Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνικές παραβίασης DRM

Από Βικιβιβλία

Περιγράψετε μια τεχνική παραβίασης DRM[επεξεργασία]

CCmaker ~ Ζαχαριάδης Μανώλης[επεξεργασία]

Aimersoft Video Converter ~ Τόσκα Νικολίν(4418225)[επεξεργασία]

Εισαγωγή[επεξεργασία]

Η Aimersoft είναι μία εταιρία όπου εξειδικεύεται σε προϊόντα-υπηρεσίες επεξεργασίας βίντεο και ήχου, δημιουργήθηκε στις 10 Απριλίου του 2007. Τα προϊόντα της εταιρίας δεν είναι απλές εφαρμογές, αφού σύμφωνα με την ιστοσελίδα υπόσχονται αφαίρεση DRM μηχανισμών από DVD , Video , αρχεία ήχου και μορφοποίηση αυτών, τα προϊόντα αυτά κοστολογούνται ανάλογα με τις υπηρεσίες επιλογής του αγοραστή και δίνει και την δυνατότητα αγοράς είτε όλων μαζί σε ένα πακέτο είτε ξεχωριστά σε διαφορετικά πακέτα.

Προϊόντα Aimersoft[επεξεργασία]

Το Aimersoft Studio παρέχει τη δυνατότητα αφαίρεσης μηχανισμών DRM από DVD, blue-ray, Βίντεο και αρχείων ήχου, επίσης μπορεί να κωδικοποιήσει και να αποκωδικοποιήσει αρχεία με υψηλές ταχύτητες, ανεξάρτητος πακέτου ,και έχει πολλούς τύπους αρχείων για συσκευές iPhone (iPhone 5), iPad (iPad mini), iPod (iPod touch 5), Apple TV, HTC, Motorola, Nokia, LG, BlackBerry, Samsung (Samsung Galaxy III), Sony, Xbox 360, PSP, PS3, Wii, NDS, Zune, Archos, Creative Zen, iRiver και άλλες. Αυτό γίνεται ,γιατί υπάρχουν τύποι αρχείων που δεν υποστηρίζουν λόγο επιλογής των κατασκευαστών η για λόγους κωδικοποίησης.

Εργαλεία DVD ή Blue-Ray:[επεξεργασία]

Οι δυνατότητες της εφαρμογής είναι η επεξεργασία και αφαίρεση των μηχανισμών DRM με μεθόδους που η εταιρία δεν αποκαλύπτει για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων, σε αυτά τα εργαλεία υπάρχει και η δυνατότητα αντιγραφής ενός δίσκου που έχει εκτελεστεί πρώτα κάποια ενέργεια αφαίρεσης των μέσων DRM , επίσης μπορεί να εγγραφεί και ένας δίσκος κενός παράδειγμα μια ταινία με μενού επιλογών.

Εργαλεία Βίντεο:[επεξεργασία]

Στις δυνατότητες των εργαλείων για βίντεο ο χρήστης μπορεί να μετατρέψει μορφές βίντεο από MP4, MPG, MPEG AVI, DPG, WMV, ASF, RM, RMVB, DAT, MOV, FLV, F4V, VOB, 3GP, 3G2, DVR-MS, M4V, MKV, MOD, TOD, GIF, AP3, AIF, DV, NUT, NSV και μορφές ΗD TP, TRP, TOD, MTS, TS, M2TS, HD MKV, HD WMV, HD MOD, HD MOV, HD FLV σε οποιαδήποτε από τις MOV, M4V, MP4, WMV, ASF, MKV, AVI, Xvid, DV, MPEG-1, MPEG-2, VOB, TS, TRP, HD AVI, HD MP4, HD MPG, HD WMV, HD MOV, FLV, F4V, SWF. Το πακέτο έχει την ικανότητα να αφαιρεί DRM μηχανισμούς από τα παραπάνω αρχεία και να τα επεξεργάζεται ,είτε διατηρώντας το υπάρχον αρχείο είτε μετατρέποντας το σε κάποιο άλλο εξετάζοντας και το γεγονός ότι μπορεί να δημιουργεί κάποιο αρχείο ως νέο βίντεο έχοντας χρησιμοποιήσει τα δεδομένα από το προστατευμένο. Επίσης, υπάρχει και μια μηχανή ονομαζόμενη Aimersoft iTube HD Video downloader που επιτρέπει με την χρήση συνδέσμων από ιστοσελίδες με προβολή βίντεο να κάνεις λήψη αυτών σε κάποια από τις διαθέσιμες μορφές λήψης.

Εργαλεία Μουσικής:[επεξεργασία]

Έχει λειτουργίες διαχείρισης αρχείων ήχου επεξεργασίας ,δημιουργίας και μετατροπή βίντεο σε ήχο, εγγραφή ήχου από κάποια συσκευή μικροφώνου ή από online αναπαραγωγή όπως είναι τα sites με ραδιόφωνα επίσης περιέχεται και το iMusic στο συγκεκριμένο πακέτο με τα εργαλεία ήχου. Μπορεί να αναγνωρίσει και να επεξεργαστεί τίς εξής μορφές ήχου WMA, M4P, M4B, AA, AAX, MP3, M4B, M4P, M4R, M4A, WMA, AAC, AC3, AIFF, APE, AMR, AU, CUE, FLAC, MKA, MPA, MP2, OGG, RA, RAM, WAV, AA, AAX αφαιρώντας μηχανισμούς DRM αν υπάρχουν και μπορεί να δημιουργήσει τους τύπους αρχείων MP3, M4A, AC3, AAC, WMA, WAV, OGG, APE, MKA, AU, AIFF, FLAC, M4R. Δικαιώματα Άδειας Χρήσης και Νομικά Το Aimersoft απαγορεύει από χρηστές την παραβίαση του πηγαίου κώδικα, την μεταπώληση και ο τελικός χρήστης είναι αυτός που έχει οριστεί από την άδεια που κατέχει ή έχει οριστεί ως χρήστης σε κάποια εταιρία πχ και απαγορεύτε αυστηρώς η εγκατάσταση ή μεταφορά σε δεύτερο υπολογιστή έτσι περιορίζοντας τους χρήστες τού προγράμματος σε έναν και μόνο τελικό χρήστη. Η Aimersoft αποποιείται κάθε ευθύνη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον αναφερόμενο χρήστη της άδειας χρήσης είτε από προβλήματα λογισμικού είτε προβλήματα που θα δημιουργούσαν ενέργειες του χρήστη με την χρήση της εφαρμογής ενημερώνοντας πως κάθε τι είναι για προσωπική χρήση εκτός αν υπάρχει κάποια ειδική άδεια όπως παράδειγμα ένα dvd club που μπορεί να έχει κάποια ειδική άδεια αντιγραφής δίσκων με πνευματικά δικαιώματα. Από την στιγμή που η άδεια είναι ξεκάθαρη με κάποια πράγματα και οι ενέργειες της εφαρμογής θεωρούνται ας πούμε παράνομες από την στιγμή που της διαπράττει ο χρήστης.

Δικαιώματα Άδειας Χρήσης και Νομικά[επεξεργασία]

Το Aimersoft απαγορεύει από χρηστές την παραβίαση του πηγαίου κώδικα, την μεταπώληση χωρίς άδεια από την εταιρία και ο τελικός χρήστης είναι αυτός που έχει οριστεί από την άδεια που κατέχει ή έχει οριστεί ως χρήστης σε κάποια εταιρία, απαγορεύτε αυστηρώς η εγκατάσταση ή μεταφορά σε δεύτερο υπολογιστή έτσι περιορίζοντας τους χρήστες τού προγράμματος σε έναν και μόνο τελικό χρήστη. Η Aimersoft αποποιείται κάθε ευθύνη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον αναφερόμενο χρήστη της άδειας χρήσης είτε από προβλήματα λογισμικού είτε προβλήματα που θα δημιουργούσαν ενέργειες του χρήστη με την χρήση της εφαρμογής ενημερώνοντας πως κάθε τι είναι για προσωπική χρήση εκτός αν υπάρχει κάποια ειδική άδεια όπως παράδειγμα ένα dvd club που μπορεί να έχει κάποια ειδική άδεια αντιγραφής δίσκων με πνευματικά δικαιώματα. Από την στιγμή που η άδεια είναι ξεκάθαρη με κάποια πράγματα και οι ενέργειες της εφαρμογής θεωρούνται ας πούμε παράνομες από την στιγμή που της διαπράττει ο χρήστης. Η μόνη εγγύηση που παρέχει η εταιρία είναι η επιστροφή χρημάτων εντός τής δοκιμαστικής περιόδου.

Πηγές[επεξεργασία]

https://www.aimersoft.com/about-us.html

https://www.aimersoft.com/other/end-user-license-agreement.html

https://www.quora.com/How-do-I-break-open-DRM-protected-files-And-is-it-legal

https://www.bbb.org/us/or/portland/profile/computer-software-developers/aimersoft-1296-22539193/complaints

https://www.sitejabber.com/reviews/aimersoft.com

https://www.newswire.com/aimersoft-now-launches-the-latest/199015

TunesKit DRM M4V Converter ~ Σταθάκης Αθανάσιος[επεξεργασία]

Εισαγωγή

Το iTunes είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους ιστότοπους όσον αφορά τη λήψη των καλύτερων μουσικών μελωδιών στο διαδίκτυο καθώς και τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες. Διαθέτει έναν πολύ μεγάλο κατάλογο τραγουδιών και ηχητικών βιβλίων ενώ παρουσιάζει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Το μειονέκτημα του iTunes είναι η αδυναμία κοινής χρήσης ή αναπαραγωγής ήχου από συσκευές εκτός Apple. Αυτό οφείλεται στην προστασία DRM της Apple που παρέχεται σε αυτήν που αποτρέπει παράνομες λήψεις ή κοινή χρήση υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Το TunesKit DRM Audiobook Converter είναι ένας από τους καλύτερους παρόχους λύσεων αφαίρεσης DRM στον κόσμο. Η TunesKit έχει αναπτύξει πολλά γνωστά εργαλεία ήχου και βίντεο DRM, συμπεριλαμβανομένου του DRM Audiobook Converter.

Περιγραφή

Το TunesKit iTunes DRM Audio Converter για Windows ή για Mac είναι μια πολύ αξιόπιστη λύση αφαίρεσης DRM για μουσική iTunes που μπορεί να αφαιρέσει DRM από κομμάτια ήχου iTunes και να τα μετατρέψει αποτελεσματικά με εκπληκτική ταχύτητα από την καθορισμένη μορφή M4V σε κοινόχρηστα MP3, WAV, FLAC, M4A και M4B. Η διαδικασία αφαίρεσης DRM είναι χωρίς απώλειες, επομένως προσφέρει την ίδια ποιότητα ήχου με τα αρχικά αρχεία. Παρέχει ακόμη στο χρήστη τη δυνατότητα να προσδιορίσει ελεύθερα το προφίλ εξόδου ρυθμίζοντας την ποιότητα του ήχου, όπως ρυθμό bit, κανάλι ήχου, ρυθμό δειγματοληψίας και άλλα. Το TunesKit DRM Converter είναι μια οικιακή έκδοση για προσωπική χρήση μόνο αντί για εμπορικούς σκοπούς. Ενημερώνεται συχνά για να υποστηρίζει τα πιο πρόσφατα iTunes και Windows. Στους χρήστες παρέχεται δωρεάν δοκιμαστική έκδοση και δωρεάν τεχνική υποστήριξη για το προϊόν πριν από την αγορά. Μετά την αγορά, έκτοτε, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν αναβαθμίσεις λογισμικού διάρκειας ζωής.

Αυτό το έξυπνο remover μουσικής iTunes DRM υποστηρίζει όχι μόνο τραγούδια iTunes, κομμάτια Apple Music, αλλά και άλμπουμ ήχου iTunes όπως και κρυπτογραφημένα DRM αρχεία M4A και M4B και ακουστικά βιβλία AA, AAX. Λειτουργεί αφαιρώντας την κρυπτογράφηση DRM από τραγούδια iTunes M4P, ηχητικά βιβλία M4P / M4B, τραγούδια Apple Music και Audible AA /AAX και μετατρέποντας αυτά τα προστατευμένα αρχεία ήχου σε κοινόχρηστη μορφή όπως MP3 ή AAC που μπορούν να αναπαραχθούν πολύ εύκολα σε άλλες συσκευές.

Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ολοκληρωμένος μετατροπέας ταινιών iTunes DRM ο οποίος μπορεί να μετατρέψει το iTunes M4V σε MP4. Το TunesKit DRM Audiobook Converter για Windows έχει σχεδιαστεί για να είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη με μια διαισθητική διεπαφή την οποία ο καθένας μπορεί να χειριστεί εύκολα χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώνοντας τη διαδικασία μετατροπής με τρία απλά βήματα.

Τα βήματα μετατροπής μέσω του συγκεκριμένου λογισμικού αφού κάποιος έχει αγοράσει το λογισμικό ή έχει εγκαταστήσει τη δωρεάν έκδοση περιγράφονται ακολούθως. Αρχικά αφού ανοίξει το TunesKit DRM Media Converter για Windows πρέπει να γίνει η προσθήκη του ήχου ή του βίντεο μέσα από την επιλογή "Προσθήκη αρχείων" και στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια αναπτυσσόμενη λίστα που επιτρέπει την επιλογή ταινιών iTunes από τη βιβλιοθήκη iTunes για μετατροπή. Κατόπιν μπορεί ο χρήστης να καταργήσει την προστασία DRM και να μετατρέψει το iTunes M4V σε MP4 με κλικ στο κουμπί "Μετατροπή".

Συμπεράσματα

Συνοψίζοντας, η μετατροπή κομματιών iTunes και άλλων αρχείων ήχου με προστασία DRM είναι μια πολύ μεγάλη καινοτομία που επιτρέπει τη δωρεάν κοινή χρήση μουσικής iTunes. Πρόκειται για μια εξαιρετική λύση μετατροπέα μουσικών κομματιών και όχι μόνο από διάφορες πλατφόρμες.

Πηγές:

https://www.tuneskit.com/audio-converter/

https://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Convertors/TunesKit-Audio-Converter.shtml

https://www.macupdate.com/app/mac/59782/tuneskit-drm-audio-converter

https://tuneskit-drm-audio-converter-for-mac.peatix.com/

DVDFab ~ Χατζόπουλος Δημήτριος[επεξεργασία]

Εισαγωγή[επεξεργασία]

To DVDFab είναι μια εταιρία ανάπτυξης λογισμικού και πωλήσεων υψηλής τεχνολογίας, η οποία έχει διάφορα εργαλεία για την αντιγραφή και τροποποίηση των DVD και Blu-ray δίσκων, όπως και την αφαίρεση DRM για συσκευές Apple. Αρχικά, η εμφάνιση του έγινε από τον Γερμανό προγραμματιστή Joerg Plenert και κράτησε για περίπου 8 μήνες. Μετά τους 8 μήνες ο Γερμανός προγραμματιστής πούλησε το λογισμικό στην Fengtao Software η οποία είναι μια εταιρία στην Κίνα που ιδρύθηκε το 2003. Η εταιρία αυτή αποτελεί παραγωγός λογισμικού που στοχεύει στην παγκόσμια κλάση με τις επαγγελματικές εφαρμογές DVD, Blu-ray και βίντεο. Το DVDFab καθώς βρίσκεται στην αγορά για πάνω από 12 χρόνια προσφέρει προϊόντα που διατίθενται σε διάφορες γλώσσες παγκοσμίως όπως είναι τα αγγλικά, ιαπωνικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και κινέζικα. Ακόμα λειτουργεί σε πλατφόρμες των Microsoft Windows και Mac της Apple όπου έχει δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίκτυο μάρκετινγκ προσελκύοντας πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες.

DVDFab και αφαίρεση DRM της Apple[επεξεργασία]

Η κύρια χρήση προστασίας DRM της Apple είναι να προστατεύει από κλοπή ή παράνομη χρήση περιεχόμενα που περιέχουν πνευματικά δικαιώματα και αυτό γίνεται με την βοήθεια του FairPlay. Το FairPlay είναι μια τεχνολογία διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM) της Apple που εφαρμόζει την κρυπτογράφηση περιεχομένου μέσω του αλγόριθμου AES. Με αυτόν τον τρόπο καθιστάτε αδύνατο για τους πελάτες να απολαμβάνουν τα τραγούδια, τα βίντεο και τις ταινίες που αγοράζουν σε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη συσκευή εκτός Apple. Εδώ έρχεται το DVDFab για να ελευθερώσει τα δεσμά της προστασίας FairPlay DRM. Το DVDFab προσφέρει κρυπτογράφηση DRM όλων των μέσων iTunes, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής της Apple, των ηχητικών βιβλίων, των ταινιών και των τηλεοπτικών εκπομπών, καθώς αφαιρεί μόνο την προστασία DRM και αποθηκεύει τα βίντεο ως αρχείο MP4 χωρίς DRM διατηρώντας την αρχική ποιότητα βίντεο και ήχου. Σκοπός του είναι οι χρήστες να μπορούν να αναπαράγουν τραγούδια, βιβλία ήχου, βίντεο και ταινίες σε δημοφιλείς συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και βίντεο, όπως είναι οι υπολογιστές, τα έξυπνα τηλέφωνα και τα tablet.

Ιδιότητες DVD Blu-ray και Νομικά ζητήματα[επεξεργασία]

Το DVDFab διαθέτει λειτουργίες αντιγραφής, τροποποίησης αλλά και δημιουργίας DVD και Blu-ray. Η αντιγραφή DVD γίνεται μέσω της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και μέσω αυτού το DVDFab παρέχει την δυνατότητα στον χρήστη να επεξεργαστεί συγκεκριμένο υλικό όπως είναι κομμάτια ήχων ξένης γλώσσας και υπότιτλους. Ακόμα μπορεί να δημιουργήσει δικό του DVD παίρνοντας υλικό από το διαδίκτυο ή από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Το DVDFab επέκτεινε το λογισμικό του ώστε οι ίδιες δυνατότητες να εκτελούνται και στην μορφή δίσκου Blu-ray. Η διαδικασία αντιγραφής και τροποποίησης είναι παρόμοια με αυτή του DVD, η διαφορά τους όμως είναι ότι μπορεί να μειώσει το μέγεθος των αρχείων για Blu-ray δίσκους. Αυτήν η επέκταση λογισμικού βοήθησε και στο να μετατρέπονται αρχεία από 2D σε 3D και το ανάποδο. Τέλος, για την αναπαραγωγή των τροποποιημένων αρχείων έχει βγει το DVDFab Media Player που καλύπτει την μορφή DVD και Blu-ray ώστε να διευκολύνετε ο χρήστης. Όσον αφορά τα νομικά ζητήματα ήταν πολλά καθώς η AACS κατήγγειλε και κατηγόρησε την ομάδα του DVDFab για παραβίαση της καταστρατήγησης DMCA με την πώληση εργαλείων που παρακάμπτουν την κρυπτογράφηση. Έτσι το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε υπέρ της AACS και διέταξε να παγώσουν οι τραπεζικές πληρωμές και η επεξεργασία χρημάτων της εταιρίας.

Πηγές[επεξεργασία]

https://de.wikipedia.org/wiki/DVDFab#DVD_Ripper

https://www.dvdfab.cn/resource

https://en.wikipedia.org/wiki/FairPlay

https://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Access_Content_System

Requiem DRM Removal ~ Βασιλειάδης Θεόδωρος[επεξεργασία]

Εισαγωγή[επεξεργασία]

Το FairPlay είναι μια τεχνολογία διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων. Η τεχνολογία αυτή δημιουργήθηκε από την Apple, με σκοπό να προστατέψει την παράνομη χρήση των αρχείων που πρόσφερε στο iTunes Store. Ουσιαστικά με την αγορά του αρχείου ο χρήστης αγόραζε και το κλειδί που ήταν απαραίτητο για την αποκρυπτογράφηση του. Κάθε φορά που ο χρήστης ήθελε την αναπαραγωγή του αρχείου το κλειδί έκανε την αποκρυπτογράφηση, κάτι που επιτρεπόταν μόνο όμως σε συσκευές της εταιρίας. Αυτή η κίνηση της apple οδήγησε πολλούς στην δημιουργία, δωρεάν και μη, λογισμικών που αφαιρούσαν το DRM από τα αρχεία αυτά κάνοντάς τα συμβατά με οποιαδήποτε συσκευή διατηρώντας την ίδια ποιότητα. Ένα από τα καλύτερα δωρεάν αυτά λογισμικά είναι το Requiem.

Requiem[επεξεργασία]

Το Requiem είναι ένα δωρεάν λογισμικό αφαίρεσης την τεχνολογίας DRM από το iTunes. Το λογισμικό αυτό δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια δεύτερη επιλογή στους χρήστες της Apple. Στην ουσία το Reqeuiem χρησιμοποιείται για την κατάργηση του Apple FairPlay, drm κατασκευασμένο από την Apple, από βίντεο, τραγούδια και iBooks. Η χρήση του δίνει τη δυνατότητα για την αναπαραγωγή του αγορασμένου αυτού περιεχομένου σε συσκευές που δεν είναι εγκεκριμένες από την Apple. Ο λόγος που οδήγησε τους δημιουργούς στην κατασκευή του λογισμικού αυτού ήταν πως πίστευαν ότι αυτό που έκανε η Apple ήταν άδικο προς τους χρήστες της, δηλαδή η αναπαραγωγή αγορασμένων πολυμέσων να είναι εφικτή αποκλειστικά σε συσκευές της. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που κάνει το Requiem μοναδικό είναι η αποκρυπτογράφηση των αρχείων DRM, σε αντίθεση με άλλα λογισμικά που αποκωδικοποιούν και επανακωδικοποιούν το αρχείο. Το λογισμικό όμως έχει και τους περιορισμούς του. Η χρήση του είναι δυνατή σε περιεχόμενο που έχει αγορασθεί από το χρήστη και δεν είναι νοικιασμένο. Ακόμη, το λογισμικό σταμάτησε να αναβαθμίζεται κατά την κυκλοφορία του iTunes 11 στο οποίο γινόταν εν τέλει μη αποτελεσματικό. Η τελευταία έκδοση του Requiem 4.1 ήταν και η τελευταία επίσημη κυκλοφορία του λογισμικού. Οι δημιουργοί όμως δεν παρέληψαν να ενημερώσουν τους χρήστες πως για να είναι εφικτή η χρήση του, πρέπει να χρησιμοποιούν την έκδοση 10.7 του iTunes ή κάποια χαμηλότερη. Ιδανική έκδοση για την αποκρυπτογράφηση μουσικής και ταινιών του iTunes θεωρείται το Requiem 4.1, ενώ για iBooks η έκδοση 3.3.6 του λογισμικού και 10.5.3 του iTunes.

Τρόπος λειτουργίας[επεξεργασία]

Το Requiem αποκρυπτογραφεί τα αρχεία με τον ίδιο τρόπο του iTunes. Στην ουσία χρησιμοποιεί του κωδικούς που είναι αποθηκευμένοι στην βιβλιοθήκη του iTunes αντιγράφοντας και την ίδια ακριβώς διαδικασία του iTunes. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός αρχείου χωρίς DRM που έχει όμοια ποιότητα με το αρχικό αρχείο.

Εγκατάσταση και χρήση[επεξεργασία]

Για την χρήση του λογισμικού αρχικά απαιτείται η εγκατάστασή του. Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για Windows και Mac. Μετά από την εγκατάσταση και το άνοιγμα του, το Requiem εντοπίζει αυτόματα όλα τα αρχεία που βρίσκονται στην βιβλιοθήκη του iTunes με την τεχνολογία DRM. Όταν τελειώσει ο εντοπισμός όλων των αρχείων, ξεκινάει η κατάργηση του DRM από τα αρχεία. Κατά το τέλος την διαδικασίας το λογισμικό μεταφέρει στον κάδο απορριμμάτων τα αρχικά αρχεία DRM.

Πηγές[επεξεργασία]

https://digiex.net/threads/requiem-4-1-remove-itunes-drm-fairplay-from-music-video-and-books.11796/

https://drm-wizard.com/best-free-drm-removal-software.html#:~:text=Requiem%20is%20a%20well%2Dknown,phones%2C%20tablets%2C%20game%20consoles%E2%80%A6

https://www.tuneskit.com/reviews/requiem-4-1-drm-removal.html

Epubor ~ Μαούνη Όλγα[επεξεργασία]

Περιγραφή[επεξεργασία]

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αγορασμένων eBook. Το DRM δεν επιτρέπει την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την πλήρη χρήση του ψηφιακού περιεχομένου που έχει αγοραστεί. Διαμοιρασμός με άλλους χρήστες. Το DRM δεν επιτρέπει τον διαμοιρασμό ελεύθερα των eBooks σε άλλους χρήστες. Εάν διατηρηθεί το DRM πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες κοινής χρήσης. Αναγνώριση και ανάγνωση σε οποιαδήποτε συσκευή. Δεν υποστηρίζουν όλες οι συσκευές όλες τις μορφές eBook, αυτό οδηγεί στην χρήση περισσότερων προγραμμάτων ανάγνωσης eBook. Εκτύπωση eBook. Είναι δύσκολο με DRM να γίνει εξαγωγή του αρχείου και μετατροπή σε PDF. Προσφέρει 1 μήνα δοκιμαστική έκδοση και συνδρομή ανάλογη του χρόνου χρήσης και τον αριθμό εγκαταστάσεων σε υπολογιστές.

All DRM Removal[επεξεργασία]

Support OS: Windows 7/8/10 , Mac OS X 10.8 Καταργεί DRM από Adobe, Kindle, Sony eReader, Kobo για ανάγνωση αγορασμένων eBook από οπουδήποτε. Η εφαρμογή είναι ο συνδυασμός Kindle DRM Removal, Adobe EPUB & PDF DRM Removal, Nook DRM Removal και Kobo DRM Removal. Μπορεί να αφαιρέσει τέσσερις τύπους DRM, Amazon Kindle DRM, Nook DRM, Kobo DRM και Adobe Adept DRM (Google Play eBooks ), ενώ τα Apple iBooks δεν υποστηρίζονται. Αρχικά πρέπει να ρυθμιστεί η τοποθεσία που βρίσκονται τα eBook, έτσι ώστε όλα τα αρχεία που βρίσκονται στον προεπιλεγμένο φάκελο να φορτωθούν αυτόματα μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή. Στην αφαίρεση DRM από eBook όλα τα φορτωμένα αρχεία θα επεξεργασθούν αμέσως.Είναι δυνατή η αποκρυπτογράφηση βιβλίων μαζικά. Μπορούν να προστεθούν πολλά αρχεία κάθε φορά, ακόμη και εκατοντάδες μαζί μπορούν να διαχειριστούν ομαλά. Ο προηγμένος πυρήνας αποκρυπτογράφησης εγγυάται ταχεία επεξεργασία και υποστήριξη πολλαπλών μορφών eBook συμπεριλαμβανομένων των EPUB, PDF, AZW, KFX, AZW3, AZW4, Mobi, PRC, Topaz, TPZ για μεταφορά και διαμοιρασμό βιβλίων σε άλλους αναγνώστες. Η εφαρμογή αφαιρεί μόνο το DRM από το ebook για μετατροπή σε άλλη  μορφή , συνιστάται άλλο πρόγραμμα.

Nook DRM Removal[επεξεργασία]

Support OS: Windows 8 & 10 (Δεν πραγματοποιείται κατέβασμα βιβλίων Nook σε Window 7 ή Mac.) Αφαιρεί Nook DRM από αγορασμένα βιβλία Epub B&N Nook και επιτρέπει την αποκρυπτογράφηση τους. Λειτουργεί μόνο για το τρέχον Nook DRM και δεν εγγυάται ότι θα λειτουργήσει εάν το Nook αλλάξει το σχήμα DRM στο μέλλον. Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι η αφαίρεση Nook DRM, η μαζική μετατροπή και γρήγορη ταχύτητα μετατροπής, αυτόματη σάρωση και Sideloading. Ο χρήστης ακολουθεί τα παρακάτω βήματα: Αποστολή στοιχείων λογαριασμού Nook (Όνομα χρήστη και Κωδικός πρόσβασης) στην υποστήριξη Epubor μέσω support@epubor.com ή έναρξη ζωντανής συνομιλίας ή skype (epubor.alice@gmail.com). Λήψη κλειδιού Nook από την ομάδα Epubor. Τοποθέτηση του κλειδιού στο φάκελο Epubor _keys (User Center--Tools--Generate Keys-- Open). Στην κύρια διεπαφή του Nook DRM Removal μεταφέροντας τα βιβλία Nook από την αριστερή προς τη δεξιά στήλη, το DRM θα αφαιρεθεί και θα αναφέρει "Αποκρυπτογραφημένο" στο τέλος κάθε τίτλου βιβλίου.

Αφαίρεση DRM από Kobo KEPUB με Ultimate converter[επεξεργασία]

Support OS: Windows 7/8/10 , Mac OS X 10.8 Εντοπίζει αυτόματα την επιφάνεια εργασίας Kobo, συμπεριλαμβανομένων όλων των συγχρονισμένων βιβλίων KEPUB. Σε αντίθεση με το Calibre plugin που ζητά πρώτα να φορτωθεί ένα plugin και μετά να γίνει η αφαίρεση του DRM, το Epudor Ultimate όταν προστίθενται τα βιβλία, αφαιρεί σύντομα το DRM μεταφέροντας τα βιβλία στην δεξιά περιοχή. Το Calibre Obok DeDRM plugin μπορεί να δουλέψει μόνο με βιβλία DRMed Kepub και πρέπει πρώτα να ελεγχτεί εάν τα βιβλία έχουν DRM ή όχι και επίσης, δεν μπορεί να τα μετατρέψει σε epub. Ενώ το Ultimate μετατρέπει τα kepub αρχεία σε epub και μπορούν να ανοιχτούν και να διαβαστούν με οποιοδήποτε ePub reader, μπορούν επίσης να μεταφερθούν σε iPad για ανάγνωση με iBooks.Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι διαχείρισης των βιβλίων Kobo στον υπολογιστή. Με συγχρονισμό στον υπολογιστή μέσω λογισμικού Kobo ή κατέβασμα αρχείου ACSM από την ιστοσελίδα του Kobo και χρήση ADE για μετατροπή ACSM σε EPUB και στην συνέχεια κατάργηση του DRM από το αρχείο EPUB.Όμως δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ADE και εξουσιοδότηση Adobe ID υπάρχουν και πιο εύκολοι μέθοδοι όπως:Με εγκατάσταση Kobo στον υπολογιστή και σύνδεση στον λογαριασμό Kobo, τα αγορασμένα βιβλία θα εμφανιστούν και στην συνέχεια με το Epubor Ultimate αφαιρείται το Kobo DRM από τα βιβλία Kobo KEPUB.Εναλλακτικά, για αφαίρεση DRM από Kobo eReader, με σύνδεση του Kobo στον υπολογιστή μέσω USB, η Kobo συσκευή εντοπίζει τον υπολογιστή και πραγματοποιείται η σύνδεση. Με την εκτέλεση του Epubor Ultimate εντοπίζεται η συσκευή, μαζί με όλα τα βιβλία σε αυτήν και ακολουθεί η αφαίρεση DRM.

Epubor PDF DRM Removal -Adobe Digital Editions(ADE)[επεξεργασία]

Πρόκειται για λειτουργία ενσωματωμένη στο Epubor Ultimate. Επιλέγοντας την καρτέλα "Adobe", εντοπίζει όλα τα αρχεία PDF και τα εμφανίζει στην αριστερή στήλη, απλά σύροντας τα στην δεξιά στήλη το DRM καταργείται. Επίσης μπορούν να προστεθούν αρχεία από τον χρήστη. Τα PDF αποκρυπτογραφούνται αυτόματα όταν φορτώνονται. Αφαίρεσει το Adobe Adept PDF DRM από PDF χωρίς απώλειες. Καταργεί το DRM από τα PDF χωρίς να κάνει καμία αλλαγή στα αρχεία προέλευσης. Το περιεχόμενο, η μορφοποίηση και η διάταξη του αρχείου παραμένουν ανέπαφα. Μετά την αποκρυπτογράφηση διαβάζεται το PDF σε οποιαδήποτε υποστηριζόμενη συσκευή. Το Epubor PDF DRM Removal λειτουργεί μόνο για τα αρχεία PDF που προστατεύονται από το Adobe Adept DRM. Βιβλία που έχουν κατέβει από το Google Play Store και το Kobo Store υποστηρίζονται από το πρόγραμμα αρκεί τα αρχεία PDF να μπορούν να διαβαστούν στο ADE. Είναι ικανή η αποκρυπτογράφηση αρχείων PDF μαζικά. Μπορεί να αποκρυπτογραφήσει πολλά Adobe Adept DRM βιβλία PDF ταυτόχρονα.Η προστασία PDF DRM εμποδίζει τους χρήστες να το διαβάζουν σε άλλες συσκευές ή εφαρμογές εκτός από το ADE. Μπορούν να διαβαστούν μέσω Adobe Reader ή Foxit Reader, στις αποκλειστικά επικυρωμένες εκδόσεις ADE αλλά ο περιορισμός DRM εμποδίζει την εκτύπωση. Το ADE υλοποιεί ένα ιδιόκτητο σύστημα DRM που επιτρέπει την κοινή χρήση εγγράφων μεταξύ πολλών συσκευών και τον έλεγχο ταυτότητας χρήστη μέσω ενός αναγνωριστικού Adobe. Αφαιρώντας το DRM διαβάζεται οπουδήποτε και εκτυπώνεται ελεύθερα.

Αφαίρεση DRM από το Amazon Kindle[επεξεργασία]

Τα Kindle books έχουν το Kindle DRM του Amazon το οποίο περιορίζει τα βιβλία σε συσκευές Kindle. Για την ανάγνωση των βιβλίων σε μη-Kindle συσκευές, χρησιμοποιώντας το Epubor Ultimate και αφαιρώντας το DRM τα βιβλία διαβάζονται ελεύθερα , αντιγράφονται , δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας , εκτυπώνονται ή μοιράζονται. Τα βιβλία που έχουν κατεβαστεί μέσω Kindle για PC ή Mac εμφανίζονται κάτω από τη στήλη Kindle , ενώ τα βιβλία που λαμβάνονται μέσω συσκευών Kindle θα εμφανίζονται κάτω από τη στήλη Kindle Device μετά τη σύνδεση του Kindle reader στον υπολογιστή. Στην συνέχεια τα βιβλία μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν.

Amazon Kindle .AZW eBooks kindle(azw, prc, mobi)[επεξεργασία]

Η κατάργηση DRM από αρχεία AZW3 μπορεί να πραγματοποιηθεί με Online Kindle DRM Removal χωρίς εγκατάσταση λογισμικού στον υπολογιστή εντελώς δωρεάν.Ο χρήστης εισάγει τον σειριακό αριθμό Kindle , ανεβάζει αρχεία από το Kindle eReader, συνδέοντας το με τον υπολογιστή μέσω USB ,στη συνέχεια, η αποκρυπτογράφηση γίνεται αυτόματα στα αρχεία και όταν τελειώσει μπορούν να κατεβαστούν χωρίς να χρειάζεται να εισαχθούν προσωπικά στοιχεία ή διεύθυνση email. Επίσης, υποστηρίζει μαζική αποκρυπτογράφηση προσθέτοντας περισσότερα από ένα αρχεία στη διεπαφή με μεγάλη ταχύτητα επεξεργασίας και σε ελάχιστο χρόνο. Το Online Kindle DRM Removal έχει όμως ορισμένους περιορισμούς στο μέγεθος αρχείου: έως 10 MB και στην μορφή αρχείου .AZW3 για τα αρχεία από τη συσκευή Kindle eReader.

Πηγές[επεξεργασία]

https://www.bookrunch.com/top/drm_removal/ https://www.dvdfab.cn/resource/drm/free-drm-removal https://www.makeuseof.com/tag/ways-to-remove-drm-from-ebooks/ https://www.softpedia.com/get/Others/E-Book/ADE-DRM-Removal.shtml https://medium.com/@jovanabb/10-best-drm-removal-software-review-2020-d69c8314e13c https://www.epubor.com/ https://www.epubor.com/softwares.html https://www.epubor.com/remove-drm-from-adobe.html

Music Piracy - Γιώτης Δημήτριος[επεξεργασία]

FreeMe (Βίδρας Ιωάννης)[επεξεργασία]

Στις 23 Οκτωβρίου του έτους 2001 ένας χρήστης με όνομα Beale Screamer έκανε μία επίθεση στο DRM της Microsoft. Η επίθεση είχε σκοπό την ελευθέρωση των αρχείων ήχου με κατάληξη .wma. Στην ουσία αυτό που κατάφερε ο hacker ήταν, η απελευθέρωση των αρχείων ήχου από τα δεσμά του DRM. Σύμφωνα με δηλώσεις της Microsoft τα πληγέντα αρχεία ήταν αυτά που χρησιμοποιούσαν την έκδοση 7 του DRM της Microsoft και όσα αρχεία προστατεύονταν από την έκδοση 1 ήταν ακόμα προστατευμένα. Συμπληρωματικά σύμφωνα πάντα με την δήλωση της Microsoft, για να μπορέσει το hack να υλοποιηθεί, προϋποθέτει τουλάχιστον ένα αρχείο ήχου προστατευμένο από DRM, συνεπώς και νόμιμο να υπάρχει στον υπολογιστή του hacker.

Η ανάλυση[επεξεργασία]

Σύμφωνα με την ανάλυση του Beale Screamer, η τεχνολογία που χρησιμοποιούσε η Microsoft για το DRM ήταν, Κρυπτογραφία ελλειπτικών καμπυλών για την κρυπτογραφία του δημόσιου κλειδιού, Data Encryption Standards (DES) για τους κρυπτογραφικούς αλγορίθμους δέσμης (Block Cipher), Επίσης RCA για τους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους ροής (stream cipher) και τέλος SHA-1 για την διαδικασία hashing. Υπήρχε ακόμα ένας κρυπτογραφικός αλγόριθμος δέσμης ο οποίος δεν είχε ξαναχρησιμοποιηθεί. Ένα από τα πράγματα που δυσκόλεψε τον Beale Screamer ήταν ένα αντικείμενο το οποίο περιείχε δυαδικά δεδομένα και έστελνε τα δεδομένα συνεχώς, η κωδικοποίηση που χρησιμοποιούσε ήταν ο Base64. Η Microsoft βέβαια δεν χρησιμοποίησε το κανονικό αλγόριθμο αλλά μία παραλλαγή του Base64, οι παραλλαγές που χρησιμοποίησε ήταν αντί για τον χαρακτήρα ‘*’ να χρησιμοποιεί ‘/’ , και αντί για τον χαρακτήρα ‘!’ να χρησιμοποιεί ‘+’. Σε μερικές περιπτώσεις όπως αναφέρει στο κείμενο του ο Beale Screamer χρησιμοποιούσε ‘@’ αντί για ‘/’ και ‘%’ αντί για ‘!’. Η σημασία αυτής της μικρής αλλά αποτελεσματικής κωδικοποίησης ήταν, ότι αν κάποιος κακόβουλος χρήστης ήθελε να «σπάσει» την κρυπτογράφηση θα έπρεπε να φτιάξει ένα ή να βρει κάποιον αποκωδικοποιητή Base64 και όχι να χρησιμοποιήσει κάποιον ήδη υπάρχων με τον γνωστό αλγόριθμο. Ο Beale Screamer στην προσπάθεια του να σπάσει την κρυπτογραφία της Microsoft δημοσίευσε μία μικρή λίστα από κάποια σχετικά αρχεία. Τα αρχεία ήταν 2 με κατάληξη .dll, 1 με .key, 1 με .lic, 1 με .sst και 2 με .bla. Πιο συγκεκριμένα το drmv2clt.dll ήταν υπεύθυνο για την βασική λειτουργία του DRM version 2. Το δεύτερο dll ήταν το Blackbox.dll το οποίο παρείχε την βασική κρυπτογραφία, το IndlivBox.key κάνει ότι και το Blackbox.dll αλλά σε μεμονωμένο περιβάλλον. Το drmv2.lic είναι το αρχείο που παρείχε στο σύστημα τις άδειες χρήσης, και το drmv.sst ήταν στην ουσία μία ασφαλή κατάσταση για την κάθε άδεια χρήσης, το αρχείο v2ks.bla ήταν μία κρυπτογραφημένη αποθήκη κλειδιών (public και private), και τέλος v2ksndv.bla ήταν η απομονωμένη έκδοση του προηγούμενου αρχείου. Ο αλγόριθμος Η Microsoft σε μία προσπάθεια να διαχωρίσει τον αλγόριθμο της με σκοπό την μικρότερη πιθανότητα παραβίασης χρησιμοποιούσε έναν απλό αλγόριθμο για την κρυπτογραφία τον οποίο ο Beale Screamer ονόμασε MULTISWAP CIPHER. Η κρυπτογραφία του αλγορίθμου παρείχε ένα απλό block των 64 bit όπου χωριζόταν στην μέση και τα δύο μισά τα επεξεργαζόντουσαν σχεδόν ξεχωριστά. Όλες οι αριθμητικές λειτουργίες χρησιμοποιούσαν το αριθμητικό σύστημα ακεραίων αριθμητικών υπολοίπων 232. Για την κρυπτογραφία ελλειπτικής καμπύλης η Microsoft χρησιμοποιούσε μία δομή της αφηρημένης άλγεβρας που αποκαλείται δακτύλιος Zp όπου το p ήταν ένας πρώτος αριθμός μεγέθους 160bit.

Ηθικό ζήτημα[επεξεργασία]

Στο τέλος του μηνύματος του ο Beale Screamer απευθύνθηκε στις δισκογραφικές εταιρείες, στους χρήστες, και στην Microsoft, και μεταξύ άλλων δήλωσε προς τις δισκογραφικές: «να δώσετε περισσότερες επιλογές και όχι λιγότερες. Αν προσπαθήσετε να μας στερήσετε τα δικαιώματα μας, και προσπαθήσετε να μας υποδείξετε τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι, θα βρείτε μεγάλη αντίσταση.». Έπειτα απευθύνθηκε στους χρήστες λέγοντας ότι το λογισμικό που δημοσίευσε ήταν απλώς μία προσπάθεια να δείξει ότι υπάρχουν επιλογές πέρα από αυτές που δίνονται από τις δισκογραφικές, και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το λογισμικό για κακόβουλη χρήση με αποτέλεσμα το μήνυμα του να χάσει την αξία του. Απευθύνθηκε στην Microsoft και είπε ότι το πρόβλημα του δεν είναι με την τεχνολογία αλλά με την χρήση που γίνεται από τους εκδότες πολυμέσων. Τέλος προς τους δημιουργούς έγραψε ότι δεν πρέπει να φοβούνται τις νέες τεχνολογίες διάδοσης αλλά να τις ενστερνίζονται και ότι οι πολυεθνικές καρπώνονται την δημιουργικότητα τους.

Πηγές[επεξεργασία]

Screamers Message With the Code - csi.crypt Google Archive 18-10-2001

ComputerWorld Article 24-10-2001

Wikipedia Αλγεβρικός Δακτύλιος

Κρυπτογραφηκός αλγότιθμος δέσμης ελ

Κρυπτογραφικοι αλγόριθμοι ροης ελ

Audials AG ~ Τσιργωτάκης Παναγιώτης(4418239)[επεξεργασία]

Εισαγωγή[επεξεργασία]

Τα DRM (Digital Rights Management) έχουν γίνει στάνταρ σε όλες τις πλατφόρμες ροής (όπως Netflix, Spotify κλπ.), με σκοπό να αποτρέψουν την κλοπή και τη διανομή περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Το ζήτημα που δημιουργείτε, είναι ότι θέτει περιορισμούς στους καταναλωτές σχετικά με την πλατφόρμα στην οποία μπορεί να αναπαραχθεί το περιεχόμενο, ενώ τους απαγορεύουν να το μοιράζονται μετά την αγορά του. Πολλοί καταναλωτές ισχυρίζονται, ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την έννοια των δικαιωμάτων των καταναλωτών, καθώς δεν έχουν πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό τους, σχετικά με το πού και πότε θέλουν να το αξιοποιήσουν. Γι' αυτό τον λόγο έχουν δημιουργηθεί αρκετές εταιρίες οι οποίες αφαιρούν τα DRMs. Μια από αυτές είναι και η Audials.

Audials ΑG[επεξεργασία]

Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά το 1998 με το όνομα RapidSolution Software. Το 2002, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης της επιχείρησης, οδήγησε σε αυξημένη κεφαλαιοποίηση και έτσι μετατροπή της εταιρίας σε AG (δείτε τι σημαίνει το AG εδώ). Το 2004 η RapidSolution κυκλοφόρησε το Tunebite, ένα πρόγραμμα το οποίο προσέφερε λύση, καθώς και ανακούφιση στους καταναλωτές από τα μέτρα προστασίας από αντιγραφή, που χρησιμοποιούσαν οι πάροχοι ψηφιακής μουσικής. Στις αρχές του 2005, η RapidSolution η δημιούργησε μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων λογισμικού που ήταν διαθέσιμες μεμονωμένα και ως μέρος του Audials One από το 2006. Από το 2003 μέχρι και σήμερα η εταιρία διατηρεί μια θυγατρική της οποίας έχει το 100% των μετοχών στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, που χρησιμεύει ως κέντρο ανάπτυξης τεχνολογιών της εταιρείας. Έχει ενεργές συνεργασίες με αναπτυξιακούς εταίρους στην Κίνα και στην Ουκρανία, ενώ όλες της οι εφαρμογές πωλούνται στο διαδίκτυο σε πάνω από 100 χώρες. Η RapidSolution μετονομάστηκε σε Audials AG τον Ιούνιο του 2012 και η ανάπτυξη ολόκληρης της σειράς προϊόντων Audials για διάφορες πλατφόρμες συστήματος έχει γίνει από τότε το κύριο επίκεντρο της εταιρείας. Με πάνω από 10.000.000 χρήστες, η Audials AG (με το κορυφαίο προϊόν της Audials One) είναι σήμερα ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές λογισμικού Windows για νόμιμη ψηφιακή ψυχαγωγία από το Διαδίκτυο, για επεξεργασία, διαχείριση και διανομή πολυμέσων σε υπολογιστές, smartphones και tablets.

Tunebite[επεξεργασία]

Το Audials Tunebite είναι ένα πρόγραμμα all-in-one που επιτρέπει στον χρήστη να αντιγράψει και να μετατρέψει, αρχεία που προστατεύονται από DRM, ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όπου θέλει. Οι δύο κύριες λειτουργίες του είναι, η αντιγραφή αρχείων που προστατεύονται από DRM, αλλά και η μετατροπή αρχείων που βρίσκονται στην συσκευή του χρήστη (όποια αυτή και άμα είναι), σε άλλη μορφή. Η κατάργηση της προστασίας DRM είναι πιθανώς το κύριο σημείο πώλησης του Audials Tunebite, αλλά περιλαμβάνει και άλλες δυνατότητες, καθώς προσφέρει επίσης ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής, δημιουργό ήχου κλήσης, CD και DVD burner και τη δυνατότητα εγγραφής μουσικής και βίντεο κατά την περιήγηση στον Διαδίκτυο. Παρ' όλα αυτά η εφαρμογή χρειάζεται μια αρκετά σύγχρονη συσκευή για να "τρέξει", καθώς αξιοποιεί ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο πόρων της εκάστοτε συσκευής.

Audials One[επεξεργασία]

Το Audials One έχει σχεδιαστεί ως πρόγραμμα λήψης και μετατροπής μουσικής και ταινιών που, μέσω της συνδρομής του, σας επιτρέπει να κάνετε λήψη και αντιγραφή χωρίς φόβο παραβίασης των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων. Η χρήση της εφαρμογής είναι απλή, καθώς ο χρήστης χρειάζεται να πληκτρολογήσει απλά, το όνομα του τραγουδιού, και η εφαρμογή αυτόματα κατεβάζει το σχετικό τραγούδι από το YouTube ή το SoundCloud. Σε περίπτωση που το εκάστοτε τραγούδι υπάρχει μονάχα στο Spotify ή στο Deezer π.χ., το μόνο πράγμα που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να χρησιμοποιήσει την επιλογή εγγραφής μουσικής. Έτσι καταγράφει αυτόματα και μέσα λίγα δευτερόλεπτα ένα ιδιωτικό αντίγραφο υψηλής ποιότητας (τύπου MP3, ACC ή WMA), προσθέτοντας ταυτόχρονα τους στίχους του τραγουδιού. Παρόμοια διαδικασία ισχύει και για τα podcasts. Μια ακόμα δυνατότητα που προσφέρει η εφαρμογή, είναι η παρακολούθηση πάνω από 100 διεθνείς ζωντανές τηλεοπτικές ροές από όποια συσκευή και αν είναι ο χρήστης συνδεδεμένος.

Πηγές[επεξεργασία]

https://audials.com/en

https://audials.com/en/company-audials-ag/audials-copyright

https://audials.com/en/company-audials-ag/start.html

https://audials.com/en/audials-one-2021-edition

https://www.techuntold.com/is-it-legal-to-remove-drm/