Εισαγωγή στo DVD/Μετατροπή DVD βίντεο

Από Βικιβιβλία

Μετατροπή DVD video[επεξεργασία]

Οι ψηφιακές κασσέτες βίντεο εξακολουθούν να κυριαρχούν στο επαγγλεματικό χώρο του βίντεο.
Για την μετατροπή ενός αρχείου βίντεο σε DVD video μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δωρεάν εφαρμογή ανοικτού λογισμικού από την ιστοσελίδα : DVD Flick

Για την μετατροπή ενός DVD video σε Divx ή Xvid (.avi) αρχείου κατεβάστε την δωρεάν εφαρμογή ανοικτού λογισμικού DVDx . Θα χρειαστείτε τούς κώδικες βίντεο Divx ή αν θέλετε περισσότερες επιλογές το Xvid και τον καλύτερο mp3 encoder Lame. Τα περισσότερα επιτραπέζια DVD player υποστηρίζουν την κωδικοποίηση Xvid, Dvix, mpeg4 . Για λόγους συμβατότητας καλό είναι είναι να επιλέγονται οι ήδη υπάρχουσες προεπιλογές στην συμπίεση βίντεο. Για καθαρά οικονομικούς λόγους οι επεξεργαστές των επιτραπέζιων DVD, δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν συμπιεσμένα αρχεία βίντεο που συμπιέστηκαν σύμφωνα με εξεζητημένες παραμέτρους.Οι περισσότερο εξεζητημένες επιλογές στη κωδικοποίηση, είναι ασύμβατες αφού απαιτούν πιο ακριβούς hardware αποκωδικοποιητές.

Αν και με την μετατροπή ενός DVD video σε .avi αρχείο κερδίζουμε χώρο στον σκληρό δίσκο, χάνουμε ωστόσο τα χρήσιμα interactive menu και υπότιτλους ενός DVD . Την λύση δίνει το RatDvd. Μετατρέπει το DVD video σε συμπιεσμένη μορφή. Το τελικό αρχείο παίζεται από το πρόγραμμα με όλα τα μενού ενός κανονικού DVD video. Φυσικά υπάρχει και η αντίστροφη δυνατότητα μετατροπής ενός RatDvd αρχείου σε απόλυτα συμβατό DVD video.