Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν

Από Βικιβιβλία
Ο συγγραφέας του βιβλίου.

Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν είναι ο τίτλος του βιβλίου του συγγραφέα Βασίλη Τζανακάρη. Το είδος του βιβλίου είναι δραματικό και βιογραφικό. Αρχικά, δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2016. Το κύριο θέμα βασίζεται στην ληστεία που διέπραξαν οι αδερφοί Ρετζαίοι στην Πέτρα Πρέβεζας.

Η επίσημη περίληψη του βιβλίου είναι η εξής:"Ένα χρονικό για τη ληστοκρατία στην Ελλάδα, η οποία κράτησε έναν ολόκληρο αιώνα. 'Aρχισε σχεδόν με την ίδρυση του ελληνικού κράτους και τελείωσε στα χρόνια της δεκαετίας του 1930, αφού προηγουμένως σημαδεύτηκε από ήπιες χρονικές περιόδους και αιματηρές εξάρσεις, δημιουργώντας όμως σχεδόν πάντα μύρια όσα προβλήματα, και ταυτόχρονα σηματοδοτώντας την εξελικτική πορεία και οργάνωση του νεοελληνικού κράτους. 

Διαβόητοι ληστές όπως ο Γιαγκούλας, ο Μπαμπάνης και ο Τσαμήτας μισήθηκαν θανάσιμα από την εξουσία και την καθεστηκυία τάξη αλλά και λατρεύτηκαν από μια μεγάλη μερίδα του λαού για τον ηρωισμό, τη συντροφικότητα και τη μαχητικότητά τους υπέρ του φτωχού και αδικημένου ανθρώπου.

Στο βιβλίο υπάρχουν άρθρα από εφημερίδες, περιοδικά καθώς και επίσημα τηλεγραφήματα της εποχής, όλα σχετικά με γεγονότα ληστρικά, τα οποία βοηθούν τον αναγνώστη να προσεγγίσει ολοκληρωμένα το αιματηρό θέμα της ληστείας."[1]

Παραπομπές[επεξεργασία]

  1. Οι λήσταρχοι: Τα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν