Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση:Ανάπτυξη ιστοτόπου σε περιβάλλον Debian

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Προσθήκη θέματος
Από Βικιβιβλία
Τελευταίο σχόλιο: πριν από 16 έτη από Chomwitt στο θέμα Λογιστική χρόνου ανάπτυξης ιστοτόπου

Η οπτική μου είναι biased προς debian ,προγραμματιστές, και ιστοτόπους που δεν θα κάνεις για το κέφι σου αλλά με την οπτική της εξυπηρέτησης τρίτων κάτι που θεού θέλοντως δημιουργεί και εισόδημα! :-) Υπάρχει περίπτωση να μην βγει και καλό.. Ίσως το ξεκινάω φιλόδοξα..αλλά νομίζω ότι έχει σημασία να αποτυπωθεί για ένα συγκεκριμένο ,σταθερό , δοκιμασμένο περιβάλλον πως αναπτύσσεται ένας ιστότοπος , τί εργαλεία έχουμε διαθέσιμα, ποιά προβλήματα προκύπτουν κτλ. Θα μου πείτε θα γράψεις 10 βιβλία σε ένα;; Εδώ μόνο την html γράφεις 1000 σελίδες.! Σίγουρα ,και για να ακριβολογήσω:

  1. Ακόμα και αν μπορούσα δεν θέλω να το γράψω εγώ. Βλέπω ένα βικιβιβλία σαν μια πειραματική πλατφόρμα συνεργατικού λογισμικού που θα αναδείξει κάτι καινούργιο. Μέσα από τη συνεργατικότητα την αλληλοσυνισφορά , την υπερσύνδεση-ενσωμάτωση του κειμένου σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ,θα αναδειχτεί κάτι που ποιοτικά ξεπερνά σε πλούτο ένα βιβλίο. Για να πετάξω και ένα τσιτάτο θα έλεγα ότι η δύναμη κείτεται στον σύνδεσμο όχι στα άκρα του . Γι'αυτό εξάλλου και νομίζω ότι δεν θα ήταν εξίσου παραγωγικό να ξεκινήσω ένα blog. Εδώ σκοπός είναι να υπάρχουν μηχανισμοί που προωθούν την σύνθεση απόψεων ώστε να βρίσκεται ποιό εύκολα η λυση προβλημάτων και να αναδυκνείεται ο κοινός παρανομαστής απόψεων και πρακτικών ώστε να μειώνεται το φαινόμενο της βαβέλ που αυξάνει το κόστος εκμάθησης μιας εργασίας.
  2. Δεν είναι απαραίτητο να καλύψω το συντακτικό και την εκμάθηση όσον εργαλείων αναφέρω (Από αυτή την άποψη μαλλον δεν είναι βιβλίο για αρχάριους αλλά θα το χαρακτήριζα οδηγό για προγραμματιστές.) Νομίζω όμως ότι είναι εξίσου χρήσιμο να επικεντρωθούμε στο πως όλα αυτά τα εργαλεία συνεργάζονται μαζί για να κατεφέρουν κάτι μαζί.Ισως να λέω αερολογίες. πάντως αυτό είναι για την ώρα το σκεπτικό.


Chomwitt 15:09, 12 Νοεμβρίου 2007 (UTC)Απάντηση

Λογιστική χρόνου ανάπτυξης ιστοτόπου[επεξεργασία]

  • Στήσιμο περιβάλλοντος: 1' - 3'
  • Λήψη εικόνας: 1'
  • Επεξεργασία εικόνας: 1' -- 60'
  • Δημιουργία σχεδιαγράμματος: εξαρτάται. μέσο όρος χονδρικά μέχρι τώρα 60'
  • Εισαγωγή μιας εικόνας: 5' ( εισαγωγή στo wikicommons 2'-4' και εισαγωγή συνδέσμου 2'-3')
  • Εισαγωγή διαβικιακού συνδέσμου: 1' (με χρήση κατάλληλου πίνακα)

Chomwitt 15:44, 15 Νοεμβρίου 2007 (UTC)Απάντηση