελίδα του Amazon και χρησιμοποιούνται είναι τα δεδομένα χρήσης της ιστοσελίδας,δηλαδή οι αγορές,οι πωλήσεις και οι προτιμήσεις.Μέσω των cookies που υπάρχουν στην ιστοσελίδα καταγράφονται οι αγορές και οι προτιμήσεις του καταναλωτή με σκοπό να γίνονται σε αυτόν προτάσεις για αντικείμενα που ίσως τον ενδιαφέρουν βασισμένες στην ιστορία αγορών του και στη λίστα επιθυμιών του. Δηλαδή προτείνονται σε αυτόν προιόντα παρόμοια με αυτά που έχει αγοράσει στο παρελθόν ή με αυτά που επιθυμεί να αγοράσει.Επίσης, ορατά είναι στην ιστοσελίδα τα κυριότερα είδη προιόντων που έχει πουλήσει ο χρήστης όπως και η αξιοπιστία του πωλητή,δηλαδή το ποσοστό συναλλαγών που έχει ολοκληρώσει με συνέπεια.

Πηγές:http://www.amazon.com/

HealthCare.gov (Τόλης Δημήτρης, Πολέντα Αντωνία)[επεξεργασία]

Minagric (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) (Αριστοτέλης Μπούρης , Βαγγέλης Παπαδημητρίου)[επεξεργασία]

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει μια ηλεκτρονική διεύθυνση την http://www.minagric.gr/ που μέσω αυτής ο κάθε αγρότης , επιχειρηματίας , πολίτης μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για να ικανοποιήσει πιο εύκολα και γρήγορα διάφορες ανάγκες.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το minagric.gr/ στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται από διάφορα site στην 200.000 θέση ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στην 2.000 θέση επίσης στο Google PageRank έχει 7/10.Το site αυτό έχει περίπου 5.200 επισκέπτες καθημερινά οι οποίοι αυξάνονται σε περιόδους ανακοινώσεων του υπουργείου. Το Traffic Net Worth του site υπολογίζεται στα $11,594.Το όνομα της εταιρίας που στεγάζει τον server του site είναι 381 Axarnon Av.


Ψηφιακές Υπηρεσίες:

  • Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων.
  • Προσφυγές κατά Αλιευτικών Παραβάσεων.
  • Αναγγελία Διακίνησης Οπωροκηπευτικών.
  • Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων.
  • Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.
  • Γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα .
  • Αιτήσεις Κυκλοφορίας Νέου Τύπου Λιπασμάτων.
  • Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών.
  • Έλεγχος Διακίνησης Ζώων και Κρέατος .
  • Διάθεση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων.


Φόρμα συμπλήρωσης: Στο site e-services.minagric.gr για συνδεθεί κάποιος ζητείται όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης ,σου δίνεται επίσης επιλογή για επανάκτηση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης . Αλλιώς υπάρχει επιλογή εγγραφή-δημιουργία λογαριασμού που μέσω μιας φόρμας συμπλήρωσης ζητούνται από τον χρήστη διάφορα στοιχεία.

  • Επώνυμο/Επωνυμία (απαραίτητο)
  • Α.Φ.Μ. (απαραίτητο)
  • Τηλέφωνο (απαραίτητο)
  • E-Mail (απαραίτητο)
  • Επαλήθευση E-Mail (απαραίτητο)
  • Διεύθυνση (απαραίτητο)
  • Πόλη (απαραίτητο)
  • Τ.Κ. (απαραίτητο)
  • Κωδικός πρόσβασης (απαραίτητο)
  • Επαλήθευση Κωδικού (απαραίτητο)
  • Όνομα ,Πατρώνυμο ,Ημ/νία Γέννησης (προαιρετικά)


Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Διεύθυνση: Αχαρνών 2 Αθήνα, 101 76, Ελλάδα Τηλέφωνο: Τηλεφωνικό Κέντρο 210 212 4000 Τηλεομοιοτυπία: 1540 Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Πληροφορικής είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2, 111 43, Αθήνα.

Πηγές:http://www.minagric.gr/index.php/el/ , http://e-services.minagric.gr/ , http://www.freewebsitereport.org/www.minagric.gr

ΟΓΑ (Πύρκας Αλέξανδρος, Θυμνιόπουλος Κωνσταντίνος)[επεξεργασία]

Το www.oga.gr είναι η επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων. Παρέχει ελεύθερη περιήγηση σε όλους τους επισκέπτες αλλά επιπλέον απαιτεί εγγραφή για κάποιες συγκεκριμένες υπηρεσίες που αφορούν δημόσια και επίσημα έγγραφα. Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για νέα που αφορούν τις συντάξεις, το ασφαλιστικό, επιδόματα και όποια άλλη παροχή αφορά τον ΟΓΑ. Επιπλέον οι ασφαλισμένοι του οργανισμού μπορούν να αποκτήσουν εύκολα επίσημες βεβαιώσεις που αφορούν οικονομικά στοιχεία για φορολογικές και άλλες χρήσεις. Για να χρησιμοποιηθεί αυτή η υπηρεσία είναι αναγκαίο οι επισκέπτες της σελίδας να συνδεθούν προσωρινά χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους αριθμό φορολογικού μητρώου(ΑΦΜ), τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον αριθμό μητρώου ΟΓΑ. Ακόμη στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ οποιοσδήποτε μπορεί να ενημερωθεί για τους νόμους και τους κανονισμούς που ισχύουν σε όλες τις παροχές που προσφέρονται. Επίσης αναρτώνται και αποτελέσματα που αφορουν διαγωνισμούς της Αγροτικής Εστίας όπως προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, διακοπών, εισιτήρια θεάτρου, βιβλία και άλλα. Για να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι να χρησιμοποιήσουν τις παραπάνω υπηρεσίες που απαιτούν εύρεση των στοιχείων τους, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουν πιστοποιήσει την ακρίβεια των στοιχείων τους σε κάποιον ανταποκριτή του ΟΓΑ. Όσον αφορά τους ανταποκριτές του ΟΓΑ, για αυτούς υπάρχουν επιπλέον υπηρεσίες και αρμοδιότητες μέσω της ιστοσελίδας. Για την χρησιμοποίηση αυτών απαιτείται να γίνει εγγραφή.

Oga

Για την εγγραφή του ανταποκριτή είναι απαραίτητα να δοθούν τα ακόλουθα στοιχεία : όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός δελτίου ταυτότητας, αριθμός φορολογικού μητρώου, ο προσωπικός κωδικός ανταποκριτή, ένα τηλέφωνο και ένα email επικοινωνίας και ακόμη ένα προσωπικό username και password για την είσοδο στη σελίδα. Τέλος άλλη μια απλή υπηρεσία που προσφέρει ο ΟΓΑ μέσα από την ιστοσελίδα του είναι η εγγραφή των πολιτών σε μία Mailing List για την ενημέρωση μέσω εγγεγραμμένων δελτίων τύπων. Για αυτό το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να καταχωρήσει ένα έγκυρο email ώστε να λαμβάνει τα Newsletters. Μέσω ανακοίνωσης του ΟΓΑ έχει δηλώσει ότι δημοσιεύεται στη σελίδα (κείμενο, φωτογραφίες, γραφικά σχέδια) αποτελούν πνευματική περιουσία του και αφορούν τον ίδιο τον οργανισμό. Όσον αφορά άλλες υπηρεσίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μέσω εξωτερικών συνδέσμων ο οργανισμός δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλεια και την εγκυρότητά τους. Η σελίδα έχει δημιουργηθεί το 2008 και παρέχει τις πληροφορίες σε 4 γλώσσες.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ (Κατσαρρού Δήμητρα, Ζάρρα Ευανθία)[επεξεργασία]

Το Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου είναι μια εφαρμογή που στοχεύει στην παροχή όλων των απαραίτητων δεδομένων και εφαρμογών στη δημόσια διοίκηση για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Ο βασικός στόχος είναι η εμπέδωση κουλτούρας υιοθέτησης και συντήρησης ψυφιακού φακέλου απο τους ίδιους τους δημόσιους υπαλλήλους καθώς και ο σχεδιασμός βιώσιμης διαδικασίας επικαιροποίησης του.Οι φορείς που εντάσσονται στο μητρώο είναι το πάσης φύσεως προσωπικό του δημοσίου,των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμου.Για κάθε μισθοδοτούμενο καταγράφονται 75 πεδία,όπως τα Προσωπικά Στοιχεία (Όνομα,Επώνυμο,ΑΦΜ,ΑΜΚΑ,Οικονομική Κατάσταση κ.ά), Στοιχεία Υπηρεσιακής Κατάστασης(Φορέας,Κλάδος Ειδικότητα,Βαθμός,Θέση Ευθύνης κ.ά)Τυπικά Προσόντα(Πτυχία,Γλώσσες,Γνώση Η/Υ)και προτιμήσεις(Γνώμη για την Υπηρεσία,Επιθυμία Εκπαίδευσης,Επιθυμία Μετακίνησης κ.ά).Από αυτά μπορούν να εξαχθούν συνδυαστικά στατιστικά.Mέχρι σήμερα έχει επιτευχθεί : 1)Η καταγραφή των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και δημιουργία φακέλου με βασικά υπηρεσιακά στοιχεία. 2)Δημιουργία ανθρωπίνου δικτύου με περισσότερα από 7.000 μέλη. 3)Εξοίκειωση περίπου 500.000 χρηστών με τις διαδικασίες συντήρησης του φακέλου μέσω διαδικτύου. 4)Εύρεση και οριστικοποίηση όλων των οργανικών μονάδων της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που χειρίζονται. 5)Καταγραφή κατηγοριών και δημιουργία λεξικών,μεταξύ άλλων για Φορείς,Κλάδους,Ειδικότητες και Βαθμούς εργαζομένων. 6)Επικαιροποιημένα στοιχεία και δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με όλες τις Διευθύνσεις Προσωπικού με ηλεκτρονική αλληλογραφία. 7)Δυνατότητα σε κάθε υπάλληλο να ελέγχει τον ηλεκτρονικό του φάκελο. 8)Συνεχής διαδικασία επικαιροποίησης. 9)Στατιστικά στοιχεία και έλεγχος για το σύνολο των προσλήψεων,αποχωρίσεων,μετακινήσεων στο Δημόσιο. 10)Δυνατότητα άμεσης εξαγωγής επικαιροποιημένων στατιστικών στοιχείων για το σύνολο καταγεγραμμένων εργαζομένων του δημοσίου(αριθμός υπαλλήλων,είδος εργασιακής σχέσης,ο φορέας που ο εργαζόμενος υπηρετεί, αλλά και εκείνος όπου ανήκει,κατηγορία εκπαίδευσης,κλάδος,ειδικότητα,βαθμός,θέση ευθύνης,πτυχία,δημογραφικά, κ.ά) Οι φορείς που συμμετέχουν είναι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρίθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και η Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΕΠΑΝΑΔ (Βασίλης και Βαγγέλης Παπαδημητρίου)[επεξεργασία]

Το Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαΐκή ένωση και βασικός στόχος του είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση της ανεργίας, η κοινωνική ενσωμάτωση όλο και περισσότερων πολιτών κι η μεταρρύθμιση του τομέα υγείας. Λειτουργεί δε υπό την σκέπη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Στο πλαίσιο δράσης του Ε.Π. υπάγονται οι ακόλουθες ομάδες:

1 Εργαζόμενοι / Αυτοαπασχολούμενοι

2 Άνεργοι

3 Ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

4 Ωφελούμενοι παρεμβάσεων υγείας

5 Συστημικές παρεμβάσεις

Με απώτερο στόχο την άριστη λειτουργία κι εφαφμόσιμη υλοποίηση του προγράμματος, οι φορείς στους οποίους δραστηριοποιείται έχουν ταξινομηθεί στους επονομαζόμενους άξονες προτεραιότητας, που είναι οι ακόλουθοι:

1 Άξονας προτεραιότητας 1 : Συστημικές παρεμβάσεις, ο οποίος περιλαμβάνει το σύνολο των παρεμβάσεων που θα λάβουν χώρα όσον αφορά τις δράσεις των θεματικών αξόνων προτεραιότητας 2, 3 και 4 που περιγράφονται παρακάτω.

Για το λόγο αυτό, έχει συσταθεί μια Δομή στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, η οποία αποτελείται από 10 μέλη κι έχει ως αρμοδιότητες το σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των δράσεων του ΕΠ. ΑΝΑΔ. Ειδικότερα, παρακολουθείται αν υπάρχει απόκλιση από τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα και τους στόχους που έχουν τεθεί, μελετώνται οι τρόποι παρέμβασης σε περίπτωση απόκλισης και αν κριθεί αναγκαίο γίνεται αναπροσαρμογή των αρχικών στόχων. Κρίθηκε αναγκαία η σύσταση αυτής της Δομής για να είναι πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος των παρεμβάσεων που σε κάθε περίπτωση απαιτούνται καθώς επίσης και για να διασφαλιστεί η ευρύτερη και δικαιότερη χρήση των διαθέσιμων πόρων. Το Σχέδιο Δράσης που σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται συντάσσεται από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

2 Θεματικός άξονας προτεραιότητας 2: Προσαρμοστικότητα του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της συνεχούς μεταβολής της σύγχρονης κοινωνίας, η ανταγωνιστική οικονομία που κυριαρχεί δημιουργεί διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις, όσον αφορά τις γνώσεις και τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού. Η στρατηγική που ακολουθείται για τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της χώρας αφορά δράσεις όπως η δια βίου μάθηση εργαζομένων κι αυτοαπασχολούμενων καθώς κι η ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση.

3 Θεματικός άξονας προτεραιότητας 3 : Εκσυγχρονισμός των συστημάτων απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας.

Γίνεται προσπάθεια μεταρρυθμίσεων στα συστήματα επαγγελματικής κατάρτισης και προώθησης της απασχόλησης με σκοπό να μπει στην αγορά εργασίας μεγαλύτερος αριθμός ατόμων, να εξαλειφθεί το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας και να μειωθεί το ποσοστό των ηλικιακά αποκλεισμένων. Δίνεται έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση των

προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με βάση μελέτες που ερευνούν τις τάσεις που ισχύουν στην αγορά εργασίας.

4 Θεματικός άξονας προτεραιότητας 4 : Ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού γίνεται προσπάθεια να ενδυναμωθούν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ώστε να γίνει εφικτή η ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό και την αγορά εργασίας, με ίσους όρους και δικαιώματα.

Σε γενικές γραμμές οι συστημικές παρεμβάσεις που εφαρμόζονται από το ΕΠ. ΑΝΑΔ.είναι οι εξής: Καθορισμός των αναγκών της αγοράς εργασίας, Συνεχής επαγγελματική κατάρτιση, Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού, Ανάπτυξη ικανοτήτων για τη δημιουργία πολιτικών και προγραμμάτων σε δράσεις τοπικής ανάπτυξης, Λειτουργία διαδικτυακής πύλης προσφοράς / ζήτησης εργασίας, Αναβάθμιση των μηχανισμών επιτήρησης της αγοράς εργασίας, Αποτελεσματική εφαρμογή των πολιτικών κοινωνικής ενσωμάτωσης και κοινωνικής προστασίας.

Όσον αφορά την ομάδα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας οδηγεί σε νέες μορφές εργασίας όπως η τηλε-εργασία, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η εκμάθηση και χρήση ηλεκτρονικών και πληροφοριακών συστημάτων που πραγματώνεται με προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης ή με προγράμματα δια βίου μάθησης με τα οποία οι αυτοαπασχολούμενοι να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις νέες ανάγκες που δημιουργούνται στην αγορά εργασίας όπως για παράδειγμα το δικτυακό marketing. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται επίσης η αστικοποίηση και η ερήμωση των αγροτικών περιοχών, που αποτελεί μάστιγα της ελληνικής κοινωνίας.

Σχετικά με την ομάδα των άνεργων γίνονται προσπάθειες ένταξης στο εργατικό δυναμικό της χώρας γυναικών, νέων και μακροχρόνια ανέργων με επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων μετά από παρακολούθηση και μελέτη εξειδικευμένων μορφών εργασίας που απαιτούνται.

Στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ανήκουν οι μακροχρόνια άνεργοι, οι μετανάστες, άτομα με θρησκευτικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το ΕΠ. ΑΝΑΔ. εφαρμόζει στρατηγικές που αποσκοπούν στην προώθηση της κοινωνικής και επαγγελματικής ενσωμάτωσής τους, αξιοποίηση της κοινωνικής επιχειρηματικότη-τας για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και βελτίωση της πρόνοιας όπου θεωρεί-ται αναγκαίο.

Σχετικά με τον άξονα ψυχικής και δημόσιας υγείας υπάρχει εθνική στρατηγική για την εξασφάλιση της υγείας του συνόλου του πληθυσμού της χώρας που αφορά την βελτίω-ση της νοσοκομειακής περίθαλψης, την ανάπτυξη εξωνοσοκομειακών δομών για την ενίσχυση της πρόληψης, την έγκαιρη αντιμετώπιση ψυχικών νοσημάτων. Ειδικότερα περιλαμβάνονται ενέργειες που αφορούν στη σύσταση και λειτουργία κέντρων ψυχικής υγείας, κινητές μονάδες ψυχικής υγείας, ξενώνων και οικοτροφείων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, την ανάπτυξη μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ( οικογενει-ακός γιατρός), δημιουργία δικτύου για την επιδημιολογική παρακολούθηση κι έλεγχο των ασθενειών που απειλούν τη δημόσια υγεία, προγράμματα ενημέρωσης κι ευαισθη- τοποίησης του κοινού για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Σύνδεσμοι με τους οποίους σχετίζεται το ΕΠ. ΑΝΑΔ. είναι οι ακόλουθοι:

Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο

Υπουργείο εργασίας κοινωνικής ασφάλειας και πρόνοιας

Γενική γραμματεία διαχείρισης κοινοτικών και άλλων πόρων

Πρόγραμμα Διαύγεια

ΕΣΠΑ

Ελληνική εταιρία τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης

ΟΑΕΔ

Μονάδα οργάνωσης της διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων

Εθνική υπηρεσία για την κοινωνική ένταξη και την κοινωνική οικονομία και αρκετοί άλλοι.

Πηγές:http://www.epanad.gov.gr/

Instagram(Παπαντωνίου Aικατερίνη, Γιαννακοπούλου Ιωάννα)[επεξεργασία]

Το Instagram είναι ένα δωρεάν online πρόγραμμα και κοινωνικό δίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν, να επεξεργάζονται και να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους με άλλους χρήστες μέσω της δικής τους πλατφόρμας Instagram, το e-mail και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων Twitter, το Facebook, Tumblr, Foursquare και το Flickr.

Ο χρήστης του Instagram μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες μέσα από την εφαρμογή ή να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που υπάρχουν ήδη στη φωτογραφική μηχανή. Μπορεί να δώσει στη φωτογραφία έναν τίτλο,ο οποίος είναι χρήσιμος ή και διασκεδαστικός. Μπορεί να μοιραστεί φωτογραφίες άμεσα, όχι μόνο μέσω Instagram, αλλά και μέσω facebook, twitter, και άλλα κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί επίσης να συνδεθεί με τον foursquare λογαριασμό του και να προσθέσει στις φωτογραφίες την τοποθεσία. Από προεπιλογή, οι φωτογραφίες είναι δημόσιες στο Instagram.

Επεξεργασία Φωτογραφίας: Σημαντικός παράγοντας του Instagram είναι το γεγονός ότι έχει 11 διαφορετικά φίλτρα που μπορεί ο χρήστης να χρησιμοποιήσει μέχρι να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την φωτογραφία. Το Instagram έχει από την έναρξη της λειτουργίας του την επιλογή των φίλτρων αλλά δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να αγοράσει επιπλέον φίλτρα.

Κοινωνικά: Το Instagram, όπως και κάθε άλλο κοινωνικό δίκτυο, βασίζεται στην κατοχή φίλων ή "ακολούθων". Στο Instagram μπορούμε να "ακολουθούμε" τους ανθρώπους. Στην κορυφή του προφίλ σας (ή το προφίλ του καθενός), θα δείτε το όνομα, τη φωτογραφία του προφίλ, πόσες φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί, πόσους "ακόλουθους" έχει ο λογαριασμός, και πόσα άτομα "ακολουθεί" ο χρήστης. Όταν ακολουθήσουμε κάποιον, οι φωτογραφίες του εμφανίζονται στη ροή μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι «like» στις φωτογραφίες και να τις σχολιάσουμε.


Πηγές: http://searchcio.techtarget.com/definition/Instagram , http://infospace.ischool.syr.edu/2011/12/15/what-is-instagram-and-why-is-it-so-popular/

bodybuilding.com (Πάσκου Γιώργος,Παππάς Στυλιανός)[επεξεργασία]

ΕΛΤΑ (Νεοκάζη Στεφανία)[επεξεργασία]

Τα ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) είναι το πρώην κρατικό μονοπώλιο που παρείχε στην Ελλάδα ταχυδρομικές υπηρεσίες. Η Ίδρυση των Ελληνικών Ταχυδρομείων έγινε το 1828. Σήμερα είναι ανώνυμη εταιρία με μετόχους το ελληνικό δημόσιο και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο. Εδρεύει στην πόλη των Αθηνών. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μπορούν και εκδίδουν γραμματόσημα από το 1861. Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 780 καταστήματα ΕΛΤΑ και 750 ταχυδρομικά πρακτορεία.

Ιστορία

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1828 ο τότε κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας υπέγραψε ψήφισμα για ταχυδρομική συγκοινωνία ιδρύοντας το Γενικό Ταχυδρομείο. Ο πρώτος ταχυδρόμος είχε έρθει στην Αθήνα από το Ναύπλιο την τότε πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η δουλειά του ήταν πάρα πολύ δύσκολη γιατί δεν υπήρχαν συγκοινωνίες ούτε αυτοκίνητα επίσης η χώρα ήταν μεγάλη και υπήρχε γεωγραφική ιδιομορφία. Το 1834 σε συμφωνία με τον Γάλλο τραπεζίτη Φεράλδη εξασφαλίζεται η εξυπηρέτηση του ταχυδρομείου από και προς τα νησιά ενώ το 1836 τοποθετούνται οι πρώτες άμαξες για τη μεταφορά αλληλογραφίας Αθήνα-Πειραιά. Το 1860 μπαίνει ο νόμος για τα γραμματόσημα και τυπώνεται στο Νομισματοκοπείο του Παρισιού το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο που είχε σαν σύμβολο την κεφαλή του Ερμή. Το 1869 τα ελληνικά ταχυδρομεία χρησιμοποιούν το τρένο ενώ το 1874 βρίσκονται παρόντα στην ίδρυση της παγκόσμιας ταχυδρομικής ένωσης στη Βέρνη. Το 1892 προστίθεται το τηλέφωνο στις αρμοδιότητες των ταχυδρομείων. Το 1896 γίνονται οι πρώτοι διεθνής ολυμπιακοί αγώνες στην Αθήνα και τα ελληνικά ταχυδρομεία προχωρούν σε δύο διεθνείς πρωτοπορίες 1η εκδίδουν την πρώτη παγκοσμίως σειρά αναμνηστικών γραμματοσήμων με αθλητικό θέμα και 2η διαθέτουν μέρος των εσόδων από την πώληση των γραμματοσήμων αυτών για να ενισχύσουν οικονομικά την ολυμπιακή επιτροπή. Με την ενέργεια αυτή τα ελληνικά ταχυδρομεία γίνονται επίσημα οι πρώτοι χορηγοί των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το 1909 εγκαινιάζεται η αγροτική ταχυδρομική υπηρεσία η οποία αποτελεί το μέσο για την επικοινωνία της ελληνικής υπαίθρου με τον υπόλοιπο κόσμο. Το 1926 η ιταλική εταιρία ‘’Αεροεσπρέσσο’’ απογειώνει για πρώτη φορά τα ΕΛΤΑ. Κατά τη διάρκεια του πολέμου τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ήταν πάντοτε παρόντα επιτρέποντας την επικοινωνία με το μέτωπο. Το 1940 εν όψη του ελληνοϊταλικού πολέμου οργανώνεται η ‘’εν εκστρατεία ταχυδρομική υπηρεσία’’. Από το 1970 τα ελληνικά ταχυδρομεία λειτουργούν σαν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Το 1983 ο ΕΛΤΑ κοινωνικοποιείται. Εισάγεται ο Ταχυδρομικός Κώδικας (ΤΚ). Το 1998 καθορίζεται ο ρόλος του ΕΛΤΑ σαν φορέας παροχής καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκτός από αλληλογραφίες έχουν και τις υπηρεσίες για διάφορα δέματα όπως φοιτητικά δέματα, για δέματα εσωτερικού και εξωτερικού, για τραπεζικά προϊόντα όπως εξυπηρετήσεις λογαριασμών ταμιευτηρίου, πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων, εξοφλήσεις λογαριασμών και οφειλών, τέλη κυκλοφορίας, διάφορα προϊόντα τηλεφωνίας, προϊόντα prepaid, επιχειρηματικά δώρα, κουμπαράδες ταμιευτηρίου κ.α. Επίσης υπάρχει και η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Αndroid, Αpple και Windows Phone για εξυπηρετήσεις όλες τις ώρες τις ημέρας και όπου βρισκόμασταν.

Πηγές: http://www.elta.gr/el-gr/home.aspx https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CE%A4%CE%B1%CF%87%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1

EURES (Παραπραστανίτης Κωνσταντίνος , Παπαπάσχος Νίκος)[επεξεργασία]

IKY (ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ) (Μπεκρής Βασίλης, Παραθύρας Φίλιππος)[επεξεργασία]

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) έχει ιδρυθεί από το 1951 και συμβάλει δυναμικά με μια μακροχρόνια πορεία στην προώθηση της επιστήμης, της γλώσσας , του Ελληνικού πολιτισμού και της τέχνης. Το ΙΚΥ, στο φάσμα των δραστηριοτήτων του, σαν Εθνικός Φορέας Υποτροφιών, και έχοντας ετησίως υλοποιήσει και σχεδιάσει τριάντα προγράμματα υποτροφιών, δίνει την δυνατότητα στους νέους να επιλέξουν ποιο από αυτά τους ταιριάζει, σε Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης προσφέρει την δυνατότητα όχι μόνο σε Έλληνες ομογενείς αλλά και αλλοδαπούς , από μαθητές μέχρι και επιστήμονες ή ερευνητές οι οποίοι έχουν την θέληση να αποκτήσουν παραπάνω εφόδια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό για διάκριση σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό πλαίσιο. Δίνει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση ανεξαρτήτου γένους, φύλου και κοινωνικής-οικονομικής-γεωγραφικής κατάστασης και δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα ισχύοντα προγράμματα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, για την κατάρτιση και τη νεολαία έληξαν στο τέλος του 2013, και έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Γύρω στις 350 υποτροφίες δίνονται κάθε χρόνο (στα εξήντα τρία χρόνια παρουσίας του ΙΚΥ, χιλιάδες υπότροφοι χρηματοδοτήθηκαν για την εκπαίδευση και τις σπουδές τους) .Τα προγράμματα τα οποία έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν οι υποψήφιοι ενσωματώνουν διαστάσεις της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και της αριστείας. Ο ενδιαφερόμενος μπαίνοντας στο site του ΙΚΥ έρχεται σε επαφή με τα είδη των υποτροφιών τα οποία χωρίζονται σε τρείς βασικές κατηγορίες ( Υποτροφίες για Έλληνες, Ξένους Υπηκόους, Erasmus ) και ανάμεσα από τις παρεχόμενες υποτροφίες μπορεί να ενημερωθεί, ώστε να διαλέξει ποια του ταιριάζει καλύτερα. Για δημιουργία λογαριασμού πρέπει ο ενδιαφερόμενος να συμπληρώσει μια ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής για τις υποτροφίες δίνοντας το e-mail του δέχεται ενημερωτικά μηνύματα σχετικά με τις ανακοινώσεις του ΙΚΥ . Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για ιδρύματα και οργανώσεις και οι αιτήσεις γίνονται μια φορά ανα έτος για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης και η ημερομηνία ανακοινώνεται στα τέλη του προηγούμενου χρόνου. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να υποβάλουν απευθείας αίτηση για υποτροφία και θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το πανεπιστήμιο, τo σχολείο τους ή άλλον οργανισμό, που μπορεί να υποβάλλει την αίτηση. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος θελήσει να υποβάλει αίτηση για κάποια υποτροφία, θα πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα δίνοντας εξειδικευμένα στοιχεία τα οποία χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες και είναι:

1η Κατηγορία(Προσωπικά Στοιχεία): Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Μητρός, Όνομα Πατρός, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, Τόπος Γέννησης, Εθνικότητα, Ιθαγένεια, Ομογενής(Ναι ή Όχι) .

2η Κατηγορία(Στοιχεία Επικοινωνίας): Οδός, Αριθμός, Χώρα, Περιφέρεια, Νομός, Πόλη/Χωριό, Περιοχή/Συνοικία, Ταχυδρομικός Κώδικας, Τηλέφωνο, Ηλ. Ταχυδρομείο.

3η Κατηγορία(Λοιπά Στοιχεία Αίτησης) Ίδρυμα Εσωτερικού, Χώρα Προορισμού, Ίδρυμα Εξωτερικού, Χρονολογία Συμμετοχής

Το ΙΚΥ η πρώτη Δημόσια Υπηρεσία που πιστοποιήθηκε για την Αριστεία Με τη βράβευση της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης "Recognized for Excellence in Europe".

Πηγή: https://www.iky.gr

TUMBLR (Μωραγιάννη Ευαγγελία, Δήμου Νίκος)[επεξεργασία]

zoo.gr (Δρυμούσης Γιάννης)[επεξεργασία]

Περιγραφή

Το Zoo.gr είναι μια ηλεκτρονική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με παιχνίδια που απαιτούν σύνδεση διαδικτύου, η οποία τοποθετείται μεταξύ των κορυφαίων 10 πιο δημοφιλών ιστοσελίδων στην Ελλάδα. Είναι η μεγαλύτερη Ελληνική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004. Τον Οκτώβριο του 2013 το Zoo.gr κέρδισε το βραβείο "eGaming" στα E-Volution Awards 2013.

Τρόπος Λειτουργίας

Ενώ οι χρήστες είναι σε απευθείας σύνδεση, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή στο χώρο, να ανταλλάξουν προσωπικά μηνύματα μεταξύ τους καθώς και να συμμετάσχουν σε συνομιλίες, να διαβάζουν ειδήσεις μέσω των φιλάθλων ή να παίξουν παιχνίδια είτε για έναν παίκτη ή περισσότερους.

Επίσης η ιστοσελίδα διαθέτει μια εσωτερική εφαρμογή στην οποία αναπαράγονται ειδήσεις από διάφορες άλλες ιστοσελίδες. Όλα τα παιχνίδια προγραμματίζονται σε flashplayer και περιλαμβάνουν έναν απλό χειρισμό. Μερικά από αυτά είναι το σκάκι , σταυρόλεξα , τάβλι , μπιλιάρδο , πόκερ , μπλακ τζακ , κλπ

Προσωπικά Δεδομένα Χρηστών

Το Zoo.gr συλλέγει προσωπικά δεδομένα των χρηστών στις εξής περιπτώσεις:

Α) όταν ο χρήστης εγγράφεται στις υπηρεσίες του,

Β) όταν ο χρήστης δημιουργεί το προφίλ του

Γ) όταν εισέρχεται στα προωθητικά/διαφημιστικά προγράμματά του Zoo.gr και

Δ) όταν χρησιμοποιεί τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες του.

Το Ζοο.gr τηρεί Αρχείο με τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα των χρηστών του σύμφωνα με το Ν.2472/1997 και κάθε μεταγενέστερη τροποποίησή του. Για την τήρηση αυτού του Αρχείου έχει προβεί σε Γνωστοποίηση ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τηρεί κάθε νόμιμο μέτρο για την ασφάλεια και προστασία αυτών των δεδομένων. Τα Δεδομένα των χρηστών που καταχωρούνται στο Αρχείο του Ζοο.gr είναι αποκλειστικά και μόνο αυτά που δηλώνονται από τα ίδια τα Υποκείμενα κατά την εγγραφή τους στις υπηρεσίες του Zoo.gr. Σκοπός της συγκέντρωσης αυτών των Δεδομένων είναι η αποθήκευσή τους σε εξυπηρετητή (server). Για τον σκοπό της αποθήκευσης και μόνο τα δεδομένα διαβιβάζονται σε χώρα εκτός Ε.Ε. Η συναίνεση του χρήστη στους Όρους Χρήσης του Ζοο.gr παρέχει ταυτόχρονα και την ρητή συγκατάθεση του Υποκειμένου για την επεξεργασία και διαβίβαση των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του Υποκειμένου.

Οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν, διορθώσουν, τροποποιήσουν, ενημερώσουν τα Δεδομένα που έχουν δηλώσει, ακόμη και να αδρανοποιήσουν την εγγραφή τους, ανά πάσα χρονική στιγμή, απευθυνόμενοι στην διεύθυνση info@Zoo.gr. Στην ίδια διεύθυνση οι χρήστες μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε ενημέρωση ή αντίρρησή τους σχετικά με την επεξεργασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που έχουν δηλώσει, σύμφωνα με το νόμο.


ΠΗΓΕΣ:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Zoo.gr

http://www.zoo.gr/legal/zoo_terms.html

https://www.facebook.com/zoo.gr/info?tab=page_info

winbank (Κατσούρας Ιωάννης,Μαντζάνας Κωνσταντίνος)[επεξεργασία]

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Στην ουσια ειναι ενας τραπεζικος διαδικτυακος λογαριασμος διμιουργοντας ενα χαρτοφύλακα που το παρακολουθεις μεσω wed και κανεις ολες τις συναλλαγες σου στο ιντερνετ.

Με την υπηρεσία winbank web banking μπορείς να παρακολουθείς με ασφάλεια το χαρτοφυλάκιό σου στην Τράπεζα Πειραιώς και να κάνεις τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές σου με ασφάλεια μέσω Internet, προσφέρει δυνατότητα εξόφληση λογαριασμών εξ' αποστάσεως, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα. Παρεχει Υπηρεσίες οπως Αυτόματης Ενημέρωσης Βιβλιαρίου Καταθέσεων που δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να ενημερώνουν μόνοι τους, διαδυκτιακα το βιβλιάριο καταθέσεών τους, επισεις μπορεις να ελενχεις ολη τξν κινηση στον λογαριασμο σου και ολες τις αγορες σου.

Ακομα χρησιμοποιώντας το κινητο τηλεφωνο δηλ. εχει την δυνατοτητα να σου στελνουν ενα γραπτο μηνυμα στο κινητο σου για καθε διαδικτυακα συναλλαγη, ετσι μπορεις να ελεγχεις ολες τις συναλλαγες που γινονται απο τον λογαριασμο σου. Ακομα εχεις την δυνατοτητα να επαναφορτιζεις τον λογαριασμο σου να βαζεις λεφτα δηλαδη στην προπληρωμενη καρτα διαδικτυακα απο τον τραπεζικο λογαργιασμο της τραπεζας Πειραιως.

Αλλη υπηρεσια ειναι να συνδιασεις τον λογαργιασμο σου με το e-pass για πληρωμη διοδιον μεσο e-pass. Η επαναφόρτιση της συσκευής του e-PASS της Αττικής Οδού πραγματοποιείται από τα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης της winbank της Τράπεζας Πειραιώς με πιστωτική κάρτα ή με χρέωση του λογαριασμού σας. Παράλληλα, εξακολουθεί να υφίσταται η διαδικασία απόκτησης του πομποδέκτη e-PASS (σε καταστήματα Τράπεζας Πειραιώς Αθηνών και Πελοποννήσου) με αρχικό ποσό φόρτισης τα €30 και της επαναφόρτισής του, μέσω του διευρυμένου δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.


Μπορείς να χρησιμοποιείσεις το e-PASS, εκτός από την Αττική Οδό, και στις ηλεκτρονικές λωρίδες των παρακάτω αυτοκινητοδρόμων: - Ολυμπία Οδός (Ε.Ο. Ελευσίνας- Κορίνθου-Πατρών)

- Μορέας (Ε.Ο Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας)

- Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μαλιακός-Κλειδί)

- Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου



ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να εγγραφείτε στην υπηρεσία Πειραιώς winbank web banking πρέπει να έχετε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς και να περάσεις από ένα κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Για να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό χρειάζεται:

1)Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

2)Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος

3)Πρόσφατος λογαριασμός Οργανισμού Κοινής Ωφελείας.Με την εγγραφή σας λαμβάνετε τους προσωπικούς κωδικούς εισόδου σας στην υπηρεσία winbank web banking: Username και Password. Το κόστος για την έκδοση των κωδικών είναι 5€.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Η winbank υποτίθεται οτι αναγνωρίζει τη σημασία της ασφαλείας των ηλεκτρονικών συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα και τις πιο σύγχρονες πρακτικές, ώστε να την εξασφαλ​​​ίζει. Η πρόσβαση στα συστήματα της Τράπεζας (servers) ελέγχεται από firewall το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους πελάτες/επισκέπτες απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της Τράπεζας.Από την έναρξη έως τη λήξη της σύνδεσή σας (online session) με την υπηρεσία winbank web banking, όλες οι πληροφορίες και τα προσωπικά στοιχεία κρυπτογραφούνται με βάση το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL.Όταν κατά τη διάρκεια της σύνδεσής σας στην υπηρεσία winbank web banking το σύστημα διαπιστώνει ότι δεν έχει υπάρξει καμία δραστηριότητα για 10 λεπτά, για τη ασφάλεια του πελατι αποσυνδέει αυτόματα.

Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) αναπτύχθηκε από την εταιρεία Netscape και σχεδιάστηκε για να παρέχει ασφάλεια κατά την μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο. Η έκδοση 3.0 του πρωτοκόλλου κυκλοφόρησε από την Netscape το 1996 και αποτέλεσε την βάση για την μετέπειτα ανάπτυξη του πρωτοκόλλου TLS (Transport Layer Security), το οποίο πλέον τείνει να αντικαταστήσει το SSL. Τα δύο αυτά πρωτόκολλα χρησιμοποιούνται ευρέως για ηλεκτρονικές αγορές και χρηματικές συναλλαγές μέσω του διαδικτύου.

Το SSL χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογράφησης των δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ δύο συσκευών (συνηθέστερα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών) εγκαθιδρύοντας μία ασφαλή σύνδεση μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου. Το πρωτόκολλο αυτό χρησιμοποιεί το TCP/IP για τη μεταφορά των δεδομένων και είναι ανεξάρτητο από την εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο τελικός χρήστης. Για τον λόγο αυτό μπορεί να παρέχει υπηρεσίες ασφαλούς μετάδοσης πληροφοριών σε πρωτόκολλα ανώτερου επιπέδου όπως για παράδειγμα το HTTP, το FTP,

Σε περίπτωση που εισάγετε τρεις φορές λάθος το Password σας, τότε για τη δική σας ασφάλεια κλειδώνουμε αυτόματα τους κωδικούς σας και σας απαγορεύεται η πρόσβαση στη winbank. Για να ξεκλειδώσετε τους κωδικούς σας πρέπει να καλέσετε το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Τράπεζας Πειραιώς και να γίνει πιστοποίηση των στοιχείων σας.

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Έχοντας τον κωδικό και το username μπαίνουμε στο site https://www.winbank.gr/el/Pages/Home.aspx τα πληκτολογούμε στα αντιστοιχα πεδία και στην συνέχεια περνάμε στο περιβάλλον του λογαριασμού μας.Εκεί μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κωδικό και το username μας χρησιμοποιόντας αυτά της αρεσκίας μας.Μετά από αυτό το βήμα η υπηρεσία Winbank web banking είναι στην διάθεσή μας για να καλύψει ολο το εύρος των συναλλαγών που μπορούμε να κάνουμε στο κατάστημα όπως:

  • Διαχείριση τραπεζικών προϊόντων (αλλαγή ορίων, τροποποίηση χαρακτηριστικών κ.λπ.)
  • Μεταφορές
  • Πληρωμές
  • Εμβάσματα
  • Χρηματιστηριακές συναλλαγές
  • Έλεγχο των κινήσεων του λογαριασμού

winbank mobile banking App

Με την winbank mobile banking App για Android ή iPhone κινητά για να κάνετε τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές από το smartphone κινητό.


πηγή:https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/trapezikes-ypiresies/e-banking

IRS ( international revenue service) (Τσαγανάκης Γιώργος , Πιτσιάβας Παύλος)[επεξεργασία]

ΔΑΣΤΑ (Καρούμπα Γεωργία, Μητακίδης Δημήτριος)[επεξεργασία]

Το Τει Θεσσαλλιας με χρηματοδότηση της Ε.Ε μέσω του Εσπα ξεκινησε μια πρωτοβουλια συνεργασιας του ιδρυματος με τους φορεις απασχολησης με σκοπο : Την διευκολυνση των φορεων απασχολησης στον εντοπισμο του καταλληλου στελεχικου ανθρωπινου δυναμικού και των σπουδαστών στην προσπαθεια τους για επαγγελματικη αποκατασταση.Την βελτιωση των προγραμματων σπουδων συμπεριλαμβανοντας και μαθηματα καινοτομιας και επιχειρηματικοτητας ωστε οι αποφοιτοι να ειναι τοσο το δυνατον πιο καταρτισμενοι για τις απαιτησεις της αγορας εργασιας.Στο πλαισιο αυτου του προγραμματος δημιουργειται σε ολα τα εκπαιδευτικα ιδρυματα της χωρας η Δομη Απασχολησης και Σταδιοδρομιας ( Δ.Α.ΣΤΑ) συντονιζοντας και προωθωντας καθε ενεργεια που συμβαλλει προς αυτον τον σκοπο.Υπο τον συντονισμο της Δ.Α.ΣΤΑ οι πραξεις καθε μια απο τις οποιες εχει τη δικη της διοικητικη οργανωση και λειτουργια συμφωνα με το οργανογραμμα του καθε ιδρυματος και την κειμενη νομοθεσια: Γραφειο διασυνδεσης Πρακτικη ασκηση Μοναδα καινοτομιας και επιχειρηματικοτητας

Ο.Π.Σ(Ολοκληρωμενο πληροφοριακο συστημα)

Το ολοκληρωμενο πληροφοριακο συστημα της Δ.Α.ΣΤΑ εχει σκοπο να προσφερει υπηρεσιες σε ολους τους εμπλεκομενους φορεις( ΤΕΙ-φοιτητες_επιχειρήσεις) μέσω διεπαφης διαδικτυου με τροπο ευλεικτο και προσιτο σε ολους τους χρηστες του. Η πλατφορμα πανω στην οποια αναπτυχθηκε η πυλη αποτελει ευρωστο λογισμικο με εξελιγμενες λειτουργικοτητες διαχειρησης περιεχομενου(content management) και παροχης εξατομικευμενης λειτουργικοτητας σε καθε χρηση παρεχοντας:

Κεντρικη ταυτοποιηση χρηστων (single sing on) και υποστηριξη LDAP.

Προσωρινη αποθηκευση περιεχομενου(cacheing) . Ο εξελιγμενος μηχανισμος cacheing επιτρεπει ταχυτερη εξυπηρετηση αιτηματων.

Δυνατοτητα του διαχειρηστη για δημιουργια νεων και μετατροπη ή διαγραφη υπαρχοντων σελιδων,εφαρμογων και θεματων εμφανισης χωρις διακοπη της λειτουργιας του συστηματος.

Ευχρηστο,ανοιχτο συστημα διαχειρησης της εμφανισης της πυλης με δυνατοτητα επεξεργασιας και προσθηκης νεων θεματων.

Πληρως λειτουργικη διαχειρηση χρηστων με ομαδες,ρολους και αναλυτικο καθορισμο δικαιωματων προσβασης για καθενα απο αυτους σε επιπεδο σελιδων ,ομαδων σελιδων και εφαρμογων.

Πληρες συστημα διαχειρησης περιεχομενου ,δυνατοτητα αποθηκευσης περιεχομενου σε βαση δεδομενων ήfile system, ελεγχο εκδοσεων, εισαγωγη δεδομενων, δυνατοτητες διαχειρησης αρχειων και καταλογων( δημιουργια επεξεργασια διαγραφη) και ενσωματομενο WYSIWYG( what yiu see is what you get) html editor

Ανοιχτη αρχιτεκτονικη της πυλης κκαι υποστηριξη για ολα τα καθιερωμενα προτυπα ωστε να ειναι εφικτη η ευκολη αναπτυξη και ενσωματωση νεων εφαρμογων με τη μορφη των portels.

ΣΤΟΧΟΣ

Πρωταρχικος στοχος του Ο.Π.Σ της Δ.Α.ΣΤΑ ειναι να απλοποιησει και να επιταχυνει διαδικασιες κανοντας αποτελεσματικοτερο το ρολο των γραφειων (Διασυνδεσης πρακτικης ΜΚΕ) προς οφελος ολων των εμπλεκομενων, μεσω των ακολουθων λειτουργιων υπηρεσιων που προσφερει:

Συνταξη online βιογραφικου σημειωμαυος στα προτυπα του Europass.

Επιλογη φοιτητων απο επιχειρησεις για πρακτικη ασκηση και εργασια συγκεκριμενων κριτηριων.

Καταχωρηση θεσεων εργασιας για αποφοιτους απο τις εοιχειρησης.

Καταχωρηση θεσεων πρακτικης ασκησης απο τις επιχειρησεις.

Επιλογη θεσεων εργασιας απο αποφοιτους.

Επιλογη θεσεων πρακτικησ ασκησης απο φοιτητες.

Διαχειρηση της διαδικασιας που αφορα τις θεσεις πρακτικης ασκησης.

Αναρτηση ανακοινωσεων και ενημερωτικου και εκπαιδευτικου υλικου αναρτηση ανακοινωσεων για επιδοτουμενα προγραμματα που απευθυνονται σε νεους επιχειρηματιες, παρουσιαση αποτελεσματων των υλοποιουμενων παρεμβασεων.

Οφέλη και Πλεονεκτήματα

Για τον φοιτητή

Μπορεί να κάνει on-line ¨Αίτηση Εγγραφής¨ για να έχει δικαίωμα στις υπηρεσίες που προσφέρει το Σύστημα. Να επεξεργάζεται τα Προσωπικά του Στοιχεία. Να αναζητήσει αυτόματα Διαθέσιμες Θέσεις που προσφέρονται για Πρακτική Άσκηση οι οποίες είναι συναφείς με τα Επαγγελματικά Πεδία Απασχόλησης του Τμήματός του ή και άλλων Τμημάτων. Να προβάλλει ελεγμένες θέσεις ως προς την καταλληλότητα της θέσης και ύπαρξη του Εργοδότη. Να επιλέγει διαθέσιμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης. Να ενημερώνεται αυτόματα με σχετικό μήνυμα που λαμβάνει στον Η/Υ του ως προς την πληρότητα των δικαιολογητικών και προϋποθέσεων για Επιδοτούμενη ή Μη θέση Π.Α. Να παρακολουθεί on-line την εξέλιξη της θέσης Πρακτικής Άσκησης που έχει επιλέξει. Να εκτυπώνει τη Σύμβαση που πρόκειται για θέση Π.Α Να ενημερώνεται αυτόματα με σχετικό μήνυμα που λαμβάνει στον Η/Υ του ο υποψήφιος Φοιτητής για τον αν έχει επιλεγεί από την Επιχείρηση ή όχι. Να ενημερώνεται με σχετικό μήνυμα που λαμβάνει στον Η/Υ του ο Φοιτητής για τα Αποτελέσματα Εκθέσεων Προόδου & Αξιολόγησης από τον Υπεύθυνο Πρακτικής Άσκησης.

Για τον Απόφοιτο Να αναζητήσει και να προβάλει διαθέσιμες Θέσεις Εργασίας οι οποίες είναι συναφείς με τα Επαγγελματικά Πεδία Απασχόλησης του Τμήματός που αποφοίτησε ή και άλλων Τμημάτων. Να επιλέξει on-line θέση εργασίας από σχετική λίστα διαθέσιμων θέσεων εργασίας προς κάλυψη. Να ενημερώνεται με σχετικό μήνυμα που λαμβάνει αυτόματα για την αξιολόγησή του από τον Εργοδότη βάσει Βιογραφικού του. Να ενημερώνεται με σχετικό μήνυμα ¨Πρόσκληση για Συνέντευξη¨ για θέση που έχει αιτηθεί και αξιολογηθεί βάσει του βιογραφικού του. Να ενημερώνεται για τον αν έχει επιλεγεί τελικά ή όχι για θέση εργασίας που έχει αιτηθεί και πέρασε το στάδιο της συνέντευξης. Να του δίνεται η δυνατότητα μέσα από το σύστημα να αποδεχτεί τελικά μια θέση εργασίας που του έχει αποδοθεί από τον εργοδότη.

Για την Επιχείρηση

Μπορεί να κάνει on-line Αίτηση ¨Καταχώρηση Νέας Εγγραφής¨ για να έχει δικαίωμα στις υπηρεσίες που προσφέρει το Σύστημα. Να προβάλλει τα επαγγελματικά πεδία απασχόλησης των Τμημάτων του Ιδρύματος. Να επιλέξει από λίστα επαγγελματικά πεδία απασχόλησης συμβατά με την φυσιογνωμία της θέσης που πρόκειται να καταχωρήσει. Να καταχωρεί θέσεις για Πρακτική Άσκηση η οποία θα απευθυνθεί αυτόματα από το Σύστημα σε Φοιτητές με Επαγγελματικά Πεδία Απασχόλησης συναφή με τα χαρακτηριστικά της θέσης. Να καταχωρεί θέσεις Εργασίας η οποία θα προσανατολιστεί από το σύστημα και θα απευθυνθεί σε Αποφοίτους με Επαγγελματικά Πεδία Απασχόλησης συναφή με τα χαρακτηριστικά της θέσης. Να έχει μια εποπτική εικόνα για όλες τις θέσεις Πρακτικής Άσκησης και Εργασίας που έχει καταχωρήσει για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Να κάνει on-line Αποδοχή ή Απόρριψη υποψήφιων φοιτητών και αποφοίτων που αιτήθηκαν Θέση Πρακτικής Άσκησης ή Εργασίας αντίστοιχα στην επιχείρησή τους.

Πηγές: www.career.teilar.gr ,www.teilar.gr

HM Revenue & Customs (Παππάς Νίκος, Τασιόπουλος Νικόλας)[επεξεργασία]

Το HM Revenue & Customs είναι ένα τμήμα της βρετανικής κυβέρνησης υπεύθυνο για τη συλλογή των φόρων από τους πολίτες.Συγκεκριμένα αποτελεί την φορολογική αρχή μέσω της οποίας γίνεται βέβαιη η διαθεσιμότητα των χρημάτων που απαιτούνται για την χρηματοδότηση των δημοσιών υπηρεσιών της Βρετανίας, αλλά και για την οικονομική υποστήριξη οικογενειών και πολιτών.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι πολίτες μπορούν είτε ως υπάλληλοι είτε ως εργοδότες ή ακόμα και σαν επιχειρήσεις να γραφούν ηλεκτρονικά και να στείλουν τα φορολογικά τους δεδομένα στην βρετανική εφορία δίχως να κρίνεται απαραίτητη η φυσική τους παρουσία. Ο χρήστης αρχικά-προκειμένου να εγγραφεί- θα πρέπει να δημιουργήσει ένα λογαριασμό του οποίο τα βήματα είναι πολύ απλά. Αρχικά πρέπει να επιλέξει το είδος του λογαριασμού, εάν δηλαδή πρόκειται για προσωπική χρήση,για επαγγελματική, αλλά και σαν αντιπρόσωπος κάποιου άλλου ατόμου. Ύστερα ο χρήστης καλείται να επιλέξει την υπηρεσία την οποία επιθυμεί να αξιοποιήσει όπως για παράδειγμα (σύνταξη, επιστροφή φόρου, πληρωμή φόρου,φόρος προστιθέμενης αξίας κλπ.).Τέλος είναι απαραίτητο να πληκτρολογήσει το ονοματεπώνυμο του, το email και τον κωδικό πρόσβασης που χρειάζεται το HMRC ώστε αργότερα να δοθεί ένα μοναδικό δωδεκαψήφιο ID το οποίο χρησιμοποιείτε κάθε φορά μαζί με τον κωδικό πρόσβασης όταν ο χρήστης επιθυμεί να συνδεθεί(Sign in).


Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να πληρώσει φόρους όπως ο φόρος εισοδήματος, εταιρικός φόρος, φόρος κεφαλαιουχικών κερδών, φόρος κληρονομιάς, φόρος προστιθέμενης αξίας αλλά και πολλούς άλλους. Επίσης, μέσω αυτού δίνονται και επιδόματα όπως επίδομα τέκνου, επίδομα αναπηρίας, ανεργίας κλπ. Η ηλεκτρονική αυτή υπηρεσία διευκολύνει τους Βρετανούς φορολογούμενους διότι μπορούν εύκολα και γρήγορα να πληρώσουν τους φόρους τους ανά πάσα στιγμή μέσω του διαδικτύου, απλά δίνοντας τον τραπεζικό λογαριασμό τους είτε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και μέσα από ένα σύστημα που ονομάζεται ePAY ολοκληρώνεται η διαδικασία.


Έτσι λοιπόν, μέσω του HM Revenue & Customs οι Βρετανοί πολίτες (επιχειρηματίες ή απλοί εργαζόμενοι) μπορούν να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις καθώς και να εισπράξουν τα διάφορα επιδόματα από όπου και αν βρίσκονται γλιτώνοντας έτσι τον κόπο και τον χρόνο που θα απαιτούνταν εάν αναγκάζονταν να κάνουν την όλη διαδικασία με τους παραδοσιακούς τρόπους.Από την άλλη πλευρά η Βρετανική κυβέρνηση με την σειρά της, είναι σε θέση να ικανοποιεί τις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες πιο άμεσα, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά μειώνοντας σημαντικά τον φόρτο εργασίας από τους δημόσιους υπαλλήλους κερδίζοντας έτσι χρόνο που μπορεί να αξιοποιηθεί πάνω σε κάποιο άλλο έργο.



Βιβλιογραφία http://www.hmrc.gov.uk/ , https://www.gov.uk/ , http://en.wikipedia.org/wiki/HM_Revenue_and_Customs

Army.gr(Γκιάτας Ιωάννης,Χαλκίδης Θεόδωρος)[επεξεργασία]

To army.gr είναι η επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδος. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει ως σκοπό να μπορούν να ενημερωθούν οι πολίτες,οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι του στρατού για διάφορα θέματα που αφορούν τον στρατό. Οι χρήστες που θα επισκεφτούν την σελίδα μπορούν να ενημερωθούν για τις προσλήψεις πολιτικού προσωπικού,χρήσιμα τηλέφωνα/email,για την ιστορία,τα διάφορα διακριτικά,εμβλήματα όπλων και σωμάτων,στολές,εμβατήρια,σαλπίσματα,ασκήσεις καθώς και τα πιο πρόσφατα δρώμενα του στρατού όπως ορκωμοσίες,εορταστικά αγήματα,επετειακές εκδηλώσεις,επισκέψεις ανωτάτων αξιωματικών ή υπουργών κ.α. μέσω άρθρων,φωτογραφικού υλικού και video. Οι στρατεύσιμοι που θα επισκεφτούν την σελίδα μπορούν να ενημερωθούν για την ημερομηνία κατάταξη τους και διάφορες πληροφορίες σχετικά με την διάρκεια στράτευσης τους,την μετακίνηση από και προς το κέντρο εκπαίδευσης,σε ποιο Στρατολογικό Γραφείο ανήκουν,πότε πραγματοποιούνται οι κατατάξεις καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την στράτευση τους. Οι μόνιμοι και το πολίτικο προσωπικό του στρατού μπορούν να ενημερωθούν μέσω της σελίδας για θέματα όπως είναι οι μεταθέσεις,οικονομικά ζητήματα(οδοιπορικά,προμήθειες,συμβάσεις,συνταξιοδοτικά προγράμματα κλπ.),υγειονομικά ,συμβεβλημένοι ιατροί και κλινικές, στρατιωτικές λέσχες και Σ.Ο.Α. Οι μόνιμοι του στρατού έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στην πλατφόρμα του Γ.Ε.Σ. εφόσον δημιουργήσουν λογαριασμό.

Για την δημιουργία λογαριασμού απαιτείται ο χρήστης να εισάγει Α.Φ.Μ.,Α.Μ.Κ.Α. καθώς και τα έξι τελευταία ψηφία IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μισθοδοτείτε.

Αίτηση

IBAN είναι ένας τυποποιημένος,μοναδικός και μηχανογραφικά επεξεργάσιμος αριθμός τραπεζικού λογαριασμού.Σκοπός του IBAN είναι να διευκολύνει την αυτόματη επεξεργασία των διασυνοριακών εμβασμάτων,που διενεργούνται σε πίστωση λογαριασμού. Έπειτα εφόσον συνδεθεί έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για τα φύλλα μισθοδοσία του μέσω του extrait. Το extrait είναι μία υπηρεσία που παρέχει την δυνατότητα στους φορείς του Στρατού Ξηράς να παρακολουθούν με ηλεκτρονικό τρόπο, την κίνηση και το υπόλοιπο του λογαριασμού που έχουν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η υπηρεσία αυτή αναπτύχθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες της υπηρεσίας του extrait θα λαμβάνουν καθημερινά ή μηνιαία (ανάλογα με την επιλογή τους ) email με την κίνηση και το υπόλοιπο του λογαριασμού που έχουν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα δεδομένα που ανταλλάσσονται είναι κρυπτογραφημένα τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και κατά την μετάδοση τους μέσω του διαδικτύου . Επιπρόσθετα τα email που θα λαμβάνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος θα είναι δυνατόν να αναγνωστούν μόνο από τον Η/Υ στον οποίο θα έχει εγκατασταθεί το εγκεκριμένο από την Τράπεζα της Ελλάδος πιστοποιητικό ασφαλείας.

Πηγές: http://www.army.gr/

ΑΣΕΠ (Δαβάνης , Γρίψιος)[επεξεργασία]

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) είναι μια ελληνική ανεξάρτητη αρχή που εξασφαλίζει τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής των διατάξεων που διέπουν τις προσλήψεις τακτικού καθώς και εποχιακου προσωπικου στον ευρυτερο δημοσιο τομεα. Ιδρύθηκε το 1994 με τον νομο 2190/1994(γνωστος και ως νομος Πεπονή). Δεν υποκειται σε ελεγχο απο κυβερνητικά όργανα, οπως η Ελληνική Κυβέρνηση, αλλα σε κοινοβουλευτικο ελεγχο απο την Βουλη των ελληνων, ενω υποκειται και σε δικαστικο ελεγχο. Κατά τη δεκαπενταετή λειτουργία του πέτυχε να εκπληρώσει με επιτυχία το θεσμικό της ρόλο και να διασφαλίσει αμεροληψία και διαφάνεια στον κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της απασχόλησης στη δημόσια διοίκηση. Τα εργαλεια που χρησιμοποιει ο ΑΣΕΠ για την επιλογη προσωπικου ειναι : γραπτός διαγωνισμός, αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων, συμπληρωματική πρακτική διαδικασία, ειδικές εξετάσεις ή/και συνέντευξη, Καθε χρονο το ΑΣΕΠ εκδιδει σχεδον 30 προκυρηξεις για 6.000 θεσεις και λαμβανει 350.000 αιτησεις συμμετοχης. Ελέγχει τις διαδικασίες διαγωνισμών φορέων για την πλήρωση 3.000 θέσεων τακτικού προσωπικού και 30.000 εποχικού προσωπικού. Εκδικάζει 5.000 ενστάσεις υποψηφίων, 350 αντιρρήσεις και αιτήσεις θεραπείας και προβαίνει σε 1.000 αναπληρώσεις διοριστέων, ενώ τα συλλογικά όργανα του ΑΣΕΠ εκδίδουν 2.000 αποφάσεις. Το ΑΣΕΠ έχει επιπλέον την ευθύνη για τον έλεγχο 75.000 περίπου συμβασιούχων των οποίων η σχέση εργασίας, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του προεδρικού διατάγματος 164/2004, θα μετατραπεί σε σύμβαση αορίστου χρόνου.


Συγκρότηση

Το ΑΣΕΠ αποτελείται από 24 μέλη (Πρόεδρος,2 Αντιπρόεδροι, 21 Σύμβουλοι). Τα μέλη του είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και επαγγελματικής επάρκειας και ιδίως πρόσωπα που έχουν διατελέσει ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, ανώτεροι ή ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί ή υπάλληλοι, καθηγητές ή αναπληρωτές καθηγητές ΑΕΙ ή ανώτατα στελέχη δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων ή άλλων νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα.

Αρμοδιότητες

Το ΑΣΕΠ έχει ως αποκλειστικές αρμοδιότητες:

Την επιλογή του μόνιμου προσωπικού του Δημόσιου Τομέα. Τον έλεγχο φορέων του Δημόσιου Τομέα κατά την επιλογή μόνιμου και εποχιακού προσωπικού. Τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού για τους εκπαιδευτικούς. Τον καταλογισμό στους υπευθύνους του συνόλου των αποδοχών του παρανόμως απασχοληθέντος προσωπικού. Την επισήμανση στη Βουλή και στον Πρωθυπουργό των παραβιάσεων των περιορισμών του άρθρου 103 παρ. 2-3 του Συντάγματος για την πρόσληψη συμβασιούχων. Την κλήση των εκπροσώπων των υπηρεσιών και νομικών προσώπων για παροχή οδηγιών ώστε να τηρούνται ενιαίες αρχές σε θέματα αρμοδιότητας του ΑΣΕΠ. Τον έλεγχο της κατάταξης σε οργανικές θέσεις υπαλλήλων του δημόσιου και Ν.Π.Δ.Δ. που υπηρέτησαν με σύμβαση εργασίας, εμφανούς ή μη, ορισμένου χρόνου. Τον έλεγχο της κατάταξης σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις υπαλλήλων πρωτοβαθμίων ΟΤΑ που υπηρέτησαν με σύμβαση εργασίας, εμφανούς ή μη, ορισμένου χρόνου. Τον έλεγχο παράνομων προσλήψεων, από Συμβούλους-Επιθεωρητές του ΑΣΕΠ με ιδιότητα ανακριτικού υπαλλήλου. Τον έλεγχο της νομιμότητας των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού που διεξάγουν φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Ο ΑΣΕΠ έχει δύο κατγηγορίες αιτήσεων:

Αιτηση 1

1) Την αίτηση ταυτοποίησης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες υποψηφίων που είναι για τα μέλοι:

Προσωπικά στοιχεία Στοιχεία επικοινωνίας
Επώνυμο Οδός
Όνομα Αριθμός
Ημερομηνία γέννησης Ταχυδρομικός Κώδικας
Αρ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου Νομός
Όνομα Πατρός Πόλη
Όνομα Μητρός Χώρα
Φύλο Τηλέφωνο
Α.Μ.Κ.Α Κινητό Τηλέφωνο
ΦΑΞ
E-mail
Επιβεβαίωση E-mail
Αιτηση 2

2) Και την αίτηση ταυτοποίησης υπαλλήλλων για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες φορέων που είναι για τους δημόσιους υπάλληλους:

Στοιχεία υπαλλήλου φορεα Στοιχεία επικοινωνίας Στοιχεία φορέα
Επώνυμο Τηλέφωνο Α.Φ.Μ. Φορέα
Όνομα ΦΑΞ
Όνομα Πατρός E-mail
Όνομα Μητρός ΕπιβεβαίωσηE-mail
Ημερομηνία γέννησης
Φύλο
Αρ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
Α.Φ.Μ
Διεύθυνση / Τμήμα
Θέση




Πηγή: https://www.asep.gr

neocarpet(Κωτουλας,Τζιλινης)[επεξεργασία]

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (Γ.Γ.Δ.Ε) (Πεταλούδα Χαρίκλεια-Γκαράνης Νικόλαος)[επεξεργασία]

Αίτηση

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Οι κυβερνητικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχουν δημιουργηθεί για την διευκόλυνση των πολιτών, ώστε να μην ταλαιπωρούνται σε ουρές αναμονής στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες. Αφού όλο ένα και περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν το ίντερνετ, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες έρχονται για να δώσουν στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες εύκολα και γρήγορα.

Η Υπηρεσία Χορήγησης Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε) του Υπουργείου Οικονομικών. Η υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν αίτηση για να τους χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης. Δικαιούχος μπορεί να είναι ο πολίτης ο οποίος χρησιμοποιεί ως θέρμανση το πετρελαίο στην κατοικία του και αυτός ο οποίος θέλει να δηλώσει τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας λειτουργώντας ως Διαχειριστής-Εκπρόσωπος των ενοίκων της. Ο χρήστης για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία, αρχικά θα πρέπει να συμπληρώσει δύο πεδία. Το ένα είναι το username και το άλλο είναι το password. Στο πεδίο username πρέπει ο χρήστης της υπηρεσίας να βάλει το ΑΦΜ του και στο πεδίο password τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκ των εκκαθαριστικών σημειωμάτων Φ.Ε. των τελευταίων πέντε (5) ετών. Μόλις συμπληρώσει τα στοιχεία αυτά στα πεδία εισαγωγής, θα πρέπει να επιλέξει από τη λίστα αν είναι απλός δικαιούχος ή αν είναι διαχειριστής-εκπρόσωπος πολυκατοικίας και στη συνέχεια να συμπληρώσει την αίτηση του. Αρχικά ο χρήστης πρέπει να τσεκάρει το πεδίο που λέει: «Δηλώνω υπεύθυνα ότι όλα τα στοιχεία της αίτησης που πρόκειται να υποβάλλω είναι αληθή». Μόλις τσεκάρει το συγκεκριμένο πεδίο, εμφανίζεται η φόρμα της αίτησης που πρέπει να συμπληρώσει ο χρήστης. Αρχικά ο χρήστης πρέπει να διαλέξει αν επιθυμεί ή όχι να λάβει την προβλεπόμενη προκαταβολή του επιδόματος. Εδώ πρέπει να τονιστεί πως αν δεν διασταυρωθούν αγορές πετρελαίου ή οι διασταυρωμένες ποσότητες των αγορών που αναλογούν στο χρήστη είναι λιγότερες των λίτρων που αντιστοιχούν στην προκαταβολή του απιδόματος που θα εισπράξει, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να του ζητηθεί να επιστρέψει πίσω το ποσό που του αναλογεί. Όσων αφορά την αίτηση, αρχικά ο χρήστης πρέπει να δώσει τα 9 πρώτα ψηφία του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας του και τα τετραγωνικά μέτρα. Αν η κατοικία του χρήστη είναι ενοικιαζόμενη, πρέπει να συμπληρώσει το ΑΦΜ εκμισθωτή. Στην περίπτωση που η κατοικία έχει παραχωρηθεί δωρεάν στο χρήστη, πρέπει να συμπληρώσει το ΑΦΜ του παραχωρούντος. Στο τέλος ο δικαιούχος πρέπει να δώσει το ΙΒΑΝ του λογαριασμού του που θα του επιστραφούν τα χρήματα, το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου του λογαριασμού, ένα email επικοινωνίας, το τηλέφωνο της οικίας του και ένα κινητό τηλέφωνο. Μετά τη συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων, η αίτηση είναι έτοιμη για υποβολή. Μετά την υποβολή της αίτησης, αν η αίτησή του χρήστη εγκριθεί, θα λάβει απάντηση με τα λίτρα πετρελαίου που του αντιστοιχούν, διαφορετικά θα του επιστραφούν οι λόγοι απόρριψης της αίτησης. Εάν η αίτηση εγκριθεί και ο χρήστης έχει ήδη λάβει μέρος του επιδόματος θέρμανσης από προηγούμενες αιτήσεις, το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στη νέα κατοικία αφού επανυπολογιστεί με βάση το ποσοστό του επιδόματος που έχει ήδη λάβει. Τέλος, αν επιθυμεί ο χρήστης, μπορεί να λάβει ένα αντίγραφο του αποδεικτικού εγγραφής σε pdf.

Πηγές: https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm

Δ.Τ. Αρχείο(ΝΕΡΙΤ) (ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)[επεξεργασία]

Δ.Τ. Αρχείο (ΝΕΡΙΤ) Το 2008 η ΕΡΤ ξεκίνησε ένα τεράστιο εγχείρημα με σκοπό την συντήρηση, διάδοση και καταγραφή ενός μοναδικού εθνικού πλούτου πολιτισμικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος με απώτερο σκοπό την διάθεσή του στο κοινό. Το έργο αφορά το 70% του αρχείου που βρίσκεται στην κατοχή της ΕΡΤ. Μετά το κλείσιμο τις ΕΡΤ από την τότε κυβέρνηση στις 12/6/2013 η νεοσύστατη Δημόσια Τηλεόραση-(ΝΕΡΙΤ) ανέλαβε αυτό το τεράστιο αρχείο και να φέρει εις πέρας αυτό το έργο. Η χρηματοδότηση υπήρξε 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 20% από Εθνικούς, πόρους όπου πλέον χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Δημόσια Τηλεόραση-(ΝΕΡΙΤ). Η διαδικασία θα διαρκέσει 5 με 7 χρόνια μιας και η ψηφιοποίηση γίνεται για λόγους ποιότητας σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή μια εκπομπή μιας ώρας απαιτεί ψηφιοποίηση μίας ώρας.

ΑΡΧΕΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ταινιοθήκη Τηλεόρασης: Η ταινιοθήκη τηλεόρασης είναι ένα τεράστιο αρχείο που διαθέτει πάνω από 108.000 ώρες εκπομπών με 90.000 εκπομπές σε βίντεο και 18.000 ταινίες φιλμ με πληθώρα εκπομπών, όπως για παράδειγμα ιστορικές, πολιτιστικής έρευνας, ενημερωτικές, μουσικές, παιδικές, ντοκιμαντέρ, εικαστικά, καθώς και εκπομπές για την τέχνη, πολιτιστικά μαγκαζίνο και άλλα. Η ταινιοθήκη καλύπτει ένα πολύ μεγάλο ιστορικό φάσμα περίπου από το 1955 έως και σήμερα. Στην συνέχεια, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Αρχείο Ειδήσεων Τηλεόρασης, με μια τεράστια συλλογή που κυμαίνετε περίπου στους 50.000 τίτλους με 3.338.000 μέτρα φιλμ (16mm και του εύφλεκτου 35mm). Επίσης, το αρχείο περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ειδήσεις, ρεπορτάζ καθώς και ενημερωτικές εκπομπές από τις αρχές του 1960 έως σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί το παλιότερο καταγεγραμμένο ‘φιλμ’ του αρχείου με τίτλο «Βόσπορος» και χρονολογείται στο 1910. Τα παραπάνω αρχεία είναι προσβάσιμα στο κοινό μέσω του ιστότοπου και συνεχώς εμπλουτίζονται. Επίσης, υπάρχει και το Αθλητικό Αρχείο Τηλεόρασης με περίπου 50.000 ρεπορτάζ, εκπομπές και αθλητικές ειδήσεις, καθώς και το Κοινοβουλευτικό Αρχείο Τηλεόρασης με πάνω από 3.500 οπτικοακουστικά αρχεία και πάνω από 3.000 ώρες κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων και διαφόρων εκπομπών όπου η καταγραφή των εκπομπών αρχίζει από το 1975, όμως ακόμα δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσω του διαδικτυακού τόπου.

ΑΡΧΕΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ Μια πολύ μεγάλη κατηγορία είναι η Δισκοθήκη –Ταινιοθήκη Ραδιοφώνου με υλικό που κυμαίνετε γύρω στις 130.000 μαγνητοταινίες με σπάνιες ηχογραφήσεις εκπομπών μουσικού, θεατρικού και κοινωνικοπολιτιστικού ενδιαφέροντος και άλλα .Η δισκοθήκη περιέχει 100.000 δίσκους και 26.000 cd με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο που χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, όμως η Δισκοθήκη –Ταινιοθήκη Ραδιοφώνου, όπως το Αρχείο Ειδήσεων Ραδιοφώνου και το Αθλητικό Αρχείο Ραδιοφώνου δεν διατίθενται ακόμα στο κοινό. Μια ακόμη κατηγορία που έχει αρχίσει η Ψηφιοποίηση και σύντομα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό είναι η Θεατρική Βιβλιοθήκη Ραδιοφώνου, όπου τα κείμενα και τα ηχογραφημένα έργα κυμαίνονται γύρω στις 800 θεατρικές παραστάσεις και έργα. Στη συνέχεια υπάρχει η Μουσική Βιβλιοθήκη με υλικό που ανέρχεται στους 15.000 τίτλους έργου και παρτιτούρες, που πρόκειται για έντυπες και χειρόγραφες εκδόσεις από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και σήμερα, όπου μέρος των έργων είναι διαθέσιμα στο κοινό και συνεχώς εμπλουτίζονται.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Φωτογραφικό Αρχείο με μια συλλογή που περιέχει πάνω από 300.000 φωτογραφίες από την Μικρασιατική Εκστρατεία, τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και το Αλβανικό Έπος. Επίσης η συλλογή φιλοξενεί φωτογραφίες και εικόνες από την πολιτική, πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου και από την πορεία της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Η παλιότερη φωτογραφία του αρχείου χρονολογείτε στο 1909.Τέλος, θα πρέπει να συμπληρωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος των φωτογραφιών είναι διαθέσιμο και το αρχείο συνεχώς εμπλουτίζεται.


Πηγές: http://www.hprt-archives.gr/V3/public/main/index.aspx Πηγές: http://el.wikipedia.org/wiki/Εθνικό_Οπτικοακουστικό_Αρχείο#.CE.A8.CE.B7.CF.86.CE.B9.CE.B1.CE.BA.CF.8C_.CE.B1.CF.81.CF.87.CE.B5.CE.AF.CE.BF_.CE.9D.CE.95.CE.A1.CE.99.CE.A4

NHS.uk (Ντίνος,Τσιούγκος,Πολίδης)[επεξεργασία]

Το NHS είναι μια κυβερνητική υπηρεσία υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία φροντίζει τόσο για την πληροφόρηση του χρήστη όσο και για την εύρεση διαθέσιμου γιατρού ή νοσοκομείου. Διαθέσιμες υπηρεσίες προς τον χρήστη συμπεριλαμβάνουν, εύρεση ψυχιατρικής περίθαλψης, επείγοντα περιστατικά και άμεση βοήθεια, εύρεση κέντρου υγείας, οδοντιατρικές υπηρεσίες και εύρεση φαρμακείων.

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει λογαριασμό, εισάγοντας την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, ενα όνομα χρήστη και τον κωδικό που επιθυμεί. Επιπλέον έχει την επιλογή να εισάγει προσωπικά δεδομένα όπως: το ονοματεπωνυμό του, το τηλεφωνό του, την διευθυνσή του και τον ταχυδρομικό του κώδικα, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο ζωής και διατροφής του, το ύψος και το βάρος του χρήστη ώστε οι συμβουλές που θα λαμβάνει να είναι πιο στοχευμένες. Η δημιουργία λογαριασμού προσφέρει την δυνατότητα αποθήκευσης ιατρικών θεμάτων που ενδιαφέρουν τον χρήστη, φροντίζει για την αποστολή ενημερωτικών email ή γραπτά μηνύματα λαμβάνοντας υπόψη τα ιατρικά θέματα που έχει κάνει αναζήτηση ο χρήστης και τους στόχους υγείας τους οποίους αυτός έχει επιλέξει. Επιπλέον παρέχει την επιλογή αξιολόγησης σε ιατρικά κέντρα, ιατρούς και φαρμακεία καθώς και την ανάρτηση θεμάτων ή σχολίων που αφορούν ιατρικές απορίες και που αποσκοπούν στην επίλυση τους. Ακόμα ο λογαριασμός περιέχει το ιατρικό ιστορικό του χρήστη και του δίνει την επιλογή να ελέγξει ηλεκτρονικά τα συμπτώματα που παρουσιάζει με χρήση ενός κατάλληλου ερωτηματολογίου.

Επίσης η σελίδα παρέχει πληροφορίες για όλα τα γνωστά είδη ασθενειών, συμβουλές για το πως να αξιοποιηθεί στο έπακρο το ραντεβού με έναν ιατρό και πληροφορίες για επισκέπτες από διάφορες χώρες που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη. Επιπρόσθετα έχει χρήσιμα άρθρα τα οποία ανανεώνονται καθημερινά και αφορούν νέα και εξελίξεις πάνω σε ιατρικά ζητήματα, ενώ παράλληλα προσφέρουν συμβουλές για υγειή τρόπο ζωής με θέματα όπως διατροφή, άσκηση, ελάττωση κατανάλωσης αλκοόλ και καπνίσματος και συμβουλές για την βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.


StartUpGreece.gov.gr (Κλίντον Νγκούτσαϊ)[επεξεργασία]

Το StartUpGreece.gov.gr είναι μια σελίδα του υπουργείου ανάπτυξης, με στόχο την δημιουργία ενός κόμβου. στόχος του κόμβου αυτού είναι η ενημέρωση υποστήριξη νέων επιχειρηματιών. Παρέχει απαντήσεις σε ερωτήσεις, υποστηρικτικό υλικό, δηλαδή νομικά πλαίσια κίνητρα και χρηματοδότηση. Στη σελίδα αυτή, επιχειρηματίες, νέοι και παλιοί, μοιράζονται τις γνώσεις τις ιδέες και τις απόψεις τους. Σαν χρήστης έχουμε την δυνατότητα να ενημερωθούμε για σεμινάρια και εξειδικευμένη γνώση σχετικά με το πως μπορείς να υλοποιήσεις την ιδέα σου, πως να μάθεις απ τα λάθη ή να εμπνευστείς από επιτυχίες συναδέλφων σου.

Για να μπορείς να έχεις πρόσβαση στα προαναφερθέντα, απαιτητέ εγγραφή. κατά την εγγραφή καλούμαστε να δώσουμε κάποια στοιχειά. Πρώτον username και email, δηλαδή όνομα χρηστή και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μετά μέσα από μια λίστα, επιλέγουμε τον κλάδο για τον οποίο ενδιαφερόμαστε. Στη συνεχεία προσθέτουμε στοιχειά όπως το όνομα επίθετο μας, χωρά, σύνδεσμος της σελίδας μας (αν έχουμε), προσθέτουμε βιογραφικό, το φύλλο μας, και αρκετά αλλά στοιχειά, τα οποία όμως είναι προαιρετικά στη συμπλήρωση τους. όταν είμαστε έτοιμοι και πατήσουμε "Create New Acount" ένα μήνυμα έρχεται στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, το οποίο μας λέει αν θα εγκριθεί η αίτηση μας, καθώς και το χρόνο που θα περιμένουμε για την έγκριση, χρόνος που κυμαίνεται από 24 έως 48 ώρες. Σε περίπτωση που τα στοιχειά μας θεωρούνται ανεπαρκή, ο λογαριασμός θα ενεργοποιηθεί, αλλά δε θα προστεθούμε σε κάποια απ τις κατηγορίες, που επιλέξαμε ποιο πριν κατά την εγγραφή. Σημείωση όταν πατάμε αποδοχή συμφωνούμε με την πολιτική της σελίδας, αν και δυστυχώς δεν αναφέρεται κάπου γραπτώς αυτό.

Η πολιτική της σελίδας, όσων αφορά τα προσωπικά μας δεδομένα λέει ότι τα στοιχειά μας χρησιμοποιούνται από τρίτους σε ελάχιστες περιπτώσεις μονό. τα στοιχειά που κρατεί κυρίως η σελίδα είναι η διεύθυνση IP μας, το e-email μας. Η σελίδα συλλέγει τα στοιχειά μας κυρίως για στατιστικούς λογούς και ελέγχους καλής λειτουργίας, αφού είναι ακόμα σε μορφή beta, δηλαδή δοκιμαστική. Αλλά η σελίδα μπορεί να δώσει τα στοιχειά αυτά ή να τα χρησιμοποιήσει για διαφημιστικούς λογούς ή άλλες χρήσεις σε τρίτους σε δυο περιπτώσεις. στη πρώτη περίπτωση εφόσον το έχουμε επιτρέψει εμείς για να λαμβάνουμε νέα για τη σελίδα ή απαντήσεις από τρίτους όσων αφορά απορίες μας ή κάτι άλλο σχετικό με την σελίδα. Κατά την Δεύτερη περίπτωση επιτρέπεται η χρήση των δεδομένων αυτών μονό υπό την περίπτωση νομικού θέματος, κατά την οποία τα στοιχειά/ενέργειες μας δε συμφωνούν με το εκάστου νομικό πλαίσιο.

Πηγές:http://www.startupgreece.gov.gr/

http://www.startupgreece.gov.gr/content/terms-use-privacy-statement

Snapchat(Γαλανής,Σαχπεκίδης)[επεξεργασία]

Το Snapchat είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που αναπτύχθηκε από τους Evan Spiegel, Bobby Murphy, and Reggie Brown και στη συνέχεια από φοιτητές του πανεπιστημίου του Standford.Η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα της αποστολής φωτογραφιών,ηχογραφήσεων,βίντεο και κειμένου προς έναν άλλο χρήστη η και προς μιας επιλεγμένης λίστας χρηστών. Που αποκαλούνται ως "Snaps" και το εμπορικό της σήμα προέρχεται από ένα τραγούδι των  Wu-Tang Clan με τίτλο Ghostface Killah  . Επειδή δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε για πόσο χρόνο τα δεδομένα αυτά θα είναι εμφανή στους άλλους χρήστες. Η εταιρεία ανακοίνωσε το 2014 ότι η αξία της υπολογίζεται σε 10 δις $.

Όπως είπαμε πιο πριν μπορούμε να επιλέξουμε τον χρόνο που θα απομείνουν τα δεδομένα ορατά,όμως η εταιρεία προειδοποιεί ότι ποτέ δεν πρέπει να μένουμε ήσυχοι ότι σβήστηκαν πλήρως γιατί πολλές φορές είναι δυνατά η χρήση forensics tools για την επαναφορά τους.

Στην εφαρμογή υπάρχει μια δυνατότητα γνωστή ως "It's about time." όπου επιτρέπει στο χρήστη την δημιουργία συνδέσμων ενεργών για 24 ώρες που περιέχουν όλο το ιστορικό μια συνομιλίας. Ένα άλλο θετικό της εφαρμογής είναι η δυνατότητα που δίνει στον χρήστη της αποθήκευσης των μηνυμάτων στο κινητό με μια ειδική επιλογή.Η δυνατότητα ζωντανής βιντεοκλήσης είναι διαθέσιμη μόνο μεταξύ ατόμων που μιλάνε συχνά μεταξύ τους,και παρουσιάζεται ως ένα μπλε συννεφάκι στην οθόνη με το όνομα του χρήστη και για να γίνει κλήση το μετακινείς στο κάτω μέρος της οθόνης. Κάτι νέο είναι η δυνατότητα να στείλεις πραγματικά χρήματα σε φίλους σου μέσω της εταιρείας Square, η λειτουργία έχει το όνομα ‘Snapcash’ και επιτρέπει να εισάγεις τα στοιχεία της πιστωτικής σου κάρτας με ασφάλεια και να στείλεις το ποσό που θα επιλέξεις σε έναν φίλο σου όπου φυσικά θα μεταφερθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο κύριος όγκος χρηστών βρίσκεται μεταξύ 13 και 23 ετών.

Όσον αφορά την ασφάλεια το 2013 έγινε μια προσπάθεια από κάποιους , συγκεκριμένα 2 εταιρείες η Zdnet.com και η Gibson security δημοσιοποίησαν τα αποτελέσματα ενός exploit που έκαναν και μπορούσε αν αντιστοιχήσει τα στοιχεία του χρήστη με τον αριθμό του τηλεφώνου του,επίσης την ίδια χρονιά χάκερ έκλεψαν 4.6 εκατομμύρια username και αριθμούς χρηστών μέσω μιας ευπάθειας στο Api της εταιρείας.

Επίσης η εταιρεία δέχθηκε ποινές από την επιτροπή ανταγωνισμού ότι δεν ενημέρωνε σωστά τους χρήστες σχετικά με την χρήση των προσωπικών του δεδομένων. Οι χρήστες μπορούσαν εύκολα με την χρήση εφαρμογών για screenshots να αποθηκεύσουν αυτές τις εικόνες πριν διαγραφούν . Στα αρνητικά επίσης ήταν και ότι η εφαρμογή δεν αποθήκευε τα βίντεο στον ιδιωτικό χώρο της συσκευής αλλά ήταν διαθέσιμα και για τρίτες εφαρμογές,όπως και κάποια προβλήματα ασφάλειας στην αναζήτηση νέων ατόμων.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό Android και iOS και μετά την εγκατάσταση για να την χρησιμοποιήσει κάποιος θα πρέπει να δημιουργήσει ένα προφίλ δίνοντας ένα email, ημερομηνία γέννησης, έναν κωδικό πρόσβασης και ένα μοναδικό username .

Η προσθήκη νέων επαφών γίνεται είτε με αναζήτηση ή με αυτόματη προσθήκη στις επαφές ατόμων που έχετε ήδη στον τηλεφωνικό κατάλογο του κινητού σας ,ακριβώς όπως το whatsup app και το viber.

Πηγές:

http://www.socialmedialife.gr/110030/ti-einai-to-snapchat-kai-pos-leitourgei/ http://www.businessinsider.com/snapchat-hacked-the-snappening-2014-10 http://onlinesnaps.com/ http://digiday.com/platforms/snapchat-partnerships-talks-espn-spotify/ https://www.snapchat.com/ http://en.wikipedia.org/wiki/Snapchat

e-Υπηρεσία Youth Guarantee (OAED)(Χριστοφορίδης Ηλίας,Λυτροκάπης Γιάννης)[επεξεργασία]

Το Υοuth Guarantee είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία αποστολής βιογραφικού του ΟΑΕΔ η οποία απευθύνεται στους άνεργους νέους ηλικίας 15-24 ετών. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους,μέσω της Πρωτοβουλίας "Εγγύηση για την Νεολαία".

Οργανισμός επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Για το σκοπό αυτό προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες για έγκυρη εισαγωγή τους στην αγορά εργασίας. Ειδικές δράσεις θα στοχεύουν στις ομάδες νέων με ιδιαίτερη δυσκολία εισόδου στην αγορά εργασίας, όπως για παράδειγμα οι νέοι με αναπηρία και οι νέοι μακροχρόνια άνεργοι. Το πρόγραμμα προσφέρει μέσω voucher θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, ενώ το εκπαιδευτικό επίδομα που θα λαμβάνουν διαφέρει για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής για τους ανέργους νέους:

Να πιστοποιούν το επίπεδο εκπαίδευσης με την προσκόμιση - κατά περίπτωση - τίτλου σπουδών, απολυτηρίου Γυμνασίου/Λυκείου/ΙΕΚ ή άλλου ισοδύναμου τίτλου σπουδών - Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1990 μέχρι και 31.12.1996.

Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ

Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

Η σύνδεση στην υπηρεσία έχει παραπομπή από την σελίδα του ΟΑΕΔ Youth Guarantee Login όπου ο χρήστης πρέπει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό και πρέπει να εισάγει τα στοιχεία του όπως ο κλειδάριθμος όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Στην συνέχεια πρέπει να πάρει από την Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ. της περιοχής του ένα έγγραφο με το όνομα Απόδοση στοιχείων ταυτοποίησης για την ταυτοποίηση στην Διαδικτυακή Πύλη.

Ο χρήστης θα πρέπει να εισάγει στο profil του κάποια στοιχεία εποικοινωνίας όπως (e-mail,αριθμός τηλεφώνου κα) καθώς και κάποια προσωπικά στοιχεία που ζητούνται,καθώς και κάποια άλλα στοιχεία που αναγράφονται στο Δελτίο Ανεργίας του.

O ταυτοποιημένος πλέον χρήστης είναι σε θέση να ενημερώνετε σχετικά με προκηρύξεις,με νέα πάνω στο πρόγραμμα youth guarantee και να στέλνει το βιογραφικό του μέσω της υπηρεσίας να κάνει ανανέωση δελτίου ανεργίας, υποβολή αιτήσεων για προγράμματα απασχόλησης, κατάρτισης, μαθητείας ώστε να είναι σε θέση να εργασθεί.

Η ίδια η διαδικτυακή πύλη και όλο το περιεχόμενο αυτής αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Ο.Α.Ε.Δ., με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα τρίτων. Συνεπώς, αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα του Ο.Α.Ε.Δ. απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά αυτών χωρίς την προηγούμενη ρητή συναίνεση του Ο.Α.Ε.Δ τον οποίο έχει εξουσιοδοτήσει ο χρήστης για τα στοιχεία του όταν αποδέχτηκε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας κατά την εγγραφή του.

Πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του χρήστη/ επισκέπτη θα έχει ο ίδιος, ο ΟΑΕΔ και πιστοποιημένες επιχειρήσεις που θα έχουν λάβει, μετά από προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, τον ειδικό κλειδάριθμο που θα τους επιτρέπει την εν λόγω πρόσβαση.

Ο Ο.Α.Ε.Δ διώκει ποινικά οποιονδήποτε παραβιάζει αυτά τα terms of use και τα πνευματικά δικαιώματα των χρηστών όπως αναφέρει στο privacy policy των υπηρεσιών του.

Πηγές: Ο.Α.Ε.Δ http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/25056/youth-guarantee-neo-programma-oaed

Γενική Γραμματεία Εμπορίου (Αριστέα Τούσια , Κωνσταντίνα Παϊταρίδου)[επεξεργασία]

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου είναι μια κυβερνητική οργάνωση που έχει ως αποστολή την ανάπτυξη του εμπορίου ,την ομαλή λειτουργία της αγοράς, την προώθηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς και την εξασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου διαρθρώνεται ως εξής: Με το Γραφείο Γενικού Γραμματέα Εμπορίου την Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης την Γενική Διεύθυνση Εμπορίου (στην οποία υπάγεται και η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς) και καθώς και με την Γενική Διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών.

Tο οργανόγραμμα από το οποίο συντελείτε η γενική γραμματεία εμπορίου ξεκινάει από τους τομείς της γενικής διεύθυνσης διοικητικής υποστήριξης , την γενική διεύθυνση κρατικών προμηθειών και την γενική διεύθυνση εσωτερικού εμπορίου, οι οποίοι παρακολουθούνται από τον γενικό γραμματέα ο οποίος με την σειρά του διοικείται από τον υφυπουργό και τέλος στο ανώτερο επίπεδο βρίσκεται ο πρόεδρος.

Όσο αναφορά της αρμοδιότητες και την διάρθρωση των τομέων έχουμε: Για την Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης οι αρμοδιότητες της έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων και τον συντονισμό της λειτουργίας των μονάδων που υπάγονται σε αυτήν , την εξασφάλιση συνεργασίας και τον συντονισμό της με τις άλλες Γενικές Διευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, την εκπαίδευση του προσωπικού, την οργάνωση των υπηρεσιών με σύγχρονες μεθόδους καθώς και με την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρίες. Την συγκεκριμένη γενική διεύθυνση συγκροτούν μερικές από τις παρακάτω Υπηρεσίες: Η διεύθυνση πληροφορικής , η διεύθυνση εκπαίδευσης και η διεύθυνση επιθεώρησης.

Στην Γενική Διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών μερικές από τις Διευθύνσεις που την συγκροτούν είναι οι παρακάτω: Διεύθυνση Πολιτικής Προμηθειών, Διεύθυνση Προμηθειών Τροφίμων, Χημικών και Κλωστοϋφαντουργικών Ειδών καθώς και η Διεύθυνση Προμηθειών Μεταφορικών Μέσων & Μηχανολογικού Εξοπλισμού. Στις αρμοδιότητες της ανήκουν ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων προϊόντων και υπηρεσιών, Η κατάρτιση η τροποποίηση και συμπλήρωση του Ενιαίου Προγράμματος Προμηθειών (Ε.Π.Π.) και επίσης η διενέργεια, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, των διαδικασιών σύναψης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων προϊόντων και υπηρεσιών.

Τέλος η Διεύθυνση Εμπορικών Οργανώσεων η Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και η Διεύθυνση Ανωνύμων Εταιρειών & Πίστεως είναι διεύθυνσης που συγκροτούν τον τομέα της γενικής Διεύθυνση Εσωτερικού Εμπορίου και με τον προγραμματισμός των δραστηριοτήτων και τον συντονισμό της λειτουργίας των οργανικών μονάδων να αποτελούν τις αρμοδιότητες της. Κύριο χαρακτηριστικό της αποτελούν τα εμπορικά σήματα τα οποία είναι οποιοδήποτε σημεία επιδεκτικής γραφικής παραστάσεως όπου είναι ικανό να διακρίνει τα προϊόντα η τις υπηρεσίες μιας επιχειρήσεως από εκείνα άλλων επιχειρήσεων.

Επιπλέον μέσα από τις δράσεις και συγκεκριμένα από τα παρατηρητήριο τιμών ο πολίτης μπορεί να εισάγει τόσο τα προσωπικά του στοιχεία τ όσο και τα στοιχειά που αφορούν μία από τις παρακάτω κατηγορίες : παρατηρητήριο διδάκτρων , παρατηρητήριο τιμών ιδιωτικών εκπαιδευτήριων , παρατηρητήριο τιμών καταναλωτικών προϊόντων και παρατηρητήριο καυσίμων.

πηγές http://gge.gov.gr/

Hotmail (Παναγιωτίδης Ντίνος, Κεμμάλι Ρολλάντ, Ζαλώνης Γιώργος)[επεξεργασία]


Γενικά για την υπηρεσία

Το hotmail που πλέον ονομάζεται Outlook είναι μια δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft. Ιδρύθηκε το 1996 απο τους Sabeer Bhatia και Jack Smith. Ένα χρόνο αργότερα το 1997, η Microsoft αγόρασε την υπηρεσία αυτή προς όφελός της. Σήμερα η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε 107 διαφορετικές γλώσσες για να ικανοποιεί όλο το εύρος των χρηστών που την χρησιμοποιούν. Τον Μάιο του 2013 έφτασε τους 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, έτσι είναι απο τις πιό δημοφιλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Ιστορία

Το hotmail είναι η πρώτη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί με το σημερινό Yahoo, με την δυνατότητα να έχει ο χρήστης πρόσβαση στα mail του απο οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο. Συμβόλιζαν την αποδέσμευση απο τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των παρόχων της κάθε χώρας. Αρχικά η χωρητικότητα αποθήκευσης των μηνυμάτων ήταν στα 2 MB, φτάνοντας σήμερα στα 5 GB. Μετά την αγορά της υπηρεσίας απο την Microsoft, το hotmail έγινε ευρέως γνωστό με αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο του 1999 να είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με περισσότερους απο 30 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.


Ανταγωνισμός

Το 2004 η Google ανακοίνωσε την δικιά της υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Gmail. Έτσι η Microsoft αναγκάστηκε να αναβαθμίσει την δικιά της υπηρεσία σε θέματα ταχύτητας, ασφάλειας και δυνατοτήτων.


Δυνατότητες

Με την πάροδο των χρόνων η Microsoft έχει ενσωματώσει σπουδαίες δυνατότητες και τεχνολογίες στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάποιες απο αυτές είναι:

  • Ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί στην σελίδα μόνο με την χρήση του πληκτρολογίου.
  • Δυνατότητα αναζήτησης σε όλα τα μηνύματα με βάση αποστολέα ή κάτι που περιέχει το μήνυμα.
  • Δυνατότητα δημιουργίας φακέλων και οργάνωσης των μηνυμάτων όπως θέλει ο χρήστης.
  • Δυνατότητα προβολής αρχείων του Microsoft Office(Word, Excel, PowerPoint, κτλ)
  • Χρήση της υπηρεσίας OneDrive για αποθήκευση δεδομένων.
  • Χρήση της υπηρεσίας People για διαχείριση επαφών.
  • Χρήση του Skype.


Ενσωμάτωση του Skype

Η ενσωμάτωση του Skype ήταν μια σημαντική δυνατότητα στην λειτουργία της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πλέον ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί στον προσωπικό Microsoft λογαριασμό του και να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες του Skype (βιντεοκλήσεις, κλήσεις, μηνύματα).


OneDrive

To OneDrive είναι μια υπηρεσία της Microsoft και δίνει στον κάθε χρήστη την δυνατότητα να αποθηκεύσει έως και 25 GB δεδομένα.


People

Με την υπηρεσία People που διατίθεται μέσω ενός λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να αποθηκεύσει και να επεξεργαστεί επαφές, καθώς και να συνδέσει σε ένα κινητό τηλέφωνο τον συγκεκριμένο λογαριασμό έτσι το κινητό του να ενημερώνει τον λογαριασμό του αυτόματα κάθε φορά που ο χρήστης συνδέεται στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να μην υπάρξει ποτέ απώλεια δεδομένων.


Πηγές

1. Wikipedia

goarmy.com (Μιχάλης Κωστάκης,Ζήσος Βασίλειος)[επεξεργασία]

Πληροφορίες για την ιστοσελίδα:

To goarmy.com είναι το επίσημο site στρατολόγησης και ανήκει στο γενικό στρατιωτικό επιτελείο των Η.Π.Α .Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση πολιτών και στρατιωτικών για οτιδήποτε αφορά τον στρατό στις Η.Π.Α, αλλά κυρίως εκείνων που επιθυμούν να στρατολογηθούν.Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους μόνιμους και έφεδρους στρατιωτικούς,την εκπαίδευση την καριέρα και τις δουλειές στον στρατό.Οχήματα και εξοπλισμός που χρησιμοποιείται.Τοποθεσίες όπου ζούν,εργάζονται και εκπαιδεύονται στρατιώτες.Ενημέρωση σχετικά με τις βαθμίδες και τα εμβλήματα.Επίσης πληροφορίες για κάθε είδος μισθό(π.χ βασικό ή extra).Πράγματα που αφορούν γονείς οι οποίοι θέλουν να εργασθούν στον χώρο αλλά και νεαρής ηλικίας άτομα που χρειάζονται τα λεφτά για φοιτήσουν σε κάποιο κολλέγιο.Στην ιστοσελίδα διατίθενται εφαρμογές και παιχνίδια που έχουν σχέση με τον στρατό της Αμερικής αλλά και ένας εικονικός οδηγός δηλ. μία εφαρμογή στην οποία γίνονται ερωτήσεις για τον στρατό και την στρατολόγηση και οι απαντήσεις είναι όμοιες με εκείνες ενός αληθινού στρατολογητή.

SGT STar


Χρήση προσωπικών δεδομένων:

Χρήση προσωπικών δεδομένων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης στρατολόγησης.Η εφαρμογή βοηθά τον χρήστη να αποφασίσει πως θα ξεκινήσει την καριέρα του στον στρατό και παρέχει πληροφορίες για τον υπεύθυνο στρατολόγησης που βρίσκεται πλησιέστερα στην τοποθεσία του χρήστη.Η αίτηση όμως δεν δεσμεύει τον χρήστη να στρατολογηθεί αλλά τον βοηθά στο πια θέση εργασίας να αναζητήσει σύμφωνα με τις ικανότητες και τα προσόντα του.Ο υπεύθυνος φορέας στρατολόγησης θα επικοινωνήσει με τον χρήστη μετά την καταχώρηση της αίτησης. Η αίτηση περιλαμβάνει σχεδόν την πλήρη διαδικασία της κατάταξης.Ο αιτούμενος κατά την ολοκλήρωση της αίτησης θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να μιλήσει στον στρατολογητή.Επίσης όπως ειπώθηκε και προηγουμένος ο αιτούμενος για στράτευση μπορεί να κάνει αναζήτηση εργασίας και να κανονήσει την σταδιοδρομία του σύμφωνα με τα προσόντα και ενδιαφέροντα του, πρωτού ακόμα να υποβάλει την αίτηση. Για να ξεκινήσει λοιπόν θα πρέπει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό.Μέσα απο τον οποίο θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην online εφαρμογή,σε αλλες online εφαρμογές καθώς και στον πίνακα(χώρο) συζητήσεων.Μετά την επαλήθευση του λογαριασμού είναι έτοιμος να ξεκινήσει και με την διαδικασία αναζήτησης εργασίας.Αρχικά θα ζητηθεί να χακτηρίσει ο χρήστης τον εαυτό του.Σε αυτό το σημείο,μπορεί να πραγματοποιήσει αναζήτηση εργασίας ή να προχωρήσει απευθείας στην εφαρμογή(αίτησης στρατολόγησης).Στην συνέχεια η εφαρμογή αναζήτησης εργασίας θα κρατήσει(ή δεσμεύσει) την βαθμολογία απο το ASVAB τέστ(Τέστ πολλαπλών ερωτήσεων). Τέλος ο χρήστης είναι πλέον έτοιμος να συγκρίνει θέσεις εργασίας,να προσθέσει μία στην λίστα του,αλλά και να δώσει προτεραιότητα στις εργασίες.Μπορεί αν θέλει να εξερευνήσει τις επιλογές που του δίνονται και να μεταφέρει πληροφορίες εργασίας σε περίπτωση πραγματοποίησης online αίτησης στρατολόγησης.

Πηγές:http://www.goarmy.com/


PayPal (Γαλάνης Ιωάννης)[επεξεργασία]

Τι είναι το PayPal

Tο PayPal είναι μια ιστοσελίδα που δρα ως μεσάζοντας για τις πληρωμές μας στο Internet, στις επιχειρήσεις που το υποστηρίζουν, με στόχο να παρέχει σημαντικά υψηλότερη ασφάλεια και μεγαλύτερη ευκολία στις συναλλαγές μας, σε σχέση με την απλή χρήση κάρτας. Με τη δημιουργία λογαριασμού λογαριασμό στο PayPal, μπορούμε να καταχωρήσουμε εκεί τα στοιχεία μίας ή περισσότερων πιστωτικών καρτών, χρεωστικών καρτών ή προπληρωμένων καρτών Internet, τύπου Visa, Mastercard, American Express ή Discovery. Στις κάρτες αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι κάρτες του ATM για τις περισσότερες τράπεζες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές με απευθείας χρέωση του τραπεζικού μας λογαριασμού. Όταν λοιπόν σκοπεύουμε να κάνουμε μια αγορά στο Internet σε μία επιχείρηση που συνεργάζεται με το PayPal, αντί να γράψουμε απευθείας τον αριθμό της πιστωτικής μας, αρκεί να βάλουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό μας στη σελίδα του PayPal, και η πληρωμή θα γίνει από την κάρτα της επιλογής μας.

Η Δημιουργία λογαριασμού PayPal

Να σημειωθεί πως για τη δημιουργία λογαριασμού PayPal οφείλουμε να είμαστε άνω των 18 ετών, με βάση τους όρους της ιστοσελίδας. Για τη δημιουργία λογαριασμού PayPal αρκεί να μπούμε στο http://www.paypal.com και να κάνουμε κλικ στο "Sign up for free". Εφόσον σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε το λογαριασμό PayPal αποκλειστικά για αγορές - και όχι πχ σαν επιχείρηση για τις πωλήσεις μας - βεβαιωνόμαστε πως είναι επιλεγμένη η σωστή χώρα, και κάνουμε κλικ στο Get Started στην ενότητα "PayPal for You".

Στα πρώτα τρία πεδία συμπληρώνουμε το email που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για το PayPal, και έναν εξαιρετικά ισχυρό κωδικό.

Επειδή αυτός ο κωδικός θα δίνει απευθείας πρόσβαση στις πιστωτικές μας κάρτες, είναι θεμελιώδους σημασίας το να είναι όσο πιο ισχυρός γίνεται. Στο Full Legal first name και Full legal last name χρειάζεται μεγάλη προσοχή.Το όνομα και το επώνυμο που θα γράψουμε θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό που αναγράφεται με λατινικούς χαρακτήρες στην ταυτότητά μας (δεν παίζουν ρόλο τα κεφαλαία).Αυτό είναι απαραίτητο γιατί στην περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με το λογαριασμό μας, θα πρέπει να μπορούμε να αποδείξουμε πως είμαστε εμείς. Ταυτόχρονα, όμως, το επώνυμο πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που γράφουν οι πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες τις οποίες σκοπεύουμε να προσθέσουμε στο λογαριασμό. Τέλος, για να ολοκληρώσουμε την εγγραφή συμπληρώνουμε την ταχυδρομική μας διεύθυνση, καθώς και το κινητό μας τηλέφωνο, σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσει το PayPal μαζί μας.

ΠΗΓΕΣ:
[1]

About.me ( Λιάκος Βάιος )[επεξεργασία]

About.me ( Συνήθως εμφανίζεται και ως about.me ) είναι μια προσωπική υπηρεσία διαδικτύου η οποία ιδρύθηκε από τους Ryan Freitas, Tony Conrad και Tim Young τον Οκτώβριο του 2009. Η ιστοσελίδα προσφέρει στους εγγεγραμμένους χρήστες μια απλή πλατφόρμα παρουσίασης του εαυτού τους. Στην ουσία πρόκειται για μια προσωπική ηλεκτρονικής μορφής κάρτα. Χαρακτηρίζεται από το μιας σελίδας προφίλ χρήστη. Ένα μεγάλο φόντο και την σχετική βιογραφία, όπου ο χρήστης παρουσιάζει τον εαυτό του. Περιγράφει σπουδές, τόπο διαμονής, εργασία, καθώς και λέξεις κλειδιά που περιγράφουν τα ενδιαφέροντα του.

Είναι εξαιρετικά εύκολο και παραμετροποίησημο παρέχοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό προφίλ. Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν πολλαπλές Online ταυτότητες, από εξωτερικές ιστοσελίδες και δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, Flickr, Google+, LinkedIn, Twitter, Tumblr, και του YouTube.

ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ (Κατσίδης Ηλίας, Κορλός Πέτρος)[επεξεργασία]

ΟΠΑΚΕ Μια από τις επιδιώξεις της ΟΜΕ ΟΤΕ από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της το 1982, είναι η δημιουργία παραθεριστικών κέντρων για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Το 1984 η ΟΜΕ ΟΤΕ και η διοίκηση του ΟΤΕ αγοράζουν ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο στην Τέμενη Αιγίου, όπου δημιουργείται το πρώτο παραθεριστικό κέντρο. Ένα χρόνο αργότερα, ο ΟΤΕ παραχωρεί ιδιόκτητο οικόπεδο στο Φανάρι Κομοτηνής προκειμένου να δημιουργηθεί και δεύτερο παραθεριστικό κέντρο. Αρχικά, τα παραθεριστικά κέντρα λειτουργούν ως κατασκηνώσεις. Τη διαχείριση και λειτουργία τους αναλαμβάνει μια επιτροπή από συνδικαλιστικά και υπηρεσιακά στελέχη την οποία ορίζουν, από κοινού, η διοίκηση του ΟΤΕ και της ΟΜΕ ΟΤΕ. Η ανάγκη ύπαρξης ενός φορέα που θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τα παραθεριστικά κέντρα γίνεται επιτακτική. Έτσι, το 1988, αποφασίζεται η δημιουργία του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ (όρος 13 της ετήσιας συλλογικής σύμβασης εργασίας). Τη δεκαετία του 2000-2010 τα Παραθεριστικά Κέντρα Τέμενης και Φαναρίου αναβαθμίζονται με νέες σύγχρονες υποδομές (εστιατόρια, αναψυκτήρια, οικίσκοι, γήπεδα αθλοπαιδιών, εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, κλπ). Παράλληλα βελτιώνονται και οι υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτά όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με παρουσία ιατρών, υπηρεσίες άθλησης με παρουσία γυμναστών, υπηρεσίες φύλαξης με παρουσία προσωπικού ασφαλείας και υπηρεσίες ψυχαγωγίας με τη διοργάνωση εκδρομών, μουσικών εκδηλώσεων, παιδικών πάρτυ κλπ. Παράλληλα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ επεκτείνονται και στη διαχείριση/φιλοξενία, με μεγάλη επιτυχία, γκρουπ εργαζόμενων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών από χώρες του εξωτερικού όπως Κύπρος, Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Πορτογαλία κλπ. Σήμερα ο ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ προσφέρει στους εργαζόμενους και συνταξιούχους του ομίλου ΟΤΕ, πέρα από τη διαμονή στα Παραθεριστικά Κέντρα και τη δυνατότητα διακοπών όλο το χρόνο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι τα παραπάνω αποτελούν μια κατάκτηση της ΟΜΕ ΟΤΕ για τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ. Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ η διοίκηση του ΟΤΕ.

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος A.E. (ΟΤΕ) είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα, ενώ μαζί με τις θυγατρικές του αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, επικοινωνία δεδομένων υψηλών ταχυτήτων και υπηρεσίες μισθωμένων γραμμών. Παράλληλα, ο Όμιλος εμπλέκεται σε μια σειρά δραστηριοτήτων, κυρίως στους τομείς των δορυφορικών επικοινωνιών, των ακινήτων και της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Σήμερα, ο Όμιλος ΟΤΕ απασχολεί περίπου 30.000 άτομα σε 4 χώρες. Ο ΟΤΕ ήταν κρατικό μονοπώλιο μέχρι το 1996 όταν ξεκίνησε η ιδιωτικοποίησή του και πλέον συναλλάσσεται στα χρηματιστήρια Αθηνών και το Χρηματιστήριο Λονδίνου. Από τον Ιούλιο 2009 η Deutsche Telekom είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Η ηλεκτρονική υπηρεσία του ΟΠΑΚΕ ουσιαστικά επιταχύνει τις διαδικασίες με τις οποίες, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και OTEplus, κληρώνονται και έπειτα εάν έχουν κληρωθεί να διαλέξουν τον προορισμό τον οποίο θέλουν να επισκεφθούν. Τέλος μέσο αυτής της υπηρεσίας θα ολοκληρώσουν την κράτηση τους. Τα στοιχεία τα οποία πρέπει να δώσει ο ενδιαφερόμενος εργαζόμενος στον ΟΤΕ ή OTEplus είναι το Ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, αριθμός ταυτότητας, ΚΑΜ (κωδικός αριθμός μητρώου), οικογενειακή κατάσταση, τόπος μόνιμης κατοικίας, e-mail, τηλέφωνο επικοινωνίας. Έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα ο ενδιαφερόμενος θα ειδοποιηθεί από την υπηρεσία για το αν το αίτημά του έγινε αποδεκτό ή όχι.

Πηγές : http://www.opake-ote.gr/ - http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82 - http://www.ome-ote.gr/ - http://www.telekom.com/startseite - http://www.oteplus.gr/gr/index.php


Ιστορία

Στις 20 Δεκεμβρίου, 2010, μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του, το About.me αγοράστηκε από την AOL. Η εταιρία παρέμεινε στα χέρια της AOL περίπου 25 μήνες. Στις 5 Φεβρουάριου του 2013, ανακοινώθηκε πως o Tony Conrad απέκτησε ξανά τον κύριο έλεγχο του About.me από την AOL. Ωστόσο ποτέ δε δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες γιατην τιμή της αγοράς. O Conrad δήλωσε πως ήτανε ένα κλάσμα του ποσού που πλήρωσε αρχικά η AOL για την αγορά του.

Πίστευε επίσης πως δεν υπήρχε πλεονέκτημα στο να ανήκει η σελίδα στην AOL, και πως η συγκεκριμένη σελίδα δε ταιριάζει στο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρίας. Η σελίδα έγινε και πάλι startup, και ξεκίνησε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης μετά την ανακοίνωση.

Steam (Διονύσης Τσεντίδης)[επεξεργασία]

Το Steam είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που βασίζεται στο διαδίκτυο, διαχειρίζεται τα ψηφιακά δικαιώματα, multiplayer, και είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύχθηκε από την Valve Corporation.Το Steam παρέχει στο χρήστη με την εγκατάσταση και αυτόματη ενημέρωση των παιχνιδιών σε πολλούς υπολογιστές, και τα χαρακτηριστικά της κοινότητας, όπως λίστες φίλων και των ομάδων, την αποθήκευση cloud, και στο παιχνίδι φωνή και chat λειτουργικότητα. Το λογισμικό παρέχει μια ελεύθερη διαθέσιμη εφαρμογή που ονομάζεται Steamworks, την οποία οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ενσωματώσουν πολλές από τις λειτουργίες του Steam, συμπεριλαμβανομένης της δικτύωσης , επιτεύγματα στο παιχνίδι , μικρο-συναλλαγές, καθώς και υποστήριξη για το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες μέσω του SteamWorkshop , στα προϊόντα τους.

Χρησιμοποιώντας διάφορους τομείς της Valve όπως τη σύνδεση σε ιστοσελίδες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες , οι χρήστες συμφωνούν ότι η Valve μπορεί να συλλέγει προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες όπως τα προσωπικά στοιχεία.Τα προσωπικά στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν μοναδικά ένα χρήστη, όπως όνομα, διεύθυνση ή αριθμό πιστωτικής κάρτας. Μπορεί να σας ζητηθεί να δώσετε προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των προϊόντων, υπηρεσιών και τη σύνδεση σε κάποιο site της Valve.

Προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες χρησιμοποιούνται εσωτερικά από την Valve για την ανάπτυξη, την παράδοση και τη βελτίωση των προϊόντων, το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες. Επιπλέον, η Valve μπορεί να επιτρέψει σε τρίτους, οι οποίοι συνεργάζονται με τη Valve, όπως παραγγελία ή επεξεργασία πληρωμής ή των εμπορευμάτων αποθήκης και υπηρεσιών εκπλήρωσης, να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες, αλλά μόνο στο βαθμό που απαιτείται για την παροχή των υπηρεσιών αυτών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες που οι χρήστες πληκτρολογούν σε σχέση με τη χρήση τους από το Steam μπορεί να είναι διαθέσιμες σε άλλους χρήστες του Steam. Για παράδειγμα, κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του Steam, η Valve συλλέγει τη διεύθυνση του χρήστη e-mail και το όνομα χρήστη, και κατ 'επιλογή του χρήστη, το πρώτο και το τελευταίο όνομα. Ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες είναι η αναζητήσιμες και διαθέσιμες σε άλλους χρήστες εντός του Steam. Η Valve δεν έχει καμία υποχρέωση να κρατήσει προσωπικά τις αναγνωρίσιμες προσωπικές πληροφορίες όταν ένας χρήστης τις κάνει διαθέσιμες σε άλλους χρήστες μέσω του Steam ή άλλου λογισμικού της Valve, όπως στη συνομιλία ή σε άλλες δημόσιες λειτουργίες. Ενώ η Valve συλλέγει προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες σε εθελοντική βάση, για ορισμένα προϊόντα και οι υπηρεσίες η συλλογής της Valve για προσωπικές αναγνωρίσιμες πληροφορίες μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για την πρόσβαση στο προϊόν ή την υπηρεσία ή να επεξεργαστούμε την παραγγελία ενός χρήστη.

Η Valve δεν θα μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες με τρίτους για σκοπούς μάρκετινγκ. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει προσωπικές πληροφορίες που παρέχονται από τους χρήστες για να σταλθούν πληροφορίες γύρω από τη Valve, συμπεριλαμβανομένων των ειδήσεων σχετικά με ενημερωμένες εκδόσεις προϊόντων, διαγωνισμοί, εκδηλώσεις, και άλλα διαφημιστικά υλικά, αλλά μόνο αν οι χρήστες συμφωνούν να λαμβάνουν τέτοιου είδους πληροφορίες.

Πηγές: http://store.steampowered.com/

      http://en.wikipedia.org/wiki/Steam_(software)



EURES (European Employment Services)(Γιαννακοσιάν, Κλαριδόπουλος)[επεξεργασία]

Το EURES είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία η οποία δημιουργήθηκε το 1993 και έχει ως στόχο την εύρεση εργασίας σε εργαζόμενους και εύρεση εργαζομένων σε εργοδότες που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ένα δίκτυο συνεργασίας για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.


Σκοπός του EURES είναι η ενημέρωση και η καθοδήγηση των υποψηφίων σχετικά με ευκαιρίες απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες αυτές. Επίσης βοηθά τους εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενους από άλλες χώρες στην εύρεση αυτών σύμφωνα με τις ικανότητες που δηλώσουν πως χρειάζονται. Στους εργαζόμενους και τους εργοδότες που επιθυμούν περαιτέρω πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμοι σύμβουλοι όλο το 24ωρό για επικοινωνία. Επιπλέον ενημερώνονται για τις νομοθεσίες κίνησης προς και από τις χώρες αυτές.


Τρόπος λειτουργίας


Αρχικά για την πλήρη πρόσβαση στη σελίδα ο ενδιαφερόμενος (εργαζόμενος - εργοδότης) χρειάζεται να κάνει εγγραφή δηλώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία. Μετά την ενεργοποίηση του λογαριασμού και τη σύνδεση στη σελίδα υπάρχουν επιλογές για το είδος αναζήτησης (εργαζόμενο - εργοδότη) και πρέπει να συμπληρωθούν οι προτιμήσεις του ενδιαφερόμενου καθώς και η χώρα που επιθυμεί. Στη συνέχεια θα εμφανιστούν όλες οι διαθέσιμες κενές θέσεις ή όλοι οι διαθέσιμοι εργαζόμενοι για τις προτιμήσεις αυτές. Επιλέγοντας κάποιο από τα αποτελέσματα εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με αυτό.


Χρήσιμα Εργαλεία σελίδας


Στους υποψήφιους εργαζόμενους παρέχονται οδηγίες για την δημιουργία cv(Βιογραφικό) συμπληρώνοντας μια φόρμα που παρέχεται από τη σελίδα. Επιπλέον μπορούν να αποθηκευτούν οι προτιμήσεις εργασίας έτσι ώστε να εμφανίζονται ενημερώσεις για καινούργιες θέσεις και άλλες δραστηριότητες πάνω στις επιλεγμένες προτιμήσεις.

Αντίστοιχα στους εργοδότες αποθηκεύονται οι εργαζόμενοι που είναι στις προτιμήσεις τους για περαιτέρω επικοινωνία μαζί τους.



Πηγές: https://ec.europa.eu/eures/page/homepage?lang=el


Υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων (Τζιώρας Γιάννης,Τηληγάδας Φώτης)[επεξεργασία]

Μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία της Διεύθυνσης Διαβατηρίων http://www.passport.gov.gr/ ,δίνεται η ευκαιρία στον ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να εκδώσει διαβατήριο,να προετοιμάσει καταλλήλως την αίτησή του καθώς και να λάβει το απαραίτητο ηλεκτρονικό παράβολο (e-παράβολο) http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/eparavolo.html που απαιτείται για την έκδοση του διαβατηρίου.

Το e-παράβολο πρόκειται για έναν μοναδικό εικοσαψήφιο κωδικό που χορηγείται μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής της ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων).Πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν όλοι οι χρήστες του TaxisNet πιστοποιημένοι και μη.Μέσα από την εφαρμογή,ο χρήστης επιλέγει τον τύπο του παραβόλου που επιθυμεί (μεταξύ Αρχικής έκδοσης διαβατηρίου,αντικαστάστασης διαβατηρίου και έκδοσης διαβατηρίου μικρής ισχύος) Στην συνέχεια,ο χρήστης συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία σε ηλεκτρονική φόρμα της υπηρεσίας και λαμβάνει έναν μοναδικό κωδικό που αντιστοιχεί σε e-παράβολο.Έπειτα από την κατάθεση των χρημάτων σε τράπεζα,τότε ο χρήστης προσκομίζει το e-παράβολο στην τοπική υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων.


Ο χρήστης αποκτά την αίτηση λήψης διαβατηρίου μέσω του site της Διεύθυνσης Διαβατηρίων,την οποία συμπληρώνει και καταθέτει στο τοπική Διεύθυνση Διαβατηρίων.


Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση του διαβατηρίου εκτός της αίτησης είναι τα εξής:

Υπεύθυνη δήλωση όπου ο αιτών αναφέρει αν έχει καταδικαστεί για μία σειρά από ποινικά αδικήματα όπως η πλαστογραφία,ψευδορκία καθώς και για διακίνηση παράνομων μεταναστών και εμπόριο δούλων

Υπεύθυνη δήλωση όπου αναφέρει ότι μένει μονίμως στην διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στην αίτησή του.

έγχρωμη φωτογραφία 4*6 εκ.

παράβολο χαρτοσήμου που η τιμή του ποικίλει αναλόγως με το διάστημα διάρκειας του διαβατηρίου που επιθυμεί ο αιτών (από 3 μήνες και 5,40 ευρώ μέχρι 5 χρόνια και 26,40 ευρώ)

παράβολο δημοσίου για τέλη εντύπου βιβλιαρίου που ανέρχονται στα 53,00 ευρώ

παράβολο δημοσίου για ταχυδρομικά τέλη που ανέρχονται στα 5 ευρώ

απόδειξη είσπραξης e-παραβόλου καθώς και ένα φωτοαντίγραφο δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

Τα νέα διαβατήρια που εκδίδονται πρόκειται για τα βιομετρικά διαβατήρια.Τα διαβατήρια αυτά χρησιμοποιούν ένα μικροσκοπικό chip όπου αποθηκεύονται διάφορες πληροφορίες του κατόχου όπως τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου του ώστε να είναι δυνατή η πιστοποίηση της ταυτότητάς του.Η χρήση αυτών των διαβατηρίων βοηθάει στο να προσδιορίσει αν ένα διαβατήριο είναι πλαστό ή όχι ενώ τα δεδομένα που είναι αποθηκευεμένα στο chip είναι ασφαλή καθώς προστατεύονται μέσω της ψηφιακής υπογραφής που λειτουργεί σαν πιστοποίηση ότι τα στοιχεία είναι έγκυρα ενώ επίσης τα δεδομένα είναι κλειδωμένα μέσω τεχνολογίας ψηφιακής κρυπτογράφησης που εμφανίζει το ιστορικό αλλαγών στο chip και βοηθάει στην επιβεβαίωση των δεδομένων του chip.

Επίσης η ιστοσελίδα της Διεύθυνσης διαβατηρίων http://www.passport.gov.gr/,δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να παρακολουθεί την πορεία της αίτησής του καθώς και σε περίπτωση που χάσει το διαβατήριό του να το βρει στα Αναζητούμενα διαβατήρια αν η έρευνα είναι επιτυχής

~Okeanos (Γιάννης Μαθιουδάκης, Γιώργος Γούπος)[επεξεργασία]

Ο ~okeanos είναι μια υπηρεσία του GRNet που απευθείνεται σε καθηγητές, φοιτητές και ερευνητές ελληνικών ιδρυμάτων. Για την σύνδεση στην υπηρεσία χρησιμοποιούνται τα πιστοποιητικά του πανεπηστημίου/ερευνιτικού ιδρύματος -όνομα χρήστη, κωδικός- που χρησιμοποιούνται για την σύνδεση στην ηλεκτρονική γραμματεία του τμήματος.

Μετά την σύνδεσή του ο χρήστης έχει δύο υπηρεσίες στην διάθεσή του τις cyclades και το pithos+. Το cyclades είναι η υπηρεσία όπου δίνει την δυνατότητα για δημιουργία εικονικών μηχανών και δυκτίων μέσα από τον browser. Κάθε χρήστης έχει στην διάθεσή του εώς και δύο εικονικά μηχανήματα, με μέγιστες προδιαγραφές "υλικού" δυπύρινο επεξεργαστή, 6GB μνήμης RAM και εώς και 100GB αποθηκευτικού χώρου. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από διάφορα λειτουργικά συστήματα για την εικονική μηχανή του ενδικτικά αναφέρονται Windows, Ubuntu, Kubuntu, Debian, CentOS, Fedora και FreeBSD. Η διαχείρηση του συστήματος όπως και η δημιουργία του μπορεί να γίνει μέσα από τον browser αφού υπάρχει η κατάλληλη διεπαφή χρήστη ώστε να γίνονται όλα με λίγα κλικ. Τo pithos+ είναι μια υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων και online αποθήκευσης που παρέχει 50GB αποθηκευτικού χώρου, διαμοιρασμό αρχείων με άλλους χρήστες. Η χρήση του pithos+ γίνεται μέσα από τον browser του χρήστη ενώ υπάρχουν διαθέσιμες και εφαρμογές για Windows, Mac και iOS.

Πηγές: okeanos.grnet.gr

Ηλεκτρονική Αίτηση μετεγγραφης (Μπρατσελλάρι,Μπουνγκούρι)[επεξεργασία]

Ηλεκτρονική μετεγγραφή φοιτητών τριτοβάθμιας.

Μια υπηρεσία διαχειρίσης προσωπικών στοιχείων (ήταν;) είναι η ηλεκτρονική υπηρεσία μετεγγραφών σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εν μέσω αυτής, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές για μετεγγραφή σε κάποιο άλλο ίδρυμα από αυτό της επιτυχίας τους μετα τις πανελλήνιες εξετασεις, μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για τη μετεγγραφή τους σε κάποιο άλλο ίδρυμα. Προκειμένου να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής οι φοιτητές πρέπει να ανήκουν σε τουλάχιστον μια από τις παρακάτω κατηγορίες.

Κατηγορίες: 1. Πολύτεκνοι γονείς και τέκνα πολυτέκνων. 2. Γονείς και τέκνα πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, εφόσον κανένα από αυτά δεν υπερβαίνει το εικοστό έκτο έτος της ηλικίας του, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων αγάμων μητέρων με τρία μη αναγνωρισθέντα ζώντα τέκνα που δεν υπερβαίνουν το ανωτέρω όριο ηλικίας. 3. Τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας 4. Ορφανοί φοιτητές ή σπουδαστές από τον ένα ή και από τους δύο γονείς, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων Ευρώ. Για τον υπολογισμό του μέσου όρου του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών των ορφανών από τον έναν ή και τους δύο γονείς δε λαμβάνεται υπόψη το ατομικό εισόδημα του αποβιώσαντος γονέα ή των αποβιωσάντων γονέων που είχαν τυχόν δηλώσει κατά την τελευταία τριετία πριν από την αίτηση μετεγγραφής. 5.Φοιτητές ή σπουδαστές που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στα ΤΕΦΑΑ ή σε άλλη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ πέτυχαν μια από τις εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις. 6. Φοιτητές ή σπουδαστές με αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε Τμήμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων και επιθυμούν να μετεγγραφούν σε τμήματα Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ευρισκόμενα εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης. 7. Αδέλφια που φοιτούν σε τμήματα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους και που επιθυμούν τη μετεγγραφή τους κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος σε αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. με εκείνα που ενεγράφησαν, ευρισκόμενα στον ίδιο Νομό και εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης.


Οι διαδικασίες για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης είναι: 1.Συνδεση στο πληροφορικό σύστημα οπού και θα εισάγουν τα στοιχεία τους. 2.Πιστοποιηση του λογαριασμού τους με την εισαγωγή ενός 8-ψηφιου κωδικού που θα έχουν λάβει μέσω του κινιτου που έχουν δηλώσει. 3.Στη συνεχεια,θα επιλέγουν την ειδική κατηγορία στην οποία ανήκουν και θα εκχωρούν τα στοιχειά μόνιμης κατοικίας τους η των γονέων τους. Επίσης θα πρέπει αν καταχωρούν (αν υπάρχει αυτο το κριτήριο) το τμήμα σπουδών του αδελφού ή της αδελφής του. 4.Στη συνέχεια καλούνται να επιλέξουν αναμεσά στους νομούς που βρίσκονται τα αντίστοιχα τμήματα με το τμήμα προέλευσης αυτόν που είναι πλησιέστερος στο τοπο μόνιμης κατοικίας ή αυτόν στον οποίο σπουδάζει ο αδελφος ή η αδελφή εάν ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες 1,2,3,4,5,7.Αν ανήκουν στη κατηγορία 6 τα αδέρφια υποχρεούνται να επιλέξουν τον ιδιο νομό.

Η ηλεκτρονική αίτηση των φοιτητών επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, 5.Με την οριστικοποίηση της δήλωσης οι φοιτητές-σπουδαστές θα ενημερώνονται σχετικά με τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν στις γραμματείες των τμημάτων. 6.Εντος επτά ημερων οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για το τμήμα μετεγγραφής του.


Στην ηλεκτρονική πλταφόρμα,δεν αναφερονταί τα μέτρα για την προστασία των στοιχειων των αιτουντών καθώς δεν υπαάρχει και η αναφορα καποιας πολιτικης απορρητου.

Facebook(Σταμούλης Ζαμάνης, Παναγιώτης Διονυσόπουλος)[επεξεργασία]

Εισαγωγή[επεξεργασία]

Το Facebook είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, η οποία ιδρύθηκε το 2004 από τον φοιτητή Mark Zuckerberg και αρχικά απευθυνόταν μόνο στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Με το πέρασμα των χρόνων το Facebook κατέκτησε τον κόσμο.

Το Facebook πρόκειται για μια κοινωνική ιστοσελίδα μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν τους με τους φίλους τους, συγγενείς τους, άτομα που δουλεύουν ή σπουδάζουν μαζί, και άλλους γνωστούς τους. Έχει επίσης τη δυνατότητα να ενώσει ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και/ή απόψεις μέσω ομάδων και άλλων σελίδων, κι έχει συμβεί να ενώσει μέλη οικογενειών και φίλους που είχαν χαθεί χάρη στην ευρέως διαδεδομένη χρήση του ιστότοπου. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα, όπως γνωριμίες, ανάρτηση κατάστασης, ανέβασμα φωτογραφιών και βίντεο, παιχνίδια, quiz και άλλα πολλά αγαθά. Μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές τους πληροφορίες, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και αν βρίσκονται, αρκεί να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Όλοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο να συμμετάσχουν σε δίκτυα που μπορει σχετίζονται με πανεπιστήμια, θέσεων απασχόλησης ή γεωγραφικών περιοχών κ.α. . Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα είναι για πάντα σύμφωνα με δήλωση του δημιουργού της.

Εγγραφή[επεξεργασία]

Η εγγραφή είναι δωρεάν και τα στοιχεία που ζητούνται για την αρχική διαδικασία εγγραφής είναι:

  • Όνομα, Επίθετο
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κινητό τηλέφωνο
  • κωδικός πρόσβασης
  • Ημερομήνια Γέννησης
  • Φύλλο

Πέρας το συμπλήρωμα και της αρχικής εγγραφής ζητείτε μια επαλήθευση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κινητού τηλεφώνου που έδωσε ο χρήστης για την επιτυχής ολοκλήρωση της εγγραφής και της πλήρως ενεργοποίησης του λογαριασμού του.

Προσωπικά στοιχεία[επεξεργασία]

To Facebook κρατά όλων των ειδών προσωπικά στοιχεία και προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. Τα ποιό βασικά όταν ανοίγει κάποιος λογαριασμό είναι το ονοματεπώνυμο του χρήστη, το email το κινητό του τηλέφωνο το οποίο το χρησιμοποιεί και σαν δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που ο χρήστης ξεχάσει τον κωδικό του.

Μετά την αρχική εγγραφή ο χρήστης ειδοποιείται να εμπλουτίσει το προσωπικό του προφίλ αρχικά με μια φωτογραφία προφίλ και μετά με άλλες πληροφορίες. Το προσωπικό προφίλ περιλαμβάνει θέσεις εργασίας του χρήστη που εργάζεται την συγκεκριμένη περίοδο ή στο παρελθόν. Στοιχεία εκπαίδευσης όπως σχολείο, σχολές, πανεπιστήμιο που έχει τελειώσει η φοιτά ο χρήστης. Μέρη τα οποίο ήταν κάτοικος ή κατοικεί ακόμα ή πόλη στην οποία έζησε ο χρήστης τα παιδικά του χρόνια. Επίσης στοιχεία όπως κινητά τηλέφωνα, email accounts, skype account, λογαριασμούς άλλων εφαρμογών (Instagram, LinkedIn, Twitter, Snapchat), website που μπορεί να έχει ο χρήστης καθώς και βασικά στοιχεία όπως ημερομηνία γέννησης , φύλο, ημερομηνία ονοματικής εορτής και γλώσσες που μιλάει. Άλλα στοιχεία που μπορεί να συμπληρώσει ο χρήστης είναι οικογενειακές σχέση (έγγαμος, άγαμος), εάν έχει παιδιά και άλλες σημαντικά γεγονότα της ζωής του. Όλα αυτά υπάρχει δυνατότητα να συνδεθούν με πραγματικά προφίλ άλλων χρηστών.

Γενικά το facebook σαν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να μοιραστεί όλα του τα προσωπικά δεδομένα εάν αυτός το επιθυμεί. Άλλα προσωπικά δεδομένα και συνήθη μέσα στην εφαρμογή είναι φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες, βίντεο, καταστάσεις, κοινοποίηση θέσης (checkin), βιβλία, ταινίες, μουσική, σειρές που αρέσουν στον χρήστη και άλλα Άλλα βασικά προσωπικά στοιχεία είναι τα στοιχεία τραπεζικών καρτών που κρατάει για αγορά διαφημίσεων και marketing, facebook coins και άλλων πρόσθετων υπηρεσιών που προσφέρει. Επίσης σε περίπτωση που το προφίλ του χρήστη υποκλαπεί για να γίνει ανάκτηση η εταιρία Facebook ζητά από αυτόν αντίγραφο της ταυτότητας ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την πραγματική του ταυτότητα ώστε να του επιστρέψει την δυνατότητα σύνδεσης στο λογαριασμό του.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων[επεξεργασία]

Το Facebook έχει δώσει μεγάλη βάση στην Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Ο χρήστης έχει την επιλογή κάθε φορά που κάνει μια ενέργεια στο Facebook όπως ανάρτηση κατάστασης, ανέβασμα φωτογραφιών και βίντεο, κοινοποίηση κ.α. να επιλέξει ποιος έχει πρόσβαση να το δει.

Οι επιλογές που του δίνονται είναι οι εξής:

  • Δημόσια - Ορατό σε οποιονδήποτε εντός η εκτός του facebook.
  • Φίλοι - ορατό μονό στους φίλους στο facebook.
  • Μόνο Εγώ
  • Προσαρμογή:
    • Στενοί Φίλοι
    • Λίστες φίλων που έχει δημιουργήσει ο χρήστης.
    • Ομάδες/Σελίδες που βρίσκεται ο χρήστης.


Ο Χρήστης επίσης έχει την επιλογή να πάει και να ρυθμίσει τις "Ρυθμίσεις απορρήτου και εργαλεία" που βρίσκεται στις Ρυθμισεις -> Απόρρητο που εκεί του δίνονται οι εξής επιλογές και υποεπιλογες:

Ρυθμισεις Επιλογες Υποεπιλογες
Ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενό μου; Ποιοι μπορούν να δουν τις μελλοντικές δημοσιεύσεις σας; Επιλογές:
  • Δημόσια - Ορατό σε οποιονδήποτε εντός η εκτός του facebook.
  • Φίλοι - Ορατό μόνο στους φίλους στο facebook.
  • Μόνο Εγώ
  • Προσαρμογή:
    • Στενοί Φίλοι
    • Λίστες φίλων που έχει δημιουργήσει ο χρήστης.
    • Ομάδες/Σελίδες που βρίσκεται ο χρήστης.
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις σας και το περιεχόμενο στο οποίο έχετε προστεθεί με ετικέτα. Επιλογή - Χρησιμοποιήστε το Αρχείο Δραστηριοτήτων.
Θέλετε να περιορίσετε το κοινό των δημοσιεύσεων που έχετε κοινοποιήσει σε φίλους φίλων ή δημόσια; Επιλογή - Περιορισμός του κοινού για παλιότερες δημοσιεύσεις.
Ποιοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου; Ποιοι μπορούν να σας στέλνουν αιτήματα φιλίας; Επιλογές:
  • Όλοι
  • Φίλοι Φίλων
Ποια μηνύματα θέλετε να φιλτράρονται στα Εισερχόμενα;

Φιλτράρετε τα Εισερχόμενά σας με:

  • Βασικό φιλτράρισμα · Προτεινόμενη ρύθμιση. Κυρίως θα βλέπετε μηνύματα από φίλους και άτομα που ίσως γνωρίζετε
  • Αυστηρό φιλτράρισμα. Κυρίως θα βλέπετε μηνύματα από φίλους. Τα μηνύματα από άλλους γνωστούς σας θα πηγαίνουν στο φάκελο "Άλλα".
Ποιοι μπορούν να με αναζητήσουν; Ποιοι μπορούν να σας βρουν με βάση τη διεύθυνση email που δώσατε;

Αυτό ισχύει για όσους δεν μπορούν ήδη να δουν τη διεύθυνση email σας.

Επιλογές:
  • Όλοι
  • Φίλοι Φίλων
  • Φίλοι
Ποιοι μπορούν να σας βρουν με βάση τον αριθμό τηλεφώνου που δώσατε;

Αυτό ισχύει για όσους δεν μπορούν ήδη να δουν τον αριθμό του τηλεφώνου σας.

Επιλογές:
  • Όλοι
  • Φίλοι Φίλων
  • Φίλοι
Θέλετε οι άλλες μηχανές αναζήτησης να οδηγούν στο Χρονολόγιό σας;

Όταν είναι ενεργοποιημένη αυτή η ρύθμιση, οι άλλες μηχανές αναζήτησης μπορούν ευκολότερα να οδηγήσουν στο Χρονολόγιό σας μέσα από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Αν απενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση, ίσως χρειαστεί να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι οι μηχανές αναζήτησης να πάψουν να δείχνουν στα αποτελέσματά τους το σύνδεσμο που οδηγεί στο Χρονολόγιό σας.

Επιλογη - Να επιτρέπεται σε άλλες μηχανές αναζήτησης να οδηγούν στο Χρονολόγιό μου.


https://el.wikibooks.org/wiki/Κοινωνικά_Δίκτυα_(Social_Networks)_σε_μια_επιχείρηση._Η_περίπτωση_του_FaceBook#To_Facebook https://el.wikipedia.org/wiki/Facebook

  1. http://www.opekepe.gr/
  2. Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
  3. http://ti-einai.gr/