Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια:Καινούργια σελίδα

Από Βικιβιβλία

Πως να δημιουργήσετε μια καινούργια σελίδα[επεξεργασία]

Μπορείτε να γράψετε τον τίτλο της σελίδας στη φόρμα παρακάτω και να πατήσετε το κουμπί ή να πιέσετε το πλήκτρο ENTER. Θα μεταφερθείτε στη φόρμα όπου μπορείτε να γράψετε το περιεχόμενο της σελίδας και μετά να πατήσετε το κουμπί Αποθήκευση σελίδας. Αν θελήσετε να ελέγξετε το κείμενο πριν αποθηκευτεί (κάτι που πάντα είναι μια καλή ιδέα), πατήστε πρώτα το κουμπί Προεπισκόπηση και θα δείτε το κείμενό σας όπως θα φαινόταν στον ιστό, έχοντας έτσι την ευκαιρία για περισσότερες διορθώσεις.

Κάνατε λάθος ή θέλετε να προσθέσετε κάτι; Πατήστε την καρτέλα Επεξεργασία στο πάνω μέρος τις ιστοσελίδας και θα βρεθείτε πάλι στη φόρμα όπου μπορείτε να τροποποιήσετε το κείμενό σας.


Άλλες μέθοδοι[επεξεργασία]

Μπορείτε να ξεκινήσετε μια καινούργια σελίδα επίσης με το να:

  1. ακολουθήσετε έναν σύνδεσμο προς μια σελίδα που δεν υπάρχει ακόμη (έναν "κόκκινο" σύνδεσμο). Από 'κει θα βρεθείτε σε μια σελίδα που σας προειδοποιεί πως "Δεν υπάρχει κείμενο στη σελίδα". Πατήστε την κόκκινη καρτέλα άρθρο στο πάνω μέρος της σελίδας. Αυτή θα σας πάει στη φόρμα για την εισαγωγή περιεχομένου.
  2. κάνετε αναζήτηση για τη σελίδα. Αν η σελίδα δεν υπάρχει ακόμη θα παρουσιαστεί ένα μήνυμα που περιέχει κόκκινο σύνδεσμο για τη δημιουργία της σελίδας.
  3. δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο σε μια υπάρχουσα σελίδα, όπως π.χ. την Αμμοδόχο και συνεχίστε με την πρώτη μέθοδο παραπάνω.
  4. γράψετε τον τίτλο της σελίδας στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή σας, αντικαθιστώντας το όνομα της τρέχουσας σελίδας (δηλαδή, το κομμάτι αμέσως μετά το http://el.wikibooks.org/wiki/) με το όνομα που θέλετε να έχει η καινούργια σελίδα. Έπειτα, συνεχίστε με την πρώτη μέθοδο πιο πάνω.

Επόμενα βήματα[επεξεργασία]

Δείτε πώς να επεξεργαστείτε μια σελίδα για να μάθετε τη γλώσσα σήμανσης (markup) του wiki.