Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια:Διάφορες ερωτήσεις

Από Βικιβιβλία

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνει μια αναφορά στα Βικιβιβλία από μια άλλη ιστοσελίδα;

Α. Σας συμβουλεύουμε να κάνετε μια αναφορά στην κύρια σελίδα (http://el.wikibooks.org/) ώστε οι επισκέπτες να έχουν γρήγορα μια ξεκάθαρη συνολική ιδέα του ιστοτόπου και, ελπίζουμε, να γοητευτούν και να έχουν όρεξη να συνεισφέρουν κι αυτοί. Εάν προτιμάτε να βάλετε ένα σύνδεσμο προς έναν τομέα ή ένα βικιβιβλίο μόνο, κανείς δεν θα σας εμποδίσει, αλλά γιατί να μη βάλετε επίσης έναν σύνδεσμο προς την κύρια σελίδα, μαζί με μια μικρή περιγραφή του sιστοτόπου; Ο ιστότοπος υπάρχει μόνο από τον Ιούλιο του 2004 και ψάχνουμε διαρκώς περισσότερους συνεισφέροντες.

Μπορώ να δημοσιεύσω ολόκληρα κομμάτια των Βικιβιβλίων στον ιστότοπό μου (ίσως λίγο τροποποιημένα);

Α. Μπορείτε να δημοσιεύσετε ό,τι θέλετε, φτάνει αυτό να γίνει υπό την GNU Free Documentation License. Όμως, μην το κάνετε για μια σχολική εργασία...

Εάν βάλω έναν σύνδεσμο από το προσωπικό μου site προς τα Βικιβιβλία, πρέπει να δημοσιεύσω ολόκληρο το site μου υπό την GNU Free Documentation License ; Μπορώ να βάλω τρεις ή τέσσερις γραμμές ενός άρθρου ; ...ένα ολόκληρο άρθρο;

Α. Καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο...

Μπορεί ένας βάνδαλος να καταστρέψει όλες τις σελίδες;

Α. Όχι ακριβώς. Πρέπει κάποιος να είναι διαχειριστής (με ειδικό κωδικό) για να μπορέσει να διαγράψει οριστικά κάποια σελίδα.

Έχω το δικαίωμα να βάλω έναν σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα μου μέσα σε ένα άρθρο το οποίο κατέχω πλήρως (νομίζω...);

Α. Και ναι, και όχι. Γενικά, η αρχή είναι να συμπληρώνουμε τα Βικιβιβλία αντί να βάζουμε συνδέσμους προς εξωτερικές ιστοσελίδες. Εφόσον κατέχετε το θέμα, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να συμπληρώσετε το άρθρο.

Ένας σύνδεσμος προς ένα εξωτερικό κείμενο/σελίδα μπορεί να εμπλουτίσει το άρθρο.

Προσοχή όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις η προσθήκη εξωτερικών συνδέσμων προς μια σελίδα της οποίας είστε ιδιοκτήτης μοιάζει με αυτοπροβολή και οποιοσδήποτε συντάκτης μπορεί να επέμβει και να βγάλει τον σύνδεσμο. Εάν όντως η ιστοσελίδα σας αποτελεί σημαντική αναφορά στον τομέα της, κάποιος άλλος χρήστης μπορεί αργά ή γρήγορα να προσθέσει το σύνδεσμο αντί για εσάς... κάτι που θα αποδείξει το πόσο χρήσιμος ήταν).