Βικιβιβλία:Όνομα χρήστη

Από Βικιβιβλία

Όταν δημιουργήσετε έναν καινούργιο λογαριασμό για να μπορέσετε να συνδεθείτε, θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα όνομα χρήστη. Η παρούσα σελίδα παρουσιάζει μερικές συμβουλές για την επιλογή αυτή.

Το δικό σας όνομα χρήστη συνοδεύει όλες τις αλλαγές που κάνετε καθώς είστε συνδεδεμένος. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι αλλαγές σας αποδίδονται σε σας. Η πλήρης εξήγηση γι' αυτό είναι στο πλεονεκτήματα λογαριασμού.

Επιλογή ονόματος χρήστη[επεξεργασία]

Η επιλογή ονόματος χρήστη μπορεί να είναι βασισμένη στο πραγματικό σας όνομα, ή σε ένα συνηθισμένο σας όνομα στο Διαδίκτυο, ή σε ένα καινούργιο ψευδώνυμο που χρησιμοποιείτε μόνο για τα Βικιβιβλία, εξαρτημένα από το πόση ανωνυμία θέλετε να διατηρείτε ως χρήστης.

Μερικοί χρήστες σε άλλα έργα Βίκι αντιμετωπίζουν σκληρές παρενοχλήσεις έξω από τα Βίκι ως συνέπεια των συνεισφορών τους. Για μερικοί, αυτό είναι λόγος για να μην χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα ή κανένα όνομα χρήστη που μπορεί να προδίδει τη δική τους ταυτότητα. Μπορείτε αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να μετονομάσετε τον λογαριασμό σας, αλλά μια καταγραφή θα μένει που θα σας συνδέει με το πρώτο όνομα, δείτε παρακάτω για λεπτομέρειες.

Αν αποφασίσετε να μην χρησιμοποιείτε το πραγματικό σας όνομα, καλό είναι να επιλέξετε όνομα που δεν εμποδίζει την ανάπτυξη των Βικιβιβλίων. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε το όνομα να σας βολεύει εσάς, αλλά και να μην είναι προκλητικό σε άλλους.

Στα Βικιβιβλία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη πολιτική για την επιλογή ονομάτων, αλλά λίγη κοινή λογική δεν βλάπτει! Δείτε Wikipedia:Username για άλλα παράγοντα να έχετε υπ' όψιν.

Υπογραφές[επεξεργασία]

Κατά προεπιλογή, το όνομα χρήστη σας χρησιμοποιείται επίσης για την υπογραφή σας σε σχόλια στις σελίδας συζήτησης.

Αλλαγή ονόματος χρήστη[επεξεργασία]

Μόνο ένας γραφειοκράτης μπορεί να αλλάξει ένα όνομα χρήστη. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν διαχειριστές στα Βικιβιβλία. Η καλύτερη λύση προς το παρόν είναι να δημιουργήσετε καινούργιο λογαριασμό με το όνομα που θέλετε. Οι σελίδες συζητήσεις που έχετε υπογράψει θα περιέχουν ακόμα το παλιό σας όνομα. Αν έχετε βαθιές αντιρρήσεις στην παρουσίαση των προσωπικών σας δεδομένων εκεί, μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτές τις σελίδες για να αφαιρέσετε την υπογραφή. (Η υπογραφή πάντως θα φανεί ακόμα σε diffs και στις προηγούμενες εκδόσεις των σελίδων.)

Διαγραφή λογαριασμού[επεξεργασία]

Δεν μπορεί να διαγραφεί ένας λογαριασμός με συνεισφορές, επειδή ένας άλλος χρήστης θα μπορούσε να δημιουργήσει το λογαριασμό και να ισχυρίζεται ότι ο ίδιος είναι ο συνεισφέρων. Δεν είναι δυνατόν η ολική διαγραφή των αλλαγών σας· γι' αυτό το λόγο, η διαγραφή του λογαριασμού μάλλον θα ήταν παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων με το να επιτρέπει τέτοιους ισχυρισμούς. Αλλά μπορείτε να κάνετε αίτηση διαγραφής των σελίδων χρήστη και συζήτησης.

Αυτό το κείμενο είναι βασισμένο εν μέρη στο άρθρο στο http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Username.