Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εισαγωγή στo DVD/Φροντίδα DVD

Από Βικιβιβλία

Φροντίδα DVD[επεξεργασία]

  • Πάντα γράφουμε στα DVD με ενδεδειγμένους για αυτόν το σκοπό μαρκαδόρους. Η σκληρή μύτη ενός στυλού διαρκείας είναι καταστροφική. Πολλά μελάνια είναι διαβρωτικά για την επιφάνεια της ετικέτας του DVD.
  • Καλό είναι να αποφεύγουμε τις χάρτινες θήκες. Οι περισσότερες μετά από μακροχρόνια χρήση επιφέρουν φθορές στην επιφάνεια. Τα DVD, όταν είναι σε μαλακές θήκες, πρέπει να βρίσκονται σε οριζόντια θέση(Γιατί άραγε στα DVD cake box τοποθετούνται από τις εταιρείες οριζόντια;). Μπορεί βραχυπρόθεσμα να μην παρατηρούνται προβλήματα, αλλά με την ζέστη του ελληνικού καλοκαιριού και την ασύμμετρη πίεση που ασκεί το ένα στο άλλο γίνονται μη αναγνωρίσιμα από τους οδηγούς DVD.
  • Τα DVD από τα βιντεοκλάμπ μπορούν να κάνουν ζημιά στην κεφαλή του DVD Player. Τα αυτοκόλλητα που έχουν κολλημένα βγαίνουν με την περιστροφή του δίσκου και κολλάνε στα πιο απρόσιτα σημεία του DVD player. Αν η κάτω επιφάνεια γρατσουνιστεί , κυκλοφορούν Kit που λειαίνουν την επιφάνεια του δίσκου αρκεί η ζημία να είναι περιορισμένη.
  • Σε αρκετά DVD drives ο δίσκος περιστρέφεται συνεχώς ακόμα και όταν δεν διαβάζονται αρχεία από αυτόν. Αυτό καταστρέφει ή φθείρει τον οδηγό ακόμη και το DVD. Σ'αυτήν την περίπτωση μία αναβάθμιση του firmware μπορεί να λύσει το πρόβλημα.
    Ένας DVD emulator όπως το δωρεάν Deamon tools ή το πανίσχυρο Alcohol 52% είναι σωτήριος.
  • Σχεδόν καμία εταιρεία λογισμικού δεν αντικαθιστά τα DVD των προϊόντων της σε περίπτωση ζημιάς. Ένα πρόγραμμα όπως το Alcohol 120% δημιουργεί προσωπικά αντίγραφα ασφαλείας από κάθε είδος DVD.
  • Διαφανείς αυτοκόλλητες μεμβράνες που ενδείκνυνται για την προστασία του κάτω μέρους των DVD, αν και χρήσιμες δεν είναι συμβατές με όλες τις συσκευές DVD .
  • Το ηλιακό φως είναι επιζήμιο για τα DVD-Recordable. Στα αυτοκίνητα καλό είναι να σκεπάζονται τα DVD. Πάντα χρησιμοποιούμε αντίγραφα ασφαλείας των DVD στο αυτοκίνητο.Ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες μετατρέπουν την καμπίνα κυριολεκτικά σε φούρνο,και έτσι είναι βέβαιο πως τα DVD σταδιακά θα καταστραφούν.

HD DVD λογότυπο