Τεχνική Νομοθεσία Για Μηχανικούς Πληροφορικής/Πατέντες Εκτός Ορίων

Από Βικιβιβλία

Πατέντα: LG τηλεχειριστήριο (Ραμάϊ-Τσούμας)[επεξεργασία]

Το 2010 η LG κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το τηλεχειριστήριο για Smartphone, μια εφαρμογή που σου προσφέρει την δυνατότητα να αποκτήσεις τον έλεγχο της τηλεόρασής σου μέσω τηλεφώνου. Αρχικά, ο χρήστης οφείλει να κατεβάσει την εφαρμογή από το ανάλογο κατάστημα εφαρμογών του δικού του λογισμικού του κινητού τηλεφώνου του. Έπειτα πρέπει ο χρήστης , να συνδεθεί μέσω της εφαρμογής με την τηλεόραση του και επιβάλλεται η τηλεόραση με την κινητή συσκευή να βρίσκονται στο ίδιο ασύρματο δίκτυο. Ώστε να επιτευχτεί αυτή η σύνδεση πρέπει να γίνει σύζευξη δια μέσω ενός κωδικού. Ο όποιος κωδικός εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης έπειτα από σάρωση της μετά το άνοιγμα της εφαρμογής. Βασικό ρόλο για τη σωστή χρήση αυτής της εφαρμογής καθιστά η μάρκα , δηλαδή, η τηλεόραση πρέπει αναγκαστικά να είναι LG . Επιπρόσθετα η εφαρμογή από το 2010 που αναρτήθηκε έχει υπέστη δυο μεγάλες αναβαθμίσεις μια το 2012 και μια το 2013 οι οποίες άλλαξαν και το όνομα της καθώς και τη χρήση της που επιτυγχάνεται μόνο με τα αντίστοιχα μοντέλα τηλεοράσεων. Ακόμη μια λειτουργιά της εφαρμογής είναι αυτή της συγχωνευμένης αναζήτησης που βοηθάει τους χρήστες τις να αναζητούν διάφορους πάροχους περιεχομένου με την χρήση μιας λέξης-κλειδί. Επιπλέον LG Smart τηλεόραση κυκλοφόρησε μαζί με διάφορες SmartShare επιλογές με τις οποίες ο κάθε χρήστης μπορεί να μοιράζετε τις το περιεχόμενο του μέσω άλλων συσκευών τεχνολογίας που μπορεί να κατέχει. Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιεί τις δυνατότητες που τις παρέχει η δύναμη του LG SmartShare με το να εισάγει τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στην LG Smart τηλεόραση του χρήστη κατευθείαν στο smartphone του. Επίσης το LG κοινωνικό κέντρο έχει γίνει επιτυχία γιατί επειδή έχει ενσωμάτωση δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στην τηλεόραση. Συνήθως οι χρήστες κατευθύνονται προς το κοινωνικό κέντρο για να μοιραστούν όλες τις καινούργιες αναβαθμίσεις τις εφαρμογής με τους φίλους τους. Η καινούργια εφαρμογή τοποθετεί μια πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών χωρίς όμως αυτό να συνεπάγει ότι κάτι που σας αρέσει από τις προηγούμενες εκδόσεις απουσιάζει. Εφόσον λοιπόν έχουν ελέγχει κάποια χαρακτηρίστηκα, η εφαρμογή σου επιτρέπει να παρακολουθείς ζωντανά τηλεόραση μέσω του κινητού τηλεφώνου που κατέχει ο κάθε χρήστης. Με αυτό τον τρόπο αν υπάρχει στην κατοχή σας μια LG Smart τηλεόραση και οποιοδήποτε εμπορικού σήματος smartphone, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην ξεκινήσετε και εσείς την εφαρμογή.

Πατέντα: Διατάξεις Στούντιο, Amazon[επεξεργασία]

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ – ΜΑΡΙΑ ΨΥΡΡΑ )

Η Amazon το Νοέμβριο του 2011 έκανε αίτηση για πατέντα με την ονομασία Διατάξεις σε στούντιο (Studio arrangement ) με αριθμό US 8676045 B1 . Με τους εφευρέτες Jeremy David Sawatzky, Christina L. Porter, Jeff Strauss ,Gil Blank η οποία εγκρίθηκε το 2014.
Η συγκεκριμένη πατέντα ισχυρίζεται ότι ένα στούντιο με δέκα πηγές φωτός, μία κάμερα, ένα λευκό φόντο και μία πλατφόρμα τοποθετημένα με έναν συγκεκριμένο τρόπο είναι ανακάλυψη της Amazon.

Η πλατφόρμα θα πρέπει να είναι τοποθετημένη στο κέντρο του στούντιο, δύο προβολείς θα πρέπει να είναι στα δεξιά της και δύο στα αριστερά της και να είναι στραμμένοι προς το λευκό φόντο, οι πέντε φωτισμοί θα πρέπει να είναι στο ταβάνι και στραμμένοι προς το λευκό φόντο επίσης, η κάμερα πρέπει να είναι μπροστά από την πλατφόρμα και ακριβώς πίσω της μία ακόμα πηγή φωτός. Η διαδικασία για να τραβηχτεί η φωτογραφία σύμφωνα με την Amazon στην συγκεκριμένη πατέντα είναι η εξής:

  • Ενεργοποίηση πλαϊνών φωτισμών.
  • Ενεργοποίηση εμπρόσθιου φωτισμού.
  • Τοποθέτηση του υποκείμενου στην ανυψωμένη πλατφόρμα.
  • Έναρξη της φωτογράφησης.


Η Amazon ισχυρίζεται πως η πατέντα της είναι πρωτοποριακή διότι το να τραβηχτεί φωτογραφία σε λευκό φόντο παλιότερα το επιτύγχαναν με πράσινο φόντο και έπειτα επεξεργασία της εικόνας ή του βίντεο ή προσθέτοντας ειδικά εφέ. Η πατέντα αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις διότι πολλοί δε συμφωνούν πως είναι πρωτοποριακή διότι χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από επαγγελματίες φωτογράφους και γενικότερα πως οι φωτογραφίες μπροστά από λευκό φόντο δεν είναι κάτι καινούργιο. Μία από τις πιο έντονες αντιδράσεις ήταν αυτή του Stephen Colbert του παρουσιαστή του Comedy Central. Αφότου κατέκρινε την κίνηση αυτή της Amazon, μετά είπε πως ακόμα και αν μία εφεύρεση δε βγάλει λεφτά το να κατηγορήσεις κάποιον ότι σου την έκλεψε θα βγάλει. Έπειτα ο Colbert έκανε αίτηση για πατέντα τις αιτήσεις πατεντών.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο καθηγητής Doug Manchee του τμήματος διαφήμισης και φωτογραφίας του τεχνολογικού ινστιτούτο του Rochester δήλωσε ότι πολλοί φωτογράφοι υπερβάλλουν επειδή η Amazon δεν έχει ζητήσει πατέντα για φωτογραφίες με ένα συγκεκριμένο φόντο αλλά έχει βγάλει πατέντα για συγκεκριμένες διατάξεις του studio.

Πηγές:[1],[2],[3],[4],[5]

Διάταξη για τη θεραπεία του λόξυγκα (ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ)[επεξεργασία]

Η διάταξη για τη θεραπεία του λόξυγκα αποτελεί μια πατέντα του Philip Charles η οποία κατατέθηκε το 2003 και εκδόθηκε το 2006 με αριθμό πατέντας 7062320. Η παραπάνω εφεύρεση έχει σκοπό να τονώσει γαλβανικά τα επιφανειακά κύλα πνευμονογαστρικά και φρενικά νεύρα ώστε να διακόψει το λόξυγκα. Για το λόγο αυτό η συσκευή αυτή χρησιμοποιεί μια κυπελλοειδή συσκευή η οποία έχει σχεδιαστεί για να συγκρατεί την υπερκατανάλωση νερού. Η συγκεκριμένη εφεύρεση περιλαμβάνει δύο ηλεκτρόδια τα οποία έχουν ενσωματωθεί μέσα στο σώμα του δοχείου. Όταν το δοχείο είναι γεμάτο με ηλεκτρικά πόσιμο αγώγιμο υγρό τα ηλεκτρόδια εμβαπτίζονται στο υγρό. Με τον τρόπο αυτό ένα ηλεκτρικό δυναμικό αναπτύσσεται από και μεταξύ των ηλεκτροδίων. Επιπλέον την ώρα της κατάποσης του υγρού από το δοχείο παράγεται δυναμική ενέργεια ή ιόντα η οποία διοχετεύεται προς τα χείλη, το στόμα ,το λαιμό και την κροταφική περιοχή του προσώπου του χρήστη προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την διακοπή του λόξυγκα.Λαμβάνοντας υπόψην τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πατέντας παρατηρούμε πως ο πιο εύστοχος τρόπος υλοποίησης της είναι η χρήση ενός δοχείου το οποίο είναι κατασκευασμένο από ένα μέταλλο βασισμένο σε άνθρακα με ένα συγκεκριμένο ηλεκτροχημικό δυναμικό που χρησιμεύει σαν πρώτο ηλεκτρόδιο και το δεύτερο ηλεκτρόδιο είναι ένα υλικό από κράμα χαλκού με ανόμοια ηλεκτροχημικά από τον άνθρακα.

Πηγές:http://www.google.com/patents/US7062320

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=7062320.PN.&OS=PN/7062320

Animal ear protectors US 4233942 A (Σπανός - Παπαδήμας)[επεξεργασία]

Η πατέντα που θα παρουσιαστεί στην εργασία έχει αριθμό US4233942 A και δημοσιοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1980. Ήταν μια εντελώς αχρείαστη συσκευή που σκοπό είχε να προφυλάσσει των αυτιών των ζώων, ιδιαίτερα των σκύλων με μακρύ κατσαρό τρίχωμα στα αυτιά, από τα υπολείμματα που πηγαίνουν σε αυτά την ώρα που το ζώο τρώει. Ο εφευρέτης φέρει το όνομα James D. Williams.

Πολλές συσκευές έχουν σχεδιαστεί για αυτό τον σκοπό, δηλαδή να προστατεύουν τα κεφάλια των ζώων, ακόμα και του ανθρώπου. Για παράδειγμα σε αθλήματα όπως το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, το χόκεϊ και άλλα οι αθλητές χρησιμοποιούν τέτοια προστατευτικά εξαρτήματα, τα οποία αυξάνουν την ασφάλειά τους. Γενικά η χρήση προστατευτικών μέσων του κεφαλιού είναι αρκετά διαδεδομένη και σε άλλες χρήσεις πέρα από την ασφάλεια. Μερικές τέτοιες χρήσεις είναι τα σκουφάκια ή τα προστατευτικά ακουστικά για το κρύο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι. Βέβαια η εν λόγω πατέντα έχει πάει την προφύλαξη της κεφαλής σε άλλο επίπεδο. Το να δημιουργήσει κάποιος μια προστατευτική συσκευή που να προφυλάσσει από υπολείμματα φαγητού δείχνει δύο πολύ σημαντικά πράγματα, το ένα είναι το μεράκι του εφευρέτη να δημιουργήσει και το άλλο η μη έλλειψη ελεύθερου χρόνου από τον ίδιο.

Η συσκευή έχει ένα σωληνοειδές μέλος, στο κάθε αυτί, το οποίο είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να απομακρύνει το κάθε αυτί, μακριά από το στόμα του κάθε ζώου. Βέβαια, αυτά τα δύο σωληνοειδή είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με ένα μεταλλικό έλασμα που περιτριγύριζε το κεφάλι του ζωντανού. Στην φωτογραφία που ακολουθεί στο τέλος της εργασίας είναι προφανής η λειτουργία της πατέντας. Με αυτή την μέθοδο ο εφευρέτης της συσκευής επιδιώκει να λανσάρει στην αγορά αυτήν την παράξενη συσκευή. Γίνεται όμως αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη εφεύρεση δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στην διατροφή του ζώου, δηλαδή να το εμποδίζει να φάει ή να πιει νερό γιατί μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υποσιτισμού. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η συγκεκριμένη πατέντα έχει δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα, το πρώτο είναι ότι είναι πολύ ελαφριά και το δεύτερο είναι ότι αν τοποθετηθεί σωστά δεν έρχεται σε επαφή ούτε με την τροφή του ζώου αλλά ούτε και με το νερό που θα πιεί μετά. Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από την χρήση της συσκευής είναι η πρόκληση εγκαύματος στα αυτιά ή στην περιοχή όπου στερεώνεται το έλασμα (γύρω από το κεφάλι). Αυτό αποφεύγεται με την χρήση οπών στο έλασμα, κάτι που δίνει την δυνατότητα στην θερμότητα, που παράγεται λόγω της τριβής που δημιουργείται από τις απότομες κινήσεις του ζώου, να διαφύγει στην ατμόσφαιρα. Οι ίδιος ο εφευρέτης της συσκευής πιστεύει ότι με την χρήση της συγκεκριμένης εφεύρεσης βελτιώνεται και η εξωτερική εμφάνιση του κατοικίδιου, βέβαια είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να μπορεί να πιστεύει σε ότι θέλει.

[[6]] Βιβλιογραφία [7]

Πατέντα Smoker's Hat (ΚΩΣΤΑΔΗΜΑΣ ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ)[επεξεργασία]


Την 25-5-1988 καταχωρήθηκε στον αρμόδιο οργανισμό των Ηνωμένων Πολυτειών αμερική με αριθμό πατέντας US07198335 ευρεσιτεχνία με το όνομα Smoker's hat, πρόκειται με λίγα λόγια για ένα καπέλο, το οποίο επιτρέπει το κάπνισμα προϊόντων καπνού , χωρίς να επηρεάζεται το περιβάλλον. Πρόκειται για ένα καπέλο το όποιο φοράει ο καπνιστής στο κεφάλι του και στο οποίο είναι προσαρμοσμένος ένας ανεμιστήρας για να παίρνει αέρα του περιβάλλοντος ( μολυσμένο ή μη) και στη συνεχεία εισάγεται στο προσώπου του καπνιστή , ο αέρας κατόπιν διηθείται προκειμένου να καθαριστεί και να απιονιστεί, ώστε να απομακρυνθούν τα διάφορα προϊόντα καύσης , όπως οσμές του καπνού και θετικά ιόντα από τον αέρα του περιβάλλοντος και αποβάλλεται από ένα σύστημα απομάκρυνσης, ενώ μπορεί και προαιρετικά να αρωματιστεί.


Πιο συγκεκριμένα, το φορητό σύστημα καπέλο, περιλαμβάνει μια προσωπίδα, η οποία επισυνάπτεται μέσα στο καπέλο και γύρω από το πρόσωπο του καπνιστή, όταν ο καπνιστής το φοράει. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται ένα κανάλι πρόσληψης του αέρα του περιβάλλοντος πάνω από το πρόσωπο του καπνιστή όταν το καπέλο φοριέται . Επιπλέον, μπορεί να παρέχεται θέση στήριξης του τσιγάρου αλλά και απόρριψης των στερών αποβλήτων του τσιγάρου (λειτουργεί δηλαδή και ως τασάκι). Ως εκ τούτου, το φορητό σύστημα καπέλο παρέχει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον που ανά πάσα στιγμή συλλαμβάνει και διατηρεί ουσιαστικά όλα τα απόβλητα τσιγάρο. Επίσης, η πρόσληψη ατμοσφαιρικού αέρα πραγματοποιείται μέσω ενός ανεμιστήρα ο οποίος λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η παρούσα εφεύρεση επιτρέπει στον χρήστη-καπνιστή πλήρη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα χέρια και τα χέρια του κατά τη διάρκεια του καπνίσματος χωρίς συνεχή επαφή των χειλιών με το τσιγάρο . Δηλαδή, το τσιγάρο μπορεί να υποστηρίζεται από τα μέσα σταδιοποίησης, και αποτεφρώνεται ή σβήνει στο δοχείο, μέσα στο ελεγχόμενο περιβάλλον του φορητού συστήματος καπέλο.


Για χρήση σε χώρους όπως εργοτάξια το καπέλο μπορεί να αποτελείται από κάποιο σκληρό υλικό, όπως ενισχυμένο πλαστικό, ή άλλα παρόμοια υλικά, για την πρόληψη των τραυματισμών του κεφαλιού του καπνιστή από την πτώση αντικειμένων.

Πατέντα αλλαγής χρώματος μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βάση πολιτιστικών στοιχείων κάθε χώρας[επεξεργασία]

Η πατέντα US7529804 B1 είναι μια μέθοδος αλλαγής χρώματος ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά και τη γεωγραφική θέση της χώρας του παραλήπτη. Φτιάχτηκε από τους Fang Lu, Susan Marie Cox, Janani Janaki Raman, Loulwa Salem και δημοσιεύθηκε στις 5 Μαΐου του 2009. Χρησιμοποιείται από την IBM (International Business Machines), μια διεθνή εταιρία μηχανών γραφείου.

Σε πολλές χώρες η κουλτούρα μιλάει για τις διαφορετικές ερμηνείες και σημασίες που έχουν τα χρώματα στη καθημερινή ζωή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κόκκινο χρώμα που στην κινεζική κουλτούρα που συμβολίζει την καλή τύχη ενώ σε άλλους πολιτισμούς, όπως στην Αμερική, συμβολίζει μια επικίνδυνη κατάσταση και χρησιμοποιείται σε πινακίδες κινδύνου. Αυτή η αλλαγή της ερμηνείας των χρωμάτων ενέπνευσε τους δημιουργούς αυτής της πατέντας.

Για να γίνει αυτήν η προσαρμογή χρωμάτων στο μήνυμα (e-mail) του παραλήπτη ακολουθούνται κάποια βήματα. Αρχικά, προσδιορίζεται ένα σταθερό χρώμα που θα υπάρχει αρχικά στο μήνυμα και μέσω κάποιων προσωπικών στοιχείων που έχει δώσει ο χρήστης, όπως η τοποθεσία του, καθορίζεται το χρώμα που καλύτερα εκπροσωπεί την κουλτούρα της χώρας του. Για να γίνει η καλύτερη αντιστοίχιση χρώματος - κουλτούρας, το πρόγραμμα ανατρέχει σε μια βάση δεδομένων η οποία απαρτίζεται από χρώματα και την σημασία τους για κάθε χώρα. Ύστερα γίνεται η επιλογή του κατάλληλου χρώματος και αυτό τοποθετείται στο μήνυμα. Η επιλογή χρώματος μπορεί να αφορά τα γράμματα του κειμένου ή το φόντο του μηνύματος ή των συνδυασμό των δυο. Εάν σε οποιαδήποτε περίπτωση τα στοιχεία που παρέχει ο παραλήπτης του μηνύματος δεν είναι αρκετά για να προσδιοριστεί το σωστό χρώμα, υπάρχει πάντα ένα ουδέτερο χρώμα το οποίο χρησιμοποιείται και βασίζεται στο γεγονός πως σε ένα μεγάλο ποσοστό χωρών δεν έχει κάποια σημασία.

Στόχος λοιπόν αυτής της πατέντας είναι να γίνεται η ανάγνωση των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου ευχάριστη και να δημιουργείται ένα θετικό περιβάλλον για των παραλήπτη ώστε να ανυπομονεί κάθε φορά να διαβάσει τα μηνύματα του.

Πατέντα:Μίξερ συνδεδεμένο με το διαδίκτυο(Νίκος Καμπίτσας-Παυλίνα Λάρου)[επεξεργασία]

Τον Αύγουστο του 2015 το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ κατοχύρωσε με αριθμό πατέντας US Patent No. 8,788,090 στον Leigh Rothschild ο οποίος έχει στην κατοχή του μια εταιρεία που ονομάζεται RCDI (Rothschild Connected Devices Innovations) η οποία είχε υποβάλει αίτηση για την πατέντα της το 2006 και έχει μια οικογένεια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχετικά με ένα σύστημα προσαρμογής προϊόντων. Η εφεύρεση είχε τη σύνδεση ενός είδους προϊόντος μίξερ εξ αποστάσεως με το διαδίκτυο το οποίο θα έδινε στους πελάτες τη δυνατότητα με χρήση εφαρμογής να κάνουν τις παραγγελίες και θα τους πρότεινε αν θέλουν να δημιουργήσουν ποτά ή σαμπουάν. Το σύστημα επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόσει τα υγρά με τα στερεά και τους παρέχει προτιμήσεις για να γίνει η ανάμειξη στην συσκευή, αλλά η εν λόγω πατέντα απορρίφθηκε διότι δεν περιλάμβανε κάποια δικτύωση ή τεχνολογία ποτοποιίας. Όμως το 2015 που δόθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην εφεύρεση, έλεγε ότι αν ένας απομακρυσμένος διακομιστής αποστέλλει μια αναφορά ενός προϊόντος προτίμησης από ένα προϊόν μέσω μιας μονάδας επικοινωνίας, θα είναι πατέντα της εταιρίας RCDI.

Η εταιρία δηλώνει ότι η πατέντα της ήταν ήδη γνωστή από το 2006 και για αυτό το λόγο έχει μηνύσει τις εταιρίες ADT η οποία έχει δημιουργήσει ένα προϊόν που ρυθμίζεται μέσω ενός θερμοστάτη, την TOSHIBA για την απομακρυσμένη λειτουργία των καμερών, την SHARP για την αποστολή σαρωμένων εγγράφων σε μια κινητή συσκευή και άλλες εταιρίες όπως η CISCO, διότι αναφέρει ότι παραβιάστηκαν οι πατέντες της, αλλά δε σταμάτησε μόνο εκεί, κινδυνεύει από μήνυση οποιαδήποτε άλλη εταιρία προσπαθήσει να πουλήσει προϊόντα που συνδέονται στο διαδίκτυο.

Η εν λόγω εφεύρεση κατακρίθηκε από πολλούς και κατηγορήθηκε το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Επίσης γράφτηκε ότι η συγκεκριμένη πατέντα ξεπερνάει τα όρια και χρειάζεται η ανάθεση αυστηρότερων μέτρων και λιγότερος χρόνος κατοχύρωσης, προκειμένου να βραβευτεί μια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η πατέντα της εταιρίας αυτής είναι σε κίνδυνο από μεγάλες επιχειρήσεις καθώς αυτές επιδιώκουν να γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Πηγές: http://techrights.org/2015/09/02/rcdi-troll/ http://arstechnica.com/tech-policy/2015/09/stupid-patent-of-the-month-internet-drink-mixer-vs-everyone/ https://www.eff.org/deeplinks/2015/08/stupid-patent-month-drink-mixer-attacks-internet-things http://osarena.net/internet-things-mixer-kai-patentes

Πατέντα:Banana Protective Device (Καλορογιάννης Πάνος- Ζμπήτας Δημήτρης)[επεξεργασία]

Η πατέντα η οποία παρουσιάζεται ονομάζεται banana protective device και έχει ως σκοπό την προστασία της μπανάνας από αρνητικές καταστάσεις όπως για παράδειγμα το μαύρισμα της ή τα χτυπήματά της από διάφορα ατυχήματα. Η συγκεκριμένη πατέντα δημιουργήθηκε από τον David Agulnic, η οποία είναι η μοναδική πατέντα που δημιούργησε. Η ανακοίνωση της πατέντας αυτής έγινε στις 9 Φεβρουαρίου του 2001 ενώ εμφανίστηκε στην αγορά στις 2 Σεπτεμβρίου του 2003. Η αρχική τιμή αυτής της πατέντας(banana protective device) ήταν αρκετά χαμηλή για την διευκόλυνση του καταναλωτή.Η συγκεκριμένη συσκευή αποτελείτε από δύο ομοιώματα μπανάνας τα οποία συνδέονται μεταξύ τους και εφαρμόζουν στο σχήμα της μπανάνας η οποία ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί. Στη συνέχεια τα δύο ομοιώματα συνδέονται μεταξύ τους με έναν μηχανισμό ο οποίος αποθηκεύει και ασφαλίζει την μπανάνα σε ένα περιβάλλον όπου είναι εντελώς ασφαλές για το συγκεκριμένο φρούτο. Η χρήση αυτής της συσκευής θα βοηθήσει τον καταναλωτή να μπορέσει να έχει τις μπανάνες του σε υγιή κατάσταση ακόμα και άμα χρειαστεί να μετακινηθεί από ένα μέρος σε ένα άλλο. Το υλικό το οποίο είναι κατασκευασμένο είναι ένα ελαστικό πλαστικό το οποίο εφαρμόζει με το συγκεκριμένο φρούτο που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Επίσης μία τελευταία αναβάθμιση που έγινε πάνω σε αυτή τη πατέντα ( banana protective device) είναι ότι εφαρμόστηκε μία νέα συσκευή στο σημείο που ασφαλίζεται η μπανάνα το οποίο διατηρεί μία συγκεκριμένη θερμοκρασία η οποία είναι η πιο κατάλληλη για να διατηρείται υγιέστατη. Ένα παράδειγμα για να εμπεδωθεί η χρησιμότητα της συσκευής είναι όταν ένας καταναλωτής πάει ένα ταξίδι ή μία εκδρομή και θέλει να κουβαλήσει ένα φρούτο όπως η μπανάνα η συγκεκριμένη πατέντα η οποία ασφαλίζει το φρούτο αυτό από δυσάρεστες καταστάσεις μπορεί να εξασφαλίσει το ευχάριστο γεύμα που θέλει να έχει ο συγκεκριμένος καταναλωτής. Τέλος το υλικό το οποίο αποτελείτε η συσκευή ασφάλισης μπανάνας είναι τελείως ανθεκτικό και είναι ασφαλές να το χρησιμοποιούν και μικρά παιδιά, εξάλλου η χρήση αυτής της πατέντας βασιζόταν περισσότερο σε μικρά παιδιά. Ακόμα η συσκευή που ορίζει την θερμοκρασία είναι σε θέση να την αλλάξει ο καταναλωτής έτσι ώστε να καλύψει τις θελήσεις και τα γούστα του κάθε καταναλωτή όσον αναφορά το πόσο κρύα ή ζέστη την θέλει ο καταναλωτής.

Παντέντα: Jewelry for animals (Κάμπαξης Λεωνίδας, Μπαγγέας Περικλής)[επεξεργασία]

Η πατέντα Jewelry for animals (Κοσμήματα για ζώα), με αριθμό δημοσίευσης US43533225 A, ανήκει στην Wanda S. Roger και δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 1982. Αφορά κοσμήματα τα οποία μπορούν να φορεθούν είτε καθημερινά από κατοικίδια είτε για ειδικές περιστάσεις, όπως διαγωνισμούς ομορφιάς. Παρόλα αυτά, η χρήση των συγκεκριμένων κοσμημάτων δεν περιορίζεται μόνο σε ζώα, αλλά πολλά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ανθρώπους.

Τα κοσμήματα αποτελούνται από δύο βασικά διακοσμητικά μέρη. Το πρώτο κομμάτι έχει έναν άξονα ο οποίος τοποθετείται στην τρύπα του αφτιού και το δεύτερο εφαρμόζει πάνω σε αυτό. Στις δύο άκρες του αφτιού τοποθετούνται δύο προστατευτικά που δεν ενοχλούν τα ζώα και έτσι δεν ξύνονται προκαλώντας διάφορες μολύνσεις στην περιοχή του αφτιού. Στα μέρη αυτά μπορούν να τοποθετηθούν επιπλέον μέρη από κοσμήματα ή να χρησιμοποιηθούν άλλα στη θέση τους.

Τα κοσμήματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αναδείξουν τη ομορφιά του κάθε ζώου. Για παράδειγμα, αν ένα κόσμημα απευθύνεται σε ένα σκύλο μπορεί να είναι κατάλληλο για καθημερινές εξόδους και για τις πιο επίσημες περιστάσεις υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθεί το ένα μέρος ή ακόμα να προστεθεί πάνω σε αυτό ένα άλλο που να αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπως ένα κόκκαλο στο κατάλληλο χρώμα για να κάνει αντίθεση με το τρίχωμα του.

Συνοψίζοντας μπορούμε να επισημάνουμε ό,τι η συγκεκριμένη πατέντα αφορά κοσμήματα κατάλληλα για χρήση από ζώα που να τα κάνει να δείχνουν όμορφα χωρίς να ενοχλούνται από αυτά.

Πηγή: http://www.google.com.pa/patents/US4353225

Πατέντα: Emoticon keyboard (US6629793 B1)(Σταμάτης Γρηγόριος - Μακρής Νικόλαος)[επεξεργασία]

Η πατέντα η oποία παρουσιάζεται, ονομάζεται emoticon keyboard με αριθμό δημοσίευσης US6629793 B1 επίσης έχει δημοσιευτεί και ως WO2003091034A1. Εφευρέτης της είναι ο Steve Miller και ο αρχικός δικαιοδόχος Westie Intellectual Properties Limited Partnership και ημερομηνία δημοσίευσης της είναι 7 Οκτωβρίου 2003.

Το internet άλλαξε την επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους δραματικά. Οι άνθρωποι πλέον μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους με e-mail, κλήσεις μέσω internet και αμεσα μηνύματα(chat applications). Ένα μεγάλο πρόβλημα της επικοινωνίας μέσω internet και ειδικά στα άμεσα μηνύματα (chat applications) ήταν ότι έπρεπε να πληκτρολογηθούν ολόκληρες λέξεις, που έπαιρνε χρόνο και δεν μπορούσαν να μεταφερθούν συναισθήματα όπως χαρά, λύπη, θυμός κ.τ.λ. Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν τα emoticons που είναι μικρές εικόνες ή σύμβολα που αναπαριστούν συναισθήματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στο κείμενο. Η λέξη emoticon προέρχεται από δυο αγγλικές λέξεις “emote” και “icon”. Πρωτοεμφανίστηκε το 19ο αιώνα σε αλληλογραφίες της εποχής αλλά σε ψηφιακή μορφή στο internet εμφανίστηκε το 1982 με τα πρώτα τότε emoticons  :-( (λύπη) και :-) (χαρά).

Το emoticon keyboard είναι μια επέκταση για το πληκτρολόγιο του ηλεκτρονικού υπολογιστή που σκοπό έχει την διευκόλυνση αποστολής emoticons χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να πληκτρολογήσει πολλά σύμβολα και να μπορεί να καταχωρήσει κάθε emoticon με ένα μόνο πλήκτρο. Προσαρμόζεται πάνω από το παραδοσιακό πληκτρολόγιο και διαθέτει διαφορετικό πλήκτρο για κάθε emoticon όπως φαίνεται στην φωτογραφία "desigh" παρακάτω. Το emoticon keyboard συνδέεται παράλληλα με το παραδοσιακό πληκτρολόγιο του ηλεκτρονικού υπολογιστή και με την βοήθεια ενός λογισμικού (driver) επικοινωνεί με το λειτουργικό σύστημα (Operating System) του Ηλεκτρονικού υπολογιστή και αυτό στη συνέχεια δίνει την εντολή στην εφαρμογή(application).Η εφαρμογή λαμβάνει το emoticon ή την συντομογραφία του για να εμφανιστεί το emoticon ή την εικόνα που αντιστοιχεί στην συντομογραφία που επιθυμεί ο χρήστης. Η διαδικασία παραγωγής του emoticon από την στιγμή που το πιέζει ο χρήστης φαίνεται επίσης στην εικόνα "operation" παρακάτω αναλυτικά.

Πηγές:http://www.google.com/patents/US6629793?hl=el&dq=emoticon+keyboard , https://en.wikipedia.org/wiki/Emoticon , http://patent.ipexl.com/US/06629793.html

Πατέντα: Συσκευή (κολάρο) για τον έλεγχο του φιδιού (US6490999 B1)(Χαραλαμπάκης Στυλιανός,Σιωμάδης Κωνσταντίνος)[επεξεργασία]

Τι είναι αυτή η πατέντα:

Είναι ένα κολάρο για φίδια το οποίο έχει ένα τμήμα που σχηματίζει ένα φυσικό περιλαίμιο όταν τυλίγεται γύρο από το τμήμα του σώματος του φιδιού.Το κολάρο αυτό είναι ελαστικό και εξυπηρετεί στο γεγονός ότι το φίδι έχει την ικανότητα να αλλάζει μέγεθος είτε λόγο της διατροφής του είτε λόγο της φυσικής του ανάπτυξης.Για τον λόγο αυτό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί κολάρο το οποίο να ταιριάζει στο μέγεθος του φιδιού ανά πάσα στιγμή.Το κολάρο αυτό επίσης αποτελείται από ένα σύστημα το οποίο σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα μέσο πρόσδεσης και ένα σύστημα το οποίο εξασφαλίζει πως το περιλαίμιο θα είναι μόνιμα στο σημείο του σώματος του φιδιού που εμείς θέλουμε.Το κολάρο αυτό δίνει ελευθερία στην κίνηση του φιδιού δίνοντας του την αίσθηση πως δεν το ελέγχει κανείς.

Αυτή η εφεύρεση έχει να κάνει κυρίως με τους ιδιοκτήτες φιδιών καθώς ήθελαν ένα μέσο με το οποίο να μπορούν μα ελέγχουν το φίδι τους για να μην χαθεί γιατί τα φίδια μπορούν πολύ εύκολα να μπουν σε κάποια τρύπα ή σε κάποιο θάμνο και να είναι πολύ δύσκολη έως και αδύνατη η απόπειρα να το ξανά πιάσεις. Επίσης ήθελαν να μπορούν να τα βγάλουν έξω από το σπίτι γιατί το φως του ήλιου είναι πάρα πολύ καλό για το δέρμα των φιδιών σε σχέση με κάποιο τεχνητό.Έτσι το κολάρο αυτό τους δίνει την δυνατότητα να βγάζουν τα φίδια τους για βόλτα όπως όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ανά τον κόσμο.

ΠΗΓΕΣ: https://www.google.com/patents/US6490999?dq=snake+walker&hl=el&sa=X&ved=0CB0Q6AEwAGoVChMI5oKBu-XbyAIVhZUsCh1noAZL


Παντέτα:Εξυπνο γάντι βοηθάει άτομα με αναπηρία όρασης (Ραπτοτάσιου Γεωργία - Καλαπανίδα Λαμπρινή)[επεξεργασία]

Υπάρχουν πολλές έξυπνες συσκεύες που έχουν δημιουργηθεί για να εξυπηρετούν κάποιους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διάφορα κινητικά η διανοτικά προβλήματα.Αυτές οι συσκευές κάνουν τη ζωή αυτών των ατόμων πιο εύκολη. Μία από αυτές τις συσκευές είναι ένα γάντι που έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει άτομα τα οποία είναι τυφλά στο να μπορούν να ψωνίζουν προιόντα από ένα σουπερμάρκετ. Το γάντι αυτό δημιουργήθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Penn State της Πενσυλβανίας. Το συγκεκριμένο γάντι βοηθάει τα άτομα με αναπηρία όρασης έχοντας τοποθετημένα πάνω του μία κάμερα και ένα μοτεράκι δονητή.Η κάμερα είναι ενσωματωμένη στο γάντι για να χρησιμοποιεί οπτική αναγνώριση και να ξέρει που βρίσκεται το κάθε αντικείμενο μέσα στο σούπερμάρκετ έτσι ώστε να μπορεί να κατευθύνει το χρήστη.Η κατεύθυνση του χρήστη γίνεται με τη βοήθεια του μοτεράκι δόνησης.Αυτό το μοτεράκι δονήται ανάλογα κάθε φορά με διαφορετική ένταση ώστε να καταλάβει ο χρήστης προς τα που να κινηθεί. Με το έξυπνο αυτό γάντι έχουν κάνει πειράματα αρκετά άτομα με αναπηρία όρασης έτσι ώστε με τη δικιά τους κριτική να μπορέσουν οι ερευνητές να προωθήσουν το προιόν και να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις και να ψάξουν καινούργιες ιδέες ώστε να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να βελτιωθεί περισσότερο το προιόν,καθώς επίσης και να σκεφτόυν που αλλού μπορεί να χρησιμοποιθεί αυτό το έξυπνο γάντι. Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι κάτι τέτοιο είχε ακουστεί από την εταιρία saumsung για μια δικιά της παντέτα ‘έξυπνο γάντι’ χωρίς όμως να έχει εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Πηγη:http://www.ubergizmo.com/2015/06/smart-glove-to-assist-blind-folks-when-they-shop-for-groceries/


Πατέντα:Ασανσέρ για αστροναύτες (ΚΑΜΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)[επεξεργασία]

Τον Ιούλιο του 2015 η εταιρία Τhoth Τechnology πήρε την έγκριση από την αμερικανική υπηρεσία χορήγησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας(USPTO) για την κατασκευή ενός ανελκυστήρα για αστροναύτες με το όνομα (ThothX Tower) με αριθμό 9085897 .Το ΤhothX Tower είναι ένας ανελκυστήρας τον οποίο εμπνεύστηκε ο Brendan Quinn και πρόκειται να έχει ύψος 20 χιλιόμετρων (12 μίλια) ακριβώς δηλαδή στα όρια της (στρατόσφαιρας). Στην κορυφή του πύργου όπως παρουσιάστηκε στα σχέδια θα λειτουργεί μια βάση εκτόξευσης διαστημόπλοιων .Ο λόγος για τον οποίο κρίνεται αρκετά σημαντική η κατασκευή του πύργου σύμφωνα με την πρόεδρο της εταιρίας Caroline Roberts είναι η σημαντική μείωση των εξόδων απογείωσης καθώς θα μειωθεί η απαιτούμενη προωθητική ισχύς που χρειάζονται τα σκάφη κατά 30% όπως και η ζήτηση πυραύλων. Όσον αφορά τη δομή του ThothX Tower θα αποτελείται από συναρμολογούμενα τμήματα τα οποία θα έχουν διαφορετική πίεση το ένα από το άλλο ώστε να επικρατούν συνθήκες βιώσιμες για τον άνθρωπο. Επίσης βασικός σκοπός της εταιρίας είναι να διαθέτει έναν ανελκυστήρα ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και την κορυφή συνολικό βάρος μέχρι 10 τόνους. Ακόμα κατά μήκος του πύργου θα υπάρχουν περιστρεφόμενα πτερύγια τοποθετημένα σε σύνθετη διάταξη ώστε να εξασφαλίζεται η αντοχή του στα ισχυρά ρεύματα αέρα. Η Τhoth Technology δεν έχει απoκλείσει βέβαια και το ενδεχόμενο ο πύργος να μην λειτουργεί μόνο για τα ερευνητικά διαστημικά ταξίδια αλλά και για άλλους σκοπούς όπως οι τηλεπικοινωνίες η ακόμα και σαν τουριστικό αξιοθέατο. Πάντως δεν είναι λίγοι επιστήμονες αυτοί που αμφισβητούν το κατά πόσο είναι δυνατό να κατασκευαστεί κάτι τέτοιο καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για την αντοχή των υλικών σε τόσο ακραίες καταστάσεις βαπτίζοντας το εγχείρημα ως μη εφαρμόσιμη ιδέα.


ΠΗΓΕΣ:http://www.theguardian.com/science/2015/aug/17/space-elevator-thothx-tower

http://techblog.gr/internet/thothx-tower-canadian-space-elevator-5793/

http://analitis.gr/kanadi-schediazoun-asanser-gia-astronaftes-ipsous-20-chlm/

VIDEO:https://www.youtube.com/watch?v=iEZq_tOtRNc

Μέθοδος αναβάθμισης γρασίδιου σε βίντεο παιχνίδια(ΜΙΛΙΛΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΑΘΗΝΑ)[επεξεργασία]

Η πατέντα με αριθμό US8529350 έχει ως σκοπό την αύξηση ρεαλισμού και ενδιαφέροντος του καταναλωτή σε βίντεο παιχνίδια. Η πατέντα αυτή ανήκει στον Utah ο οποίος βασίστηκε στα troll που κάνει η White Knucle's LLC και δημιουργήθηκε Οκτώβριο του 2002. Αυτές οι πατέντες χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση εξ αποστάσεως ενός παιχνιδιού το οποίο είναι βασισμένο και δομημένο στο πραγματικό κόσμο, όπως για παράδειγμα τον τραυματισμό ενός παίκτη ή και την αλλαγή γρασιδιού. Η πατέντα αυτή περιέχει παραμέτρους σε αθλητικά παιχνίδια και ενημερώνονται μέσω διαδικτύου. Ένας παίκτης βίντεο παιχνιδιού μπορεί να συνδεθεί με το διακοσμητή και να κατεβάσει τη παράμετρο. Αυτή η παράμετρος αποθηκεύεται και αλλάζει αυτό που επιλέξαμε ότι θέλει αλλαγή. Τέλος, αυτοί δεν έχουν φτιάξει κάποιον υπολογιστή η παιχνίδια ή κάποια ενημέρωση λογισμικού και πολύ απλά τα βάζουν με τη Electronic Art που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βίντεo παιχνιδιών για να τους κατηγορήσει για παραβίαση πατέντας.Η White Knucle's IP κατηγορεί την Electronic Arts για παραβίαση US Pat . Νο 8.529.350 με τίτλο « Μέθοδος και σύστημα για την αύξηση ρεαλισμός σε Video Games »,λέγοντας ότι λύνει αυτό το πρόβλημα με τη λήψη ενημερώσεων για το παιχνίδι με χαρακτηριστικά που βασίζονται σε αλλαγές στην πραγματική ζωή κατά παίκτες, ομάδες και χώρους. O White Knucle's καλεί τα τελευταία χρόνια NCAA FOOTBALL παιχνίδια και τα τελευταία 5 χρόνια του TIGERWOOD PGA TOYR παιχνίδια.

Το προστατευτικό κάλυμα βούρτσας βαφής αποτελεί μια πατέντα του Robert F. Landmeier με αριθμό δημοσίευσης US5465453 A . Η συγκεκριμένη πατέντα κατατέθηκε στις 11 Ιουλίου του 1994 στις Η.Π.Α. και δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1995. Καθώς πολλοί ελαιοχρωματιστές και ζωγράφοι έρχονται αντίμετωποι με διάφορα προβλήματα που αφορούν την συντήρηση των ακριβών και υψηλής ποιότητας πινέλων τους, ο Robert F. Landmeier προσέγγισε το θέμα σχεδιάζοντας αυτό το προστατευτικό κάλυμα. Η όλη πατέντα είναι απλά ένα, σκληρό στο κέντρο ενώ μαλακό και ευλίγιστο περιμετρικά, προστατευτικό υλικό σε σχήμα σταυρού διαμορφωμένο έτσι ώστε να διπλώνει και να καλύπτει την βούρτσα ή το πινέλο. Η πατέντα αυτή εχει δημιουργηθεί με σκοπό την αποθήκευση της βούρτσας για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου οι τριχες να μένουν παράλληλες προς ευθεία κατεύθυνση και ενωμένες μεταξύ τους. Το κάλυμα αυτό ακόμα μειώνει την συσσώρευση σκόνης και διάφορων σωματιδίων πάνω στην βούρτσα που μπορεί να αναμηχτούν μαζι με την μπογιά στην επόμενη χρήση. Η χειρολαβή του πινέλου περνάει μέσα απο μια τρύπα στην βάση του καλύματος, η οποία είναι τοποθετημένη στο κέντρο και απο πιο παχύ υλικό ώστε να μπορέσει να συγκρατίσει το βάρος. Επιπλέον απο τις άκρες και την πάνω πλευρά υπάρχουν αρκετά κενά για να περνάει αέρας, όταν διπλώσει το κάλυμα, όπου σύμφωνα με τον Robert F. Landmeier είναι απαραίτητος για τη σωστή συντήρηση τις τρίχας του πινέλου. Οπότε αφού το κάλυμα δεν είναι αεροστεγές ο ιδιοκτήτης δεν απαλάσεται από το να συνεχίσει να καθαρίζει καλά τις βούρτσες του, πριν τις αποθηκεύσει στο προστατευτικό κάλυμα, αλλιώς η μπογιά που εχει μείνει επάνω απο την τελευταία χρήση τους θα ξεραθεί και θα χαλάσει τις βούρτσες. Επίσης είναι δυνατή μια μικρή ρύθμιση κατα το ύψος έτσι ώστε να μπορεί να ταιριάξει σε περισσότερα μεγέθη βούρτσας.

Πηγή:http://www.google.com/patents/US5465453

Πατέντα προστασίας βούρτσας βαφής (Μακρής Δημήτρης - Μανασής Βάιος)[επεξεργασία]

Το προστατευτικό κάλυμα βούρτσας βαφής αποτελεί μια πατέντα του Robert F. Landmeier με αριθμό δημοσίευσης US5465453 A . Η συγκεκριμένη πατέντα κατατέθηκε στις 11 Ιουλίου του 1994 στις Η.Π.Α. και δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1995. Καθώς πολλοί ελαιοχρωματιστές και ζωγράφοι έρχονται αντίμετωποι με διάφορα προβλήματα που αφορούν την συντήρηση των ακριβών και υψηλής ποιότητας πινέλων τους, ο Robert F. Landmeier προσέγγισε το θέμα σχεδιάζοντας αυτό το προστατευτικό κάλυμα. Η όλη πατέντα είναι απλά ένα, σκληρό στο κέντρο ενώ μαλακό και ευλίγιστο περιμετρικά, προστατευτικό υλικό σε σχήμα σταυρού διαμορφωμένο έτσι ώστε να διπλώνει και να καλύπτει την βούρτσα ή το πινέλο. Η πατέντα αυτή εχει δημιουργηθεί με σκοπό την αποθήκευση της βούρτσας για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου οι τριχες να μένουν παράλληλες προς ευθεία κατεύθυνση και ενωμένες μεταξύ τους. Το κάλυμα αυτό ακόμα μειώνει την συσσώρευση σκόνης και διάφορων σωματιδίων πάνω στην βούρτσα που μπορεί να αναμηχτούν μαζι με την μπογιά στην επόμενη χρήση. Η χειρολαβή του πινέλου περνάει μέσα απο μια τρύπα στην βάση του καλύματος, η οποία είναι τοποθετημένη στο κέντρο και απο πιο παχύ υλικό ώστε να μπορέσει να συγκρατίσει το βάρος. Επιπλέον απο τις άκρες και την πάνω πλευρά υπάρχουν αρκετά κενά για να περνάει αέρας, όταν διπλώσει το κάλυμα, όπου σύμφωνα με τον Robert F. Landmeier είναι απαραίτητος για τη σωστή συντήρηση τις τρίχας του πινέλου. Οπότε αφού το κάλυμα δεν είναι αεροστεγές ο ιδιοκτήτης δεν απαλάσεται από το να συνεχίσει να καθαρίζει καλά τις βούρτσες του, πριν τις αποθηκεύσει στο προστατευτικό κάλυμα, αλλιώς η μπογιά που εχει μείνει επάνω απο την τελευταία χρήση τους θα ξεραθεί και θα χαλάσει τις βούρτσες. Επίσης είναι δυνατή μια μικρή ρύθμιση κατα το ύψος έτσι ώστε να μπορεί να ταιριάξει σε περισσότερα μεγέθη βούρτσας.

Πηγή:http://www.google.com/patents/US5465453

Πατέντα:Μέθοδος επικάλυψης μερικής φαλάκρας (US 4022227 A) (ΚΟΛΑΞΗ-ΛΑΓΓΟΥΡΑ)[επεξεργασία]

Στιγμιότυπα μεθόδου

Γι' αυτούς τους ανθρώπους που είναι μερικώς φαλακροί και επιθυμούν να καλύψουν τη γυμνή περιοχή της κεφαλής τους η μεταμόσχευση μαλλιών, η εμφύτευση μαλλιών και τα περουκίνια είναι κάποιες από τις πιο χρησιμοποιούμενες λύσεις. Το κόστος επικάλυψης με μία από αυτές τις μεθόδους μπορεί να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες ευρώ έως κάποιες χιλιάδες, ανάλογα με τη μέθοδο και τα οικονομικά μέσα. Ειδικά στην περίπτωση της περούκας τα έξοδα για την φροντίδα είναι ήδη αρκετά.
Προφανώς άτομα τα οποία δεν διαθέτουν τη οικονομική άνεση δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος αυτών των μεθόδων. Ως εκ τούτου αυτό το άτομο έχει περιορισμένες επιλογές, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσει τα δικά του μαλλιά για να καλύψει τη φαλακρή περιοχή. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την ικανότητα να δημιουργούνε σωστά το δικό τους στυλ μαλλιών που ταιριάζει στο πρόσωπό τους με αποτέλεσμα οι περισσότερες προσπάθειες να οδηγούνε σε ένα απλό βούρτσισμα των μαλλιών προς την αριστερή ή τη δεξιά κατεύθυνση.
Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει η πατέντα επικάλυψης μερικής φαλάκρας υπ' αριθμόν US 4022227 A. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί τα υπόλοιπα μαλλιά γύρω από τη φαλακρή περιοχή στο κεφάλι ενός ατόμου. Τα μαλλιά σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να είναι περίπου 3-4 ίντσες ώστε να καλυφθεί όλη η φαλακρή περιοχή.
Για την υλοποίηση της μεθόδου αυτής της εφεύρεσης τα μαλλιά γύρω από τη φαλακρή περιοχή διαιρούνται επί το πλείστον σε τρία τμήματα. Τα δύο τμήματα είναι ένα σε κάθε πλευρά της κεφαλής, ενώ το τρίτο τμήμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τα μαλλιά που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη βουρτσίζονται πάνω από την φαλακρή περιοχή εναλλάξ ένα από κάθε πλευρά χρησιμοποιώντας σπρέι μαλλιών για την στήριξή τους. Το ανώτερο τμήμα μπορεί να χτενιστεί ανάλογα με το προσωπικό γούστο του καθενός.
Ο σκοπός της παρούσας εφεύρεσης είναι να παρέχει στα άτομα αυτής της κατηγορίας μία απλή και άκρως οικονομική μέθοδο για την κάλυψη της φαλάκρας χρησιμοποιώντας μόνο τα δικά τους εναπομείναντα μαλλιά ξεφεύγοντας από τα στερεότυπα χτενίσματα.

Πατέντα: Συσκεύη σβησίματος κεριών τούρτας γενεθλίων. (ΘΑΚΑ - ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ)[επεξεργασία]

Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό US3168983 υποβλήθηκε απο τον Paul Bosak το 1963. Η συσκευή αυτή δημιουργήθηκε για την ανάγκη σβησίματος κεριών τούρτας γενεθλίων απο μικρά παιδιά τα οποία δεν μπορούν να φυσήξουν αρκετά δυνατά ώστε να σβήσουν τα κεριά της τούρτας. Επίσης προστατεύει απο τον οποιονδήποτε κίνδυνο πυρκαγιάς, όσο μικρός και αν είναι αυτός, γιατί ως γνωστών τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν μειωμένη αντίληψη και είναι εξαιρετικά απρόσεκτα. Η εφεύρεση στην όψη μοιάζει σαν ένα μακρόστενο καμπυλωτό δοχείο το οποίο έχει μια βάση στο κάτω μέρος της για να στηρίζεται. Το δοχείο αυτό μπορεί να είναι ξύλινο, πλαστικό ή ακόμα και μεταλλικό. Στο εσωτερικό αυτής της συσκευής υπάρχει ένα μεταλλικό δοχείο με συμπιεσμένο αέρα. Επίσης υπάρχει μια ράβδος που προεξέχει στη κορυφή του δοχείου η οποία φτάνει μέχρι το μεταλλικό δοχείο που το πιέζει για να ενεργοποιηθεί το σύστημα και να εξέλθει ο συμπιεσμένος αέρας. Προς την κορυφή του δοχείου υπάρχει μια σχισμή που μοιάζει με ανθρώπινο στόμα απο το οποίο βγαίνει και ο αέρας της συσκευής. Γενικά η όψη του είναι ένα πρόσωπο με ανθρώπινα χαρακτηριστικά για να θεωρείται και φιλικό στα μικρά παιδιά. Η συσκευή εκτός απο μορφή ανθρώπινου προσώπου βγαίνει και σε μορφή ζώου ή αντικειμένων όπως κανόνι, στρατιωτάκι κ.α. Η συσκευή αυτή χρησιμοποιείται συνήθως σε παιδικά πάρτυ γενεθλίων, παιδιών πολύ μικρής ηλικίας και είναι χρήσιμη στο να αποτρέψει τυχόν ατύχημα των παιδιών αυτών. Η συσκευή είναι εξαιρετικά οικονομική τόσο ως προς τα υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένη όσο και στην κατασκευή της. Τις περισσότερες φορές μάλιστα που έχει χρησιμοποιηθεί ήταν για μια μόνο χρήση διότι λίγοι είναι αυτοί που θα μπουν στον κόπο να αλλάξουν το εσωτερικό δοχείο με τον συμπιεσμένο αέρα, οι περισσότεροι όπως είναι φυσικό θα προτιμήσουν να αγοράσουν ένα καινούργιο.

Πατέντα Beardo: Σκουφάκι για τα γένια. (Μπαλάνος Κωνσταντίνος-Κολιός Χρυσοβαλάντης)[επεξεργασία]

Το Beardo, το καπέλο-γενειάδα, είναι το πνευματικό τέκνο του Jeff Phillips. Όντας γεννημένος στον Καναδά, ο Jeff είναι ενθουσιώδης με τον χειμώνα και έχει πάθος για το σνόουμπορντ. Έτσι ο Jeff έχει συμμετάσχει σε ερασιτεχνικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο και κάπως έτσι σκέφτηκε το πρώτο Beardo στο Whistler της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά το 2007, ενώ βρισκόταν στη κορυφή του βουνού Blackcomb, στην πίστα ‘’7ος ουρανός’’. Αν και αυτό το πρώτο πρωτότυπο έγινε χρησιμοποιώντας ένα παλιό πλεκτό κασκόλ και απείχε πολύ από το τέλειο, έχει τελειοποιηθεί σημαντικά στην πρωτοποριακή και πλήρως κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του σχεδιασμού που βλέπει ο κόσμος σήμερα. Η εταιρεία Beardowear ξεκίνησε στο Τορόντο του Καναδά και σχεδιάζει καπέλα, καπέλα-γενειάδα, σκουφάκια, και άλλα αξεσουάρ. Πλέον η εταιρεία παρέχει και πλήρη εξοπλισμό για τα χειμερινά αθλήματα, αποτελώντας την κορυφαία εταιρεία στα χειμερινά είδη. Το 2011, Beardowear χαρακτηρίστηκε ως κύριος παρουσιαστής στο "Den Dragons" τηλεοπτική σειρά του Καναδά σχετικά με τη διασυνοριακή συνεργασία. Ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρίας ήταν το «Beardo καπέλο-γενειάδα», η οποία ήταν η πρώτη του είδους της, με πτυσσόμενη, αποσπώμενη και ρυθμιζόμενη γενειάδα. Η Beardowear κατέχει πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για αυτό το σχέδιο γενειάδα-καπέλο καθώς και για άλλα αυθεντικά προϊόντα της στον Καναδά, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία , την Αυστραλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα καπέλα-γενειάδα Beardo και άλλα προϊόντα τους πωλούνται σήμερα μέσω του online κατάστημά της εταιρίας και είναι επίσης διαθέσιμα μέσω διαφόρων εμπόρων λιανικής πώλησης, καταστήματα ειδικότητας και άλλα online καταστήματα. Τον Ιούνιο του 2011, η Beardowear εμφανίστηκε στην εφημερίδα Globe and Mail, η οποία παραθέτει την εταιρεία ως μία από τις κορυφαίες δώδεκα καναδικές μικρές επιχειρήσεις. Μόλις τα πρώτα σχέδια από το σκουφάκι-γενειάδα τέθηκαν στο κοινό, η εταιρία δεν πραγματικά τι να περιμένει, αλλά η απάντηση τα είπε όλα. Έγιναν πολύ γρήγορα αποδεκτά από ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων και όχι μόνο σκιέρ και snowboarders, όπως πιστευόταν αρχικά. Καθώς ο σχεδιασμός άρχισε να αποκτά κάποια αναγνώριση και αποδοχή, όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να ενδιαφέρονται και μάλιστα πολλοί από αυτούς εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους και άρχισαν να το χρησιμοποιούν για τη δουλειά. Στόχος της εταιρίας είναι να κρατήσει το Beardowear στη μόδα και φρέσκο από την συνεχή εισαγωγή νέων σχεδίων και νέων καινοτόμων προϊόντων, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα.

Πατέντα Apple:Η Apple πατεντάρει τις ορθογώνιες ηλεκτρονικές συσκεύες.(Τσίπας Σπυρίδων Χρηστάκης Κωνσταντίνος)[επεξεργασία]

Η πατέντα no. D670286[1] έχει κατοχυρωθεί από την εταιρία Apple Inc.Καταχωρήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 2010, αλλά δεν έγινε δεκτή πάρα μόνο μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 2012.Οι εφευρέτες της είναι οι Jody Akana, Bartley K. Andre, Daniel J. Coster, Daniele De Iuliis, Evans Hankey, Richard P. Howarth, Jonathan P. Ive, Steve Jobs, Duncan Robert Kerr, Shin Nishibori, Matthew Dean Rohrbach, Peter Russell-Clarke, Christopher J. Stringer, Eugene Antony Whang και Rico Zorkendorfer. Η πατέντα αυτή ουσιαστικά περιγράφει το βασικό σχήμα της πρώτης ταμπλέτας που κατασκεύασε ο τεχνολογικός κολοσσός, ονόματι iPad.

Η εν λόγω πατέντα, σύμφωνα πάντα με την εταιρία, προστατεύει το καινοτόμο design του iPad, και αποτρέπει τους ανταγωνιστές της από την σχεδίαση κάθε τύπου ηλεκτρονικής φορητής συσκευής ορθογώνιου σχήματος με στρογγυλεμένες γωνίες. Όπως ο καθένας μας μπορεί να φανταστεί, το εύρος της πατέντας αυτής καλύπτει αν όχι όλες, τουλάχιστον έναν τεράστιο αριθμό φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, είτε τύπου ταμπλέτας, είτε τύπου smartphone. Λογικό είναι μετά την αποδοχή αυτή της πατέντας, να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από καταναλωτές όσο και από αντίπαλες εταιρίες, των οποίων τα προϊόντα που σε πολλές περιπτώσεις είχαν κυκλοφορήσει πολύ πριν το πρώτό iPad, βρέθηκαν να την παραβιάζουν.

Η Apple έχει ήδη στην κατοχή της πατέντες που έχουν σχέση με το design τόσο του iPad, όσο και του iPhone, οι οποίες όντως προστατεύουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα των συσκευών της, όπως είναι το home button, η καμπύλη στο πίσω μέρος των συσκευών, η τοποθεσία των πλήκτρων έντασης, σίγασης και οι θύρες, αλλά η συγκεκριμένη πατέντα παραλείπει όλα τα παραπάνω για να εξασφαλίσει την προστασία του σχήματος των συσκευών. Είναι γεγονός ότι πρόκειται για μια πατέντα με υπερβολικά ευρύ φάσμα, η οποία έχει προκαλέσει πολλές διαφωνίες σε δικαστικές διαμάχες, εγείροντας έτσι το εξής ερώτημα: Είναι δυνατόν σε μια εποχή που η καινοτομία σε τεχνολογικούς τομείς είναι τόσο σημαντική, να καθυστερείται η ανάπτυξη ολοένα και καλύτερων ηλεκτρονικών συσκευών από μια πατέντα τόσο απλοϊκή ; Φυσικά όλο αυτό έχει νόημα μόνο αν η Apple έχει στόχο να χρησιμοποιήσει την πατέντα αυτή ενάντια των ανταγωνιστών της, κίνηση που κατά την κοινή γνώμη θα ήταν ανούσια και άσκοπη . Ωστόσο, δεδομένου του παρελθόντος της εταιρίας τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο .


Πηγες: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2229878/Apple-patents-rectangle-Tech-giants-intellectual-property-wars-new-twist-granted-rights-iPad-shape.html

         http://www.theverge.com/2012/11/7/3614506/apple-patents-rectangle-with-rounded-corners

Πατέντα Ομπρέλα για σκύλους(Αλέξανδρος Βρούτσης-Μπουλλάρι Μάριο)[επεξεργασία]

Κάποια σκυλιά δεν τα νοιάζει η βόλτα κατά την διάρκεια βροχόπτωσης. Κάποια όμως τα ενοχλεί. Η βόλτα στη βροχή δεν είναι η πιο ευχάριστη διαδικασία, αλλά δεν μπορεί το σκυλί να παραμείνει κλεισμένο όλη την ημέρα στο σπίτι.Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 5 βαθμούς Κελσίου, όσο και να βρέχει το σκυλί που έχει κάνει όλα του τα εμβόλια δεν πρόκειται να αρρωστήσει. Οπότε τα αφεντικά μπορούν να πάρουν την ομπρέλα τους και να βγάλουν βόλτα το σκύλο τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Εξάλλου, όταν ο σκύλος τινάζεται απομακρύνει έως και το 70% του νερού από τη γούνα του. Άρα, ένα σκούπισμα με πετσέτα μόλις μπει στο διαμέρισμα αρκεί για να είναι εντάξει. Εάν πάλι το σκυλί είναι ήσυχο στη βόλτα, μπορεί να το βγάλει ο ιδιοκτήτης του με ομπρέλα ειδική για σκύλο.Πρόκειται για μια ομπρέλα ειδικά σχεδιασμένη για να προστατεύει τους μικρούς φίλους από τη βροχή.Η άκρη της ομπρέλας έχει μια θηλιά για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να δέσει το λουρί και να το κρατάει, με την ομπρέλα να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον σκύλο.Είναι ένα αστείο και δεν είναι και χρήσιμο εργαλείο.Το βασικό δεδομένο σε κάθε περίπτωση είναι ότι δεν υπάρχει πιο ευχάριστη και σημαντική διαδικασία για το σκύλο, σε όποια ηλικία και εάν βρίσκεται, από τη βόλτα του.Και δεν είναι μόνο για τον σκύλο σημαντική, αλλά και για το αφεντικό. Αν το σκυλί δεν βγαίνει βόλτα θα αντιδρά άσχημα, θα γαβγίζει, θα τρώει μαξιλάρια, θα συμπεριφέρεται παράξενα (ή ανεξήγητα για πολλά αφεντικά).Ούτε και το μπαλκόνι είναι λύση και επιπλέον είναι παράνομο. Με τη βόλτα, εκτός του ότι εκτελεί τις βασικές του ανάγκες, εξωτερικεύει και την ενέργειά του, οπότε μετά η συγκατοίκηση είναι απόλαυση.Για τους παραπάνω λόγους εφευρέθηκε η ομπρέλα για σκύλους από τον Hammacher Schlemmer ο οποίος θέλησε να λύσει το πρόβλημα που είχε ο δικός του σκύλος στην βροχή. Να σημειωθεί ότι αυτή η πατέντα έχει πάρει άδεια ευρεσιτεχνίας με αριθμό US 6871616

πηγές: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1362526/Dogbrella-For-pampered-pooch-everything.html

http://thebark.com/content/dogbrella

http://techcrunch.com/2011/03/01/pure-genius-the-dogbrella/

Πατέντα: Εκτοξευόμενο κάθισμα για ελικόπτερο (Χαλβατζόπουλος Δημήτρης - Ξανθόπουλος Θανάσης)[επεξεργασία]

Η πατέντα με νούμερο WO 2010018561 A1 δημοσιεύτηκε από τους Chibbi Naaman και Itshak Ron Ben. Οι δημιουργοί της πατέντας εμπνεύστηκαν από τις αντίστοιχες ευρεσιτεχνίες εκτοξευόμενων καθισμάτων αεροπλάνων και είχαν ως στόχο την άμεση εκκένωση ελικοπτέρου σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος. Ο μηχανισμός αυτός δημιουργήθηκε κυρίως για τα μαχητικά ελικόπτερα,σε περιπτώσεις όπου η ύπαρξη του μπορούσε να σώσει ζωές. Το Kamov Ka-50 ήταν το πρώτο ελικόπτερο το οποίο διέθεται μηχανισμό εκτοξευόμενου καθίσματος καθώς και εκρηκτικά τοποθετημένα στους έλικες του αεροσκάφους για προγραμματισμένη έκρηξη έτσι ώστε να γίνει αποφυγή σύγκρουσης με τον πιλότο κατά την εκτόξευση. Βέβαια η συγκεκριμένη πατέντα δεν εξελίχθηκε περαιτέρω διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ατυχήματος όπως μη συγχρονισμένη έκρηξη των ελίκων , βλάβη κατά την εκτόξευση του καθίσματος,η οποία δεν λαμβάνει μέρος, ή πιθανός συνδυασμός και των δυο. Η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία παρόλο που δημιουργήθηκε με σκοπό την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των πιλότων ελικοπτέρων, κάθε άλλο παρά αυτό έκανε. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες ακόμα και σε δοκιμαστικές πτήσεις οι ζωές των πιλότων ήρθαν σε κίνδυνο εξαιτίας της συγκεκριμένης πατέντας. Επίσης παρακινδυνεμένη ήταν και η ιδέα τοποθέτησης εκρηκτικών στους έλικες του ελικοπτέρου διότι υπήρχε περίπτωση να γίνει έκρηξη των ελίκων χωρίς την ύπαρξη ανάγκης ,με αποτέλεσμα να έχουμε την διάσωση του πιλότου αλλά την καταστροφή του αεροσκάφους,και επομένως μεγάλη υλική ζημιά. Επομένως καταλαβαίνουμε τον λόγο για τον οποίο δεν υπάρχουν παρόμοιοι μηχανισμοί στα σύγχρονα ελικόπτερα.

Πατέντα:ασυρματη γραφιδα για smartphones και tablets απο την apple - (ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΡΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ)[επεξεργασία]

Η νέα πατέντα της Apple, το iPencil, πρόκειται για εξελιγμένο πενάκι με προεκτεινόμενη «μύτη», πολλαπλές άκρες και αισθητήρα φωτός, το οποίο προορίζεται για το νέο μέλος της οικογενείας των iPad, το iPad pro, το οποίο είναι το μεγαλύτερο tablet που έχει φτιάξει η Apple και έχει ανάλυση 2732×2048 pixels . Η «μύτη» του θα είναι εύκαμπτη και θα μπορεί να λειτουργεί όταν βρίσκεται ολόκληρη μέσα στο stylus για το σχεδιασμό λεπτών γραμμών, αλλά και σε προεκτεινόμενη θέση για να αγγίζει πολλαπλές ζώνες αφής. Όταν η «μύτη» του stylus θα είναι επεκταμένη, το περιβάλλον εργασίας στο tablet θα διαμορφώνεται ανάλογα, και μπορεί να εμφανίζει δυνατότητες ρύθμισης του χρώματος και της διαφάνειας για το σχεδιασμό γραφικών αντικειμένων. Στο πενάκι αυτό θα υπάρχει ένας ενεργοποιητής ο οποίος θα ενεργοποιεί την προέκταση είτε της «μύτης» είτε των πολλαπλών άκρων που θα αλληλεπιδρούν με το εκάστοτε λογισμικό που θα χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του stylus. Το νήμα το οποίο θα χρησιμοποιεί το εν λόγω πενάκι θα μεταφέρει τα δεδομένα στη συσκευή που θα το χρησιμοποιεί μέσω δέσμης φωτός και έτσι θα ενημερώνεται το λογισμικό για να αλλάξει, για παράδειγμα, το χρώμα της γραμμής, το μέγεθος της βούρτσας και άλλων χρωματικών μοτίβων, ανάλογα με το τι επιθυμεί ο χρήστης που σχεδιάζει ή γράφει με το stylus. Οι λειτουργίες με τις δέσμες φωτός θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για την αναγνώριση και εφαρμογή χρωμάτων από τον πραγματικό κόσμο. Δεν είναι καμία καινοτομία, καθώς οι γραφίδες υπάρχουν αρκετά χρόνια και η Samsung ήταν από τις εταιρείες που τις έκανε αρκετά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Φυσικά υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα stylus pens της Apple και της Samsung. Το S Pen της Samsung έρχεται μαζί με τα Galaxy Notes και μπορεί να αποθηκευτεί μέσα στην συσκευή και όχι ως ξεχωριστό αξεσουάρ όπως το Apple Pencil, το οποίο θα κοστίζει 100 δολάρια να το αγοράσεις ξεχωριστά. H αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας με αριθμο US20140078109 A1 για την γραφίδα της Apple , κατατέθηκε το 2012 , με τον Joel S. Armstrong-Muntner ως εφευρέτη της γραφίδας. Πήγες:Apple Insider google patents

Πατέντα:Method of exercising a cat - ( Eυστράτιος Χατζηαφράτης - Ενέο Κούρτι )[επεξεργασία]

Method of exercising a cat 

Η πατέντα US 5443036 A είναι μια μέθοδος η οποία μπορεί να εξασκήσει μια οποιαδήποτε γάτα.Οι εφευρέτες αυτής της πατέντας είναι οι Kevin T. Amiss και Martin H. Abbott.Δημοσιεύθηκε στις 25 Αυγούστου του 1995.Πιο αναλυτικά τώρα η προαναφερόμενη πατέντα έχει ως στόχο την εξάσκηση μιας γάτας μέσω μιας συσκευής laser με την οποία η γάτα και οποιαδήποτε άλλα ζώα με τα ίδια ένστικτα θα κυνηγάνε το φως που υπάρχει στο πάτωμα,στον τοίχο ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια,εκεί δηλαδή που χτυπάει η ακτίνα του laser,με τέτοιον τρόπο που μετά την συνεχή προσπάθεια που κάνουν για να το φτάσουν, θα έχει ως αποτέλεσμα έναν ασφαλή και διασκεδαστικό τρόπο άθλησης για το ζώο. Ως προς το τεχνικό μέρος,η παρούσα εφεύρεση αναφέρεται σε συσκευές ψυχαγωγίας και διασκέδασης για τα κατοικίδια ζώα και, ειδικότερα , σε μια μέθοδο για την άσκηση και την ψυχαγωγία πάνω στις γάτες.Οι γάτες ως πρός τα χαρακτηριστικά τους δεν είναι διατεθειμένες για εθελοντική άσκηση.Έτσι επιβαρύνεται η κατάσταση του ιδιοκτήτη της γάτας,με αποτέλεσμα να πρέπει να δημιουργήσει καταστάσεις επαρκείς που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον της γάτας, έτσι ώστε να έχουν μια πιο καλή και σκληρή άθληση με την οποία θα βελτιώσουν την υγεία τους και ακόμη θα ανέβει η διάθεσή τους.Οι γάτες ξετρελένονται με το φως και με τις απότομες και απρόβλεπτες κινήσεις, όπως πχ η κίνηση της άκρης μιας κλωστής ή μια μπάλας, που κυλάει και χοροπηδάει στο δωμάτιο.Επιπλέον μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι καλό να χρησιμοποιείται laser, γιατί η ακτίνα δεν φαίνεται, παρά μόνο στην επαφή της με κάποια επιφάνεια και δεν μπερδεύει το κατοικίδιο και στην συγκεκριμένα περίπτωση την γάτα.Εν κατακλείδι,στόχος της πατέντας είναι να προσφέρει ένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο να ασκείται η γάτα σε διάφορες συνθήκες φωτισμού είτε ημέρα είτε νύχτας.

Πηγή: 1

Πατέντα: Μυγοσκοτώστρα δακτύλου (ΚΟΥΤΣΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΧΟΥΤΖΙΟΥΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ)[επεξεργασία]

Η συγκεκριμένη πατέντα με κωδικό US7484328 B1 δημιουργήθηκε από τον John Richard Daugherty, και εκδόθηκε το 2009. Σύμφωνα με τον δημιουργό της, περιγράφει μια εναλλακτική μέθοδο δολοφονίας εντόμων, κυρίως μυγών, χρησιμοποιώντας μια μικρού μεγέθους μυγοσκοτώστρα, η οποία είναι στερεωμένη πάνω σε δάκτυλο του χεριού, πιο συγκεκριμένα στο δείκτη. Η συγκεκριμένη εφεύρεση προέκυψε από το πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι ένα έντομο όπως η μύγα, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, σε συνδυασμό με τη δυσκολία που υπάρχει να διωχθεί ή να εξολοθρευτεί από κάποιον, όταν τα χέρια του είναι δεσμευμένα από κάποια ασχολία, όπως για παράδειγμα το διάβασμα ενός βιβλίου. Επίσης, όταν μια μύγα προσγειωθεί πάνω στο χέρι του ή σε άλλο μέλος του σώματος του, η χρήση συμβατικής μυγοσκοτώστρας δεν είναι κατάλληλη για να χτυπήσει τον ίδιο του τον εαυτό, κυνηγώντας τη μύγα, και πολλές φορές καταφεύγει στην χρήση περιοδικών ή ακόμα και του χεριού του, κάτι που δεν είναι διόλου υγιεινό. Έτσι, τη λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν για τον κ. Daugherty μια μικρή μυγοσκοτώστρα. Έχει ακριβώς το ίδιο σχήμα με τη συμβατική, μόνο που σε αυτή, στην κάτω άκρη της, υπάρχει ένα πλαστικό δαχτυλίδι, με το οποίο ο χρήστης τη «δένει» σε μια από τις φάλαγγες του δείκτη του, κατά προτίμηση την τελευταία, με τη συσκευή να βλέπει προς την εξωτερική πλευρά του χεριού. Ουσιαστικά πρόκειται για μια επέκταση του δακτύλου. Ο τρόπος χρήσης της είναι απλός, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρήστης να τινάξει με δύναμη και ταχύτητα το δείκτη προς τα έξω – κάτι που γίνεται ευκολότερο όταν δεσμεύει πρώτα το δάκτυλο με τον αντίχειρα και στη συνέχεια το αφήνει, τινάζοντας το απότομα. Η ταχύτητα και το μικρό μέγεθος της συσκευής είναι ιδανικά για να μην καταφέρνει το έντομο να αντιληφθεί την κίνηση εναντίον του, με αποτέλεσμα να συνθλίβεται κάτω από την πλατιά επιφάνεια της, η οποία μπορεί να έχει διάφορα σχήματα και σχέδια. Βέβαια, πολλά εξαρτώνται κι από την ικανότητα και την ευστοχία του χρήστη.

Πατέντα US5392735A: Συσκευή επικοινωνίας με δελφίνια (ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΚΑΤΣΙΟΥΠΗ ΙΩΑΝΝΑ)[επεξεργασία]

Εδώ και πολλά χρόνια ο άνθρωπος προσπαθεί να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα είδη που ζουν σ'αυτόν τον πλανήτη.Οι έρευνες που έγιναν κατά καιρούς οδήγησαν στην ανάπτυξη διαδραστικών συσκευών για την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και χιμπατζήδων.Οι προσπάθειες όμως για επικοινωνία με άλλα είδη δεν ήταν τόσο επιτυχημένες. Ακόμα και στην περίπτωση ορισμένων θαλάσσιων θηλαστικών, όπως δελφινιών και φαλαινών, τα οποία είναι περισσότερο γνωστά για την ευφυία τους(λόγω και του μεγαλύτερου μεγέθους τους εγκεφάλου τους) από τα υπόλοιπα ζώα.Τελικά στις 28 Φεβρουαρίου το 1995 οι Mark J. Xitco Jr.,John D. Gory,Krry M. Perkins,Marshall M. Monroe και William G. Redmann εφηύραν μία συσκευή επικοινωνίας και ταυτόχρονα ένα εργαλείο εκμάθησης που επιτρέπει στα θαλάσσια ζώα να επικοινωνούν με τους ανθρώπους.

Η παραπάνω συσκευή διαθέτει ένα πληκτρολόγιο που αποτελείται από ένα πλήθος κλειδιών.Κάθε κλειδί έχει ένα διακόπτη, ο οποίος ενεργοποιείται από το δελφίνι και επίσης έχει άλλα δύο αντικείμενα που μπορούν να διακριθούν από τα δελφίνια τόσο οπτικά όσο και μέσω echolocation.Στη συσκευή λοιπόν υπάρχει ένας ελεγκτής ο οποίος συνδέει λέξεις ή και φράσεις με ένα συγκεκριμένο κλειδί κι έτσι το δελφίνι κάνει την επιλογή του συγκεκριμένου κλειδιού και επικοινωνεί με τον άνθρωπο.Με παρόμοιο τρόπο ο άνθρωπος ενεργοποιεί το διακόπτη φτιάχνει μία λέξη-φράση και επικοινωνεί με το δελφίνι. Ο διακόπτης διαθέτει φωτοκύτταρο και ουσιαστικά αποτελεί έναν διακόπτη μη επαφής.Το μόνο που έχει να κάνει το δελφίνι είναι απλά να κολυμπήσει προς το αντικείμενο (ώστε να σπάσει μια δοκό που υπάρχει σαν διακόπτη) στο αντίστοιχο κλειδί για να ενεργοποιήσει τον διακόπτη.Δηλαδή, για παράδειγμα σ'ένα κλειδί υπάρχει ένα αντικείμενο (π.χ ψάρια) και σε ένα άλλο κλειδί υπάρχει κάποιο άλλο αντικείμενο(π.χ μία μπάλα).Όταν λοιπόν το δελφίνι θέλει να μας πει ότι πεινάει απλά κολυμπάει προς το κλειδί που έχει ως αντικείμενο τα ψάρια.Ενεργοποιείται λοιπόν ο διακόπτης(με το σπάσιμο της δοκού)και έτσι ο άνθρωπος ενημερώνεται για το τι θέλει το δελφίνι να του πει.

Πηγές: http://www.patentgenius.com/image/5392735-9.html http://www.google.com/patents/US5392735

Πατέντα:SouvLEAP (Καραγιαννοπούλου Μαρία - Ιωάννης Σπανός-Τζουβάρας)[επεξεργασία]

SouvLEAP ονομάζεται το σύστημα, το οποίο πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό project που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων νήσων (πρώην Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία) παράρτημα Λευκάδας. Πηγή έμπνευσης θεωρείται το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία το Πάσχα. Μια ομάδα φοιτητών δημιούργησε το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου της σούβλας που γίνεται με την κίνηση ενός δαχτύλου. Η ομάδα των φοιτητών που δημιούργησε το σύστημα ελέγχου της σούβλας, συνόδευσε την εφεύρεση της από ένα υποστηρικτικό βίντεο για την παρουσίαση.

Η ιδέα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 όταν η LEAP Motion έβγαλε μία ανακοίνωση για έναν διαγωνισμό για την καινούργια συσκευή leap motion sensor (Δηλαδή μία συσκευή η οποία αναγνωρίζει την κίνηση του χεριού). Αποκτώντας, λοιπόν, την συγκεκριμένη συσκευή ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2012 με υπεύθυνο του SouvLEAP τον κ.Σταμάτη Δραγουμάνο (ακαδημαϊκό υπότροφο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων). Ο κ.Δραγουμάνος ξεκίνησε την ανάπτυξη του λογισμικού σε απόλυτη συνεργασία με τους φοιτητές του τμήματος. Πέρα όμως από την ανάπτυξη του λογισμικού και του υλικού, έπρεπε να πραγματοποιηθούν και τα παρακάτω: ταχεία προτυποποίηση, εκτίμηση του κόστους του τελικού προϊόντος, βελτιστοποίηση της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής, δημιουργία του πλάνου προώθησης και γυρίσματα βίντεο. Στο τέλος είχαν κατασκευάσει ένα εμπορεύσιμο gadget. Το σύστημα το οποίο κατασκεύασαν έχει την δυνατότητα να ‘’διαβάζει’’ την κίνηση του δαχτύλου και με αποτέλεσμα να γίνεται ευκολότερος ο έλεγχος της σούβλας εξ’ αποστάσεως. Ο αισθητήρας (το leap motion sensor) κάνει αντιληπτή την θέση και την κατεύθυνση των δακτύλων και μπορεί να υπολογίσει την συχνότητα περιστροφής της σούβλας. Ο συγχρονισμός γίνεται με μια εφαρμογή στον υπολογιστή, η οποία με την σειρά της και μέσω wi-fi ή bluetooth στέλνει την συχνότητα των περιστροφών στο μοτέρ που βρίσκεται στη σούβλα.

Ολόκληρη η ιδέα στηρίζεται στο Arduino. Το οποίο είναι μια απλή μητρική πλακέτα ανοιχτού κώδικα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους / εξόδους η οποία μπορεί να προγραμματιστεί με τη γλώσσα wiring. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ανεξάρτητων διαδραστικών αντικειμένων αλλά και να συνδεθεί με υπολογιστή μέσω προγραμμάτων Processing,Max/MSP, Pure Data, SuperCollider.


Πηγές: http://loutraki1.blogspot.gr/2014/04/video.html ,http://www.mylefkada.gr/alles-eidiseis/education/souvleap-ieee-17889/ ,https://www.youtube.com/watch?v=4d4mcIopE-k

Πατέντα: Anti-eating face mask (ΗΛΙΑΣ ΚΟΚΚΩΝΗΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΡΛΑΣ)[επεξεργασία]

  • Τμήμα: Μηχανικών Πληροφορικής
  • Μάθημα: Τεχνική Νομοθεσία
  • Καθηγητής: Βασίλης Βλάχος
  • Θέμα: Anti-eating face mask

Η συγκεκριμένη εφεύρεση είναι μια αντί-διατροφική μάσκα προσώπου η οποία περιλαμβάνει ένα κυπελλοειδές μέλος σύμφωνα με το σχήμα του στόματος και του πηγούνι του χρήστη. Μαζί με τις ιμάντες και με ένα μέλος στεφάνης συνδέεται με το κεφάλι του χρήστη από το σημείο της μύτης έως το πιγούνι του χρήστη εμποδίζοντας έτσι την κατανάλωση της τροφής από τον χρήστη. Όπως όλοι γνωρίζουμε η παχυσαρκία είναι ένα βασικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι σήμερα και είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα. Έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, οδηγώντας σε μείωση του χρόνου ζωής και σε αυξημένα προβλήματα υγείας. Ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας του υπερβολικού βάρους είναι η υπερβολική κατανάλωση τροφής . Ο πειρασμός να φάει υπερβολικά κάποιο άτομο είναι τα ελκυστικά παρασκευασμένα τρόφιμα για αυτό τον λόγο ο Λούσι Μπάρμμπι ( Lucy Barmby) στις 17 Αυγούστου το 1982 δημοσίευσε την συγκεκριμένη πατέντα . Πιο συγκεκριμένα αυτή η εφεύρεση παρέχει μια νέα συσκευή για την πρόληψη της κατανάλωσης τροφής από ένα άτομο. Αυτή η εφεύρεση είναι μια μάσκα που τοποθετείτε στο κεφάλι ενός χρήστη για την αποτροπή κατανάλωσης τροφής και για την αποφυγή κάθε είδους προβλήματος υγείας. Επίσης χαρακτηριστικό αυτής της εφεύρεσης είναι να παρέχει μια συσκευή η οποία μπορεί εύκολα να συνδεθεί με το κεφάλι του χρήστη στην περιοχή του στόματος εμποδίζοντας έτσι την τροφή να καταναλωθεί από το χρήστη. Επιπλέον η συγκεκριμένη εφεύρεση η οποία είναι απλή και φθηνή στην κατασκευή, δεν παρεμβαίνει στην μετάδοση ομιλίας ή στην αναπνοή από το χρήστη και η οποία μπορεί να ασφαλίζεται σε θέση επί της κεφαλής του χρήστη ώστε να εμποδίσει την αφαίρεση, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την απομάκρυνση κάτω από συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Επίσης εκτός την χρησιμότητα στην πρόληψη της παχυσαρκίας και στο να αποτρέψει την κατανάλωση τροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ειδικότητες όπως στην πρόληψη κατά του καπνίσματος τσιγάρων. Τα αντικείμενα που αναφέρεται ανωτέρω και τα άλλα συναφή αντικείμενα επιτυγχάνονται με την παροχή ενός κυπελλοειδούς σχήματος σύμφωνα γενικά με το σχήμα του στόματος και του πηγούνι του χρήστη.


Βιβλιογραφία : http://patents.justia.com/inventor/lucy-l-barmby , https://patents.google.com/ , wikipedia , https://patentimages.storage.googleapis.com/pages/US4344424-1.png

πατέντα: Selfie stick ( Αποστολος Λιναρδος- Ευαγγελος Μουτκανας)[επεξεργασία]

Το Selfie stick είναι μια πατέντα την οποία κατοχύρωσε ο Wyane Fromm το 2005 παρόλο που το 1980 ο Hiroshi Ueda είχε φτιάξει έναν παρόμοιο μηχανισμό που δούλευε με ειδική κάμερα. Το selfie stick αποτελείται από ένα κοντάρι συνήθως αναπτυσσόμενο στο οποίο υπάρχει επάνω του κουμπί και συνδέεται με κινητά και ταμπλετ μέσω ενός καλωδίου ή με σύστημα Bluetooth. Το selfie stick χρησιμεύει στο να τραβηχτούν φωτογραφίες από σχετικά μεγάλη απόσταση ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο εύρος της εικόνας. Το selfie stick ονομάστηκε έτσι από την μόδα την μόδα των selfie φωτογραφιών που υπήρχε και υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας δηλαδή ο καθένας βγάζει μόνος του φωτογραφίες χωρίς την βοήθεια κάποιου άλλου ατόμου. Το selfie stick είναι συμβατό με λογισμικό Android 4.2.2 OS και άνω, και iOS 6.0 και άνω.

Το πως χρησιμοποιείται είναι απλό. Ο κάτοχός του συνδέει το κινητό του ή το τάμπλετ του στην θήκη υποδοχής που βρίσκεται στην κορυφή του selfie stick. Στην συνέχεια ανοίγει το κοντάρι και είναι έτοιμο για χρήση. μόλις ο χρήστης είναι έτοιμος να τραβήξει την φωτογραφία πατάει το ενσωματωμένο κουμπί που βρίσκεται στην λαβή αυτού του κονταριού.

Για πολλούς τα selfie sticks είναι μία ενοχλητική μόδα ενώ για άλλους ένα χρήσιμο εργαλείο (gadget). Την ώρα που το συγκεκριμένο gadget έχει απαγορευτεί από διάφορα μέρη. Πιο συγκεκριμένα έχει απαγορευτεί σε πολλούς χώρους συναυλιών τόσο στην Αυστραλία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α) για τον λόγο της παράνομης καταγραφής και αποφυγή ατυχήματος λόγω του μεγάλου του μήκους. Επιπροσθέτως έχει απαγορευτεί η χρήση τους σε μουσεία, πινακοθήκες και ιστορικά αξιοθέατα για τον λόγο αποφυγής φθοράς των έργων τέχνης και σε διάφορα άλλα αντικείμενα. Επίσης τα selfie sticks έχουν απαγορευτεί από τους περισσότερους αγωνιστικούς χώρους των αθλημάτων με την κατηγορία ότι εμποδίζει τους θεατές ώστε να παρακολουθήσουν τον κάθε αγώνα καθώς και αυτό το κοντάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φονικό όπλο ή θα μπορούσε να διακυβεύσει τη δημόσια ασφάλεια .

Παρά τις αμέτρητες απομιμήσεις, ο ίδιος ο Wyane Fromm μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 κομμάτια.


Πηγές: http://www.iefimerida.gr/news/220690/o-anthropos-poy-efiyre-selfie-stick-einai-simera-ekatommyrioyhos-eikones

http://www.unboxholics.com/news/tech/9818-idou-o-efebretis-tou-selfie-stick

https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Selfie_stick&prev=search

patent 7108178 Method of stopping a stolen car without a high-speed chase, utilizing a bar code (χατζηγεωργιου - βαλσαμοπουλος)[επεξεργασία]

Method of stopping a stolen car without a high-speed chase, utilizing a bar code Patent US 7108178 B1 Η πατέντα US 7108178 B1 αποτελεί μια μέθοδο που σταματάει ένα κλεμμένο αμάξι το οποίο δεν έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα αξιοποιώντας ένα συγκεκριμένο bar code δηλαδή στα ελληνικά έναν γραμμωτό κώδικα. Αρχικά σκανάρεται το bar code το οποίο βρίσκεται ενδιάμεσα από το εσωτερικό και το εξωτερικό στρώμα γυαλιού του πίσω τζαμιού ασφαλείας του αυτοκινήτου. Αμέσως μετά αναζητεί στον υπολογιστή της αστυνομίας αν το συγκεκριμένο bar code του συγκεκριμένου αμαξιού βρίσκεται στην λίστα της αστυνομίας με όλους τους κωδικούς bar code των κλεμμένων αμαξιών. Εάν ανήκει το bar code του συγκεκριμένου αμαξιού στη λίστα της αστυνομίας τότε ξεκινάει η μέθοδος ακινητοποίησης του αυτοκινήτου η οποία μπορεί να γίνει είτε με απενεργοποίηση , σβήσιμο του κινητήρα μεταφέροντας το bar code και τον μυστικό κωδικό του αυτοκινήτου στον εγκατεστημένο πυροδότη του κλεμμένου αμαξιού ώστε να σταματήσει την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στον κινητήρα ο κύριος υπολογιστής του αυτοκινήτου έχει ένα ασύρματο μέσο δεδομένων εισόδου που χρησιμεύει στην λήψη του bar code και του μυστικού κωδικού και έχει ένα πρόγραμμα το οποίο ενεργοποιείται λόγο του bar code και του μυστικού κωδικού και σταματαει τη προμήθεια ρεύματος στο βύσμα ανάφλεξης, είτε με το να ξεφουσκώσουν τα πίσω λάστιχα πυροβολώντας με ένα όπλο είτε ξεφουσκώνοντας τα λάστιχα με μηχανικά μέσα. Κίνητρο στην ανακάλυψη αυτής της πατέντας ήταν το να ελαχιστοποιηθούν οι επιτυχημένες κλοπές αυτοκινήτων και το να βοηθηθει η αστυνομία στην προσπάθεια της να βρει ένα κλεμμένο αμάξι η να ακινητοποιήσει ένα κλεμμένο αμάξι το οποίο καταδιώκει ήταν η επικινδυνότητα που επικρατεί σχετικά με τις καταδιώξεις κλεμμένων αμαξιών καθώς πολύ αθώοι πολίτες τραυματίζονταν λόγο αυτών των καταδιώξεων πηγες:1) http://www.google.com/patents/US7108178 2) https://anticipatethis.wordpress.com/2008/01/09/they-invented-what-no-81/


Πατέντα:Μηχανοκίνητο χωνάκι παγωτού (Τζοάνος Παύλος,Τζεφρώνης Παναγιώτης)[επεξεργασία]

Η πατέντα με αριθμό δημοσίευσης US5971829 Α ήταν μια πατέντα η οποία εφευρέθηκε από τον Richard B. Hartman και είχε ημερομηνία δημοσίευσης τις 26 Οκτωβρίου του 1999 η οποία όμως σταμάτησε να έχει ισχύ στις 13 Δεκεμβρίου του 2011.Η παραπάνω ήταν μια παράξενη συσκευή φαγητού που σκοπό είχε να βοηθάει τον χρήστη που το χρησιμοποιεί και κυρίως τα μικρά παιδιά ώστε να μην κουράζονται κατά την διάρκεια που τρώνε το παγωτό η κάποια άλλη παρόμοια τροφή.Η προαναφερθείσα στηριζόταν στο γεγονός ότι ο χρήστης κουραζόταν από την συνεχές κίνηση πού έκανε με την γλώσσα του για να γλείψει το παγωτό και είχε την ικανότητα μόλις το άτομο ακουμπούσε την γλώσσα του στο μηχανοκίνητο χωνάκι,εκείνο να μπορεί να περιστρέφεται μόνο του έτσι ώστε ο χρήστης να μην κουράζετε αλλά και να του παρέχει διασκεδαστικές στιγμές.Ο τρόπος λειτουργίας του ήταν αρκετά περίπλοκος και γελοίος,στην ουσία ο χρήστης τοποθετούσε μία μπαταριά στην θήκη που υπήρχε στα πλάγια της συσκευής,η οποία έθετε σε λειτουργία τον μηχανισμό.Ο μηχανισμός αποτελούνταν από ένα περίβλημα κυλινδρικού σχήματος το οποίο στο εσωτερικό του είχε δύο πλευρικά τοιχώματα,τα οποία επίσης υποστήριζαν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα.Το ηλεκτρικό κύκλωμα περιείχε ένα ηλεκτρικό μοτέρ,ηλεκτρικές επαφές καθώς και τον διακόπτη με τον οποίο ανοιγοκλείνει το σύστημα αλλά και τέλος την υποδοχή της μπαταρίας.Επιπρόσθετα το μηχανοκίνητο χωνάκι περιείχε και μια θήκη σχεδιασμένη σε κωνικό σχήμα έτσι ώστε να δέχεται το χωνάκι του παγωτού.Ο τρόπος που περιστρεφόταν ήταν χάρη σε έναν μηχανισμό κίνησης ο οποίος στο εσωτερικό του είχε γρανάζια τα οποία είχαν την δυνατότητα να περιστρέφουν την κωνική θήκη με αποτέλεσμα να περιστρέφεται και το χωνάκι παγωτού.Σύμφωνα με τον εφευρέτη η πατέντα του έχει αρκετά πλεονεκτήματα όπως είναι η διασκέδαση καθώς ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει με την γλώσσα του διάφορες γραμμές και σχέδια στην μπάλα παγωτού αλλά θεωρεί και την συσκευή του αρκετά μοδάτη.Τέλος θεωρεί πως η εφεύρεση του είναι αρκετά φτηνή και μπορεί να χρησιμοποιειθεί από όλους.


Πατέντα:Type n Walk App (Γκανάτσιος Αποστόλης,Κοντός Βαλάντης)[επεξεργασία]

Μια πρωτοποριακή ιδέα για την διευκόλυνση των χρηστών προς την πληκτρολόγηση άμεσων μηνυμάτων έχει ήδη βγεί στην επιφάνεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Η εν λόγω εφαρμογή με την ονομασία Type n Walk είναι μια έξυπνη εφαρμογή ανεβασμένη και στο appstore της Google αλλά και της Apple που σημαίνει πως ότι λειτουργικό και αν υποστηρίζει το κινητό του κάθε χρήστη είναι πολύ εύκολο να βρει και να κατεβάσει την συγκεκριμένη εφαρμογη.

Είναι γνωστό ότι το περπάτημα σε συνδυασμό με την χρήση του κινητού τηλεφώνου μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνο, καθώς ο χρήστης του κινητού δεν μπορεί να δει τι υπάρχει μπροστά του.Για αυτό τον λόγο η εφαρμογή Type n Walk έχει την δυνατότητα με τη χρήση της φωτογραφική μηχανής να κάνει την οθόνη του κινητού τηλεφώνου διαφανή και ο χρήστης να μπορείο να γράφει και ταυτόχρονα να βλέπει μπροστά του.

Η εφαρμογή υποστηρίζει πολλές δυνατότητες όπως το να περπατάς και να μιλάς αντί για να γράφεις. Έτσι εξοικονομείς χρόνο και δεν χρειάζεται να γράφεις. Επίσης η εφαρμογή περιέχει και πολλά θεματα τα οποία εναλλάσσονται ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη διαφορετικά χρώματα,εικόνες κτλ.

Ένα αλλο σημαντικό προτέρημα είναι η λειτουργία του το βράδυ. Πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει ορθά η εφαρμογή όμως με το LED FLASH των περισσότερων κινητών ο πεζοπόρος θα μπορέσει να δει και να γράψει ακόμα και στο σκοτάδι.Βέβαια ο δικαιούχος της εφαρμογής δεν ευθύνεται για τυχόν ζημιές η ατυχήματα,καθώς όλα γίνονται με την ευθύνη του χρήστη.

Μια έρευνα η οποία έγινε στην Αυστραλία απο κάποιους ερευνητές όπου οι εθελοντές περπάτησαν 30 μέτρα αρχικά δίχως το κινητό τους, ύστερα με αυτό διαβάζοντας ένα μήνυμα, και στη συνέχεια πληκτρολογώντας ένα άμεσο μήνυμα.Τα αποτέλεσματα έδειξαν πως ο βηματισμός τους κατά το περπάτημα δίχως την κινητή συσκευή είναι φυσιολογικός, όμως αλλάζει με τη χρήση του κινητού διαβάζοντας ένα μήνυμα, και ιδιαίτερα με την πληκτρολόγηση του μηνύματος έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στον βηματισμό τους.

Πηγες: http://www.type-n-walk.com/

https://play.google.com/store/apps/details?id=since2006.apps.typonwalk20&hl=el

http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/type-n-walk-an-app-that-makes-your-phone-screen-transparent-so-you-can-text-while-walking-9171275.html

Πατέντα:Beerbrella (Μπερμπέρης Δημήτρης,Ψώμιάδης Ελευθέριος)[επεξεργασία]

Το Σύνταγμα των ΗΠΑ λέει ότι το Κογκρέσο μπορεί να προσφέρει την έκδοση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για την περαιτέρω πρόοδο της επιστήμης και για τις χρήσιμες τέχνες. Αυτός είναι ο στόχος άλλωστε, αλλά δεν υπάρχει καμία απαίτηση ότι κάθε εφεύρεση πρέπει είναι μια επιστημονική ανακάλυψη. Η συγκεκριμένη πατέντα με κωδικό US 20030075208 A1 δημιουργήθηκε από τους Mason McMullin, Robert Bell, Mark See, και εκδόθηκε το 2003. Η συγκεκριμένη πατέντα παρέχει μια μικρή ομπρέλα που μπορεί να συνδέεται αφαιρούμενα σε ένα δοχείο ποτού, ώστε να προστατεύει το ρόφημα ή το ποτό από τις ακτίνες του ήλιου. Η ομπρέλα της συσκευής είναι περίπου πέντε με επτά ίντσες σε διάμετρο. Επίσης είναι κατάλληλο για διαφήμιση αφού κάποιος μπορεί να εφαρμόσει τα λογότυπα του κάθε ποτού στην επιφάνεια της ομπρέλας. Τα μέσα με τα οποία η ομπρέλα μπορεί να συνδεθεί με το ποτό είναι τα εξής: το κλιπ που μπορεί να είναι είτε πλαστικό είτε ατσάλινο, το λουράκι και το κύπελλο. Επιπλέον ο άξονας της ομπρέλα μπορεί να εφοδιαστεί με έναν περιστρεφόμενο άξονα για να επιτρέψει στην ομπρέλα να βρίσκετε στις κατάλληλες γωνίες ώστε να προστατεύει το ποτό από τον ήλιο ή ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αισθητικούς σκοπούς. Ο χρήστης για την διευκόλυνση του μπορεί να μετακινήσει την ομπρέλα, η οποία είναι ενσωματωμένη με μια ‘’περιστρεφόμενη άρθρωση’’ και με ένα αντίβαρο, ώστε να μπορεί να πιεί το ποτό του.

Πηγή: https://patents.google.com/patent/US20030075208A1/en

Πατέντα:Scent-Awake Clock (Δημητρούδης Παναγιώτης,Ρούπας Ελευθέριος)[επεξεργασία]

US4407585 A

Το Scent-awake Clock είναι ένα ξυπνητήρι το οποίο ξυπνάει το άτομο που κοιμάται χρησιμοποιόντας τη μυρωδιά κάποιου αρώματος. Αυτή η εφεύρεση κυκλοφόρησε στις 4 Οκτωβρίου 1983 απο τους Louise D. Hardfort και James P. Kavoussi. Επρόκειτο για μια βάση η οποία είναι συνδεδεμένη με το ξυπνητήρι και μέσα στην οποία τοποθετήται ενα δοχείο με αρωματικό υγρό. Το αρωματικό αυτό υγρό στη συνέχεια ψεκάζεται τη προκαθορισμένη ωρα απο το μηχανισμό του ρολογιού. Υπάρχουν πολλoί μηχανισμοί οι οποίοι απελευθερώνουν το αρωματικό υγρό σε κάποια προκαθορισμένη χρονική στιγμή. Στο πρωτότυπο ,όμως ,ρολόι επάνω στο δοχείο του υγρού υπήρχε ένα στόμιο το οποίο πιεζόταν προς τα κάτω από τους μηχανισμούς του ρολογιού τη προκαθορισμένη ώρα με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται το άρωμα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια συσκευή η οποία έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί σε κινητά iPhone. Λειτουργεί σαν ξυπνητήρι που αναδύει τη μυρωδιά bacon . Αυτή η συσκευή αφού συνδεθεί στο κινητό του χρήστη ενεργοποείται μέσω της εφαρμογής που έρχεται μαζί της. Έτσι, λοιπόν ο κύριως στόχος αυτής της εφεύρεσης είναι να δημιουργήσει ένα ξυπνητήρι το οποίο ξεπερνά τα μειονεκτήματα των κοινών ξυπνητηριών και χρησιμοποιεί την αίσθηση της όσφρησης αντί της ακοής ή της όρασης.

Βιβλιογραφια: https://www.google.com.ar/patents/US4407585 , http://www.ibtimes.com/bacon-scented-alarm-clock-oscar-mayer-invents-greatest-iphone-wakeup-tool-ever-photo-1559857

Πατέντα: Πιρούνι με χρονόμετρο (Μήτσιου Αθανάσιος - Βασδέκης Ανδρέας)[επεξεργασία]

Η πατέντα υπ' αριθμόν US5421089 A αποτελεί μία έξυπνη ιδέα για όσους έχουν εμμονή με το φαγητό και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η εφεύρεση των Nicole M. Dubus και Susan Springfield, η οποία κατοχυρώθηκε το 1995, μοιάζει με ένα απλό πιρούνι, παρόλα αυτά είναι "έξυπνο", καθώς στοχεύει στο να καταστείλει την ταχυφαγία. Διαθέτει έναν μηχανισμό ο οποίος ελέγχει την ταχύτητα με την οποία τρώει ο χρήστης, ενημερώνοντας τον πότε μπορεί να φάει την επόμενη μπουκιά. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ταχύτητα με την οποία καταναλώνεται το φαγητό με αποτέλεσμα να επέρχεται γρηγορότερα η αίσθηση του κορεσμού. Η έλλειψη χρόνου και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής αναγκάζουν πολλούς ανθρώπους να καταναλώνουν το φαγητό τους πολύ γρήγορα, γεγονός που οδηγεί στην υπερφαγία, καθώς το μήνυμα πως το στομάχι έχει γεμίσει καθυστερεί να φτάσει στον εγκέφαλο περίπου 20 λεπτά. Η πατέντα στοχεύει στην καταπολέμιση του φαινομένου, το οποίο σχετίζεται με τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας και καρδιαγγειακών ασθενειών.

To πιρούνι αποτελείται από μία κεφαλή με τέσσερα δοντάκια και μία λαβή, στο άκρο της οποίας είναι ενσωματωμένο ένα χρονόμετρο. Επίσης διαθέτει ένα λαμπάκι, το οποίο φωτίζεται με πράσινο ή κόκκινο, υποδεικνύοντας στο χρήστη πότε να φάει η να σταματήσει αντίστοιχα. Τέλος το πιρούνι διαθέτει ένα κύκλωμα που λειτουργεί με αντικαθιστώμενη μπαταρία.

Ο σκοπός των εφευρετών ήταν να διατηρήσουν τη πρακτική χρησιμότητα του συμβατικού πιρουνιού προσθέτοντας όμως κάποιες επιπλέον βελτιώσεις με στόχο να διευκολύνουν τους χρήστες να απολαμβάνουν το φαγητό τους χωρίς τύψεις. Παρόλα αυτά, δεν έλαβαν υπόψην τους μια πολύ σημαντική παράμετρο: τον εκνευρισμό που θα προκαλούσε η παρέμβαση σε μία τόσο χαλαρωτική και απολαυστική διαδικασία όπως αυτήν του φαγητού γεγονός το οποίο οδήγησε στην καταναλωτική αποτυχία του προϊόντος.

Πατέντα:Tikker[Life expentancy watch] (Τερζιδης Αντώνης Αλέξανδρος Γαριζεντιν)[επεξεργασία]

Το Tikker σχεδιάστηκε από τον Σουηδό εφευρέτη Fredrik Colting πριν απο περιπου ενα χρόνο.Πρόκειται για ενα ρολόι χεριού το οποιο ειναι διαφορετικό απο τα υπολοιπα. Σε αντίθεση με τα κοινά ρολογια το Τikker υπολογίζει και εμφανίζει στον κάτοχό του πόσος χρόνος του μενει μεχρι να πεθάνει και η τιμή του είναι περιπου 60e. Παρόλο που μοιάζει εξωφρενικό στον περισσοτερο κόσμο,ο Fredrik C. το αποκαλεί "το ρολόι της ευτυχίας" και υποστηρίζει οτι εχει σχεδιαστεί ωστε να βοηθαει τον χρήστη να εκμεταλευτει στο επακρο τον εναπομείναντα χρόνο.


Στο επάνω μέρος του ρολογιού εκτός απο την τοπική ώρα αναγράφετε και ποσος χρόνος μένει στον ιδιοκτήτη του με εξαιρετική ακρίβεια αφου του εμφανίζει σε χρόνια/μήνες/μέρες/ώρες/λεπτά και δευτερολεπτα τον επικείμενο θανατο του!O Σουηδός εφευρέτης προσπαθησε να επιτύχει τον υπολογισμό αυτό με παρομοιο τρόπο όπως και οι Ασφαλιστικές Εταιριες. Τέτοιου είδους εταιρίες μετά από χρόνιες μελέτες δημιουργούν κατηγορίες για να υποδείξουν την μέση διάρκεια ζωής ανθρώπων οι οποίοι ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες με διάφορες ευπάθειες και νοσήματα. Έτσι, μ΄αυτόν τον τρόπο οι χρήστες αρχικά συμπληρώνουν ενα ερωτηματολόγιο όπου απαντούν σε θέματα σχετικά με τον τρόπο ζωης τους και αν τυχών υπαρχει ιστορικό ιατρικών παθήσεων στην οικογένεια τους οπως ο καρκινος, ο διαβήτης κ.ά. Επίσης οι ερωτηθέμενοι χρήστες καλούνται σε ερωτήσεις όπως αν καταναλώνουν αλκοόλ, αν καπνίζουν, τι διατροφική συμπεριφορά ακολουθούν, αν γυμνάζονται και ασκούνται (αλλα και πόσο), πόσο ζυγίζουν, αν παίρνουν αλλα φάρμακα αλλα και τι διαθεση εχουν σε γενικά πλαίσια. Αφού απαντηθούν τα παραπάνω, η ηλικία του χρήστη αφαιρείτε από τα αποτελέσματα και προκύπτει η ημερομηνία θανάτου.Έτσι ξεκινάει η αντίστροφη μετρηση στο Tikker!


Ένα ακομη παράδοξο που διαθετει το Τikker ειναι οτι διαθέτει ενα κουμπι on/off ωστε ο χρήστης να μπορεί να διακοψει προσωρινά την λειτουργία του κατα την διαρκεια μιας υγιούς δραστηριοτητας πχ (βόλτα στο παρκο) ωστε να μην παρεμβάλει τα αποτελεσματα. Τελος διαθέτει και ενα ακουστικο συναγερμό που ρυθμίζετε σχετικά για να υπενθυμίζει στον χρήστη τον επικείμενο θάνατό του.

ΠΗΓΕΣ:

http://metro.co.uk/2014/10/02/dodgy-tikker-death-watch-calculates-the-wearers-life-expectancy-and-then-counts-down-to-their-death-4889640/

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2776230/How-long-YOU-got-left-live-New-Death-Watch-claims-calculate-life-expectancy-based-lifestyle-counts-death.html

ΠΑΤΕΝΤΑ: Bionic Boots (ΚΟΥΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ,ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ)[επεξεργασία]

Στο Σαν Φραντσίσκο έχει κατατεθεί μια πατέντα από τον Keahi Seymour που αφορά την δημιουργία ελαστικών παπουτσιών τα oποία μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο τρέχει η στρουθοκάμηλος και έχει εφαρμογή πάνω στον άνθρωπο έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει τα 40 χιλιόμετρα την ώρα τρέχοντας. Τα παπούτσια αυτά έχουν την ονομασία «bionic boots»,τα οποία χρησιμοποιούν στο εξωτερικούς τους περίβλημα ένα σκελετό ο οποίος είναι συνδυασμός διαφόρων υλικών .Τα υλικά αυτά είναι μείγμα από ανθρακόνημα και αλουμίνιο, όπου το τελευταίο είναι ένα από τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται στην αεροναυπηγική, κάνοντας τον όλο σκελετό πιο ελαφρύ και πιο αποτελεσματικό στο εν λόγω εγχείρημα έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι. Την ονομασία αυτή την πήραν από τη στρουθοκάμηλο καθώς μιμούνται τη δομή του αχίλλειου τένοντα της, έτσι ώστε να παρέχουν στο χρήστη μεγαλύτερη δύναμη και ώθηση κατά την εκτέλεση της κίνησης. Ο εφευρέτης χρησιμοποίησε τη στρουθοκάμηλο καθώς είναι ένα από τα ζώα που θαύμαζε από νεαρή ηλικία καθώς προσφέρουν μεγάλη αβίαστη ταχύτητα και ευκινησία και για αυτό το λόγο έχουν πάρει το τίτλο των πιο γρήγορων πουλιών πάνω στο πλανήτη. Τα συγκεκριμένα ζώα είναι εξαιρετικά γρήγορα καθώς μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα η οποία μπορεί να φτάσει τα 70 χιλιόμετρα την ώρα, μπορώντας να καλύπτει 5 μετρά μόνο με ένα βήμα τη φορά. Η παρουσίαση της συγκεκριμένης πατέντας έγινε στη γιορτή κρασιού της Νέας Υόρκης στις 5 Μαΐου του 2014 αλλά μέχρι να φτάσει αυτό το σημείο χρειάστηκαν να δημιουργηθούν πάνω από 12 πατέντες και να περάσουν πολλές ώρες δοκιμών σε διαφορετικές συνθήκες εδάφους όπως: άσφαλτο , χωματόδρομο και βουνό. Χρησιμοποιήθηκαν και αυτές οι τρεις συνθήκες και όχι μόνο μια για τον απλό λόγο ότι ήθελε ο εφευρέτης να δει ότι η πατέντα του λειτουργεί εξίσου το ίδιο σε όλες τις συνθήκες εδάφους πετυχαίνοντας τα ίδια αποτελέσματα. Τέλος ο εφευρέτης ανέφερε ότι δεν θα σταματήσει την εξέλιξη της εφεύρεσης του μέχρι να φτάσει ή να προσπεράσει τα πιο γρήγορα ζώα πάνω στο πλανήτη αυτή τη στιγμή.

http://www.bionicboot.com/

http://www.sciencedump.com/content/bionic-boots-help-you-run-25-mph

http://www.aggouria.net/botes-trexis-pio-grigora-aytokinito/

http://www.popsci.com/new-bionic-boot-helps-you-run-animal

Πατέντα : Γυαλιά που προβάλλουν πλήκτρα απευθείας στην παλάμη ( Κατράνας Κώστας - Μυτιληνού Θάλια)[επεξεργασία]

Με τη λογική ότι για τους περισσότερους χρήστες, οι «έξυπνες» συσκευές αποτελούν πλέον προέκταση του εαυτού τους, η Google ανέπτυξε μια πατέντα η οποία υπόσχεται να προσφέρει νέα έννοια διάδρασης και ελέγχου στην οικογένεια των wearables. Σύμφωνα με την πατέντα που κατέθεσε προς έγκριση το 2012 ο αμερικανικός κολοσσός, η τεχνολογία βασίζεται σε ένα ζευγάρι γυαλιά το οποίο θα εκπέμπει ένα εικονικό πληκτρολόγιο απευθείας στην παλάμη του κατόχου του. «Η συσκευή εικονικού ελέγχου» αναφέρει η έκθεση της εταιρείας, «περιλαμβάνει έναν προβολέα και μια κάμερα. Ο προβολέας προβάλλει ένα μοτίβο απευθείας επάνω σε μια επιφάνεια, ενώ η κάμερα συλλαμβάνει τις εικόνες που ακολουθούν οι οποίες με τη βοήθεια ενός επεξεργαστή μεταφράζονται σε εντολές». Επικοινωνία και διάδραση : Ο συγκεκριμένος προβολέας, αναφέρει, μπορεί να βρίσκεται ενσωματωμένος στον έναν βραχίονα ενός ζευγαριού γυαλιών. Η κάμερα καταγραφής των κινήσεών του πάλι, μπορεί να βρίσκεται ενσωματωμένη στον άλλον βραχίονα.Άλλο παράδειγμα της Google, περιγράφει την καταγραφή της κάμερας των κινήσεων του χεριού του χρήστη και τη «μεταφορά» τους στη συνέχεια στα γυαλιά ή στη συνδεδεμένη συσκευή π.χ. στο SMARTPHONE του. Πέρα από το εικονικό πληκτρολόγιο, ο χρήστης θα είναι σε θέση να παρακολουθεί βίντεο στην παλάμη του χεριού του, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να κρατάει τη συσκευή του. Παρόμοιες απόπειρες : Το 2013 και η Samsung υπέβαλε επίσης αίτημα χορήγησης ευρεσιτεχνίας για παρόμοια ιδέα, η οποία αφορούσε ένα ζευγάρι γυαλιά ικανό να προβάλλει ένα εικονικό πληκτρολόγιο στα δάχτυλα του χρήστη. Για παράδειγμα, οι αριθμοί θα μπορούν να προβάλλονται στον δείκτη και τα σύμβολα στον μέσο. Αντίστοιχα τα γράμματα του αλφαβήτου θα εμφανίζονται στα δάχτυλα και στην παλάμη, με τον αντίχειρα να πιέζει τα επιθυμητά σημεία. Η κάμερα των γυαλιών στη συνέχεια θα καταγράφει τις κινήσεις αυτές, με τελικό αποτέλεσμα τη σύνταξη ενός μηνύματος στον αέρα. http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=718937 , http://news247.gr/eidiseis/texnologia/titloi-teloys-gia-ta-eksypna-gyalia-ths-google.3250452.html

Πατέντα:Animal Boots (Παπαϊωάννου-Χατζησαλάτας)[επεξεργασία]

Η πατέντα με αριθμό US6470832 B1 αναφέρεται σε μπότες για ζώα κατασκευασμένες απο εύκαμπτο μέταλλο ή επιμεταλλωμένο ύφασμα.Κατοχυρώθηκε στις 13 Φεβρουαριου το 2001 απο τον Charlton Peacock. Το ύφασμα σχηματίζει ένα χιτώνιο το οποίο είναι ανοιχτό και στα δύο άκρα.Το κάτω μέρος του χιτωνίου διευρύνεται για να καλύψει το πόδι του ζώου.Στην άκρη του κάτω άκρου του χιτωνίου το ύφασμα σχηματίζει μία πτυχή και μία εύκαμπτη σόλα τοποθετείται στην πτυχή και συκρατέιται με ειδικούς συνδετήρες.Στο πάνω μέρος της μπότας υπάρχεί ένα λουρί το οποίο ασφαλίζει την μπότα στο πόδι του ζώου.Ακόμα το πάνω μέρος μπορεί να διπλώθεί ώστε να καλύψει το λουρί αποτρέποντας το ζώο από το να το φθείρει με οποιονδήποτε τρόπο.Στο κάτω μέρος της μπότας μπορούν να δημιουργηθούν τρύπες αυξάνοντας την ροή του αέρα γύρω από το πόδι του ζώου.Η παρούσα εφεύρεση αναφέρεται σε ιδιοκτήτες γατών ή και άλλα ζώα.Ο κύριος σκοπός της είναι να εμποδίσουν το ζώο από το να γρατσουναν έπιπλα ή χαλια και ή να μην ερεθίζουν κάποιο τραύμα στο πόδι τους.Είναι ειδικά σχεδιασμένες για να μπαίνουν και να βγαίνουν εύκολα από το πόδι του ζώου και να μην μπλέκονται σε διάφορα αντικείμενα.Η επιφάνεια της σόλας είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να μην γλιστράει το πέλμα του ζώου καθώς επίσης και να μην εμποδίζει το ζώο στις κινήσεις του.Ακόμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε εξωτερικούς χώρους.Οι μπότες ως προς το σύνολό τους είναι κατασκευασμένες από κάποιο υλικό το οποίο το ζώο μπορεί να μασήσει.Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι μόλις φθαρεί το πέλμα δεν υπάρχει τρόπος αντικατάστασής του.Πρέπει να αγοραστούν καινούργιες.

Πηγές:http://www.google.com.ar/patents/US6470832

Πατέντα: Τέχνη με τη μύτη του σκύλου (Παυλίδου Σουμέλα - Πάντσιος Γιώργος)[επεξεργασία]

Τα κατοικίδια σκυλιά είναι και θα είναι ένα από τα πιο εξημερωμένα ζώα στην ανθρώπινη ιστορία. Στο γενικό πλαίσιο της συντροφικότητας, ο σκύλος συχνά γίνεται πολύ αγαπητός και σεβαστό μέλος της ανθρώπινης οικογένειας. Η ζωή του σκύλου συνήθως δεν ξεπερνάει τα είκοσι χρόνια και συνεπώς οι ιδιοκτήτες τους ζουν περισσότερο. Πολλοί ιδιοκτήτες, θέλουν να κρατήσουν μια ανάμνηση πριν χάσουν τα κατοικίδια τους. Έτσι, βρέθηκε η πατέντα που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σκύλων, να θυμούνται και να γιορτάζουν τα σκυλιά τους με έναν διακοσμητικό και καλλιτεχνικό τρόπο. Αυτή η μέθοδος μετατρέπει την μύτη του σκύλου σε ένα κινητό πινέλο.Αυτή η εφεύρεση, απευθύνεται στην τέχνη των ζώων και πιο συγκεκριμένα στην τέχνη που μπορεί να προσφέρει η μύτη του σκύλου. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, η εφεύρεση κατευθύνεται στην παροχή ενός μεταλλικού φύλλου κατασκευασμένου με μηχανική επεξεργασία, το οποίο τοποθετείται στη μύτη του σκύλου και αφήνει στίγματα όταν αυτή έρχεται σε επαφή με κάποια επιφάνεια Η πατέντα δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουλίου 2009 από την Susan R. Harsh με αριθμό :US20090188617 A1 Μέσα σε αυτό το μεταλλικό φύλλο, τοποθετούμε μια δόση χρώματος το οποίο διατηρείται υγρό από την υγρή μύτη του σκύλου Με την εφεύρεση αυτή, ο ιδιοκτήτης, μπορεί να κρατήσει το αποτύπωμα της μύτης του σκύλου του σε ένα κομμάτι χαρτί, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα ενθύμιο που θα κρατήσει ζωντανή την μνήμη του σκύλου του στην πάροδο του χρόνου.

ΠΗΓΕΣ : https://www.google.gr/patents/US20090188617?dq=20090188617&hl=el&sa=X&ved=0CBsQ6AEwAGoVChMImsfQgurgyAIVhLgaCh0fzA_w

Πατέντα: Ποντίκι η/υ με ενσωματωμένο εκτυπωτή (Σ.Σκούταρης - Α.Σολωμός)[επεξεργασία]

Toν Μάιο του 2001 κατατέθηκε στο γραφείο πατεντών των ΗΠΑ μια τροποποιημένη εκδοχή, του γνωστού σε όλους μας, ποντικιού ηλεκτρονικού υπολογιστή (η/υ) από τον Yasushi Murai.Η πατέντα αυτή,με αριθμό US6650315 , υλοποιεί ένα ποντίκι η/υ, ως συσκευή εισόδου, το οποίο έχει ένα περίβλημα όπου εμπεριέχεται μια μονάδα εκτυπωτή έτσι ώστε να εκτυπώνει πληροφορίες που λαμβάνει από τον η/υ. Αναλυτικότερα,η μονάδα του εκτυπωτή περιλαμβάνει μια εσοχή φόρτωσης του χαρτιού, έναν πεπλατυσμένο κύλινδρο για την τροφοδοσία του χαρτιού εγγραφής στο τμήμα φόρτωσης, μια κεφαλή εκτύπωσης για την εκτύπωση στο χαρτί εγγραφής και μια θύρα εξαγωγής για την απομάκρυνση του χαρτιού εγγραφής μετά το πέρας της εκτύπωσης. Η συσκευή αυτή αξιοποιείται όταν ο χρήστης χρειάζεται να εκτυπώσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι δεδομένων, που εμφανίζονται στην οθόνη. Ο στόχος της εφεύρεσης ήταν η εξοικονόμηση χαρτικής ύλης. Αυτό θα επιτυγχάνονταν καθώς η συσκευή ποντικιού-εκτυπωτή θα χρησιμοποιούνταν όταν ο χρήστης θα επιθυμούσε να εκτυπώσει κάποιο μικρό τμήμα ενός κειμένου, το οποίο σε καμία περίπτωση δε θα αξιοποιούσε τον χώρο που παρέχει για παράδειγμα ένα χαρτί Α4. Θα μπορούσε έτσι να το τυπώσει σε ένα χαρτί μικρότερων διαστάσεων όπως 10-20mm πλάτους x 50-100mm μήκους αντί να το τυπώσει σε ένα Α4 και μετά να το κόψει, όπου ουσιαστικά θα δαπανούσε ολόκληρη την σελίδα. Παρ'όλα αυτά η εφεύρεση αυτή έχει κάποια μειονεκτήματα τα οποία εμπόδισαν το προϊόν να βγει στην παραγωγή, τα οποία είναι:

1. Η συσκευή του ποντικιού δε μπορεί να εκτυπώσει δεδομένα , που εν μέρει εμφανίζονται στην οθόνη, σε μέγεθος τέτοιο ώστε να είναι ωφέλιμο, δηλαδή ευανάγνωστο, πράγμα που καθιστά τη συσκευή μη-ικανοποιητική.

2. Κατά τη διάρκεια μιας εκτύπωσης, λόγω της μορφολογίας της συσκευής [1], ο χρήστης εμποδίζεται από το να χρησιμοποιήσει το ποντίκι, καθώς θα πρέπει να τροποποιήσει τη λαβή του ή ακόμα και να αποδεσμεύσει τη συσκευή προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία της εκτύπωσης.

3. Δεδομένου ότι το ποντίκι που χρησιμοποιεί ο χρήστης πλέον δεν είναι ένα κοινό ποντίκι, αλλά έχει εσωτερικά και μια μονάδα εκτυπωτή η οποία φέρει αρκετά μηχανικά εξαρτήματα, κατά συνέπεια αυξάνεται το συνολικό βάρος της συσκευής, κάτι το οποίο αποτρέπει τη χρήση της συσκευής για παρατεταμένο χρονικό διαστήμα συγχρόνως κάνοντας και την όλη εμπειρία χρήσης δυσάρεστη.

Πατέντα: Μαγικό... τηλεχειριστήριο![επεξεργασία]

Πρόκειται για ένα ραβδί το οποίο μπορείς να το ρυθμίσεις ώστε να πραγματοποιεί πολλά χαρακτηριστικά ενός κανονικού τηλεχειριστηρίου. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι: η αλλαγή καναλιών, η αυξομείωση του ήχου, η ελάττωση φωτεινότητας, είσοδος στο μενού γενικών ρυθμίσεων, επαναπρογραμματισμός καναλιών και άλλα πολλά. Ο τρόπος που καθίσταται δυνατή αυτή η προσαρμογή είναι σχετικά απλός. Το ραβδί διαθέτει 13 διαφορετικές θέσεις καταχώρησης εντολών. Τοποθετώντας το ραβδί μπροστά από το τηλεκοντρόλ έχοντας πατημένο το “rec” κουμπί του ραβδιού, διαλέγεις την εκάστοτε εντολή πατώντας το ανάλογο κουμπί στο τηλεκοντρόλ.Με την χαρτογράφηση του σήματος που αποστέλλεται από το τηλεκοντρόλ, το ραβδί χρησιμοποιώντας τους δικούς του αλγορίθμους επαναπρογραμματίζει το σήμα στα εκάστοτε πρωτόκολλα της συσκευής. Για παράδειγμα πατώντας το πλήκτρο αύξησης του ήχου στο τηλεκοντρόλ, το ραβδί καταχωρεί την εντολή σε μία οριζόντια κίνηση του ραβδιού..Αναλυτικότερα,Περιστρέφοντας το ραβδί δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα μπορείς να αυξομειώνεις την ένταση,τινάζοντας το ραβδί πάνω κάτω αλλάζεις τα κανάλια ,ενώ στα δεξιά-αριστερά για την καταγραφή (track) και την παράλειψη (skip) αντίστοιχα κεφαλαίων του προγράμματος του οποίου παρακολουθείς. Το ραβδί περιλαμβάνει επίσης practise mode με το όποιο το ραβδί σου “λέει” τι κάνει με την κάθε κίνηση του μέσω παλμών.Για Παράδειγμα όταν αφήνεις το ραβδί για ένα λεπτό ενεργοποιείται το sleep mode.Όταν το πιάσεις και του κουνήσεις πάλλεται τρεις φορές και ξανά είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσεις.To ραβδί υποστηρίζει όλα τα τηλεκοντρόλ τηλεοράσεων, DVR, και είναι πολύ ευκολό στον προγραμματισμό του.

Μερικές πληροφορίες: Το ραβδί δημιουργήθηκε από τον Chris Barnardo το έτος 2010, ο οποίος υποστηρίζει ότι “τα τηλεχειριστήρια που ανταποκρίνονται μέσω της κίνησης είναι το μέλλον”. Το ραβδί έχει ως όνομα προϊόντος το “Kymera Magic Wand” και δημιουργήθηκε από την ομάδα της TheWandCompany. Παρόλο που θεωρείται μία σχετικά άχρηστη πατέντα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλησαν να το αποκτήσουν καθώς μέχρι σήμερα απαριθμεί τουλάχιστον 70.000 πωλήσεις.


Απόστολος Ορέστης Χουλιάρας - Γρηγόριος Σιανόπουλος

πηγή:http://www.pocket-lint.com/news/108198-wand-company-founder-talks-remote-controls & http://www.thewandcompany.com/Buying.html

Πατέντα : Μαγνήτης ψυγείου που...παραγγέλνει πίτσα. (Ιωαννίδης Γιώργος-Στέφος Βασίλης)[επεξεργασία]

Κατά τη σημερινή εποχή, όπου κυριαρχεί η τεχνολογική ευημερία, υπάρχουν εφευρέσεις οι οποίες κάνουν ευκολότερη τη ζωή των ανθρώπων. Έχει εξελιχθεί τόσο πολύ η τεχνολογία που μπορεί κανείς να κάνει πολλά από αυτά που θέλει με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού, χωρίς καν να χρειαστεί να περάσει την εξώπορτα του σπιτιού του. Η επικοινωνία των ανθρώπων που βρίσκονται μακρυά ο ένας από τον άλλο με μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου, η υποβολή απαραίτητων δικαιολογητικών σε κάποια υπηρεσία, η εύρεση εργασίας και η παραγγελία επιθυμητού φαγητού μέσω του διαδικτύου, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα διευκόλυνσης της ζωής των ανθρώπων από την τεχνολογία.

Μεγάλη καινοτομία στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων αποτελεί η παραγγελία φαγητού από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους ή το κινητό. Πλέον δεν χρειάζεται να τηλεφωνήσει κανείς σε κάποιο μαγαζί "γρήγορου φαγητού" ή εστιατόριο για να φάει. Πρέπει απλά να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπου θα εισέλθει σε έναν ιστότοπο διαδικτυακών παραγγελιών, θα διαλέξει το επιθυμητό κατάστημα και φαγητό, και συμπληρώνοντας τη διεύθυνση του και τα στοιχεία του, το μόνο που έχει να κάνει είναι να περιμένει μέχρι να έρθει το φαγητό.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό για μία πιτσαρία του Dubai ονόματι RED TOMATO PIZZA. Η εν λόγω πιτσαρία ήθελε να κάνει ακόμα ευκολότερη τη ζωή των πελατών της και έτσι σκέφτηκε κάτι πρωτοποριακό. Δημιούργησε λοιπόν ένα μαγνητάκι ψυγείου το οποίο παραγγέλνει πίτσα με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτός λοιπόν ο μαγνήτης-gadget ονομάστηκε VIP(Very Important Pizza) και κατανεμήθηκε σε όλους τους πελάτες της RED TOMATO PIZZA. Η λειτουργία του είναι απλή, ο πελάτης τοποθετεί τον VIP μαγνήτη στο ψυγείο του, συγχρονίζει το VIP με το bluetooth του κινητού του, επιλέγει στη διαδικτυακή σελίδα του καταστήματος την αγαπημένη του πίτσα, και είναι έτοιμο. Ο μαγνήτης αυτός συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω του κινητού του πελάτη, και όταν αυτός πατήσει το κουμπί που βρίσκεται πάνω στον μαγνήτη, η παραγγελία θα σταλεί στο κατάστημα, και έπειτα ένα μήνυμα επιβεβαίωσης παραγγελίας θα σταλεί στο κινητό του χρήστη. Απλό,εύκολο και καινοτόμο. Με το ρυθμό που εξελίσσεται η τεχνολογία σήμερα, και τη φαντασία των ανθρώπων, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάτι πιο καινοτόμο, για τη διευκόλυνση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, σύντομα!


Πηγές : 1) http://www.gizmag.com/bluetooth-magnet-orders-pizza/21974/

2)http://www.techhive.com/article/252669/fridge_magnet_lets_you_order_pizza_with_ridiculous_ease.html

3)http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2298762/Fridge-magnet-gadget-gets-favourite-pizza-sent-door-just-press-button.html

4)http://www.redtomato.biz/magnet/

Πατέντα: Χαμογελαστό προσωπάκι (Smiley Face)[επεξεργασία]

Ιωάννης Πέτρος Μουτσινάς

Το κίτρινο εικονίδιο γνωστό ως 'Smiley face' (χαμογελαστό προσωπάκι) που όλοι έχουμε δει και γνωρίζουμε σχεδιάστηκε από τον Harvey Ball (Χάρβεϊ Μπολ) το 1963. O Ball δε καταχώρησε ποτέ αίτηση πνευματικών δικαιωμάτων για το αρχικό σχέδιο, με αποτέλεσμα τα δικαιώματα της εικόνας σε πάνω από 100 χώρες να πέσουν στα χέρια μιας εταιρίας ονόματι 'The Smiley Company' με επικεφαλής τον Franklin Loufrani (Φρανκλιν). Το 1997 ο Loufrani προσπάθησε να καταχωρήσει αίτηση πνευματικού δικαιώματος και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ως αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί υπόθεση παράβασης κατά της Walmart, η οποία έκανε χρήση του συμβόλου στις διαφημίσεις και στολές της εταιρίας.

Τι οδήγησε όμως στη δημιουργία του 'Smiley face'? Μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο ο Ball εργάστηκε σε μια τοπική διαφημιστική εταιρία μέχρι που άρχισε τη δική του επιχείρηση 'Harvey Ball Advertising' το 1959. Η εταιρία 'State Mutual Life Assurance' της Μασαχουσέτης (τώρα γνωστή ως 'Hanover Insurance') αγόρασε, τότε, την εταιρία 'Guarantee Mutual Company' του Οχάιο. Η συγχώνευση των δύο εταιριών είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του ηθικού των εργαζόμενων. Σε μια προσπάθεια να λυθεί αυτό, προσλήφθηκε ο 'Harvey Ball' ως ελεύθερος/ανεξάρτητος καλλιτέχνης για να δημιουργήσει μια εικόνα η οποία θα ανέβαζε το ηθικό. Αυτό που δημιούργησε ήταν το 'Smiley Face' (χαμογελαστό προσωπάκι) με το ένα μάτι μεγαλύτερο του άλλου. Σε λιγότερο από δέκα λεπτά, ο Harvey Ball, παρέδωσε τη 'ζωγραφιά'. Η απλότητα της εικόνας έφερε χαμόγελα στα πρόσωπα των στελεχών, που τον πλήρωσαν $45 για τη δημιουργία του.

Πατέντα : Amazon crash (Μαλλιόπουλος Σωτήριος)[επεξεργασία]

Πρόκειται για μια πατέντα την οποία εμπνεύστηκε ο CEO της Amazon Jeff Bezos και την οποία κατοχύρωσε στις 11/11/10 με αριθμό πατέντας 20110194230.Στην ουσία πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο θα προστατεύει την εκάστοτε συσκευή από τη ζημιά την οποία θα επιδεχόταν εαν έπεφτε από τα χέρια του χρήστη. Από τη στιγμή που οι κινητές συσκευές έχουν πλέον εξελιχθεί σε υπολογιστές τσέπης και γίνονται ολοένα και πιο εύθραυστες και ακριβές έγινε επιτακτική η ανάγκη προστασίας τους από τυχόν πτώση.Μια ανάγκη η οποία πυροδότησε μια ολόκληρη βιομηχανία κατασκευής προστατευτικών θηκών για τις συσκευές καθώς 1 στα 3 κινητά τηλέφωνα παθαίνουν ζημιά λόγω πτώσης στον πρώτο χρόνο.Αν και η πατέντα βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο και η γραμμή παραγωγής φαντάζει ακόμα μακρινός στόχος οι εκδοχές τις οποίες πειραματίζεται είναι τρεις . Αυτές αφορούν τη χρήση είτε μικροσκοπικών αερόσακων,είτε τη χρήση αερίου είτε ακόμα τη χρήση ελατηρίων για να επιβραδύνουν την πτώση.Η πατέντα αυτή στην ουσία παρουσιάζει ένα σύστημα προστασίας της συσκευής από τη ζημία που θα επέφερε μια πτώση καθώς ανιχνεύει τον κίνδυνο πτώσης και λαμβάνει μέτρα για να μειώσει τις πιθανότητες ζημίας.Δηλαδή με τους κατάλληλους ανιχνευτές κίνησης το σύστημα αποφυγής πτώσης είναι σε θέση να αναγνωρίζει πότε η συσκευή δεν είναι σε επαφή με τον χρήστη αλλά κινείται ασύμμετρα προς μια επιφάνεια με κίνδυνο φθοράς.Έχοντας ανιχνεύσει τον κίνδυνο πτώσης και επαφής με την επιφάνεια το σύστημα αποφυγής πτώσης ενεργοποιεί ένα σύστημα προστασίας το οποίο προσπαθεί να αποτρέψει η να μειώσει τον κίνδυνο φθοράς του κινητού από την πτώση.Για παράδειγμα ένα κινητό τηλέφωνο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα αποφυγής πτώσης και το σύστημα προστασίας. Εάν το κινητό πέσει από τα χέρια του χρήστη τότε το σύστημα μέσω των ανιχνευτών κίνησης θα αντιληφθεί οτι το κινητό δεν είναι πλέον σε επαφή με τον χρήστη θα μετρήσει την απόσταση απο την επιφάνεια και θα υπολογίσει την ταχύτητα της πρόσκρουσης.Ετσι με βάση τα στοιχεία αυτά το σύστημα θα είναι σε θέση να υπολογίσει εαν ο κίνδυνος ζημιάς του κινητού μετά την πτώση θα ξεπεράσει ένα επιτρεπτό όριο.Σε αυτή την περίπτωση τα συστήματα προστασίας ενεργοποιούνται μειώνοντας δραματικά τις πιθανότητες σοβαρής βλάβης του κινητού καθώς οι αερόσακοι ανοίγουν και απορροφούν την ισχύ της πρόσκρουσης.


πηγές : 1)http://www.sida.org.sg/2012/07/27/crazy-phone-patents/ 2)http://www.engadget.com/2012/12/11/amazon-wins-patent-for-airbag-system-designed-to-protect-portabl/ 3)http://inhabitat.com/amazon-ceo-jeff-bezos-patents-a-crash-proof-airbag-for-your-smartphone/ 4)http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-adv.htm&r=6&p=1&f=G&l=50&d=PTXT&S1=(20121211.PD.%20AND%20Amazon.ASNM.)&OS=ISD/20121211%20AND%20AN/Amazon&RS=(ISD/20121211%20AND%20AN/Amazon

Πατέντα:"Προσομοιωτής κόλλα πέντε"(Apparatus for Simulating a High Five) (Βαγγέλης Πιτσέλης)[επεξεργασία]

Το 1993 ο Albert Cohen εφηύρε μία συσκευή,μία πατέντα δηλαδή,που αποτελεί την προσομοίωση του high five, γνωστού σε όλους μας ως "κόλλα πέντε"US5356330.Η συσκευή αυτή αποτελείται από 4 διαφορετικά μέρη,ένα κατώτερο τμήμα του βραχίονα που ενώνεται με ένα προσομοιωμένο χέρι το οποίο έχει την ικανότητα να αφαιρεθεί ,ένα άνω τμήμα του βραχίονα, έναν αγκώνα για να επιτυχγάνεται η στερέωση του κάτω τμήματος του βραχίονα με το άνω τμήμα του βραχίονα, και ένα ελατήριο φτιαγμένο από συγκεκριμένο στοιχείο που μπορεί να προσφέρει πόλωση του άνω και του κάτω βραχίονα για να υπάρχει η ευθυγράμμιση που απαιτείται.Η ιδέα για το μηχάνημα προήλθε από μια απλή, αν και βαθιά,παρατήρηση πως κανείς δεν μπορεί να δώσει ένα "κόλλα πέντε" όταν είναι μόνος του ενώ παρακολουθεί ένα αθλητικό γεγονός και να μοιραστεί την χαρά του για την ομάδα του που πέτυχε κάποιο γκολ και πέρασε μπροστά ή ακόμα ήταν το πιο σημαντικό σημείο του αγώνα.Τη λύση στο πρόβλημα αυτό ήρθε να δώσει η πατέντα αυτή.Όπως είναι γνωστό στην τέχνη του "κόλλα πέντε",απαιτείται αμοιβαία συνεισφορά και από τους δυό συμμετέχοντες ώστε να χτυπήσουν ταυτόχρονα τις παλάμες τους.Αναλυτικότερα,ο πρώτος συμμετέχων χτυπά το υψωμένο χέρι του δεύτερου συμμετέχοντα το σωστό δευτερόλεπτο για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η μηχανή "κόλλα πέντε" εξαιτίας της αυτοανόρθωσης που έχει,δίνει δύο δυνατές διαμορφώσεις στο χρήστη.Η μία περιλαμβάνει λυγισμένο "αγκώνα" και η άλλη περιλαμβάνει την κίνηση του χεριού προς τα πάνω.Η χρήση αυτής της συσκευής μπορεί επίσης να βοηθήσει την βελτίωση του συντονισμόυ ματιού-χεριού του χρήστη και να του δώσει τη βοήθεια να εξεληχθεί μέσω ενός γρήγορου και στοχευμένου συγχρονισμού.Η πατέντα αυτή ανήκει στις εκτός ορίων πατέντες μιας και δε γνώρισε απήχηση ακόμα κι αν δημιουργήθηκε την δεκαετία του 90 όπου αυτή η μόδα γνώρισε μεγάλη άνθιση.

Πατέντα: Ζακέτα <<αλεξίπτωτο>> (Παπαδημητρίου Νίκος)[επεξεργασία]

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους που αντιμετωπίζουν οι πιλότοι ενός αεροσκάφους που έχει υποστεί βλάβη, είναι ο κίνδυνος της σύγκρουσης. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα χωρίς να υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής, ο πιλότος πρέπει να έχει –είτε δίπλα του, είτε δεμένο στην πλάτη του- ένα αλεξίπτωτο. «Τι γίνεται αν το αλεξίπτωτο μπορείς να το φορέσεις κι όλας?». Αυτήν ήταν η ερώτηση που παρακίνησε τον Αυστριακής καταγωγής Γάλλο ράφτη και πρωτοπόρο στην ειδικότητα των αλεξίπτωτων, François Reichelt (Φρανσουά Ράιχελτ) στο να την εφαρμόσει και στην πράξη. Ο Ράιχελτ γεννήθηκε στην Βιέννη το 1879, στα 19 του μετακόμισε στην Γαλλία και απέκτησε την γαλλική υπηκοότητα το 1909, υιοθετώντας και το όνομα «Φρανσουά». Ήταν γνωστός σε πολλούς και ως ο «ιπτάμενος ράφτης» και ήταν εκείνος που είχε την πρωτότυπη ιδέα να ενσωματώσει ένα αλεξίπτωτο, μέσα σε μία ζακέτα. Τον Ιόυλιο του 1910 ξεκίνησε τη διαδικασία για την δημιουργία της, και του πήρε μόλις έναν χρόνο μέχρι να δημιουργήσει την περίφημη αυτήν πατέντα. Τα πρώτα του τεστ, τα οποία είχαν ως πειραματόζωα πλαστικές κούκλες, ήταν επιτυχή. Βλέποντας τα σχέδια του να πηγαίνουν καλά, ο Ράιχελτ πίεζε επανελλημένα τη γαλλική αστυνομία για να του δώσουν την άδεια να πραγματοποιήσει και ένα "ζωντανό" τεστ, στον πύργο του Άιφελ. Στις αρχές του 1912, εκδόθηκε η άδεια προς τον Ράιχελτ, πως η επιθυμία τους μπορούσε επιτέλους να πραγματοποιηθεί. Δίχως να χάσει καθόλου χρόνο, ο Ράιχελτ ανακοίνωσε στον Τύπο πως η άδεια είχε εκδοθεί και προσκάλεσε τον κόσμο σε αυτό το ζωντανό πείραμα.Στις 4 Φεβρουαρίου του 1912, στις 7:00 το πρωί, ο Φρανσουά έφτασε στον πύργο του Άιφελ συνοδευόμενος από δύο φίλους του. Φορούσε την περιβόητη ζακέτα του και ήταν εκείνη η στιγμή που ανακοίνωσε στο πλήθος που συγκεντρώθηκε για να τον παρακολουθήσει, πως αντί για πλαστικές κούκλες, θα γινόταν ο ίδιος το πειραματόζωο της εφεύρεσης του. Παρά τις συστάσεις των φίλων του και της γαλλικής αστυνομίας πως ο Φρανσουά δεν έπρεπε να εκθέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο, εκείνος σκαρφάλωσε στον πύργο και πήρε θέση να πηδήξει. Το πλήθος τον κοιτούσε με ανυπομονησία και φόβο, ο Φρανσουά πήδηξε από τον πύργο, ο μηχανισμός του αλεξίπτωτου κόλλησε και δεν άνοιξε και η σύγκρουση με το έδαφος ήταν μοιραία!! Ο Φρανσουά Ράιχελτ κείτονταν αιμόφυρτος κάτω στο έδαφος. Ήταν το τέλος ενός μεγάλου ράφτη-εφευρέτη.

source: https://en.wikipedia.org/wiki/Franz_Reichelt

Πατέντα: Ηλεκτροφόρο πανί τραπεζιού (Ντσιαβός Ευάγγελος & Συρρής Δημήτρης)[επεξεργασία]

Η πατέντα αυτή (n.5107620) δημιουργήθηκε από τον Richard E. Mahan το 1992 στο Texas και αναφέρεται σε ένα ηλεκτροφόρο τραπεζομάντηλο, που τοποθετείται με σκοπό την απομάκρυνση των εντόμων από τα τραπέζια με φαγητά. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει ένα ύφασμα που σχηματίζεται από ηλεκτρικά μονωμένο υλικό, το οποίο έχει τουλάχιστον ένα ζεύγος παράλληλων ηλεκτρικά αγώγιμων λωρίδων στερεωμένων περιμετρικά του υφάσματος, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με μία μπαταρία χαμηλής τάσης συνεχούς ρεύματος επίσης συνδεδεμένης στο ύφασμα. Μία μπαταρία 9 volt η μία επαναφορτιζόμενη είναι αρκετές για να λειτουργήσει η συσκευή. Επίσης υπάρχει και ένας διακόπτης ανάμεσα στην μπαταρία και σε μία από τις λωρίδες, ώστε να κλείνει η συσκευή για την διατήρηση της μπαταρίας. Οι λωρίδες απέχουν τόσο μεταξύ τους ώστε να εμποδίζουν την ολοκλήρωση του κυκλώματος, η οποία γίνεται όταν το έντομο προσπαθήσει να διασχίσει τις λωρίδες. Το ρεύμα που διέρχεται μέσω του σώματος του εντόμου είναι αρκετό για να το οδηγήσει στην απομάκρυνσή του. Τώρα σε περίπτωση που έρθει ο καταναλωτής σε επαφή με το ύφασμα, δεν θα αισθανθεί τίποτα και στην περίπτωση που έχει βρεγμένα χέρια, ίσως νιώσει ένα ελαφρό μούδιασμα. Η ηλεκτρική συσκευή παρέχεται και σε μορφή κιτ για να εγκατασταθεί σε τραπεζομάντηλα από τον καταναλωτή.

Πηγή : http://www.freepatentsonline.com/5107620.pdf

Πατέντα :Μετεωρισμός αποσμητικό ΗΠΑ 6313371 Β1 (Σακοράφα - Πατούνα)[επεξεργασία]

   Η παρούσα εφεύρεση αναφέρεται γενικά σε εντερικά προϊόντα ελέγχου εκκενώσεως και, πιο συγκεκριμένα, να αποσμητικά μετεωρισμός. Υπάρχουν διάφορες συσκευές στον τομέα αυτό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του εντερικού απορρίψεων με κάποιο βαθμό επιτυχίας. Ωστόσο, όλα αυτά είναι κάπως δυσκίνητη ή / και ογκώδη για χρήση. Ο μετεωρισμός  Deodorizer, είναι το πρώτο προϊόν για αυτή την εφαρμογή να χρησιμοποιήσει ύφασμα ενεργού άνθρακα ως αποσμητικό, επειδή είναι πολύ πιο αποτελεσματική στην απομάκρυνση των οσμών από άλλους γνωστούς παράγοντες και εξαιτίας της υψηλής αποτελεσματική δράση φιλτραρίσματος του, το πάχος του ύφασμα μπορεί να μειωθεί σημαντικά, χωρίς να χάνει την αποτελεσματικότητα.  Το επίθεμα κατασκευάζεται από ύφασμα ενεργού άνθρακα  τοποθετημένο μεταξύ ενός ζεύγους ελασμάτων ή στρωμάτων που έχει πολλαπλές διατρήσεις  σ 'αυτό. Η μέθοδος χρήσης της παρούσας εφεύρεσης είναι επίσης απλή. Το μαξιλάρι είναι μη ενοχλητικό μαγνητοσκοπημένο εσωτερικό σλιπ εσώρουχα στην περιοχή του πρωκτού χρησιμοποιώντας διπλής όψης κολλητική ταινία και λόγω λεπτό προφίλ, ο χρήστης είναι άνετα και αγνοεί την παρουσία του. Ένα τμήμα της ταινίας διπλής όψεως  είναι εφοδιασμένο  με διάτρητο τμήμα ώστε να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί. Μια διπλή πλαστική σακούλα προβλέπεται επίσης για τη μεταφορά της, το διαχωρισμό της ταινίας και τα μαξιλάρια για σκοπούς υγιεινής. Η συσκευή για την απορρόφηση των οσμών μετεωρισμός φοριέται κοντά στο σώμα του χρήστη, που περιλαμβάνει: α) ένα επίθεμα που έχει ένα πρώτο επίμηκες άκρο και ένα δεύτερο άκρο διευρυμένο, το εν λόγω διευρυμένο άκρο είναι κυκλικό σε σχήμα. β) ένα πρώτο στρώμα από ύφασμα ενεργού άνθρακα στο εσωτερικό του στρώματος, γ) ένα δεύτερο στρώμα και ένα τρίτο στρώμα υφάσματος που εφάπτεται  στο πρώτο στρώμα για να σχηματίσει το μαξιλάρι. δ) το δεύτερο στρώμα και το τρίτο στρώμα υφάσματος έχει ένα πλήθος διατρήσεων. Το φίλτρο φοριέται μαγνητοσκοπημένο στο εσωτερικό του σλιπ ή εσώρουχα και λόγω της λεπτό προφίλ του, ο χρήστης είναι άνετη και ουσιαστικά αγνοεί την παρουσία του. Αυτό καθιστά την παρούσα εφεύρεση το πιο αποτελεσματικό, αποδοτικό, άνετο και λιγότερο επαχθή μέσα της απόσμησης αεριώδης απορρίψεις. Αυτό καθιστά την παρούσα εφεύρεση  ένα ασφαλές, αποτελεσματικό, αποδοτικό, άνετο και λιγότερο παρεμβατική μέθοδο για την αντιμετώπιση αυτού ενοχλητικού  προβλήματος.

Βιβλιογραφία: http://www.google.com/patents/US6313371?hl=el


Πατέντα: Manually Self-Operated Butt-Kicking Machine (Μπούρας Νικόλαος - Καρακώστας Δημήτριος)[επεξεργασία]

Η πατέντα με αριθμό δημοσίευσης US20060094518 Α1 κατατέθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2004 και δημοσιεύθηκε 4 Μαίου 2006.Το ονομά της είναι "The Manually Self-Operated Butt-Kicking Machine".Είναι ένα είδος καρέκλας με μία "τρύπα" στο κάθισμα στην οποία ο χρήστης κάθεται στον πάγκο με τα οπίσθιά του να επικεντρώνονται πάνω από την τρύπα. Μια ζώνη ασφαλείας κρατά το χρήστη στη θέση του. Υπάρχει ένας μηχανισμός λακτίσματος που βρίσκεται κάτω από την οπή, με μια μπότα στην άκρη του. Όταν ο χρήστης τραβά το μοχλό χειρισμού χειρός, ο μιχανισμός ανεβαίνει προς την οπή και η μπότα χτυπά τα οπίσθιά του μέσα από την τρύπα στον πάγκο. Το kicker Butt είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη, με τον αριθμό των επαναλήψεων, την ταχύτητα λειτουργίας, τη δύναμη, όλα να ελέγχονται από τον χρήστη . Αυτή η εφεύρεση είναι ένα νέο, καινοτόμο και μοναδικά μηχάνημα με πολλαπλές χρήσεις, οι οποίες κυμαίνονται από διασκέδαση σε συγκέντρωση χρημάτων και από τα κίνητρα για την πειθαρχία. Οι στόχοι της παρούσας εφεύρεσης είναι επίσης πολλοί όπως το teambuilding,η αυτο-θεραπεία, να εμπνεύσει τη δημιουργικότητα, και να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για μελλοντικές συσκευές και σαν έργο τέχνης. Ένας από τους στόχους του Butt-Kicker είναι να χρησιμοποιηθεί ως μία καινοτόμα συσκευή σε διοικητικά συμβούλια.Ο εφευρέτης προβλέπει ότι το Butt-Kicker θα παρέχει διασκέδαση και την τονοτικά αστεία, τα οποία θα σπάνε τον πάγο και θα ενθαρρύνουν τη συναδελφικότητα που θα διασκεδάζουν τους πελάτες, τους επισκέπτες.Η καινοτομία του Butt-Kicker θα ενθαρρύνει επίσης τη δημιουργικότητα, την παραγωγικότητα, και θα σπάει την πιο επίσημη ατμόσφαιρα, η οποία επικρατεί και κυριαρχεί σε πολλά διοικητικά συμβούλια. Ένας άλλος στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί στη φάρμα. Κάθε φάρμα έχει ένα υπόστεγο ξύλο, και κάθε υπόστεγο ξύλο θα πρέπει να έχει μια άκρη-kicker για την οικογένεια και την παρακίνηση των εργαζομένων,για πειθαρχία και συμμόρφωση.

Πατέντα:Vibrating Tattou (Ντάσκας Μιχαήλ-Μπρούτσος Κώστας)[επεξεργασία]

Η πατέντα ονομάζεται Vibrating Tattou,είναι ένα τατουάζ το οποίο δονείται.Η πατέντα αυτή έχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Nokia,δηλαδή η μέθοδος αυτή είναι κατοχυρωμένη από την συγκεκριμένη εταιρεία ως δικία της πατέντα.Η Φιλανδική εταιρεία με πρωτοποριακή τεχνολογία μπορεί να διευκολύνει τον χρήστη ώστε να είναι συνδεδεμένος με το κινητό του όλο το 24ωρο μέσω ενός ταττουάζ το οποίο δονείται,το ταττουάζ αυτό μεταφέρει παλμούς στο δέρμα ειδοποιόντας τον χρήστη για μια κλήση.Διαφορετικά μοτίβα παλμών θα μεταφέρονται στο δέρμα του χρήστη ώστε να τον ειδοποιούν για μια εισερχόμενη κλήση,ένα μήνυμα η ακόμα και για χαμηλή μπαταρία.Η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιεί μελάνι από σιδηροµαγνητικά σωματίδια,με λίγα λόγια πρόκειται για ένα ταττουάζ το οποιό θα περιέχει ένα ειδικό μελάνι στο οποίο βασίζεται η πατέντα της Nokia.Οταν ο χρήστης κάνει το ταττούαζ θα πρέπει αυτό αρχικά να έχει μαγνητιστεί,δηλαδή η εξωτερική επιφάνεια του ταττουάζ θα έχει έρθει κοντά με έναν μαγνήτη αρκετές φορές.Ο χρήστης διευκολύνεται διότι πολλές φορές οι δυνατοί ήχοι δεν αρέσουν και πολλές φορές ο χρήστης δέν έχει το κινητό κοντά του έτσι ώστε να μήν το ακούει,πράγμα που τον δυσαρεστεί.Επίσης η τεχνολογία αυτή είναι τοσο προχωρημένη σε σημείο πού ο χρήστης θα μπορεί να αναγνωρίσει ποίο αγαπημένο του άτομο τον καλεί μέσα απο διάφορα μοτίβα δόνησης πού υπάρχουν στις ρυθμήσεις τού τατούαζ της Nokia.Παρόλα αύτα τα θετίκα πού έχει η πατέντα αυτή δεν έχει γίνει γνωστό αν προκαλεί κάποιο πρόβλημα υγείας πράγμα που βάζει πολλους χρήστες σε σκέψη.Η Nokia με αυτήν την πατέντα βγάζει τον χρήστη από τέτοιου είδους βάσανα με το ταττουάζ το οποίο θα είναι πάνω του συνέχως.Τέλος η πατέντα αυτή μοιάζει να έχει βγεί από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας γιατί μέχρι τώρα ο άνθρωπος εκέι έβλεπε τέτοιου είδους πράγματα αυτό δείχνει πως η τεχνολογία κάνει μεγάλα βήματα με τέτοιου είδους πατέντες.

πηγές:(http://www.huffingtonpost.com/2012/03/21/vibrating-tattoo-nokia-patent-phone-ringing_n_1369978.html) (http://www.bbc.com/news/technology-17447086) σχετικό βίντεο στο YOUTUBE:(https://www.youtube.com/watch?v=PchO7OOv8pI)

Πατέντα:Η Toyota σχεδιάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο (Μεσημέρης Μιχαήλ-Καραστογιάννη Δήμητρα)[επεξεργασία]

Η Ιαπωνική εταιρεία Toyota υπέβαλε πατέντα στην οποία είχε την ιδέα να κατοχυρώσει φτερά σε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Συνήθως οι εταιρείες που τους ενδιαφέρει η δημιουργία τέτοιου είδους αυτοκινήτων είναι μικρές, σχεδόν άγνωστες στο ευρύ κοινό. Αυτή η κατάσταση όμως μπορεί να αλλάξει στα επόμενα χρόνια διότι αυτό το θέμα έχει αποσπάσει το ενδιαφέρον και σε βιομηχανικές εταιρείες που ειδικεύονται χρόνια με τα αυτοκίνητα. Για αυτή της την ιδέα η εταιρεία Toyota έχει αποσπάσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην οποία αναφέρει ότι υπάρχουν τέσσερα φτερά ίδιας λογικής με τα φτερά που χρησιμοποιήθηκαν σε αεροσκάφη στις αρχές του 1900. Είναι άγνωστο προς στιγμήν το πότε και αν θα βγάλει ποτέ ιπτάμενο αυτοκίνητο η Toyota αλλά όπως οι εταιρείες συνηθίζουν κατοχύρωσε αυτή της την ιδέα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για να αποφευχθεί η δημιουργία ιπτάμενου αυτοκινήτου από άλλη εταιρεία στο μέλλον. Από τα σχέδια που έχουν καταθέσει οι μηχανικοί της Toyota είναι εμφανές ότι τα φτερά του αυτοκινήτου αυτού απαρτίζονται από πιο μικρά μέρη τα οποία όταν δεν λειτουργούν στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και μετά όλα μαζί τοποθετούνται στην οροφή. Από την άλλη όταν πρέπει να μπουν σε κίνηση τα φτερά, προσαρμόζονται στη δεξιά και στην αριστερή μεριά του αυτοκινήτου, ενώ το μόνο που έχει δημοσιευθεί προς το παρόν είναι ότι στη συνέχεια μπορούν να τοποθετηθούν και περαιτέρω φτερά. Το πως ακριβώς θα γίνει αυτό δεν είναι ακόμα γνωστό αλλά το μόνο για το οποίο γνωρίζουμε στα σίγουρα είναι ότι αποκλείεται το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Toyota να είναι διπλάνο. Τέλος, ο εκπρόσωπος της Toyota αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το που βρίσκονται οι έρευνές τους και για το πότε και αν θα δούμε ποτέ ένα τέτοιο αυτοκίνητο στην αγορά.

Πηγή: http://www.carzine.gr/i-toyota-schediazi-iptameno-autokinito/ Πηγή: http://www.autoblog.gr/2015/09/08/h-toyota-katethese-patenta-gia-iptameno-aytokinhto/


Πατέντα εισπνοής καθαρού αέρα - Χασιώτη Μαρία[επεξεργασία]

Είναι μια μέθοδος για να αναπνέεις καθαρό αέρα σε ένα δωμάτιο γεμάτο με τοξικούς καπνούς από τη λεκάνη της τουαλέτας. Αυτό πραγματοποιείται εισάγοντας ένα σωλήνα αναπνοής μέσω μιας παγίδας νερού τουαλέτας για να εκθέσει ένα ανοικτό άκρο αυτού σε φρέσκο αέρα από ένα σωλήνα εξαερισμού συνδέεται με μία γραμμή αποχέτευσης του εν λόγω τουαλέτας και αναπνέοντας, για να εισέλθει ο καθαρός αέρας μέσω του εν λόγω σωλήνα αναπνοής. Η μέθοδος αυτή, περιγράφεται στην US Patent 4,901,715, που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 1990 από τον Timothy E. Mulcahy. Η εφεύρεση περιλαμβάνει ένα δοχείο φίλτρου που γεμίζουν με άνθρακα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή τυχόν επιβλαβείς ή τοξικές ακαθαρσίες που μπορεί να περιέχονται στον αέρα που εισπνέεται από τον χρήστη. Ο εφευρέτης προτείνει, η τουαλέτα είναι πρόσφατα καθαρισμένη ώστε να μην έχει συσσωρευμένες αέρια αποχέτευσης από το θάλαμο αέρα μέσα και στο πίσω μέρος της τουαλέτας. Χρησιμοποιεί ένα μεγάλο φυσερό, τοποθετείται μέσα στην τουαλέτα και γι 'αυτό δεν είναι το είδος των μικρών αντικειμένων που μπορεί να κρύψει μέσα στην κυλιόμενη βαλίτσα του ταξιδιού τυπικό επιχειρηματία. Ο χρήστης εισάγει το τέλος σωλήνα του αναπνευστήρα, τοποθετεί το στόμα του στο επιστόμιο,φυσάει και αυτό αποβάλλει από την μικρή ποσότητα νερού και στη συνέχεια να είναι έτοιμος να ξεκινήσει η εισπνοή φρέσκου αέρα και το οξυγόνο μέσω της συσκευής και εκπνεύστε από τη μύτη του. Ο χρήστης μπορεί να διατηρήσει αυτή τη διαδικασία αναπνοή για ώρες και μέχρι να διασώζεται. Εξηγεί ότι αν υποθετικά παγιδευμένος μας επισκέπτης του ξενοδοχείου μπορεί να τον σώσει ακόμη και ένας πυροσβέστης ο οποίος έχει εξαντληθεί η δεξαμενή οξυγόνου του μπορεί να επιβιώσει από την τουαλέτα αναπνευστήρα.

Πηγή: http://toilet-guru.com/snorkel.php Πηγή: https://www.lens.org/lens/patent/US_4320756_A/fulltext

Forehead Rest For Urinals (Vasilis Sakkas | Perseas Tzimikas)[επεξεργασία]

Quick Draw Call (ΤΖΑΛΑΒΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΣ)[επεξεργασία]

Η πατέντα με αριθμό US 6,796,467 B2 και όνομα DEVICE FOR THE QUICK AND EASY USE OF A SMALL SIZE CELLULAR TELEPHONE (ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟ) καταχωρήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 2004 από τους εφευρέτες της Marcus Caldana, Franco Caldana. Η πατέντα αυτή αναφέρεται σε χρήστες που έχουν μικρά κινητά τηλέφωνα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν γρηγορά το κινητό τους και να το βολέψουν ξανά στην θέση του σε μερικά δευτερόλεπτα. Η αρχιτεκτονική της συσκευής αυτής είναι ως εξής: Υπάρχει μια θήκη για το τηλέφωνο πάνω σε δυο συνδεδεμένους ολισθηρούς άξονες που ο ένας βρίσκεται κάτω από τον άλλο, έτσι ο χρήστης με ένα απότομο τέντωμα του χεριού του αναγκάζει τον έναν άξονα να γλιστράει κάτω από τον άλλον και να δημιουργούν έναν μεγαλύτερο άξονα όπου εκεί θα κυλήσει η θήκη του τηλεφώνου μαζί με το τηλέφωνο και ως τελικό αποτέλεσμα ο χρήστης να έχει το τηλέφωνο του στην παλάμη του σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και αφού τελειώσει την ομιλία του με ένα απότομο πάλι τράβηγμα του χεριού του η θήκη μαζί με το τηλέφωνο θα ξαναγυρίσουν πίσω στους άξονες και ο ένας άξονας θα πάει κάτω από τον άλλον άξονα και έτσι έχει εξαφανιστεί το τηλέφωνο του και όλη η υπόλοιπη συσκευή κάτω από το μανίκι του χρήστη. Πηγή:https://www.google.com/patents/US6796467

Πατέντα: Ασανσέρ για αστροναύτες (ΣΟΥΡΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΤΖΙΚΑ ΝΤΟΡΙΑΝΤ)[επεξεργασία]

Ενα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, που εγκρίθηκε από την αμερικανική υπηρεσία χορήγησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ευελπιστεί να υλοποιήσει σύντομα η εταιρεία Thoth Technology, η οποία έχει έδρα στο Οντάριο του Καναδά.

Το σχέδιο αυτό είναι ένα ασανσέρ για αστροναύτες. Το διαστημικό ασανσέρ θα έχει ύψος περίπου 20 χιλιόμετρα. Η κατασκευή αυτή με κωδικό όνομα ThothX Tower θα είναι πτυσσόμενη και θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνητους μηχανισμούς για να οδηγεί τους αστροναύτες στην κορυφή. Οι Καναδοί σκέφτηκαν αυτόν τον τρόπο ταξιδιού στο διάστημα καθώς, το πιο ακριβό μέρος ενός τέτοιου ταξιδιού σήμερα είναι από την εκτόξευση του πυραύλου έως την στρατόσφαιρα. Σε αυτό το κομμάτι καταναλώνονται τα περισσότερα καύσιμα προκειμένου ο πύραυλος να μπορέσει να αντισταθεί στην βαρύτητα και να ξεφύγει από το έδαφος, γεγονός που καθιστά αυτά τα ταξίδια πανάκριβα. Με τον ThothXTower όχι μόνο θα περιοριστεί η ζήτηση των πυραύλων αλλά θα μειωθεί και το κόστος σε καύσιμα, καθώς το διαστημικό ασανσέρ θα καταναλώνει ελάχιστα συγκριτικά με έναν πύραυλο.

Η εξοικονόμηση καυσίμων προβλέπεται να αγγίζει το 30% εφόσον τα διαστημόπλοια θα εκτοξεύονται από την κορυφή του πύργου, ενώ θα μπορούν να επιστρέψουν σε αυτήν όποτε χρειάζεται να ανεφοδιασθούν σε καύσιμα. Το σχέδιο της Thoth Technology προβλέπει πως ο πύργος αυτός θα είναι φουσκωτός δηλαδή θα αποτελείται από φουσκωτά τμήματα, τα οποία θα συναρμολογηθούν μεταξύ τους. Επίσης θα υπάρχουν περιστρεφόμενα πτερύγια, τοποθετημένα σε σύνθετη διάταξη ώστε να εξασφαλίζεται η αντοχή του πύργου στα ισχυρά ρεύματα του αέρα.

Παρόλα αυτά η εταιρεία δεν έχει απαντήσει σε πολλά ερωτήματα ένα από αυτά είναι το κόστος της κατασκευής του πύργου αυτού και επίσης αν όντως αυτός ο πύργος μπορεί να αντέξει τα ισχυρά ρεύματα αέρα που αξιολογούν το αν αυτό το σχέδιο είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Πατέντα : Multi-Use Ear Mirror ( Γρίβος Νικόλαος - Χατζηιορδάνου Γεώργιος )[επεξεργασία]

Μία αστεία πατέντα που ξεπερνά ασφαλώς κάθε όριο είναι το multi-use ear mirror.Ο δημιουργός Justin Letlow όπως αναφέρει , έχοντας μια μικρή ενόχληση στο εσωτερικό του αυτιού του που τον ενοχλούσε καιρό τον ώθησε να δημιουργήσει το multi use ear mirror έτσι ώστε να μπορεί να βλέπει το εσωτερικό του αυτιού του.

Συγκεκριμένα μιλάμε για μια μια πατέντα η οποία στο δεξιό και αριστερό άκρο της αντίστοιχα διαθέτει 2 μικρούς κυκλικούς μηχανικούς καθρέπτες στερεωμένοι μεταξύ τους σε μια πλαστική λεπτή κατασκευή.Καθώς υπάρχει μηχανισμός και οι καθρέφτες μπορούν και μετακινούνται στόχος είναι να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το είδωλο του ενός να αντικατοπτρίζεται στο δεύτερο καθρέφτη.

Ο Justin Letlow στη συνέχεια προσπάθησε να κατοχυρώσει αυτή την πατέντα και να την βγάλει στην αγορά όπου και τα κατάφερε.Αστείο γεγονός και παράδειγμα ότι η κακή διαφήμιση είναι η καλύτερη διαφήμιση ήταν η προβολή αυτής της πατέντας σε γνωστή αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή .Συγκεκριμένα η Έλεν ΝτιΤζένερις παρουσιάστρια της εκπομπής άρχισε να σατιρίζει και να κοροϊδεύει την συγκεκριμένη πατέντα για την αστεία χρήση της. Έτσι το multi-use ear mirror κατάφερε να γίνει ακόμα πιο γνωστό.

Και όμως μια τέτοια πατέντα δεν έχει μόνο μια χρήση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιποίηση των τριχών του προσώπου σε δύσκολα σημεία όπως και να χρησιμοποιείται από τεχνικούς και ηλεκτρολόγους σε σημεία που το ανθρώπινο μάτι είναι δύσκολο να έχει εικόνα για παράδειγμα , στον εντοπισμό βλάβης καλωδίων στο εσωτερικό τοίχων, το οποίο είναι δύσκολο να μπορούμε να δούμε.

Πηγές : 1) http://www.funnypatentsandinventions.com/ 2) http://gizmodiva.com/beauty/multiuse_ear_mirror_is_great.php

Πατέντα : Ιπτάμενος Δίσκος της British Rail (Τάγκας Στέλιος - Μάριος Αθανάσιος Τσόγκας)[επεξεργασία]

Η πατέντα με αριθμό GB 1310990 είναι σχεδιασμένη από τον Charles Osmond Frederick και περιγράφει ένα διαστημικό όχημα ικανό να κάνει διαπλανητικά ταξίδια. Το όχημα τροφοδοτείται ενέργεια από έναν θερμοπυρηνικό αντιδραστήρα στο κέντρο του σκάφους τον οποίο χτυπάνε ακτίνες laser έτσι ώστε να προκληθούν παλμοί πυρηνικής ενέργειας συχνότητας άνω του 1KHz, καθώς μικρότερη συχνότητα θα προκαλούσε μηχανικό συγχρονισμό ο οποίος θα προκαλούσε βλάβες στον δίσκο. Οι παλμοί αυτοί πάνε σε μια σειρά από ακτινικά ηλεκτρόδια τοποθετημένα στο κάτω μέρος του σκάφους, τα οποία με την σειρά τους μετατρέπουν την παραχθείσα ενέργεια σε ηλεκτρική. Από την ηλεκτρική ενέργεια τροφοδοτείται μια δακτύλιος από δυνατούς μεγάλους ηλεκτρομαγνήτες, οι οποίοι επιταχύνουν υποατομικά σωματίδια κάτω και γύρω από τον δίσκο, παρέχοντας έτσι την ικανότητα στο σκάφος να κινείται. Ο αντιδραστήρας περιβάλλεται από ένα παχύ υλικό ώστε να προστατεύονται οι επιβάτες από την ραδιενέργεια.

Η αίτηση για την κατοχύρωση της πατέντας έγινε στις 11 Δεκεμβρίου 1970, έγινε αποδεκτή στις 21 Μαρτίου 1973 και το 1976 δεν έγινε ανανέωσή της. Μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί, αλλά πάνω της έχουν στηριχτεί αρκετές μελέτες για πυραύλους προωθούμενους μέσω πυρηνικής ενέργειας.

Πηγές:
http://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio;jsessionid=OXrNMq1bXI4wR+prhZTuwkDz.espacenet_levelx_prod_1?FT=D&date=19730321&DB=&locale=en_EP&CC=GB&NR=1310990A&KC=A&ND=3
http://www.ufohowto.com/1973%20Flying%20Vehicle.pdf
https://en.wikipedia.org/wiki/British_Rail_flying_saucer


Πατέντα: sleeping bag Αρκούδα (Φούκης Βασίλης-Μπαντάσης Χρυσοβαλάντης)[επεξεργασία]

Στην σημερινή εποχή ολο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να περάσουν τον ελευθερο χρόνο τους πηγαίνοντας για καμπινγκ.Πέρα όμως από την διασκέδαση,την χαλάρωση και έναν τρόπο διαφυγής από την καθημερινότητα, το καμπινγκ κρύβει και κινδύνους όπως οι επιθέσεις από αρκούδες που ζουν κοντά στο χώρο που έχετε κατασκηνώσει.Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ο Ιάπωνας σχεδιαστής Eiko Ishizawa δημιούργησε το Great sleeping bear αφου σκέφτηκε πως δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να προστατευτείς από μια αρκούδα από το να κοιμάσαι στο στομάχι της. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τεράστιο sleeping bang σε σχήμα καφέ αρκούδας μέσα στην οποία ο κατασκηνωτής μπορεί να κοιμηθεί.Σύμφωνα με τον δημιουργό αυτού του περίεργου gadget η ιδέα για να φτιάξει ένα τοσο περίεργο sleeping bang δημιουργήθηκε όταν άκουσε για μια ιστορία που αφορούσε μια καφέ αρκούδα που είχε δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα στους κατασκηνωτές στις ιταλικές άλπεις το 2006, οπου και τελικά εκδιώχθηκε.Ο Eiko Ιshizawa υποστηρίζει επίσης πως ο ανθρωπος που θα χρησιμοποιεί το gadget του θα μπορεί, εκτός του να κάνει πιο άνετα καμπινγκ, το να είσαι μια αρκούδα και το να φοράς το δέρμα μιας αρκούδας.Η συγκεκριμένη πατέντα παρότι προσφέρει αρκετή ζεστασιά ακομα και για τον χειμώνα και ασφάλεια από τυχόν επιθέσεις αρκούδων, κοστολογείται αρκετά για ένα απλο sleeping bang και επίσης δεν σου εξασφαλίζει ότι κάποιος κυνηγός δεν θα σε μπερδέψει με κάποια αρκούδα.

Links:http://www.queen.gr/KALYTERH-ZWH/GADGETS/item/36185-To-kalytero-sleeping-bag-toy-kosmoy http://www.diaforetiko.gr/afto-ine-to-pio-prototipo-sleeping-bag-olon-ton-epochon/

  1. http://www.google.com/patents/USD670286