Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αξιοπερίεργες πατέντες

Από Βικιβιβλία

ΓΕΝΙΚΑ

Η πατέντα (ευρεσιτεχνία), αποτελεί ένα μοναδικό δικαίωμα χρήσης που παρέχεται στον δημιουργό της για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο τίνεται στα 20 χρόνια από την στιγμή της υποβολής της αίτησης.Το αποκλειστικό αυτό δικαίωμα απαγορεύει σε οποιονδήποτε να χρησιμποιήσει κάποια κατοχυρωμένη μέθοδο,μηχανισμό ή ουσία, δίχως να του παρέχει την άδεια ο δημιουργός και κάτοχος του διπλώματος της ευρεσιτχενίας.

Σχετικά με το "Jewerly for Animals" Μία άκρως παράλογη και συγχρώνως παράξενη ευρεσιτεχνία είναι η πατέντα "Κοσμήματα για ζώα" (Jewelry for Animals). Η συγκεκριμένη αυτή πατέντα είναι κατοχυρωμένη με τον αριθμό US4353225[1] όπου δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου το 1982 και ευεφρέθηκε από την Wanda S. Roger. Τα κοσμήματα αυτά φτιάχτηκαν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κυρίως πάνω σε κατακίδια ζώα όπως σκυλιά και γάτες καθώς επίσης και σε άλογα ή σε ζώα που συμμετείχαν σε επιδείξεις μόδας. Παράλληλα η χρήση τους δεν περιορίζεται μόνο για τα ζώα καθώς είναι διαθέσιμα για χρήση και στους ανθρώπους, κάτι που κάνει την πατέντα λίγο πιο λογική αλλά αν αναλογιστούμε την κύρια αίτια δημιουργίας της, τότε σίγουρα συγκαταλέγεται στις πιο παράλογες πατέντες. Τα κοσμήματα τοποθετούνται σηνύθως στο κεφάλι του ζώου, επομένως το ζώο το οποίο θα αποκτήσει το κόσμημα, αρχικά θα πρέπει να έχει μία τρυπα στο αυτί ή και στα δύο αυτιά προκειμένου να περάσει απο εκεί μία επιμήκη μπάρα η οποία αποτελεί και την βάση από το σκουλαρίκι. Αυτός ο επιμήκης άξονας ο οποίος πρέπει να έχει την ίδια διάμετρο με την τρύπα, θα πρέπει να περιέχει μια εσοχή η οποία θα κάνει ουσιαστικά το κόσμιμα να κουμπώνει στο πίσω μέρος του αυτιού του ζώου, καθώς και άλλη μία εσοχή στο μπροστά μέρος του αυτιού που θα βοηθάει έτσι ώστε να προστεθούν και τα υπόλοιπα μέλη του κοσμήματος. Το σκεπτικό της Wanda S. Roger να δημιουργήσει αυτά τα σκουλαρήκια ήταν με σκοπό τα ζώα να φαίνονται πιο όμορφα στους διαγωνισμούς ομορφιάς προκειμένου να προσεγγίζουν με την εξωτερική τους εμφάνιση το ενδιαφέρον των κριτών καθώς και του κοινού με απότερο σκοπό την απόκτηση οικονομικού όφελους μέσω του επάθλου καθώς και διασιασημότητας για τον ιδιοκτήτη και το κατοικίδιό του. Επιπλέον τα κοσμήματα προσδίδουν κάτι το ξεχωριστό στα ζώα που τα φοράν και έτσι διαφέρουν σε εμφάνιση από τα υπόλοιπα. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό σήμειο αναφοράς αυτής της ευρεσυτεχνίας είναι ότι η χρήση των κοσμημάτων μπορεί να προστατέψει τα ζώα από πιθανών φαγούρα, ξύσιμο ή τρύψιμο που μπορεί να έχουν στην περιοχή των αυτιών, πράγμα που συμβαίνει αρκετά συχνά.

ΠΗΓΗ: http://www.google.com.pa/patents/US4353225

High Five Machine (Συσκευή που «κολλάει πέντε»)

[επεξεργασία]

Η ιδέα αυτή ανήκει στον Albert Cohen η οποία δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1994, ενώ η ημερομηνία κατάθεσης είναι στις 7 Δεκεμβρίου του 1993. Η παρούσα εφεύρεση σχετίζεται με την ψυχαγωγία ή ακόμη και την άσκηση. Η εφεύρεση αυτή δημιουργήθηκε για να προσφέρει σε φιλάθλους οι οποίοι παρακολουθούσαν αθλητικούς αγώνες μόνοι στο σπίτι μια ευκαιρία να «κολλήσουν πέντε» για να εκτονώσουν την χαρά και τον ενθουσιασμό τους για κάποιο γκολ, καλάθι ή κάποιο άλλο θετικό γεγονός. Η συσκευή αυτή βασίζεται σε μια σύνθεση αυτό-ανορθώμενου χεριού που ταλαντεύεται εάν χτυπηθεί από τον χρήστη προσομοιώνοντας έτσι ένα «κόλλα πέντε». Η συσκευή αυτή περιέχει ένα κατώτερο τμήμα βραχίονα, ένα ανώτερο τμήμα βραχίονα και μια άρθρωση που εξασφαλίζει τον διαχωρισμό του πάνω και κάτω μέρους του χεριού. Επιπλέον περιλαμβάνει ένα στοιχείο επαναφοράς, όπως για παράδειγμα ένα ελατήριο έτσι ώστε να επαναφέρει το άνω και κάτω μέρος στην καθορισμένη του θέση. Τέλος περιέχει μια αφαιρούμενη προσομοίωση παλάμης και μια βάση για την στήριξη της συσκευής. Στην πρώτη ενσάρκωση την εφεύρεσης το πάνω και κάτω μέρος του χεριού είναι κάθετα τοποθετημένα μεταξύ τους και το στοιχείο επαναφοράς είναι εφαρμοσμένο έτσι ώστε να ταλαντεύει το κάτω μέρος του χεριού, το οποίο είναι προσαρμοσμένο να ταλαντεύεται οριζόντια. Στην δεύτερη ενσάρκωση της παρούσας συσκευής το κάτω και πάνω μέρος του χεριού είναι κάθετα ευθυγραμμισμένα( σε αντίθεση με την πρώτη) και ενωμένα από μια άρθρωση. Το πάνω και κάτω μέρος του χεριού καλύπτονται από ένα υλικό παραγεμίσματος (όπως βάττα), ώστε να προσομοιώνει καλύτερα το ανθρώπινο χέρι, το οποίο μπορεί να περικλείεται από μια στρώση προσομοιωμένου δέρματος φτιαγμένο από λάστιχο ή πλαστικό και ακόμη να είναι ντυμένο από ένα μανίκι μπλούζας που θα μπορούσε να είναι κατάλληλα χρωματισμένο ώστε να αντιπροσωπεύει κάποια συγκεκριμένη αθλητική ομάδα, , και να περιλαμβάνει έναν αριθμό ή κάποιες ενδείξεις αντιπροσωπευτικές κάποιου παίχτη σε κάποια αθλητική ομάδα. Η παρούσα εφεύρεση μπορεί επίσης να συμπεριλάβει και ένα σύστημα ήχου που κατά το χτύπημα των χεριών θα παράγει κάποιον ήχο επιλογής του χρήστη.

  1. https://el.wikipedia.org/wiki/Ευρεσιτεχνία
  2. https://www.google.com/patents/US5356330

Το παρόν κείμενο έχει ως στόχο να περιγράψει τη πατέντα με τίτλο και αριθμό, Beerbrella, US 6,637,447 B2. Πρόκειται για μια ευρεσιτεχνία που δημοσιεύτηκε το 2003. Έχει ως στόχο να βελτιώσει τις καθημερινές πρακτικές και συγκεκριμένα στην διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας των υγρών σωμάτων όπως τα ποτά.

Πολλά είναι τα βοηθητικά εξαρτήματα ποτών που κυκλοφορούν στην αγορά. Κάποια από αυτά έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα ενώ άλλα διακρίνονται και για την μόνωση που προσφέρουν στο ποτό ως προς την θερμότητα. Υπάρχουν πολλών τύπων αξεσουάρ ποτών ανάλογα το είδος του ποτού, την συσκευασία η οποία το περιέχει καθώς και τις περιστάσεις που πρόκειται να καταναλωθεί. Η εφεύρεση ”Beerbrella” έχει ως κύριο στόχο την διατήρηση της θερμότητας του ποτού μέσω της επιτρεπόμενης αποφυγής ηλιακών ακτίνων, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διακοσμητικό στοιχείο. Είναι μια εφεύρεση που απευθύνεται προς όλες τις εποχές του χρόνου καθώς εκτός των ηλιακών ακτίνων μπορεί να προστατεύσει το ποτό από την βροχή ή τη σκόνη.

Η ιδέα

Ο εφευρέτης θεώρησε πως η χρήση πάγου ή μονωτικών υλικών προκειμένου να διατηρηθεί ένα ποτό κρύο δεν είναι αρκετά. Μπορεί οι παραπάνω μέθοδοι να προσπαθούν να διατηρήσουν κρύο ένα ποτό μέσω της ψύξης του ή της διατήρησης της θερμοκρασίας του αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται ο παράγοντας της αποφυγής των ηλιακών ακτίνων, που είναι και ο άμεσος παράγοντας θέρμανσής του. Έτσι σκέφτηκε την ιδέα μια ομπρέλας που θα προστατεύει ένα ποτό από τις ακτίνες του ήλιου.

Χαρακτηριστικά

Η παραπάνω εφεύρεση αποτελείται από μια ομπρέλα με διάμετρο περίπου πέντε ιντσών, δηλαδή 12,7 εκατοστά. Είναι αποσπώμενη και μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα δοχεία ποτού. Ακόμη, το υλικό από το οποίο αποτελείται η ομπρέλα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αδιάβροχο υλικό, χάρτινο για χαμηλό κόστος, πλαστικό ή ακόμη και υφασμάτινο. Η ομπρέλα μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά είδη δοχείων μέσω διάφορων τύπων συνδέσεων όπως λουράκι, κλιπ, και μια έξτρα βάση που θα τοποθετηθεί το δοχείο όπως κύπελλο από αφρό μονωτικού υλικού. Ακόμη ο άξονας της ομπρέλας μπορεί να μετατραπεί έτσι ώστε να κλίνει μέσω ενός μηχανισμού υπό γωνία, ώστε να προστατεύει το ποτό από τις ηλιακές ακτίνες με βάση την αλλαγή της διεύθυνσής τους. Μία επιπλέον εφαρμογή της συγκεκριμένης εφεύρεσης είναι η τοποθέτηση ενός αντίβαρου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα περιστροφής της ομπρέλας.

Οι πατέντες είναι ανακαλύψεις και ευρεσιτεχνίες που στόχο έχουν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Είναι μέθοδοι που αν παρέμεναν κρυμμένες η ανθρωπότητα θα ήταν ζημιωμένη. Έχουν όμως εγκριθεί και δημοσιοποιηθεί πολλών ειδών πατέντες, που ενισχύουν την άποψη των πολέμιων της ύπαρξης πατεντών.

πηγές:

[2] , [3]

Sony Vaio Mouse Talk

[επεξεργασία]

Η πατεντα η αλλιως ευρεσιτεχνια ειναι μια εφευρεση ενος μηχανισμου η οποια κατωχυρωνεται απο τον δημιουργο υποβαλοντας μια αιτηση και ισχυει για τα επομενα 20 χρονια. Αν θελει καποιος αλλος να την χρησιμοποιησει θα πρεπει πρωτα να παρει την αδεια του δημιουργου, διαφορετικα θα εχει νομικες κυρωσεις. Ενας λογος υπαρξης του δικαιωματος αυτου ειναι οτι δινονται αφορμες στα ατομα η στις ομαδες ατομων να καινοτομουν με σκοπο το κερδος και ως αποτελεσμα να οφελειται η κοινωνια γινοκτερα. Ενας αλλος λογος ειναι οτι αν δεν υπηρχε αυτο το δικαιωμα οι εφευρεσεις δεν θα γνωστοποιουνταν απο τους δημιουργους για να μην υπαρξει υποκλοπη και ετσι επιτυγχανεται μια σχεση αμοιβαιας προσφορας και ανταποδωσης.

To Sony Vaio Mouse Talk ειναι μια καινοτομα δημιουργια της Sony. Το συγκεκριμενο ποντικι στην εξωτερικη του εμφανιση μοιαζει με αυτο του συνηθισμενου ποντικοιυ δηλαδη διαθετει 2 πληκτρα το αριστερο και το δεξι καθως και τη ροδελα κυλισης, διαθετει ομως επιπλεον ενα παραπανω κουμπι με το οποιο η συσκευη ανοιγει εμφανιζοντας εναν τυπο τηλεφωνου που μπορει να χρησιμοποιηθει για εφαρμογες οπως ειναι το Skype και το οοVoo. To συγκεκριμενο ποντικι-τλεφωνο χρησιμοποιειτε ως μεγαφωνο και μπορεις επισης να συνδεσεις τα ακουστικα σου. Το ποντικι Talk φτανει τα 800 dpi. Ουσιαστικα ειναι ενα αξεσουαρ-συσκευη που συνδιαζει ποντικι και τηλεφωνο. Βολευει στην δουλεια των ατομων που ειναι αναγκαζμενοι να εχουν μαζι τους πολλες μικροσυσκευες, αρα η συγκεκριμενη πατεντα τα ενσωματωνει ολα μαζι. Μπορει να χρησιμοποιηθει επιπροσθετα για ιδιωτικες συνομιλιες. Κατα την χρησιμοποιησει του οταν δεχομαστε εισερχομενες κλησεις ενα κουμπακι LED αναβει και μας προιδοποιει. Η εγκατασταση του ειναι απλη και δεν παιρνει πολυ χρονο. Η παρπαανω συσκευη συνδεεται κανονικα στον υπολογιστη σας απο μια τυπικη θυρα USB οπως τα συμβατικα ποντικια και ως αποτελεσμα η συνδεση της γινεται πολυ ευκολη. Ποντικια οπως το Sony Vaio Mouse Talk προηπυρχαν απο το 2006 ομως ο ηχος τους δεν ηταν και ιδιαιτερα καθαρος με αποτελεσμα να κανει δυσκολη την επικοινωνια. Μετα απο αρκετες αναβαθμισεις ο ηχος του εγινε καλυτερος το οποιο συνεπαγει και την καλυτερη επικοινωνια. Για να πραγματοποιησεις μια κληση αρκει μονο ενα πατημα ενος κουμπιου του ποντικιου Talk. Σε περιπτωση κλησης ομως η συμβατη λειτουργια του ποντικου ειναι αδρανοποιημενη και δε μπορεις να το χειριστεις. Ενα επιπλεον ελαττωμα της συσκευης ειναι οτι οταν το χρησιμοποιουμε για κλησεις το ακουστικο και το μικροφωνο δεν κλειδωνει με το μερος του κεφαλιου μας. Περιλιπτικα η συγκεκριμενη μικροεφευρεση ειναι γι αυτους που τους αρεσουν οι καινοτομιες και θελουν να εξοικονομησουν χωρο. Το μηχανημα αυτο πωλειται περιπου 75€. Σιγα σιγα ομως επειδη θεωρουταν μια αχρηστη συσκευη και δεν ειχε μεγαλο αριθμο πωλησεων αρχισε να καταργειται και με τον καιρο εξαφανιστηκε.

  1. ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ [[4]]
  2. ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ [[5]]

Σκούτερ Στρείδι(Προστασία 486)

[επεξεργασία]

Όλοι οι οδηγοί των σκούτερ γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να προστατεύσουμε την μηχανή μας από ληστές όπως επίσης από τα διάφορα καιρικά φαινόμενα και επειδή γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το ζήτημα την λύση έρχεται να την δώσει η πατέντα που ονομάζεται προστασία 486 (σκούτερ στρείδι). Ιδρυτής αυτής της πατέντας ήταν o Marc Graells ο οποίος δημιούργησε ένα σύστημα προστασίας καθώς αυτή η προστασία ξεφεύγει από την λογική είτε ενός λουκέτου είτε ενός ηχητικού συναγερμού. Αυτή η πατέντα μοιάζει με μια κινητή πανοπλία η οποία βασίστηκε επάνω στο θηλαστικό Armadillo. Έχοντας αυτήν την πανοπλία στην κατοχή σας θα μπορούσε κάλλιστα το όχημα σας να μοιάζει σαν ένα “batmobile”. Αυτή η πατέντα δημιουργήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2008.

Κατασκευή

[επεξεργασία]

Το κάλυμμα είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και έχει επάνω του αισθητήρες. Η εγκατάσταση του είναι απλή και το μόνο που έχετε κάνετε είναι να τραβήξετε και να περικυκλώσετε το όχημα σας. Στην περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί το κάλυμμα να είναι τοποθετημένο πάνω στο όχημα μπορεί πολύ εύκολα να το αφαιρέσει. Στην συνέχεια με ένα τηλεκοντρόλ μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους αισθητήρες δηλαδή στην περίπτωση κλοπής του οχήματος θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμός για να ειδοποιηθείτε ότι κάποιος επιχειρεί να κλέψει το όχημα σας. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια στον ήλιο για να μην φθείρεται και να καίγεται. Επιπρόσθετα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην περίπτωση της βροχής. Έτσι το όχημα μας δεν θα βρέχεται. Ένα ελάττωμα που έχει η συγκεκριμένη πατέντα είναι ότι προσθέτει επιπρόσθετο βάρος στο μηχανάκι μας με αποτέλεσμα η οδική συμπεριφορά του οχήματος να αλλοιώνεται. Επίσης το όχημα μας είναι πολύ αντιαισθητικό με αποτέλεσμα να μην φαίνεται ωραίο και σε μερικές περιπτώσεις προκαλεί το συναίσθημα του γέλιου. Χάρη σε αυτήν πατέντα μπορεί κάποιος να κάνει τις δουλείες του ανενόχλητα. Έτσι δεν θα έχει το μυαλό του στο όχημα.[6]

Ο Marc Graells είναι ένας Ισπανός σχεδιαστής ο οποίος γεννήθηκε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας τον Σεπτέμβρη του 1982 και έχει σπουδάσει επάνω στο αντικείμενο της σχεδιαστικής. Έχει λάβει πολλά βραβεία στην κατοχή του και έχει δημιουργήσει πολλές πατέντες καθώς επίσης έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου και έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες στον χώρο του αλλά και όχι μόνο.

Η μοτοσικλέτα που ισορροπεί μόνη της (C1 Lit Motors)

[επεξεργασία]

Ηλεκτρική μοτοσικλέτα C1 της Lit Motors

Η Lit Motors Inc είναι μία εταιρία η οποία ιδρύθηκε από τον Daniel K. Kim το 2010, έχει έδρα στο Σαν Φρανσίσκο και ασχολείται με την σχεδίαση δίτροχων μηχανών. Μία από αυτές είναι το μοντέλο C1 το οποίο ξεκίνησε να δημιουργείτε στις αρχές του 2011 ενώ στην αγορά βγήκε στις αρχές του 2014. Η σκέψη που υπήρχε εκείνη την περίοδο από την εταιρία ήταν να δημιουργήσει μία μηχανή η οποία να μπορεί να κρατάει ισορροπία μόνη της και να μην πλευρίζει. Το μήκος της συγκεκριμένης μηχανής είναι σχεδόν δύο μέτρα και είκοσι πέντε εκατοστά και το βάρος της ανέρχεται στα 360 κιλά. Κάποια από τα χαρακτηριστικά της μηχανής μοιάζουν με αυτά που έχουν και τα αυτοκίνητα καθώς διαθέτει ζώνη ασφαλείας, αερόσακους ενώ παράλληλα η μηχανή διαθέτει κουβούκλιο έτσι ώστε θα μειώνεται κατά εβδομήντα τοις εκατό η πιθανότητα τραυματισμού σε περίπτωση σύγκρουσης. Με την ύπαρξη του κουβούκλιου μπορούν να προσφερθούν κάποιες ανέσεις ίδιες με αυτές του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα ο οδηγός δεν θα εκτίθεται στη βροχή ή στο κρύο ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κλιματιστικό και ηχοσύστημα. Ο κινητήρας του λειτουργεί με ρεύμα και παράγει ισχύ 40KW τα οποία είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν στο όχημα επιταχύνσεις σπορ αυτοκινήτου ενώ η τελική ταχύτητά του ανέρχεται στα 190 Km/h. Η αυτονομία της μπαταρίας είναι περίπου διακόσια πενήντα χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Αφού η μπαταρία τελειώσει θα χρειαστεί περίπου έξι ώρες για να επαναφορτιστεί. Η ισορροπία του βασίζεται σε δύο ψηφιακά γυροσκόπια τα οποία ελέγχουν το κέντρο βάρους σύμφωνα με την κλίση της μηχανής τα οποία βρίσκονται κάτω από την θέση του οδηγού (το ένα μπροστά και το άλλο πίσω)και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να έχει σχεδόν πάντα ισορροπία. Η μηχανή χάνει την ισορροπία της μόνο όταν συγκρουστεί με ένα άλλο όχημα το οποίο έχει αρκετά μεγάλη ορμή. Για παράδειγμα η μηχανή μπορεί να ανατραπεί μόνο όταν συγκρουστεί με ένα φορτηγό το οποίο θα έχει ταχύτητα μεγαλύτερη των εξήντα χιλιομέτρων την ώρα ή με κάποιο άλλο όχημα του οποίου η ορμή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της μηχανής C1 της Lit Motors είναι ότι χωράει να παρκάρει σχεδόν παντού καθώς είναι πολύ μικρή σε μήκος ενώ παράλληλα μπορεί να ελίσσεται στον δρόμο περίπου όπως και οι μοτοσυκλέτες. Ένα τελευταίο πλεονέκτημα είναι ότι το τιμόνι της μηχανής είναι ίδιο με του αυτοκινήτου αλλά λίγο πιο μικρό σε μέγεθος το οποίο βοηθάει τον οδηγό να κάνει σταθερές κινήσεις. Τέλος η αρχική τιμή της μηχανής ήταν σχεδόν είκοσι τέσσερις χιλιάδες δολάρια το πρώτο διάστημα ενώ μετά έπεσε σημαντικά. Με λίγα λόγια είναι μία μηχανή η οποία μπορεί να κρατήσει ισορροπία σε πολλές και διάφορες περιπτώσεις, ενισχύει την ασφάλεια του οδηγού και τον προστατεύει από διάφορους παράγοντες ενώ παράλληλα θεωρείται από τους μηχανικούς η μηχανή του μέλλοντος.

Πηγές: https://www.youtube.com/watch?v=43l09z4yy_g https://physicsgg.me/2013/08/30/h-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82/ http://www.fortunegreece.com/article/i-motosikleta-pou-isorropi-moni-tis/ https://www.youtube.com/watch?v=uZ9FbGArmZQ https://www.youtube.com/watch?v=Vi1zWAGlbU8 https://www.youtube.com/watch?v=UhBQB-ZAGo8 https://www.youtube.com/watch?v=GLbk1WJulnw https://en.wikipedia.org/wiki/Lit_Motors http://litmotors.com/

Το αλκοόλ αποτελεί για αρκετούς ένα είδος χαλάρωσης όμως είναι δύσκολο σε κάποια μέρη να απολαύσει κάποιος το ποτό του για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα σε ένα στάδιο που γίνετε μια συναυλία δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να κρατήσει ένα ποτό λόγο του ότι θα είναι πολύ στριμωγμένος ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους, αλλά ακόμα και να το κρατήσει υπάρχει η πιθανότητα να τον σπρώξει κάποιος κατά λάθος και να χάσει το ποτό του. Εδώ έρχεται να δώσει την λύση ο John D. Geddie με την εφεύρεση του το φορητό μπαρ όπως το ονομάζει.

Η παρούσα πατέντα με αριθμό US4681244 παρέχει διάφορα διακριτά και σημαντικά πλεονεκτήματα που δεν υπάρχουν σε προηγουμένως γνωστά φορητά αναψυκτήρια. Πρωταρχικός στόχος της είναι να παρέχει ένα φορητό μείκτη ποτών που μπορεί να φορεθεί σαν ένα καπέλο το οποίο μπορεί να ρυθμίζεται για να ταιριάζει σε διαφορετικά μεγέθη κεφαλιού. Ένας άλλος στόχος της παρούσας εφεύρεσης είναι να παράσχει μια φορητή μπάρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βολική κατανάλωση οποιουδήποτε από αρκετά ποτά, τα οποία μπορούν να διατηρούνται σε ένα πλήθος δοχείων που περιλαμβάνει καθως και να χρησιμοποιηθεί βολικά για την ανάμιξη ποτών από δύο ή περισσότερα δοχεία για να σχηματίσει ένα μεικτό ποτό. Ακόμη το ποτό μπορεί να πίνεται χωρίς αφαίρεση του μπαρ από το κεφάλι του χρήστη. Είναι απλό στην κατασκευή, φθηνό, ισχυρό και ανθεκτικό, εύκολο στη χρήση, και καλά προσαρμοσμένο για τον προορισμό του.

Οι στόχοι της παρούσας εφεύρεσης επιτυγχάνονται με την παροχή ενός άκαμπτου καπέλου που μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει σε όλα τα μεγέθη κεφαλιού , για παράδειγμα, ως ένα κράνος ή σκληρό καπέλο με ένα ρυθμιζόμενο συγκρότημα κεφαλής που παρέχονται σ 'αυτό αρκετά δοχεία ποτών τοποθετημένα στις πλευρές του καπέλου χρησιμοποιώντας ελαστικές ταινίες που εισάγονται μέσω των σχισμών στο καπέλο και στερεώνεται στο εσωτερικό του καπέλου. Υπάρχουν έξι τέτοια δοχεία, συμπεριλαμβανομένων δύο σχετικά μεγάλα δοχεία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αναψυκτικά όπως, για παράδειγμα, όπως σόδα ή πιπερόριζα. Τα άλλα τέσσερα δοχεία είναι σχετικά μικρότερα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κρατήσει ένα ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά. Κάθε δοχείο ποτού εφοδιάζεται με ένα σωλήνα για τη μεταφορά υγρού από το δοχείο με μία από τις δύο βαλβίδες στο μπροστινό μέρος του καπέλου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάμιξη ποτών από δύο ή περισσότερα δοχεία. Εναλλακτικά, ένας χρήστης του μπορεί να πίνει από οποιοδήποτε ένα δοχείο άνοιγμα των βαλβίδων που ελέγχουν τη ροή του υγρού από το εν λόγω δοχείο και το κλείσιμο των βαλβίδων που ελέγχουν τη ροή του υγρού από το σύνολο των άλλων δοχείων.

Πηγές:

1)https://www.google.ch/patents/US4681244?dq=ininventor:%22John+D.+Geddie%22&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwiw-rrJ8pnQAhWKSRoKHSaCD8IQ6AEIRjAG 2)http://patentimages.storage.googleapis.com/pages/US4681244-1.png

Vibrating Tattoo

[επεξεργασία]

Τι είναι το μαγνητικού τατουάζ

[επεξεργασία]

Η Φιλανδική εταιρεία ΝΟΚΙΑ έχει περιγράψει την ιδέα σε μια κατάθεση στις ΗΠΑ Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων. Η αίτηση αυτή αφορά την κατοχύρωση της πατέντας του μαγνητικού τατουάζ που δονείται(Vibrating Tattoo). Το τατουάζ περιγράφεται σαν μια σφραγίδα ή και ψεκασμός "σιδηρομαγνητικό" υλικό επάνω στο δέρμα του χρήστη και στη συνέχεια αντιστοίχιση με μια φορητή συσκευή. H εταιρεία προτείνει τη χρήση σιδηρομαγνητικών μελανιών, το οποίο περιλαμβάνει ενώσεις όπως ο σίδηρος ή οξείδιο του σιδήρου, για το τατουάζ. Θερμάνετε το μελάνι σε υψηλή θερμοκρασία πριν από την εφαρμογή στο δέρμα του χρήστη για να το απομαγνητίζω προσωρινά. Το τατουάζ προβλέπεται να τοποθετείτε στην κοιλιακή χώρα του χρήστη,στον καρπό αυτού ακόμα και στην επιφάνεια του νυχιού. Παραδειγματικές εφαρμογές είναι ότι το τατουάζ θα μπορούσε να δονείται για ένδειξη χαμηλής μπαταρίας,για ένα εισερχόμενο μήνυμα ή μια εισερχόμενη κλήση,για ένα γεγονός του ημερολογίου,αλλά και βάση το χρονοδιάγραμμα κατά την αλλαγή της ώρας η οποιαδήποτε άλλη αλλαγή. Όσων αναφορά τον τρόπο ειδοποίησης το μαγνητικό πεδίο μπορεί να προκαλέσει δόνηση ενός βραχέως παλμού, πολλαπλές βραχείς παλμούς, λίγοι μακρύ παλμοί,ισχυρούς παλμούς, παλμούς αδύναμος και ούτω καθεξής. Η ΝΟΚΙΑ υποστηρίζει πως μπορεί να κάνει το μαγνητικό σήμα της αόρατο πράγμα που μπορεί να κάνει αυτή η ελκυστική για ορισμένους. Ακόμα προβλέπεται να υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς τύπους δονήσεων ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται την ταυτότητα του ατόμου το οποίο τον καλεί. Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα αυτοκόλλητο που λειτουργεί παρόμοια με το τατουάζ χωρίς όμως να είναι μόνιμο.Η Φινλανδική εταιρία της Nokia υπέβαλλε αίτηση στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ ( USTPO- US Patent and Trademark Office ) για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η έγκριση της αίτησης σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2011.

Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης

[επεξεργασία]
  1. Η μαγνητισμένη σήμανση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως έλεγχος ταυτότητας. Πιο συγκεκριμένα ο χρήστης επιλέγοντες ένα συγκεκριμένο τατουάζ θα μπορεί να δημιουργήσει μια «ειδική μαγνητική αντίσταση» ουσιαστικά το δικό τους μαγνητικό δακτυλικών αποτυπωμάτων.
  2. Ένας άλλος τρόπος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η πατέντα αυτή είναι ως ένας κωδικός χρήστη σε έναν προσωπικό υπολογιστή με την έννοια πως ο υπολογιστής ζητά την παρουσίαση του τατουάζ και αν αυτό δεν ταιριάζει με το προβλεπόμενο τότε απαγορεύει την πρόσβαση στα προσωπικά αρχεία του χρήστη.
  3. Οι υποστηρικτές αυτής της πατέντας λογισμικού πιστεύουν ότι είναι καλύτερο απ’ το κινητό τηλέφωνο καθώς μπορεί να βοηθήσει στον τομέα της υγείας πχ. έλεγχος σακχάρου στο αίμα, διάγνωση καρδιακού επεισοδίου, έλλειψη βιταμινών κτλ.

Προβλήματα

[επεξεργασία]
  1. Πρόβλημα αποτελεί η παρεμβατικότητα του σχεδίου αυτού καθώς απαιτεί από τον χρήστη να αποκτήσει ένα τατουάζ έτσι ώστε να μπορεί να θέση σε λειτουργία την εν λόγο πατέντα καθώς δεν είναι όλο το καταναλωτικό κοινό διατεθειμένο για κάτι τέτοιο
  2. Ένα ακόμα πρόβλημα αποτελεί το πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απόσπαση της προσοχής σε ορισμένες περίπτωσης σε βαθμό ενοχλητικό τόσο για τον χρήστη όσο και τους γύρω του.
  1. http://www.bbc.com/news/technology-17447086
  2. http://www.huffingtonpost.com/2012/03/21/vibrating-tattoo-nokia-patent-phone-ringing_n_1369978.html
  3. http://www.forbes.com/sites/carolinehoward/2012/03/21/nokias-buzzy-new-patent-a-tattoo-that-vibrates-when-your-phone-rings/#72d04b655230

Εισαγωγή

[επεξεργασία]

Τα τελευταία χρόνια η ηλεκτρική ενέργεια βρίσκεται και αξιοποιείται σε όλο τον πλανήτη συνεχόμενα για την κάλυψη των βασικών ενεργειακών αναγκών όπως για παράδειγμα το φως.Οι άνθρωποι έχουν γίνει εξαρτώμενοι από τον αυτόν το βασικό πόρο πάρα πολύ αφού κάθε είδος ανάγκης απαιτεί την ύπαρξη του. Δεν υπάρχει κάποια άμεση συνέπεια στη χρήση της,γίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη και έτσι γίνεται μεγάλη η σπατάλη της. Το περισσότερο που κοστίζει στον καταναλωτή για να την χρησιμοποιήσει είναι ένας λογαριασμός. Με βάση αυτή τη λογική ο Mike Thompson δημιούργησε μία πατέντα με ηθικό σκοπό η οποία είναι παντελώς περίεργη αλλά ταυτοχρόνως ενδιαφέρουσα, την λάμπα αίματος. Η σχεδίαση της καθώς και η παραγωγή της έγινε το 2007.

Περιγραφή

[επεξεργασία]

Πρόκειται για μία λάμπα[7] η οποία αντί να χρειάζεται ηλεκτρική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ενέργειας, λειτουργεί με ανθρώπινο αίμα. Ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε για να δουλέψει η λάμπα μία χημική ουσία ως ενέργεια, την λουμινόλη[8]. Είναι άξιο να αναφερθεί ότι η λουμινόλη είναι ένα βασικό εργαλείων των ειδικών επιστημόνων που ερευνούν τα ίχνη αίματος στα τοπία του εγκλήματος. Η ενεργοποίηση της είναι αρκετά απλή αλλά και φυσικά επώδυνη αφού πρέπει πρώτα ο χρήστης να σπάσει την το πάνω μέρος της φιάλης και στην συνέχεια να προωθήσει κόβοντας τον εαυτό του από το σπασμένο μέρος που θα είναι αιχμηρό και έπειτα να ρίξει μια ποσότητα αίματος έτσι ώστε να γίνει η αντίδραση της λουμινόλης με το αίμα χάρης το σίδηρο που περιέχει και τέλος παράγει ένα μπλε φως και φωτίζει τον χώρο. Μία επίδειξη για την λειτουργία της βρίσκεται εδώ [9]. Έχει κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά εκτός από το γεγονός ότι χρειάζεται αίμα όπως ότι η λειτουργία της δεν έχει μεγάλη διάρκεια, η λάμπα είναι μίας χρήσης και ότι δεν φωτίζει τόσο πολύ όσο μια κανονική λάμπα ενός σπιτιού.

Όλα τα αρνητικά όμως εκφράζουν ακριβώς για τι ήθελε να πετύχει με αυτήν την πατέντα ο Άγγλος σχεδιαστής της, δηλαδή είχε έναν ηθικό σκοπό πίσω απο την σχεδίαση της. Ο Mike Thomspon πιστεύει ότι η ενέργεια θεωρείται δεδομένη από τους ανθρώπους σήμερα και έτσι σπαταλάται αδιάκοπα. Για αυτό το λόγο ο δημιουργός θέλει η λάμπα αυτή να βάζει σε δίλημμα τον χρήστη της για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να την χρησιμοποιήσει, για παράδειγμα σε κάποια κατάσταση ανάγκης. Επειδή τα αρνητικά της λάμπας αποτρέπουν μακροχρόνια και αξιόπιστη χρήση, πρέπει ο χρήστης να σκεφτεί πόσο πολύ την χρειάζεται και εάν είναι πρόθυμος να κάνει την θυσία που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Θέλει δηλαδή ο κόσμος να μάθει να χρησιμοποιεί την ενέργεια μέσω απο αυτή την πατέντα όσο πιο συντηρητικά και έξυπνα γίνεται με το σκεπτικό ότι εάν έπρεπε να κάνουν μία θυσία κάθε φορά που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν κάποια ηλεκτρονική συσκευή πόσο συχνά θα την αξιοποιούσαν.

Πηγή:[10]

Περιγραφή

Η πατέντα με κωδικό US20030208890 Α1 και όνομα Casket Link εφευρέθηκε από τον Stanley Kim , με ημερομηνία δημοσίευσης 13 Νοεμβρίου 2003 και ημερομηνία κατάθεσης 7 Μάιος 2002 έχει ως σκοπό την ύπαρξη ενός νέου μέσου επικοινωνίας που χρησιμοποιεί τα πολυμέσα για να δώσει τη δυνατότητα στους πενθούντες μέλη της οικογένειας να επικοινωνήσουν σε πραγματικό χρόνο με τον νεκρό. Η μέθοδος αυτή της εφεύρεσης απαρτίζεται από τρία στοιχεία:

  1. Το φέρετρο στο χώρο της ταφής όπου έχει εγκατεστημένη την μονάδα μεταφοράς ήχου και εικόνας
  2. Την οικογένεια από το σπίτι της όπου ελέγχει την μονάδα μεταφοράς ήχου και εικόνας στο φέρετρο
  3. ένα σταθμό μεταδόσεις ανάμεσα στις δύο μονάδες.

Ιστορικό εφευρέσεις

Όταν ένα μέλος της οικογένειας πεθαίνει τα μέλη της οικογένειας βρίσκονται σε μία βαθιά θλίψη λόγω της απώλειας του αγαπημένου προσώπου τους διότι είναι πολύ δύσκολο να μοιραστούν την χαρά και την αγάπη τους με αυτό το πρόσωπο. Έτσι το μέλος της οικογένειας το οποίο βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση απομένοντας τον θάνατο νιώθει πως θα είναι μόνος του και πιστεύει ότι θα μείνει μόνος στο σκοτάδι μέσα στο φέρετρο .Με αυτή την εφεύρεση ξέρει ότι η φωνή των αγαπημένων του μηνύματα αλλά και η αγαπημένη τους μουσική θα είναι μαζί του και έτσι απαλύνεται το φόβος του θανάτου και της μοναξιάς. Έτσι ο σκοπός αυτής της εφεύρεσης είναι να προσφέρει ένα σύστημα επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο που συνδέει τον θανόντα με τα μέλη της οικογένειας με αποτέλεσμα να μοιράζονται την αγάπη τους και να φροντίζουν τον τόπο του νεκρού σε πραγματικό χρόνο.

Λειτουργία

Η μονάδα που αφορά την παραγωγή του ήχου και η μονάδα που κάνει την μεταφορά της εικόνας δεν περιορίζονται σε εικόνες τηλεφώνου, ηλεκτρονικών υπολογιστών και βίντεο κάμερας σε συνδυασμό με ηχεία. Η μονάδα που μεταφέρει τον ήχο και την εικόνα, που έχει εγκατασταθεί στο φέρετρο δουλεύουνε με ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από τις πλάκες ηλιακών κυττάρων oι οποίες είναι πάνω στην πέτρα του τάφου ή και στο έδαφος πάνω από την περιοχή του θαμμένο φέρετρο. Ηχητικά μηνύματα, όπως μουσική αλλά και η φωνή, τα γραφικά μηνύματα όπως ένα γράμμα, μια εικόνα και κινούμενες εικόνες μετακινούνται μεταξύ τους με ασύρματο και ενσύρματο σταθμό αναμετάδοσης Όπως για παράδειγμα είναι μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, ραδιόφωνο η τηλεοπτικό σταθμό. Τα μέλη της οικογένειας κάνουν την εγκατάσταση των μονάδων έλεγχου για την ισχύς και τους κωδικούς πρόσβασης στο φέρετρο . Τα μέλη της οικογένειας έχουν τη δυνατότητα αποστολής κάθε είδους μηνύματος προς τον αποθανών οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν καθώς επίσης μπορούν και να παρακολουθούν την κατάσταση που βρίσκεται το φέρετρο. Μία άλλη δυνατότητα που υπάρχει είναι πως τα μέλη της οικογένειας μπορούν να επικοινωνήσουν με διάλογο με τον αποθανόντα σε πραγματικό χρόνο και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τα προ-ηχογραφημένα μηνύματα φωνής και τα μηνύματα βίντεο του θανόντος. Η οικογένεια μπορεί να μοιραστεί όλες τις αναμνήσεις της και την ευτυχία τους με τον θανόντα περισσότερο.

Μάσκα παρεμπόδισης πρόσληψης τροφής (Anti-eating face mask)

[επεξεργασία]

Εισαγωγή

Ως γνωστόν το φαγητό είναι μια καθημερινή απόλαυση. Το αντίθετο όμως έρχεται να ισχυριστεί η πατέντα υπ΄αριθμόν US 4344424 A, η οποία κατοχυρώθηκε και επίσημα στις 17 Αυγούστου του 1982. Αφορμή δημιουργίας της εξής πατέντας , ήταν η σκέψη πως τα άτομα που έρχονταν σε επαφή με το φαγητό καθημερινά, κυρίως λόγο της εργασίας τους, είναι πολύ περισσότερο επιρρεπή στο να καταναλώσουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού , με άμεση συνέπεια την πάθηση της παχυσαρκίας. Παράλληλα όμως μια ακόμη αιτία ήταν πως τα ποσοστά της παχυσαρκίας ήταν αρκετά ανησυχητικά και συνέχιζαν να έχουν ανοδική πορεία. Η χρήση της πατέντας αυτής , δεν έχει μόνο την ιδιότητα να αποτρέπει τον χρήστη από το να τρώει, αλλά συμβάλει και στον περιορισμό του καπνίσματος.

Περιγραφή-Λειτουργία πατέντας

Η εξής πατέντα αποτελείται από ένα μεταλλικό αντικείμενο με αεραγωγούς που καλύπτει την περιοχή του στόματος και του πηγουνιού, του χρήστη , το οποίο συμβάλλει στην αποτροπή πρόσληψης τροφής. Ένα άλλο μέλος της πατέντας είναι οι ιμάντες , οι οποίοι εφαρμόζουν στο κεφάλι και συγκρατούν την όλη κατασκευή , έναν ακόμη ειδικά σχεδιασμένο ιμάντα ο οποίος μπορεί να αποσπάται για την διευκόλυνση της τοποθέτησης και της εξαγωγής της μάσκας και τέλος η κλειδαριά που αποτρέπει την εξαγωγή της μάσκας από τον χρήστη. Ωστόσο οι ιμάντες είναι ευέλικτοι , δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον χρήστη να μακρύνει ή και να κοντύνει τους ιμάντες έτσι ώστε να καλυφθεί οποιοσδήποτε χρήστης με κάθε μήκος κεφαλιού. Η αρχιτεκτονική της μάσκας, είναι σχεδιασμένη με τρόπο που να μην επιδρά και να εμποδίζει την ομιλία και φυσικά την αναπνοή του ατόμου. Αξιοσημείωτο είναι , πως η αφαίρεση της μάσκας γίνεται εύκολα , σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Κριτικές

Η πατέντα έχει λάβει αρκετές αρνητικές κριτικές , καθώς έχει χαρακτηριστεί ως μεσαιωνική πατέντα, μη αποτελεσματική, καθώς η μέθοδος της συμβατικής δίαιτας φαντάζει πιο ανθρώπινη και πιο αποτελεσματική από αυτήν της μάσκας. Μερικοί την χαρακτήρισαν εντελώς άχρηστη, διότι υποστήριζαν πως αφού η μάσκα έβγαινε και έμπαινε εύκολα , δεν θα εμπόδιζε τον χρήστη την ώρα του φαγητού να βγάλει την μάσκα και να την τοποθετήσει ξανά μετά το φαγητό.

Πηγές

http://munfitnessblog.com/how-to-stop-eating-with-anti-eating-face-mask http://www.sciencechannel.com/strange-science/2-anti-eating-face-mask https://www.google.com/patents/US4344424

Motorized ice cream cone holder

[επεξεργασία]

Η κατανάλωση παγωτού αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Το αναγκαστικό, άβολο «στρίψιμο» του καρπού για να μη λιώσει το παγωτό στο χωνάκι είναι ένα πρόβλημα που έχει απασχολήσει χιλιάδες ανθρώπους ανα τον κόσμο. Το πρόβλημα αυτό δεν άφησε αδιάφορο τον Richard B. Hartman από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο οποίος στις 6 Μαρτίου 1998 έδωσε τη λύση: το Motorized Ice Cream Cone, το οποίο από τις 26 Οκτωβρίου 1999 αποτελεί κατοχυρωμένη πατέντα με αριθμό US5971829.

Λειτουργία

[επεξεργασία]

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πλαστικό κώνο, σχεδιασμένο ώστε να χωράει στο εσωτερικό του ένα παγωτό χωνάκι κανονικού μεγέθους. Αποτελείται από ένα ηλεκτρικό κύκλωμα και έναν μηχανισμό οδήγησης. Το ηλεκτρικό κύκλωμα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ηλεκτρικές διεπαφές, διακόπτη, καλώδια και μπαταρίες ενω ο μηχανισμός οδήγησης περιλαμβάνει έναν μηχανοκίνητο άξονα περιστροφής και γρανάζια. Με το πάτημα ενός κουμπιού ο μηχανισμός ενεργοποιείται διαμέσου του ηλεκτρικού κυκλώματος, τροφοδοτούμενου από την τάση των μπαταριών, προκαλώντας αριστερόστροφη περιστροφή στο αποσπώμενο επάνω άκρο («πιάτο») του κώνου(Νο 32-εικόνα 1). Ο χρήστης, αφού τοποθετήσει το παγωτό μέσα στον κώνο, μπορεί να το απολαύσει ξέγνοιαστος από το άγχος του «στριψίματος» του καρπού, απλά πατώντας το κουμπί. Στο επάνω άκρο του κώνου έχει τοποθετηθεί ειδικός δίσκος (Νο 33-εικόνα 1) ο οποίος αποτρέπει τη διαρροή του παγωτού στο χέρι του χρήστη, ενώ παράλληλα ο ίδιος ο χρήστης μπορεί να φάει το παγωτό που έχει συσσωρευτεί μεταξύ του δίσκου και του κώνου. Μετά τη χρήση το «πιάτο» μπορεί να αφαιρεθεί απλώς τραβώντας το προς τα επάνω και να πλυθεί είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων, για επόμενες χρήσεις.


Πλεονεκτήματα

[επεξεργασία]

Η ευρεσιτεχνία αυτή, σύμφωνα με τον δημιουργό της, είναι ένα απλό, καινοτόμο και απολύτως ασφαλές εργαλείο που, εκτός από πρακτικούς, εξυπηρετεί και σκοπούς διασκέδασης, καθώς ο εκάστοτε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει με τη γλώσσα του αρίφνητα σχήματα και σκαλίσματα πάνω στο παγωτό. Ακόμη, η κατασκευή του μπορεί να προσαρμοστεί στις εκάστοτε ανάγκες και στη διαθεσιμότητα των υλικών της εταιρείας κατασκευής, αφού το σχήμα, το μέγεθος και το υλικό του κώνου μπορεί να αλλάζει σύμφωνα με τις ανάγκες (για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί υλικό από καουτσούκ αντί για πλαστικό) ενώ για τη χρήση του μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσες και οποιεσδήποτε εμπορικές μπαταρίες, αρκεί να είναι συμβατές με το μηχανισμό. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους όλων των ηλικιών, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, καθώς η λειτουργία του είναι καθόλα απλή και βασική.

Κριτικές

[επεξεργασία]

Οι κριτικές που έχει λάβει η εν λόγω πατέντα είναι διφορούμενες.Πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν αστεία και ανώφελη, ενώ τον ευρεσιτέχνη αλλά και τους χρήστες της απλά τεμπέληδες. Πολλοί όμως είναι και αυτοί που τη θεωρούν ιδιαίτερα έξυπνη και έχουν ήδη αποκτήσει το δικό τους Motorized Ice Cream Cone Holder. Το 2009 στην εκπομπή Today Show που προβάλλεται από το κανάλι NBC στις Η.Π.Α, οι τότε παρουσιάστριες Kathie Lee και Hoda, στα πλαίσια του εθνικού μήνα παγωτού, έκαναν μία σύντομη επίδειξη της λειτουργίας του προϊόντος. https://www.youtube.com/watch?v=UX1IDMKMocQ

Διαθεσιμότητα

[επεξεργασία]

Το Motorized Ice Cream Cone Holder είναι ευρέως διαθέσιμο στην παγκόσμια αγορά και πωλείται ακόμη και σε ιστοτόπους παγκοσμίου φήμης, όπως το Amazon.com. Η κύρια ιστοσελίδα, ωστόσο, η οποία το προμηθεύει στους καταναλωτές είναι η www.stupid.com. Η συνήθης εκδοχή του είναι αυτή με 2 μπαταρίες τύπου ΑΑ. Η τιμή του κυμαίνεται στα $6.99-$12.49

1 2 3 4 5 6

Electrified table cloth

[επεξεργασία]

Μετά το δέκατο όγδοο, και ιδιαίτερα στο δέκατο ένατο και εικοστό αιώνα, οι επιστημονικές και τεχνικές ανακαλύψεις έφεραν στο φως την δημιουργικότητα. Οι παλιές κοινωνίες με την αγροτική και βιοτεχνική παραγωγή και τις μικρές τοπικές αγορές μετασχηματίστηκαν σε βιομηχανικές κοινωνίες με μαζική παραγωγή κι αγορές παγκόσμιας κλίμακας. Σήμερα, η τεχνολογική εξέλιξη έχει επιταχυνθεί και έχει εισβάλλει όχι μόνο στην εργασιακή αλλά και στην οικογενειακή ζωή. Οι τεχνολογικές εφευρέσεις είναι καινοτόμες και μας βοηθούν τόσο σε σημαντικά πράγματα όσο και σε απλά πράγματα καθημερινά.

Οι τεχνολογικές ιδέες-πατέντες στη σύγχρονη εποχή φανερώνουν την κινητικότητα του ηλεκτρονικού, σημερινού κόσμου και την διάθεσή του για παραγωγή. Ένα παράδειγμα είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς την εφευρετικότητα και την καινοτομία ορισμένων ατόμων. Ίσως να ακούγεται παράξενο, αλλά o ανθρώπινος νους - γιατί όχι;- έχει σκεφτεί τη δημιουργία ηλεκτρονικού τραπεζομάντηλου, το οποίο εφευρέθηκε από τον Richard E. Mahan στις 3 Μαΐου του 1990.  Αυτό το ηλεκτρονικό πανί έχει τη δυνατότητα να διώχνει τα έντομα από το τραπέζι. Με αυτόν τον τρόπο δεν πλησιάζουν κατά την περίοδο-διάρκεια γευμάτων ειδικά την καλοκαιρινή εποχή έξω.

Πιο συγκεκριμένα, για να γίνει αντιληπτή αυτή η ιδέα πρέπει πρώτα να διασαφηνιστεί τι είναι ηλεκτρονικό τραπεζομάντηλο, από τι αποτελείται και πως λειτουργεί. Πρώτα πρώτα , το τραπεζομάντηλο αυτό συναπαρτίζεται από ένα ύφασμα που αποτελείται από ηλεκτρικώς μονωμένο υλικό. Το τελευταίο έχει ένα ζευγάρι παράλληλων ηλεκτρικά αγώγιμων λωρίδων, οι οποίες είναι στερεωμένες στην άκρη του υφάσματος-πανιού. Οι λωρίδες αυτές έχουν ως στόχο να περιβάλλουν εξ ολοκλήρου-από άκρη σε άκρη- το ύφασμα του τραπεζομάντηλου. Υφίσταται σύνδεση μεταξύ των λωρίδων κι ενός συνεχούς ρεύματος, που έχει μπαταρία χαμηλής τάσης(9 volt είναι αρκετά για αυτήν την ενέργεια), το οποίο σύστημα μπαταρίας είναι και αυτό στερεωμένο στο ύφασμα. Με αυτόν τον τρόπο το ρεύμα διαπερνά το σώμα του εντόμου κι είναι αρκετό για να του προκαλέσει μια αίσθηση με την οποία αυτό θα αποτραπεί και δεν θα κυκλοφορεί γύρω από τα άκρα του υφάσματος. Ωστόσο τόσο οι λωρίδες αυτές όσο και το ρεύμα που παράγεται δεν είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο ή τον ανθρώπινο οργανισμό. Εάν κάποιο άτομο έρθει σε επαφή με αυτές τις λωρίδες δεν θα νιώσει τίποτα, ακόμη και αν το άτομο έχει υγρά χέρια. Το μόνο που θα νιώσει στην τελευταία περίπτωση είναι απλά μια μηδαμινή αίσθηση μουδιάσματος για λίγα δευτερόλεπτα.

Συμπερασματικά, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας φέρνει στο προσκήνιο τις πιο μεγάλες ανακαλύψεις έως και τις πιο μικρές, οι οποίες όμως δύο κατηγορίες είναι εξίσου σημαντικές. Γίνεται φανερό ότι η ηλεκτρονική φυσική διευκολύνει και βοηθά με την εξέλιξή της την ανθρωπότητα. Με ένα τέτοιου είδους παράδειγμα ( ηλεκτρονικό τραπεζομάντηλο ) γνωστοποιείται η πρακτική κι η δυνατότητα διευκόλυνσης, που παρέχει και προσφέρει η τεχνολογική εφευρετικότητα με τις νέες πατέντες, που φαντάζεται κι υλοποιεί.

Πηγές: [11]

Throat Tattoo Microphone

[επεξεργασία]

Η θυγατρική της Motorola Mobility της Google τον Μάιο του 2012 καταχώρισε μια αίτηση ευρησιτεχνίας με τίτλο “Throat tattoo Μicrophone” όπου καταχωρήθηκε ενάμιση χρόνο μετά δηλαδή το Νοέμβριο του 2013. η πατέντα αυτήν σύζευξε ένα ηλεκτρονικό τατουάζ του δέρματος σε μια συσκευή κινητής επικοινωνίας οι λειτουργίες της οποίας κυμαίνεται σε απάντηση κλήσεων και την ανίχνευση ψέματος. Εφευρέτης ήταν ο William p. Alberth. Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συνδέεται με ένα smartphone μέσω “πομποδέκτη” όπως για παράδειγμα ένα ακουστικό bluetooth, smartwhatch ή συσκευή google class.

Έχει το μέγεθος ενός χάζαπλστ και περιέχει μικρόφωνο, πομποδέκτη και αυτόνομη πηγή ενέργειας. Τοποθετώντας το στο λαιμό λαμβάνει τις δονήσεις του σώματος ακόμα και σε χώρους με θόρυβο, η συσκευή επίσης θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ένα περιλαίμιο ή κολιέ. Βάση της αίτηση ευρεσιτεχνίας, ένα τέτοιο εμφύτευμα θα επωφελήσει γιατί μπορεί να μειώσει το θόρυβο του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα την βελτίωση της επικοινωνίας. Στηριζόμενοι στη περιγραφή της πατέντας αυτού του τατουάζ μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε αφού δέχεται συγκεκριμένες εντολές φωνητικών μηνυμάτων από τον χρήστη να αποστέλλει εντολές μέσο bluetooth (σήματα) πέρα από κινητά τηλέφωνα και σε ταμπλτες και συσκευές τυχερών παιχνιδιών.

Αν και φάνταζε αστεία απίστευτο όταν το κινούμενο σχέδιο τηλεοπτικής σειράς "Futurama" κάποτε πρότεινε στους εποχιακούς χρήστες smartphone θα εξελιχθούν σε “eye-Phone” που θα συνδέεται με τα μάτια τους, η ιδέα της Google για εμφύτευση ενός μικροφώνου στους λαιμούς των χρηστών δεν είναι ότι πολύ πιο μακριά αν υπολογίσουμε πως η εταιρία της Nokia καταχώρισε νωρίτερα μία πατέντα με τίτλο “vibrating tattoo” η οποία σε ενημερώνει με δονήσεις όταν σε καλούν στο κινητό σου με την τοποθέτηση ενός chip RFID εμφυτευμένο στο χέρι. Οι σχεδιαστές του “Throat tattoo Microphone” αναφέρουν πως προσθέτοντας γαλαβάνικο αισθητήρα αντίδραση του δέρματος όπου η μελέτη της γαλβανικής απόκρισης του δέρματος μελετά το τρόπο οπού το δέρμα αντιδρά (χρησιμοποιείται στην ιατρική, σε πειράματα και στα ψυχολογικά τεστ), σε συνδυασμό ότι μπορεί να αναγνωρίσει μέσω των παλμών την νευρικότητα του χρήστη, επιτρέπει την συσκευή να λειτουργεί ως ένας ανιχνευτής ψεύδους. Το κομμάτι αυτής της ερευνάς επιτυχάνθηκε από την συνεργασία του Alberth,Myslewski,Schreier.

ΠΗΓΕΣ (1) http://electronics.howstuffworks.com/future-tech/10-weird-patents-that-google-owns4.htm (2) https://www.youtube.com/watch?v=oFOO3lgkZ3I (3)http://ikee.lib.auth.gr/record/129448?ln=el

Epiphany One Puck

[επεξεργασία]

Χρήση και λειτουργία

[επεξεργασία]

Εpiphany one puck είναι ένας φορτιστής κινητών τηλεφώνων ο οποίος λειτουργεί με βάση τις διαφορές της θερμότητας μετατρέποντας την σε ενέργεια .Όταν η μπαταρία της συσκευής τελειώνει το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί πάνω στο Puck One ένα ποτήρι με ζεστό ή κρύο ρόφημα στην κόκκινη ή στην μπλε πλευρά αντίστοιχα . Μπορεί να αντικατασταθεί επίσης από την ζέστη ενός αναμμένου κεριού ή πάγο. Η συσκευή φορτίζει το τηλέφωνο αλλά δεν είναι σαφές πόσος χρόνος απαιτείται για να φορτιστεί πλήρως καθώς αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το πόσο ζεστό ή κρύο είναι το ρόφημα. Το σχήμα του εξοπλισμού μοιάζει με ένα σουβέρ και αποτελείται από έναν κινητήρα Stirling ενώ παράλληλα απαιτείται η χρήση καλωδίου USB. Εξαιτίας του Stirling δεν απαιτείται η σύνδεση της συσκευής σε μπρίζα. Ο συγκεκριμένος κινητήρας αν και αποτελεί εφεύρεση της δεκαετίας του 1800 με το πέρασμα των ετών και την τεράστια τεχνολογική ανάπτυξη έγινε εφικτή η χρήση του με τρόπους που ήταν ανέφικτοι στο παρελθόν. Το Epiphany one puck είναι συμβατό σε όλες τις συσκευές Android , τα iPhones, τα i Pods καθώς και σε κάθε συσκευή η οποία χρησιμοποιεί ένα φορτιστή USB 1000 mA ή λιγότερο. Η αρχική προτεινόμενη τιμή ήταν στα 99$ αλλά τελικά η συσκευή κοστολογείται στα 115 $.

Δημιουργοί

[επεξεργασία]

Δημιουργήθηκε από μια ομάδα επαγγελματιών τεχνολόγων, την Epiphany Labs η οποία με τις τεχνολογικές εφευρέσεις τους αποσκοπούν στην βελτίωση και την διευκόλυνση της ζωής των ανθρώπων.

Περιστάσεις χρήσης

[επεξεργασία]

Χρησιμοποιείται σε μια απογευματινή η βραδινή έξοδο σε μια καφετέρια η κάποιο μπαρ και έχει εξαντληθεί η μπαταρία του κινητού τηλέφωνου. Αποτελεί λύση στο πρόβλημα εύρεσης πρίζας και φορτιστή σε δημόσιους χώρους .Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Epiphany one puck αποτελεί το γεγονός ότι είναι σχετικά μικρό και εύχρηστο και χωράει σε οπουδήποτε είδος τσάντας. Επιπλέον όταν το εύρος των επαγγελματικών υποχρεώσεων κάποιου και ο γρήγορος ρυθμός ζωής πολλές φορές καθιστά δύσκολη τη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου αφού πρέπει να είναι συνέχεια σε κίνηση είναι χρήσιμο.

https://www.kickstarter.com/projects/epiphanylabs/epiphany-one-puck https://www.cnet.com/news/charge-your-phone-with-a-cold-beer/ http://www.digitaltrends.com/cool-tech/epiphany-one-puck-charges-smartphones-with-heat/

Αυτόματο σύστημα ραφής

[επεξεργασία]

Περιγραφή

[επεξεργασία]

Το αυτόματο σύστημα ραφής είναι μια πατέντα που δημιουργήθηκε από τους Tiffany A. Beers, Michael R. Friton και Tinker Hatfield L. και δημοσιεύθηκε στης 8 Ιουλίου 2014 με αριθμό πατέντας US8769844 Β2. Η εφεύρεση αυτή είναι ένα αυτόματο σύστημα δεσίματος ενός είδους παπουτσιού.Τα παπούτσια αυτά σχεδιάστηκαν το 2011 για να βγούν σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό για την έρευνα του πάρκινσον με αρχική τιμή 4000 δολάρια το ζευγάρι. Κατασκευάστηκαν μόνο 1500 ζευγάρια.Στη συνέχεια κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να ανακατασκευάσουν το προϊόν αυτό στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο και αυτό έγινε με επιτυχία χάρη σε μία χρηματοδότηση και έπειτα ανέβασε τα σχέδια του σε μία ιστοσελίδα.Τα παπούτσια χρησιμοποιούν έναν μικροελεγκτή arduino δηλαδή μια μητρική πλακέτα ανοικτού κώδικα που μπορεί να προγραμματιστεί με την γλώσσα wiring και ένα αισθητήρα πίεσης στο πέλμα ώστε όταν τα φοράει κάποιος να σφίγγουν αυτόματα τα κορδόνια.Επίσης θα ήταν χρήσιμα για άτομα με κινητικά προβλήματα.Επίσης τα παπούτσια εμφανίστηκαν στην ταινία Επιστροφή στο Μέλλον ΙΙ το 2015 και η nike κατάφερε να κατακτήσει το δικό της δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με το αυτόματο σύστημα ραφής. H τιμή έχει κατοχυρωθεί σε 720 δολάρια ή περίπου 580 ευρώ.Παρόλα αυτά η αθλητική εταιρία puma αντέγραψε αυτην την ευρεσιτεχνία και την εμπλούτισε καθώς όλα χειρίζονται με ένα κουμπί επάνω στο παπούτσι ή και ακόμη με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.Επίσης επειδή το συγκεκριμένο παπούτσι χρησιμοποιεί ενα μοτέρ το οποίο τροφοδοτείται απο μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία.Με αυτό το μοντέλο η puma κατάφερε να χτυπήσει την nike το 2016.

Πηγές: http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/nike-designer-says-back-to-the-future-style-power-laces-will-arrive-in-2015-9134482.html
http://www.highsnobiety.com/2015/11/10/puma-autodisc-auto-lacing-system/

Μολύβι με σπόρο

[επεξεργασία]

Εισαγωγή

[επεξεργασία]

Μολυβί με σπόρο φυτού στο τέλος του, είναι η πατέντα η οποία υλοποιήθηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο ΜΙΤ από δυο φοιτητές τον Michael Stausholm Christiansen και τον Jonathan Low . Δημιουργήθηκε στα πλαίσια μιας εργασίας που το όνομα της ήταν “φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα γραφείου για το μέλλον” που εκεί η φοιτητές προσπαθούσαν να κάνουν κάτι χρήσιμο και για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον. Το μολυβί αυτό το ονόμασαν sprout, και είναι πολύ εύκολο στην χρήση του. Στις μέρες μας το μολυβί με το σπόρο έχει πουληθεί στην Sprout Europe και έχει πολλούς οπαδούς.

Σε τι σπόρους διατίθεται

[επεξεργασία]

Το μολύβι sprout υπάρχει σε μια μεγάλη ποικιλία σπόρων. Οι σπόροι όπου υπάρχει είναι βότανα, λαχανικά, καθώς και σε βρώσιμα λουλούδια. Μερικά παραδείγματα τον σπόρων όπου υπαρχει είναι η μέντα, η ντομάτα, ο βασιλικός, το ηλιοτρόπιο, η λεβάντα , ο δυόσμο και η κόκκινη πιπεριά. Όλα αυτά τα μολυβιά με τους σπόρους υπάρχουν εδώ http://sproutworld.com/us/webshop/

Χρήση του μολυβιού και πως φυτεύεται

[επεξεργασία]

Έκτος από την κανονική χρήση του μολυβιού λογο της ιδιαιτερότητας που έχει στο τέλος του χρησιμεύει και σαν ξυλάκι όπου κρατάει το φυτό μέχρι να φτιάξει έναν λίγο πιο χοντρό κορμό. Για να φυτευτεί το φυτό υπάρχουν κάποια βήματα αυτά είναι :

  1. Όταν πια το μολύβι είναι αρκετά μικρό και χωρίς να έχει ξεπεράσει την γραμμή με το σχηματισμένο άνθος τότε είναι η στιγμή για να φυτευτεί. http://www.sissyfeida.com/wp-content/uploads/2013/11/shortsprout.png
  2. Τοποθέτηση του μολυβιού σε ένα μικρό γλαστράκι με την πλευρά όπου βρίσκεται ο σπόρος του φυτού στο χώμα. Καλό θα είναι το σημείο τοποθέτησης της γλάστρας να είναι σε ένα ζεστό μέρος για να έχει πρόσβαση στον ήλιο που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη κάθε φυτού. http://www.sissyfeida.com/wp-content/uploads/2013/11/plantingsmall.png
  3. Τρίτο και τελευταίο βήμα είναι η προσθήκη νερού με στόχο την απελευθέρωση των σπόρων από το εσωτερικό του μολυβιού και με αρκετό φως και προσοχή το φυτό θα ανθήσει σε 5-10 μέρες. Όταν βγει ο ανθός επιτρέπεται η αφαίρεση του μολύβι άλλα επίσης δεν είναι πρόβλημα το να μην μετακινηθεί για να είναι γνωστή η θέση οποί έχει γίνει η φύτευση των σπόρων. http://www.sissyfeida.com/wp-content/uploads/2013/11/sproutwatersmall.png

Θετικά στοιχειά

[επεξεργασία]

Τέλος μερικά από τα θετικά στοιχειά αυτής της πατέντας είναι ότι η κάψουλα όπου διαθέτει το μολυβί είναι υδατοδιάλυτη οπότε είναι εύκολο τον να φύγουν οι σπόροι από μέσα της όταν θα είναι μέσα στο χώμα και θα βραχεί. Επίσης και η κατασκευή του μολυβιού άλλα και της κάψουλας δεν έχουν τίποτα το τοξικό και δεν είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο η το έδαφος και κάτι πολύ σημαντικό που οφείλετε σε αυτά τα θετικά στοιχειά της πατέντας είναι η βράβευση της ως το πιο οικολογικό πρωιών το 2013.

http://www.democratech.us/sprout/ http://sproutworld.com/us/csr/ http://www.sissyfeida.com/6818/sprout%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%B2%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BF/

Σακίδιο - Μεταφραστής για σκύλους

[επεξεργασία]

Εισαγωγή

Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί στις μέρες μας σε τέτοιο βαθμό ώστε ο επιστήμονας μέσω ειδικών εφαρμογών και προγραμμάτων να μπορεί να κάνει εφικτή τη μετάφραση του γαβγίσματος ενός σκύλου, του νιαουρίσματος μίας γάτας ή ακόμη και του βρυχηθμού ενός λιονταριού. Όπως εξηγεί ο Δρ Σλομπόντσικοφ, η τεχνολογία της επικοινωνίας με το ζωικό περιβάλλον βασίζεται σε ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης όπου επιτρέπει την ηχογράφηση των κραυγών ενός ζώου, την ανάλυσή του και τέλος τη μετάφρασή του στην ανθρώπινη γλώσσα.

Περιγραφή

Ερευνητές του Πανεπιστημίου North Carolina State, έφτιαξαν μία συσκευή (σακίδιο) η οποία τοποθετείται στη ράχη των σκύλων και έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη τους. Η συσκευή αυτή περιέχει κάποιους ειδικούς αισθητήρες όπου κάνουν ανίχνευση των κινήσεων ενός σκύλου, καθώς και τους ήχους που παράγει, και επίσης ενημερώνει τον ιδιοκτήτη για την κατάσταση του σκύλου. Οι ιδιοκτήτες επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν με τους σκύλους μέσω των ηχείων και δονούμενων μαξιλαριών που βρίσκονται πάνω στη συσκευή. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το σύστημα αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για τους σκύλους-οδηγούς, για τους σκύλους που χρησιμοποιούνται για τη διάσωση ανθρώπων καθώς επίσης και για την ανίχνευση εκρηκτικών ή ναρκωτικών ουσιών. Οι εφαρμογές πάνω στη συσκευή αυτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την εκπαίδευση των κατοικίδιων σκύλων. Οι σκύλοι επικοινωνούν κυρίως μέσω της γλώσσας του σώματός τους. Μία από τις μεγαλύτερες και πιο δύσκολες προκλήσεις των ερευνητών ήταν η ανάπτυξη των κατάλληλων αισθητήρων όπου να μεταφράζουν τη συμπεριφορά ενός σκύλου παρατηρώντας τη στάση του σώματός του από κάποια απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ανιχνευτεί η δράση τους ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός πεδίου όρασης. Το σύστημα όπου βρίσκεται επάνω στο σακίδιο μεταδίδει ασύρματα τα δεδομένα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, την ίδια στιγμή τα δονούμενα οπτικά εξαρτήματα στο σακίδιο πάνω επιτρέπουν την επικοινωνία προς τον σκύλο. Η συσκευή αυτή επίσης διαθέτει κάποιους αισθητήρες για την καταγραφή των χτύπων της καρδιάς και της θερμοκρασίας του σώματος του σκύλου, για να είναι εφικτή η παρατήρηση της υγείας αλλά και της συναισθηματικής κατάστασης του. Οι διάφορες τεχνολογίες αποτελούν μία μεγάλη βάση της επίτευξης αυτής, όμως θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλα στοιχεία ανάλογα με τη χρήση, όπως για παράδειγμα αισθητήρες για την ανίχνευση διαρροής αερίου ενός σπιτιού ή και ακόμα ένας οπτικοακουστικός εξοπλισμός.

Στόχοι

Οι ερευνητές της ομάδας αυτης βρίσκονται τώρα στη διαδικασία ελάττωσης του μεγέθους της συσκευής - σακιδίου και προσπαθούν να επιτεύξουν καλύτερη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των αισθητήρων.

Πηγές: http://www.tovima.gr/science/article/?aid=517659, http://www.naftemporiki.gr/story/875295/sakidio-metafrastis-gia-skulous

Αίσθηση αφής με τεχνητά μέλη

[επεξεργασία]

Εισαγωγή

[επεξεργασία]

Σήμερα η τεχνολογία έχει σημαντικό ρόλο στον τομέα της προσθετικής αποκατάστασης παρέχοντας τη δυνατότητα για δημιουργία περίπλοκων, εξελιγμένων και «έξυπνων» τεχνιτών μελών ιδανικών για όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις. Κάποιοι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην επανάκτηση της χαμένης κινητικότητας τους και στην κοινωνική επανένταξη. Αυτά τα τεχνητά μέλη τοποθετούνται κατόπιν χειρουργικής επέμβασης και λειτουργούν βάση λογισμικού χρησιμοποιώντας κάποιο hardware για να προσαρμόζονται στις συνθήκες του περιβάλλοντος όπου βρίσκεται ο άνθρωπος.

Λογισμικό και Τρόπος Λειτουργίας

[επεξεργασία]

Το λογισμικό που χρησιμοποιεί μαθαίνει το βηματισμό του κατόχου του και προσαρμόζεται σε ανώμαλο έδαφος. Αυτά τα τεχνητά πόδια συνδυάζουν υδραυλικά και μηχανικά στοιχεία, μειώνοντας σημαντικά την ενέργεια που χρειάζεται κάποιος για να τα κινήσει, με αποτέλεσμα να κουράζεται ελάχιστα. Ο σχεδιασμός τους είναι δύσκολη υπόθεση. Το πόδι ελέγχεται από δύο μικροεπεξεργαστές κι έξι αισθητήρες, οι οποίοι μετρούν τη θέση του αστραγάλου και τις δυνάμεις που ασκούνται πάνω του. Παρόλα αυτά οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να αποκαταστήσουν μια φυσική αίσθηση αφής στα προσθετικά άκρα δύο ακρωτηριασμένων ανθρώπων. Ερευνητές των πανεπιστημίων του Σικάγου και του Case Western Reserve χρησιμοποίησαν νευροπροσθετικά μέλη για να αναδημιουργήσουν την αίσθηση της αφής χάρη σε μια «βιομιμητική» τεχνική. Στις 13 Οκτωβρίου επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά πέτυχαν ένας παράλυτος ασθενής να αποκτήσει αίσθηση αφής μέσω ενός ρομποτικού βραχίονα, τον οποίο έλεγχε με το νου του. Αυτή τη φορά, οι ερευνητές έκαναν κάτι παρόμοιο όχι με παράλυτο αλλά με δύο ακρωτηριασμένους άνδρες, που είχαν χάσει το χέρι τους. Και οι δύο ασθενείς έπειτα από μία χειρουργική επέμβαση όπου τους εμφυτεύθηκαν συσκευές με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλό τους ενεργοποιώντας έτσι τους κατάλληλους νευρώνες προσδίδοντας την αίσθηση αφής στο τεχνητό άκρο τους, το οποίο διαθέτει ειδικούς ηλεκτρονικούς αισθητήρες, οι οποίοι στέλνουν ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο. Οι δύο ασθενείς πλέον με απόλυτη αίσθηση της αφής τους είναι σε θέση να κρατούν ένα μικρό παιδί από το χέρι ή ένα σκύλο από το λουρί, να χειρίζονται μηχανήματα και να κάνουν πολλές άλλες εργασίες.

Προσδοκίες

[επεξεργασία]

Οι επιστήμονες μετά από αυτή την μεγάλη ανακάλυψη θέτουν ως επόμενο στόχο τους την δημιουργία εξελιγμένων νευροπροσθετικών-βιονικών άκρων με όσο γίνεται πιο ρεαλιστική αίσθηση αφής, με αποτέλεσμα και οι παράλυτοι όσο και οι ακρωτιριασμενοι να μπορούν να χρησιμοποιούν με τα τεχτητά τους μέλη με φυσικό τρόπο.

http://www.kathimerini.gr/881178/article/epikairothta/kosmos/eniwsan-thn-afh-atoma-me-texnhta-melh

Κίνηση ποδηλάτου με αιολική ενέργεια

[επεξεργασία]

Πως ξεκίνησε η ιδέα

[επεξεργασία]

Για αιώνες οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τον άνεμο ως πηγή ενέργειας για τα ιστιοφόρα σκάφοι όπως και σε οχήματα που είχαν πανιά έτσι ώστε να κινούνται στον πάγο, ενώ την ίδια περίοδο τα ποδήλατα κινούνταν αποκλειστηκά με ανθρώπινη ενέργεια ή από αποσπόμενο κινητήρα. Η ιδέα για την κατασκευή ενός ποδηλάτου που θα κινείται με την δύναμη του αέρα προήλθε από τον Vladimir Zam, ο οποίος παρατήρησε την σχεδόν μηδαμινή χρήση ενέργειας από μέρος του ανθρώπου στην κίνηση των ιστιοφόρων σκαφών και έτσι θέλησε να εκμεταλευτεί την αιολική ενέργεια και στην στεριά. Έτσι ο εφευρέτης κατέθεσε την πρόταση του στις 31 μαρτίου του 2004 στο γραφείο κατοχύρωσης πατέντας των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής και δημοσιεύθηκε στις 23 Αυγούστου του 2005 με αριθμό κατοχύρωσης US6932368 B1 . Το γραφείο κατοχύρωσης πατέντας είναι υπηρεσία η οποία καταγράφει και κατοχυρώνει νέες ιδέες από φιλόδοξους εφευρέτες.

Περιγραφή της εφεύρεσης

[επεξεργασία]

Η συσκευή είναι αποσπόμενη και σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι συμβατή με το ποδήλατο που χρησιμοποιεί ο μέσος άνθρωπος στην καθημερινότητα του. Ο εφευρέτης βασισμένος στην ανατομία του ποδηλάτου προσέθεσε στην συσκευή του ένα πανί το οποίο συνδέεται με το τιμόνι μέσω ειδικά σχεδιασμένων λουριών, τα οποία επιτρέπουνε τον έλεγχο την κίνησης του πανιού. Το πανί στηρίζεται στο πίσω μέρος του ποδηλάτου με την βοήθεια ειδικών βάσεων οι οποίες συνδέονται στον άξονα της πίσω ρόδας, αλλά και στο πίσω μέρος του σκελετού του δικύκλου. Στο σημείο το οποίο οι δύο βάσεις στηρίζοντε μεταξύ τους υπάρχει ένα ρουλεμάν το οποίο επιτρέπει την κίνηση του ιστίου 45 μοίρες από την αριστερή αλλά και από την δεξιά μεριά, με αποτέλεσμα να αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο την δύναμη του αέρα αλλά ταυτόχρονα με την περιστροφή των 45 μοιρών πετυχαίνει και την διατήρηση της οπίσθιας ορατότητας. Επιπλέον η εκμετάλευση της αιολικής ενέργειας προσδίδει μεγαλύτερη ταχήτυτα με λιγότερο κόπο. Ο Vladimir Zam κάνοντας την εφεύρεση του αποσπώμενη και όχι ενσωματωμένη με το όχημα, καταφέρνει να την κάνει πιο προσιτή σε όλους όσους έχουν ποδήλατο δίχως την ανάγκη για αγορά ενός νέου. Επίσης η εφεύρεση του δεν καταργεί την παραδοσιακή χρήση του ποδηλάτου μέσω των πεταλίων αντιθέτως την κρατάει και της προσδίδει περισσότερη ευκολία.

https://www.google.com/patents/US6932368 http://www.patentgenius.com/patent/6932368.html

Μεταφορέας Κατοικιδίου

[επεξεργασία]

Η πατέντα Μεταφορέας Σκύλου με κωδικό όνομα US 5894817 A αποτελεί μία εφεύρεση της Kathy Manuel,η οποία είναι και δικαιούχος της πατέντας αυτής. Αρχικά, στις 28/8/1997 έγινε αίτημα έγκρισης της ευρεσιτεχνίας, η έγκρισή της επιτεύχθηκε και δημοσιοποιήθηκε στις 20/4/1999. Όπως αναφέρει και το όνομα της πατέντας, ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε είναι για να τη μεταφορά ζώων συντροφιάς. Συγκεκριμένα, η εφεύρεση αυτή δημιουργήθηκε ως ένδυμα για το ζώο προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η μεταφορά του, όταν το αφεντικό του το βγάζει βόλτα. Η χρήση του ενδύματος δεν περιορίζεται στην καθιερωμένη βόλτα του σκύλου αλλά επεκτείνεται ως σωσίβιο για το σκυλί σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του σκύλου επιθυμεί να πάει για κολύμπι στη θάλασσα με το κατοικίδιό του. Αναλυτικότερα, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της κατασκευής, διακρίνεται το κυρίως τμήμα στο οποίο τοποθετείται το ζώο, φοριέται εύκολα στο ζώο καθώς κατά μήκος της κορυφής του ενδύματος εκτείνεται μια σχισμή στην οποία είναι τοποθετημένο ένα φερμουάρ με το οποίο ανοίγει και να κλείνει. Επιπλέον, το ένδυμα διαθέτει τέσσερα ανοίγματα για τα πόδια του ζώου, τα πλαίσια από αυτά τα ανοίγματα ενώνονται μέσω ελαστικών ιμάντων ώστε να στηρίζεται το ζώο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του. Ακόμη, στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα άνοιγμα για το κεφάλι του σκύλου παρέχοντας στήριξη στον αυχένα. Το πίσω τμήμα της κατασκευής περιλαμβάνει ένα άνοιγμα για την ουρά του ζώου, η οποία αφήνεται να κινείται ελεύθερα χωρίς να περιορίζεται, ο κενός χώρος δημιουργείται μέσω μιας ελαστικής ταινίας που συνδέει τα πίσω άκρα των πλευρικών φατνωμάτων. Για την μεταφορά του ζώου στον ώμο, στο επάνω μέρος η εφεύρεση διαθέτει τέσσερα μικρότερα λουριά με εγκοπές στα οποία συνδέεται ο ιμάντας, εάν ο ιδιοκτήτης απαγκιστρώσει από το πίσω μέρος του ενδύματος τον ιμάντα μπορεί τον χρησιμοποίηση σαν λουρί. Η κατασκευή στο πάνω μέρος διαθέτει χειρολαβές σε περίπτωση που χρειαστούν για τη μεταφορά του ζώου. Το υλικό του μεταφορέα είναι υφάντινο και το κόστος κατασκευής του είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Γενικά, ο μεταφορέας κατοικιδίου είναι εύκολος στη χρήση του, είναι άνετο τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για το ζώο. Δεν υπάρχουν σημεία αυξημένης πίεσης στο ένδυμα, όπου μπορούν να δημιουργήσουν ερεθισμούς στο δέρμα του ζώου. Το ένδυμα όταν δεν χρησιμοποιείται διπλώνεται για να μην καταλαμβάνει χώρο και για να είναι εύκολο στην αποθήκευση. Καταλήγοντας, το μειονέκτημα της πατέντας είναι ότι δεν βολεύει το άτομο να μεταφέρει το κατοικίδιό του σε περίπτωση που τρέχει και θέλει να έχει και τον σκύλο μαζί του.

Σύστημα κατά των σκοτωμών σε κοκορομαχίες

[επεξεργασία]

Οι κοκορομαχίες αποτελούν ένα αιματηρό σπορ και έχει να κάνει με δύο κόκορες πιο συγκεκριμένα «gamecocks» που παλεύουν μεταξύ τους μέχρι θανάτου. Τα συγκεκριμένα πουλιά έχουν από μόνα τους την τάση να μονομαχούν προκειμένου να διεκδικήσουν έδαφος, φαγητό ή και σύντροφο αλλά οι ιδιοκτήτες τους χορηγούν συγκεκριμένα ναρκωτικά ώστε να είναι πιο επιθετικοί. Αυτό το παράξενο άθλημα χρονολογείται ακόμη και έξι χιλιάδες χρόνια πίσω και πλέον έχει απαγορευτεί στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως αλλά παραμένει νόμιμο στις εξής χώρες και περιοχές: Ανδαλουσία και Κανάριες Νήσοι (στην υπόλοιπη Ισπανία απαγορεύονται), Βραζιλία, Ιαπωνία, Ινδία, Ινδονησία, Ιράκ, Κούβα, Μεξικό, Πακιστάν, Περού, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες, Ωκεανία αλλά και όσες απαγορεύεται διεξάγονται και πάλι αγώνες παράνομα με χρηματικά στοιχήματα και αυτή η μόδα είχε κάνει και την εμφάνιση της στην Ελλάδα αλλά τα τελευταία χρόνια άρχισε να εξαλείφεται. Στοιχεία δείχνουν πως σε ένα σαββατοκύριακο που διεξάγονται οι εν λόγω κοκορομαχίες μπορούν να πεθάνουν μέχρι και 1000 κόκορες έτσι ο Charles C. Vanderpool είχε την ιδέα λοιπόν μέσω μίας πατέντας να αποτρέψει τον θάνατο των πουλερικών σε αυτό το βίαιο σπορ.

Λειτουργία

[επεξεργασία]

Στο παρελθόν είχαν προταθεί και άλλες πατέντες για την διεξαγωγή αυτών των αγώνων αλλά δεν είχαν ακρίβεια όσο αναφορά το αποτέλεσμα του αγώνα. Υπήρχαν και ιδέες όπως την καταμέτρηση των χτυπημάτων για την ανάδειξη του νικητή αλλά δεν ήταν εφικτό μιας και στα συνεχόμενα χτυπήματα το μέτρημα χανόταν. Ήταν λοιπόν αναγκαίο για την εφεύρεση να δοθεί καινοτόμος και εξελιγμένος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των κοκορομαχιών. Επίσης έπρεπε να σιγουρευτεί ότι θα αποφθεχθούν τυχόν θανάσιμα χτυπήματα μεταξύ των «αγωνιζομένων». Η ιδέα του Charles C. Vanderpool ήταν να τοποθετηθούν στα ράμφη και στα πόδια των αγωνιζόμενων πουλερικών προσθετικά που θα αποτρέπουν τους έντονους τραυματισμούς και επίσης θα είναι συνδεδεμένα με ένα πομπό που θα βρίσκεται κάτω από τα φτερά της ουράς τους. Ανάλογα με τα χτυπήματα που θα γίνονται ο πομπός θα στέλνει πληροφορίες σε ένα πίνακα σκορ και θα σημειώνει διάφορες βαθμολογίες αλλά και ακόμα από πιο σημείο προήλθε το χτύπημα. Υπάρχουν και πιο απλοί τρόποι για την βαθμολόγηση των χτυπημάτων όπως μία μετατροπή στον πομπό να δέχεται πληροφορίες για τα χτυπήματα και να τα κατηγοροποιεί ως «ελαφριά» , «μεσαία» ή «δυνατά» και να στέλνει στον πινακα την ανάλογη βαθμολογία. Επίσης μπορεί να μετατραπεί έτσι ώστε να δέχεται μόνο μια συχνότητα χτυπημάτων και να βαθμολογεί μόνο όταν γίνονται χτυπήματα που παράγουν την συγκεκριμένη συχνότητα. Η συγκεκριμένη πατέντα με την ονομασία « Non-lethal cock fighting system US 4432545 A» κατατέθηκε στις 30 Απριλίου του 1982 και δημοσιεύθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1984.


Πηγές: http://www.patentgenius.com/patent/4432545.html

Μαγνητικό σύστημα τοποθέτησης γυαλιών χωρίς στηρίγματα στα αυτιά

[επεξεργασία]

Ιστορικά στοιχεία

[επεξεργασία]

Τα γυαλιά, είτε ηλίου είτε οράσεως, έχουν ρίζες στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία όταν ο αυτοκράτορας Νέρων απέκτησε μία παράξενη επιθυμία, να βλέπει τις μονομαχίες μέσα από κάποιος πολύτιμους λίθους. Με το πέρασμα το χρόνων η κατασκευή αυτή διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και διαμορφώθηκε, μέχρι που το 1750 ο James Ayscough προσπάθησε, προσθέτοντας φιμέ φακούς να διορθώσει κάποια προβλήματα όρασης. Εν τέλει, στις αρχές του 20ου αιώνα τα γυαλιά απέκτησαν μία ξαφνική φήμη, για να καταλήξουν στην σημερινή τους μορφή.

Αίτια δημιουργίας

[επεξεργασία]

Οι David Peschel και Alexander Nosler κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βάση των γυαλιών όπου κατέληγε στο πίσω μέρος του αυτιού είχε πολλά μειονεκτήματα. Το πιο σύνηθες ήταν και συνεχίζει να είναι η αστάθεια του σκελετού πάνω στο πρόσωπο του χρήστη. Ακόμα, πίστευαν ότι πιέζει το συγκεκριμένο μέρος του κεφαλιού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πονοκέφαλοι και διάφορες άλλες ενοχλήσεις. Οι παθήσεις αυτές αυξάνονται, αν ο σκελετός δεν είναι στα κατάλληλα μέτρα για το κάθε κεφάλι. Επίσης, θεώρησαν ότι η βάση των γυαλιών είναι, εκτός από εύθραυστη, άσχημα σχεδιασμένη με αποτέλεσμα την δυσκολία αποθήκευσης και συντήρησης τους. Τέλος, αυτές οι βάσεις εμποδίζουν το άτομο είτε να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ, όπως καπέλο ή ακουστικά είτε να κάνει κάποιες κινήσεις. Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα αντικατάστατο της βάσης αυτής, το οποίο και κατέθεσαν τον Μάιο του 1996.

Τρόπος λειτουργίας

[επεξεργασία]

Ο κύριος στόχος της πατέντας αυτής ήταν λοιπόν, η αφαίρεση της βάσης των γυαλιών. Έτσι το βασικό στοιχείο της ήταν η επικόλληση μαγνητών στα πλαϊνά του κεφαλιού του χρήστη (με την χρήση κάποιου είδους κόλλας και όχι με κάποια μορφή επέμβασης). Πάνω σε αυτούς και με την βοήθεια άλλων μαγνητών, θα εφάρμοζε ένα ελαστικό πλαστικό πλαίσιο (όμοιο με το εμπρός μέρος των κλασσικών σκελετών) το οποίο θα συγκρατούσε τους φακούς.

Θετικά στοιχεία της πατέντας

[επεξεργασία]

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η σταθερότητα των γυαλιών, ελαχιστοποιείται η πίεση και η οποιαδήποτε δυσφορία δημιουργούταν πριν, ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση. Με την αφαίρεση της βάσης, δεν υπάρχει πλέον τίποτα να ενοχλεί ή να εμποδίζει τον χρήστη από το να χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο αξεσουάρ, αφού τα αυτιά του είναι ελεύθερα. Τέλος η κατασκευή αυτή είναι κατάλληλη για καθημερινή χρήση αλλά και για ειδικές περιπτώσεις όπως αθλητικές δραστηριότητες.

Ίσως ένας από τους λόγους που η πατέντα αυτή απέτυχε είναι γιατί η βάσεις τον γυαλιών μάλλον δεν είναι και τόσο τραγικές όσο παρουσιάζουν οι δύο εφευρέτες. Μία απλή και χρηστική κατασκευή είναι δύσκολο να αντικατασταθεί από μία πιο σύνθετη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για γυαλιά.

https://www.google.ch/patents/US5719655

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC

Γιλέκο/ζώνη μεταφοράς μικρού κατοικιδίου

[επεξεργασία]

Γενική ιδέα

[επεξεργασία]

Πρόκειται για ένα γιλέκο ή ζώνη μεταφοράς η οποία περιλαμβάνει δύο δοχεία σε σχήμα τσέπης τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με άρρηκτα συνδεδεμένους σωλήνες. Οι σωλήνες αυτοί είναι διαφανείς ώστε να μπορούν οι γύρω να βλέπουν το κατοικίδιο να περιφέρεται στους σωλήνες αυτούς. Όσον αφορά τις τσέπες, η μία τσέπη περιέχει τροφή και η άλλη είναι για να μπορεί ο φορών να πάρει το κατοικίδιό του στα χέρια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

[επεξεργασία]

Καταρχάς το γιλέκο/ζώνη αφορά μικρά ζωάκια, για παράδειγμα Χάμστερ ή ποντίκια. Είναι φτιαγμένα από μαλακό ελαστικό πλαστικό όπως το Vinyl το οποίο καθώς το φοράει κάποιος προσαρμόζεται στο σχήμα του φορέα και του κατοικίδιου. Επίσης, είναι αδιάβροχο και ενσωματώνει σύστημα εξαερισμού για το κατοικίδιο ώστε να μπορεί να αναπνέει. Επίσης, είναι διαφανές ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει το κατοικίδιο να περιφέρετε στο γιλέκο/ζώνη. Οι σωλήνες ενώνονται μεταξύ τους, το οποίο σημαίνει ότι το κατοικίδιο μπορεί να αναπηδά από τον κάτω σωλήνα στον επάνω και αντίστροφα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω κάποιων εισόδων σε κάποια σημεία των σωλήνων. Ακόμα, το γιλέκο έχει εκτυπωμένα κάποια σχέδια ώστε να βελτιώσει την αισθητική του προϊόντος. Το εσωτερικό των σωλήνων έχει αντιολισθητική επιφάνεια ώστε το κατοικίδιο να μην γλιστράει και να μπορεί να περιφέρεται/σκαρφαλώνει μέσα στις σωληνώσεις, να μετακινηθεί δηλαδή για παράδειγμα από την περιοχή της ζώνης στους ώμους. Το υλικό των σωλήνων είναι ελαστικό, το οποίο σημαίνει ότι παρέχει κάποιου είδους αντικραδασμικής προστασίας. Παρόλα αυτά ο φορών θα πρέπει να προσέχει τις συγκρούσεις ή τις πτώσεις καθώς κινδυνεύει να συνθλίψει το κατοικίδιο του. Σε κάποια εναλλακτική εκδοχή, οι σωλήνες θα μπορούσε να αποτελούνταν από κάποιο είδους πιο άκαμπτο/σκληρό υλικό ώστε να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο φορέα του συγκεκριμένου προϊόντος όσον αφορά το να "πλακώσει" το κατοικίδιό του.

Πιθανά προβλήματα κατά την υποβολή της ευρεσετιχνίας

[επεξεργασία]

Κατά την υποβολή της ευρεσιτεχνίας υπήρχαν και ήδη κι άλλες παρόμοιες οι οποίες υποστήριζαν ότι ήταν δυνατό να φορεθούν από άνθρωπο, έχοντας κάποιου είδους ιμάντες γύρω από τον ώμο. Οι ευρεσιτεχνίες αυτές είναι οι εξής:

  1. Pet carrier
  2. Wearable pet enclosure
  3. Backpack-style animal carrier and restraint
  4. Pet pack
  5. Insect activity observation center
  6. Animal path connecting system
  7. Beverage and liquified food belt
  8. Universal carrier for articles
  9. Inflatable clothing apparatus
  10. Protective garment with harness access
  11. Small animal visual burrowing module

Στο τέλος φυσικά, μετά από κάποια διαδικαστικά τα οποία ακολούθησαν αποδείχθηκε ότι δεν καταπατούσε καμία από τις παραπάνω ευρεσιτεχνίες.

Σχετικά με τον εφευρέτη

[επεξεργασία]

Η παραπάνω ευρεσιτεχνία υποβλήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1997 και εγκρίθηκε στις 11 Μαΐου του 1999 με τον εφευρέτη της να είναι ο Brice Belisle. Ο Brice Belisle έχει επίσης κατοχυρώσει και άλλες τρεις ευρεσιτεχνίες οι οποίες είναι οι εξής:

  1. Belisle picture painting technique displaying different colors at different viewing angles
  2. Pocket portable urinal
  3. Mailbox security bag

Τέλος, στις 8 Ιουλίου του 2003 έπαψε να ισχύει αυτή η ευρεσιτεχνία λόγο αποτυχίας πληρωμής του φόρου ανανέωσης.

Pet Display Clothing
Clear Vinyl

Message Device

[επεξεργασία]

Παρουσιάζεται η πατέντα υπ αριθμών US 6,293,874 B1 Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής η οποία κατοχυρώθηκε τις 25 Σεπτεμβρίου 2001. Υπάρχουν πάρα πολλών ειδών συσκευές μασάζ στην αγορά και κάθε μια είναι ξεχωριστή για διαφορετικό λόγω από την άλλη. Υπάρχουν συσκευές για μασάζ σε πολυκαταστήματα, σταθμούς τραίνων, αεροδρόμια επί πληρωμή (συνήθως πολυθρόνες) και υπάρχουν και ποιό προσωπικά αντικείμενα από “αυτοκινητάκια”, μπαλίτσες, χτένες και παλλόμενες συσκευές που τροφοδοτούνται με ρεύμα με τα οποία μπορεί κανείς να κάνει μασάζ μόνος του ή με την βοήθεια κάποιου τρίτου φυσικού προσώπου. Υπάρχει και η λύση να πληρώσεις κάποιον επαγγελματία να κάνει την δουλειά.

Δημιουργός αυτής της πατέντας είναι ο Joe W. Armstrong και έφτιαξε μια πατέντα που κτυπάει τους χρήστες στα οπίσθια με την κίνηση που δίνει ο χρήστης, με την βοήθεια ενός πηδαλίου που δημιουργεί την κίνηση. Η συσκευή υπόσχεται πλουραλισμό στον τρόπου που γίνεται το μασάζ στον χρήστη χάρη στην ταχύτητα που ο χρήστης περιστρέφει το πηδάλιο, αλλά και από τι υλικό χρησιμοποιεί στις άκρες του βραχίονα για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα την κάθε φορά. Η συσκευή πρέπει να βρίσκεται στημένη ακριβώς πίσω από τα οπίσθια του χρήστη για να έχει προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα ικανοποίησης στον χρήστη. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι η κάθε συσκευή κατασκευάζεται για τον εκάστοτε χρήστη και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον αν δεν έχει τις ίδιες σωματικές αναλογίες με τον πρώτο. Τελικά η ιδέα από τον δημιουργό ίσως και να είναι καλή αλλά δεδομένου του αλλά η πατέντα είναι αρκετά παράξενη για τα δεδομένα μας και θεωρείται και λίγο τρελή και άβολη λόγω του μεγάλου της όγκου.

Πως λειτουργεί λοιπόν η συσκευή

[επεξεργασία]

Ο χρήστης κάθεται σκυφτός επάνω από το πηδάλιο με τα πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Το πηδάλιο με την σειρά του δίνει κίνηση σε δύο ιμάντες οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι σε έναν άξονα και ο άξονας μεταφέρει και αυτός σε ακόμα δύο ιμάντες που δίνουν κίνηση στο τελευταίο κομμάτι της πατέντας, έναν βραχίονα ο οποίος χάρη στην παραγόμενη κίνηση από τον χρήστη περιστρέφεται με την φορά του ρολογιού και κτυπάει τον χρήστη στα οπίσθια. Ο βραχίονας έχει τέσσερις άξονες με εύκαμπτα παπούτσια που είναι τοποθετημένα σε κάθε άξονα και κάνει επαφή με τον χρήστη κτυπώντας τον. Καθώς λοιπόν ο χρήστης περιστρέφει το πηδάλιο δημιουργείται κίνηση που μεταφέρεται στον κάτω άξονα και ο άξονας μεταφέρει την κίνηση στον βραχίονα και έτσι η συσκευή φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. H κατασκευή είναι πτυσσόμενη σε για να χωράει σε αυτοσχέδια θήκη για εύκολη αποθήκευση και μεταφορά.
sources:
http://www.google.com/patents/US6293874
http://www.patentoftheweek.com/patents/source/6293874_-_User-Operated_Amusement_Apparatus_for_Kicking_the_Users_Buttocks.pdf

Γυαλιά με υποσυνείδητο μήνυμα

[επεξεργασία]

ΓΕΝΙΚΑ

Η συγκεκριμένη πατέντα εφευρέθηκε από τους Tanefsky, Faye Mccaughey και Michael R. και εκδόθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1992.Αφορά ένα ζευγάρι γυαλιών με ενσωματωμένες εικόνες,ειδικά σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες να μεταφέρουν στο χρήστη ένα υποσυνείδητο μήνυμα.Όταν λέμε ότι κάτι είναι υποσυνείδητο εννοούμε ότι είναι κάτω από τα όρια του συνειδητού.Ο ανθρώπινος νους χωρίζεται στον συνειδητό και στον υποσυνείδητο νου. Ο συνειδητός νους λειτουργεί όταν είμαστε ξύπνιοι και συνειδητοί,ενώ το υποσυνείδητο είναι πάντα ενεργοποιημένο, ελέγχοντας το σώμα μας, τον χαρακτήρα μας, την ομιλία μας και λαμβάνοντας πληροφορίες, άσχετα με το τι κάνουμε.Αρκετοί ισχυρισμοί υποστηρίζουν ότι ένα υποσυνείδητο μήνυμα μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη συμπεριφορά.Ωστόσο δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να το αποδεικνύει.Είναι μια πατέντα που βοηθά σημαντικά στην αυτοβελτίωση του ανθρώπινου χαρακτήρα ή ακόμα και στην τροποποίησή του.Τα υποσυνείδητα μηνύματα μπορούν να μας επηρεάσουν και να αποτελέσουν μέρος των πεποιθήσεών μας. Τα εικονικά μηνύματα μπορούν να έχουν απεριόριστες εφαρμογές, από το να απομακρύνουμε τις φοβίες και το άγχος μέχρι την απόκτηση της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης ή άλλων νοητικών ικανοτήτων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ

Η παραπάνω εφεύρεση είναι ένα ζεύγος γυαλιών υποσυνείδητης απεικόνισης που τοποθετείται στο κεφάλι,μπροστά από τα μάτια με ένα ζευγάρι φακών.Ένα ζεύγος υποσυνείδητων μηνυμάτων φαίνεται αντίστοιχα στο εν λόγω ζεύγος των φακών.Το ζεύγος των μηνυμάτων καλύπτει μία προκαθορισμένη περιοχή μπροστά από κάθε μάτι, και βρίσκεται πάνω από την κανονική γραμμή σκόπευσης. Επίσης, τα δύο μηνύματα του ζεύγους βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται στερεοσκοπική όραση και τα δύο εικονικά μηνύματα να συγχωνεύονται σε ένα.Έχει παρατηρηθεί ότι μόλις ο χρήστης φορέσει τα γυαλιά ,οι εικόνες- μηνύματα, εμφανίζονται σε στιγμιαίο χρόνο. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, για παράδειγμα, μεταξύ δέκα έως είκοσι δευτερολέπτων , ο χρήστης δεν βλέπει πια συνειδητά την εικόνα-μήνυμα και η εικόνα εξαφανίζεται ουσιαστικά.Δεν είναι κατανοητό γιατί ακριβώς η εικόνα αρχικά είναι αντιληπτή,ενώ στη συνέχεια εξαφανίζεται. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες είχαν την ίδια εμπειρία, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό συμβαίνει.Τα γυαλιά που χρησιμοποιούνται έχουν φιμέ φακούς, έτσι ώστε οι εικόνες -μηνύματα να αποκρύπτονται και να μην είναι εμφανείς στους άλλους.Το μήνυμα αρχικά είναι τυπωμένο σε διαφανές μέσο ​​το οποίο είναι κολλημένο σε ένα ζεύγος φακών.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΓΥΑΛΙΩΝ

Οι εικόνες- μηνύματα θα βρίσκονται σε μια ορισμένη περιοχή σε καθέναν από τους φακούς. Αυτή η περιοχή, έστω Ζώνη Ζ, βρίσκεται πάνω από την κανονική γραμμή του βλέμματος του χρήστη, και είναι κοντά στη γέφυρα της μύτης, και απέχει ίση απόσταση από κάθε πλευρά. Αυτή έχει μια διάσταση ύψους μεταξύ περίπου 8 και 16 mm , και διάσταση πλάτους μεταξύ περίπου 8 και 22 mm., οι δύο ζώνες απέχουν μεταξύ τους μια απόσταση περίπου 20 και 28 mm.Οι εικόνες- μηνύματα μπορεί να παρέχονται μέσω δίσκων φτιαγμένων από διαφανές υλικό, ένα συνθετικό πλαστικό υλικό όπως το "Mylar" ή παρόμοια. Τέτοιοι δίσκοι εκτυπώνονται με το κατάλληλο μήνυμα, και έχουν μία συγκολλητική επικάλυψη από τη μία πλευρά, έτσι ώστε να κολλάνε στην εσωτερική επιφάνεια των φακών . Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατόν να τυπωθεί μια ποικιλία διαφορετικών μηνυμάτων σε διαφορετικούς δίσκους . Οι δίσκοι τοποθετημένοι σε πλάκες υποστηρίξης μπορεί στη συνέχεια να παρέχονται σε αγοραστές για δική τους χρήση. Εναλλακτικά,οι αγοραστές μπορούν να αγοράσουν ένα ζευγάρι γυαλιών, αφού πρώτα απ 'όλα θα έχουν εφαρμοστεί οι δίσκοι.

ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μια εφαρμογή των γυαλιών που περνούν υποσυνείδητα μηνύματα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που επιθυμούν να απεξαρτηθούν από τον καπνό.Οι χρήστες φοράνε γυαλιά και ενσωματώνουν ένα μήνυμα καπνού, π.χ. ένα stop-σύμβολο αυτοκινητόδρομου που τέμνει ένα τσιγάρο, με σκοπό να χάσουν την επιθυμία να καπνίσουν. Για το αλκοόλ, το αντίστοιχο σύμβολο θα μπορούσε να είναι ένα παρόμοιο σύμβολο αυτοκινητόδρομου με ένα μπουκάλι ή ένα ποτήρι.Από την άλλη πλευρά, για άτομα με πρόβλημα προσωπικότητας, όπως ένα κόμπλεξ κατωτερότητας , η εικόνα-μήνυμα μπορεί να είναι απλώς ένα πρόσωπο, με ένα ευτυχισμένο χαμόγελο. Όλες αυτές οι τεχνικές έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα και πολλά άτομα που τις έχουν ακολουθήσει , παρουσιάζουν θεαματική βελτίωση. Επίσης ,άλλες τεχνικές έχουν στόχο να βοηθήσουν τον χρήστη να έχει μεγαλύτερη επιτυχία στον επιχειρηματικό ή προσωπικό τομέα ή ακόμα και στον αθλητισμό.Ακολουθεί ένα απλό παράδειγμα που αφορά την αύξηση της αυτοπεποίθησης . Mπορούμε να πάρουμε τη φράση «έχω αυτοπεποίθηση» και να την ενσωματώσουμε σε ένα βίντεο που θα εμφανίζεται για κλάσματα δευτερολέπτου, με αποτέλεσμα ο συνειδητός νους να μην προλαβαίνει να την επεξεργαστεί λογικά. Η συνεχής επανάληψη αυτής της φράσης ή άλλων παρόμοιων βοηθάει στην επανακαλωδίωση, δηλαδή στη δημιουργία νέων νευρικών οδών ,μακροχρόνιων μοτίβων σκέψης στον εγκέφαλο. Ένα ακόμη παράδειγμα αφορά δύο ομάδες γυναικών που θέλουν να χάσουν βάρος.Τα άτομα της ομάδας που εκτείθενται στα υποσυνείδητα μηνύματα παρατηρείται πως χάνουν βάρος πολύ γρηγορότερα από τα υπόλοιπα.

Τα γυαλιά αυτά ,ειδικά σχεδιασμένα ώστε να περνούν υποσυνείδητα μηνύματα σε ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν τον εαυτό τους σε οποιοδήποτε τομέα αποτελούν αποδεδειγμένα μια εντελώς αβλαβή μέθοδο σε σύγκριση με την χορήγηση διαφόρων φαρμάκων.Πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να μας μεταφέρει στα άδυτα του υποσυνείδητού μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευρύνουμε την αντίληψή μας ,να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας ,να αφυπνιστούμε ως προς τη ζωή χτίζοντας ένα καλύτερο εγώ.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/09/blog-post_4035.html

http://www.freepatentsonline.com/5175571.html

Τι είναι πατέντα-ευρεσιτεχνία;

Το καπέλο του καπνιστή ή αλλιώς smoker’s hat είναι ένα φορητό σύστημα το οποίο απορροφάει τον καπνό του τσιγάρου και μέσω ενός μηχανισμού απομακρύνει τις βλαβερές του ουσίες και ελευθερώνει στο περιβάλλον τον φιλτραρισμένο καπνό.

Πληροφορίες πατέντας

Η πατέντα υπ'αριθμόν US4858627 κατοχυρώθηκε και δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ για πρώτη φορά στις 22 Αυγούστου 1989 και εφευρέθηκε από τον Walter C. Netschert ο οποίος είναι ο αρχικός της δικαιούχος.Ο εφευρέτης θεώρησε ότι λόγω των αυξανόμενων καπνιστών υπήρχε η ανάγκη μιας πατέντας η οποία να βοηθά στο να μην επηρεάζεται το περιβάλλον από προϊόντα καπνού και επίσης να επιτρέπεται στους καπνιστές να τη χρησιμοποιούν σε δημόσιους χώρους και σε χώρους εργασίας.

Λειτουργία πατέντας

Το καπέλο περιέχει μια προσωπίδα, η οποία θα είναι γύρω από το πρόσωπο του καπνιστή όταν φορεθεί ενώ ταυτόχρονα παρέχεται θέση στήριξης του τσιγάρου και απομάκρυνσης της στάχτης. Έτσι, το καπέλο απορροφά τον ατμοσφαιρικό αέρα μέσω ενός προσαρμοσμένου μικρού ανεμιστήρα που λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Στη συνέχεια, ο αέρας αυτός φιλτράρεται και απιονίζεται με αποτέλεσμα να αποβάλλονται τα διάφορα προϊόντα καύσης, όπως είναι η οσμή του καπνού και τα ιόντα του αέρα και τελικά το σύστημα ελευθερώνει στο περιβάλλον τον φιλτραρισμένο καπνό. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα αρωματισμού του καπνού, πράγμα το οποίο είναι προαιρετικό. Η πατέντα επιτρέπει στον χρήστη-καπνιστή να μην χρησιμοποιεί τα χέρια του καθώς το τσιγάρο μπορεί να σβήσει μέσα στο δοχείο στο οποίο στηρίζεται. Όμως ο καπνιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χέρια του αν δεν επιθυμεί να βρίσκονται σε συνεχή επαφή τα χείλη του με το τσιγάρο. Το υλικό του καπέλου μπορεί να είναι ενισχυμένο πλαστικό ή κάποιο άλλο παρόμοιο υλικό το οποίο θα προστατέψει το κεφάλι του χρήστη σε χώρους εργασίας. Για λόγους άνεσης η μπαταρία και το ανεμιστηράκι μπορούν να τοποθετηθούν σε αντίθετες πλευρές για να μοιραστεί το βάρος τους πάνω στο καπέλο και να μην κουράζεται το κεφάλι του καπνιστή.

Δαχτυλίδια για αιώνια ζωή (immortality devices)

[επεξεργασία]

Με λίγα λόγια

[επεξεργασία]

Οι μαγνητικοί δακτύλιοι ή αλλιώς τα δακτυλίδια αιώνιας ζωής, είναι μια εφεύρεση του Alex Chiu. Ο Alex υποστήριζε ότι, τα δακτυλίδια αιώνιας ζωής δίνουν την αιώνια νεότητα σε όποιον τα χρησιμοποιούσε, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στους ανθρώπους να ζήσουν για πάντα. Επίσης, ισχυριζόταν ότι οι άνθρωποι φορώντας τα δακτυλίδια μπορούν να παραμείνουν σωματικά νέοι για πάντα και ότι οι συσκευές αυτές έχουν την δυνατότητα να αντιστρέψουν την διαδικασία της γήρανσης σε σημείο τέτοιο όπου να φαίνεται ο άνθρωπος 20 ετών.

Πως λειτουργεί

[επεξεργασία]

Αυτό επιτυγχάνεται με την αύξηση της ροής της ενέργειας στο σώμα κάποιου, που θα βοηθά το σώμα να αναγεννηθεί και να βελτιώσει όλες τις αισθήσεις . Για να πετύχει αυτά τα αποτελέσματα κάποιος , θα πρέπει να φορέσει τα δακτυλίδια αυτά στα δυο μικρά δάκτυλα του χεριού, κατά την διάρκεια του ύπνου, της ανάπαυσης ή του διαλογισμού για τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα. Ο Alex ισχυρίζεται ότι φορώντας κανείς την συσκευή αθανασίας για 1 ημέρα ισούται με 30 ημέρες. Επίσης αναφέρει ότι θεραπεύει το σώμα του ανθρώπου πιο γρήγορα από ότι συμβαίνει κανονικά. Μερικές φορές μπορεί κάποιος από τους χρήστες να αισθανθεί ένα τσούξιμο στον εγκέφαλο ή στα δάκτυλα φορώντας τα δακτυλίδια. Πολλά χρόνια πριν, το 1999, είχαν πει ότι οι δακτύλιοι, σου προκαλούσαν την πρώτη φορά μια ψυχική μεταμόρφωση που επηρεάζει όλες τις αισθήσεις, όπως την όσφρηση, την ακοή και την όραση. Οι μαγνήτες προκαλούν υψηλές και γρήγορες δονήσεις στο σώμα για να επικεντρωθεί η ενέργεια στο επίπεδο τσάκρα του στέμματος και να προσελκύει ακόμη περισσότερες ενέργειες από το διάστημα. Αυτοί οι μαγνήτες είναι χρήσιμοι επειδή συνδέουν το σώμα της 3ης πυκνότητας με το πολυδιάστατο ον, και αυτή η διακριτική επιρροή σε διάφορα στάδια είναι μια εξαιρετική ανύψωση. Τα δακτυλίδια αυτά είναι δυο ειδών, τα λευκά και τα μαύρα. Τα μαύρα είναι πιο ισχυρά και κοστίζουν και περισσότερο. Επίσης υπάρχουν και δακτυλίδια για το πόδι τα Foot Braces. Όλα αποτελούνται από σπάνια πετρώματα ή κεραμικούς μαγνήτες και πλαστικά άγκιστρα που συγκρατούν τους μαγνήτες επάνω στα δάκτυλα του χρήστη. Κατά την τοποθέτηση των μαγνητικών συσκευών, ο μαγνητικός πόλος στη δεξιά πλευρά του ανθρώπινου σώματος είναι απέναντι από την αριστερή πλευρά. Με ένα αντίθετο πόλο σε κάθε πλευρά του ανθρώπινου σώματος, η κυκλοφορία του αίματος και το ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνουν το μεταβολισμό προκειμένου να καταπολεμήσει τη διαδικασία γήρανσης. Μετά από μερικά χρόνια χρήσης, οι δακτύλιοι θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέους για να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα στο δέρμα.

Κολάρο για φίδια

[επεξεργασία]

Ιστορικό

[επεξεργασία]

Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες ερπετών και ειδικότερα αυτοί των φιδιών, που θέλουν να περάσουν χρόνο με τα ζώα τους αλλά δεν μπορούν. Αυτό κυρίως συμβαίνει, επειδή τα φίδια είναι δύσκολα στο χειρισμό τους και ο ιδιοκτήτες φοβούνται μην χάσουν τον έλεγχό τους. Έτσι τα περισσότερα από αυτά, καταλήγουν να φυλάσσονται σε κλειστούς χώρους καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, κάτω φυσικά από τεχνητές συνθήκες φωτισμού. Το 2001 κατατέθηκε η πατέντα US6490999 B1 (Collar apparatus enabling secure handling of a snake by tether), η οποία περιγράφει έναν τύπο κολάρου για φίδια, δίνοντας την ευκαιρία στους κατόχους αυτών των ζώων να μπορούν να περάσουν περισσότερο χρόνο με το κατοικίδιο τους.

Περιγραφή

[επεξεργασία]

Η πατέντα αυτή περιγράφει μία συσκευή με κολάρο, που βοηθά στην πρόσδεση του φιδιού και στον έλεγχό του, από κάποια μικρή απόσταση. Επειδή το σώμα του φιδιού είναι ιδιαίτερα ελαστικό και παρουσιάζει πολλές αλλαγές ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα συμβατικά κολάρα δεν θα μπορούσαν να το κρατήσουν. Για αυτό το λόγο η πατέντα περιγράφει ένα περιλαίμιο το οποίο είναι ελαστικό και μπορεί να ταιριάζει στο σώμα του ερπετού, κάνοντας το παράλληλα να αισθάνεται ελεύθερο. Πιο συγκεκριμένα, ένα κολάρο τοποθετείται σε ορισμένο σημείο του σώματος του φιδιού, βοηθούμενο από τουλάχιστον δύο ακόμα εξαρτήματα, που κρατάνε το κολάρο σταθερό πάνω στο φίδι. Στη συνέχεια συνδέεται ένα ακόμα εξάρτημα πάνω στο κολάρο, ώστε να κουμπώσει εκεί το σχοινί ή το λουράκι που θα χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης του ζώου για να το ελέγξει καλύτερα.

Παρουσίαση

[επεξεργασία]

Ένα βίντεο που αποτυπώνει τη χρήση της πατέντας στην πράξη είναι το παρακάτω: Φίδι με κολάρο

Με τη χρήση κολάρων, σαν αυτουνού που περιγράφει η πατέντα, οι κάτοχοι των ζώων αυτών, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν σε μεγάλο βαθμό για την απώλεια των φιδιών τους. Χωρίς τη χρήση τέτοιου κολάρου είναι εξαιρετικά πιθανό, αν κάποιος αφήσει ελεύθερο ένα φίδι σε κάποιο δωμάτιο, αυτό να χωθεί σε κάποια ρωγμή ή τρύπα, κάνοντας έτσι την εύρεσή του από δύσκολη υπόθεση, έως αδύνατη. Ο ιδιοκτήτης δένοντας το κατοικίδιο του, εκτός από το να διασφαλίσει την ασφάλειά του, ελέγχει και τις κινήσεις του. Έτσι μπορεί να το πάει όπου επιθυμεί, όπως για παράδειγμα σε κάποιον εξωτερικό χώρο με φυσικό φως, καθώς είναι γνωστό ότι το φως του ήλιου και η ζεστασιά που προσφέρει αυτό, βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό την υγεία και τη διατήρηση του δέρματος του φιδιού.

Collar apparatus enabling secure handling of a snake by tether

Centrifugal Birthing Device

[επεξεργασία]

Το 1965 ο George και η Charlotte Blonsky ένα ζευγάρι από τις ΗΠΑ πήραν το δίπλωμα ευρεσιτεχνία #US 203216423 “Apparatus for Facilitating the Birth of a Child by Centrifugal Force" δηλαδή συσκευή για τη διευκόλυνση της γέννησης ενός παιδιού με την βοήθεια της φυγόκεντρου δύναμης. Ο στόχος ήταν να δοθεί στην γυναικά η δυνατότητα να γεννήσει το παιδί της με λιγότερο άγχος. Σκοπός λοιπόν ήταν να δημιουργηθεί μια μηχανή η οποία θα βοηθούσε την γυναικά μέσα σε ένα περιβάλλον ελεγχόμενο να ολοκληρώσει τη προσπάθεια της.

Λειτουργιά

[επεξεργασία]

Στην πραγματικότητα είναι ένα τραπέζι διαμορφωμένο στο πάνω μέρος του με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να υποδεχθεί την εγκυμονούσα γυναικά σε οριζόντια θέση. Ακόμα υπάρχουν ιμάντες οπού κρατάνε την γυναικά σταθερή κατά την περιστροφική κίνηση. Τέλος ανάμεσα στα ποδιά της γυναικάς έχει τοποθετηθεί ένα δίχτυ το οποίο κρατάει το μωρό εκεί μέσα ασφαλές χωρίς να πιέζεται από κάπου μέχρι να σταματήσει αυτή η κίνηση. Από την άλλη μεριά το τραπέζι είναι βιδωμένο πάνω σε ένα πλαίσιο το οποίο συνδέεται με γρανάζια που βοηθούν στην περιστροφική κίνηση και όλα αυτά όντας ένα θαύμα για την μηχανική τότε, οι δυνάμεις που ασκούνται μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 7G.

Συνοπτικά

[επεξεργασία]

Η μηχανή αυτή σχεδιάστηκε έχοντας ως μόνο σκοπό να κάνει τις γυναίκες να γεννάνε χωρίς άγχος άλλα δυστυχώς σαν πατέντα δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμεναν οι εμπνευστές της. Δυστυχώς λίγα άτομα ενδιαφέρθηκαν τότε για την μηχανή και για αυτό δεν έγινε και ευρέως γνωστή. Ακόμα η μηχανή ήταν πολύ δαπανηρότερη για να κατασκευαστεί και επίσης το δίχτυ η πολύ λεπτό και υπήρχε ο φόβος μήπως σπάσει και σκοτωθεί το παιδί όποτε όλοι προτιμούσαν τον παραδοσιακό τρόπο γεννάς. Τέλος η μηχανή ανακατασκευάστηκε σε κλίμακα 1:1 όπως όριζαν τα σχεδία των Blonsky για το FAIL BETTER του 2013 οπού και ανάμεσα σε άλλες πατέντες, συσκευές και όχι μόνο, είχε αναδειχθεί η πρώτη σαν ιδέα και είχε τοποθετηθεί διπλά από την είσοδο της έκθεσης για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο.

#US 3216423

Apparatus for Facilitating the Birth of a Child by Centrifugal Force

FAIL BETTER 2013

Method of Exercising a Cat

[επεξεργασία]

Εισαγωγή

[επεξεργασία]

Τόσο στον 21ο αι. όσο και στις προηγούμενες δεκαετίες ακούγοντας τον όρο πατέντα, η σκέψη που επικρατεί σχετίζεται με την εξυπνάδα, την εξοικονόμηση χρόνου, τη σημαντικότητα της και φυσικά την συχνότητα χρήσης της. Ωστόσο πολλές φορές στην καθημερινή ζωή εντοπίζονται πατέντες που πιθανότατα να μην θεωρούνται εξίσου έξυπνες και αξιοσημείωτες καθώς αρκετές από αυτές είναι αυτονόητες και χρησιμοποιούνταν πολύ καιρό πριν κατοχυρωθούν ως πατέντες. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να είναι πατέντες. Μια τέτοιου είδος πατέντα είναι και η «Method of exercising a cat» που θα αναλυθεί παρακάτω.

Περιγραφή

[επεξεργασία]

Αυτή αφορά μια μέθοδο που εφαρμόζεται σε γάτες (αλλά και σε άλλα κατοικίδια ζώα) για υγιή άσκηση και ψυχαγωγία. Πιο συγκεκριμένα ο εκπαιδευτής της γάτας, κατευθύνει το φως μιας συσκευής laser, σε οποιαδήποτε επιφάνεια θέλει, αρκεί να είναι κοντά στη γάτα, ώστε η αυτή να μπορεί να το αντιληφθεί. Αφού η γάτα εντοπίσει το φως τότε αυτός αρχίζει να το κινεί πάνω στην ίδια επιφάνεια, με τρόπο ιδιαίτερο, κάνοντας ενδιαφέροντα σχήματα, με σκοπό να ελκύσει τη γάτα με αυτά και στη συνέχεια αυτή να αρχίσει να τα κυνηγάει, ως ζώο με ένστικτα κυνηγού όπως θα αντιδρούσε και κάθε άλλο ζώο που διαθέτει τα ίδια ένστικτα. Άλλωστε οι γάτες όπως και να έχει ενθουσιάζονται πάντα από το φως και για αυτό παρασύρονται σε απρόβλεπτες κινήσεις και σε παιχνίδια με αυτό. Η δέσμη φωτός που προβάλλεται από το laser δεν είναι ορατή μέχρι να διασταυρωθεί με μία αδιαφανή επιφάνεια. Σκοπός είναι να σχηματίζονται ευδιάκριτα, χρωματιστά, σχήματα ώστε να είναι πιο εύκολα εντοπίσημα και αναγνωρίσιμα από τη γάτα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και από συσκευές laser, που μεταδίδουν συναφείς αποχρώσεις με αυτές του φωτός. Αυτή η μέθοδος παρέχει ένα εξελιγμένο είδος άσκησης για τη γάτα σε καθημερινή βάση ανεξάρτητα από τα επίπεδα φωτός που προέρχονται ανάλογα με την ώρα. Τέλος έχοντας ως στόχο την ψυχαγωγία εξίσου της γάτας όσο και του ιδιοκτήτη/εκπαιδευτή, η μέθοδος αυτή παρέχει και τα πλεονεκτήματα της υγιούς άσκησης του ζώου όσο και της απλής, άνετης, ανέξοδης χρήσης της από τον άνθρωπο. Η πατέντα αυτή (US 5443036 A) κατατέθηκε στις 2 Νοέμβρη του 1993, όμως κατόρθωσε να πάρει την έγκριση πιστοποίησης, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, δηλαδή στις 22 Αυγούστου του 1995. Οι άνθρωποι που κατέχουν τις θέσεις του εφευρέτη είναι οι Kevin T. Amiss, Martin H. Abbott.

Method of Exercising a Cat

Lip plumping device

[επεξεργασία]

Η εφεύρεση

[επεξεργασία]

Τον Δεκέμβριο του 2011 η Ισπανίδα Lilita Shabazian βοήθησε την κοινωνία με την πατέντα της, γνωστή και ως “τρόμπα” χειλιών. Η “τρόμπα” χειλιών καλείται να βάλει τέλος σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του γυναικείου πληθυσμού που μαστίζει τον 21ο αιώνα, αυτό των λεπτών χειλιών. Η εφεύρεση αυτή έχει ως στόχο να μεγαλώνει ή να φουσκώνει τα χείλια. Αυτό γίνεται μέσω δονήσεων που αυξάνουν την ροή του αίματος στο χείλος και το “φουσκώνουν”. Η συσκευή αυτή αποτελείται από:

  1. Μια λαβή.
  2. Ένα δονούμενο μέλος το οποίο είναι ενωμένο με την λαβή.
  3. Ένα σώμα συνδεδεμένο στο δονούμενο τμήμα, στο οποίο τοποθετείται το χείλος.

Έτσι ο χρήστης χρησιμοποιώντας την λαβή της "τρόμπας", αντλεί αέρα μέσα από το σώμα που καλύπτει το χείλος και με αυτόν τον τρόπο αυξάνει την πίεση, όπου με την σειρά της αυξάνει την ροή του αίματος στα χείλη, φουσκώνοντάς τα. Υπάρχει και άλλη μια εκδοχή αυτής της πατέντας, η οποία σε αντίθεση με αυτήν που περιγράφηκε, χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ για την δόνηση στο χείλος, αντί για την χειροκίνητη χρήση.

Κριτικές

[επεξεργασία]

Η “τρόμπα” χειλιών σε γενικές γραμμές έχει αφήσει τους χρήστες της ικανοποιημένους. Όμως, κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές και η “τρόμπα” χειλιών δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα κύρια προβλήματα που έχουν οι χρήστες της “τρόμπας” χειλιών είναι:

  1. Το φούσκωμα που προκαλεί στα χείλη δεν διαρκεί για πολύ ώρα ( διαρκεί περίπου 1 ώρα) με αποτέλεσμα να χρειάζεται να κάνουν την διαδικασία του “τρομπαρίσματος” αρκετά συχνά
  2. Χρήστες έχουν αναφέρει ότι με την συχνή της χρήση “τρόμπας” χειλιών έχει προκαλέσει των τραυματισμό των χειλιών τους ( τα οποία χρειάζονται μερικές μέρες ώστε να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.)
  3. Το σχήμα της “τρόμπας” χειλιών και η μέθοδος του “φουσκώματος” μπορεί να κάνει την διαδικασία άβολη σε δημόσιους χώρους
  4. Έπειτα από το "τρομπάρισμα", το σημείο που βρισκόταν μέσα στο πεδίο δράσης της τρόμπας, μπορεί να παραμείνει ελαφρώς ερεθισμένο, προκαλώντας έτσι ένα αισθητό κοκκίνισμα γύρω από την περιοχή των χειλιών.

Σχετικό βίντεο εδώ

https://www.google.com/patents/US20130158447
https://en.wikipedia.org/wiki/Patent

Lollypop Holder

[επεξεργασία]

Εισαγωγή

[επεξεργασία]
Αυτή η πατέντα (ευρεσιτεχνία) αφορά μια βάση γλειφιτζουριού , και ειδικότερα μια βάση που ταλαντεύει το γλειφιτζούρι.Η πατέντα έχει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας η οποία έχει εκδοθεί από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας είναι o τίτλος προστασίας που χορηγείται στον εφευρέτη ή δικαιούχο μιας εφεύρεσης για διαφορετικές ιδέες, που εμπεριέχουν εφευρετική δραστηριότητα και είναι επιδεκτικά βιομηχανικής εφαρμογής. Οι ιδέες αυτές μπορούν να είναι προϊόντα, μέθοδοι παραγωγής προϊόντος ή βιομηχανικές εφαρμογές. Η πατέντα αυτή (US5536054 A) δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 1996. Εφευρέτης αυτής της πατέντας ήταν ο Chu-Yuan Liaw και κατασκευάστηκε με την Jyco Inc. Το γλειφιτζούρι (lollypop) είναι δημοφιλής καραμέλα συνήθως είναι σαν σφαίρα και είναι γνώριμο στα παιδιά όλων των ηλικιών. Ο σκοπός της βάσης αυτής είναι η διασκέδαση του χρήστη της, δηλαδή τα παιδιά. Αυτές οι βάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν χειροκείνητα αλλά μπορούν να είναι με μπαταρίες αφού διαθέτει κινητήρα ο οποίος χρειάζεται ενέργεια.Μια βάση είναι ικανή να περιστρέψει ένα γλειφιτζούρι τη φορα γύρω από τον άξονά της.

Περιγραφή

[επεξεργασία]
Μεταξύ των διάφορων αντικειμένων της παρούσας εφεύρεσης είναι η παροχή μιας βελτιωμένης βάσης γλειφιτζουρίου που είναι κατάλληλη για τη διασκέδαση των παιδιών. Το γλειφιτζούρι ταλαντεύεται από τη μία πλευρά στην άλλη και κινείται αξονικώς μέσα έξω. Η βάση αυτή είναι μηχανοποιημένη για να κινήσει το γλειφιτζούρι σε μια ταλαντεμένη κίνηση με την πίεση ενός κουμπιού και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από ένα παιδί με το ίδιο χέρι που κρατά την βάση.
Γενικά, μία βάση γλειφιτζουριού έχει ως σκοπό να κινήσει ένα γλειφιτζούρι σε μια ταλαντεμένη κίνηση. Μια μπαταρία και μια μηχανή βρίσκονται μέσα στο περίβλημα της βάσης. Η μηχανή δηλαδή ο κινητήρας ενεργοποιείται από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και έχει έναν άξονα που κινείται περιστροφικά. Ο διακόπτης παρέχεται για την επιλογή της εκκίνσης ή του τερματισμού της μηχανής. Ένα σύστημα οδοντωτών τροχών οδηγείται από τον κινητήριο άξονα του κινητήρα, το σύστημα γραναζιών επίσης να βρίσκεται εντός του θαλάμου του περιβλήματος. Ένα γλειφιτζούρι μέλος υποδοχής έχει ένα πρώτο ακραίο τμήμα το οποίο εκτείνεται από το ένα άκρο του περιβλήματος, το πρώτο ακραίο τμήμα του στοιχείου υποδοχής έχει ένα άνοιγμα σχηματισμένο εκεί για την τοποθέτηση του γλειφιτζουριού. Το μέλος υποδοχής γλειφιτζουριού έχει ένα δεύτερο ακραίο τμήμα απέναντι από το πρώτο ακραίο τμήμα το οποίο χειρίζεται το σύστημα γραναζιών για την παραγωγή της κίνησης ταλαντεύσεως του γλειφιτζουριού όπου το μέλος υποδοχής περιστρέφεται αμοιβαίως από πλευρά σε πλευρά και κινείται αξονικά μέσα-έξω.
Άλλα αντικείμενα, χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της εφεύρεσης θα γίνουν γνωστά καθώς η φόρμουλα εξελίσεται.
  1. http://www.google.tl/patents/US5536054

Portable shield

[επεξεργασία]

Η φορητή ασπίδα (Portable shield) σχεδιάστηκε στις 17 Απριλίου το 1956 και δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου το 1960 από τον εφευρέτη Tifft Harold C.Κύρια ιδέα αυτής της πατέντας ήτανε η προστασία του χρήστη της από οποιαδήποτε καταστροφή κατά τη διάρκεια πολέμου.Τέτοιες καταστροφές μπορεί να είναι η ατομική ακτινοβολία,διάφορα κομμάτια εδάφους ή τοίχων τα οποία εκτοξεύτηκαν λόγο κάποιας έκρηξης και πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα μπορούσαν δημιουργήσουν εγκαύματα στο σώμα.Ο λόγος για τον οποίο αρχικά δόθηκε η ιδέα της δημιουργίας της ήτανε πως ο στρατός εκείνες τις περιόδους έκανε επενδύσεις σε πυρομαχικά και πυρηνικά όπλα και ο κόσμος φοβότανε την περίπτωση μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης,καθώς και η περίοδος στην οποία φτιάχτηκε ήτανε εκείνη του ψυχρού πολέμου στις ΗΠΑ.Η δομή της αποτελείται από τρία κύρια σχήματα τύπου U: Το πρώτο μέρος της ασπίδας αποτελείται από ένα κράνος σε σχήμα καμπάνας το οποίο καλύπτει όλο το πάνω μέρος της κεφαλής και παρέχει οπτικό πεδίο μέσο ειδικών φακών στο ύψος των οφθαλμών πάνω στην κάσκα. Το δεύτερο μέρος ή αλλιώς η μεσαία περιφέρεια είναι μικρότερη από την πρώτη και συνδέεται με αυτή μέσω χειλών,καθώς και με το τρίτο μέρος,και έχει μια μεγαλύτερη κλίση προς το εσωτερικό προκειμένου να καλύπτει μεγαλύτερο μέρος του σώματος. Το τελευταίο μέρος πρόκειται για το μικρότερο μέρος αυτής της πατέντας και εμπεριέχει δύο βάσεις όπου η μία χρησιμοποιείται για την κράτηση πρώτων βοηθειών και ακόμα μία προκειμένου να καταχωρηθεί οτιδήποτε χρήσιμο. Η χρήση της είναι πολύ απλή εφόσον η μόνη προυπόθεση που υπάρχει είναι ότι ο χρήστης θα πρέπει να βρίσκεται κόντα σε μια σταθερής μορφής επιφάνεια προκείμενου να προσαρμοστεί πάνω σε αυτή και να καλυφθεί από οποιαδήποτε μορφής καταστροφή.Επιπλέον στην περίπτωση κατά την οποία ο αμυνόμενος θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την θέση του,μπόρει απλά σκύβοντας το κεφάλι και εκτίθωντας την πλάτη του να μετακινηθει με ευκολία,καθως όλη η πίσω περιόχη του καλύβεται από την ασπίδα που ήδη φοράει,προκείμενου να βρει καινούργια σταθερή επιφάνεια.Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει μόνο ένα είδος φορητής ασπίδας αλλά ανάλογα για τον οποιοδήποτε κίνδυνο για τον λόγο ότι δεν υπάρχει κάποιο υλικό το οποίο μπόρει να φυλάξει τον άνθρωπο από όλες τις καταστροφές.Για παράδειγμα ένα μέγαλο μέρος της ασπίδας μπορεί,εκτός από τα βασικά της υλικά,να αποτελείται από μεγάλο ποσοστό από αμίαντο(asbestos)για να προστατέψει τον χρήστη απο υψηλές θερμοκρασίες.Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτής της πατέντας είναι ότι μπορεί να μεταφερθεί,καθώς και από το όνομα της φορητή ασπίδα(Portable shield),εφόσον διπλώνεται και μπόρει να μεταφερθεί εύκολα μέσα σε μια βαλίτσα ή σε έναν επαγγελματικό χαρτοφύλακα προκειμένου ο χρήστης να έχει άμεση καλύψη από κάθε απειλή.

ΠΗΓΕΣ:https://www.google.com/patents/US2921317

γυαλιών για σταγόνες ματιών

[επεξεργασία]
 Ο κάθε άνθρωπος στην καθημερινή του ζωή έρχεται αντιμέτωπος με αρκετές δυσκολίες τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει.Τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει άλλοτε με κόπο και θυσίες και άλλοτε χωρίς,όμως δεν του φτάνει αυτό.Έτσι αναζητεί συνεχώς νέους βελτιωμένους τρόπους για την λύση των προβλημάτων του ώστε να εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο,κόπο ίσως και χρήμα.Πολλές φορές για να εξυπηρετήσει την ανάγκη του για βέλτιστες λύσεις χρησιμοποιεί κάποια μέσα τα οποία ο ίδιος κατασκευάζει,τις εφευρέσεις.Μέχρι και σήμερα έχει δημιουργήσει χιλιάδες τέτοια μέσα και θα αναλύσουμε ένα από αυτά.
 Ο σημερινός τρόπος ζωής έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία του ανθρώπου.Από μικρή ηλικία καλούμαστε μέσω του σχολείου να μελετάμε αρκετές ώρες βιβλία και να γράφουμε.Επίσης με την εξέλιξη και την διάδοση της τεχνολογίας σε κάθε σπίτι πλέον υπάρχει από μια τουλάχιστον οθόνη στην οποία προσηλωνόμαστε με τις ώρες.Λόγο των αλόγιστων καύσεων που προκαλεί ο άνθρωπος απελευθερώνονται ρυπογόνες ουσίες οι οποίες επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα.Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν σημαντικά την υγεία των ματιών μας.Έτσι ολοένα και πληθαίνουν αυτοί οι οποίοι θέλουν να βελτιώσουν ή να σταθεροποιήσουν την υγεία των ματιών τους για αυτό καταφεύγουν στις σταγόνες.Σχεδόν όλοι έχουμε δοκιμάσει να βάλουμε σταγόνες στα μάτια μας αλλά δυσκολευτήκαμε να κεντράρουμε το μάτι.Λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει μια κατασκευή η οποία είναι εμπνευσμένη από τους Ιάπωνες.Η κατασκευή  ονομάζεται glasses with funnel(γυαλιά με χοάνη) αλλιώς Foonel.Δεν είναι τίποτα πέρα από ένα συνηθισμένο ζευγάρι γυαλιών στο οποίο έχουν προσαρμοστεί ειδικοί κώνοι.Η χρήση αυτού του εργαλείου είναι πολύ απλή.Αρχικά βάζετε τα γυαλιά σαν ένα κανονικό ζευγάρι.Στη συνέχεια ρίχνετε τις σταγόνες στις ειδικές χοάνες και αυτές κυλάνε απευθείας  στο βολβό του ματιού σας.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά μέχρι και ανθρώπους τρίτης ηλικίας επειδή είναι πραγματικά εύκολο στην χρήση και εντελώς ακίνδυνο.Επιπρόσθετα βοηθάει σημαντικά στην εξοικονόμηση του φαρμάκου  αφού δεν πάει καμία σταγόνα χαμένη.Τα γυαλιά αυτά είναι η ιδανική λύση για τα άτομα που έχουν αλλεργίες και χρησιμοποιούν φάρμακα για τα μάτια.Στην χώρα μας η συσκευή αυτή είναι δυσεύρετη παρόλο που είναι σχετικά φθηνή αφού το κόστος κατασκευής της είναι μηδαμινό.Βέβαια άμα κάποιος θέλει να την αποκτήσει μπορεί να κατεβάσει τα τρισδιάστατα σχέδια ή να τα φτιάξει μόνος του και να τα εκτυπώσει σε ένα 3D printer.

Τον Σεπτέμβρη του 1999 το United States Patent and Trademark Office έκδοσε την πατέντα με αριθμό US 5960411 και ονομασία Method and system for placing a purchase order via a communications network ή αλλιώς Μέθοδος και σύστημα για τοποθέτηση παραγγελίας αγοράς μέσω τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Αυτή η πατέντα περιέγραφε ένα σύστημα αγορών χρησιμοποιώντας το οποίο ο πελάτης θα είχε την δυνατότητα να παραγγείλει το εκάστοτε προϊόν με την χρήση ενός μόνο click. Αν και σχετικά απλό σαν ιδέα η πατέντα συνοδευόταν από μία περίληψη 200 περίπου λέξεων.

Αδειοδότηση

[επεξεργασία]

Το 2001 η Amazon αδειοδότησε στην Apple το 1-Click ή one-click ordering για χρήση στο online κατάστημά της, η οποία apple με την σειρά της το προσέθεσε στο iTunes Store, στο App Store, και στο iPhoto. Και δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου στο οποίο ενημέρωνε τους πελάτες της ότι αδειοδοτήθηκε από την τότε Amazon.com το one-click ordering και ότι πλέον θα το προσφέρει στους πελάτες της, συμπλήρωσε δίνοντας μερικές λεπτομέρειες της υπηρεσίας, όπως ότι το 1-click θα αποθηκεύει τις πληροφορίες χρέωσης και τις διευθύνσεις των πελατών ώστε να μπορούν να ολοκληρώνουν τις παραγγελίες τους με το πάτημα ενός μόνο click. Και την εξής έκφραση του δημιουργού του Amazon, Jeff Bezos:

"Apple has a long history of innovation and we’re extremely happy to work with them."

Barnes & Noble

[επεξεργασία]

To 1999 η Amazon μήνυσε την Barnes & Noble μιας και η δεύτερη προσφάτως είχε αρχίσει να προσφέρει μία υπηρεσία σχεδόν ίδια με το one click ordering ή 1-Click της Amazon, με την επονομασία Express Lane. Η Barnes & Noble είχε βρει έναν τρόπο να αποφύγει την καταπάτηση των όρων του αδειούχου της πατέντας που στην προκειμένη ήταν Amazon. Αυτό που έκανε πρακτικά ήταν να ζητάει από τους πελάτες να επιβεβαιώσουν την παραγγελία τους προσθέτοντας ένα παραπάνω click στην διαδικασία. Στις 7 Μαρτίου του 2002 η δίκη έληξε σε συμβιβασμό του οποίου οι λεπτομέρειες δεν δημοσιεύτικαν. Φήμες επίσης θέλουν την Amazon να μηνύει την Barnes & Noble προκειμένου να χτυπήσει τον ανταγωνισμό μιας και επρόκειτο για δύο εταιρίες που πουλούσαν κατά βάση βιβλία. Πάνω από 10 χρόνια αργότερα, σήμερα οι μετοχές της Barnes & Noble έχουν πέσει 20% και τα κέρδη της είναι μειωμένα κατά 40% περίπου με την Amazon να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με τα κέρδη της το 2015 να έχουν αυξηθεί κατά 18-20% οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι το σύνολο των κινήσεών της έφερε αποτελέσματα.

http://www.out-law.com/page-2424 https://en.wikipedia.org/wiki/1-Click https://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?CC=US&NR=5960411&KC=&FT=E&locale=en_EP http://money.cnn.com/video/technology/2015/07/14/how-does-amazon-make-money.cnnmoney?iid=EL https://en.wikipedia.org/wiki/Amazon.com https://www.apple.com/pr/library/2000/09/18Apple-Licenses-Amazon-com-1-Click-Patent-and-Trademark.html

Σακίδιο για το Χαλοουίν

[επεξεργασία]

Εισαγωγή

[επεξεργασία]

Το σακίδιο για το Χαλοουίν είναι μια πατέντα αναγνωρισμένη από το Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και έχει αριθμό πατέντας 5878931 . Το ίδρυμα αυτό είναι υπεύθυνο για την κατοχύρωση πατεντών και ευρεσιτεχνιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και βρίσκεται σε λειτουργία από τις 2 Ιανουαρίου 1975. Η συνεισφορά του στην Αμερική τόσο οικονομικά όσο και πολιτιστικά είναι σπουδαία , αν αντιληφθεί κανείς ότι παρότι είναι κρατικό ίδρυμα, η ύπαρξη και λειτουργία του δεν επιβαρύνει τους πολίτες της χώρας , αφού χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους χρήστες της ,καθώς ακόμα κάθε χρόνο κατοχυρώνονται παραπάνω από εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) πατέντες.

Δημιουργία και λόγοι κατοχύρωσης ως πατέντα

[επεξεργασία]

Το σακίδιο για το Χαλοουίν κατοχυρώθηκε ως πατέντα στις 28 Ιανουαρίου 1998 και ως ευριτέχνες του έχουν επίσημα δηλωθεί 2 άνθρωποι. Παρότι μιλάμε για μια επικυρωμένη πατέντα, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο ή καινοτόμο στο σακίδιο για το Χαλοουίν.Αποτελεί ένα σακίδιο όπως όλα τα άλλα , με μόνη διαφορά ότι περιορίζεται σε μία είσοδο/άνοιγμα , η χρήση του όμως συγκεκριμένα αναφέρεται στην ημέρα του Χαλοουίν (31 Οκτωβρίου) κατά την οποία παιδιά βγαίνουν στους δρόμους και χτυπώντας πόρτες/κουδούνια σε σπίτια και λέγοντας τη φράση «φάρσα ή κέρασμα» ζητούν οποιοδήποτε κέρασμα (συνήθως γλυκά) ως ανταμοιβή.


Όπως αναφέρθηκε το συγκεριμένο σακίδιο δεν έχει να προσφέρει κάτι το ξεχωριστό στους κατόχους του. Για αυτό και ο λόγος που κατοχυρώθηκε ως πατέντα δεν έχει σχέση με κάποια καινοτομία στο σχεδιασμό ή στη χρήση αυτού του σακιδίου. Ο πραγματικός λόγος που αυτό το σακίδιο αποτελεί πατέντα, είναι ζητήματα κινδύνου τα οποία μπορεί να αποτρέψει η χρήση του. Πιο συγκεκριμένα οι κάτοχοι της πατέντας βασίστηκαν στον ισχυρισμό , του κατά πόσο επικίνδυνο είναι να βρίσκονται τα παιδιά στο δρόμο και να κουβαλάνε σακούλες ή καλάθια με βάρος που ξεπερνά την αντοχή τους. Έτσι το σακίδιο για το Χαλοουίν αποτελεί μια λύση ασφαλείας για τα παιδιά που πολλές φορές πέρα απο τις μεγάλες ποσότητες κεράσματος που πρέπει να κουβαλήσουν για μεγάλες αποστάσεις, δε διστάζουν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους και με άσχημες καιρικές συνθήκες, πράγμα το οποίο σημαίνει μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλειά τους. Επιπρόσθετα ακόμη ένας λόγος στον οποίο στηρίζεται η ύπαρξη του σακιδίου για το Χαλοουίν είναι πως οι γονείς εκείνη την μέρα εξοπλίζουν τα παιδιά τους με κάποια εφόδια έκτακτης ανάγκης. Όμως από το μεγάλο αριθμό κερασμάτων που συλλέγουν τα παιδιά , έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο , να εγκαταλείπουν αυτά τα αντικείμενα με σκοπό να μπορούν να κουβαλήσουν περισσότερα κεράσματα.

Συσκευή τοποθέτησης δακτύλου για απστοπή εντόμων

[επεξεργασία]

Η πατέντα συσκευή τοποθέτησης δακτύλου για αποτροπή εντόμων εφευρέθηκε από τον Hohn Richard Daygherty από τις ΗΠΑ και εκδύθηκε στις 3ησ Φεβρουαρίου το 2009 από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των Ηνωμένων Πολιτειών και Εμπορικών Σημάτων στα πλαίσια του τι μπορεί να περιγράψει καλύτερα ένα χτύπημα της μύγας

John richard Daygherty
O John Richard είναι ένας Εισαγγελέας Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ. Διδάσκει μαθήματα για να βγάλει κάποιος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ηνωμένων Εφευρετών

Η εικόνα και ο λόγος της εφεύρεσης
Παντού υπάρχει μια ενοχλητική μύγα που δεν λέει να αφήσει κάποιον στην ησυχία του. Όλοι το έχουν περάσει αυτό. Αυτό κυρίως συμβαίνει στις εξορμήσεις στην ύπαιθρο όταν κάποιος θέλει να απολαύσει στιγμές χαλαρώσεις, ύπνου , διάβασμα βιβλίου ή ακόμη και μαύρισμα στον ήλιο αλλά του αποσπά την προσοχή και τον ενοχλεί ένα έντομο. Χειρότερα γίνονται τα πράγματα την ώρα του φαγητού στο πικνίκ. Το πιο συνηθισμένο πράγμα που κάνει κάποιο είναι να απωθεί το έντομο με οποιοδήποτε αντικείμενο όπως το βιβλίο ή το χέρι αλλά αυτό δεν έχει αποτέλεσμα αφού το έντομο φεύγει για λίγο μακριά και επιστρέφει σε άλλο σημείο.

Πως λειτουργεί

Αυτή η πατέντα έχει ως κεντρική ιδέα μια εντομοσκοτώστρα. Αυτό όμως που θέλει να κάνει ή να μετατρέψει καλύτερα είναι την εντομοσκοτώστρά σε κάτι πιο πρακτικό. Η ιδέα αυτή σχεδιαστικέ για να μην χρειάζεται εκεί όπου απολαμβάνει κάποιος ένα ωραίο καφεδάκι ή διαβάζει ένα βιβλίο να αφήσει το βιβλίο για να πάρει την εντομοσκοτώστρα ή ακόμη να πάρει το βιβλίο για να σκοτώσει την μύγα. Αυτή η πατέντα είναι σαν δυο εντομοσκοτόστρες όπου μένουν στα δάκτυλα και με μια απλή κίνηση πετυχαίνουν τη μύγα

Γιατί η μύγα δεν προλαβαίνει να αντιδράσει

Τα έντομα αντιλαμβάνονται το χρόνο πολύ πιο γρήγορα από εμάς του ανθρώπους γεγονός που σημαίνει ότι αντιλαμβάνονται πολύ γρήγορα τις κινήσεις μας. Πόσο μάλλον την κίνηση ενός χεριού ή ενός βιβλίου με κατεύθυνση προς αυτές με στόχο την απαλλαγή τους. Η μυγοσκοτώστρες όπου τοποθετούνται στα δάκτυλα μας λόγο του μικρού μεγέθους και της μικρής κίνηση όπου γίνεται με δυσκολία η μύγα να το αντιληφθεί πιο γρήγορα αλλά και με το τίναγμα η μυγοσκοτώστρα με την λυγίσει όπου προκύπτει κερδίζει περισσότερο χρόνο αλλά και δύναμη στο χτύπημα


Πηγές

[12]

Φορητή Κάψουλα Λουτρού

[επεξεργασία]

Περιγραφή

[επεξεργασία]

Η συγκεκριμένη πατέντα είναι μια κατοχυρωμένη πατέντα που υλοποιήθηκε στην Αμερική. Η συσκευή είναι μια κάψουλα που παρέχει στον κάτοχο της λουτρό και μαλάξεις. Μπορούμε να το περιγράψουμε ως μια θήκη που επιμηκύνεται με βάση το μέγεθος του ανθρώπου καθώς και το υλικό του είναι εύκαμπτο και περικλείει αυτόν που χρησιμοποιεί την συσκευή. Ο χρήστης της συγκεκριμένης πατέντας όταν εισαχθεί μέσα στη συσκευή το σώμα καλύπτεται από το λαιμό και κάτω. Στο περιεχόμενο της συσκευής υπάρχει ένας σωλήνας που εισάγει το νερό και έπειτα η κάψουλα ρευστοποιείται. Ωστόσο ο σωλήνας μετά την διαδικασία πλύσης αποβάλλει και το νερό.

Ιστορία

[επεξεργασία]

Η πατέντα που κατοχυρώθηκε στην Αμερική την εποχή του 70 ήταν κάτι πρωτοποριακό και ταυτόχρονα φουτουριστικό για όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα η πατέντα αυτή δημοσιοποιήθηκε στης 18 Ιουλίου του 1972 με σειριακό αριθμό US3677263 A , η οποία πατέντα ανήκει στον εφευρέτη Allen Frances Mignon.

Η Αρχική Ιδέα της Πατέντας

[επεξεργασία]

Η βασική ιδέα του δημιουργού για την πατέντα ήταν η χρήση της συγκεκριμένης συσκευής στα νοσοκομεία καθώς ακόμη και για περίθαλψη κατοικίας. Ήθελαν να περιορίσουν την χειροκίνητη εργασία των νοσηλευτών διότι η περιποίηση των ασθενών είχε πολλά αντίκτυπα σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα το λουτρό των ασθενών με την βοήθεια των νοσοκόμων ήταν πολύ χρονοβόρο, πολύ άβολο για τον ασθενή τον οποίο θα έπρεπε να μετακινούν συνεχώς και τα χέρια των νοσηλευτών που έπρεπε να είναι εκτεθειμένα για πολύ ώρα. Παρόλα αυτά ο εφευρέτης της πατέντας ήθελε να απαλλάξει τους ανθρώπους από όλα αυτά που προαναφέρθηκαν.

Λεπτομέρειες της Πατέντας

[επεξεργασία]

Η βασική δομή της κατασκευής της πατέντας αποτελείται από ένα εξωτερικό παχύ στρώμα το οποίο είναι κατασκευασμένο από στεγανό ελαστικό υλικό και στα ενδότερα περιέχει ένα σχετικά λεπτό στρώμα. Τα στρώματα αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Η μορφή τους μοιάζει με μοτίβο βάφλας και έχει πολλές κλειστές θήκες αέρα για να διατηρείται η ομαλότητα της θερμοκρασίας. Τέλος, το εσωτερικό της κάψουλας έχει τραχιά επιφάνεια η οποία χρησιμεύει για απαλές και τρυφερές μαλάξεις στο σώμα του χρήστη.

https://www.google.com/patents/US3677263

Γυαλιά Πίρσινγκ - (Pierced Glasses)

[επεξεργασία]

Εισαγωγή

[επεξεργασία]

Τα Γυαλιά Πίρσινγ (Pierced Glasses) είναι μία πατέντα, η οποία εφευρέθηκε από τον Τζον Ρόους στις 18 Ιουλίου του 2002. Αυτή η εφεύρεση κατοχυρώθηκε στις 6 Μαΐου του 2003 με κωδικό US6557994 B1. Η ευρεσιτεχνία αύτη δημιουργήθηκε για τα άτομα μου έχουν προβλήματα όρασης και συγκεκριμένα, άτομα με μυωπία, ώστε να βοηθηθούν με τη χρήση των γυαλιών τους. Πιο συγκεκριμένα, η εφεύρεση βοηθάει στα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με γυαλιά μυωπίας όπως τη συχνή απώλεια των γυαλιών ή τη δύσκολη εφαρμογή τους πάνω στο πρόσωπο. Επιπλέον, τα εν λόγω γυαλιά είναι απολύτως χρηστικά, αφού δεν έχουν βραχίονες, δε μετακινούνται από τη θέση τους ούτε “στραβώνουν” με το πέρας του χρόνου.

Εφαρμογή

[επεξεργασία]

Η εφαρμογή αυτής της ευρεσιτεχνίας είναι αρκετά απλή, όπως μία τοποθέτηση ενός σκουλαρικιού σε κάποιο σημείο του σώματος πχ. φρύδι, ενώ υπάρχουν δύο τρόποι εφαρμογής. Η πρώτη μέθοδος ξεκινά κάνοντας δύο οπές δεξιά και αριστερά στη “γέφυρα” της μύτης, μέσα από τις τρύπες περνάει ένας μικρός σωλήνας (αυτό το σημείο μπορεί να αποφευχθεί αφήνοντας το συνδετικό στήριγμα που υπάρχει ανάμεσα στους φακούς). Στις άκρες αυτού του σωλήνα τοποθετείται μία βίδα στερέωσης και άλλη μία τοποθετείται στη πάνω πλευρά της γωνίας που σχηματίζουν η μύτη και τα φρύδια, με σκοπό την ισορροπία των μυωπικών γυαλιών και την καλύτερη-ασφαλέστερη στήριξη. Έπειτα ένα στήριγμα το οποίο ονομάζεται C, λόγω του σχήματος του, συνδέεται με τις βίδες στερέωσης για να δημιουργήσει ένα σχετικό σκελετό ώστε στη συνέχεια πάνω του να τοποθετηθούν οι μυωπική φακοί. Η δεύτερη μέθοδος ξεκινά κάνοντας δύο τρύπες στις άκρες του κάθε φρυδιού. Εκεί τοποθετούνται οι βίδες στερέωσης όπου στη συνέχεια θα συνδεθούν με τους μυωπικούς φακούς. Για να γίνει αυτή η ένωση πρέπει να έχουν δημιουργηθεί δύο τρύπες στο πάνω ακριανό μέρος του κάθε φακού στο οποίο θα τοποθετηθούν δύο μικρά κλιπ, τα οποία θα συνδεθούν με τις βίδες. Με αυτή τη μέθοδο δε χρειάζεται να περάσει το άτομο το σωλήνα μέσα από την γέφυρα στη μύτη γιατί οι φακοί ενώνονται κανονικά με το συνδετικό στήριγμα τους.

Απεγκατάσταση

[επεξεργασία]

Αν κι αυτή η πατέντα έχει εφευρεθεί για να έχει το άτομα τα γυαλιά πάντα πάνω του είναι πολύ εύκολο να αφαιρεθούν. Οποιαδήποτε στιγμή θέλει το άτομο μπορεί να ξεβιδώσει το σκελετό μαζί με τους φακούς και να αφαιρέσει εύκολα τα γυαλιά. Το μόνο που θα μείνει είναι οι βίδες στερέωσης, δηλαδή το piercing, για να του θυμίζουν ότι φορούσε πριν γυαλιά. Βέβαια, η εικόνα με δύο βίδες στη μύτη θα μοίζει λίγο περίεργη στα μάτια των γύρω.

https://www.google.gr/patents/US6557994?dq=pierced+nose+glasses&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwiznOrKxLLQAhXJhywKHRODDScQ6AEIGTAA http://www.eetimes.com/author.asp?section_id=36&doc_id=1286465 http://perierga.gr/2012/03/%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%BC%CF%85%CF%89%CF%80%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-piercing/

Pillow with retractable umbrella

[επεξεργασία]

Εισαγωγή

Άρχικα θα αναφερθούμε στην πατέντα ή αλλιώς ευρεσιτεχνία με τίτλο <<μαξιλάρι με πτυσσόμενη ομπρέλα>> και κωδικό << United States Patent 6711769>>. Εφευρέθηκε από την ,Jane-Prats Marielena η οποία κατάγεται από τη Φλώριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.Δημιούργησε την πατέντα και την κατέθεσε το 2003 αλλά βγήκε στη δημοσιότητα ένα χρόνο μετά το 2004.Ο πρώτος που εξέτασε και χορήγησε σχετική άδεια για την πατέντα αυτή ήταν ο , Luu-Teri Pham.H εφεύρεση αυτή δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους ανθρώπους,δηλαδή να έχουν μια έξτρα προστασία αλλά και ταυτόχρονα άνεση.Είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για κάποιον ο οποίος για δικούς του λόγους επιθυμεί να περάσει χρόνο κάτω από τον ήλιο χωρίς να ανησυχεί για το πώς θα καλύψει το κεφάλι του.

Περιγραφή

Διαθέτει μια βάση η οποία βρίσκεται στα πλάγια του μαξιλαριού,συγκρατείται από μια βάση λαμαρίνας η οποία εκτός του ότι συγκρατεί την ομπρέλλα , μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και ως αποθηκευτικό χώρο για προσωπικά αντικέιμενα κυρίως μικρού μεγέθους όπως κλειδιά,χρήματα κλπ. Η ομπρέλα έχει δύο βραχίονες που την πλαισιώνουν και στην δεξιά επάνω γωνία υπάρχει ένας μεντεσές ο οποίος συγκρατεί τους δύο βραχίονες.Ο ένας είναι πτυσσόμενος και μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με το ύψος που επιθυμεί ο εκάστοτε χρήστης και ο άλλος είναι μονοκόμματος.Η ομπρέλα είναι σχεδιασμένη για να προστατεύει το πρόσωπο από τον επικίνδυνο ήλιο,κυρίως το καλοκαίρι όπου η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου είναι πάρα πολύ ισχυρή και μπορεί να εκτεθεί το δέρμα μας σε διάφορες ασθένεις όπως π.χ αλλεργίες,καρκινογενέσεις.Μπορούμε να την περιστρέψουμε ανάλογα με το πώς μας χτυπάει ο ήλιος για να προστατευτούμε,καθώς έχει την δυνατότητα να περιστρέφεται κυκλικά.Στα υπέρ της πατέντας αυτής είναι επίσης το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε ξαπλώστρα,και όχι μόνο καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε οποιοδήποτε μέρος το οποίο επιθυμεί κάποιος να ξαπλώσει κάτω από τον ήλιο χωρίς να αντιμετωπίσει τις εκάστοτε συνέπειες. Η κατασκευή του είναι απλή και δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο κόστος για να το φτιάξει κάποιος αν το επιθυμεί και να το διατηρήσει στην αρχική του κατάσταση,μ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται και η αξιοπιστία και η αποδοτικότητα του.Τέλος το κόστος για οποιαδήποτε ζημιά ή βλάβη είναι ελάχιστο,κατα συνέπεια οποιαδήποτε αλλαγή η μετατροπή είναι εφικτή.


Πηγές

1)https://www.google.com/patents/US6711769

Animal Ear Protectors

[επεξεργασία]

Εισαγωγικά

[επεξεργασία]

Πολλές συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το κεφάλι και τα αυτιά των ζώων, αλλά και των ανθρώπων από διάφορους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν. Έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς μια ποικιλία από ειδικά σχεδιασμένα προστατευτικά κεφαλής για συμμετέχοντες σε αθλήματα. Όπως παραδείγματος χάρη: μάσκες για σκι, κράνη για το rugby, για την μηχανή, για το ποδήλατο και άλλα πολλά. Όμως υπάρχουν και πολλά καλύμματα ειδικά σχεδιασμένα για κάθε περίσταση τα οποία χρησιμοποιούνται σε ζώα, όπως για παράδειγμα οι παρωπίδες που βάζουν στα άλογα για να περιορίσουν την όρασή τους όπως εκείνοι επιθυμούν. Επίσης υπάρχουν και ειδικά κράνη, τα οποία προστατεύουν αυτόν που το φοράει από έκθεση του σε επικίνδυνο περιβάλλον, όπως τοξικά αέρια και επιβλαβές οσμές, εκτυφλωτικά φώτα, επιβλαβή επίπεδα θορύβου και άλλα.

Γενική Ιδέα

[επεξεργασία]

Η παρακάτω εφεύρεση έφερε λύση στο πρόβλημα που κατά καιρούς υπήρχε (αλλά δεν είχε βρεθεί λύση για αυτό μέχρι την εφεύρεση αυτής της πατέντας) και είχε σκοπό την προστασία των αυτιών των ζώων και πιο συγκεκριμένα των αυτιών των μακρύτριχων σκύλων, για να μην βρομίζουν αυτά από τα υπολείμματα της τροφής τους την ώρα που τρώγανε. Εφευρέθηκε από τον James D. Williams και δημοσιοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1980 με τον κωδικό US 4,233,942. Αυτή η συσκευή είναι ελαφριά στο σχεδιασμό της, άνετη και δε μπορεί να την βγάλει εύκολα από το κεφάλι του το ίδιο το ζώο, είναι ρυθμιζόμενη για κάθε μέγεθος αυτιού και κεφαλής και μπορεί να θεωρηθεί διακοσμητικό, το οποίο θα βελτιώσει την εμφάνιση του ζώου στα μάτια του ιδιοκτήτη του αλλά και των γύρων του.

Πιο Συγκεκριμένα

[επεξεργασία]

Η συσκευή αυτή παρέχει 2 σωληνοειδή ίδια μέλη ώστε να περιέχονται και να προστατεύονται τα αυτιά των ζώων μέσα σε αυτά, και ακόμη ένα μέλος για την απομάκρυνση των αυτιών από το στόμα του ζώου και συνεπώς της τροφής. Και τα 2 αυτά προστατευτικά μέλη είναι φτιαγμένα από ένα πλαστικό φύλλο με δυνατότητα πόλωσης το οποίο σχηματίζει ένα σωλήνα, αλλά μπορεί να ανοίξει για να επιτρέψει την εύκολη εισαγωγή των αυτιών των ζώων. Τα προστατευτικά των αυτιών και τα αυτιά του ζώου τοποθετούνται μακριά από το κεφάλι και το στόμα του ζώου (που είναι και η πηγή του προβλήματος) με δυο ιμάντες, όπου ο πρώτος περνάει πάνω από το κεφάλι και ο δεύτερος κάτω από το κεφάλι του ζώου. Οι ιμάντες μπορούν να ρυθμιστούν, για να ικανοποιήσουν πληθώρα μεγεθών από κεφάλια και αυτιά ζώων, ώστε να επιτραπεί η άνετη κατανάλωση τροφίμων και ποτών από το ίδιο το ζώο, ενώ αυτό φοράει αυτήν την συσκευή.

Gaze tracking system

[επεξεργασία]

Υπάρχουν πολλές πατέντες οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπερβολικές ή εξωφρενικές, η Google είναι μια εταιρεία η οποία έχει αρκετές τέτοιες πατέντες στο όνομα της, μια από αυτές θα περιγραφεί παρακάτω.

Τι είναι το Gaze tracking system;

[επεξεργασία]

Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται το βλέμμα και το που κοιτάει κανείς ενδιαφέρει αρκετούς γιατί βγαίνουν αρκετά συμπεράσματα από αυτό, το που κοιτάει κανείς ενδιαφέρει και την Google, η οποία κατοχύρωσε και μια ευρεσιτεχνία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, με όνομα Gaze tracking system και κωδικό κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας US 8510166 B2 και με ημερομηνία έκδοσης τις 13 Αυγούστου του 2013. Αυτό το σύστημα λοιπόν εντοπίζει το που κοιτάμε κατά την διάρκεια της ημέρας με βασικό σκοπό, όχι να μας ελέγχει αν κρυφοκοιτάμε άλλες μηχανές αναζήτησης, αλλά με σκοπό να βγάζει συμπεράσματα για διαφημιστικούς λόγους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει όταν παρακολουθούμε μια ιστοσελίδα, ακόμα και όταν βγαίνουμε μια βόλτα στον δρόμο και βλέπουμε μια πινακίδα με διαφήμιση. Οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και μελετόνται εις βάθος ώστε τα δεδομένα που θα προκύψουν θα αναφέρονται σε μια σειρά συμπεράσματα, όπως το πόσο ελκυστική είναι μια διαφήμιση, πόση ώρα τράβηξε το ενδιαφέρον μας, ποια είναι τα ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου, ποιες είναι οι τάσεις της αγοράς και άλλα πολλά συμπεράσματα που δεν παιρνάν καν από το μυαλό μας, αφού παρόμοια συστήματα έχουν εφαρμοστεί και σε έρευνες που ασχολούνται με την ψυχολογία, τέτοια συστήματα όμως έχουν υψηλό κοστόλογιο γι'αυτό και δεν εμφανίζονται μαζικά.

Eye tracking τεχνολογία

[επεξεργασία]

Η Google λοιπόν, χρησιμοποιεί φορητά συστήματα όπως το Google Glass για να κάνει αυτήν την ιδέα πραγματικότητα, τέτοια συστήματα καταγράφουν το περιβάλλον με οπτικά μέσα και με διάφορα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας καταφέρνει και ανιχνεύει αν υπάρχουν στο οπτικό πεδίο του χρήστη διαφημίσεις και μαζί με αυτό ελέγχει την γωνία των ματιών μας και καταλαβαίνει αν κοιτάμε εκεί, το πόσο κοιτάξαμε και εστιάσαμε στην διαφήμιση και τα δεδομένα στέλνονται στην καταγραφή του χρήστη. Το όλο εγχείρημα λοιπόν στηρίζεται στο Eye tracking ( Εντοπισμό Βλέμματος ), το οποίο έχει μεγάλη ιστορία. Πολύ επιστήμονες ασχολήθηκαν με αυτό από τις αρχές ακόμα του 19ου αιώνα με σκοπό να βγάλουν συμπεράσματα για το πως είναι πιο σωστό να κάνει κάποιος ανάγνωση, χρησιμοποιώντας τα τότε μέσα για την συλλογή των πληροφοριών.

Συμπέρασμα

[επεξεργασία]

Το Gaze tracking system είναι αποτέλεσμα πληροφοριών που η αγορά ζήτησε να αποκτήσει πρόσβαση, έτσι πλέον το πόσο ενδιαφέρει κάποιον μια διαφήμιση όταν βλέπει τηλεόραση ή πλοηγείται στο διαδίκτυο μπορεί να είναι γνωστό. Ήρθε λοιπόν να συμπληρώσει τις μέχρι τώρα τεχνικές, οι οποίες είχαν να κάνουν με το πόση ώρα βρισκόμαστε σε μια ιστοσελίδα, αν το ποντίκι μας περνάει πάνω από μια διαφήμιση όταν είμαστε σε μια ιστοσελίδα, πόση ώρα βρίσκεται εκεί και βέβαια άμα κάνουμε κλικ στην διαφήμιση. Αυτήν η ευρεσιτεχνία εν κατακλείδι μπορεί στην αρχή να ακούγεται υπερβολική, αλλά στην πραγματικότητα δίνει πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες που πολλά χρόνια τώρα ενδιαφέρουν πολλούς και είναι δεδομένα που αξίζουν πολλά χρήματα και μπορούν να προβάλουν στον χρήστη διαφημίσεις που αυτός επιθυμεί, που αυτό είναι και το κέρδος που κάποιος χρήστης έχει από αυτό το εγχείρημα.

https://www.google.com/patents/US8510166

Βιονικά γυαλιά

[επεξεργασία]

Τα βιονικά γυαλιά είναι μια ανακάλυψη που ανήκει στον Στίβεν Χικς ενός επιστήμονα του πανεπιστήμιου της Οξφόρδης. Η πατέντα αυτή προέκυψε μετά από ενδείξεις πως άτομα με μερική ή ολική τύφλωση είναι ικανά να αντιλαμβάνονται φωτεινά κύματα καθώς και κινήσεις που λαμβάνουν χώρα στο οπτικό τους πεδίο. Σημαντικό θα ήταν να αναφέρουμε πως κατέκτησαν το Βρετανικό βραβείο καινοτομίας. Όσον αφορά τη λειτουργία τους, είναι βασισμένη στη μετατροπή οπτικών πληροφοριών σε εικόνες ,αυτό οφείλεται στην ιδιόρρυθμη σχεδίαση τους. Τα γυαλιά διαθέτουν δυο κάμερες οι οποίες συλλέγουν εικόνες και με την κατάλληλη επεξεργασία αποσπώνται οι απαραίτητες πληροφορίες που μπορούν να φανούν χρήσιμες για την κυκλοφορία του ατόμου στον χώρο. Οι πληροφορίες που μπορεί να προκύψουν είναι τα αντικείμενα η τα εμπόδια που υπάρχουν στο χώρο όπως επίσης η απόσταση μεταξύ τους και μεταξύ αυτών και του ίδιου του ατόμου και όλα αυτά εξαιτίας του προβολέα υπέρυθρων που είναι εγκατεστημένος στη συσκευή. Η μετακίνηση του ατόμου διευκολύνεται με τη χρήση πυξίδας και GPS. Όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, στη συνέχεια, θα μετατραπούν σε εικόνες οι οποίες θα προβληθούν μέσω OLED οθονών που βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά των φακών. Οι Organic Light-Emitting Diode οθόνες έχουν πολύ υψηλό λόγο αντίθεσης και υπερκορεσμό χρωμάτων έτσι ώστε να διευκολυνθεί η εικονική απόδοση του χώρου με έντονες χρωματικές αλλαγές του φωτός έτσι ώστε να γίνονται αντιληπτά από το άτομο. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μετακινηθεί με περισσότερη ευελιξία. Ωστόσο οι προσπάθειες για εξέλιξη δεν σταματούν εδώ καθώς γιατροί του πανεπιστήμιου της Καλιφόρνια έχουν ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες για σχεδόν ολική ανάκτηση της όρασης ακόμη και ατόμων που έχουν χάσει διαπαντός την όραση τους. Το παραπάνω gadget λειτουργεί στέλνοντας απευθείας κινούμενες εικόνες στον εγκέφαλο, όπου μέσω χειρουργικής επέμβασης θα έχει εγκατασταθεί ειδικό μικροτσίπ. Μιας και η συγκεκριμένη εύρεση βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο η επιστημονική ομάδα εμφύτευσε μικροτσίπ στον εγκέφαλο μιας γυναικάς που είχε χάσει την όραση τα εδώ και 7 χρόνια. Το πείραμα ήταν η αποστολή φωτεινών σημάτων στον εγκέφαλο από έναν υπολογιστή μέσω μιας κεραίας και το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί ελπιδοφόρο καθώς η γυναίκα αντέδρασε στα ερεθίσματα. Το μόνο που μένει είναι να δοθεί η άδεια για την εγκατάσταση της κάμερας πάνω σε ένα ζευγάρι γυαλιά που θα στέλνει κινούμενες εικόνες στον εγκέφαλο. Τα σήματα θα στέλνονται στον εγκέφαλο από ένα σύστημα που ονομάζεται Orion.

http://www.tilestwra.com/vionika-gialia-tha-dosoun-se-ekatommiria-tiflous-tin-efkeria-na-doun-xana/ http://www.dimokratianews.gr/content/20081/%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%82

Σύστημα Προστασίας Scooter Protect 486

[επεξεργασία]

Περιγραφή

[επεξεργασία]

Το σύστημα προστασίας Scooter Protect 486 εφευρέθηκε από τον ισπανό αρχιτέκτονα Marc Graells, ο οποίος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών με τις πρωτοπόρες και ιδιότροπες πατέντες-εφευρέσεις. Επίσης, ο Marc Graells έχει κερδίσει και διακριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς πάνω στο είδος, όπως ο ‘’House Party’’ το 2006 και ο ‘’The intelligent Hand” το 2010.

Η ιδέα για αυτό το σύστημα προήλθε από το νυκτόβιο θηλαστικό που ονομάζεται αρμαντίλλο. Το αρμαντίλλο προστατεύεται από τους εχθρούς του με το καβούκι-πανοπλία την οποία διαθέτει. Όταν νιώθει ότι απειλείται, το αρμαντίλλο κουλουριάζεται στον εαυτό του και έτσι όλο του το σώμα είναι προστατευμένο από το καβούκι του, χωρίς κανένα μέρος του σώματος του να είναι εκτεθειμένο. Εμπνευσμένο λοιπόν από αυτό το θηλαστικό, έτσι και το σύστημα Protect 486, αποτελείται από αναδιπλούμενα πλαστικά που είναι αποθηκευμένα στην ουρά του scooter. Το σύστημα ξεδιπλώνεται όταν ο ιδιοκτήτης παρκάρει και δημιουργεί μια πανοπλία που είναι οπτικά παρόμοια με αυτή του αρμαντίλλο.

Το σύστημα Protect 486, προστατεύει το όχημα από τον ήλιο που μπορεί να το φθείρει όπως επίσης και από την βροχή.Επιπλέον, παρέχει προστασία και από τους κλέφτες, ο οποίος ήταν και ο κύριος λόγος δημιουργίας του. Οι κλέφτες δεν έχουν καν την δυνατότητα να δουν τι υπάρχει κάτω από το σύστημα, αφού αυτό καλύβει όλο το όχημα. Επίσης, το σύστημα διαθέτει συναγερμό, που ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση που κάποιος επίμονος κλέφτης βανδαλίσει ή προσπαθήσει να δει τι κρύβεται κάτω από την πανοπλία.

Κάποια από τα κακά χαρακτηριστικά του Protect 486 είναι ότι το σύστημα είναι μόνιμα τοποθετημένο στην ουρά του scooter και λόγω του βάρους, αλλοιώνει την πορεία του οχήματος κατά την οδήγηση. Επίσης, όταν το σύστημα είναι σε λειτουργία, δεν είναι και ότι καλύτερο οπτικά.

Φέρετρα Ασφαλείας

[επεξεργασία]

Το φορητό σύστημα ειδοποίησης για φέρετρα (safety coffins) είναι ένα σύνολο μηχανισμών οι οποίοι προστίθενται στο φέρετρο του ενδιαφερομένου, έτσι ώστε σε περίπτωση πρόωρης ταφής, δηλαδή κάποιος να θαφτεί όσο είναι ακόμα ζωντανός, να μπορέσει να ειδοποιήσει ότι είναι "ακόμα ζωντανός" για να τον ξεθάψουν. Στον 21ο αιώνα όπου η τεχνολογία πλέον μπορεί να πιστοποιήσει πολύ πιο εύκολα και με περισσότερη ακρίβεια αν κάποιος είναι νεκρός, δεν είναι απαραίτητος ο μηχανισμός. Τα παλαιότερα χρόνια όμως οι τρόποι διαπίστωσης των θανάτων δεν ήταν αξιόπιστοι.

Τα φαινόμενα πρόωρης ταφής άρχισαν να γίνονται αντιληπτά τον 18-19 αιώνα, όπου είχε ξεσπάσει πανδημία χολέρας και προκειμένου να προστατέψουν τον πληθυσμό που δεν είχε μολυνθεί, έθαβαν μαζικά τους κατοίκους με το που τους θεωρούσαν νεκρούς. Αρκετοί δεν είχαν πεθάνει, ο φόβος της μόλυνσης όμως ήταν αυξημένος, οπότε έμεναν κλεισμένοι έως ότου ξεψυχήσουν στα σημεία ταφής. Πέρα από την χολέρα αρκετοί φαινομενικοί θάνατοι (κώμα) είχαν προκληθεί από την χρήση χημικών όπως και ηλεκτροσόκ, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο να αναγνωριστεί αν ο πραγματικός θάνατος είχε επέλθει. Φυσικά υπήρχαν και κρούσματα πρόωρης ταφής πολλά χρόνια νωρίτερα όπως για παράδειγμα το 1308 με τον John Duns Scotus ο οποίος βρέθηκε να έχει ανοίξει το φέρετρο του και είχε ξεψύχησε κατά την προσπάθεια του να βγει.

Η πρώτη απόπειρα δημιουργίας κάποιου μηχανισμού ειδοποίησης έγινε από τον Franz Vester το 1868 με κωδικό πατέντας 81,437. Η κατασκευή του ουσιαστικά ήταν ένα φέρετρο με ένα σωλήνα στην μεριά που θα είχε το κεφάλι του το άτομο. Στο σωλήνα αυτό υπήρχε μια σκάλα για να ανέβει, καθώς και ένα κορδόνι, το οποίο κατέληγε σε ένα καμπανάκι, σε περίπτωση που δεν μπορούσε να κουνηθεί. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, με ένα γάντζο έκλειναν από την επιφάνεια το φέρετρο, αποσύρονταν το κορδόνι και ο σωλήνας και τα ξανά χρησιμοποιούσαν σε επόμενο άτομο. Ο ίδιος ο δημιουργός έγινε αρκετά πλούσιος αλλά αυτοπυρπολήθηκε για να μην υπάρξει περίπτωση να τον θάψουν ζωντανό.

Ο επόμενος που προσπάθησε να βελτιώσει την κατασκευή ήταν ο Fernand Gauchard στις 4 Ιανουαρίου του 1983 με κωδικό πατέντας
US 4367461 A
. Η αλλαγή που είχε κάνει ουσιαστικά ήταν ότι δεν χρειαζόταν το "θύμα" να χτυπήσει κάποιο καμπανάκι τραβόντας το σχοινί, αλλά με την παραμικρή κίνηση του θα ενεργοποιούσε τον συναγερμό που βρισκόταν στην επιφάνεια του σημείου που είχε θαφτεί. Πιο αναλυτικά δύο αγώγιμες πλάκες θα ήταν η μια απέναντι στην άλλη στο σημείο που βρίσκονται τα χέρια του ανθρώπου. Με την κίνηση οι πλάκες θα ήταν πλέον ελεύθερες να έρθουν σε επαφή. Από εκείνη την στιγμή μέχρι κάποιος να τις απομακρύνει με το χέρι του ή αποκόβοντας την τροφοδοσία της συσκευής θα ακουγόταν ο συναγερμός.

Η τελευταία κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας που έγινε σχετικά με το θέμα δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου του 2014 με κωδικό πατέντας US 8884768 B2. Έχοντας πλέον τρεις δημιουργούς με ονόματα Abdulreidha Abdulrasoul AlSaffar καθώς υπάρχουν και οι σημερινές τεχνολογίες ο μηχανισμός έγινε περισσότερο πολύπλοκος και αρκετά ακριβός, όμως δεν είναι πλέον απαραίτητος. Αυτό το σύστημα περιέχει ασύρματο πομπό για να μπορέσει να ειδοποιήσει όποιον θα βρίσκεται στο χώρο του νεκροταφείου. Έχει μια λάμπα για να μειώνει όσο είναι εφικτό τον πανικό τον κλεισμένων ατόμων, καθώς επίσης έναν ασύρματο δέκτη στο σημείο που βρίσκεται το προσωπικό που δουλεύει για το νεκροταφείο, οι οποίοι θα επικοινωνήσουν με το άτομο για επιβεβαίωση και για να τον ηρεμήσουν έως ότου τον ελευθερώσουν. Τέλος υπάρχει μηχανισμός ο οποίος είναι τοποθετημένος με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί αρκετά εύκολα όλος ο εξοπλισμός από το φέρετρο μετά το πέρασμα ενός χρονικού διαστήματος.

ΠΗΓΕΣ:

http://www.google.ch/patents/US8884768


Automatic bed maker

[επεξεργασία]

Η πατέντα του Automatic bed maker

Πόσοι από εμάς έχουμε βαρεθεί τα πρωινά να πρέπει να στρώνουμε τα κρεβάτια μας και θα θέλαμε ένα ρομπότ να το κάνει αυτό για εμάς?Ή να μην μπορούμε να βρούμε τον τέλειο και πιο ξεκούραστο τρόπο να στρώσουμε το τέλειο κρεβάτι?Αυτήν την απορία είχε και ένας εφευρέτης ο οποίος ήρθε να μας προσφέρει την λύση, ο Peter Tascarella στις 10 Απριλίου του 1984 με πατέντα αριθμοί US4441222 A. Απογοητευμενος από την ρουτίνα της καθημερινότητας του και έχοντας πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεση του, του ήρθε η ιδέα να δημιουργήσει μια ηλεκτρικά ενεργοποιουμενη συσκευή η οποία στρώνει από μόνη της το κρεβάτι με το καλύτερο δυνατό τρόπο και σε χρόνο σημαντικά μικρότερο από ότι θα μπορούσε ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Κύριο αντικείμενο της εφεύρεσης αυτής είναι να παρέχει το όλο πλαίσιο μόνιμα στερεωμένο σε ένα κρεβάτι το οποίο να είναι "διπλωμένο" στο κάτω μέρος του κρεβατιού χωρίς να πιάνει χώρο την ώρα που δεν χρησιμεύει. Η εν λόγω συσκευή στερεώνεται στο πλαίσιο ενός κρεβατιού και λειτουργεί για να προκαλέσει ένα άλλο πλαίσιο που φέρει ένα πλήθος "χεριών" να ανυψωθεί από το κάτω μέρος του κρεβατιού ως την κορυφή χρησιμοποιόντας ένα ζεύγος περιστρεφόμενων τροχών σε κάθε πλευρά του κρεβατιού. Σε κάθε ζεύγος περιστρεφομενων τροχών συμπεριλαμβάνεται ένας κύλινδρος ο οποίος έχει μια ελικοειδή κοχλία με απαλό υλικό και καλύπτει τις τσαλάκες από το κέντρο προς τις άκρες. Με το που φτάσει την κορυφή του κρεβατιού το πλαίσιο θα έρθει σε επαφή με έναν αισθητήρα ο οποίος θα δώσει την εντολή στο πλαίσιο να ξανακατεβεί στο κάτω μέρος του κρεβατιού περιμένοντας την επόμενη εντολή. Για να ενεργοποιηθεί η συσκευή στρωσίματος σεντονιών, υπάρχει ένας διακόπτης ή κουμπί συνδεδεμένο στο ηλεκτρικό πάνελ του κρεβατιού με έναν αισθητήρα . Επίσης κάθε σεντόνι είναι αποθηκευμένο στο κάτω μέρος του κρεβατιού από ένα ξεχωριστό εξάρτημα το οποίο υποστιρήζεται από ένα πλαίσιο που είναι στερεωμένο σε έναν άξονα για περιστροφή. Ο άξονας αυτός είναι σχεδιασμένος να περιστρέφεται την στιγμή που έρχεται σε επαφή με την αυτόματη μηχανή στρωσίματος σεντονιών και περιμένει μετά εντολή από τον διακόπτη για να ξανά ξεκινήσει.

Πηγές http://www.google.ch/patents/US4441222

Device for the treatment of hiccups

[επεξεργασία]

Η πατέντα με τίτλο ‘’Συσκευή για τη θεραπεία του λόξιγκα ‘’ και με αριθμό US 7062320 B2, εφευρέθηκε από τον Philip Charles Ehlinger Jr . Εκδόθηκε στις 13 Ιουνίου το 2006 και σκοπός της ήταν η θεραπεία του λόξιγκα με μια μέθοδο που περιλαμβάνει τη διέγερση των επιφανειακών νεύρων του του προσώπου.

Περιγραφή

[επεξεργασία]

Η συσκευή θεραπείας λόξιγκα περιλαμβάνει ένα μεταλλικό δοχείο σε σχήμα κυπέλλου σχεδιασμένο για τη συγκράτηση και την κατανάλωση ενός πόσιμου αγώγιμου υγρού, όπως είναι το νερό. Αποτελείται από ένα (πρώτο) ηλεκτρόδιο, για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, προσαρμοσμένο έτσι ώστε να εφαρμόζει στο χείλος του δοχείου και του χρήστη. Στη συνέχεια ένα δεύτερο ηλεκτρόδιο, ηλεκτρικά μονωμένο από το πρώτο ηλεκτρόδιο εκτείνεται κατά μήκος επάνω στο δοχείο από την εντός πλευρά του και καταλήγει σε ένα περεταίρω επίμηκες βραχίονα ο οποίος στερεώνεται πάνω στο τοίχωμα του σκεύους για να εφάπτεται στο κεφάλι του χρήστη. Το υποστήριγμα περιέχει τουλάχιστον ένα μονωτή που βρίσκεται ανάμεσα από το δεύτερο ηλεκτρόδιο και το βραχίονα για να μην άγουν μεταξύ τους. Μόλις ένα ηλεκτρικά αγώγιμο υγρό , όπως το νερό εισέλθει στο δοχείο, τα ηλεκτρόδια εμβαπτίζονται από το εν λόγω υγρό και από τα διαφορετικά ηλεκτροχημικά δυναμικά που έχουν, αναπτύσσεται ηλεκτρικό δυναμικό ανάμεσα στα ηλεκτρόδια. Με την κίνηση της κατανάλωσης του υγρού από τον άνθρωπο, το δεύτερο ηλεκτρόδιο χάρης τον βραχίονα διαμορφώνεται έτσι ώστε να έρθει σε επαφή στο μάγουλο και πλάγια του μετώπου. Η επαφή των χειλιών του ανθρώπου με το κυπελλοειδή δοχείο, δημιουργεί ένα ηλεκτρικό κύκλωμα και παράγει ηλεκτροχημική δυναμική ενέργεια ή ιόντα τα οποία μεταφέρονται από τα ηλεκτρόδια στα χίλοι του χρήστη , το στόμα, το λαιμό καθώς και την περιοχή του προσώπου , διεγείροντας έτσι τα επιφανειακά πνευμονογαστρικά και φρενικά νεύρα, διακόπτοντας το λόξιγκα.

Πηγή https://www.google.ch/patents/US7062320

Το Oculus Rift είναι μια συσκευή αναπαράστασης εικονικής πραγματικότητας. Η Ημερομηνία κυκλοφορίας του προϊόντος ήταν η 28 Μαρτίου του 2016. Ο δημιουργός και κατασκευαστής του εγχειρήματος αυτού η εταιρία Oculus VR. Η ιδέα γεννήθηκε από τον Palmer Luckey στο γκαράζ του σπιτιού του, το 2011, στο Long Beach, της California. Η τιμή ανέρχεται στα 800 ευρώ. Εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης της βιομηχανίας της εικονικής πραγματικότητας, η Oculus αποκάλυψε ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει το διάδοχο του Oculus Rift και ήδη εργάζεται πάνω σε αυτό. Το σύστημά του αποτελείται από δύο οθόνες, μία για κάθε μάτι, ανάλυσης Full HD με συχνότητα 90 Hz. Διαθέτει ακουστικά ολοκληρωμένου 3D ήχου, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν και υποδοχή για ηχεία. Έχει θύρες HDMI 1.3, USB 3.0, USB 2.0 για συνδεσιμότητα και ζυγίζει 470 γραμμάρια. Ωστόσο οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος, έτσι όπως έχουν ανακοινωθεί από την ίδια την εταιρία, είναι οι:

  • Intel Core i3-6190
  • τουλάχιστον 8 GB μνήμης RAM
  • κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 960
  • Windows 8

Όσον αφορά τη συμβατότητα με τα παιχνίδια η συσκευή χρησιμοποιεί ένα σύστημα ανίχνευσης κίνησης, γνωστό ως Oculus Touch. Το εν λόγω εργαλείο αποτελείται από ένα ζευγάρι χειριστηρίων για τα χέρια του χρήστη, που περιέχουν κουμπιά και δύο σκανδάλες. Επίσης χαρακτηριστική είναι η ικανότητά του να ανιχνεύει τις κινήσεις των δαχτύλων όταν ο χρήστης κρατάει τα χειριστήρια. Το αρχικό περιβάλλον με το οποίο έρχεται σε επαφή ο χρήστης είναι το Oculus Home, όταν κανένα άλλο περιεχόμενο προβάλλεται στην οθόνη. Το περιβάλλον αυτό επιτρέπει στο χρήστη να εκκινήσει εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας οι οποίες του ανήκουν. Μέσω του Oculus Home Store ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει και άλλες εφαρμογές. Το «κατάστημα» επιμελείται ώστε να αποκρύπτει εφαρμογές που δεν είναι συμβατές με το hardware του χρήστη. Ωστόσο ο προγραμματιστής έχει και εναλλακτικούς τρόπους διανομής των εφαρμογών πέρα από το Oculus Home Store. Κύριος σκοπός δημιουργίας του Rift, σύμφωνα με την εταιρία, αποτελούν τα παιχνίδια. Παρόλο που παιχνίδια τα οποία υπάρχουν ήδη μπορούν να συνδεθούν στη συσκευή, καλύτερη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας αποτελούν τα παιχνίδια τα οποία είναι σχεδιασμένα εξ αρχής για το Rift. Πέρα από το κομμάτι του παιχνιδιού, το Oculus Rift χρησιμοποιείται και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας. Κύριο χαρακτηριστικό του Oculus Rift είναι ότι προσφέρει στο χρήστη την εμπειρία του κινηματογράφου μέσω της εφαρμογής Oculus Cinema. Η εφαρμογή αυτή προσφέρεται δωρεάν. Βασικό πλεονέκτημα του έναντι των συμβατών προβολών είναι η παρακολούθηση 3D βίντεο με εύρος 360ο.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

[επεξεργασία]
Official Website
Patent Application
Design Patent 1
Design Patent 2
Design Patent 3

Περιστρεφόμενη καρέκλα ‘’Hawai’’

[επεξεργασία]

Περιγραφή

[επεξεργασία]

Η καρέκλα που περιστρέφεται με το όνομα Hawai ή Hula chair,διαφημίζεται ως μια εύκολη λύση για όσους περνούν αρκετές ώρες εργασίας στο γραφείο,και δεν έχουν χρόνο και διάθεση για οποιαδήποτε σωματική άσκηση.Συγκεκριμένα,μοιάζει με μια καρέκλα γραφείου,με τη διαφορά όμως ότι το κάθισμα περιστρέφεται κάνοντας μια κυκλική κίνηση προκαλώντας στο άτομο που κάθεται κινήσεις αντίστοιχες με ενός χορευτή Hula. Αυτό υποτίθεται ότι θα ενισχύσει τους κοιλιακούς μυς του χρήστη, θα αναζωογονεί και θα τονώνει το σώμα ,θα βοηθήσει στο αδυνάτισμα της μέσης και την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, και τέλος θα κάνει μασάζ στα εσωτερικά όργανα.Η διαφήμιση της καρέκλας υποστηρίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη δουλειά ενός γραφείου,χωρίς να προκαλεί προβλήματα σε απλές εργασίες όπως η χρήση του υπολογιστή ή του τηλεφώνου.Επίσης,χρησιμοποιώντας την καρέκλα γλυτώνεις πολύτιμο χρόνο, καθώς δεν χρειάζεται να πας σε κάποιο γυμναστήριο και να πληρώνεις τις μηνιαίες συνδρομές,οι οποίες τις περισσότερες φορές έχουν υψηλή τιμή.

Χαρακτηριστικά

[επεξεργασία]

H συγκεκριμένη καρέκλα σύμφωνα με την εταιρεία διατίθεται σε 3 μεγέθοι ακόμη και για τους υπέρβαρους αγοραστές . Είναι μια πρωτότυπη κατασκευή και αντέχει σε βάρος μέχρι και 140 κιλά. Η κατανάλωση ρεύματος είναι σχετικά καλή, καθώς κυμαίνεται από 30-150W.Είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες 20,30 αλλά και 70 ετών.Επίσης,είναι αρκετά ανθεκτική,σύμφωνα με τα λεγόμενα των πελατών,και δεν φθείρεται ιδιαίτερα στο πέρασμα του χρόνου. Μαζί με την καρέκλα ή αλλιώς όργανο γυμναστικής, ο αγοραστής θα πάρει και ένα χειριστήριο για να επιλέγει μια από τις 9 ταχύτητες αλλά και την διάρκεια της άσκησης

Κριτικές

[επεξεργασία]

Αν και δεν υπάρχουν πολλά σχόλια χρηστών για τη συγκεκριμένη καρέκλα,κυρίως γιατί δεν έφτασε τις επιθυμητές πωλήσεις, εκείνοι που τη δοκίμασαν δεν έχουν να πουν και τα καλύτερα λόγια, αν και πληρεί όλα τα πρότυπα ασφαλείας και παρέχει στον πελάτη εγγύηση για 1 χρόνο.Η περιστροφή του καθίσματος δεν είναι η ιδανική και δε σου επιτρέπει να συγκεντρωθείς στη δουλειά που πρέπει να κάνεις.Κάποιοι την παρομοιάζουν με το γνωστό ‘’ροντέο’’ όπου ο αναβάτης προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω στην καρέκλα.Η καρέκλα δε φαίνεται να προσφέρει κάποια οφέλη στους μυς,συγκριτικά με ένα πραγματικό γυμναστήριο.Eπίσης η πολύ υψηλή τιμή της,γύρω στα 300 δολάρια,έχει αρνητικό αντίκτυπο στους υποψήφιους αγοραστές. Ίσως το μόνο θετικό είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος,σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

ΒΙΝΤΕΟ 1 https://www.youtube.com/watch?v=oniLR5Y_W1I

ΒΙΝΤΕΟ 2 https://www.youtube.com/watch?v=E9_amg-Aos4

ΠΗΓΗ 1 http://content.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1991915_1991909_1991740,00.html

ΠΗΓΗ 2 http://www.consumersearch.com/as-seen-on-tv/the-hawaii-chair

Σχεδιαστική Πατέντα : Ορθογώνια πάνω από ένα τετράγωνο

[επεξεργασία]

Βρισκόμαστε στο κατώφλι του 21ου αιώνα, όπου η τεχνολογία και η καινοτομία έχουνε κάνει αισθητή την παρουσία τους σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας του ανθρώπου. Όπου και αν κοιτάξει κανείς, βλέπει ισχυρή την παρουσία της τεχνολογίας, καθώς μεγάλο ποσοστό της καθημερινότητας των ανθρώπων βασίζεται στην τεχνολογία, αλλά επίσης και την παρουσία της καινοτομίας και της δημιουργικότητας. Όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να κάνουν ευκολότερη τη ζωή τους, και έτσι νέες ιδέες βγαίνουν στην επιφάνεια, και πολλές από αυτές μάλιστα τις εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με μία σχεδιαστική πατέντα ονόματι Display Screen Portion With Graphical User Interface.

Στις 25 Νοεμβρίου 2013 ένας υπάλληλος της εταιρίας Tencent Technology (Shenzhen) Company Ltd.,ο Qilin Xiong, αποφάσισε να διεκδικήσει τα δικαιώματα για μία σχεδιαστική πατέντα σε ιστοσελίδα. Έτσι η εταιρία Tencent Technology υπέβαλλε αίτημα απόκτησης πνευματικών δικαιωμάτων πάνω στην ιδέα αυτή του Qilin. Στόχος της εταιρίας ήτανε να κατοχυρώσει τα πνευματικά διακαιώματα για κάθε ιστοσελίδα στης οποίας το μενού είναι οριζόντιο, φέρει στην αρχή 3 ορθογώνια και από κάτω από το μενού ένα τετράγωνο. Λαμβάνοντας υπόψη το ελαττωματικό σύστημα κατοχύρωσης πατεντών που υπάρχει, η πατέντα αυτή τελικά κατοχυρώθηκε από την Tencent Technology (Shenzen) Company Ltd. και τον Qilin Xiong στις 27 Σεπτεμβρίου 2016.

Πιο συγκεκριμένα, υποθετικά, υπάρχει μία ιστοσελίδα με οριζόντιο μενού στο πάνω μέρος της οθόνης όπως για παράδειγμα το Electronic Frontier Foundation. Εάν λοιπόν, στο μενού αυτό οι διαθέσιμες επιλογές είναι σε ορθογώνιο παράθυρο, και ακριβώς κάτω από το μενού αυτό υπάρχει ένα τετράγωνο, μεσαίου μεγέθους (ένα πολύ μικρό τετράγωνο ή ένα τεράστιο τετράγωνο που πιθανώς να πιάνει όλη τη σελίδα εξαιρούνται), τότε αυτή η ιστοσελίδα έχει παραβιάσει τα πνευματικά δικαιώματα της προαναφερθείσας πατέντας. Όπως είναι πιθανώς φανερό, είναι πολύ εύκολο κάποιος να παραβιάσει τα πνευματικά δικαιώματα της πατέντας χρησιμοποιώντας το σχέδιο των "3 ορθογωνίων και του 1 τετραγώνου από κάτω του", χωρίς να το καταλάβει, και ως επακόλουθο να πληρώσει ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό στον ιδιοκτήτη της πατέντας, εάν αυτό γίνει αντιληπτό.

Το σύστημα κατοχύρωσης πατεντών, έδωσε τα πνευματικά δικαιώματα της πατέντας Display Screen Portion With Graphical Uer Interface [U.S. Patent D767,583] στον Qilin Xiong και την εταιρία Tencent Technology (Shenzen) Company Ltd. στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 και έχει ισχύ ως και 14 χρόνια από τη στιγμή που επισημοποιήθηκε.

Πηγές

https://www.eff.org/deeplinks/2016/09/stupid-design-patent-month-rectangles-screen

https://www.eff.org/files/2016/09/30/display_screen.pdf

Εισαγωγή

[επεξεργασία]

Όλοι ξέρουμε τι είναι οι εκτυπωτές και οτι αποτελούν μια καθημερινή συνήθεια και πλέον κάτι απαραίτητο σε αρκετά επαγγέλματα και επιχειρήσεις.Όμως η τεχνολογία κανει άλματα και έτσι στη σήμερον ημέρα έχουμε κατι που στο παρελθόν φάνταζε αδύνατο και απίθανο.Πρόκειται για ενα φαινόμενο, τους τρισδιάστατους εκτυπωτές ( 3D Printers). Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές χρησιμοποιούν διάφορες τεχνολογίες για την δημιουργία αντικειμένων τριών διαστάσεων, αυτές οι τεχνολογίες λέγονται Additive Manufacturing (AM). Τα υλικά που υποστηρίζονται είναι ποικίλα, μπορεί να είναι από πλαστικό, έως και μέταλλο, ενώ οι εφαρμογές στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτι τέτοιο είναι ακόμα πιο πολλές: Εξαρτήματα αυτοκινήτων, όργανα ιατρικής, έργα τέχνης, καθημερινά αντικείμενα, αξεσουάρ και πολλά άλλα.

Ιστορία

[επεξεργασία]

Οι πρώτες AM τεχνολογίες αναπτύχθηκαν το 1980 αλλα δεν ήταν ανοιχτές στο κοινό. Κάποια παραδείγματα ειναι “SLA”, “FDM”, “3DP”. Οι Περισσότεροι τρισδιάστατοι εκτυπωτές χρησιμοποιούν λογισμικό που ονομάζεται Fused deposition modeling (FDM) , το οποίο έγινε διαθέσιμο στην αγορά το 1990, επιπλέον η μορφή του μοντέλου που υποστηρίζεται είναι η STL από τον Chuck Hull. Πλέον υπάρχουν πολλές εταιρίες οι οποίες κατασκευάζουν αυτούς τους εκτυπωτές για οικιακή χρήση και σε προσιτές τιμές, καθώς υπάρχει μέχρι και τρισδιάστατος εκτυπωτής ο οποίος μπορεί να κλωνοποιήσει τον εαυτό του με άδεια χρήσης GPL.

Η διαδικασία

[επεξεργασία]

Για τη δημιουργία ενός αντικειμένου απαιτείται πρώτα να υπάρχει το μοντέλο σε αρχείο ή να το δημιουργήσει ο ίδιος ο χρήστης, ένα πρόγραμμα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να πραγματοποιήσει την δημιουργία ενος τρισδιάστατου μοντέλου, είναι το Computer Aided Design (CAD). Η χρονική διάρκεια της εκτύπωσης κυμαίνεται απο μια ώρα εως και δώδεκα ώρες ανάλογα με το υλικό και το μέγεθος του αντικειμένου. Συνήθως πριν την εκτύπωση προκύπτουν σφάλματα τα οποία διορθώνονται από μόνα τους από το σύστημα. Η διαδικασία για την υλοποίηση είναι η εξής: Η κεφαλή μετακινείται απο ένα σημείο σε ένα άλλο εφαρμόζοντας στρώσεις από το επιλεγμένο υλικό οι οποίες παγώνουν αμέσως μετά, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί έτσι η δομή του αντικειμένου. Υπάρχουν εκτυπωτές οι οποίοι μπορούν να κατασκευάσουν αντικείμενα μικρής κλίμακας των 10 nm και άλλοι τεράστιας κλίμακας έως 30 μέτρων σε ύψος.

Εφαρμογές

[επεξεργασία]

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές σε αντίθεση με τους κανονικούς εχουν μεγάλες διαφορές ως προς την χρήση.Οι απλοί εκτυπωτές εχουν μια κοινή χρηση και συνήθως για γραφειοκρατεία.Όμως οι "3D Printers" διαφέρουν, διότι κάποιες απο τις εφαρμογές στις οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι οι εξής:

  • Ηλεκτρονικά – υλοποίηση ηλεκτρονικών συστημάτων, ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, και γενικά κάθε είδους ηλεκτρονικά.
  • Αεροδιαστημική – τμήματα αεροπλάνων όπως φτερά, μηχανές ή ακόμα και εγχυτήρες πυράυλων.
  • Ιατρική – τεχνητά μέλη όπως χέρια, πόδια, και υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις κατασκευυής τρισδιάστατων σαγονιών και καβούκι χελώνας.
  • Μηχανική αυτοκινήτων – διάφορα εξαρτήματα και μηχανές αυτοκινήτων.

Πηγές:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/3D_printing
  2. http://additivemanufacturing.com/basics/

Marine Mammal Communication Device

[επεξεργασία]

Είναι μια πρωτοποριακή συσκευή επικοινωνίας και μάθησης, που επιτρέπει θαλάσσια θηλαστικά,όπως τα δελφίνια, να επικοινωνούν με τους ανθρώπους.Η συσκευή εφευρέθηκε από τους Mark J. Xitco, Jr.John D. Gory, Kerry M. Perkins, Marshall M. Monroe, William G. Redmann και αρχικός δικαιούχος της πατέντας είναι η εταιρία Walt Disney.Η πατέντα κατατέθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1992 και δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1995.

Περιγραφή

[επεξεργασία]

Η συσκευή επικοινωνίας περιέχει ένα βυθιζόμενο πληκτρολόγιο το οποίο έχει ένα πλαίσιο με κοίλα πλήκτρα. Κάθε πλήκτρο έχει πάνω του ένα αντικείμενο αναγνωρίσιμο από το θαλάσσιο θηλαστικό.Όταν το θαλάσσιο θηλαστικό επιλέξει κάποιο πλήκτρο,το πλήκτρο αυτό ενεργοποιεί έναν διακόπτη. Ο διακόπτης ξεκινάει την διαδικασία επεξεργασίας της επιλογής του θαλάσσιου θηλαστικού η οποία μεταδίδεται σε μορφή ήχου αναγνωρίσιμο από τον άνθρωπο.

https://www.google.com/patents/US5392735

Η Μέθοδος Της Κούνιας

[επεξεργασία]

Η Πανεντα της κουνιας

[επεξεργασία]

Η πατέντα με αριθμό US6368227 B1 είναι ακριβώς ότι περιγράφει ο τίτλος, ο Steven Olson έχει κατοχυρώσει την μέθοδο που κουνιόμαστε στη κούνια και μάλιστα δηλώνει ότι έχει κάνει και πολλές βελτιώσεις στον τρόπο αυτό. Στην πατέντα του ο δημιουργός του κουνήματος της κούνιας λοιπόν δηλώνει ότι υπάρχουν μόνο δυο μέθοδοι κουνήματος.

Η κάθετη μέθοδος: όπου κάποιος προσφέρει ένα σκούντημα για να επιτευχθεί η αρχική φορά (τονίζει ότι μπορούμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα εάν παρέχουμε μια διαφορά ώθησης με τα πόδια μας).

Η στριφογυριστή μέθοδος: όπου ο χρήσης τυλίγει τα δυο σχοινιά ή αλυσίδες πάνω από το κεφάλι του και μετά σηκώνει τα πόδια ψηλά από το έδαφος με αποτέλεσμα να στριφογυρίζει. Ο δημιουργός κατά βάση, τονίζει ότι οι παραπάνω μέθοδοι παρόλο που είναι πάρα πολύ σημαντικοί, μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους όσο μεγαλώνει η ηλικία και η εμπειρία του χρήστη. Έτσι, ο εφευρέτης αποκαλύπτει τις δικές του καινοτομίες πάνω στο θέμα.

Η πλάγια μέθοδος της κούνιας

[επεξεργασία]

Στη πατέντα που περιγράφει ο κύριος Steven εξηγεί ότι μπορούμε να κάτσουμε στη κούνια κανονικά και να τραβήξουμε τι μια αλυσίδα και μετά την άλλη με εναλλαγές, έτσι δημιουργούμε κίνηση στη κούνια. Εντυπωσιακό πλεονέκτημα αυτής της θέσης είναι ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να κουνιόμαστε από στάση και δεν χρειάζεται καν σκούντημα.  

https://www.google.com/patents/US6368227?dq=ininventor:%22Steven+Olson%22&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwi6ip-o6-HRAhXnAMAKHVdaBIUQ6AEITjAH