Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια:Τεχνικές ερωτήσεις

Από Βικιβιβλία

Γιατί το site είναι τόσο αργό;

Α. Οι εξυπηρετητές των έργων βίκι καλούνται διαρκώς και όλο και περισσότερο. Βρίσκονται συχνά σε υπερφόρτωση, παρά τις προσπάθειες βελτίωσης και την αγορά νέων μηχανημάτων.

Καμιά φορά μπορεί να συμβούν μηχανικές βλάβες ή ανθρώπινα λάθη που να προκαλέσουν μεγαλύτερες παύσεις στη λειτουργία τους.

Η αγορά πρόσθετων μηχανών γίνεται ανάλογα με τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε (κυρίως χάρη στις δωρεές). Παρ' όλ' αυτά, αυτές οι βελτιώσεις στην υποδομή δεν επιτρέπουν, προς το παρόν, στα έργα βίκι παρά την διατήρηση ενός σταθερού επιπέδου υπηρεσιών ενώ ο αριθμός χρηστών αυξάνεται ολοένα. Μόλις μπει ένας καινούργιος εξυπηρετητής σε λειτουργία, ο αριθμός χρηστών αυξάνεται έως τον κορεσμό του.

Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε το HTML;

Α. Καλή ερώτηση. Με δυο λόγια: για περισσότερη ευκολία, ασφάλεια και λιγότερο φόρτο για τον server. Μπορείτε πάντως να χρησιμοποιείτε και τις εντολές του HTML μαζί με τη γλώσσα σήμανσης (markup) wiki για καλύτερο έλεγχο της παρουσίασης των στοιχείων στο κέιμενό σας.

Πώς μπορώ να κατεβάσω ολόκληρο το περιεχόμενο των Βικιβιβλίων;

Α. Ρίξτε μια ματιά στο http://download.wikimedia.org/backup-index.html.

Υπάρχει πουθενά ένα βιβλίο χρήστη του λογισμικού;

Α. Υπάρχει στο meta:Help:Contents (κείμενο στα αγγλικά).

Μπορούμε να πάρουμε σχέδια ή φωτογραφίες από την αγγλική ή γαλλική βικιπαίδεια για να τις βάλουμε σε ένα άρθρο των Βικιβιβλίων;

Α. Εάν η εικόνα προέρχεται από το Wikimedia Commons, η εικόνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Εάν όχι, και εφόσον η εικόνα είναι υπό ελεύθερη άδεια χρήσης, και μόνο σ' αυτή την περίπτωση, εξακριβώστε την άδεια χρήσης και βάλτε την εικόνα στα Βικιβιβλία. Η δουλειά δεν μπορεί να γίνει αυτόματα, είστε υποχρεωμένος/η να την κάνετε μόνος/η σας (ένας λόγος είναι ακριβώς για να ερευνούν οι χρήστες την άδεια χρήσης προτού αντιγράψουν κάτι όπου νάναι). Πάντως, αποφεύγετε να 'ανεβάσετε' εικόνες στα Βικιβιβλία.

Δείτε τους κανόνες χρήσης εικόνων για περισσότερες πληροφορίες.