Οδηγός χρήσης Mozilla Thunderbird/Βασικές έννοιες: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από Βικιβιβλία
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Chomwitt (συζήτηση | συνεισφορές)
Γενικά εισερχόμενα-προσθήκη εικόνων
 
Chomwitt (συζήτηση | συνεισφορές)
Βασικές Έννοιες:Τοπικοί φάκελοι
Γραμμή 14: Γραμμή 14:
Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο παράθυρο των ρυθμίσεων (Thunderbird 7: Προτιμήσεις Thunderbird->Για προχωρημένους->Επεξεργασία ρυθμίσεων) Στα δεξιά βλέπουμε το παράθυρο αυτό αφού προσθέσαμε την παράμετρο που θέλαμε.
Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο παράθυρο των ρυθμίσεων (Thunderbird 7: Προτιμήσεις Thunderbird->Για προχωρημένους->Επεξεργασία ρυθμίσεων) Στα δεξιά βλέπουμε το παράθυρο αυτό αφού προσθέσαμε την παράμετρο που θέλαμε.
{{clear}}
{{clear}}

=== Τοπικοί φάκελοι ===
Στο κάτω μέρος του τμήματος των φακέλων της αλληλογραφίας υπάρχει μια ομάδα φακέλων που καλείται '''Τοπικοί φάκελοι'''.

Το πώς θα χρησιμοποιηθούν από τον thunderbird εξαρτάται από τον τύπο ενός λογαριασμό (IMAP/POP) και από κάποιες άλλες παραμέτρους που θα δούμε.

*Αν ο λογαριασμός είναι IMAP τότε συνήθως τα ηλ.μηνύματα βρίσκονται στον απομακρυσμένο εξυπηρετητή. Στην περίπτωση αυτή οι Τοπικοί φάκελοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύουμε τοπικά τα μηνύματα που θέλουμε.
* Αν ο λογαριασμός είναι POP και έχουμε ενεργοποιήσει τους '''Γενικούς(Καθολικούς) Φακέλους''' τότε τα νέα μηνύματα του λογαριασμού θα αποθηκεύονται στους τοπικούς φακέλους.
* Όταν συνθέτουμε ένα μήνυμα και το αποθηκεύουμε ώστε να σταλθεί αργότερα τότε αυτό θα αποθηκευτεί τον φάκελο ''Εξερχόμενα''' στους Τοπικούς Φακέλους
* Οι προκαθορισμένοι κατάλογος στον οποίο αποθηκεύονται τα μηνύματα λιστών αλληλογραφίας είναι οι Τοπικοί Φάκελοι.
* Οι ''Τοπικοί φάκελοι'' μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αρχειοθέτηση παλιών μηνυμάτων για να μην υπάρχει συνωστισμός στους φακέλους των λογαριασμών.
* Μπορούμε να ρυθμίσουμε διαφορετικά ''προφίλ'' να χρησιμοποιούν σαν κοινό έναν Τοπικό φάκελο τότε είναι εύκολο να γίνει διαμοιρασμός μηνυμάτων ανάμεσα στους χρήστες

Αναθεώρηση της 20:38, 24 Οκτωβρίου 2011

Καθολικό γραμματοκιβώτιο(ή Γενικά εισερχόμενα ) (global inbox)

Ο Thunderbird υποστηρίζει προαιρετικά μια λειτουργία που ονομάζεται Καθολικό γραμματοκιβώτιο (global inbox) . Με τη χρήση της λειτουργίας αυτής ο thunderbird αποθηκεύει μηνύματα από πολλαπλούς λογαριασμούς POP σε ένα και μόνο φάκελο εισερχομένων στους τοπικούς φακέλους. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει πόσοι από τους POP λογαριασμούς του θα χρησιμοποιούν το καθολικό γραμματοκιβώτιο για τα εισερχόμενα μηνύματά τους. Κάθε λογαριασμός που δεν χρησιμοποιεί το καθολικό γραμματοκιβώτιο θα έχει το δικό του σύνολο φακέλων, συμπεριλαμβανομένων και των δικών του Εισερχόμενα , το οποίο σύνολο θα εμφανίζεται στο παράθυρο φακέλων. Λογαριασμοί που χρησιμοποιούν το καθολικό γραμματοκιβώτιο δεν θα έχουν δικούς τους φακέλους να εμφανίζονται στο τμήμα των φακέλων. Αντ 'αυτού, το μόνο που θα δείτε είναι το ενιαίο σύνολο των φακέλων στους τοπικούς φακέλους.


Κατά τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού

Ρύθμιση καθολικού(γενικού) γραμματοκιβωτίου

Όταν δημιουργείτε ένα νέο λογαριασμό POP mail στο Thunderbird, ο Οδηγός Λογαριασμού μπορεί να σας ρωτήσει εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το καθολικό γραμματοκιβώτιο για το λογαριασμό. Αν το κάνει αυτό (και θέλετε καθολικό γραμματοκιβώτιο) τότε επιλέξτε το χαρακτηριστικό. Αν δεν ερωτηθείτε σχετικά (πρόσφατες εκδόσεις) τότε θα πρέπει να επιλέξετε Γενικά εισερχόμενα(λογαριασμός τοπικών φακέλων) από Επεξεργασία->Ρυθμίσεις Λογαριασμού->(λογαριασμός)->Ρυθμίσεις διακομιστή--Ειδικές επιλογές.(δείτε το σχετικό παράθυρο δίπλα στην εικόνα) Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό πριν ο Thunderbird ελέγξει για νέα μηνύματα για την αποφυγή επιπλοκών.

Παράθυρο αναλυτικών ρυθμίσεων

Αν δημιουργούμε συχνά νέους λογαριασμούς και θέλουμε η προκαθορισμένη συμπεριφορά να είναι αυτή της ΜΗ χρήσης των γενικών εισερχομένων τότε πρέπει στο παράθυρο των ρυθμίσεων να προσθέσουμε τη boolean(λογική) ρύθμιση mail.accountwizard.deferstorage και να της θέσουμε τιμή false. Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο παράθυρο των ρυθμίσεων (Thunderbird 7: Προτιμήσεις Thunderbird->Για προχωρημένους->Επεξεργασία ρυθμίσεων) Στα δεξιά βλέπουμε το παράθυρο αυτό αφού προσθέσαμε την παράμετρο που θέλαμε.

Τοπικοί φάκελοι

Στο κάτω μέρος του τμήματος των φακέλων της αλληλογραφίας υπάρχει μια ομάδα φακέλων που καλείται Τοπικοί φάκελοι.

Το πώς θα χρησιμοποιηθούν από τον thunderbird εξαρτάται από τον τύπο ενός λογαριασμό (IMAP/POP) και από κάποιες άλλες παραμέτρους που θα δούμε.

  • Αν ο λογαριασμός είναι IMAP τότε συνήθως τα ηλ.μηνύματα βρίσκονται στον απομακρυσμένο εξυπηρετητή. Στην περίπτωση αυτή οι Τοπικοί φάκελοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύουμε τοπικά τα μηνύματα που θέλουμε.
  • Αν ο λογαριασμός είναι POP και έχουμε ενεργοποιήσει τους Γενικούς(Καθολικούς) Φακέλους τότε τα νέα μηνύματα του λογαριασμού θα αποθηκεύονται στους τοπικούς φακέλους.
  • Όταν συνθέτουμε ένα μήνυμα και το αποθηκεύουμε ώστε να σταλθεί αργότερα τότε αυτό θα αποθηκευτεί τον φάκελο Εξερχόμενα' στους Τοπικούς Φακέλους
  • Οι προκαθορισμένοι κατάλογος στον οποίο αποθηκεύονται τα μηνύματα λιστών αλληλογραφίας είναι οι Τοπικοί Φάκελοι.
  • Οι Τοπικοί φάκελοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αρχειοθέτηση παλιών μηνυμάτων για να μην υπάρχει συνωστισμός στους φακέλους των λογαριασμών.
  • Μπορούμε να ρυθμίσουμε διαφορετικά προφίλ να χρησιμοποιούν σαν κοινό έναν Τοπικό φάκελο τότε είναι εύκολο να γίνει διαμοιρασμός μηνυμάτων ανάμεσα στους χρήστες