Εισαγωγή στo DVD/Αντιγραφή DVD

Από Βικιβιβλία

Αντιγραφή DVD[επεξεργασία]

Για να αντιγράψετε ένα DVD video αρκεί να βρείτε την δωρεάν εφαρμογή από την ιστοσελίδα DvdShrink. Κύριο προσόν της εφαρμογής αυτής είναι η μετατροπή ενός DVD video άνω τον 4,7 Gbyte σε ένα DVD recordable 4,7 Gbyte χωρίς να χαθούν τα μενού και η συμβατότητα με τα DVD video Players. Αναπόφευκτα υπάρχει μια μικρή απώλεια τις ποιότητας αλλά αυτή είναι ασήμαντη.

Παράλληλα με το DVDShrink θα χρειαστείτε πιθανότατα μια εφαρμογή για την ενδιάμεση αντιγραφή του DVD video στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Το DVD Decrypterμεταφέρει όλα τα περιεχόμενα του DVD video σε ένα κατάλογο του σκληρού δίσκου,και έτσι αυτά είναι προσπελάσιμα πολύ πιο γρήγορα από τον οπτικό δίσκο. Για πιο δύσκολες καταστάσεις- αν και πιο αργό - το DVDFab λύνει το πρόβλημα. Υποδεικνύοντας τον κατάλογο στο DVDShrink η μετατροπή γίνεται με ταχύτητα και ασφάλεια.

Το Nero Burning ROM είναι το κυρίαρχο πρόγραμμα εγγραφής και επανεγγραφής DVD . Οι τελευταίες εκδόσεις δεν είναι απλά εργαλεία εγγραφής αλλά σουίτες προγραμμάτων σχετικών με την επεξεργασία βίντεο και εικόνας. Τα περισσότερα DVD drives συνοδεύονται από μια έκδοση του Nero με περιορισμένες δυνατότητες. Όλοι οι κατασκευαστές DVD και CD drives φροντίζουν τα προϊόντα τους να είναι συμβατά με το Nero ακόμα και όταν δεν προσφέρουν την Lite εκδοσή του Bulk drives.

Το InfraRecorder είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ανοικτού λογισμικού που μπορεί να αντικαταστήσει το Nero. Χειρίζεται ικανοποιητικά όλα τα είδη DVD και CD. Δημιουργεί ακόμα αρχεία .ISO που περιέχουν όλα τα δεδομένα του DVD ή CD.

Οι σημερινοί σκληροί δίσκοι παρέχουν τεράστιες χωρητικότητες σε πολύ χαμηλό κόστος. Εγκαθιστώντας το δωρεάν utility DAEMON Tools δημιουργούμε στον υπολογιστή εικονικά DVD drives ή CD drives . Σε κάθε drive ενσωματώνουμε το .ISO αρχείο που φτιάξαμε με το InfraRecorder ή το Nero Burning ROM . Τα περιεχόμενα του εικονικού DVD στον σκληρό δίσκο διαβάζονται απίστευτα γρηγορότερα από αυτά ενός DVD δίσκου.