Η C είναι απλή

Από Βικιβιβλία

Εισαγωγικό σημείωμα[επεξεργασία]

Αν ασχολείστε ή θέλετε να ασχοληθείτε με προγραμματισμό, είναι πολύ πιθανό κάποιος να σας έχει μιλήσει για την γλώσσα C, και για το πόσο περίεργη, δύσκολη και πολύπλοκη είναι. Είμαι εδώ για να διαψεύσω αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο προγραμματισμός είναι περίεργος, δύσκολος και πολύπλοκος για τους καινούργιους. Η C δεν είναι. Μπορώ να πω κιόλας με σιγουριά, ότι αν ήδη γνωρίζετε τις βασικές έννοιες, όπως μεταβλητές, ροή προγράμματος, αλγόριθμοι, δείκτες κτλ, θα μπορούσατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με την C το πολύ σε ένα μήνα( και πολύ λέω ).
Οπότε, ας αφήσουμε τις δικαιολογίες και ας προσπαθήσουμε να τη μάθουμε, επειδή ούτε λεφτά για πέταμα έχουμε να πληρώνουμε άλλους να μας κάνουν τις εργασίες( το έχω δει να γίνεται... είναι και ανήθικο ), ούτε έχουν όρεξη τα μέλη διαφόρων φόρουμ να δίνουν έτοιμες λύσεις. :-)

Διαμόρφωση βιβλίου[επεξεργασία]

Αυτό το "βικιβιβλίο" (θα) είναι χωρισμένο σε άρθρα. Σ' αυτή τη σελίδα θα επισυνάπτονται τα πιο σημαντικά, για να δώσουν μια μορφή μαθημάτων που μπορούν να παρακολουθηθούν διαδοχικά, ενώ τα "υπο-άρθρα" θα επισυνάπτονται εκεί που θα αναφέρονται, για στιγμιαίο ψάξιμο αν δε καταλαβαίνει κάτι ο αναγνώστης.

Πίνακας περιεχομένων[επεξεργασία]