Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια:Σελίδα συνομιλίας

Από Βικιβιβλία

Η σελίδα συζήτησης είναι μια ειδική σελίδα που αντιστοιχεί σε κάθε κανονική σελίδα των Βικιβλίων, στην οποία οι χρήστες μπορούν να συζητήσουν θέματα και να αφήσουν σχόλια που αφορούν στο θέμα της κανονικής σελίδας.

Σύνδεση και χρήση[επεξεργασία]

Με τη σελίδα συνομιλίας μίας σελίδας μπορείτε να συνδεθείτε πατώντας την ετικέτα "συζήτηση", δεύτερη από αριστερά στις ετικέτες που βρίσκονται πάνω από οποιαδήποτε σελίδα των Βικιβιβλίων.

Όπως και στις κανονικές σελίδες, και στις σελίδες συνομιλίας μπορείτε να κάνετε επεξεργασία πατώντας την ετικέτα "Επεξεργασία", ακριβώς δίπλα από την ετικέτα "συζήτηση" που σας οδήγησε στη Σελίδα συνομιλίας. Στις ήδη υπάρχουσες σελίδες συνομιλίας, ειδικότερα, εμφανίζεται δίπλα από την ετικέτα "Επεξεργασία" και ένας σταυρός, ο οποίος αν τον πατήσετε θα σας οδηγήσει σε ένα άδειο πλαίσιο κειμένου όπου μπορείτε να γράψετε το σχόλιό που θέλετε να εμφανιστεί στη σελίδα συζήτησης, και αυτό θα τοποθετηθεί αυτόματα στο τέλος της υπάρχουσας συνομιλίας. Εναλλακτικά μπορείτε να επεξεργαστείτε τη σελίδα και να προσθέσετε το σχόλιό σας όπου θέλετε.

Οδηγίες[επεξεργασία]

  • Υπογράφετε κάθε σχόλιό σας πατώντας το κουμπί υπογραφής () με τον κέρσορα τοποθετημένο στο τέλος του μηνύματος, ή γράφοντας τέσσερις περισπωμένες (~~~~) στο τέλος του μηνύματος.
  • Όταν απευθύνεστε σε άλλα μέλη των Βικιβιβλίων σε μια σελίδα συζήτησης, προσπαθείτε πάντα να είστε ευγενικοί και να κρατάτε τη συζήτηση στα σχετικά με το θέμα, ακόμα κι αν ο συνομιλητής σας δεν έχει την ίδια διάθεση.
  • Παρότι το σύστημα δίνει αυτή τη δυνατότητα στους χρήστες, ουσιαστικά δεν πρέπει να επεξεργάζεστε σχόλια άλλων χρηστών στις σελίδες συνομιλίας.
  • Η ανάγνωση των σελίδων συζήτησης γίνεται ευκολότερη αν εναλλασσόμενα τα σχόλια είναι γραμμένα με εσοχή (':' στην αρχή της παραγράφου) ή κουκκίδα ('*' στην αρχή της παραγράφου). Για λεπτομέρειες μορφοποίησης δείτε και εδώ.
  • Είναι θεμιτό και χρήσιμο να παραθέτουμε στη σελίδα συνομιλίας την πηγή μιας διόρθωσης που κάναμε στο κυρίως άρθρο.
  • Ποτέ μην μαρκάρετε ως "μικρή τροποποίηση" κάτι που γράψατε σε μια σελίδα συνομιλίας. Είναι εδώ για να το διαβάσουν όλοι, και αν το κάνετε όσοι έχουν ενεργοποιήσει την απόκρυψη μικρών τροποποιήσεων από την σελίδα πρόσφατων αλλαγών δε θα δουν το σχόλιό σας (εάν δεν βλέπετε την επιλογή "μικρή τροποποίηση" κάτω από το πλαίσιο κειμένου όταν επεξεργάζεστε μια σελίδα, δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, ή δεν έχετε συνδεθεί - δείτε εδώ για οδηγίες σύνδεσης στο λογαριασμό σας).
  • Εκτός κι αν απαντάτε σε ένα παλιότερο μήνυμα ή η σελίδα είναι χωρισμένη σε διάφορα θέματα-συζητήσεις, είναι καλό να τοποθετείτε το μήνυμά σας στο κάτω μέρος της σελίδας για να διευκολύνετε η αναγνωσιμότητα και η παρακολούθηση των συζητήσεων.