Βικιβιβλία:Bots

Από Βικιβιβλία

Τα bots στα Βικιβιβλία είναι προγράμματα που κάνουν αλλαγές σε άρθρα των Βικιβιβλίων εντελώς αυτόματα ή ελεγχόμενα από κάποιο χρήστη. Δείτε τους παρακάτω κανόνες και οδηγίες πριν σχεδιάσετε ή βάλετε σε εφαρμογή ένα bot στα Βικιβιβλία.

Ονομασία και Λειτουργία[επεξεργασία]

Τα bots στα Βικιβιβλία θα πρέπει να έχουν όνομα χρήστη που να αφήνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για bot, συνήθως προσθέτοντας την λέξη bot στο τέλος του, κατά προτίμηση μετά το όνομα του χειριστή του π.χ. Somebot για το bot που χειρίζεται ο χρήστης Some.

Ο χειριστής ενός bot θα πρέπει να κάνει μια ανακοίνωση στις Αιτήσεις botstatus για την λειτουργία του (τι κάνει, ποιός το χειρίζεται). Το bot θα πρέπει να δοκιμάζεται από τον χρήστη του και αφού διαπιστώνεται η καλή λειτουργία του και δεν υπάρχουν αντιρρήσεις να πάρει bot status (ώστε να μην εμφανίζεται στις Πρόσφατες αλλαγές).

Όταν πρόκειται για bot που δεν πρόκειται να χρησιμοποιείται τακτικά (έκτακτο bot) μπορεί να μείνει χωρίς bot status εφ'όσων κάνει λιγότερες από 10 αλλαγές την ημέρα ή 30 αλλαγές την εβδομάδα.

Τα bots που δεν έχουν bot status θα πρέπει να κρατούν κενό πάνω από 30 δευτερόλεπτα μεταξύ των επεξεργασιών που κάνουν.

Bots που λειτουργούν στα Βικιβιβλία[επεξεργασία]


Πρόσφατες αλλαγές χωρίς κρυμμένα bots

Αιτήσεις botstatus[επεξεργασία]

Εδώ μπορείτε να ζητήσετε την άδεια για παραχώρηση δικαιωμάτων bot στον λογαριασμό που το χρησιμοποιεί. Απλά προσθέστε ένα σχετικό σχόλιο με την υπογραφή σας και με προτεινόμενη επικεφαλίδα το όνομα του bot με τις εξής πληροφορίες:

Σύνδεσμος στη σελίδα του bot
Σύνδεσμος στη σελίδα του χειριστή
Τι ακριβώς θα κάνει το bot
Σε ποια άλλα έργα wiki έχει πάρει status flag το bot
Ημερομηνία της αίτησης
Τεχνικές λεπτομέρειες